Yumurtaları saklayıp baharda kuşların altına çekme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ilkay06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 72
  • Görüntüleme Görüntüleme 26K
arkadaşlar eski zamanlarda buzdolabı yoktu biliosunuzdur köylerde falan etleri bozulmasın die bulgur bidonunun içine koyarlarmış et 4 ayda dursa 5 ayda dıursa bozulmazmış çünkü dikkat ederseniz bulgur bidonunun içine elinizi sokun çok serindir böyle ben denedim buna güvercinin yumurtasınıda koysak aynı abinin dediği gibi hiç yatmayacak kuş hemde her tarafı aynı ayarda bulgurun çevirme derdide yok gömüyosunuz sonuçta ben bi denicem bana mantıklı geldi oluır diyenleri görelim hadi yeni bi tartışma konusu size burda birbirimizin yalanlarını çıkartmaya gelmedik burda deneyimlerimizi paylaşmaya geldik birbirimizin yaptığpı şeyleri yalanlayıp birbirimizi kıracagımıza deneyelim olmuorsa o zaman zaten yalan olduğu ortaya çıkar saygılar

ŞİMDİ ARKADAŞ DOĞRU SÖYLÜYOR DENEMEKTE FAYDA VAR.ŞİMDİ BİR DE BENİM BAŞIMDAN GECEN BİR OLAY ANLATAYIM BAYRAMDA HASTAYDIM VE HEP EVDEYDİM YAVRULARI GENELDE PAMUK -DAN KAYBEDERİM BABAMA VERİLEN BİR ANTİ BİYOTİĞİ TEYZEM HEMŞİRE OLDUĞUNDAN SENDE KULLAN İİ GELİR İLAÇ PAKETİNİN YARISINI BANA VERDİ.BEN KULLANIRKEN KÜMESİMDE YİNE PAMUK TÜREDİ BURDADA KUŞ İLAÇLARI BULMAK ZOR KUŞLARIN AGZI PAMUKTAN NERDEYSE AÇILMIYORDU.BENDEKİ ANTİBİYOTİĞİN 8 DE BİRİNİ KUŞUMA SON CARE OLARAK VERDİM AKŞAM VERDİĞİM KUŞTA SABAH HİÇ BİR ŞEY KALMAMIŞTI VE BÖYLE DÖRT KUŞA VERDİM VE HEPSİNDE 20 SAAT İÇİNDE HİÇ BİR ŞEY KALMADI.BEN ŞİMDİ BU İLAÇI DESEM KUŞ BAŞKA ŞEYDEN ÖLSE ADAM DERKİ SEN YALANCISIN AMA BEN KULLANDIM ŞUANA KADAR DÖRT KUŞTA VE HEPSİNDE AYNİ SONUÇ VE YAVRULAR ŞU AN TURP GİBİ :=) YANİ PAMUK ARTIK BENİM İÇİN HİÇ BİR ŞEY DEMEK VE BİR KUTUDA 14 ADET VAR 8 BÖLÜMDÜGÜNDE 132 ADET HAP CIKIYOR TANESİ TANESİ 100 KURUŞA GELİYOR. BAŞKASININ YAPTIGI ÖNEMLİ DEĞİL ÖNEMLİ OLAN BİRE BİR AYNİSİNİ YAPIP SONUÇA ULAŞMAK.

kuş hiç basmadan alıp düzgün serin yerde ne sıcak ne soğuk muafaza ederseniz olma ihtimali var diye biliyorum.

ben bugün bi ustama sordum tuzun içine yatırıp dolaba koyuyolarmış ögle daha iyi oluomuş...

Hiç bir surette saklayamazsınız güvercinin bırakmasını mütakip altından alıp hiç oturmadan dahı saklasanız farketmez. Boştakaldığı bir hahtadan sonra bozulur hele buzdolabı hiç olmaz yanı pişirecekseniz saklayın buzddolabında ,ama yavru için saklamak olmaz denenemeyin bile. Yada deneyin siz bilirsiniz kalbinizi kırmak istemem ama çok komik geldi sanırım tecrübeniz çok az yeni başladınız herhalde olmaz kardeşim öle. Varsa altına çekecek bir kuş alın yumurtayı yoksa yandı o yumurtalar .Ben çocukken butür çok deneme yaptım olmuyo malesef .Kuş yumurtası çok hassastır tavuk yumurtası kaz yumurtası ördek yumurtası 30 35 gün dayanır odasıcaklığında saklarsanız ama buzdolabına girdiğian özü ölür bu saklamasüresi ortalama kuluçka suresine eşdeğerdir fakat saydığım diğer hayvanlar zaten enaz 10 ila 60 arası yumurta yapar tabi tavuk daha çok yumurtlar güvercin bir gün ara ile 2 yomurta yapar yani ilk yumurtayı takip eden 3 4 düncü gün kuluçka başlar hatta ilk yumurta ile başlar .özet olarak olaaz .selamlar .ŞEREF

Uzun süreli bir deneme yapmadım ama bir kaç günde sorun olmuyor.

evet arkadaşlar yumurta buzdolabında saklanır tecrübeyle sabittir ama nasıl ve hangi şartlarda muhafaza edilir sizlerle paylaşıym.genelde yumurtayı çok soğuk olan havalarda toplarım şöyleki dişi kuş yumurtluyca zamanı takip ediyorum ilk yumurtayı yapınca üstüne yatmadan yumurtayı alıp altına sahte yada bozuk yumurta koyuyorum aldığım yumurtanın üstüne kurşun kalemle hangi kuşun olduğunu yazıyorum misal sarı ve mavinin diye.sonra 2. yumurtada yumurtlanınca yine üstüne yatmadan onuda alıp buzdolabına koyuyorum.kuşun altında bitane sahte yumurta kalıyo yavrunun çıkma süresince yatıyo tabiki çıkmayınca kalkıyo 19 sonra.kış boyu böyle yapıyorum.dikkat edilcek husus alınan yumurtanın üstüne ana baba yatmamış olucak eğer yattıysa boşuna dolaba koymayın koyarsanız baharda çıksın diye boşuna saklamış olursunuz.eğer yarım saat felan yattıysa bişey olmaz. birde arkadaşlar buzluğa derin dondurucuya felan koymayın sakın.ben ufak kasenin içine peçete koyup üstünede yumurtaları koyuyorum.normal rafta tutuyorum bende böyle 10 aylık 1 senelik yumurtalar çıktı.fotoda görüldüğü gibi arkadaşlar saygılarımla telefonumuda vereyim aklınıza takılan varsa sorabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• Resim.webp
    Resim.webp
    228.3 KB · Görüntüleme: 3,149
1 sene 10 ay tutulan yumurtadan cikan yavru oldumu ??? ben hic okadar uzun sure tutamadim cikmaz diye

sehavet' Alıntı:
evet arkadaşlar yumurta buzdolabında saklanır tecrübeyle sabittir ama nasıl ve hangi şartlarda muhafaza edilir sizlerle paylaşıym.genelde yumurtayı çok soğuk olan havalarda toplarım şöyleki dişi kuş yumurtluyca zamanı takip ediyorum ilk yumurtayı yapınca üstüne yatmadan yumurtayı alıp altına sahte yada bozuk yumurta koyuyorum aldığım yumurtanın üstüne kurşun kalemle hangi kuşun olduğunu yazıyorum misal sarı ve mavinin diye.sonra 2. yumurtada yumurtlanınca yine üstüne yatmadan onuda alıp buzdolabına koyuyorum.kuşun altında bitane sahte yumurta kalıyo yavrunun çıkma süresince yatıyo tabiki çıkmayınca kalkıyo 19 sonra.kış boyu böyle yapıyorum.dikkat edilcek husus alınan yumurtanın üstüne ana baba yatmamış olucak eğer yattıysa boşuna dolaba koymayın koyarsanız baharda çıksın diye boşuna saklamış olursunuz.eğer yarım saat felan yattıysa bişey olmaz. birde arkadaşlar buzluğa derin dondurucuya felan koymayın sakın.ben ufak kasenin içine peçete koyup üstünede yumurtaları koyuyorum.normal rafta tutuyorum bende böyle 10 aylık 1 senelik yumurtalar çıktı.fotoda görüldüğü gibi arkadaşlar saygılarımla telefonumuda vereyim aklınıza takılan varsa sorabilirsiniz.

Evett arkadaşlar demek ki oluyormuş. Değerli dostum bize bilgilerini aktardığın için çok teşekkürler.

NE YALAN SÖYLELEYİM BU KONUYU DAHA ÖNCE OKUMUŞTUM BAŞIMA GELENİ PAYLAŞMAK İSTEDİM.
BEN YUMURTA SÜRERİM BAKICILARIN ALTINA ESKİ YUMURTALARIM VAR YEM BİDONUNUN İÇİND E DURUYORLARDI FAKAT KAĞIT İLAÇ KUTUSUNUN İÇİNDE .
VE BAYAĞI DA OLMUŞTU YENİ YUMURTLAYANIN ALTINA ONLARDAN BİR TANE KOYDUM BİR TANEDE BAKTIRMAK İSTEDĞİMİ NE GÖRSEM BEĞENİRSİNİZ YUMURTALARIN İKİSİDE ÇIKTI VE ŞOK GEÇİRDİM NASIL OLDU ANLAMADIM DEMEK OLUYORMUŞ YAZILANLARA HAK VERDİM. SAYGILARLA...

Evet bende serin havalarda yem varilinin içinde yemlerin arasında muafaza ederdim.

KuCuKaFaCaN' Alıntı:
denemeye gerek yok akıl var mantık var, buzdolabına koyulan canlı yasarmı?

ıstersenız resımlerle yumurtanın nasıl olustugunu gosterıyım sıze daha mantıklı dusunebılırsınız belkı!

25ius8o.jpg

vxbzgz.jpg

2wdosj8.jpg

2pt2bm0.jpg

10ih4yv.jpg

2mwdkkg.jpg

2hfkjur.jpg

141s6e9.jpg

1ext1z.jpg

24cuog2.jpg

afacan Kardeşim Senin Bu ilk Resimdeki Gösterdiğin Canlı En Az 8 günde O Şekle Gelir Savunduğun Konu Buysa üzerine Hic yatılmamış Bir Yumurtanın Rontgenini Alalım BaKalım Ne GözüküyoR :DD

Deneyen Arkadaşlar OlmuS ve Sonuc Pozitif Yani Demekki Oluyomuşşş Bu Konu Sayesinde Bir Kac Arkadaş Daha Deneyecektir.. SonucLarını Hep Birlikte Öreniriz....

şimdi afacanda haklı arkadaşlar denemiş olmamıştır bir daha denemiş olmamıştır tabi ozaman inanmak zor olur. ama bence bu işte en ufak hatada cıkmaz yavru neden derseeniz sansarın kuşllarrı boğup yumurtayı gömdüğüne hiç sahhit olan varmı ? yoktur. ama olmuş bir olay var çok iyi soy kuşları olan bir abimizin catısında toprak bahcelerde var sansar kümese girip baya kuşun işini bitiriyor.kuşların nerdeyse soyu pert ama tesadüf bir kaç gün sonra gömülü yumurtayı buluyor ve hiç o esnada çevrilmemiş ve ayarlı yatılmamış yumurta yumurtayı hemen başka kuşa sürüyor ve cıkıyor. ama insan derki has.... ordan ama bana neden yalan atsın kuş almam ondan kuş satmam sadece mahalleden abimiz. ama demekki bir püf nokta var yumurtanın saklanmasında belkide sansar bile yumurtayı bozulmayacak derinlikte gömdü belkide topraga gömerken yumsattığı topraktan iyi bir şekilde yumurta gözenekleri hava aldı her şey olabilir ama önemli olan o nokta ve o denge doğru yapılırsa sonuç alınmayacak iş yoktur.

Resimlerdeki civciv yumurta tavuktan çıkar çıkmaz o ilk resimdeki gibi olmuyor ardaşlar tabiki.
Bakın ozaman evimizdeki yediğimizdeki yumurları kırdığımızda o küçücük kan pıhtısı oluyormu?
o pıhtı üzerine basıldıktan bir süre sonra oluşuyor.Hiç basılmamışsa sorun olmaz ama ne kadar süre dayanır,hangi şartlarda saklanır bilemiyorum araştırmak gerekir.
Ama dediğim gibi serin yerde,ben yem varilinin içine koyduğum yumurtaları bir haftaya yakın beklettiğimde hiçbir sorun çıkmadı yavrular çıktı.

mecbur kalmadiktan sonra tabiki denemeyin ama mecbur kalirsaniz deneyin en azindan yavru cikma ihtimali vardir ama kesin cikacak diye birsey tabiki yoktur yumurtaya cani veren allah birkere cikmadi diye birdahada cikmicak diyede birsey yoktur bende dahil cogu kisi almistir oyle yavrular hele bende bir beyaz disi var yumurtluyor iki uc gun yumurtanin yuzune bile bakmiyor ne zaman elime alsam buz gibi yumurta ikinciyi yumurtladiktan sonra yatiyor cikariyor yavrulari

arkadaşlar konuya acıklık getirmek icin sabunilerin yumurtalarını ayırdım 2 tane tam 7 gün oldu buzdolabına koydum
3 ay sonra bağdatların altına sürücem bakalım olcakmı hic olmassa bir sonuca varmış oluruz....

selamlar ..

selam iyide her yumurta kesin dolu cıkmıyor ki bunu deneyecekseniz en az 6 yumurtayla yapmalısınız zaten yumurta boşsa ne alocak ?

ustad 71 e katılıyorum kesınlıkle bekletılen yumurtadan yavru alınabılır.yeterkı yumurtanın formu bozulmasın buzdolabında guvenlıkle saklanabılır yumurta.cekırdekten yetısmıs kuscular bılır abıcım bu ısı...saygılar

ustad 71 e katılıyorum kesınlıkle bekletılen yumurtadan yavru alınabılır.yeterkı yumurtanın formu bozulmasın buzdolabında guvenlıkle saklanabılır yumurta.cekırdekten yetısmıs kuscular bılır abıcım bu ısı...saygılar

selam benim arkadaşımda kışın hiç damar tutmamış yumurtayı 2ay sonra başka kuşun altına sürdü ve yavrular ÇIKTI

yumurtayı buz dolabında beklettiginde yavru çıkacagını sanmıyorum. oda sıcaklıgında en fazla on onbesgün bekleyebilir sanırım. yumurtayı eline alıp salladıgında zaten bozulup bozulmadıgını anlarsın. yada renk degiştirir bozuk yumurta parca parca renk atar kabukta..

ustad71' Alıntı:
lütfen arkadaşlar herkes kendi pişirdiğini yesin,başkasının yaptıklarına kusur bulmasın.ben 3-5 aylık kuşcu değilim,ister 10 gün,istersem 4 ay yumurtayı dolapta bekletirim çıkmışsa çıkmıştır.bu ne sizi nede bir başkasını alakadar eder.ben yaptım oldu.
Eğer kuşlar üzerine hiç yatmamışsa olabilir çünkü kuluçka yatmadan önce o yumurtanın içinde canlı oluşmamıştır sadece tavuk yumurtasında ki gibi sıvı vardır imkansız değildir, tavuk yumurtasında oluyorsa neden kuşlarda da olmasın birbirine yakın türler

selam benim bildiğim kadarı ile yumurta daha kuştan çıkmadan canlılık kazanıyor.dolba konunca o emriyonun ölme si gözlenir heled bu 4 aylık süre boyunca dayanmaz dayanmaz . ama oda koşullarında 1 ay kadar durabilir . bu veterinerlik bilgilerime göre bide ben de köyde büyüdüm büyüklerim tavukların altına dolaptaki yumurta konmaz derlerdi.

yumurtayı dolaba falan koymaya gerek yok bi tane ufak yogurt kabı alıyosun altına un yada nişasta koyuyosun yarım parmak onun üstüne yumurtyı koyuyosun sondan sonra altına ne kadar koyduysan yarım parmak un ve ya nişasta ekliosun bi yere arıyorusun 6 ay bekleme süresi var denemek isteyen varsa denesin dolapta bkleme olayını ben ilk kez duydum

ee konuyu hortlatalım bi:)arkadaşlar deneyenler olumlu sonuçlar aldımı?

benim eski kuşçulardan duyduğum yöntem saksının içine kül doldurup taze yumurtayı küle gömmek şeklinde.bunu denedik 1 ay bekleyen yumurta çıktı ama 45-50 gün bekleyen çıkmadı

1 ay da çok iyi bi süre bu süre zarfında zaten bakıcı fln yani yumurtayı sürcek kuş bulursun zaten yumurtalar boşta kalmadımı böle bişeyi yapmaya gerek bile yok.

Biz kuşçular biraz sıkarız falan iyi sıkarız nasıl avcılar iyi atarya bizdeiyi sıkarız denemek lazım birbirimize karşı saygılı olmak lazım bence paylaşımlara teşekkur

Geri