Ankaranın meşhurları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alp66
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 259
  • Görüntüleme Görüntüleme 64K
kimse kendi kuşunu övmüyor uçurup oynattığım kuşun babası selçuk pehlivanındır dumanlı erkek aldığım kişiyi inkar etmem kuşada laf söyletmem oynuyor seyretmek isteyen gelir kapımız açık SAYGILARIMLA

Burasi chat meydani degil beyler görüscekseniz illa msn,den görüsün kusunuzuda anlatcaksaniz veya video,foto paylasimi yapcaksaniz ayri bir konu acin ordan takip edelim yoksa mevzuyu bos yere mesgul etmeyin..

Hayirli geceler.

Not : Ankarada kus izeyemediysenizde bu sizin sorununuz herkesin bakis acisi baskadir,sahsen ben gittigimde izledim ama size kuslari göstermediyseler onu gilemem...

Saygilarimla Bozoglu...

abiler bi duyum aldım ne kadar doğru bilemem ama bi ara bundan 30 sene civarı önce ankaradan çankırıya bi çift beyaz gitmiş ve bu kuşlar çankırıya ilk giden taklacı kuşlarmış bilen varmı.ve aynı zamanda yine ankaradan çankırıya bi çift devetüyü gitmiş.sahibi kimdir.oyunları nasıl?bu kuşların sonraki yıllarda çalınarak veya başka yolla kırıkkaleye geçmiş.bu kuşlar kimin?oyunları nasıldı?çok akıl almış bu kuşlar...postacı yaşar beslemiş devetüyleri çankırıdayken.sonra bi yolla çankırıya geçmişler...bilen varmı ???

nuriozturk' Alıntı:
kimse kendi kuşunu övmüyor uçurup oynattığım kuşun babası selçuk pehlivanındır dumanlı erkek aldığım kişiyi inkar etmem kuşada laf söyletmem oynuyor seyretmek isteyen gelir kapımız açık SAYGILARIMLA

güle güle besle, uçur ve izle abi.uzun yıllar izlemeni isterim...

BUYRUN BURASI ANKARA DEGIL ADANA OSMANIYE KAPIMIZ HERKESE ACIKTIR KUS GIBI KUS SEYRETMEK ISTIYENE DUYULUR NE SAIM USTA NEDE BIR BASKASININ KUŞUDUR SADECE KUMESCI BILDIGINIZ ''10SENE'' ÖNCE TÖĞBE ETMIS BİR TÖBEKARIN KUŞUDUR SAYGILARIMLA........ NURİ ÖZTÜRK...

OOOO maasallah kurban tevbe ettiysen sana helal olsun diyorum,insaallah yolum düserse kendim gibi tövbekar olan birini ziyaret etmek isterim memnuniyetle..

Her kimki tövbe ederse günahlarina ,hic günah islememis gibi olur diyor Cenabi HAK...

Hayirli geceler,,,

nuriozturk' Alıntı:
BUYRUN BURASI ANKARA DEGIL ADANA OSMANIYE KAPIMIZ HERKESE ACIKTIR KUS GIBI KUS SEYRETMEK ISTIYENE DUYULUR NE SAIM USTA NEDE BIR BASKASININ KUŞUDUR SADECE KUMESCI BILDIGINIZ ''10SENE'' ÖNCE TÖĞBE ETMIS BİR TÖBEKARIN KUŞUDUR SAYGILARIMLA........ NURİ ÖZTÜRK...

Konu reklam konusu değil Ankaranın meşhurları konusudur. Sistem tarafından uyarı aldınız. Diğer uyarıda süreli olarak uzaklaştırma alacaksınız. Profilinizden ad soyad, yaş, memleket, beslediğiniz ırk, telefon gibi bölümleri doldurmanız gerekmektedir.
Saygılarımızla

s.a tüm kuşcu arkadaşlar ve büyüklerim şimdi size bir öneride bulunmak istiyorum hazır bu sitede bu kadar ank kuşcular varken konuyu sil başdan ele alalım saim ustanın kuşları ank öz de olmasa öze yakını kimde vardır
oyun şekli performansı özelikleri bu kuşlardan yada kırılmış olanlarından kimler ucurdu ve nasıl bir sonuc aldı
eğer bu konu bu şekilde işlenmezse bir yere varmamız zor görünüyor tüm gercek kuşculara selam olsun

SAYGILAR

tunc_54' Alıntı:
s.a tüm kuşcu arkadaşlar ve büyüklerim şimdi size bir öneride bulunmak istiyorum hazır bu sitede bu kadar ank kuşcular varken konuyu sil başdan ele alalım saim ustanın kuşları ank öz de olmasa öze yakını kimde vardır
oyun şekli performansı özelikleri bu kuşlardan yada kırılmış olanlarından kimler ucurdu ve nasıl bir sonuc aldı
eğer bu konu bu şekilde işlenmezse bir yere varmamız zor görünüyor tüm gercek kuşculara selam olsun

SAYGILAR

birde bu kuşların alt yavrularından TAKKALI AKKUYRUK DUMANLIBOZ lar gelmişmidir?

s.a yarım saat oldu ama kimseden cıt yok demekki kimsede bu kuşlardan yok kimsede ucurmamış
bir tek samet kardeşimde mi var o görmüş bu kuşları tebrikler samet senin kuşu kimden aldığın önemli değil kimden aldığını ben biliyorum meraketdiğim neden kimse yazmıyor

SAYGILAR

abi ben gördüm veya görmedim farkketmez. ama ne gördümki? daha yaşımız kaç?şimdi ben veya başkası farketmez.ben urfada bi kümese gittim.orda dumanlı takkalı bozlar gördüm.akkuyruklu kuşlardı.bu kuşların urfa kuşu olmadığı belliydi.ben bu kuşları izlemedim.sadece makaslı halde kümeste gördüm.saim ustanın öz kuşları olmalarından şüphelendim.sordum sahibine nerden geldiğini söylemedi.sadece eski kuşlarım dedi.bu kuşların saim ustanın öz kuşlarından olma ihtimali varmı?evet saim ustayla oturup konuşan abilerimiz sizlerin tecrübesi ne diyor bu konuda?

kuşçu26' Alıntı:
abi ben gördüm veya görmedim farkketmez. ama ne gördümki? daha yaşımız kaç?şimdi ben veya başkası farketmez.ben urfada bi kümese gittim.orda dumanlı takkalı bozlar gördüm.akkuyruklu kuşlardı.bu kuşların urfa kuşu olmadığı belliydi.ben bu kuşları izlemedim.sadece makaslı halde kümeste gördüm.saim ustanın öz kuşları olmalarından şüphelendim.sordum sahibine nerden geldiğini söylemedi.sadece eski kuşlarım dedi.bu kuşların saim ustanın öz kuşlarından olma ihtimali varmı?evet saim ustayla oturup konuşan abilerimiz sizlerin tecrübesi ne diyor bu konuda?

Selamun aleyküm.
Arkadaşlar Rahmetli Saim Usta konusundaki çekmiş olduğumuz videolar, roportajlar ve resimleri ekliyorum bugün yarın bitecek uzun sürdü eklenmeleri ama gerçekten çok büyük dosyalar olduğu için sıkıntı yaratıyor.

sağolasın hüseyin abi.sizede zorluk çıktı, hakkınızı helal edin.o kadar uğraştınız...

kuşçu26' Alıntı:
sağolasın hüseyin abi.sizede zorluk çıktı, hakkınızı helal edin.o kadar uğraştınız...

Selamlar.
Estafirullah kardeşim neden zorluk çıksın. Bizde bu güzel kuşların meraklısıyız. Araştırıyoruz soruyoruz. Sizlere ve kendimize yararımız varsa ne mutlu bizlere.

aleyküm selam
sağolun abi.kuşçuluk işte bu.arkadaş dostluk için bi aracı oluyo bu hayvanlar.para kazanmaya amaç olmamalı...sağlıcaklakalın...iyiakşamlar...

s.a arkadaşlar bunca zamandan beri olumlu bir yazı göremedim sağlık olsun şimdi ben bir şey yazmak istiyorum
bu bahsi gecen kuşların iyi kuşlar olduklarını zannetmiyorum yani saim ağanın kuşlarının öz yada kırma diye tabir etdiğimiz kuşlardan bende aldım şimdi işin özü şu allah ömür verirse bu kuşların yawrularını ve kendilerini ucuracam
olumlu ve olumsuz her ne varsa bu sitede yazacam ancak ozaman sitede bu kuşları merakedenler bilgi sahibi olacaklar diye düşünüyorum çünki kimseden cevap gelmiyor benim almış olduğum kuşları kimse öz yada kırma diye tartışamaz aldığım kişi bana öz deyip başkasına özdeğil kırıklarından verdim ikiside kırık derse öyle bir yalan cıkar ki kendi bile şaşırır bu yazıyı yazmamdaki tek amac kimseden kuşlar hakkında bir olumlu yada olumsuz yazının gelmemesidir bende var diyorum ucuracam diyorum hep beraber görecez isteyen arkadaşlar seyredebilir kuşların ne olduğu ortaya cıkar herkezde aydınlanır gördüm ki her kafadan farklı sesler cıkıyor bu konu ancak kuşları ucurarak ortaya cıkar kuşlar iyiyse yazılır iyi değilsede yazılır benimde diğer arkadaşlarında merakı giderilmiş olur...

burdan nuri öztürkede teşekkürler kendisini tanımam görmedim ama bir kuşunu ucurdum keske saim ustalarda öyle olmuş olsada kuş ucursak

SAYGILAR

SLM
Tunç akşam yazına cevap vermeye çalıştım iki defa yazdım ikiside çıkmadı herneyse teknik bi sorun oldu sanırım.
Bildiklerimi paylaşmaya çalışayım,zaten hüseyin kardeş röportajlarında üç aşağı beş yukarı yayınlayacaktır.Saim ustaların kuşları zabıta kemalde,zabıta kemal amca'nın yanında yetişmiş kuşlarını uçurmuş abilerimzin anlattığı kadar kuşlar 30 sene evvel saim ustaların aslı biri urfadan gelme gök benekli,ye ankaranın bi kuşu vurularak yavruları oynatılıyor.Kuşların aslında kökeninde takka yok daha sonra başka kuşlara vurularak takkalı perçemli ve diğer renk kuşlar çıkmaya başlıyo.Kuşlarda belli başlı işaretler var en basit gözleri koyu duman rengi,kanat altları kırımızı,kafa gümüş,(mürekkepli gibi)dişiler kısa bacaklı erkekler heybetli.Zaten bu kuşları ankara'da bilenler,iyi biliyorum mezatlarda ihalelerde bi duman göz kuş görse hemen yapışırlar saim usta diye.Yıllardır saim ustalar diye uçurulan dumanlı kirlilerde var ama daha havayı başta kanat patlatıp foşur foşur kan akar.Aslen 6-7 takladır 10 takla yapmaz.Ama standart oyunları vardır.Fakat kırıldığı zaman 40 takla yapanlar çıkar altından oda heyhatt sonu kötü.Kuşları daha sonra zabıta kemal ve niyazi dayı derler beraber beslerler niyazi dayı kırıkkale kılıçlara götürmüştür.Bu ikisi sürekli kuş alış verişi yaptığı aralarında kuş sorunu olmayan kişiler.Zabıta kemal sağdır 85 yaşlarındadır. niyazi dayı rahmetli olmuştur.Kuşlarda tarih.Diyorlarki nevşehirde var oda kulaktan dolma laflardır.Zamanında kütahya ve çankırıya heleki et yavru daha yem yiyemez su içemez şimdinin parası 3-5 milyara verdiği söyleniyo görenler şahitler var.Onlarda yaşadımı öldümü nerde bilen yok.Şimdi kemal abi(zabıta değil bu)deki kuşlarda saim ustalardan fakat kuşların en kökeninde takka yok.(dumanlı kirliler)fakat kuşları çok eskiye dayanıyor kemal abi 20-25 sene evvel fırıncılık yaparken urfadan bi boz getirdiğini ona kırdığını ve kuşların daha güzel olduğunu söyledi bana bizzat.Ama kuşlar fiziken benzer.Ve benim gördüğüm 4-5 yavru uçurdum hepsi 10 numara oynamıştır.Vede 6-7 takla ile bi defa yanlışlıkla benim bozlarla eş almış yavru çıkmıştır.Düz dumanlı uçurduğumuzda 30 takla abartısız oynadı fakat en son sağa sola yıkılmaya başlamıştır zaten arada bir burda adı geçen şahıs kuşu benden istemiş bende al götür bu taklayla bana kuş lazım değil demişimdir.Burda aslen konuşacak bizden önce çok kişiler var ankarada ama internet falan anlamaz uğraşmazlar.Ankarada oynayan yok ben hiç görmedim diyen arkadaşlar bence biraz haksızlık yapıyorlar ben nelerini tanıyorumki artık bıkmış hırsızından arsızından uçurmazlar.Burada olay gelip saim ustalara dayanmış aslında daha neleri var bozlar var araplar var bunlara değinilmiyor.
NOT:ZABITA KEMAL Bu kuşları ilk aldığında kaç aylığını vermişse artık aylaraca parasız kalmış burdan yola çıkalım kuşların değerini.Hep anlatılır bu çünki

tunc_54' Alıntı:

SAYGILAR

lütfen konuları karıştırmayalım arkadaşlar saim usta nın konusu bu konu değil.ilgili konulara yazalım lütfen.

sevgili dostlar iyice olayı zıvanadan çıkardınız.
bait bir chat sitesine döndü burası.sizin kendi aranızdaki şahsi olaylar bizleri ilgilendirmez.yopluma hitap etmeyen boş şeyleri lütfen ama lütfen burada yazmayalım.

Tüm sitedeki arkadaşlardan ÖZÜRDİLERİM bilmiyerek kalp kırdıysam birdaha olmayacaktır tekrar ÖZÜRDİLERİM bildiklerimi sizin paylaşmaya hazırım gerçi daha iyi bilen abilerimiz var

Ömer bey;
Başkalarına uslüp dersi verirken kendi uslubunuzu bozduğunuzun farkında olmalısınız,Site Admini olarak daha düzgün kelime kullanmalısınız bence.Burası bi forum sitesi ise elbette tartışılacak,arkadaşlar soruyo ve konu hakkında bilgisi olanlarda anlatıyor.Bundan doğal ne olabilir.Ya değilse öm diye bişi var oradan yazar uyarırsınız.Yada tümden uçurun siteden konuşmasınlar.
zıvana ne demek.!!!

Selçuk bey
Sizim yaptığınız şahsi tartışmalar normal mi sizce?
siz şahsi tartışmalara giriyorsunuz bunun neresi normal.
evet burası bir forum sitesi ama chat sitesi değil.
son 3 sayfadır konuyla ilgili pek fazla mesaj yok ben mi göremiyorum acaba.
siz, kuyumcu sebo,nuri öztürk,ankaralı ayhan arasında geçen konuyla alakası olmayan mesajlar.
-"o sizin eve gelmiş.kuş istemiş, yok istememiş," .... falan filan
bence bunların konuyla hiçbir alakası yok.ve diğer dostlarımızı ilgilendirmeyen mesajlar.
istiyorsanız dönüp geri son 3 sayfaya bakarsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Ayrıca ben kimseye uslup dersi vermiyorum ,verememde.
Sadece görevimi yapıyorum.bunu yaparkende yanlış kelimeler seçtiysem özür dilerim.

kuscuu06' Alıntı:
Arkadaşlar seviyemi bozmak istemiyorum.Bu nuri ve yağdanlık ayhan kapıma evime gelip kuş istedilermi istemedilermi parayla alabildilermi.Onu söylesinler bok at izi kalsın şimdi bunları hırsız nuriye yazdıran onun yağdanlığı ankaralı ayhan diye geçinen arkadaş .Sen bi defa kuşcu muşcu değilsin parayla alabildinmi benden arkadaşım şuraya bi yaz herkes duysun.kapıma gelip çayımı içip parayla kuş alabildinizmi ayhan bi yaz.seni tanımam kimsede bilmez seni ankarada daha çok ekmek yemen lazım nuri senle ayrıca görüşeceğim telefonunu açamıyosun ama nasıl olsa karşılaşırız burda kuş itelediğin benden alıp öz diye bilmem ne diye ayhana kakaladığın günleri unutma.ne güzel itiraf etmişsin hırsızım diye.Bide delikanlıysan sole abi şunca yıllık hırsızım ben bole ne kuş gördüm nede izledim sen değilmisin bunları diyen abi bi boz erkek ver diyen yalvaran yakaran.Delikanlı adam hırsız da olabilirsin iytiyacın vardır onu bilemem ama özünü kaybetme burada hiç bişey ıspatlamak zorunda değiliz,misafir ettiğimiz arkadaşlar ansızın baskın yapıp biz geldik hadi kuş uçurun bole olmaz her zaman uçururuz.herzaman da misafirimiz olun buyrun.Baş tacı burada olay şunun için kopuyo kapıma gelen kimseyi boş göndermedim hediye maiyetinde bi erkek veya bi dişi vermişimdir.Parayla biri desin satın aldım selçuktan diye.Urfadan gelen kardeşim sen canlı canlı yaz samet.Aradın abi dedin siteni gördüm buyur kardeş dedim çayımı iç sana hediyem olsun iyi kötü anlamam milletin bi araba parasına aldığım dediği meşhurr saim usta boz dumanlı benekli hediye etmedimmi.Kimse burada atış serbes diye ahkam kesmesin.Nuri onun bunun yalakalığını yapma çıkarın için ayhan mayhan seni gaza getirmesin itiraf et kaç kuş aldın kaç kuş seyrettin nankör.Ayhanı kapıma getirip abi kuş sokalım buna keriz bu parası var diyen senmisin değilmisin ha benden kuş alamayınca bolemi oldu şimdi at bunları öylemi.Ayhan delikanlı adamsan yaz şuraya gelip kuş istedinizmi istemedinizmi alabildinizmi araya onu bunu koyup kuş istedinmi istemedinmi.Nuriye(hırsıza)uyup sana kuş kakalasaydım daha iyi olurdum bence.Burada ankara meşhurları adı altında ne var ne yok rezil ediyosunuz adını duymayan bilmeyen çoluk çocuk yorum yapıyo illaki yazdıklarımızdan anlam çıkaran arkadaşlar var hiç bizaman parayla kuş satmadım şurda beni tanıyan elli kişi var biri desin.Ama hırsıza arsıza yalakaya ters düşeriz biz.Yalan söyle nuri ayhan,sizin birbirinizden çıkarınz var biri çalar biri satın alır ama böyle kuşculuk olmaz kuşcu olmak için önce adam olmak lazım.Ayhan kardeş onun bunun ağzından konuşup oraya buraya faks yollayacağına(ankarada kümesci hırsız nuri diye sn ertan er in yazısı)yaz şuraya herkes okusun ha çekindiğin bişiler varsa onu bilemem.Nuriye sitede geçen hırsız laflarını üşenmeyip osmaniyeye faks yollayıp doldurup üstümüze salıyosun hırsızları.Ama delikanlı hırsız adam gibi diyo çaldım çırptım diye.Sende adam ol iki kelime yaz şuraya deki selçuğun evine gittik çayını içtik bizi misafir etti ama kuş alamadık de(parayla)yoksa hakkım haram zıkkım öbür tarafta alacağım olsun.
son sözüm hırsız nuriye bi çift boz al benden parayla gücün yeterse (iyi kuş parayla alınmaz satılmaz) yada selçuğun arapları,bozları kemal ağanın kuşları selçuk abiden aldım diye ona buna kakala.Adam olun yada adam edelim sizi
beni ankarada kuşçular tanır ama ayhanı parfümcüler bide hırsızlar.

Selçuk bey sizce bunlar normal mi forumda olması gereken tarz konuşmalarmı?

Haklısınız,o konuda;
Ama o konuya açıklık getirdik sanıyorum,sadece burada yalan dolanlarla konuştukları hep çelişkili arkadaşlar,milleti birbirine takmaya çalışıyorlar,konu nerelere geldi.Kuşlarda rezil oldu saim ustalarda ele eteğe düştü.O yazıyı yazdığımda benim yerimde siz olsaydınız belki daha başka ifadeler kullanırdınız.Tekrar aynı konulara gelmek istemiyorum cepten arayan iş yerime fax çeken durmadan tahrik eden.Her yerden telefonlar artık cebimi açamaz oldum.Bu kuşları ankaraya tanıtıp ırk'ımıza sahip çıkmaktı amaç ama nerelere geldi.Üstelik ben bu konuyu kaç yıldır anlatıp tanıtmaya çalışan bu konuda defalarca makaleler yazan birisiyim.Bi adam çıkıyo hırsızım diyo üstelik o yazıyı yazanda ben değilim ona,sonrada ne var ne yok döküyo ortalığa.Şuraya günlük 300-500 kişi belkide fazla girip çıkıyor ben bi ankaralı olarak burada yanlış bilgileri şahsen düzeltme sorumluluğu hissediyorum.Konuyu en baştan buralara getirmemek için bu şekil yorum yapanları bende dahil yasaklamınız gerekirdi yoksa cevap hakkı doğuyo.
işte olay kişilerin kullandığı alaycı sözcüklerde;bunu siz ayırt edip yayın takdiri sizde adam oğlum yavrum diye hitap ediyo biri hırsızım diyo ben bunları kabül edemem şahsen işlemeye çalıştığınız konu okadar basit değil çünki.Konuşuyorlarsada ankaralıyım deyip kuşlara çamur atmasınlar.

Herşeye rağmen paylaşım için teşekkür ederim.

kuscuu06' Alıntı:
Konuyu en baştan buralara getirmemek için bu şekil yorum yapanları bende dahil yasaklamınız gerekirdi yoksa cevap hakkı doğuyo.
işte olay kişilerin kullandığı alaycı sözcüklerde;bunu siz ayırt edip yayın takdiri sizde adam oğlum yavrum diye hitap ediyo biri hırsızım diyo ben bunları kabül edemem şahsen işlemeye çalıştığınız konu okadar basit değil çünki.Konuşuyorlarsada ankaralıyım deyip kuşlara çamur atmasınlar.

Herşeye rağmen paylaşım için teşekkür ederim.

evet sayın üyelerimiz belkide hata bizde insanlara müsaama gösterdiğimiz için.
ama bence cevap vermeye değicek kişi var değmiyecek kişi var.
eğer cevap vermeye değicek kişi ve cevap vermeye değicek mesaj olarak görüyorsanız öyle cevap verin.

Buradan herkesi uyarıyorum lütfen konuları saptırmayın ve uslubunuze dikkat edin.

NOT:BURASI ANKARA NIN MEŞHURLARI KONUSUDUR.SAİM USTA NIN DAMARI KONUSU DEĞİLDİR.SAİM USTA İLE İLGİLİ MESAJLARINIZI O KONUYA YAZINIZ.KONULARI KARIŞTIRMAYINIZ.

kuyumcusebo' Alıntı:
nuri daha gelmedin elimi öpmeye :haha: SELÇUK ABİ AKŞAM ÇAY İÇELİM olum nuri sende gel ortalığı biraz yumuşatalım o senin abin :ckmk: adamı köpeğe parçalattırdın gine bişey demedi sana şimdi ne oldu anlayamadım nuri laf aramızda selçuk abiye randevu aldım :ckmk:

Sebahattin bey sizi uyarıyorum lütfen biraz daha ciddi olalım.

arkadaşlar benim hakkımda ....hırsız nuri adıüstünde hırsız kapıya konulmayacak kişi .... Diye yazıyorlar bu abilerimiz niye böyle birşeye izin veriliyorda benim yada bizim yazdıklarımız dışlanıyor bana bu konuda bir aydınlatma yapabilirmisiniz sayın abilerimiz

nuriozturk' Alıntı:
arkadaşlar benim hakkımda ....hırsız nuri adıüstünde hırsız kapıya konulmayacak kişi .... Diye yazıyorlar bu abilerimiz niye böyle birşeye izin veriliyorda benim yada bizim yazdıklarımız dışlanıyor bana bu konuda bir aydınlatma yapabilirmisiniz sayın abilerimiz

Kişisel meselelerinizi özel mesajlarla veya msnden çözünüz. Konu Ankara'nın Meşhurları konusudur. İlgi alakanız için teşekkürler.

s.a selcuk abi verdiğin değerli bilgiler için tşekürler 3 aydır duymak istediğimiz sözcükleri duyduğuma sevindim
umuyorumki ömer kardeşimin yapmış olduğu araşdırmalarda bizleri aydınlatıcak ve saim ustalar hakkında daha fazla bilgi sahibi olacağız ömer kardeşiminde dediği gibi kişi yada isim vermiyorum ama uslup konusunda daha dikkatli
olma taraftarıyım nedeni de saygı ve nezaketden uzaklaşdıkca konular karışıyor ve sitenin de içeriği değişiyor takdir edersiniz ki kuşcular.org sitesi çok kapsamlı ve akdif bir site yani farklı o yüzden daha dikkatli olalım derim tüm gercek kuşculara sellamm olsunn.

SAYGILAR

lütfen konuları karıştırmayalım arkadaşlar saim usta nın konusu bu konu değil.ilgili konulara yazalım lütfen

ÖMER KARDEŞİM BU YAZDIĞINDAN BEN BİR ŞEY ANLAMADIM ACILIMINI YAPARMISIN KONUMUZ NEDİR??

Geri