Yumurtaları saklayıp baharda kuşların altına çekme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ilkay06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 72
  • Görüntüleme Görüntüleme 26K

ilkay06

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ilkay özer
Meslek
Serbest Meslek
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar şimdi çıkan yumurtaları buzdolabında saklayıp bahar ayında kuşların altına çeksem yumurtalardan yavru çıkar mı ve bu yavrular sağlıklı olur mu. Bu tekniği bi yerde okumuştum ama doğru mu yanlış mı bilmiyorum. Bunu deneyen arkadaşlarım var mı acaba ? Bilgi verirseniz çok mutlu olurum.

Tavuklarda boyle yapıyoruz ama en fazla 25 30 gun falan dayanıyor, ayrıca buzdolabına koyarsan hemen ölür içindeki, oda sıcaklıgında TAVUK yumurtaları bir aya kadar dayanıyor ama güvercinlerde olmuyor sanırım.

Tabiki olur.fakat yumurta yeni olmalı yani uzerine kuluçka yatılmamış olmalı.bir bez parçasına sarıp buz dolabının soğutucu kısmında saklayabilirsin.kuşlarım çalındığında bu yöntemle 4 aylık yumurtadan yavru aldım.

ustad71' Alıntı:
Tabiki olur.fakat yumurta yeni olmalı yani uzerine kuluçka yatılmamış olmalı.bir bez parçasına sarıp buz dolabının soğutucu kısmında saklayabilirsin.kuşlarım çalındığında bu yöntemle 4 aylık yumurtadan yavru aldım.

Oğuz bey, çıkan yavrularda sonradan her hangi bi problem oluyor mu ?. Birde buzdolabının alt kısmında yani sebze meyve koyduğumuz yerde olcak değil mi ? Yani derin dondurucu kısmında değil.

derin dondurucu olmaz,soğutucu kısmına yani yumurta falan koyduğunuz yer varya oraya.kuşlarda sağlık olarak bir problem olmadı lakin 4 aylık yumurtadan çıkan kuşumun kardeşleri hemen oyna girerken bu kuşum 2 yıl sonra oyuna girdi ama hepsindende kraldı.hepsinden önemlisi kuşlarımın nesli kaybolmamıştı.

slm abilerim ama aynı anne gine yumurtlamadan yumurtaya otururmu ? acele cvp yazarsanız sewinirim...

ustad71' Alıntı:
derin dondurucu olmaz,soğutucu kısmına yani yumurta falan koyduğunuz yer varya oraya.kuşlarda sağlık olarak bir problem olmadı lakin 4 aylık yumurtadan çıkan kuşumun kardeşleri hemen oyna girerken bu kuşum 2 yıl sonra oyuna girdi ama hepsindende kraldı.hepsinden önemlisi kuşlarımın nesli kaybolmamıştı.

Abicim bilgi verdiğin için çok teşekkür ederim.

Kesınlıkle eger buzdolabına koyulursa cıkacagına ınanmıyorum cunku ıcındekıde canlı ve bellı sıcaklıkta yaşar buzdolabında yaşayamaz. 4 ay da çook uzun bir zaman bence insanları yanıltmanın anlamı yok arkadaşlar.

Ayıp arkadaşım göz göre göre nasıl söyleyebiliyorsun bunu.4 aylık bozdolabında durucak ve sonrasında yavru alınıcak ha yapmayın lütfen ya.Arkadaşım böyle birşey kesinlikle mümkün değildir.Buzdolabında yumurta saklayıp tutmakla aynı yumurtadan yavru alınması beklenemez kesinlikle deneme bile.Saygılar,

lütfen arkadaşlar herkes kendi pişirdiğini yesin,başkasının yaptıklarına kusur bulmasın.ben 3-5 aylık kuşcu değilim,ister 10 gün,istersem 4 ay yumurtayı dolapta bekletirim çıkmışsa çıkmıştır.bu ne sizi nede bir başkasını alakadar eder.ben yaptım oldu.

ustad71' Alıntı:
lütfen arkadaşlar herkes kendi pişirdiğini yesin,başkasının yaptıklarına kusur bulmasın.ben 3-5 aylık kuşcu değilim,ister 10 gün,istersem 4 ay yumurtayı dolapta bekletirim çıkmışsa çıkmıştır.bu ne sizi nede bir başkasını alakadar eder.ben yaptım oldu.

olabilir olmaz diye bir şey yok ama sanırım hiç yatmaması lazım ve buz dolabının ayarını ii tutturmak çünki benim bir abi bunları denedi hemde yumurtalara numara vurarak ben sonucu sorduğumda olmadı dedi ama buz dolabının içindeki derece doğru tutturulursa olabilir neden olmasın.

öncelikle yaşamış oldugum için yazıyorum ama güvercinde hiç denemedim fakat havalar böyle soguk giderse denemeyi düşünüyorum. dedem denizli horozu meraklısıydı ve tavukların yumurtalarını buzdolabının yumurtalık gözünde 1 ay kadar biriktirdikten sonra ısı seviyelerini ayarlamak için ılık suya bırakıp yumurtaları bir kalburda biraz süzüldükten sonra gurk tavugun altına koyuyodu genellikle 9 adet bastıgı yumurtalar hiç eksiksiz çıkıyordu tabi güvercin yumurtasıda aynı işlemle çıkarmı bilmiyorum. spil dagındaki kar dolayısıyla yavrular ölecegi korkum oldugundan yeni yumurtaları bu şekilde denemek istiyorum. sonuçlarını size bilgi olarak verecegim saygılar

bağzı insanlar bilip bilmeden hüküm vermektedirler,bu gibi insanları bilgilendirmek ve eğitmek tecrübe sahibi insanlara düşmektedir.buzdolabına koyacagınız yumurta '' hiç üzerine yatılmamış olmalı ve dolaba koyarken bir beze sarılmalı''

BENDE MERAK ETTİM TAM YAPTIKLARINIZI YAZARSANIZ BİRE BİR BENDE DENEYE BİLİRİM.

ustad71' Alıntı:
bağzı insanlar bilip bilmeden hüküm vermektedirler,bu gibi insanları bilgilendirmek ve eğitmek tecrübe sahibi insanlara düşmektedir.buzdolabına koyacagınız yumurta '' hiç üzerine yatılmamış olmalı ve dolaba koyarken bir beze sarılmalı''

Abicim ben senin dediklerine inanıyorum. Millet yazıyo bişeyler ama boşver. Kafana takma bence. Verdiğin bilgiler için tekrar teşekkür ederim.

İdda ediyorum buzdolabına koyulan yumurtadan yawru çıkmaz.

denemesi bedeva.. bu tez için iddaya giren arkadaşımız var.benim tavsiye ettiğim gibi denesin görsün.

denemeye gerek yok akıl var mantık var, buzdolabına koyulan canlı yasarmı?

ıstersenız resımlerle yumurtanın nasıl olustugunu gosterıyım sıze daha mantıklı dusunebılırsınız belkı!

25ius8o.jpg

vxbzgz.jpg

2wdosj8.jpg

2pt2bm0.jpg

10ih4yv.jpg

2mwdkkg.jpg

2hfkjur.jpg

141s6e9.jpg

1ext1z.jpg

24cuog2.jpg

evet tabiiki yumurta saklanabilir ama 4 ay saklayipta yavru cikarmak cidden buyuk ama cok buyuk bir sans cunku sure ne kadar uzarsa okadar yavru cikmasi riske girer...yumurta 20 derecede 8 gun falan saklayabilirsin benim 8 gunu gecmedi gecenler cikmadi bildiginiz gibi guvercin her gun iki defa yumurtasini 180 derece cevirir gormusunuzdur zaten gagasiyla cevirir yumurtayi bu islemi bizimde yapmamiz sart eger 20 derecde saklamak istiyorsak bu islemi biraz daha az yapmamiz gerek cevirme islemini yani ama buz dolabi veya bunun gibi serin 12-13 derece yerlerde saklamak istiyorsak gunde iki defa yumurtalari cevirmek sart ve yumurtalar her zaman dikey olarak konulmasi gerek burdaki maksat cevirmek olsun yumurtanin icindeki sariyi bozmamak ve yumurtanin tek bir yere yapismasini onlemek tabiiki bunlar dikkat gerektiren seyler... odada tuttugum yumurtalari 5-6 gun sonra kusa surdum.. dolapta ise iki hafta kaldi fazla tutmama gerek kalmadi onun icin bu sureyi gecen yumurtalari bilemem...

ozgur kardesim bizim yaptigimiz islem burlara kadar gelmiyor yani yavru tutmadan yapiyoruz ve gecikmeden faydalaniyoruz dikkat ettiysen serin tutuyoruz yumurtayi serin yerde yavru olusmaz... belirli sicaklikta yerde yavru tutmaya baslar...

evet küçükafacan,tolgahana bende katılıyorum benim 4 aylık yumurta bir şans olabilir.yazılarımızı iyi takip edersen yumurtanın üzerine hiç yatılmamış olması gerektiğini yazdım.yani yumurta döllenmiş fakat canlanmamış olması gerekir.

Arkadaşlar konusuyorsunuz ama bos konusuyorsunuz, yumurta daha yenı dollenmıs bı sekılde dır cıktıgında erkekden gelen spermle beraber, sızce o sogukta sperm hucrelerı nekadar yasar? bakın oda sıcaklıgı desenız anlıcam ama sız buzdolabı dıyorsunuz.

:ckmk: Ben deveye hendek atlatmaya gidiyorum. :slm:

ustad71' Alıntı:
:ckmk: Ben deveye hendek atlatmaya gidiyorum. :slm:

abi koptum :haha: :haha: alemsin

Arkadaşlar deneyen arkadaşlarımız sonuçları bildirirlerse sevinirim.

BIZ BUNU ANAMIZIN KARNINDA OGRENMEDIK DUYDUK ,OLURMU DEDIK ARASTIRMA YAPTIK OLDU BURDA BUZDOLABI DEDIGIMIZ 12-13 DERECE SIZDE ARASTIRMA YAPIN DENEYIN SONRA KONUSALIM MANTIK YURUTMEYELIM SONUCTA YARADANIN ISI NE AKIL ERER NEDE MANTIK DENEYIN ZOR BIRSEY DEGIL...

Bişeyler denerken bilinen gercekler dışına cıkarak deneme yapmayın arkadaslar boşu boşuna uğraşmış olursunuz kulaktan duyma şeylerle normalde spermler bıle -90 C derecede dondurulup saklanıyor :), bilim ilim öğrenin ona göre konuşun...

Neyse yaa neyı savunuyorum ki :) cıkar cıkar deneyin hatta yumurta lazımsa ben veriyim gereklı kosullarda tutun bakalım :D kolay gelsın cumleten :)

KuCuKaFaCaN' Alıntı:
Bişeyler denerken bilinen gercekler dışına cıkarak deneme yapmayın arkadaslar boşu boşuna uğraşmış olursunuz kulaktan duyma şeylerle normalde spermler bıle -90 C derecede dondurulup saklanıyor :), bilim ilim öğrenin ona göre konuşun...

Neyse yaa neyı savunuyorum ki :) cıkar cıkar deneyin hatta yumurta lazımsa ben veriyim gereklı kosullarda tutun bakalım :D kolay gelsın cumleten :)

Dostum yalnız yumurta sadece spermden oluşan bişey değil ki. Spermaları soğuk azot tanklarında sakladıkları doğru fakat yumurta zaten dişi ile erkek kuşun çiftleşmesiyle oluşur yani zaten döllenmiştir :) Ben denemekte fayda olduğunu düşünenlerdenim. Burda birisi ben yaptım oldu diyor sen hala adamcağıza yalancı der gibi kandırma insanları diyorsun. Bence denemekte yarar var. Ben bunu sadece bu sitede duymadım. Bir kaç yerde duyduğum için bu formu açtım. Ve burdada tastikleyen oldu. Demek ki bi doğruluk payı varmış.

Üssteki yolladığın resimler kuluçkaya yatılırsa oluşur. Kuluçkaya yatılmadığı sürece yumurta içindeki yavru gelişmez. Abi diyor ki hiç kürke yatmadan yumurtlar yumurtlamaz alın ymurtayı kuşun atından bi beze sarıp koyun dolaba diyor. Kesin doğrudur demiyorum ama tekrar tekrar söylüyorum denemeden hiç bir sonuca varılamaz. saygılarımla

ya bir denesen ne olurki ya cani mi olursun katilmi bir gun olur son care kalir bari o zaman dene herkez denesin ama ufak capli bir arastirma yapinda deneyin derim cunku goruldugu kadar basit degil biraz yumurta hakkinda bilgi sart ve gozlem cok onemli basarilar dilerim simdiden

İstanbul Anadolu yakasında ki tanıdıgım cogu Güvercin besleyenler yumurtalarını uzun süre buz dolabında saklıyorlar bazılarıda değişik bir yöntem kullanarak una basıyorlar... Buz dolabında saklama yöntemine katılıyorum...

Geri