ATMACA SALDIRILARINDAN KORUNMA YOLLARI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gökhan @k
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 113
  • Görüntüleme Görüntüleme 57K
Arkadaşlar merhaba,
ben bu işe havaifişekle çözüyorum ama yinede yapacak birşey yok alıyor havaifişek atıyoruz 24lü olanından birde antep kuşçularının düdükleri var biraz ondanda korkuyorlar anteplliler karışım kuşu besledikleri için onların ıslık çalmaları bile çok farklı bizim uçurduğumuz yer biraz ankara dışı olduğu için kuru sıkı tabancalarda atıyoruz korkutuyoruz ama yinede zayiyat veriyoruz çünkü kuşlar oyundan çıktıktan sonra çok yüksek uçuş yaptıkları için bir şekilde hava trafiğinde karşılaşmaları. çok yüksek gördüğümüz zaman havai fişek kurusıkı tabanca atıyoruz görmediğimizde ansızın geliyor yapacak birşey kalmıyor geçmiş olsun olan emegimizemi kuşamı bilmiyorum artık bu hepimizin başında yinede arkadaşımızın birisi bahsetmiş avcılar diye evet onlarında çok foksyonu var git kardeşim balık avla ne istersin bıldırcından ,keklikten vesayre felan yapacak birşeyimiz yok canımız yanıyor ama hepimize şimdiden hayırlı sezonlar allah hepimizin emeğini karşılıksız bırakmasın .

Saygılarımla,
Ramazan ABA

?

Saygılar

Bizim burda trabzonda kuşları asla uçuramıyorum çünki en az 30 atmaca çıkıyor bi anda 40-50 tane oluyorlar , vurmaya kalksan kaçtanesini vuracaksın ? O yüzden tavuk gibi kuş bakıyorum 30 metre kare odada , yapacak bişe yok , yinede bilgiler için herkese teşekkürler emeginize saglık...

İki gün önce aldı yine bir kuşumu. Siyah mardin taklacıydı.. Şehrin ortasındayım, vurmaya kalksan silahtan çıkan saçmalar mahallede adam bırakmaz :D Her taraf yüksek bina falan olunca geldiğini göremiyorum. Görsem kuşları indiririm.

bana vurma işi yanlış geliyor herkes nasibini yer nasipten çıktıysa atmacadan kurtulur bu seferde kedi yer bunun gibi çok değişik anılarımız olmuştur.

Saygılarımla,

KEMALO' Alıntı:
selamlar.teşekkür ederim duyarlılığınıza .bu sitedende böyle sağlam bir duruş beklerdim şahsen.güvercinsevenler aynı zamanda doğa dostudur .tüm doğayı severler.
Güzel abicim bir atmaca 4 kezdir kuşlarıma saldırıyor.Şükür olsun ki kayıp vermedim.Bu hayvan kaçtır alıştı benim kuşlarıma.Şimdi benim uçan tek bir kuşum var.Diğer kuşlar tüyde.Bu kuşumda yavru eğer bunu alırsa bende öldürme taraftarı olacağım.Başka ne yapacam çözüm öner madem öyle.Cezalara gelince o zaman devlet yada kurumlar gelsin benim sorunumu çözsün.Çözemiyorsa ben kendi sorunumu çözmek zorunda kalacağım.

Yada biraz araştıracağım eğer PUHU KUŞLARI BAYKUŞLAR güvercin yemiyorsa bende bunların yavrularından sipariş veririm ve çatılarda beslerim.

Birde forumda bilen bilir tam oyun zamanında yeni yeni yoklayan kuşumu aldı ama ses çıkarınca bıraktı ve kuş maalesef artık uçamadı.

asmaka' Alıntı:
en iyisi tüfeği al çık kümesin yanına geleni indir ben şahsen oyle yapıyorum etkılıde oluyor şu ana kadar vurduğum şahin ve atmaca sayısını hatırlamıyorum bile .şimdi bana katil diyeceksiniz ama başka çare yok ya onlar olucek yada kuşların olcekben onların olmerini istediğim için biletlerini kesiyorum ve BAAAAAAAAAAAMMMMMM....... :oley:
bıze gelen atmaca yukarıda saldırıyor dıgerlerınden farklı olarak alcakta gelmıyor ve alcaga ındıgı an uzaklasıyor gıdıyor yanı ıkı mınareden asagıya ınmıyor buradakı yorumlara baktım sız cok farklı yazmıssınız

atmacada aptal kusu avlarmıs salak kusu avlarmıs buna hıc katılmıyorum catıdan catıya gıdemeyen kuslarımız var bı kere dahı el surmedı kaldırıdıgımızda 1 saat ucan kuslarımıza saldırıyor sınekte olanlara renk konusunda arakadaslar yazmıs kapalı renklere saldırmaz dıye bunu anlamıs degılım sıyahlara sıyah beyazlara dalmadı atmaca daha sarı beyazlarımız var stıllı uzun kuyuruklarıda buyuk kendı soylarımızdan hep onlara gırıyor genelde bunu anlamıs degılım vurma sansını ele gecıremedık kuslar tek tek gıdıyor kus ucuramaz hale geldık 2 senedır yavru uretıyorz urettıdıgımızı alıp gıdıyor bu hep aynı atmaca kısın bı tane vurduk.catının kumesın ustunde beklıyor ama o alcaktakı kusları alıyordu veya sesde gurultudede cekıp gıdıyordu bu gelen atmaca en a bı bes dk durmadan kovalarıyor tekrar tekrar bıde hangı kusa takarsa mesela 2 gun once alamadı dun geldı yıne aynısına ve aldı gıttı yorumlara baktım cozum uretılmemıs tubıtak bı tane kus maketı yapsa verıcı ama nası yuksek noktaya gondecen en fazla o maket kusca bı km ucar bu beladan kurtulmak lazım alıp havalıyla oturup bekledım bugun gelmedı daha 6 bucukla 8 30 arası gelıyor genelde sabahları salmadık pek fazla denk gelmedı kısın cok ugras verdı bu atmaca aldı yıne bela gıbı sarıldı basımızza ucmayan kusları hasta kargaları ellemıyor stıllı genıs ucan saglıklı forumlu kusları bır bır alıor gıdıyor ....

MOTORSİKLET'E BİNERSEN DÜŞERSİN,KUŞ UÇURURSAN ŞAHİN'E VERİRSİN. :haha:

:slm:

ne yapalım kardes bu ıletıyı yazdıgımdan berı salmadık kusları alsın bakalım hep bızımkılerdenmı alıcak artık avucunu yalar.5 sene beklerız bızde bıraz daha etrafımız ev olsun ondan sona belkı azalırlar:=)

Arkadaşlar bende şimdi Sakarya da bir çiftlikte çalışıyorum. Döneklerimi buraya getirmeyi planlıyorum ama atmacalardan korkuyorum. Her yer atmaca dolu. Ben ne yapıcam burada? Tek çiftlik var etrafta hiç yapı yok.

Yerine göre kuş beslemek lazım. Yırtıcının bol oldugu yerde 30lu bir posta filosu kur. Bak bakalım havada yırtıcılarla kim oyun oynuyor. Bizim burda sadece filo var yırtıcı havada görsek dahi uçururuz. Haa bizde oyunlu kuş severiz ancak yem olmayacak türden buluruz mesela bende 9 tane var filoda uçarlar ancak taklası çok az evin üstüne geldimi bikaç takla atıp iner ama bana yetiyor.

arkadaş kendimin bulduğu bi yöntemi paylaşmak istedim bizi ordada atmaca derdimiz var devamlı yakalıyodu kuşlarımı sonra yine bigün saldırırken ıslık falan etkilemiyor tabi. terasa çıktığım yerin üzeri teneke ile kaplı atmacanın saldırı anında o heyecanla elime sopa aldım atmaca kuşa iyiyice yaklaştığımda sopayı tenekeye vuruyorum atmacanın dikkati dağılıyor bu arada güvercin kaçma fırsatı buluyor atmaca sanki tüfek atılmış gibi hareket ediyor. sizde deneyebilirsiniz saygılarımla..

atmaca dediğimiz asıl adı doğandır çeşitleri mevcuttur mesela alaca doğan gök doğan çakır doğan gibi havada gördüğünüzde kanatları M şeklindedir dalış esnasında kanatlarını kapatarak dalar 45 derece açıyla avına dalar dalış esnasında 400 hatta bazı ölçümlerde dahada fazla hız yaptığını öğrenebilirsiniz youtube gök doğan diye yazarsanız çok fazla video mevcut
gelelim diğer konuya neden taklacı kuşlara daha fazla daldığı
taklacı kuşlar havada takla atarken doğana yaralı kuş gibi gözüktüğündendir peki nasıl önlem alabiliriz mümkünse oyun açmamış bile olsa uçumlarını tek tek yada en fazla 2 olarak uçum vermeliyiz elimizde uçmayan kuşumuz hazır olmalı saldırıya uğrayacak olursak pırıltıyla indirmeliyiz saldırıya uğradığımız saat çok önemli mümkünse akşam gün batımında ve sabah erken saatlerde uçurmaktan sakınmalıyız sabah saat 10:00 ve 12:00 arası uçum için en ideal zaman ama yaz aylarında sıkıntı oluyor daha öncede arkadaşımın bahsettiği gibi kasım ayının başı ve mart ayının sonuna kadar saldırılar artmaktadır mümkünse bu aylarda uçurmamak uçurulacaksa tek uçurmak ve dediğim saatlere uymanız durumunda nadir olarak saldırıya uğrama ihtimaliniz yüksek 2010 yılından bu güne kadar muğla fethiyede uçurmaktayım yıllara göre verdiğim kuş sayısı :2010 yılının ortalarından 2011 başına kadar 21 adet .2011-2012 yılı başına kadar 34 adet. 2012 den şu ana kadar 18 adet tecrübeyle sabittir deneyin sizde faydasını göreceksiniz bu arada tenek çalmak ve ıslık çalmanında faydaları göz ardı edilemez bunun dışında bir yöntem daha var isteyen arkadaşlar özel mesaj olarak ulaşsın lütfen

''arada tenek çalmak ve ıslık çalmanında faydaları göz ardı edilemez bunun dışında bir yöntem daha var isteyen arkadaşlar özel mesaj olarak ulaşsın lütfen '' GÖKHAN ÖZEL MESAJA NE GEREK VAR ..PAYLAŞALIM LÜTFEN ..!

çok yasal değil türker bey yoksa yazardım mutlaka

paramedic' Alıntı:
çok yasal değil türker bey yoksa yazardım mutlaka
:haha: :tamam: :slm: SEVGİLERİMLE..

:evet:

O zaman o yöntemiz sizde unutun bence gökhan bey :)
Bence bu konu çok önemli herkes buradan fikirlerini paylaşmalı sonuç olarak bu bizim en büyük sorunumuz yaratıcı fikirlerle zaiyatımızı minimuma indirebiliriz.

belki bir faydası olur .gözlemimi anlatayım.
BULUNDUĞUM MAHALLEDE ÇOK FAZLA YABANİ GÜVERCİNLER VAR .
ATMACA GÖRDÜKLERİ ZAMAN * GRUP HALİNDE UÇMAYA BAŞLIYORLAR *BESLEDİĞİM KUŞLAR UÇUYOR OLSADA ARADA KAYNIYOR..ÖRNEK 20 YABANİ GRUP UÇARKEN ARALARINA ATMACA SOKULMADI..

BİR DE MAHALLEDE *BÜYÜKÇE KARGA VAR* ATMACAYI GÖRÜNCE * PEŞİNE TAKILIYOR.ATMACA KARGADAN DA RAHATSIZ OLMAKTA...

:haha: YABANİLERİ DE , KARGALARI DA BESLEMEĞE DEVAM.. :slm:

• Beğen
Tepkiler: Adu
atmacanın doğanın olduğu yerde kuş uçuran arkadaşlar özelikle bişeye çok dikkat etsinler bu hayvanlarında bi avlanma vakitleri vardır..bu hayvanlarında kendi aralarında avlanma bölgeleri vardır..bu avlanma beslenme saatlerinde kuşlarınızla havada çakıştırmamaya özen gösterirseniz kayıplarınız daha az olacaktır.Bu hayvanlar illada sizin kuş uçurmanızı beklemiyo sonuçta siz olmasanızda avlancak bişeylere saldırıcak rızkının peşine gidicek..Aslan bile karnı tokken geyik burnunun ucuna gelse dahi saldırmadan yatıp uyuyosa atmacada tokken kuşlara dalmaz...en azından bi denemenizde dikkat etmenizde fayda var..

Karadeniz in Ordu ilinde güvercin uçurmaktayım az buçuk tecrübemi anlatayım. Doğan ve Atmaca ikisi de hemen hemen aynı boyutta avcı kuşlar Atmaca sarı yada yeşil gözlüdür Doğan ise koyu siyah gözlüdür .Atmaca: geldiği zaman yaban güvercinleri havada yumak gibi toplu seri uçarlar pek fazla korkmazlar çok zayiat vermezler.Doğan: geldiği zaman havada tek güvercin kalmaz ne karga ne bişe çünkü aşırı hızlıdır karga, kaz,ördek, tavuk, horoz önüne geleni avlar yakaladığı avın kurtuluşu yoktur çok tehlikelidir şehirde yüksek yere tüner kuşları uçurduğunuz vakit musallat olurlar Saya Tip Posta gibi düz ve dalıcı uçan kuşların idmanlı olanları kolay kolay yakalayamaz.Şahin Doğan Kerkenez ve Atmaca hepsi farklı avcılardır iyi ayırt etmek gerekir

Geri