ATMACA SALDIRILARINDAN KORUNMA YOLLARI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gökhan @k
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 113
  • Görüntüleme Görüntüleme 57K
Az kaldı inşalllah, Nisan ayının ortalarında gidecekler çoğu ,bir kirkaç tane yerli kalacak, sıkıntılarımız sonbahara dek azalacak ..
Bizde yine kaybettiklerimizin ''ah vah 'ları ile bekliyeceğiz yeni kurbanlar vermeyi ,şu bir gerçekki yırtıcı kuş nüfusu aşırı derecede arttı ,!! birkaç gün önce karayolu ile kırsaldan 30 km mesafeye gittim, yol boyu ağaçlarda ,direklerde , tellerde tam 10 tane yırtıcı saydım, heer köşe başını işkal etmişler , bu konunun çözümü yok ..

Taaa Diyarbakır'lardan bin bir zahmetle getirdiğim, birinci sınıf bir dişimi aldı gavur , hediye olmasının yanında para ile alınacak kuşta değildi, satıcıdan uçurup almaya kalksan bin- binbeşyüz tl istenecek bir kuştu ,,,
Lanet hayvan nerden biliyorsun, anlaşmalı heralde bunlar birileri ile .. selamlarŞEREF

Avcı hayvanlar herzaman kolay av arar yanı sakat hasta bizim en iyi taklacımız avcı kuşun gözünde en kolay av yani bilmeyerek bizi daha çok yakıyor.
Gerçekten yırtıcı kuşlarda artışlar var buda biz kuşcuları vede kuşları olumsuz etkiliyor yanı uçucu kuşların uçmayarak uçuş performansları gerılıyor kanaatımce masa kuşlarına yönelınıyor.
Herhalde yırtıcı kuşları koruyalım derken Kültürümüzün bir parçası güvercinlerı kaybedıyoruz.

Selamlar Celal bey,

Çok doğru bir saptamanız var. Bu konuda ne yazık ki gerekli önlemler alabilecek ve başvurabileceğimiz bir merci bulunmamaktadır. İnadına, inadına ben iki gündür kuşlarımı uçuruyorum ve it dalaşından galip geliyorum. Şahinle başa çıkamayınca onunla sıcak savaş için strateji belirlemek gerekiyor. Bir yazımda da belirttiğim gibi, ben damızlıklarımı uçurmuyorum bekar kuşlarımı daha çok genç kuşlarımı uçuruyorum. Onları et yavrudan büyüyene kadar sıkı ve dinamik olmaları için vitaminlerle, colvit plus ile besliyorum. Çevik olunca yırtıcı kuşlardan kaçmaları kolay oluyor. Bu it dalaşını havada şeyretmek heycan verdiği gibi, kazasız bir şekilde salmanın kapısını kapatmanın keyifi de bir başka oluyor. Bu sabah 4 kuşumu kovaladı, 2 saya, 2 baska, baska alcak uçucudur, aşağıya kacamayınca sayalarla birlikte sinek yaptılar. Ortalık sakinleşince sinekden salmanın önüne mubalasız 10-15 saniyede baskalar ve sayalar geldiler. Kuşlarımızı dinç tutacak antremanlarını verdiğimizde az kayıpla yırtıcılardan kurtulma şansımız var gibime geliyor.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

gerçekten güzelbir paylaşım..emeğinize sağlık..bilgilendirici bir paylaşım olmuş..

savaşta şehitte olur gazide. Bende 30 tane uçan karışık kuş vardı (kelebek,azman,hünkari) şahin 4-5 tanesini aldı ama kalanlar şimdi fişek gibi şahini görür görmez anında kendilerini eve atıyorlar. Artık akıllandılar ama yeni yavru uçurmaya başlayınca bir süre korkuyorum tecrübesiz diye alırsa onları alır. Ben şahinin sabah,öğlen,akşam günün her saati kuş aldığını defalarca gördüm. Yinede uçurma zevkinden vazgeçmem.

uçurduğunuz alaya şahin geleceğinde dikkat ederseniz özellikle şahin badiresi çok atlatmış 1 kuş varsa alayda sinyal veriyo ya uçuşu değişiyo yada evin üstünü terk ediyo.

Slm Arkadaşlar 2 saat önce bende Atmacanın kurbanı oldum son 20 gün içinde 5 Kuşumu aldı fakat bu Sabahki almış olduğı Çakmaklı kadar hiç birine bukadar üzülmemiştim: Her gün aynı saatlerde geliyor Kesin alıştı ve takip ediyor yarın sabah ona bir süprizim olucak İntikamım Ağır olucak kim nekadar ayıplasada kızsada yarın inşallah yine gelir.Tüm kuşçu arkadaşlarıma hayırlı Cumalar diler güzel seyirlere

:banane: Benım Çatı oyunlu erkek sabuni mi oyuna cıkartken gökyüzünden bi geldı kaptı kusu mu ee tabı kus rahat durmuyor ve martılar saolsun kan kokusunu alınca atmacaya daldılar sabunimi ayaklarından düsürdü ama kus kafa üstü catıya dustu ve öldü :( atmacada deıl kılıc kanat dogan mı ne denılıyormus butun arkadaslara uyarım hıc bır zaman soguk serin havada ucurmasınlar 2 tane kusum gıttı

Ve sabahları kus ucurmanın dogru olduqunu sanmıyorum sabahcı oldgum ıcın 2 gunde bır atmaca goruyorum

Re: AKLINIZDA BULUNSUN

ustad71' Alıntı:
aklınızda bulunsun,güvercinlerinizi ikindi zamanı uçurmayın işte o vakitler atmacaların avlanma zamanıdır.eger ikindi vakti kuş uçuracaksanız koyu renk kuşlarınızı uçurun.arap kuşa dalmaz çunku karga zanneder atmacalar kargadan nefret eder.mavi ve dumanlı gibi koyu renk kuşa zır aç kalmadığı sürece yabani diye dalmaz.

şu an atmacalarla mucadele ediyoruz,yeni kuş beslediğim yer beykozda ormanın içinde bir yazlıkta.inanın kuş uçururken tüfeğim her zaman yanımda.1 hafta once tam kuşa dalarken arkadaşım bir tanesini avlamış.dikkat etmek lazım
Kargadan nefret edermiş yalan yanlış bilgi vermeyinn.... gözümün önünde kargayı vurdu ayaklarında götürdü yanlış bilgi veriyonuz arap kuşa dalmazmış kır güvercinine dalmazmış blader git işine kırlar yüksek uçamazlar ve bu yüzden kırları tutma şanşı azdır o yüzden tutamazlar yaln yanlış bilgi veriyon

slm arkadaşlar diğer yorumları okumadım belki başka bir arkadaşımız benim bilgilerimi paylaşmış olabilir,benim kendi deneyimlerime göre öncelikli olarak yırtıcıya avlanma ortamı yaratıp yaratmamak kendi elimizde bunlardan bazıları kuşları guruplar halinde uçurmamak çünkü gurup halinde uçan kuşların dikkati dağınık oluyor,oyun sökmüş kuşu tek uçurmalıyız, daha temkinli oluyor,yeni yavruları oyun söktürüp tüylerini düzene kadar uçurmamalıyız,güneşin yatay duruma gelip en keskin olduğu zaman ikindi vakti ,yırtıcılar bu zamanı çok iyi değerlendiriyor,çünkü avlarına saldırırken güneşi arkasına alıyor buda bir avlanma metodu ,fırtınalı havalarda uçurmamak çünkü kuşlar rüzgara karşı savaş verirken savunmasız kalıyor bunlar sadece bir kaçı ama altın kural olarak tek uçurmak diyebilirim....atmacasız günler dileği ile

Selamlar arkadaslar ben adana'dan MEHMEt ben 16 yasındayım ve kuş beslemeyi çok sviyorum.Bizim ev çok yüksek 8 katlı apartman ama hepsi babama ait kira fln işte.babam zor zor izin verdi beslememe 2 çit aldım 1 ay uçurmadım sadece besleyip kuslari güneşlendirdim.1 ay sonra erkekleri uçuriyim dedim bizim burada mahalle ama büyük koyu agaçlar , tarlalar vsvs ormanlık alan gibi.kusları uçurdum bi baktıktım yukari 8-9 tane yırtıcı kus var tepemde.kuslarda orta seviyede fazla yükselmemişler.birden yırtıcılar kuslarıma daldı kuslarım ayrıldı havada.sonra ıslık falan çaldım onlar gitti.(bu kuslar sürekli mahallet üstünde mahalltede 9 kişi kus besliyor.)2 gün sonra tekrar uçurayım dedim .sabahleyin havaya baktım bombos uçurayım dedim kuslar yükseldi.birden 2 tane atmaca saldırdı kuslara 1 tanesi kaptı kusumu yuvasına götürdü.digeri hala urasiyordu kusu kapmaya lakin kapamadı.bende bu olay üzerine 1 hafta arastırdım bu işi yırtıcı besleyen çiftlik evlere falan baswurdum . bana içinde baykuS SEsi kaydedilmiş CD verdiler dama yerlerstirdim bunu kus uçurmadan açıyorum artık son ses hiç bişi olmuyor + maket baykusta aldım.artık mahallede zor görüyorum bu yırtıcıları sizlerede öneririm.

SA
MERHABA ARKADAŞLAR

EVET BUİŞİ NASIL ÇÖZERİZ DERSEK. KOLAYI VAR. BEN ÖNCEDEN PATATES DEDETESİ KULLANIYORDUM. ŞİMDİ NALENİN 90 KULLANIYORUM. YANNIZ ÇOK ZEHİRLİ DİKKAT GEREKTİRİYOR. BALLA KARIŞTIRIP KUŞA SÜRÜYORUM. KUŞA ZARAR VERMİYOR. ISLANMASIN YIKANMASIN KURU KALMASI LAZIM. ALT GÖVDE SIRTININ ARKA KISMI VE ENSESİNE SÜRÜN. ELİNİZDE ELDİVEN OLSUN ARKADAŞLAR. AYAĞINA ZEHİRLİDİR KILİPSİ TAKIN. BU YÖNTEMİ SABİT ALIŞMIŞ OLAN SALDIRGANLARA UYGULAYIN. SIKTAKİ KUŞLARDA ÇOK DAHA İYİ VERİM ALIRSINIZ. BİRDE ZEHİRLİ KUŞUN BAŞTAN 4 FEYKİNİ TÜYÜNÜ YARISINDAN AŞAĞISINDAN KESİN KISALTINKİ KÜŞ KENDİNİ RAHAT ÇEVİREMESİN KAÇMASINI ZORLAŞTIRIN. BU KADAR YETER ARKADAŞLAR. DEVAMI SONRA.

abicim bilgiler için çok teşekkürler ben ve ortağım bizim orda byük okaliptus dedikleri bir ağaç var yuva yapmıs oraya ne zaman uçursam kusları kalkıp geliyo ucuramıyoruz kusları o yüzden karar aldık atmacayı çifte ile vurup kusları korkutmak icin kullansak nasıl olur

cevabınızı bekliyorum

CmCnqzL' Alıntı:
abicim bilgiler için çok teşekkürler ben ve ortağım bizim orda byük okaliptus dedikleri bir ağaç var yuva yapmıs oraya ne zaman uçursam kusları kalkıp geliyo ucuramıyoruz kusları o yüzden karar aldık atmacayı çifte ile vurup kusları korkutmak icin kullansak nasıl olur

cevabınızı bekliyorum

Nemi olur bu mesajın burada delil olur bizde seni gerekli yere şikayet ederiz. Ondan sonra nemi olur orasını gösterirler. Yazdığın iletinin dahi cezası var ve burada duracak.. Bilgin olsun.

http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fs ... detay=2157 şu adrese baktığınızda bazı üyelerin bu forum hakkında düşündüklerine tanık olacaksınız. Bunlar sizin gibi saçmalayanların yüzünden.... :unlem:

'' evcile zarar veren yabaninin katli vaciptir '' hadis'i şerif !!!

tabi ki keyfiyete dayanarak bir hayvana ateş etmek doğru birşey değildir, ben şahsen bırakın kuşu domuza kurda ayıya vs yabaniye dahi değil ateş etmek taş bile atamam, çünkü öncelikle Allah korkum var sonra da çok büyük bir hayvan severim, ama konu evcil hayvanın veya insanın telefine gelince iş değişir, ben erzurumluyum , haberlere de çıktı bizim 3 köyde 5 vatandaş ayılar tarafından öldürüldü, herkes ayı avına çıktı kanunlara rağmen, herkes de göz yumdu !
ayrıca bu linkteki yazıyı yazan herhangi bir şahıs ve görüşü kendi görüşüdür, o zaman avcı kluplerini gitsin şikayet etsin, burda mecburi bir durumdan bahsediliyor ama avcılar keyfiyetten el kadar kuşları, hayvancıkları vuruyorlar ve ben çok büyük bir keklik sevenim, keklik vurmakla şahin vurmak arasında ne gibi bir fark olabilir, ayrıca yapmak istediği şeyi beyan etmenin de suç sayılacağını sanmıyorum, sitenin imajını zedeler deseniz anlaşılır ama suç deyip argo konuşmak doğru değil, bende x ili y ilçesi avcı klubünü çok acımasız ve vahşi buluyorum çünkü günahsız ve küçücük hayvanlara ateş ediyorlar ! şimdi ben bunu yazdım diye inanmıyorum ki biri de çıkıp o av klübünü eleştirsin !
bi de zehirlemek yuvadan atmak boğmak vs ayrı ama sanırım sadece vurmak kanuna aykırı, ben öyle anladım,

Bana mı yazdınız mesajınızı anlamadım? Argo konuşan kim?

'' Bunlar sizin gibi SAÇMALAYANLARIN yüzünden.... '' yazmışsınız da !
genel görüşüm bu kime yazıldığının önemi yok ama bu şekilde davranılması doğru değil, şahin de kuştur keklikte güvercin de , sebepsiz yere kim zarar verirse suçludur, ama sebebi evcil hayvanın telefiyse değil şahin her hayvan vuruladabilir zehirlenedebilir, suçsa da beyanla suça girmeyeceğini düşünüyorum, burda çok insan '' öldürürüm seni, gebertirim seni ' gibi fiili kanunen suç olan cümleler kurmuştur ama ben kimsenin ' öldürürüm seni ' deyipte öldürmeyince ceza yattığını duymadım, ayrıca muhattabınız 15 yaşında...

ama sebebi evcil hayvanın telefiyse değil şahin her hayvan vuruladabilir zehirlenedebilir, suçsa da beyanla suça girmeyeceğini düşünüyorum, burda çok insan '' öldürürüm seni, gebertirim seni ' gibi fiili kanunen suç olan cümleler kurmuştur ama ben kimsenin ' öldürürüm seni ' deyipte öldürmeyince ceza yattığını duymadım
Bu nasıl bir örnekleme anlamadım :) İsterseniz en basitinden bi tane evcil hayvanınızı yedi diye şahin yada atmaca vurup buraya resmini koyun yada en basiti vurdum diye yazın. Gerisinde zaten tartıştığımız o kanun nedir ne değildir hepimiz öğreniriz :)
DOĞA DOĞA DOĞA :)
Benim muhattabımın 15 değil 150 yaşında yada 5 yaşında olması umrumda değil. Kanunu yolu yordamı bilmediğiniz için yorum yaptığınız için yazıyorum. Yaban hayvanlarının avlanması avlanmaya teşviki kesinlikle kanunen yasaktır. Bunu bende değil en basitinden milli parklara sorun.
Bu konudaki kanunları bilmek zorundayız başımız ağrımasın diye.
Avcılık yasak değil kanunsuz değil. Konuya farklı bakış açısı getirmeye gerek duymuyorum sizin gibi. Konuda ben yorum yazmadım avlayacağına dair yazı yazan genç kardeşimize kanunu bildiğim için uyarıda bulundum. Anlayıp anlamamak onun elinde olan birşey. Sizde avlıyor yada avlayacağınızı beyan ediyorsanız size de yazarım.Bu bi kanundur bende kanunu bildiğim kadarıyla aktarıyorum. BU İŞ BU KADAR BASİT !

kardeş kuşumu yesin ben denk gelirse vururum, resmini de atarım, sen de şikayet edersin...

Büyük sabırsızlıkla bekliyorum.
Konu dışında yorum yapılmasın.
Konu saldırılardan korunma yolları atmaca vurulma sebebleri vs değil.

burak yalova' Alıntı:
Dostum atmaca saldırılarından korunma yolu onu vurmaktır.Bugün 2 aydır emek verip uçurdugum ve dama gelmeye baslayan yavrumu aldı o pis hayvan.Ben de beyan ediyorum burada. Vuracagım onu hatta ava gittiğimde dogada görürsem yine vuracagım.Konu dısı yazmayın demıssın ama benım atmaca saldırısndan korunma yolum bu.VURMAK.Herkes atmaca vurulunca hayvan dostu atmaca dostu oluyor ama kuşçunun emeğinden çolugundan çocugundan çalıp kuslara harcadıgı vaktinden söz eden yok.Bize de yazık.Saygılar.

Keşke sen vurunca bu sorun son bulsada bütün kuşçular rahat etse... bizler hayvanseveriz hayvan katili değil! Vurmaya öldürmeye incitmeye yönelik duyguların varsa git avcı ol!!! Avcılarada karşıyım çünkü zevk için hayvan öldürüyorlar hemde hiç adil olmayan bir şekilde ve bunu bir spor olarak millete yedirmeye çalışıyorlar...Hatta bunu zevkle yayınlayan kanallar var... çok üzücü hemde çok!

selamlar.bende karşıyım vurulmasına.buna bazı önlemler alıp gerisini de allaha havale etmekten başka çare yok.atmacaların daha ziyade avlandıkları saatler ve mevsimler vardır.bunları gözetebiliriz.bazı renklerin avantajına inanıyorum.gök ,dumanlı,bozdumanlı ve arap bence daha avantajlıdır.ayrıca bursa oynar ,dolapçı,bango, azman ve tippler ırkları bence daha avantajlı taklacılara bakarak.birde kuşlarımızın çok sağlıklı olmasına dikkat edip daha enerjik ve güçlü olmasını sağlarsak caydırıcılık açısından iyi olur.torpil ve havai fişek te bence olumlu sonuç verebilir.aynaya karşıyım .aynalar sadece kümesin yerini belli eder dezavantajı vardır bence atmacayı çağırır sadece.kuşa zehirli madde sürmek de kuşa zarardan başka bir faydası yoktur.bunun dışında vurmak öldürmek doğa dengesini bozar .fare ve yılanların sayısını aşırı artırır.üstelik ağır cezası da vardır.bence torpil ve havai fişek denenmelidir.ve ırk seçimi yapılıp avantajlı ırklar tercih edilmeli.taklacı ırklar daha ziyade atmacanın az olduğu saatlerde ve mevsimlerde uçurulmalıdır.

selamlar.bu arada ısrarla vurmaktan sözedenleri de kınamayı doğaya olan bir borcum olarak kabul ediyorum ve bunların içinde öğretmen bile olduğunu görünce vay milli eğitimin haline diyorum .bunlar çoluk çocuk eğitecek de biz de vicdanlı bir nesil göreceğiz.vay ki vay.yandı gülüm keten helva.

öğretmen bey bu dünya size aitmiş gibi konuşuyorsunuz.sizin kuş besleme hakkınız doğadaki hayvanların yaşam hakkından dahamı üstün yani.çocuklara bunu mu öğretiyorsunuz.güçlüysen öldür .bu felsefeler eskidi bence.içinizdeki sevgiyi bence tüm doğaya göstermelisiniz.inanın bu düşüncelerle başetmenin tek yolu tüm yaradılanı sevmekten geçer.bir müddet kuş uçurmayın bence .atmacaların uçuşunu izleyip birazda ondan keyif alın.bakın ozaman onlara daha güzel duygularla bakacaksınız.bence bu böyle.saygılar.

Konuda vurmakla ilgili yazı yazan vatandaşın üyeliği ve mesajları silindi. Sitenin adında olduğu gibi kuscular.org isek her ne şekilde olursa olsun buradan hiçkimseye kötü örnek teşkil edecek mesaj yazmamalıyız.

selamlar.teşekkür ederim duyarlılığınıza .bu sitedende böyle sağlam bir duruş beklerdim şahsen.güvercinsevenler aynı zamanda doğa dostudur .tüm doğayı severler.

Geri