ATMACA SALDIRILARINDAN KORUNMA YOLLARI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gökhan @k
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 113
  • Görüntüleme Görüntüleme 57K

gökhan @k

Üye
www.kuscular.org
Ad Soyad
Gökhan AK
Meslek
Serbest Meslek
İlgi Alanı
*ATMACANIN KUŞ ALMASINDA ŞİKAYET ETMEK YERİNE ETRAFIMIZDAKİ BÜTÜN KUŞÇU ARKADAŞLARA GÜVERCİNİ TAVUK GİBİ BESLEMEYİ BIRAKMALARINI ÖĞÜTLESEK DAHA DOĞRU OLUR.

*DOĞAL HABİTAT GEREĞİ ŞEHRİN O BÖLGESİNDE ATMACA ŞAHİN VAR İSE BAŞKASI GELMEZ.

*ATMACA GEZİNDİĞİ YERDE HERGÜN GÜVERCİNE DALMAZ AÇ KALMASI LAZIM ÇÜNKÜ AVLANMASI NİSBETEN ZORDUR(TAKLACI HARİÇ)

*İKİ ÜÇ GÜNDE BİR GÜVERCİN ALIR HER SEFERİ SİZE DENK GELMEZ.

*ÇOK DEĞERLİ DAMIZLIK KUŞU UÇURMAYIN.

*YÜKSEK SESE DUYARLI OLDUKLARINDAN KORKUP KAÇARLAR.

*PUHU KUŞLARI BAYKUŞLAR SENEDE 20 YE YAKIN ATMACA YERLER BU YÜZDEN SESLERİ VE GÖRÜNTÜLERİ CAYDIRICIDIR.

*OYUN KUŞU UÇURURKEN KELEBEK GİBİ DAĞINIK UÇAN KUŞLARINIZDAN UÇURUN DİKKAT DAĞITICIDIR.

*EYLÜL SONU VE MART SONU ARASI BATI ANADOLUDA ATMACA SALDIRILARI %5OO ARTAR HATTA MAYIS AĞUSTOS ARASI YOK DENECEK KADAR AZDIR.KUŞLARI BU ARADA UÇURUN.

*BİR KAÇ DEFA ATMACA SALDIRISINA MARUZ KALMIŞ HAYVANLARIN KURTULMA ŞANSI YÜKSEKTİR.

*ORTA MESAFE UÇUCU IRKLAR DAHA ÇOK SALDIRIYA MARUZ KALIRLAR.

*KÜMES ETRAFINA PARLAK GÜNEŞ IŞIĞINI YANSITAN AYNALAR YERLEŞTİRİNİZ.

*YAPILAN BİR ARAŞTIRMAYA GÖRE KUYRUK ÜSTÜ BÖLGESİNDEKİ TÜYLER BEYAZ OLAN KUŞLARIN ATMACADAN KURTULMA ŞANSI YÜKSEKTİR.

*BÜTÜN BU ÖNLEMLERE RAĞMEN HER GÜN ATMACA SALDIRISINA MARUZ KALIYORSANIZ DOĞA SİZE ÜSTÜN GELİYOR DEMEKTİR GÜVERCİN BESLEMEYİ BİR BAŞKA BÖLGEDE SÜRDÜRÜN.

:unlem: ALINTIDIR.

[No message]

Ekli dosyalar

• loftpic.jpg
    loftpic.jpg
    43.1 KB · Görüntüleme: 8,029
kapsın tmm da böle ucuz kuş kapsın yha benim son miskimi kaplama basık tepe ydi çaldı yaa

en niye taklacıları alıyorlar sizce

Taklacı havada en kolay yem olabilecek kuşturda ondan yani sık takla attıkları ve kanat yapıları nedeniyle yırtıcıların kolay avı olurlar.

sağol abi

valla arkadaslar kabul ediyorum taklacılar kolay lokma ama sunu bilmenizi isterim 13 yıldır kus besliyorum her zaman bir çift taklacı bulundururum,diğerleri dönektir bahsettiğim taklacılarda kendi yavrularımdı ortalama 9 yasına kadar besledim,ve en az 20 kere sahin yada atmaca ile dalasa girmislerdir hiç birinde de yenilmediler sadece bir sefer pençe darbesi aldı dişisi o kadar,bunun yanı sıra döneklerimden atmaca ile dalaşa girip kurtulan çok nadir,belki inanmazsınız bir sefer atmacayı ...... için taklacılarımı özellikle yem yapmaya çalıstım.tabiki bu gençlikte olan bir şeydi

verdiğin bilgiler için teşekküler (her kuş severin kuşlaırını uçururken Dikkatli olmalıdır)

Ben farklı bir konuda atmacaların baykuştan korktuklarını anlatmıştım gökhan abinin fotoğrafı isabetli olmuş.

Ama ayna yerleştirince kümese yansınyan güneş ışınları yeşillik alanları yakmasın....

Bursalı Kral Kuşçu...

daha dün 5 saat yüksekte nokta gibi gezen ve o yükseklikte oynaya paçalı malatyamı tuttu

Zaten yüksek uçan kuşların, alçak uçan kuşlara nispeten atmacaya yakalanma olasılıkları daha yüksektir. :?

atmaca ya yem olan kuşu çok gördüm ama allaha bin şükür kendi kuşlarıma daha hiç atmaca dalmadı inşallah dalmaz da

ELEMİM

Bizim burda atmaca besleyen var , evcilleştirilmiş ben ne zaman kuşları ucursam adam salıyo atmacayı :D nasıl kurtulacaksın, kuş bitane ile yetinse iyi birine vuruyo, sonra ötekine oynuyo kuşlarla,

PAYLAŞIM İÇİN SAĞ OLUN

kuşun beline dikenli bir kemer gibi bişi takılsa yararı olur aslında.. atmaca bel altı ve bel üstünden yakalar....alltan dalar o esnada dikenler batarsa alamaz.....hatta atmacanın ayakları bile yaralanır...

arkadaşlar ayna veya baykuş maketini kuşlarını bahçelik yerde bakanlar yerdeki kuşları şahin veya atmacadan koruma amaçlı kullanılır yoksa havada uçan bir kuş için hiç bir faydası yok atmaca veya şahin zaten kuşu kovalayıp yerinden uzaklaştırıyor onun için uçan kuş için faydalı degildir sadece sese duyarlı oldugu için yüksek sesten kaçtıgını biliyorum

atmacalar güvercinlerin korkulu rüyası atmacanın baykuştan başka kargalardan daha çok korkuyorlar

verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkürler Benim kuşlarada çok sık şahin dalıyo

yaw arkadaşlar bir atmaca güvercinlerinizi yemeye kalkışsa hemen bir ıslık çalın atmaca gider

gökay' Alıntı:
Bizim burda atmaca besleyen var , evcilleştirilmiş ben ne zaman kuşları ucursam adam salıyo atmacayı :D nasıl kurtulacaksın, kuş bitane ile yetinse iyi birine vuruyo, sonra ötekine oynuyo kuşlarla,
kardesim sen kus ucuruyorken adam bilebile atmacayı salıyorsa atmacayı vur kurtul benim basıma öyle bir olay gelse kesin vururum

AKLINIZDA BULUNSUN

aklınızda bulunsun,güvercinlerinizi ikindi zamanı uçurmayın işte o vakitler atmacaların avlanma zamanıdır.eger ikindi vakti kuş uçuracaksanız koyu renk kuşlarınızı uçurun.arap kuşa dalmaz çunku karga zanneder atmacalar kargadan nefret eder.mavi ve dumanlı gibi koyu renk kuşa zır aç kalmadığı sürece yabani diye dalmaz.

şu an atmacalarla mucadele ediyoruz,yeni kuş beslediğim yer beykozda ormanın içinde bir yazlıkta.inanın kuş uçururken tüfeğim her zaman yanımda.1 hafta once tam kuşa dalarken arkadaşım bir tanesini avlamış.dikkat etmek lazım

YORUMLAR GÜZEL VE FAYDALI UÇURANLARA İYİ İP UÇLARI.

sadece atmaca deilki arkadaşlar birde martı mereti çıktı başımıza bi tane kuşumu kovaladı baska sarı böle alt üst kapalı jilet kesme kuş kaçtı kovaladı onadan dsonra kuş geri dönmedi ya vurdu kuşa yada kuş korktu başka bi yere indi bilmiorum

Güzel bir araştırma paylaşım için tşkler.Ama atmaca puhu kuşu yani baykuştan neden korksunki istese baykuşuda avlayamaz mı;?

Geri