Yavru Kuşların Elde Beslenmesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 73
  • Görüntüleme Görüntüleme 34K
saol kardeş bende yavruma nasıl bakacağımı düsünüyordum yardım ettin

bunları bilmek güzel fakat kümeste bunlarla uğraşmak yerineyse salam bir kaç kısır bakıcı bulundurmak üç beş takımda kısır olmayan daha zahmetsiz ve daha kolay değilmi çünki ne yazik ki yada yavru bakmayan kuş ne kadar zorlarsanız zorlayın ne yem verirseniz verin yavru bakmıyor :=( ve kuşun altından gelen birde cevherse kahrolmamak elde değil. bu merak bizim isteyerek yaptıgımız ve devam ettirdiğimiz bir olaysa daha az zaman harcayarak nasıl daha iyi bir yetiştirici olabiliriz. bence bu daha önemli

ben bir su şişesi ile bu işi görüyorum yem olarak palet yemi biras ıslatıyorum kendisi ufalanıyor zaten ıslanınca şişenin kapağının üst kısmını kestim yuvarlak bir şekilde kestim bir bezin üstüne kapağı kapattım ve beze delik actım xD gagasını o delikten sokup yediriyorum fakat bazıları yemek istemiyor ama ac kalıyorlar onlarada bir cözüm bulmam gerek :S

pekii güvercinlere susam yedirilir mi ??mamalıkla

S.A Arkadaşlar bu toz yemlerin besi yemi olsun yumurta yemiolsun içinde tamam çeşitli yem karışımları vitaminler var ama bi piliç fabrikasında kendim çalıştıgım için biliyorum et kemik unu diye bi madde de var.Bu et kemik unu da nakliye sırasında ölen kesilmiş tavukların kanı ayagı bacagı kafası tüyü ne kadar pisligi varsa ayrıyetten gelen iade mallar {yani adamlar hiç bir şeyi çöpe atmıp ziyan etmiyorlar}bi kazana konup yüksek derecede kaynatılıp kurutulduktan sonra bu et kemik unu oluşuyor.ondan sonrada deli dana da çıkıyor kuş gribide karar sizin toz yem verip vermemekte benden söylemesi.SAYGILAR

nusretgskr355' Alıntı:
ben bir su şişesi ile bu işi görüyorum yem olarak palet yemi biras ıslatıyorum kendisi ufalanıyor zaten ıslanınca şişenin kapağının üst kısmını kestim yuvarlak bir şekilde kestim bir bezin üstüne kapağı kapattım ve beze delik actım xD gagasını o delikten sokup yediriyorum fakat bazıları yemek istemiyor ama ac kalıyorlar onlarada bir cözüm bulmam gerek :S

Evet ben de şırıngayla aynı yöntemi denedim ama yavrular yemek ıstemıyor. Bı turlu yedıremedım.

Neden acaba? Bi çaresi varmıdır?

biz yaz aylarında üretimi artırmak amaclı bişeyler düsündük.bakılmayan yumurtaları cıktıktan sonra elde beslemekti.ama bunu tavsiyenizdeki gibi sırıngayla yapıp yapamıycamı bilmiyorum.annesinin bakımı olmadan direk biz bakıcaz.bu konuda tavsiyeniizi almak isterim.

hayal_et' Alıntı:
biz yaz aylarında üretimi artırmak amaclı bişeyler düsündük.bakılmayan yumurtaları cıktıktan sonra elde beslemekti.ama bunu tavsiyenizdeki gibi sırıngayla yapıp yapamıycamı bilmiyorum.annesinin bakımı olmadan direk biz bakıcaz.bu konuda tavsiyeniizi almak isterim.

Konudaki gibi şırınga yönetimi ile uygun besinler kullandıktan sonra sonuç almamanız imkansız. (Eğerki yavru kendini kurtarmışsa)

arkadaşlar bende elde besledim kuşlar yeni yeni yeme düşmeye başladılar ama ben şırıngayla yaptım olmadı yemi yumuşatarak elimle yedirmeye başladım oldu şimdi kuşlar peşimden ayrılmıyorlar:D:D:D

bütün abilerin birleştiği konu palet yemlerin içinde kemik unu diye birşey olması.Ben palet vermiyorum.Dahaçok kanaryalar için yavru mamaları var.Onlardan kullanıyorum.Un da kullanılabilir.Fakat ben un lapasının içine "Depomin" damlatıyorum ki protein ve mineralleride alabilsin yavru (:

Benim bango yavrularında uyguladığım yöntem, kuş yaklaşık 10 günlükken, anne baba mayayı verdikten sonra, civciv yemini , plastik yağdanlığın içine koyuyorum, üstüne fazlaca su ekleyip, onbeş dakika bekletiyorum, iyice calkalıyorum, yemde bulunan cöpler, kalitesiz yemler su ustune cıkıyor, fazlalık kirli ve tozlu suyu döküyorum, bunu 3 kez yapıyorum, geriye sadece mısır ve bugday kırıkları kalıyor, buna ilaveten az bir su ekleme yapıp, yavrulara veriyorum.

iyi de nasıl verıyosun?

Fotolardaki şrınga usuluyle verıyoruz olmuyor. yemıyor kuslar.

Elimizle verıyoruz o da zor.

Basit bı yontemı yok mudur bu işin?

var efe bey arkadaşım kümesinde bakıcı bulundurucaksın salam hep onlara bbaktırıcan arada bir kendilerine bu bakıcı sayısıda bence en az on cift olmalı.

benim bakıcı olrak sıkıntım olmuyor bizim burda yuva yapan 50 den fazla yoz var altına sürüyorum cok iyi bakıyorlar

arkadaşlar her arkadaş kendi yöntemini yazmış benim yöntemim de oldukça kolay uygulanır ve pratik bu yöntem şiddetle öneririm bu yüzden hiç bir bilgisi olmayan bir arkadaşın da deneyip uygulayabilmesi için ayrıntılı anlatıyorum umarım baş ağırtmış olmam.
lazım olan şeyle
1 tane bağırsaktan beslenen hastalar için ortadan delikli büyük boy şırınga 600ccl lik galiba bu şırıngadan 2 tür satıyor eczaneler ve çoğunlukla yandan delikli olanı satılıyor yandan delikli şırıngaların uç kısmı dar olduğu için istediğiniz randımanı alamazsınız ortadan delikli şırınga daha rahat oluyor ucu kapanmıyor kolay kolay bunun fiyatını yazın 1,75 tl idi şimdi olsun 2tl
yuvarlak silindir şeklinde hazır reçel kapları var reçeli afiyetle yedikten sonra kullanabiliriz yada yarım kilo peynirlerin plastik kutuları da olur yada buna benzer yarım kiloluk paslanmaz bakteri tutmaz plastik bir kap yeterli
250 gram da iri taneli palet yem
arkadaşlar çeyrek litre suya 1,5 - 2 kaşık palet yemi döküyoruz ve palet yem iyice suda çözülene kadar bekliyorum yaklaşık yarım saat sonra zaten kullanmaya hazır oluyor içine ne olur olmaz diye 1 damla elma sirkesi damlatırım her zaman yarım kaşık da besi yemi . şırıngayla birkaç kez çekip tekrar aynı kaba boşaltırım ki iyice çözülsün diye
şimdi final kısmında şırıngayı yavrunun cüssesine göre içindeki palet yem mikterını ayarlayarak bol sulu bir şekilde şırınganın yarısına kadar çekerim. şırınganın içinde kalan hava varsa onu alırım. kuşun gagasını açar şırınganın ucunu dili seviyesinde ağzına sokar diğer elimlede kuşun gagasının iki yanından tutarım hem gagasını kıpırdamasın hem şırınga oynamasın diye ve hızlı bir şıkımla şırınganın içindekileri kuşun midesine gönderirim 3-4 defa şırıngalık denemenizde az miktarda 2-3 denem yapın ki kuş da alışsın siz de
arkadaşlar bir uyarıyı yapmadan geçmeyeceğim ister palet yemi olsun ister besi yemi kuşun kaç günlük olduğuna , kuşun bunu sindirip sindiremeyeceğine dikkat ederek verin çünkü yavrulardan biirne zamanında kıvamı fazla karışım verdiğim için yavruyu kaybetmiştim çünkü bu durum yavrunun kaldııramayacağı seviyedeymiş özellikle civciv besi yemini karışımda fazla kullanırdanız kuş sıvıyı dışarı attıkça kursakta bu civciv yemi kalıp kursağı sertleştiriyor bu da kuşun nefes almasını zorlaştırıp özellikle sıvı takfiyesi yapmadığınızda kuşun ölmesine sebep oluyor
anlatamadığım yer olduysa belirtin arkadaşlar yardımcı olabildiysem sevinirim

arkadaşlar birde yavruları bazı arkadaşlar kendi ağzıyla besliyebilir aman dikkat bu durum hem sizin hem de hayvanın sağlığını kötü etkileyebilir böyle besleyen çevrenizde kişiler varsa sağlık açısından bu arkadaşlarımızı da kardeşlerimizi de uyaralım

hasanugurlu' Alıntı:
arkadaşlar birde yavruları bazı arkadaşlar kendi ağzıyla besliyebilir aman dikkat bu durum hem sizin hem de hayvanın sağlığını kötü etkileyebilir böyle besleyen çevrenizde kişiler varsa sağlık açısından bu arkadaşlarımızı da kardeşlerimizi de uyaralım
Biz 50 senedir benim ceddim kuşu ağzıyla besleriz ne kuşta ne bizde en ufak bir sağlık problemi görülmemiştir, kuş temizse hastalığı yoksa ağızdan beslenmesinin hiçbir sakıncası yok

eser usta ağızla besleyen kişinin ağzının temiz olabileceği konuşu da kuşun ağzının temiz olacağı konusu biraz göreceli şöyleki en azından yavru kuşun ağızdan beslendiği dönemde kişinin rahatsız olması ve bundan da kuşun etkileneceği doğru mudur ve daha da önemlisi özellikle yavru yeme düşene yakın çevresindeki herşeye gaga atıyor merakından yani bunun içinde kendi veya başka kuşlarında pisliği olabiliyor bu durumda besleyen kişinin sağlığı tehlikeye giremez mi ben son uyarıyı yaparken özellikle bu yöntemi 16-17 yaşındaki veya ondan küçük yaşta güvercin besleyen arkadaşların yaptığını bildiğim için uyarmıştım sonuçta kuşu beslemek için bile yukarıda birçok arkadaş kendi yöntemlerini yazmış bu teknikler sağlık açısından daha uygun değil mi ?

Güzel ayrıntılı bilgiler için çok teşekkürler , bende zaman zaman yavruyu kendim beslemek durumunda kalıyorum ..
Sizin yöntemi normal büyük boy şırınga ile , yada lağman setinde olan ucu uzun ve yumuşak olan lağman tüpü ile yapıyorum ( tabi tüpteki ilacı başaltıp iyice temizledikten sonra) bu sizin bahsettiğiniz şırınga modeli daha güzel anladığım kadarı ile, denemeğe değer diye düşünüyorum .. selamlarŞEREF

şeref usta bu yöntem hem pratik hem daha hijyenik 1 dakikada elin alıştımı 3 çift yavruyu rahat doyuıruyorsun bi de kursağın ne kadar şişeceği ve yemin kıvamı senin elinde ben eğer yavruya anaçlar iyi bakamadığı zamanda bu yöntemle takviye yapıyorum pratik olduğu için anaçları rahatsız etmeden yuva içinde bile kaş ile göz arasında anaçlar görmeden yapıyorum birde bu şırınga ortalama her eczanede var yani arama sıkıntısı yok

benım kullandıgım pasta sırıngaları varya 1mılyoncularda dolu onların agzına yavru kuşun agızına geçecek gibi bır hortum bulup o pasta şırıngasına takıyorum sonra yemcılerde satılan toz buyutme yemlerınden lıp suda ıslatıyorum kıvamını8 buldurduktan sonra kuşuç agzına sokup yemı boşaltıyorum vallahi anası besleyemez benım gıbı pardon her yavru kuşu beslemıyorum sadece yanık ve az gelişmiş kuşları beslıyorumyarın detaylı fotolu besleme şeklını foto ıle gösterıcem saygılar selamlar.

ve benım kullandıgım yontemı sızlerle paylaşmak ısterım

Ekli dosyalar

• DSC02040.webp
    DSC02040.webp
    26.4 KB · Görüntüleme: 2,388
  • DSC02039.webp
    DSC02039.webp
    45.8 KB · Görüntüleme: 2,398
  • DSC02036.webp
    DSC02036.webp
    42.4 KB · Görüntüleme: 2,344
devam edelım

Ekli dosyalar

• DSC02034.webp
    DSC02034.webp
    55.7 KB · Görüntüleme: 2,321
  • DSC02033.webp
    DSC02033.webp
    32.6 KB · Görüntüleme: 2,266
  • DSC02032.webp
    DSC02032.webp
    43.7 KB · Görüntüleme: 2,327
yerleri karışık oldu ama sıralamayı beceremedım kusura bakmayın ama resımlerden anlaşılır heralde

çok iyi yöntemler var banada yakında bir posta yavrusu gelecek onuda şırınga yöntemi ile beslemeyi düşünüyorum fikirler için çok sağolun...

s.a arkadaşlar bende bir şeyler yazmak istedim bende yagdanlık şeklindeki biberonla bir gün besi bir gün bebe büskivisi veriyorum arada da bir gün önceden ıslatdıgın bezelye ve mısırlarıda elimle takviye yapıyorum ayrıca hafdada iki günde balık yagı veriyorum çok faydası oluyor biraz palazlandımıda yavruları ayrı bir yerde karışık ufak taneli karışık yemle besliyorum ama balıkyagını büyük küçük bütün kuşlarda tavsiye ederimm.balıkesirden saygılar.

peki yumurtanın sarısını werirsek hic kızartmadan felanmı werelim arkım wardı hatırladgıma gore kızartıp weriyorum demisti

Geri