Ankara Sincan'dan Metin BALTACIPAŞA'nın Oyun Kuşları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hasip
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 95
  • Görüntüleme Görüntüleme 30K

Hasip

Üye
Siteyi ziyaret et
Ankara Sincan'dan Metin BALTACIPAŞA'nın taklacı oyun kuşlarının uçuş videoları.Videolar cep telefonu ile çekildiği için görüntü pek net değildir.
Bilginize.
[dailymotion]x83z21[/dailymotion]​

s.a metincim teşekürler sana gözlerimizin pası silindi gerci sen her sene bu kadar güzel kuşlar ucurursun tebrikler sana emeyine salık çok güzel hareketler bunlar metin baltacı başa başarılarının devamını dilerim.

maaşallah kuşlarınız çok güsel

slm metin abi ben akcaydan ilker ömerin arkadaşı şimdi ölesine geziyodum sen dekkeldin cok güzel bişey yapmıssınız helal mekanda harika olmuş görmemiştim bayadır özlem giderdik erkadaşlara cok slm

Sevgili arkadaşlar, yorumlarınız için öncelikle hepinize teşekkür ederim. müsadenizle bende bilgi eklemek isterim.
1. Hüseyin kardeşim videoların inişten sonraki seferi kuşun ilk seferidir. Dizim sıralama hatası vardır.
2. Bu videolar basit cep tlf çekimidir.
3. Kuşlar yavruluklarındada bir çok kişi tarafından izlenmişlerdir. videolardaki ekelik performanslarıdır, dumanlı beneklinin altında elden büyük yavrusu vardır.
4. Bu kuşların kanatları kesilmemiştir, kuşlarım bir sülale olup havalar müsade ettiğinde inşallah değişik versiyonlarınıda hem bahçemizde ve videolar da izleye bileceğiz.
5. Benim çok büyük bir iddiam yoktur. el elden üstündür. ölüm ve hastalık olmadığı müddetçe her sezon en az bir kaç kuşum camiamız tarafından izlenip sohbetlere konu olmaktadır.
6. Evet kuşların inişi öyle dolu dolu değil ama daha dinç uçumlarında takla ve inişleri iyidir.
Hepinize yorumlarınız ve anlayışınızdan dolayı teşekkür ederim.
Saygılar.
NOT. Hüseyin ve Ömer kardeşime, siteye emeği geçen arkadaşlara da çok teşekkür ederim elinize emeğinize sağlık.

arkadaşlar metinin uçurduğu kuşlar oynar oynarda bir ay oynayan çıkmaz egri oturup doğru konuşalım metine yağ olmasın gerçekleri bahsedelim. kaç senede kaç kuş uçurmuş yumurta görmüş kaç tane kuş kaldırmış beş-on gün oynar ondan sonra biter sincanda klaç kişi seyretmiş 2 ay oynayan kuşunu metinde ve bikaç aynı şirkett elemanında en az senede 200yavru alırlar kaç tanesi oynuyor bir yada iki senede onlarda bir hafta iki hafta oynuyor sonra benden bu kadar derler videoya aldanmayalım. yapışırken ses çıkarıp ürkütenlerde oluyor ama yinede lap

hakan06' Alıntı:
arkadaşlar metinin uçurduğu kuşlar oynar oynarda bir ay oynayan çıkmaz egri oturup doğru konuşalım metine yağ olmasın gerçekleri bahsedelim. kaç senede kaç kuş uçurmuş yumurta görmüş kaç tane kuş kaldırmış beş-on gün oynar ondan sonra biter sincanda klaç kişi seyretmiş 2 ay oynayan kuşunu metinde ve bikaç aynı şirkett elemanında en az senede 200yavru alırlar kaç tanesi oynuyor bir yada iki senede onlarda bir hafta iki hafta oynuyor sonra benden bu kadar derler videoya aldanmayalım. yapışırken ses çıkarıp ürkütenlerde oluyor ama yinede lap
CANIM KARDEŞİM VİDEOYA ALDANMA ,GÖZLE GÖRDÜĞÜNE İNANMA,İNSANLARA İNANMA,NE YAPMAK LAZIM İNSANLARI MEMNUN ETMEK ÇOK ZOR SENDE HAKLISIN.AT GÖZLÜĞÜ TAKANLARI,İSTEMEM YAN CEBİME KOYANLARI AŞTIK ALLAHA ŞÜKÜR ALLAH SİZLERİDE KURTARSIN İNŞALLAH.nazar etme ne olur kalbini temiz tut seninde olur.

ÇEKİMLER BASİT BİR ÇEKİM GİBİ GÖRÜNSEDE, HER ZAMAN GERÇEKTEN İYİ OYNUYAN KUŞUN HAKKI VERİLİR.KUŞLAR GÜZEL VE PERFORMANSLARI İYİ.ALLAH NAZARDAN ESİRGESİN GÜLE GÜLE BESLEYİN METİN BEY......

arkadaşım doğrulara herkes var bak sen kaç senede kaç kuş uçurdunda böyle havalandın. 6 ay kadar önce bir kuş uçurdun ankaradan insanları çağırıp kuşun 10 gün oynadı bitti 2 ay kadar öncede herkese uçurdun sonra ne oldu nerede o kuşların 2 ay önce oynayan kuşunu uçurda davet et milleti şimdi uçuramassın çünkü senin kuşlar on en çok onbeş gün oynar bunu herkes bilir. sattıgın kuşlardan oynayan olmuşmu hiç onlar iyi olsa herkes o kuşlardan besler matbaacılar iyi arkadaş senin kadar havalara girmezler.tek damar kuş besleyenin kümesinde ger dakika hiç yoksa 4-5 kuş hazır bunu bilenlerden sorabilirsin. benim kuşlardan başka yok diyipte 15 gün sonra kuşum yok dersen millete hava basmıyacaksın.

videoda kuş anlaşılmaz metinin kuşlarınıda senede 1 tane falan bir hafta seyrediyoruz bir hafta sonra oynayan kuş başka kuş oluyor o bir haftada gören görüyor bir hafta sonra kuş bitik başka kuş olmuş.matbaaacılar bir hafta falan oynar ve yapışır
6 aylık 1 yaşında kuş uçurmuşlarmı matbaaacılar ve metin 1 ay kadar önce 2 kere oynadı metinin bir kuşu yumurtaya yattı şimdi oldu karga. alınmaca yok kardeşim itirazı olan atarım der kuşu veya metinde 2 ay kuş gören varmı oynayan kedi aldı atmaca daldı

metinin orada ankaradanda gelen oldu 6 ay önce kuş 10gün oynadı bitti 2 ay kadar öncede gördük bir kuşunu oda bir hafta on günde bitti matbaacılar öyledir on gün en fazla oynarlar sonra karga olurlar. metinin itirazı var ise 2 ay önce uçurduğu kuşu davet etsin milleti uçursun lafla olmaz kuşçuluk. bunu sincanda herkes bilir ankaradaki arkadaşlar kuşun oynadığı 3-5 gün zarfında görüyorlar kuşu bir hafta sonra o kuştan eser yok. itirazı olan var ise 2 ay önce uçan kuşu uçurur vaya 1 yaşında bir kuş. bu kadar basit

ELEŞTİRİ YAPAN ARKADAŞ,

Arkadaşım böyle bir site hazırlayan metine önce teşekkür etmeliyiz,ben metini kayırttığımdan demiyorum,metinin kuşu oynar veya oynamaz,buna kuşçu arkadaşlar neyin ne olduğunu zaten biliyor,ama senin burda böyle bir yorum yapman yanlış,ve şu gerçek ben videoda çok kuş seyrettim,videodaki çekimle,cıplak gözle izlemek farklıdır,video çekimi aldatır,ama ben sincanda oturuyorum,ve metinde oyun kuşu olduğunuda biliyorum,oynadığınıda,
en iyisi gidip kuşu yerinde görmektir,saygılar
Metin nice kuş uçurmalara,
AKÜCÜ MAHMUT,SELAM

Re: ELEŞTİRİ YAPAN ARKADAŞ,

06kuscu' Alıntı:
Arkadaşım böyle bir site hazırlayan metine önce teşekkür etmeliyiz,ben metini kayırttığımdan demiyorum,metinin kuşu oynar veya oynamaz,buna kuşçu arkadaşlar neyin ne olduğunu zaten biliyor,ama senin burda böyle bir yorum yapman yanlış,ve şu gerçek ben videoda çok kuş seyrettim,videodaki çekimle,cıplak gözle izlemek farklıdır,video çekimi aldatır,ama ben sincanda oturuyorum,ve metinde oyun kuşu olduğunuda biliyorum,oynadığınıda,
en iyisi gidip kuşu yerinde görmektir,saygılar
Metin nice kuş uçurmalara,
AKÜCÜ MAHMUT,SELAM

metini kuşlarından bende gördüm ama diğer arkadaşların dediği gibi
ya 10yada 20gün oynuyor
ondan sonra at sepete

sincanlı06' Alıntı:
metinin orada ankaradanda gelen oldu 6 ay önce kuş 10gün oynadı bitti 2 ay kadar öncede gördük bir kuşunu oda bir hafta on günde bitti matbaacılar öyledir on gün en fazla oynarlar sonra karga olurlar. metinin itirazı var ise 2 ay önce uçurduğu kuşu davet etsin milleti uçursun lafla olmaz kuşçuluk. bunu sincanda herkes bilir ankaradaki arkadaşlar kuşun oynadığı 3-5 gün zarfında görüyorlar kuşu bir hafta sonra o kuştan eser yok. itirazı olan var ise 2 ay önce uçan kuşu uçurur vaya 1 yaşında bir kuş. bu kadar basit
SEVGİLİ ARKADAŞLAR MEKANIMIZA ÇOK ŞÜKÜR YÜZLERCE KUŞ SEVER VE SEVENLERİMİZ GELİR .AHMETLER,MEHMETLER,HAKANLAR, ALİLER,KİMİ BU SENE DER,KİMİ,PERŞEMBE DER,NE SENELER BİTER,NE PERŞEMBELER SENDE DİN YOK ,BENDE DİL YOK ,BE KARDEŞİM ALLAHTAN KORK DİLE GELSE ŞU KUŞLAR KİMBİLİR BİZE NE SÖYLER.SAYGILAR. :

s.a arkdaşlar gitmişligim görmüşlügüm yok ne kadar dogru ne kadar yanlış bilemiyorum bizim burda bi arkadaş var kendisi bu matbacıları çok övdü şöle geliyo böle uzaktan atıyo gelip tabanı vurdumu kuş söle savruluyo sonra bi düzlüyo bi topuk bulut oluyo 17 18 takılayla dedi ii dedim edinelim arkadaş bu kuşlardan dedim ankarada ki tanıdıkları aradım bu kuşları sordum dedilerki arkadaş bu kuşlarda istikrar namina bişe yoook 15 20 gün bilemedin bir ay sonnra yapışmalar felan bizde vazgeçtik tabi tekrar sölüyom ankaralı arkadaşların söledikleri bunlar..
saygılarla...

akücü mahmut efendi önce şunu öğren bu siteyi metin yapmadı arkadaşım hüseyin ismindeki arkadaşa teşekkür et.
bizde sen kadar kuş seyrettik metinin orada varmı 1 ay oynayan kuşu 4-5 kümeste 200 kuşları var içinden senede 1yada 2 tane oynar oynarda onbeş gün oynar ondan sonra on liralık kuş olur satılan çok kuşu yokmu ihalelerde. sen seyretti isen aynı kuşu 2 ay cık konuş başkası var ise oda anlatsın 2-3 ay aynı kuşu seyrettim desin. sincan bilmez iken biz o kuşlardan çok seyrettik. iyi olsa herkes onlardan besler kuşçu beslemez neden çünkü yapışırlar arkadaşım 15 gün oynayan kuşuda besleyen az olur

ben bu kuşları gördüm seyrettim ve bu eleştirileri hak ettiğini düşünmüyorum bu eleştiri yapan arkadaşlarımdan ricam adreslerini versinler onların kuşlarınıda görelim emeğe saygısızlık olarak düşünüyorum bilgisayar başında lafla kuş uçmaz adam video seyrettirdi helal olsun sende uçur sanada helal olsun diyelim keza metin beyde kalender bir insan iddaa peşinde olmadığını düşünüyorum ama sizin bir iddaanız varsa lütfen uçurun seyredelim güvercin seven yetiştiren arkadaşlara saygılı olalım senin metin beyle bir husümetin varsa onunla yüzyüze görüşmeli ve sıkıntılarını anlatmalısın burada yapılmış olan bence güzel bir iş var bunu kötülemek güvercin camiasına birşey saglamaz..

raco74' Alıntı:
ben bu kuşları gördüm seyrettim ve bu eleştirileri hak ettiğini düşünmüyorum bu eleştiri yapan arkadaşlarımdan ricam adreslerini versinler onların kuşlarınıda görelim emeğe saygısızlık olarak düşünüyorum bilgisayar başında lafla kuş uçmaz adam video seyrettirdi helal olsun sende uçur sanada helal olsun diyelim keza metin beyde kalender bir insan iddaa peşinde olmadığını düşünüyorum ama sizin bir iddaanız varsa lütfen uçurun seyredelim güvercin seven yetiştiren arkadaşlara saygılı olalım senin metin beyle bir husümetin varsa onunla yüzyüze görüşmeli ve sıkıntılarını anlatmalısın burada yapılmış olan bence güzel bir iş var bunu kötülemek güvercin camiasına birşey saglamaz..
raco74"]arkdaşım gercekten seni tebrik ederim dediyin gibi ucurun yarın gelelim izleyelim ayıp ya bukdarda olmaz bende izledim bu kuşlardan gayet iyidiler bende besliyorum bu kuşlardan ama vaktim yok ucurmaya emeye saygı beyler internet başında kuş ucmaz ucurun görelim hodri meydan :tamam:

Cümleten S.A Beyler...

Bakiyorumda herkez konusmus,anlamadim sudur ki arkadaslar madem kusu minaliyorsunuz,kötülüyorsunuz yani neden o kuslardan almak icin siraya giriyorlar.
Metin abiyi tanimam etmem ama Bahadir abiyi iyi tanirim,o nedenle hic kimse kendini yirtmasin kuslar hakkindada ileri geri konusmasin eger elinde daha iyisi varsa ucursunda millet görsün yoksa kalkipta yok 10 gün oynar 1 ay sonra yapisir falan demesin.
O kuslarin derecelerini az cok benden iyi bilen arkadaslar var aramizda o nedenle lütfen diyorum kötülemeyin ve emege saygi duyun.

Ayrica sorun bakalim Metin abiye kaca satmis tekini,ona göre yorum yapin kötü kus mademde neden yüksek fiyatlara satiliyor alana enayimi diyorsunuz yani.Daha önceleri Dursun emmi icinde ileri geri konusuldu fakat kedisini ve kuslarini taniyanlarin pek sesi cikmadi da simdimi bu mevzu acilinca Matbacilara veya baskasina laf atmaya basladi.

Herkez haddini ve ucurdugu kusunu bilsin,kimse hakkinda ileri geri konusulmasin kalp kirilmasin yani...

Bizi seven veya sevmeyen tüm gönüldaslara,cani gönülden sevgi ve saygilarimi sunarim...

.........................................................................................................................................

Sizlerin artis oldugu yerde,yönetmen benim

* BOZOGLU *

Öncelikle herkese merhaba ben bu kuşları menbasından ilk çıktıkları günden ve ilk çıkış noktalarından bilirim şimdiye kadar ankarada uçmuş en iyi soylar arasında gelir bu kuşlar çamur atmalarınıda atanlarıda anlamıyorum neden böyle bir çaba içindeler.

Bende Muzaffer Aydoğan beyi, Matbacı Orhan ve Bahadır beyleri 15 yıldan beri tanırım ve arkadaşlığımız dostluğa dönüşmüştür. Metin beyide tanırım o da beni iyi tanır. Anlamadığım şu hiç birbirini tanımayan kuşu görüp seyretmemiş kişiler bile ahkam kesiyorlar.

Yok yapışırmış 5 gün 10 gün oynarmış ayıp ya arkadaşlar 5 gün 10 gün dahi bunlardan daha iyi oynayanını çıkarında görelim gözümüzün pasını silin hadi bakalım buyrun meydana. Başarıyı alkışlamak erdemdir, alçak gönüllülüktür.

Tebrik ediyorum Metin beyi videoyu koyanlarında emeğine eline sağlık bu kuşlardan daha çok izleyecez inşallah saygıyla. sevgiyle kalı...

selamunaleykum kuşçu arkadaşlarım,
yazılarınızı okudum,ama anlamadığım konu ise,çekemezlik var,,
biz kuşçuların amacı kuşların neslini üretmek,kuşçuluğu öldürmemek,yeni arkadaşlarla tanışıp arkadaş olmaktır,
kimim kuşu oynamış veya oynamamış,uzun gitmiş veya kısa gitmiş,böyle konularla bir biririnizin kalbini kırmaya değermi,bence değmez,kuş besleyen arkadaşlar kardeş olacağı yere,birbiriyle kaynaşacağı yere,birbirlerinin kalbini kırıyo,değmezzzzzzzzzzzzzzzzz,
allaha emanet olun
akucu mahmut...

arkadaşlar kuşları kötülemek gibi bir niyetim yok vede oynamıyor demedim. oynuyorlar ama 15-20 gün oynuyorlar onu anlatmaya çalıştım. varsa aynı kuşu 3-5ay seyreden çıksın dürüstce ben seyrettim dedim mesele bu ben şahsen senede ononbeş gün oynayanı uzun gideni değil devamlı oynayan kuşu tercih ederim. oynayan kuş yok diyen arkadaşım ankarada her semtte oynayan kuş var gezersen ilgilenirsen öğrenirsin kimse seni aryaıp gel kuş var demez çünkü seyredip aldıran çok. sincandan kayaşa her semtte her kümeste oynayan var herkeste hangi kusu severse ondan besler. metinin kuşlardan beslemek övmek mecburiyeti yok kimsenin gerçek ne ise o

Hakan kardeşim yukardaki bu cümlelerini ilkokul çocuğuna okutsam , ne demek istiyor diye sen cevap ver,
Yaklaşımın çok yanlış Metin beye sorabilirdin uslubunca , bu kuşların hatası varmı diye, oda sana söylerdi, eğer söylemezse sen biliyormuşsun zaten,Akücü Mahmut ve Erkan Coşkun a teşekkür ederim güzel yorumları için,

Metin beye de güzel çalışmalarında başarılar dilerim,yarattığı ortam çok güzel,
Metin bey tanışmak isterim, Nevşehir den Levent Yılmaz (Kapadokyalı )

s.a tüm arkadaşlara abilere saygılar şimdi site yönetimi bu videoyu yayınlamış ucan kuş matbacıların kuşuymuş vs oynuyormuş yada yapışıyormuş 5 kişi maşallah demiş 3 kişi doğrusunu söylemiş şimdi beyler kuş bu yapışır 1ay oynar 3 ay oynar ank benim tanıdığım abiler var ismi önemli değil bire bir konuşmalarımda onlarda söyledi matbacıların kuşlarının yapışdığını hatda ve hatda yakın zamanda seyredilmiş kuşları yapışmış şimdi kimse cıkıp yapışıyor dememiş ank saygıdan dolayı ama yapışıyorsada birileri söylicek kardeşim söylemeze diğer sitelerde olduğu gibi tüm türkiyeye hodri meydan derler yapışan kuşlar için 1 ay oynayan kuşun ayağına bayrak bağlarım ben eski kuşlar matbacılardada kalmamış duyduğum kadarıyla sonra video işlerini gecelim videoda kuş seyrediyoruz ruzgarda kaldırmışlar kuşu kuş kendini veriyor ruzgara yaa allah gidiyor metin abinin kuşu için söylemiyorum genel ben burdan kimsenin kuşunu kötülemiyorum cünki görmedim ama görende varsa adam gibi yazsın yalansız doğrusunu hatır içinde yapışana yapışmıyor diyen aynaya bakıp kendiyle mahkeme yapsın yoksa kuşculuk yerinde sayar

tüm gercek kuşculara selam olsunn

SAYGILAR

selam
levent kardeşime teşekkur ederim,,
metinede başarılar...

Tamam anladık güzel kardeşim Tunç 54
Bak hakan kardeşime hitaben ne yazdım,sorabilirsin Metin beye, hatası varmı diye, söylemezse takdir senin,
Sen başkasından duymuşsun yapıştığını veya 15-20 gün oynadığını

Birmukabil Mahmut kardeşim sevgiler saygılar Kapadokyalı

Bu kuşların özlerini size anlatayım,
Taklayı çevirdikten sonra, bir iki gün içinde aniden değişirler, sarmaya girerler ,taklayı sayamazsın, çok yükselirler, dama düştüklerinde yani oyuna başladıkları zaman çok yiğit olurlar,takla haddinden fazla, hızlı kaçma ve uzun kaçma, uzaktan atma,yakınlaştığı zaman burgu yapmalar, yere en az adam boyu kalmalar, tabanı vurduğu zaman kendini 14 silahtan çıkan mermi gibi fırlatır.İnanın heyecandan yerinizde duramazsınız,
ekeliklerinde yani standarda bindiği zaman taklayı 18 ila 24 taklaya kadar düşürür, mesafesi ise 45 ve 50 metre kadar , en güzel özellikleri attığı zaman pas geçmezler ,
Maatbacıların Ankara 99 kupasını alan efsane boz dişiyi seyretseydiniz yerinizden kalkamazdınız ,

Geri