ustad71
Üye
- Ad Soyad
- oğuz
- Meslek
- tekniker
- İlgi Alanı
- Kediler
PUHU kuşları atmacanın saldıramayacagı kadar büyüktürler.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
S.A. Eşref bey bence yanlış biliyorsunuz uçumu en hızlı kuşlar posta kuşudur saatte 80 km hızla ucabilirler.Saygılar...Kuşçu Eşref' Alıntı:Arkadaşlar 14 çiftim var.Damızlıklarım;2 çift damızlık şebap(1sabuni,1miski),2 çift damızlık dumanlı,2 çift damızlık arap ve 1 çift damızlık beyaz mardin kuşum var.Bunların yanı sıra uçurduğum 1 çift nohudi,1 çift mavi,1 çift şekeri,1çift dumanlı, 1çift arap ve 1 çift susami oyun kuşlarım var.Bu kuşları hergün uçuruyorum.3-4 Haftadırda bu kuşlara saldırı almadım.Çünkü;bunların yanısıra 1 çift postam posta besliyorum ve bu postalar vücut ağırlığı olarak ağır kuşlar ve fazla hızlı uçamıyorlar.Postalar şahin ve atmacalarca dikkat çekiyor heraldeki hiç oyun kuşlarıma saldırmıyorlar.Sizede öneririm...
şeref' Alıntı:Vallahi burada torpil falan fayda etmez( KIRKLARELİ PIBARHİSAR ) çok farklı yırtıcı kuş türü var burada helede kar yağması ile tamamı köşe başlarında hazır bekliyor ..
Kuşlarım kapalı, hava soğuk malum, korkumdan uçuramıyorum.
Ancak bu sabah az güneş yüzünü gösterdi birazda ılıman bir hava vardı , acıdım kuşları çıkardım hava alsınlar çırpınsınlar az diye ..
Beş dakikalığına içeri girdiğimde atmaca saldırmış daha dün yavrusu doğan çok güzel oyunlu seferli kanadını cıbalayıp damızlık yaptığım göv bir dişimi hemen oracıkta, küm esin önünde hacamatlamış , yerde yani, bırakın uçurmayı başından ayrılmamı beklemiş oracıkta avlamış kuşcağızımı ..
Tabi atmaca saldırısından ürken diğer kuşların herbiri başka tarafa dağılmış , hiç uçurmadığım yeni yeme vuran yavrular uçmuş atmışlar biryerlere ,akşlama kadar topladım sağdan soldan binbir zahmet çekerek canım çıktı ,,ama malesef bu akşam göv dişi dışında iki yeni yeme vuran yavrum dönmedi, birde eke kanadı cıbalı gök sinekli bir erkek havda akşama kaldı inmedi,, bakalım sabahı bekleyaceğiz ..
Ağzıma tükürüyorlar her kış aynı rezillik ,
canları çıkasıca hayvanlar bıktım artık .. selamlarŞEREF