Yavru Kuşların Elde Beslenmesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 73
  • Görüntüleme Görüntüleme 34K

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
İlgi Alanı
Balıklar
Önce biraz büyükçene bir enjektörün en ön kısmını komple kesiyoruz
0016zgrd0.jpg

bir parça bezle enjektörün kesilen kısmını kapıyoruz
0021uljc5.jpg

0035yymy8.jpg

beze bir bıçak yardımıyla kuşun gagasının girebileceği büyüklükte bir kesik atıyoruz

0048xhja4.jpg

artık yavrumuzu rahatlıkla besliyebiliriz. Tabiki yem seçimi size kalmış.Ben ya toz halindeki piliç besi yemini kullanıyorum ya da palet yemi ufalıyarak veriyorum
0059mwuv3.jpg

Kaynak ( Türkiye Güvercin Yetiştiricileri Birliği)

Saol ama ben bi yavru bursa guvercını buldum hafiften ucuyodu ama tum tuylerı cıkmamıstı zorla yediriyodum ancak yeme kusmustu heralde oyle durumlarda ne yapmam gerek [isikli][email protected][/isikli]mail atarsan sevinirim

güzel bir yöntem. fakat yavrunun yememe durumunda yada küçük olması durumunda tek çare yine aynı şiringayı kulanmak. hiç ucunu kesmeden iğneyi çıkarıp yerine yumuşak bir serum lastiği takmak.böylece yumurta sarısını yada mamayı hiç kuşun genzine kaçıkmadan olduğu gibi kuşun kursağına indirmiş oluyosunuz.

mineral eksikligi olabilir bu toz yontemiyle, baska birsey vardi ama hatırlamıyorum.. bilgi icin tesekkurler.

rahatsız' Alıntı:
mineral eksikligi olabilir bu toz yontemiyle, baska birsey vardi ama hatırlamıyorum.. bilgi icin tesekkurler.

İçine koyulan yem değişiklik gösterebilir. Yani içine koyduğumuz mamada belli miktar vitamin, mineral kullanabiliriz.

resimdeki mamalık iyi iş görüyor. yem çesidi olarakta toz civciv yemi ;bebe bisküvüsi ve yumurta sarısı iyi iş görüyor.

feyzikaya' Alıntı:
resimdeki mamalık iyi iş görüyor. yem çesidi olarakta toz civciv yemi ;bebe bisküvüsi ve yumurta sarısı iyi iş görüyor.

feyzi ben bu mamalığı bi yerden hatırladım sanırım.
benim senelerdir uyguladığım mamalık.
daha hzlı bir yöntem.bunun la 10 larca sağlıklı yavru büyüttüm.

evet ömer sen de çok iyi biliyosun çok yavru büyüttük bu yöntemle kolay va hızlı.

Bebe bisküvisi güzelce ezin verin şırınganın içinden uğraşmaya gerek yok insanlar için en iyisini yapmaya çalışmışlar kuşlar için haydi haydi iş görür.

arkadaşlar.ilk arkadaşımız yazmış besi yemi diye.tavuklar etçil bir hayvandır.solucan böcek yiyebilir.bu yemler protein bakımından zengindir ama içinde kemiklerin kırılmasıyla elde edilir.güvercin ise etçil bir hayvan değildir.ben önermiyorum.sindirim sistemini bozabilir.herkese saygılar.

kralgüvercin' Alıntı:
arkadaşlar.ilk arkadaşımız yazmış besi yemi diye.tavuklar etçil bir hayvandır.solucan böcek yiyebilir.bu yemler protein bakımından zengindir ama içinde kemiklerin kırılmasıyla elde edilir.güvercin ise etçil bir hayvan değildir.ben önermiyorum.sindirim sistemini bozabilir.herkese saygılar.
herhangi bir sorun olmuyor. ne kadar verilmesini bilmek gerek sadece çok verildiğinde kuşu yağlandırabiliyor.şişiriyor yani.

suan bende 2 tane yetim kalan miski yavrum var ben bakıyorum aynı yontemle

tavuklar etçil hayvan değildirler.
ayrıca tavuklar ve güvercinler aynı familyadanlar.
güvercinlere karınca falan yemezlermi?

ömer cim arkadaş bu besi yemlerinin içinde çok karışık şeyler olduğunu et falan var olduğunu söylüyor. wallah bizim tavuklar yavru serçeleri yakalayıp yemeye çalışıyor. sanırım tavuklarla güvercinler biraz ayrı.

benim d kuşlarım daha yavruyu tam olarak büyütmeden yumurtladılar ve doğal olarak yavrulara da bakmadılar bende onları yeme düşene kadar kendim besledim ama kuşlar yine de biraz kırgın duruyo özellikle küçük yavru bi öneriniz var mı acaba ????

elemim' Alıntı:
benim d kuşlarım daha yavruyu tam olarak büyütmeden yumurtladılar ve doğal olarak yavrulara da bakmadılar bende onları yeme düşene kadar kendim besledim ama kuşlar yine de biraz kırgın duruyo özellikle küçük yavru bi öneriniz var mı acaba ????

Selamlar...

Tabiki doğal yollarla büyüyen yavrular ile sizin büyüttüğünüz yavrular arasında birazcık fark olacaktır. Bu besleme esnasında istemeyerek de olsa biraz örselenmelerinden kaynaklanabilir. Ama ilk tüy değişiminden sonra kendilerine geleceklerdir bence.

Performans58 verdiiğiniz bilgi için tşk ederim

İşte bu çok tşkürler... :heyo: :oley:

Hüseyin bey merhabalar paylaşımınız için teşekkürler sizin yönteminizi bilmiyordum güzel bir yöntem ben genelde aşağıda ki biberon sistemini kullanıyorum verdiğiniz paylaşıma ek olarak paylaşmak istedim.

Karışım:Mısır yarması,piliç yemi,suda bekletilmiş ve yumuşamış buğday.

Hazırladığımız karışım mamayı yavru mamasını yani anne kuşun kustuğu yeme yakın bir karışımı biberona yarım şekilde yavrunun ağzına sıkma payı bırakacak şekilde doldurunuz ki rahat anne kuşun kusması gibi bir kusma şeklini biberonla uygulayabilelim.

Biberonun uç kısmında ki plastiği yumuşak buğdayların gececi büyüklükte kesiniz çokta büyük yabıp yavrunun ağzını zorlıcak şekilde olmamasına özen gösteriniz.

Bu biberonu temin edebileceğiniz yerler.
-Kuş pazarları.
-Dernekler.
-Dikiş makinası tamircileri ''bu bilastik biberon yağdanlık olarak kullanılır normalde''
-Nalburlar da da rastlamak mümkün.

Selamlar.
Hüseyin bey öncelikle bu yöntemde bir nevi aynı sayılır yani aslında yem karışımı olarak daha iyi olduğunu söyleyebilirim.
Mesajınızı ilgili bölümde daha fazla kitleye ulaştırmak ve yardımcı olmak açısından yeni konu olarak bir daha açmanız mümkünmüdür acaba.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

basoglanh' Alıntı:
Selamlar.
Hüseyin bey öncelikle bu yöntemde bir nevi aynı sayılır yani aslında yem karışımı olarak daha iyi olduğunu söyleyebilirim.
Mesajınızı ilgili bölümde daha fazla kitleye ulaştırmak ve yardımcı olmak açısından yeni konu olarak bir daha açmanız mümkünmüdür acaba.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

Merhaba Hüseyin bey,

Aynı fakat farklı bir yavru besleme sitemini farklı konu başlığı altında daha fazla paylaşım için açtım paylaşımınız için tekrar teşekkürler.

slm evet bencede en makbulü mamalık saygılar

kralgüvercin' Alıntı:
besi yemlerinin içinde.çok çeşitli karışımlar var.bilhassa kemik.

Hakan bey aktardığınız bilgi için teşekkürler ve besi yemleri yumurta ve et yemi olarak ikiye ayrılmaktadır bu yem çeşitliliğini doğru zamanlar da kullanırsak yavru büyütmede faydası olacağını düşünüyorum fakat ana temel besinleri güvercinlere uygularken sürekli bu besi yemlerini kullanmamız kuşlarda çeşitli keyifsizliklere neden olabilir aşırıya kaçmamaya özen göstermeliyiz.Doğru zmaanlar da kullanırsak olumlu olcaktır düşüncesindeyim.

değerli dostlarım ...bilgi paylaşımlarınız için teşekkürler ..yeni başlayan arkdaşlarımıza yada daha önce bilmeyen dostlarımıza bu linkleri verelim ki onlara yol göstersin sizlerin yazdıkları..saygılar

S.A Değerli güvercin sever dostlar görüyorum ki her arkadaşın kendine göre bir yavru büyütme yöntemi var.elbetteki amaç hayat kurtarmak.ben mamalık ile besleme şeklini uyguluyorum ve elekten eleyerek civciv besi yemi veriyorum.gayet sağlıklı yavrular büyütüyorum.bu yöntemle yavru besleyecek arkadaşlara bir tavsiyem olacak ,aman suyu bol miktar da koyun çünkü verdiğimiz yem daha rahat beslenecek hemde bu tarz yemler suyu aşırı derecede emiyor.suyun bol olması sindirimi kolaylaşyırıyor.saĞlıklı yavrular almanız dileğiyle.ALLAHa emanet olun.

herkese bilgi için teşekkür ederim genelde yavruları elde beslerim.bu yüzden bilgiler işime yarar.bol yavrular dileğiyle.ALLAHA emanet olun.
saygılarımla

Geri