Ankaranın meşhurları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alp66
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 259
  • Görüntüleme Görüntüleme 64K
s a
ömer ankaraya geldin gördün varmı kardeşim kayda değer birşey belkide ankaranın heryerini gezdin o eski kanlardan arasan belki birkaçkişide çıkar biz burada neyin tartışmasını yapıyoruz görünen köy kılavuz istemez senden isteğim çektiğin görüntüleri biran önce sitede yayınlaman ozaman millet neyin ne olduğunu görür ve kararı millet verir.burdan tekrar söylüyorum varsa ankarada kardeşim 10senedir ya bana dek gelmedi ya ben körüm he gittiğim yerlerde millet hep masalarda uçuruyor bırakalım kardeşim bu işleri varsa kimde varsa buyursun uçursun 10yıldır gözlerim pas tuttu bi açılsın.arkadaşlar ricam burda herkez dürüst olsun.doğruyu söyleyen 9köden kovulur

tunc_54' Alıntı:
lütfen konuları karıştırmayalım arkadaşlar saim usta nın konusu bu konu değil.ilgili konulara yazalım lütfen

ÖMER KARDEŞİM BU YAZDIĞINDAN BEN BİR ŞEY ANLAMADIM ACILIMINI YAPARMISIN KONUMUZ NEDİR??

tuncay abi bu konu ankaranın meşhurları yani farklı bir konu.
saim ustanın damarı ile ilgili mesajlarınızı saim ustanın damarı konusuna yazınki karışıklık olmasın.

Saim ustanın damarı konusuna gitmek için buraya tıklayınız.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Lütfen konu başlığına giren mesajlar yazın .

Mesela şu anda ankara da matbaacı ların kuşları diye bir rüzgar esiyor.
Nedir bu kuşlar?
Kimdir matbaacılar?
Onları anlatın bizlere.

s.a anladımda ömercim saim ağanın kuşlarıda ank meşurlarını kapsamıyormu yapmış olduğu yanlış anlamadan dolayı özür dilerim..

SAYGILAR

elbette kapsıyor ama şu anki kuşlardan bahsedelim bence burada.
yani saim usta ile ilgili konu zaten mevcut.

herkese selamlar
Ben ankara abidinpaşalı ertan er.Öncelikle bizi ziyaret eden arkadaşlara burdan selam ederim şuan dostum selçuk'un pc den yazıyorum.
Matbaacı bahadır ve orhan kardeşleri soruyorsanız,ankara'da söz sahibi kuşçular.Kuşları sincana vermişler uçutturmak için ben ertan olarak seyrettim bu yaz çok bol taklalı ve uzun gidiyor.Ben beğendiysem herkesinde beğeneceğini umuyorum.Kuşları asil ama kendileri daha asil karakterlidrler.Asıl ankaralı öz hemşerilerimdir.Kendilerini kanıtlamışlardır herkeste gelip seyredebilir ankarada kuş yok ben görmedim izlemedim diyen herkese duyurulur.
Ayrıca türkiyede oyun kuşunun kökeni ankaradır,
teşekkürler
ertan..er

teşekkür ederim ertan abi.bizi ağırladınız bilgilendirdiniz.

dumanlıkirli' Alıntı:
herkese selamlar
Ben ankara abidinpaşalı ertan er.Öncelikle bizi ziyaret eden arkadaşlara burdan selam ederim şuan dostum selçuk'un pc den yazıyorum.
Matbaacı bahadır ve orhan kardeşleri soruyorsanız,ankara'da söz sahibi kuşçular.Kuşları sincana vermişler uçutturmak için ben ertan olarak seyrettim bu yaz çok bol taklalı ve uzun gidiyor.Ben beğendiysem herkesinde beğeneceğini umuyorum.Kuşları asil ama kendileri daha asil karakterlidrler.Asıl ankaralı öz hemşerilerimdir.Kendilerini kanıtlamışlardır herkeste gelip seyredebilir ankarada kuş yok ben görmedim izlemedim diyen herkese duyurulur.
Ayrıca türkiyede oyun kuşunun kökeni ankaradır,
teşekkürler
ertan..er
s a ertan abi bu pazar akşama kadar yanındayım ankarada kaçtane oynayan kuş varsa abi hepsini bi gezelim valla hasret kaldım iyi kuş seyretmeye sen bilirsin kimde ne oynadığınısaygılarımla

Re: Ankaranın rezilleri

s.a cümleten ankara merkez konusuyo kafasına göre herkes benim kuşlarim 1 minare oynar 10 takla yapar ama internette herkeze uçar ama eve gelip seyredeceğiniz zaman ya tüyde olur ya kızgın olur ya ensede olur yada atmaca aldı olur demek istediğim kimse kendi kuşlarini övmesin birakin bu işleri millet kendi kuşlarini övmeyi ne çok seviyo birakin kuşunuz iyi ise baskalari övsün ankarada oynuyan kuşa sahip çıkan çok olur yalniz 2 gün sonra kuş gevseyince birakinca benim dienler geri adim atar dieceğim arkadaslar gözünüzle gördünüz mü seyrettiniz mi en kral kuş odur bırakalim ali nin veli nin kuşlarini kendi elinizdeki kuşlara sahip olun en kral kuş gözünüzle gördüğünüz kuştur ankarada millete sponsorluk yapan çok arkadaslar geldi gezdiler çoğu kuşçulara beraber gittik video ya aldilar ricam arkadaslar siteye videolari koysunlar da ankaradaki oyun kuşlarinin rezilliklerini turkiye seyretsin saygılarimla...

ilhan bölükbaşı

Sevgili site yöneticileri,admin arkadaşlar,ve yorumcular,istemeden kalp kırdıysam herkesten özür dilerim,bu son veda havasıdır.
İsmini vereceğim bu kadar ankaralı kuşçuların hiç birisinde kuş yoktur))))) :slm:
Ankarada matbaacılarda,arap hacıda,sadet abi de,bankacı faruk abide,ertan abide,hamamönü dernekte aydında,bende,saimekadında kemal abide,ünsal amcamda,belediyeci ercanda,kel turan amcamda,siteler dernekte adil abide,saimekadında adil abide,kömürcü mehmette,hatta zabıta kemal utku, amcanın kuşları ismini sayamadığım çok değerli abilerimiz kusura bakmasınlar)))
Bunların hiç birinde ve ankarada kuş yok.Hatta ankara kuşu falan da yok.Buraya ankarada kuş yok diye yazan gerçek kuşcu ve gerçek ankaralı kardeşlerimde kralları var. :oley:
Herkese selam ve saygılar..

Re: Ankaranın rezilleri

mamakli' Alıntı:
s.a cümleten ankara merkez konusuyo kafasına göre herkes benim kuşlarim 1 minare oynar 10 takla yapar ama internette herkeze uçar ama eve gelip seyredeceğiniz zaman ya tüyde olur ya kızgın olur ya ensede olur yada atmaca aldı olur demek istediğim kimse kendi kuşlarini övmesin birakin bu işleri millet kendi kuşlarini övmeyi ne çok seviyo birakin kuşunuz iyi ise baskalari övsün ankarada oynuyan kuşa sahip çıkan çok olur yalniz 2 gün sonra kuş gevseyince birakinca benim dienler geri adim atar dieceğim arkadaslar gözünüzle gördünüz mü seyrettiniz mi en kral kuş odur bırakalim ali nin veli nin kuşlarini kendi elinizdeki kuşlara sahip olun en kral kuş gözünüzle gördüğünüz kuştur ankarada millete sponsorluk yapan çok arkadaslar geldi gezdiler çoğu kuşçulara beraber gittik video ya aldilar ricam arkadaslar siteye videolari koysunlar da ankaradaki oyun kuşlarinin rezilliklerini turkiye seyretsin saygılarimla...

ilhan bölükbaşı

ilhan bey kuş seyretmeye gittiğimizde sizdemi vardınız yanımızda ben sizi hatırlayamadım?

selçuk abim saydiğin abilerde belki kuş olabilir bazilarini bilir bazilarini duymusumdur ama abilerde iyi kuşlar var ise uçursun siteye koysunlar bizde seyredelim eskiden ankaranin kargasi sefer yapardi ama simdi ben ve dostlarim o kargalara bile hasret kaldik söyle söyleyeyim ankara mamak ta kus var ise bi arkadas allah rizasi için yazsin bende kuş var oynuyo desın 1 hafta 10 gün seyredelim bakalim kuşuna bazi kuşlar rezil bazilari vezir eder biz buzamana kadar herkesde rezil edeni gördük. saygilarimla

özür dilerim,yanlış varsa düzeltin 5 milyon nüfuslu ankara,koca şehir,mamaktan kızlıcahamam'a acaba birtek saim ustamı var yada,kendi ilçesinde meşhur olupta başka ilçelerde tanınmayan yokmu.bir kaç aydır istanbuldayım burada bir çok kuşcularla tanıştım belki istanbulda binlerce kuşcu var.inanıyorumki ankarada öyle bir şey söyleyeyim delinin bellediği gibi bir saim usta bellenmiş.belki koca şehirde kimler var kimler.

kesinlikle şuna inanıyorum bir insan ankara gibi bir yerde mesela mamakta 30 sene kuş beslesin oranın yerlisi olsun yıllarca ankarayı gezsin karşı ilçedeki kuşcuları tanımaz.altındağda oturan beypazarındaki kuşcuları bilmez.belki birkaç kişiyi tanır,valla isterseniz sataşın benim aklıma gelenler budur, yazıp konuşalanların çogunada sadece lafolsun diye konuşulanlar diyorum.okkadar.

:tamam: ANADOLUDA KUŞ BESLEYEN NİCE BABAYİĞİTLER VAR :heyo:

ustad71' Alıntı:
özür dilerim,yanlış varsa düzeltin 5 milyon nüfuslu ankara,koca şehir,mamaktan kızlıcahamam'a acaba birtek saim ustamı var yada,kendi ilçesinde meşhur olupta başka ilçelerde tanınmayan yokmu.bir kaç aydır istanbuldayım burada bir çok kuşcularla tanıştım belki istanbulda binlerce kuşcu var.inanıyorumki ankarada öyle bir şey söyleyeyim delinin bellediği gibi bir saim usta bellenmiş.belki koca şehirde kimler var kimler.
s.a arkdaşım başlıya bakarsan arkdaşın biri demiş sayim ustanın kuşları ne oldu diye ordanda ankaranın meşurlarına gecti, bu konu ankrada kuşcu arkdaşlarımız var.olmazmı mesala muzafer kara -matbacılar orhan abi ve bahadır.-sakalarda arap burhan dayımız,ertgrul memiş-sincanda metin gerci oda matbacılardan besler-sitelerde adil abi-kemal amca -elektirikci şeref dayı daha adını sayamadıyım busurü kuşcu abimiz kardeşimiz ankrada kuş var merak etme :tamam: saygılar.

..........

erdekli_krallar' Alıntı:
S.ALEYKÜM ARKADAŞLAR BENİM ANKARALI ARKADAŞLARDAN BİR RİCAM OLACAK BİZİM BURAYA ANKARADAN AYDIN ATAMAN DİYE BİR ABİDEN KUŞLAR GELDİ BEYAZ VE BOZKİRLİLER BU ABİ VE KUŞLARI HAKKINDA BİLGİSİ OLAN VARSA PAYLAŞIRSA ÇOK SEVİNİRİM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
s.a arkdaşım aydın tanırım hemde iyi tanırım beyazları ve bozkirlileri güzeldir beyazlarını cok uzun gider izledim bozkirlilerini izlemedim güzel kuşlardır aydınında hamam önünde ihalesi vardır cuma ve sallı günleri yardımcı olabildiysem ne mutlu saygılar.

ANKARALI AYHAN' Alıntı:
erdekli_krallar' Alıntı:
S.ALEYKÜM ARKADAŞLAR BENİM ANKARALI ARKADAŞLARDAN BİR RİCAM OLACAK BİZİM BURAYA ANKARADAN AYDIN ATAMAN DİYE BİR ABİDEN KUŞLAR GELDİ BEYAZ VE BOZKİRLİLER BU ABİ VE KUŞLARI HAKKINDA BİLGİSİ OLAN VARSA PAYLAŞIRSA ÇOK SEVİNİRİM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
s.a arkdaşım aydın tanırım hemde iyi tanırım beyazları ve bozkirlileri güzeldir beyazlarını cok uzun gider izledim bozkirlilerini izlemedim güzel kuşlardır aydınında hamam önünde ihalesi vardır cuma ve sallı günleri yardımcı olabildiysem ne mutlu saygılar.

teşekkürler arkadaşım ilgilenip cevap yazdıgınız için hayırlı geceler

s.a cemaat ankarada kayda değer kuş yok dienler eski kanlardan kalmadı dienler alın size bi adres gidin yerinde görün izleyin istanbul yolunda liva pastanesini geçince ( erciyes işyerleri sitesi ) ilk sağdan girin içeri 100 metre ilerde yolun sağında bi plastik geri dönüşüm fabrikası war girin oraya kuşçu maviş'i sorun ( cemaalettin ) güwen werin adama wakit ayırın sizlere bir kuş uçursun bu adam etlik ayvalıdan çıkma bi adam oranın meşhur ( hacı ömer abisinin , bankacı faruk abisinin ) yetiştirdiği ırklardan 1 er yada 2 şer çift eline geçirmiş gerek yakalamış gerekse ufak hırsız çocuklarla çaldırmış tam emin deilim ama bu kuşların soyunu bi ankaraya yetecek kadar üretmiş takribeen 700 ila 800 adet kuş war esas ekeler yani ilk atalar ( çifteçift beyaz perçem takım we bozbenekli perçem dişi ile açık gök akkuyruk erkek ) tüm soy bunlardan oluşmakta!!! beyazlar saatlik uçuyoo ortalama 6 saat kadar bunun 2 saati gözden kaybolacak derecede 3 saati alçak ama derin derin gezerek geriye kalan 1 saat tamamen seferlerle geçiyoo sefer sıklığı 6 7 dakkayı geçirmiyoo yere bir adam boyundan daha az kalmak suretiyle bir birbuçuk direk ortalama 12 ila 15 taklayla fişekliyolar gerçekten izlenmeye değer!!! GELELİM efsane dişi bozbenekli perçemin soyuna bu kuşu ilk ele geçirdiğinde bomboş araziye uçuruyodu bu dişi çok sert çok atik çok hızlı we kanatları çok güçlü sefere geldiğnde çıkardığı sesi alkışlasanız çıkaramazsınız takLA aralığı çok az çok sert buna rağmen kuş ben oynarım diyo we bir kere bile terslemiyo 2 bina 3 bina yükseklikten yere z'ler çizerek geliyo 25 bilemedin 30 cm den az kalmak suretiyle mubağlaa etmiyorum 100 150 metreyi ortalama 30 ila 38 taklayla dewiriyor daha önce böylesini görmedim artık hiç uçamıyacak zaten iice yaşlandı we çok yavrusu alındı yavrular annenin aynı oyun olsun uçuş olsun gagsı tırnakları perçemi benekleri ne hikmetse kuş kendinin aynını weriyo çok nadir babalarına benzer çıkıyo onlar diğerlerine nazaran daha hafif oynuyolar. gök akkuyruk erkek hiç uçurulmadı yıllardır kanatları civalı makaslı damızlık koca bi erkek. GİDİN GÖRÜN WE İZLEYİN ABİLERRRRR...

DEĞERLİ ALP BEY BENDE OYUN MERAKLISIYIM POLEMİK KONUSU OLAN KONULARDAN UZAK KALMAYI TERCİH EDİYORUM BURADA ŞU YADA BU HAKLI DEMEK HAVANDA SU DÖVMEK TEN FARKSIZ BENCE TABİ ORTAM SANAL OLUNCA YOĞURDUM EKŞİ DİYEN PEK ÇIKMIYO 34 YAŞINDAYIM 12 13 YAŞINDANBERİ BU KUŞLARIN SAMİMİ PEŞİNDEYİM
.ŞUNU GÖRDÜM ÇOK GÜRÜLTÜ GENELDE KARAVANA OLUYOR .KUŞ HAVADA BALIKTAVADA DERLERYA LAF LFTAKALIYOR .BİRSÜRE İÇANADOLUDA BULUNDUM ORALARDA OYUN KUŞU YETİŞRİREN VE UÇURAN ÇOK TABİREKABETTA VAR BU GÜZEL AMA SİPORTMENCE OLANI TABİ ÇOK DUYDUM 30 TAKALİLE ÇIKANI HİÇ GÖRMEDİM NİYEYSE.HASAHİBİ UÇMAYAN AMA KUŞU UÇAN ADAMLARIDA GÖRDÜM.NEYSE BİRAZ BULAŞTIN SANIRIM BENDE POLEMİĞE::)) İMKAN OLURSA ANKARA YA YOLUM DÜŞÜYOR BAZAN . ŞU AN KIRKLARELİNDEYİM KUŞLARINIZI İZLEMEK İSTERİN KISMETSE .BENDEDE VAR AMA UZUNZAMANDIR DÜZGÜN BİŞİ ÇIKMADI .HİZMET ETMEYE DEVAM EDİYORUZ BİGÜN UÇURACAZ DİYE BAKALIM .SELAMLAR .ŞEREF

arkadaşlar son on senedir ankarada bir tane kuş seyrettik adam 5 sene aynı kuşu uçurdu fatihte ardiyeci selami abinin gök dişisini seyredenler vardır başkada kuş görmedik derken 5-10 gün degil kuş
5-6 sene uctu oynadı 25-30 sefer yere 50 santım kalarak ve aynı noktaya atma kaçma ne istersen vardı o abiye 1999 senesinde 2 milyar teklif ettik kuşu vermedi herkes hikaye anlatıyor adil kayabaşda seyretti o kuşu kaportaci bücür ahmetteadam çıkıpta kuş bende var demedi burada herkes atıyor masadaa kuş bende diye kuş gibi kuş yok kimsede 15 senedir bir tane kuş vardı oda ardiyeci selaminin gök dişisi duruyormu bilmiyorum dükyanı yıklılmış duydugumuz kadarıyla. kimde varsa 2 yaşında oynayan kuş iyi para verilir.

herkez yazıyor burda yok onun kuşu şöyleydi bunun kuşu böyleydi ama sorsan kimsede şuan oynayan kuş yok kimi mayada kimi teleğini düzmedi kimi formda deil falan falan kuşun mayada formsuz veya yatık hatta hasta olaması bişey ifade etmez kanı iii olan kuş her zaman sinyal verir atın bi videoda izleyelim

beyler 25 sene kuş besledim hayatımda 2 yaşında oynayan kuş görmedim ankaradaki arkadaşlardan seyredenler var benim bildiğim mesela adil kayabaşı meselaa şentepeli bücür ahmet boyacı burhan sincan tarafından mağazacı hacı fatihteki kuşçular
ardiyeci selami abi 5-6 sene aynı kuşu uçurdu bildiğim kadarıyla atma kaçma yere karış kalma her meziyet var idi şimdi kuş ne oldu bilmem öyle bir kuş hiçbiryerde uçmadı bence söylediğim arkadaşlara sorabilirsiniz şimdikiler 1ay anca oynuyor en iyisi sonrada cortluyor

alp66' Alıntı:
S.A Arkadaşlar , şimdi sağda solda bu kuşlar hakkındaki forumlarda takip ediyorum laf dönüp dolaşıp Ankaranın meşhur oyun kuşlarına yani Saim Usta ve Şeref Ağa damarına geliyor ve bu noktada takılıp kalıyor.İş bu noktadayken 33 yıldır Ankarada yaşamama rağmen ismini bile duymadığım , kuş besleyip beslemediğinden emin olamadığım ,muhtemelen şimdiye kadar havaya bir telek bile kaldırmamış isimler çıkıp ahkam kesmiyormu, işte bu beni gerçekten kahrediyor. Bu konuda gerçekten Ankaranın söz sahibi kuşçuları(Herkeze kuş uçurmuş şapka çıkarttırmış abilerimiz) konuşsa kimse birşey diyemez ancak , sen tut rahmetlilerin ismini kullan yok ben kankasıydım ondan kuş aldım, yok ben akrabasıydım bana kuş verdi v.s benim bu tür laflara karnım tok. Biz kimleri gördük, adam cigarayı yakıp kuşlarının altına sandalye atınca ,kafasıda hafif bulanıksa kendi kuşu uzaya gidiyo zannediyor, sonra gelip anlatıyo sanal ortamda veya bizzat , gidip izliyorum inanın gülersiniz,meşhurlardan denilen 500 metre kaçan kuşlar 15 metre zor oynuyor . Bunun yanında gerçekten bu işi hakkıyla yapan abilerimizin de hakkını yemeyelim bu arada , izleyeni mest eden kuşlarda çok izledim Ankarada değerli abilerimizde ama hiçbirinin göğsünde beyaz tüy görmedim. Lafın kısası bu meşhurlardan birçok kişide var ama çoğu çakma, o yüzden kimse kendini kandırmasın, ya oynamazsa tüm havam söner diyerek uçurmadığı meşhurunu kaldırıp uçursun izletsin , bizde kimsenin kuşuna laf söylemeyelim. Ben Ankaradaydım bundan sonrada Ankaradayım, izlemek isteyene kapım açık izletmek isteyeninde davetini bekliyorum.
Saygılar

s.a bu form u yeni okuyorum çok ilginç gündeme getirmek istedim.

MERHABA ARKADAŞLAR;

MURAT KARDEŞİMİN BU FORMU GÜNDEME GETİRMESİ BENİMDE İLGİMİ ÇEKTİ DOĞRUSU.YAZILANLARIN BİR KISMINI OKUDUM,ŞAŞA KALDIM.HERALDE ESKİ USTALAR HAYATTA OLSALAR ONLARDA ŞAŞARDI.KİMİSİ SADECE 2-3 USTA İLE ANKARA KUŞUNU BİTİRİYOR.ÇOK YAZIK,BEN 20 YAŞINA KADAR ANKARADA YAŞAMIŞ BİR KUŞÇU OLARAK HAYRETLE OKUYORUM BU YAZILANLARI.

KAYSERİLİ PASTIRMACI KADİR İLE YAPTIĞIM BİR KAÇ SOHBETTE Kİ BU ADAM GERÇEKTEN BİR TARİH GİBİ,BAHSEDİLEN BAZI USTALARIN SIRA KUŞU BESLEDİĞİNİ ANLATTI BANA.BİZ OYUN KUŞUNU UÇURUP KEYİFLE SEYRETMEYİ ANKARADAN ÖĞRENDİK DEMİŞTİ BİR SOHBETİMİZDE.1970 LERDE ANKARADAN KAYSERİYE KUŞ GÖTÜRDÜKLERİNDE,KAYSERİDEKİ KUŞLARI NASIL TELEF ETTİKLERİNİ ANLATMIŞTI.SADECE KAYSERİ Mİ HAYIR.KÜTAHYA,SAMSUN,İSTANBUL,YALOVA ADAPAZARI,İZMİT,ANKARADAN KUŞ TAŞIYA TAŞIYA BİTİREMEDİLER HALA.BUNUN MEYVASINI ALANDA OLDU,İŞİ BİLMEYİP KUŞLARI MAHVEDENDE.ÇÜNKÜ BU İŞ DEVAMLILIK İŞİ.BİLGİN BECERİN YOKSA ALTINI VERSELER TENEKE YAPARSIN YERİ GELİR.

NEYSE MEVZUYA DÖNELİM,ANKARADA ÇOK İYİ USTALAR VARDI O DÖNEMDE AMA İKİ KUŞ UÇURMAKLA USTA OLANLAR DEĞİL BUNLAR.KUŞLARINA YILLARINI VERMİŞ,KUŞ TÜYÜNÜ YUTMUŞ,ELBİSELERİNE KUŞ PİSLİĞİ BULAŞMIŞ YETİŞTİRİCİ USTALAR.SEZONLUK KUŞ UÇURAN KUŞÇULAR DEĞİL,YAZ KIŞ KUŞ UÇURAN USTALAR.KÜMESİNE GİTTİĞİNDE 20-25 TANE KUŞ KALDIRACAK USTALAR.SİZE KOMİK GELECEK TABİ BU SÖZLER AMA GERÇEK MAALSEF.ŞU AN BÜYÜK USTAYIM DİYECEK İNSANLARIN YANINDA ANCAK ÇIRAK OLABİLECEĞİ USTALAR VARDI ESKİDEN ANKARADA.HAFTA SONU OLDUNMU KAPISINDA HER İLDEN ARABALARLA KUŞ ALMAYA GELEN,UÇURDUĞU KUŞA ARABA ANAHTARI BIRAKILAN USTALAR GÖRDÜ ANKARA BİR ZAMANLAR.

BU SİTEYİ KURUP EMEĞİ GEÇEN ARKADAŞLARIN BİR İKİ İSİMDE SABİTLENİP KALMASI DOĞRUSU BENİ ÜZÜYOR.ARAŞTIRMAYA MERAKLI OLAN ARKADAŞLARIN ÇOK YÖNLÜ ARAŞTIRMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM.OYUN KUŞU SEYİSLİĞİ ANKARANIN İŞİDİR.BUNU GÜCENMEDEN KABUL ETMEK GEREKİR.ANKARANIN OYUN KUŞU GELİŞİMİNDE Kİ KATKISINI KİMSE YARGILAYAMAZ.BU ESKİ USTALARDAN KALAN BİR MİRASTIR ANKARALILARA.

ESKİ USTALAR KUŞU BİR META OLARAK DEĞİL,AİLESİNİN BİR PARÇASI OLARAK GÖRÜRLERDİ.KUŞU KAYBOLAN KÜMESİNDE 100 TANEDE OLSA 3 AY ARARDI ÇÜNKÜ ONUN İÇİN DEĞERLİYDİ.ŞİMDİ OLAY BİRAZ FARKLI OLMAYA BAŞLADI.PARANIN KOKUSUNUN DAHİ GİRDİĞİ HER ŞEY BOZULUYOR GÜNÜMÜZDE.KUŞÇULUKTA CİDDİ CİDDİ TİCARİ BİR MALZEME OLDU.BU İŞİ PARA KAZANMAK İÇİN YAPANLARIN ÇOĞUNUN SONU HÜSRAN OLUYOR.ESKİ USTALARDAN KUŞ ALMAK İÇİN KAPISINA KIRK KERE DEĞNEK ÇALMAK GEREKİYORDU.ŞİMDİ FARKLI.ADAMIN BİRİ HAYATI BOYUNCA TESADÜFEN 1 KUŞ UÇURUYOR,ONUN KÜMESİNDEKİ VEYA ONA BENZERLERİ PİYASADA MODA OLUYOR.SONU HERKES İÇİN HÜSRAN.

MEVZUYU BİRAZ DAĞATTIM AMA ARTIK BU İŞİN CIVKINI ÇIKARDI ÇOĞU İNSANLAR.YALANLA,DOLANLA,ÜZERİNE ON KATARAK MASA BAŞINDA OLMUYOR BU İŞLER.KUŞTA ETİKET OLMAZ,SOY SOP,HİKAYE MASAL.İYİ KUŞÇU MAZEMEYİ HER YERDE BULUR.BİLGİ,BECERİ,BİRAZDA ŞANSLA HERKES KUŞ OYNATA BİLİR.AMA ÖNEMLİ OLAN DEVAMLILIĞI SAĞLAYA BİLMEKTİR.

GEÇMİŞTEKİ USTALARA SAYGIMIZ,SEVGİMİZ,HÜRMETİMİZ SONSUZDUR.ONLAR KUŞÇULUK CAMİASI ADINA GÜZEL İŞLER BECERMİŞLER HELAL OLSUN.ÖLMÜŞLERİN TOPRAĞI BOL OLSUN,ALLAH RAHMET EYLESİN,KALAN SAĞLARADA UZUN ÖMÜRLER VERSİN.KUŞÇULUK İŞE USTA ÇIRAK İLİŞKİSİ İLE GELİŞİR GÜZELLEŞİR.BİZLER İSTERİZ Kİ BÖYLE BİR ORTAMDA USTALAR BİZ ÇIRAKLARA BİLGİLERİNİ AKTARIP CAMİANIN GELİŞİMİNE KATKIDA BULUNSUN.KUŞ NE KADAR İYİ OLURSA OLSUN UÇMAZSA DEĞER GÖRMEZ.BUNUN İÇİNDE İYİ BİR SEYİS OLMAK GEREKİR.GEÇMİŞTEKİ USTALARIN BİLGİLERİNİN PAYLAŞIMI İÇİN,YENİ USTALARIN GELİŞİMİ İÇİN GÜZEL BİR FIRSATIMIZ VAR.YAŞAMDAKİ HER ŞEY PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR ARKADAŞLAR.

BU YAZIMI GEÇENLERDE OKUDUĞUM BİR FİLOZOFUN SÖZÜ İLE BİTİRMEK İSTİYORUM.

BİLEREK YAPAN,BİLMEDEN YAPANDAN BAŞARILI OLUR.SEVEREK YAPANSA ,BİLEREK YAPANDAN BAŞARILI OLUR.

ŞUÇU LİSAN ETTİYSEK AF OLA.....

...........SAYGILAR ARKADAŞLAR.....

erdekli arkadasım aydin atamanın boz kirlilileri ve beyazlarını bende seyrettim bizede nasip oldu guzel kuslar atma kacma gezme super beyazları beni mest etti ama ucuza kus vermiyor ama adamın hakkı gule gule beslesın ankarada hamamonunde yeri var kime sorsan tanır ankarada onu ıyı duaenlerden bırıdır param olursa bır cıft alacagım o kuslardan sende varsa kıymetını bil b utun kus besleyen arkadaslara selam .

selamlar.birkuş 6 saat uçuyor bunun 3 saatinde ortalarda yok iki saatinde orta seviyede geziyor son bir saatte 10 sefer yapıyor 100-150 metre fışkırıp 38 taklayla gidyor ve adı süper kuş oluyor.halbuki bana bir şey ifade etmedi bu performans.ilk beş saatini uçmasın son bir saatindede 15 sefer yapsın 2-3 direk kaçsın 6-8 taklayla gitsin yere de 3 karış kalsın yeter.ha inerkende yapışmasın şööle bir harmanlasın ayaklarını bir gözüne çeksin biraz.2-3 takla da vursun. kanat yemesin dirsek açmasın.işte bu yeter bana.saygılar.

hüseyin bey yine çok güzel bir yazı yazmışsınız cıraklara ve ustayım diyenlare örnek olacak eskiden her kapıda iyi kuş vardı para çok ön planda değildi herkez kuşu kendisi için beslerdi iti çakalı azdı kapına gelen ertesigün hırsız yollamazdı kuşu kendi kabiliyetiyle çevresiyle bulurdu tiçaret girdi mertlik bozuldu şimdi bırakın masayı millet bilgisayarda uçuruyor meydan okuyor ankara taklacı kuşun beşiği ğeliştiren standartını belirliyen yer ankarada kuş bitmez iyikuş hep vardır yanlız kendisi için dostları için besliyenlerde bizim atamız ustamız iki kanat bir kuyruk için hayatına iddaya girmeyi ayıp öğretti tüm kuş sevenlere selamlar elinize dilinize sağlık

değerli arkadaşım ben kırıkkaleden fuat taklacı güvercin besliyorum oyun kuşu. sıvacı ömer abimizin rahmetlinin bir nesli bozulmadan bir abimizde var kırıkkalede 1978 yıllarında ömer usta abimize birçift vermiş bir çiftte kırıkkale yahşihandan kuş gelmiş bu kuşları birbirine vurduğunda abimiz çok mükemmel kuşlar çıkardı noyunlarını ben size şöyle açıklayım uçumları yüksek çok uzaktan kuşun üstüne tek kalemde düşen bol taklalı ve 50,60 metre fişek taşıyan kuşlar abimizdeki kanalı ve neye vurursan vur yavru veriyor kuşlar sağlam resimleri yakında koyacam bende ise sadsece birtane erkeği var dumanlı benkli erkek bende anaçlığına uçurdum erkeği 20 sefer yaptı 25-30 metre alıyordu kanat elleme olmadı ama bazen noktalıyor geri kapatıyor.

Geri