Ankaranın meşhurları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alp66
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 259
  • Görüntüleme Görüntüleme 64K
s.a öncelikle alp kardeşe teşekkür ederim. adam gibi adammış.adam gibi dogruyu savunmuş. artık dünya elimizdeki kılavye kadar küçük kimse masal hikaye anlatmasın yok onun kuşu yok bunun kuşu yok ondan yok bundan gelme. uçur kuşunu koy vidyonu herkez izlesin notunu versin. ondan sonra ister sat ister pazarla. bir kardeşinim sözüdür (kuşu kuş yapan kuşcudur kuşcuyu kuşcu yapan kuştur ) siz kuşcu olunda kuş herzaman bulunur.ama kuşcu degilsen seni saim de alide velide paklamaz saygılar sevgiler ALLAHA emanet olasınız

s.a abılerım ankarada hıc kımsede ıyı kus yok abılerım bununda suclusu sızlersınız nedenı apacık ortada... dedınız bunun pacası sole olsun bu nıye percemlı degıl percemıde olsun tepesıde olsun dedınız yetmedı ya rengıde bı okadar guzel olsun dedınız........ ama hıc bırınız soyle demedınız yok kardesım percemını tepesını rengını ne yapacaksın oyunu guzel olsun kırmayalım kuslarıda neslını bozmayalım demedınız ondan sonrada ya bu kuslar nıye oynamıyo ya nıye eskı kuslar yok demeye basladınız ama sucu hıc kendınızde aramadınız ....(hadı sımdı ayıtlayabılırsenız ayıtlayın pırıncın tasını...) suclular sızsınız kusuruma bakmayın hepınıze saygılar selamlar

kuscu_ahmet' Alıntı:
s.a abılerım ankarada hıc kımsede ıyı kus yok abılerım bununda suclusu sızlersınız nedenı apacık ortada... dedınız bunun pacası sole olsun bu nıye percemlı degıl percemıde olsun tepesıde olsun dedınız yetmedı ya rengıde bı okadar guzel olsun dedınız........ ama hıc bırınız soyle demedınız yok kardesım percemını tepesını rengını ne yapacaksın oyunu guzel olsun kırmayalım kuslarıda neslını bozmayalım demedınız ondan sonrada ya bu kuslar nıye oynamıyo ya nıye eskı kuslar yok demeye basladınız ama sucu hıc kendınızde aramadınız ....(hadı sımdı ayıtlayabılırsenız ayıtlayın pırıncın tasını...) suclular sızsınız kusuruma bakmayın hepınıze saygılar selamlar

DOGRU SÖYLÜYORSUN AHMET KARDEŞİM ÇOK HAKLISIN HALA DA KAŞINI GÖZÜNÜ TARTISIYORLAR YAPICI EGİTİCİ ÖGRETİÇİ PAYLASIMCI TARTISAN TARTIŞMAYI BİLEN BİRLİK BERABERLİGİMİZİ DE SAGLAYAMADIGIMIZ SÜRECE DAHA BU ELDE OLANLARINDA ARANACAGI KAÇINILMAZDIR MİNARELERİN BOL TAKLALARIN 250 METRE 60 TAKLALARI BOŞ BOŞ KONUSUR DURURUZ AVUTURUZ KENDİMİZİ ZATEN PEK YAPACAK BİR SEY DE YOK GİBİ ORTAYA KONULAMAYAN OLMAYANI OLMUŞ GÖSTERDİGİMİZ SÜRECE DAHA ÇOK AH VAH DER ESKİ KUŞ VEDE KUŞÇULARI ZİKREDER DURURUZ
SAYGILAR

kuscu_ahmet' Alıntı:
ewet öok dagru söylüyorsun ahmet jardeşim aynen tüm yazdıkarına kaTILIYORUMM.............. SAYGILAR

''S.A Arkadaşlar , şimdi sağda solda bu kuşlar hakkındaki forumlarda takip ediyorum laf dönüp dolaşıp Ankaranın meşhur oyun kuşlarına yani Saim Usta ve Şeref Ağa damarına geliyor ve bu noktada takılıp kalıyor.İş bu noktadayken 33 yıldır Ankarada yaşamama rağmen ismini bile duymadığım , kuş besleyip beslemediğinden emin olamadığım ,muhtemelen şimdiye kadar havaya bir telek bile kaldırmamış isimler çıkıp ahkam kesmiyormu, işte bu beni gerçekten kahrediyor. Bu konuda gerçekten Ankaranın söz sahibi kuşçuları(Herkeze kuş uçurmuş şapka çıkarttırmış abilerimiz) konuşsa kimse birşey diyemez ancak , sen tut rahmetlilerin ismini kullan yok ben kankasıydım ondan kuş aldım, yok ben akrabasıydım bana kuş verdi v.s benim bu tür laflara karnım tok. Biz kimleri gördük, adam cigarayı yakıp kuşlarının altına sandalye atınca ,kafasıda hafif bulanıksa kendi kuşu uzaya gidiyo zannediyor, sonra gelip anlatıyo sanal ortamda veya bizzat , gidip izliyorum inanın gülersiniz,meşhurlardan denilen 500 metre kaçan kuşlar 15 metre zor oynuyor . Bunun yanında gerçekten bu işi hakkıyla yapan abilerimizin de hakkını yemeyelim bu arada , izleyeni mest eden kuşlarda çok izledim Ankarada değerli abilerimizde ama hiçbirinin göğsünde beyaz tüy görmedim. Lafın kısası bu meşhurlardan birçok kişide var ama çoğu çakma, o yüzden kimse kendini kandırmasın, ya oynamazsa tüm havam söner diyerek uçurmadığı meşhurunu kaldırıp uçursun izletsin , bizde kimsenin kuşuna laf söylemeyelim. Ben Ankaradaydım bundan sonrada Ankaradayım, izlemek isteyene kapım açık izletmek isteyeninde davetini bekliyorum.
Saygılar ''

Sevgili arkadaşlarım konu yukarıdaki açıklamalar ile açılmış ve buralara kadar gelmiştir. Sevgili dostlar bu konuda yazılan yazıların içeriğine bakıldığında taklacı kuş beslemede Ankara,Sivas,Urfa,Mardin vb... gibi illerin kuş yetiştiricilerinin gizli bir rekabet içinde olduğu gözlenmektedir. Bu iller arasında Ankara nın tartışmasız bir avantajı var, eskiden göç ( şimdilerde göç tersine dönüyor) alan bir ilimiz olduğundan çeşitli illerden gelenler beraberlerinde güzel kuşlarınıda getirmişler ve bu sayade güzel kuş zenginliği oluşmuştur. Bura dan konunun özüne dönersek, rahmetli Saim usta ve Şeref ağa kuşlarının damarlarıda(Tanıyanların anlattıkları bilgiler doğrultusunda edindiğim tespit) MELEZ kuşlardır.(Farklı illerden gelen kuşlar eş edilerek bu damarlar yakalanmıştır.) Onun için bu kuşlar Ankara' nın değil tüm TÜRKİYE' nin meşhurlarıdır. Güzel ve iyi hepimizin, il ve bölge rekabetine gerek yok, rekabet sadece kuşların oyun performansı üzerine olsun..
Ankara'dan güzel kuşlar çıkmış ve çıkacaktır, çünkü bu işe gönül vermiş çok arkadaşımız var birde tabi konunun başında dediğim gibi ANKARA' da güzel kuş çok. Sevgili dostlar yalınız kuşların bir canlı olduğunu ve hiçbir canlının birbirin aynı olmadığını, farklı olduğunu bilerek beslemeliyiz ve güzel kuşu bulunca kıymetini bilip uçurup seyrederek keyfini çıkartmalıyız (şunuda unutmayın hiçbir kuşun yavrusu birebir kendisi gibi oynamaz) Yapılan hatalardan birisi kuş güzel oynayınca hemen kanatları kesilerek damızlığa ayrılıyor. Karamsar olmaya gerek yok.
TÜRKİYE'DE DAHA ÇOK GÜZEL KUŞLAR UÇACAK HAFIZALARDA YENİ EFSANELEREDE YER AÇIN. Saygılar...

merhabalar;
kuscu_ahmet' Alıntı:

sevgili kardeşim işte benimde anlatmaya çalıştıklarım bunlar, performans kuşları diyoruz performansları hariç herşeylerine bakıyoruz...Bu anlattıkların ankarayı değil türkiye gerçeğini anlatıyor... :slm:

selam arkadaşlar ben ankaradan cok uzak olan oyun kusu beslerim rahmetli kılıcnarlı nıyazı dayı abime 5 cift kuş vermiş 40 sene önce ve bugüne kadar aslını bozmadan arasına kus sokmadan getirdik bu kusları oynamıyo diyen yalan söler isteyen seyreden ayrıca bence nevsehirde ilhan abiye ulasa bilirsiniz zabıta kendisi cok deyerli abidir tam kuşcudur arkadaşlar sayım ustanın kusları bende orjına öyrenın aslını sizlere göstereyin isteyen ulassın tlf 05344977776 ben coskun

s.a . ankarada oynayan kuş hiç bir yerde yok oyun kuşunun asıl yeri ankara diye düşünüyorum çok memleket gezdim iç açıcı bir kuş daha görmüş degilim gerçekten kuş oyuna geldiği zaman izleyenler aman yarabbi nasıl geliyo diyosa öyle kuşlar izlenir geldiğiyle gittiği bir olacak taban taklasını zor göreceksin kızılaydaki gökdelen binası gibi bi yarım daha kurşun gibi hem atmasıylan hem gitmesiylen kuş öyle olacakki tat alasın öyle bir kuş izlediğim için çoğu oyun kuşlarının yaptığı oyunlardan tat alamaz oldum kuş ensede bile oynar oynamaz diyen kendini kandırmış olur saygılar

ANKARANIN ESKİ KUŞLARI ÖYLE HAYAL EDİLDİGİ GİBİ MİNARELER OYNAMAZ.........

ankara kuşu performan kuşudur.
fizigi kafası gözü gagası kanat yapısı v.s v.s bakıldıgında hepsi birbirine uyumlu olmalıdır.
günümüzün kuşçulugu atması kaçması bir performan kuşunda bakılması gereken en son özellige endekslenmiş
kuş havada martı gibi kanat sallar önem arzetmez evinden 100 mt uzaklaşmaz fark etmez yerine inmez kanat açar 5 saat uçar fark etmez yapışır tutar v.s v.s arkadaşlar bırakalım boş düşünceleri ben burdan bu çok çok mesşhur kuşçulara diyorum ki
ELİNİZDE FAZLA DEİL 1 1 ,5 DİREK 4 TAKLA İLE OYNAYAN 20 SEFER YAPAN YERİNE İNEN KUŞLARINIZ VARSA SİZDEN BÜYÜK KUŞÇU YOK BUNU BİLİN.

bu angarada öyle degerli agbilerim var ne sesleri duyulur ne sözleri.
yine bu camia içerisinde o kadar kıvrakları varki kuşundan fazla oynar
kah aile doslugu yapar bi başkası kuşunu çalar SU SAATİNE SAKLAR zaatda para ile bu kuşu satın alır
bu terbiyesizligide çıkar bu sitede videoda o kadar rahat anlatırki nasıl aile dostlugu nasıl bi kişilik siz düşünün gerisini

ALLAH VAR HİKAYE DOGRU AMA GERİSİ KÜLLÜYEN YALAN

o kuşda kedisine ne satılmıştır ne o kuşu görmüştür. kuşu saklayanda geri yerine teslim edende aynı kişidir

Öncelikle selamlar ,
Sevgili arkadaşlarım ve büyüklerim.
Şunu belitmek isterim .Bu konuyu sonradan gördüm bir şeylerden ben yazmak istedim.Genel olarakda bu oyun kuşu hakkında bir kaç kelime söyleyeceğim.
Bakıldığında bütün mesajlara ağırlıklı olarak tartışma neden ? Bu kuş sende var yok kırıkları var.
Ben şunu merak ediyorum . Bu kuşun özü kimde var. Hiç kimsede . Aslanmı bu özü olsun köpek tavuk güvercin gibi hayvanların özü yoktur hele ki taklacı güvercinin özü asla olamaz. Zaten kırılmış veyşahut doğal olarak kırılmıştır.Bunun özünü beslemek istiyorsanız yabani besleyin özü o. Yok saim ustaymış yok şeref ağaymış yok bilmem kimmiş. Yaw adamlar ölmüş gitmiş Kemikleri sızlıyordur. Bu adamlar uzaydanmı almış getirmiş onlardan birini birinden birini birinden almış eş etmiş tutmuş . Bu kadar .
Yaşayanları konuşun efsaneleri değil.
Yok eskileri konuşmak iyiymiş. Nesi iyi birileri para kazansın diye iyi . Saim ustanın damarı bunlar 5000 lira 10000 lira yok şeref ağanın damarı 20000 lira .Geçin bunları alın birer kuş eş edin tutarsa oynar tutmazsa başka eş deneyin .Deki saim usta yaşıyor o şu an sana kuşmu verirdi bu ortamda.
Ben kimlerin kapısına gittim kimlerin.Sorsan hepsi büyük kuşçu lafta iyi kuş parayla satılmaz derler peki abi nasıl alırız.Alamazsın Sen derler neden ? iyi kuşçu arar bulur derler . Bi bakmışın 3 gün sora ararlar seni .
Buyur abi der açarsın telefonu yaw kardeşim satmam normalde bilirsin ama ev yaptık borç vardı felan filan satayım sana bi çift derler . Ne kadar abi dersin yaw normalde trilyona verilmez ama bin 2 bine felan verelim derler.
Herkez kabul etsin bu iş ticaret.
Bize vatandaş gel dedi gittik izledik sözde para mühim değildi vardık al dedi bi çift eyw. abi dedik sanki iyilik yapıyo şu kadara götür dedi abi hani para almıcaktın dediğinde para almam ama sen kıymetini bilmezsin o zaman derler alır parayı satarlar hatta bide küfür edercesine sana daha ne kuşlar vercem der.
Kuş = paradır . O bahsi geçen kuşçular yok artık iyi ve bol paraya kuş satanlar var.
Şimdi burada video izliyom adam büyük kuşçu ya Kuşçular org video çekmiş diyor ki kuş satan adam Simsar.
PEKİ bu adam neden bize satmaya kalktı.

Saim usta şeref ağa ve daha niceleri öldü.Allah rahmet eylesin. Önümüze bakalım artık yaw Mimar sinan mı bu adamlar yok fatih sultan mehmet mi?

Doğrular bunlar kızan kızssın darılan darılsın sövende sövsün.

Kapısında 1 yavru 3-4 takla 10 -15 mt oynayan adam en büyük kuşçu neden biliyormusunuz . Kendi kuşunu havada izliyo lafta değil.

Saygılarımla......

Gökşen kardeşimin dediklerine katılıyorum saim usta şeref usta diye diye bir dünya insanların reklamları yapıldı çok paralara kuşlar sattılar.
En iyi kuş kümesinizdeki kuşdur benim şahsi görüşüm elin iyisi anlatmakla bitmez rahmetliler ne besliyormuş renk olarak bu onun özü bu onun torununun torunu diye diye sattılar millete 50 küsür sene geçmiş adamlar rahmetli olalı sayfalarca yazılar yazıldı bende diyenlerden video beklendi video bile koyulmadı siteye şahsi görüşüm her zaman demişimdir elimizdekilerin kıymetini bilelim.

Eyw toprağım saolasın.

Bakın şu konuşmaya . Ankaranın meşurlarından. En başından kopyalayamıyorum iSMİ Yazdığı için.
Facebook konuşmasıdır.
Aynen kopyalıyorum.

iyi valla amca sen nasılsın

16:19
bende iyiyim osandım bilgi sayara bakıyordum

en iyisi amca bende öyle bi bakayım dedim kim var kim yok . Nası varmı uçan oynayangerçi olmazmı desene

16:22
şu anlar biraz uçurmuyorum var gara dumanlı kırlileri uçurdum çok iyi oynadılar ben biraz korkağım geçen sene atmaca aldı şimdi korkuyorum 25 adet uçurdum 25 i de atmacaaldı busene korkuyorum halile sor istersen

onunda işi o napcan amcayokmu bi yavru verde kovalıyalım :=)

şu anda bir kaç yavru var fazla yok onuda ben uçuruyorumbir ara alacaktın ne oldu ben sana takkalı duman kirliyi gönderecektim sen istemedin galiba

Abi para sıkıntı yoksa alırımgerçi artık kuş almıcam iyi kuş parayla alınmazmış öyle diyo herkez

iyi kuşu kimse vereceğini sanmıyorum

parayla alınmaz hediye edilmez verilmez nası iyi kuşçu olcaz bende onu merak ediyom amca

kişiye güveniyorsan çok kişi yalancı özür dilerim helede kuşçu ise en iyisi adamı iyi tanımak yoksa seyir etmek

VAlla amca bu camiada herşey para olmuş artık eskiden miras bırakır gibi bırakıyormuştu insanlar şimdi parasına bakıyo baktı ölcek hemen hepsini satıyo Paran olmadan şansın yoksa iyi kuşçu asla olamazsın Şanslıysan birini diğerine eş edersin tutar kuşçu olursun . Gerçi iyi kuşu olan mı yoksa Adam olanmı iyi kuşçudur orasıda tartışılır

sen baya çok özür kazıklanmışsın haklısın biz kuşun fazlalıklarını yem parasına veriyorum adamlar 3 5 milyardan bahsediyorlar bu işi ticarete tökmüşler ne desen haklısın

yok ben vermedim o paraları amcavermemde çoluğumun çocuğumun rızkını kimseye yedirmem . Peki ne olur bize uçmamış bir yavru amca

zamanında çok bir maşımı veripte aldığım aldığıma değil adam şunu gösterip başka vermesi oda daha kötüsü bizim ağzımızdan allahin izniyl ne dersek o dur Rabbim yalan dolan çevirenlerden etmesin..

amin amca ne olur peki Fiyat

sena ne lazım erkek demiştin bende sana duman takkalı verecektim çok uçuyor sefer çok terasa zor iniyor onunda sana parasını demiştim gelirim demiştin gelmedin gelseydin yol paranı düşe bilirdim

16:49
Yani 500 lira demi tek erkek

yok 400

tamam amca ben ayarlayım parayı haber ederim.

Yem parasına dikkat Bir ton yem yiyo ya kuşlar :)
noktası virgülüne kadar aynen bunlar faceden kopyalama.

Bu bir örnektir . Ankaralı kuşçuların %96 'sında aynı senaryoyu yaşarsınız buyurun ankaranın meşurları.
Bende ankaralıyım ama Bu tarz insanlardan utanıyorum.Tezgay açcaklar kümese yakında

Vay be neler yazmışım ben okuyunca ben bile şok oldum bunlar kuşçu mu yani :)

ucurup konuşsunlar onlar, bunlar boşşşşş.bu insanlar sağ olsaylardı kuşları meşur olmazdı sanırım :((((

Doğru söze ne denir muharrem abi.

Geri