AYNI SOYU DAMARINI DEVAM ETTİRMEK İÇİN ÇİFTLEŞTİRME YÖNTEMİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cenker45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 164
  • Görüntüleme Görüntüleme 42K

cenker45

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ferhat şen
Meslek
bilgisayar
İlgi Alanı
Kediler
s.a arkadaşlar sizce aynı damarın soyunu devam ettirmek için hangi yöntemle çiftleştirme yapmak lazım. Lütfen herkes deneyimini ve ustalardan duyduklarını bilgilerini paylaşsın. şimdiden tşkler.

slm kardeş ben tamamıyla akraba evlilikleri diyorum.baska kan sokmayacaksın.

dewamlıları kusları tek damar yapacaksın yavrularını kendılerıyle ya da altlı ustlu eslıyeceksın ama ihtıyacın olur dısarıdan soyunu bıldıgın bı erkek sokabılırsın ama dişilerı kesnılıkle degıstırmemek lasım sunu bılıorus ki soy disiden gıder benım dusuncelerım bunlar
......... ıspartadan saygılar
...........YILMAZ ERDOGAN .........DOLAPCI

Ama duyduğuma göre aynı yumurtadan çıkan yavruları eşlendirmek pek iyi değilmiş, mümkün olduğunda 1 hatta 2 alt veya üstle eşlendirmek gerekiyormuş... Buna dikkat!!!

SİNAN ÖZTEKİN

s.a Biz hiçbir zaman bu böyledir demedik eski ustaların yorumlarıyla yola çıkmak isteriz tabiki bizim bildiğimiz erkek yavruyu annesiyle çift kesinlikle edilmez damar kesinlikle tutmaz dişi yavru babasıyla çift edilmez damar çok zor tutar önerilmez ama başka yol yoksa başka damarları izin verilir çiftleştirilir ama has damar olmasada damar yakalanmış olabilir ve bir önceki ile bir sonraki yavrular birbirlerine çift edilmeli amcası oğlu amcası kızı teyzesi kızı teyzesi oğlu vs falan damar soyu böyle devam ettirilir tecrübelerimiz bunu gösteriyor ama daima herşeyi ben biliyorum diyen yanılır ustalarımızında yorumlarını bekliyoruz. saygılar...

bu işler deneme yanılmayla çek ediliyo ben denemelerimde şunu gördüm şimdi diyelim elimizde bi çift eli ayagı düzgün perdahlı oyunlu kuş var buları havada da izleyip degerlendirmiş oalabiliriz bunların yavrularının oynucagınıda inanıyoz ve damızlık yapıyoruz lakin bu kuşların evveliyatını bilmiyoz yavrularını uçurmamıza gerek yok birinci agız yavruların erkegi ile üçüncü agız yavruların dişisini eş ediyoruz çıkan yavruda her şey belli oluyor çıkan yavru dede ile ninenin oyununa denk bir oyun sergiliyorsa yada nineyle dedenin oyununu bastırıyorsa bu torunun yapışması bozmasıda yoksa yavruya kustuktan sonra bu damar sapa saglam tutmuş demektir yanlız uzun soluklu bir iş sabır bu işin temeli

ayrıca soyun damarın erkekten geldigine inananlardanım tarlaya ne atarsan onu biçersin bu tarlaya arpa atarsan arpa bugday atarsan bugday biçersin yanlış anlaşımasın dişinin fonksiyonu yok demiyorum lakin erkekler saglam olmalı

s.a peki bir sorum olacak yavru erkekle annesine çift ettiğimiz güvercinlerin damarı bozuluyor genellikle hiç takla atmıyanlar var bu neyi gösterir annenin damarına yavru daha yakın iki aynı damar birbirine çift oldumu bozar çünkü bir ne diyoruz ilk ağız ile ikinci ağız yavruları birbirine çift edin diyoruz burdan yola çıkarak dişinin damarı daha baskın oluyor. saygılar...

valla ferhat abi her yigidin ayrı bir yogurt yeyişi oldugu bir gerçek lakin elimde bir damar olsun diye bir sıkıntım yok böylesi kör bi oluşuma yönelmem üstatlarımda ögrendiklerim dogrultusunda neden dersen tek damarın sıkıntısı var 3 yada 5 sene sonra köreliyo bozuluyo çıkan yavrularda oyunlar ya başını kaldıramıyo hayvanlar ya randıman vermiyolar bir vakitten sonra agır geliyo tıkanıyo onun için uzun vadeli bir kümes oluşturcam diyosan en az iki yada üç damar olmalı kuşların ki ileride sıkışmasın

he ferhat abi ban diceksinkii sen nasıl devam ettiriyosun bir soyu bir damarı arayışlarım içindeki tecrübelerimden söylim sana benim gözlemledigim bir kuşun iyi kaliteli oldugu kendi içinde torununda belli oluyo bu torunuda kendi içinde nasıl degerlendiriyom bir çif kuşun birinci agız yavrusunun erkegi ile üçüncü agız yavruların dişisini eş ediyom bak dikkat bir agız atlıyorum yani dedenin birinci agız ogluyla üçüncü agız kızından olma torunu dedeye eş deger bir oyun sergilemekteyse yada dedeyi geçiyosa performansı bu damar tutmuş demektir bu insanlardada aynıdır insanlarda seciye karakter dış görünümlerini birincil akrabalarına degil torunlarına aktarır ondandırki halk arasında söylenen dede kendini torununda görür saygılarımla...

hosunuza giden kusun genini damarini elde etmek ancak 6 inci agiz yavruda gerceklesiyor ve anne veya babayla eslesme olmadan bu imkansiz bilimsel olarak... bilim disi yapmak isteyen varsada cok ugrasir damari bozar geni sapitir tavsiye etmem ilk once arastirin sonra deneyin derim cunku hakketten zaman alir gen takibi...

cenker45' Alıntı:
s.a peki bir sorum olacak yavru erkekle annesine çift ettiğimiz güvercinlerin damarı bozuluyor genellikle hiç takla atmıyanlar var bu neyi gösterir annenin damarına yavru daha yakın iki aynı damar birbirine çift oldumu bozar çünkü bir ne diyoruz ilk ağız ile ikinci ağız yavruları birbirine çift edin diyoruz burdan yola çıkarak dişinin damarı daha baskın oluyor. saygılar...
selam cenker kardeşim.dediğin doğru anne ile yavru eşledimmi altından cıkan yavru oynamayabiliyor fakat bu yavrunun altından çıkanlar nasıl oluyor?onada bir yanıt yazarsan sevinirim.benim düşüncem damızlıklardan çıkanyavrular ve baba yada anne eşliceksiniz sonra çıkan yavrularlada dierlrini harmanlayıp deniyeceksiniz altından gelen yavruları bu iş baya uzun süren bir iş bir çift kuş bir anda olacak 3 çift oyunlarına bakacaksınız yavruların iyiyse daha iyisini aramanız lazım.deme yanılma yöntemi uyguluyacaksınız.fakat katiyen başka damar kuşsokarsanız bu damarın bir saflığı kalmaz.saygılar

Şimdi tohumların genetik yapılarını bile değiştiriyorlar, Karpuzun içinde çekirdek var ama ekiyorsun hiçbirşey çıkmıyor.
Eğer elinizdeki kuşların üstün meziyetlerini biliyor ve seviyorsanız,bunların bozulmadan soylarını devam ettirmek istiyorsanız,benden sizlere nacizane bi tafsiye,lütfen kanatlı genetiğini iyi inceleyin.
Eğer kuşlarınızda damar,kan (genetik) bozulmasın diye aile içi üretim yapıyorsanız en fazla 6 sene sonra bunların içine yabancı bir kan katmak zorundasınız.
Selam ve dua ile.

Cevdet Özbayer Ankara

cevdet özbayer' Alıntı:
Şimdi tohumların genetik yapılarını bile değiştiriyorlar, Karpuzun içinde çekirdek var ama ekiyorsun hiçbirşey çıkmıyor.
Eğer elinizdeki kuşların üstün meziyetlerini biliyor ve seviyorsanız,bunların bozulmadan soylarını devam ettirmek istiyorsanız,benden sizlere nacizane bi tafsiye,lütfen kanatlı genetiğini iyi inceleyin.
Eğer kuşlarınızda damar,kan (genetik) bozulmasın diye aile içi üretim yapıyorsanız en fazla 6 sene sonra bunların içine yabancı bir kan katmak zorundasınız.
Selam ve dua ile.

Cevdet Özbayer Ankara
selamunaleyküm cevdet abi ,birbiriyle kırılarak alınan yavrular kanı ağılaşıyor ama tabiki 6 ,sene sonra kan katmak zorunda olacaksın fakat aynı kuşların mesla bizim kuslarımızın aşı kuşu olduğunu herkes bilir bunlara bir başka arkadaşımızdan aldığımız aynı soydan ,kuşla kırmakta fayda olduğunu düşünürsek kandaki ağırlaşmayı önlemiş olumuyuz düşünceni ,alabilimiyiz ,saygılar

Aile içi üretimlerde, genetik açıdan temel kaide ilk defa eşliyeceğiniz kuşların hiç birzaman birbirleriyle aralarında yakın akrabalık ilişkisi bulunmamasıdır,bu temel kaide ile yola çıkıldığındada ilk altı sene bu kuşları kendi aralarında doğru ve bilinçli eşliyerek üretim yapabilirsiniz. Bilimsel açıdan aile içi üretim metodlarını bilmiyorsanız yanlış eşleme sonunda sakat ve kolu bacağı olmayan yavrularda alabilirsiniz.
Artık bütün dünya genetik problemleri halletmiş ve istediği şekilde ve tipte her çeşit hayvanı üretiyor.
Sizin başka biryerden aynı kan kuşu alıp kendi kuşlarınıza eşlemeniz kuşlarınızın hiçbir zaman düzelmesine veya bozulmasına yardımcı olmayacaktır. Kahve köşelerinde oturup,bu kuşu şu kuşa vurdumda böyle yavru çıktı diye ahkam kesenlerin söyledikleri ve anlattıkları tamamen tesadüf eseri meydana gelen olaylardır. Çünki birbirlerine eşledikleri kuşların hiçbir kayıtı yoktur ve kesinlikle kuşların genetik özelliklerini bilmiyorlardır. Bu kan tutma hikayeleride tamamen tesadüfidir.
Biz bundan yaklaşık 45 ila 50 yıl önce lise talebesiyken, iyi oynayan kuşların kanını inceletmek için hıvsızsahaya gitmiştikte orada bir araba dayak yemiştik bu yüzden.
Beslediğiniz kuşların özelliklerini kayıt altına alırsanız ve genetik yapılarını biraz olsun incelerseniz bu günden daha başarılı olursunuz.
Ben aile içi eşlemenin dışında çok çeşitlilikten hoşlanıyorum,çünki değişik karekter ve yapıda yavru alıp uçurma imkanına sahip oluyorsunuz. Bunların arasından çıkan üstün performanslı kuşlarla aile içi üretime devam etmek benim şahsi kanatime göre daha hoş oluyor, çünki kendi isminize ve zevkinize göre kuş yetiştiriyorsunuz. Hiç bir Allahın kuluda çıkıp bu şunun kuşu bu bunun kuşu diyemiyor. Besleyip uçurduğunuz kuş adeta sizin imzanızı taşıyor, bundan 30 sene önce vefat etmiş bi insanın kuşlarından bahsetmiyorsunuz bile.
Selam ve sevgilerimle.
Cevdet Özbayer Ankara

abi ne kadar güzel tasvir edip özetlemişsin ya yorumun için ayrıca teşekkürler...

cevdet özbayer' Alıntı:
Aile içi üretimlerde, genetik açıdan temel kaide ilk defa eşliyeceğiniz kuşların hiç birzaman birbirleriyle aralarında yakın akrabalık ilişkisi bulunmamasıdır,bu temel kaide ile yola çıkıldığındada ilk altı sene bu kuşları kendi aralarında doğru ve bilinçli eşliyerek üretim yapabilirsiniz. Bilimsel açıdan aile içi üretim metodlarını bilmiyorsanız yanlış eşleme sonunda sakat ve kolu bacağı olmayan yavrularda alabilirsiniz.
Artık bütün dünya genetik problemleri halletmiş ve istediği şekilde ve tipte her çeşit hayvanı üretiyor.
Sizin başka biryerden aynı kan kuşu alıp kendi kuşlarınıza eşlemeniz kuşlarınızın hiçbir zaman düzelmesine veya bozulmasına yardımcı olmayacaktır. Kahve köşelerinde oturup,bu kuşu şu kuşa vurdumda böyle yavru çıktı diye ahkam kesenlerin söyledikleri ve anlattıkları tamamen tesadüf eseri meydana gelen olaylardır. Çünki birbirlerine eşledikleri kuşların hiçbir kayıtı yoktur ve kesinlikle kuşların genetik özelliklerini bilmiyorlardır. Bu kan tutma hikayeleride tamamen tesadüfidir.
Biz bundan yaklaşık 45 ila 50 yıl önce lise talebesiyken, iyi oynayan kuşların kanını inceletmek için hıvsızsahaya gitmiştikte orada bir araba dayak yemiştik bu yüzden.
Beslediğiniz kuşların özelliklerini kayıt altına alırsanız ve genetik yapılarını biraz olsun incelerseniz bu günden daha başarılı olursunuz.
Ben aile içi eşlemenin dışında çok çeşitlilikten hoşlanıyorum,çünki değişik karekter ve yapıda yavru alıp uçurma imkanına sahip oluyorsunuz. Bunların arasından çıkan üstün performanslı kuşlarla aile içi üretime devam etmek benim şahsi kanatime göre daha hoş oluyor, çünki kendi isminize ve zevkinize göre kuş yetiştiriyorsunuz. Hiç bir Allahın kuluda çıkıp bu şunun kuşu bu bunun kuşu diyemiyor. Besleyip uçurduğunuz kuş adeta sizin imzanızı taşıyor, bundan 30 sene önce vefat etmiş bi insanın kuşlarından bahsetmiyorsunuz bile.
Selam ve sevgilerimle.
Cevdet Özbayer Ankara

MErhabalar,

Cevdet bey , verdiğiniz çok değerli bilgiler için çok teşekkür ederim konuyu şu soruyu sormak için okuyodum(neden aynı damarı korumak istiyorsunuz sorusunu)?sizin yazınızla karşılaştım dehşete kapıldığımı söylemem her halde yanlış olmaz kendi adıma!Sizin üretim şeklinizi ben bursa oynar güvercinlerimi üretirken kullanıyorum (gen özelliklerini iyi gözlemleyerek(gerektiğinde) yeni kanlar ilave edip tekrardan uzak akrabaları bir birine girmeyi 2 yıldır deniyorum sonuç bana göre müthiş! Kendi kuşumu yapabiliyorum! Ve beni 30 veya 50 yıl önceki damar hiç enterese etmiyor açıkçası saygım sonsuz fakat insanın kendi ürettiği damarı geliştimesi ve yenilemesi ve özellikleri geliştirerk gitmesi kadar güzel bir şey yok düşüncesine sahibim kendi kuşçuluk dünyam adına.Çalışmak güzel şey çalıştıkça neyle çalıştığınızı fark etmek daha da güzel (kuşun genetik özelliklerinide belli etmesi dışa vurmasını sağlamak açığa çıkarmakta burdan geçiyor düşüncesindeyim bu sanırım bize nefes aldığımız sürece heyacanlandırabilecek bir keyif )

Bana kuşun geçmişinden bahsedileceğine hünerinden ve nasıl geliştirdiğinden bahsetseler ve bana bunu kuş gösterse daha faydalı olcak hani lafal değilde icra görsel olarak ıspatı ile! damar veya soy nerdeydi nereyi geldi sorusunu galiba sormaya cesareti olamayn çok yetiştiricimiz var bir yerden başlayıp ilerlemek kendi içinde dönmekten çok daha faydalıdır düşüncesindeyim :buyrun:

Verdiğiniz değerli bilgiler için tüm arkadaşlara teşekkürler.

cevdet özbayer' Alıntı:
Selam ve dua ile.

Cevdet Özbayer Ankara

Merhabalar,

cevdet özbayer' Alıntı:

Cevdet bey ,bir sorum olacak neden (6) yıl olarak bu süreci beyan ediyorsunuz? vereceğiniz bilgiler için tekrar teşekkürler.

Neden altı sene ? Yurdumuzda bir çok kuşçuda 10 yaşında kuş bulmak oldukca zor, çünki hırsızlık bir yandan,hastalıklar bir yandan,atmaca biryandan ve kediler bir yandan en sevdiğimiz kuşların canlarını alıveriyorlar.
Bizlere deneme yanılma yöntemi için zaman kalmıyor. Yani üstün genetik özelliklere sahip kuşlarımızın hangi kuşlarla daha iyi uyum sağladıklarını görmeden kuşlarımız elimizden gidiyorlar.

Altı sene meselesine gelince; aile içi eşlemelerde ister anne, ister baba kanı olsun bunlara en yakın genetik özellikli yavruları yakalamak tam altı senede mümkün oluyor. Bu oran ister anne ister baba tarafı için altı senede %98,47 olarak meydana geliyor. Altı sene sonra siz hangi tarafı beyenirseniz kuşlarınızı o yönde üretebilirsiniz.
Selam ve sevgilerimle.
Cevdet Özbayer Ankara

cevdet özbayer' Alıntı:
Neden altı sene ? Yurdumuzda bir çok kuşçuda 10 yaşında kuş bulmak oldukca zor, çünki hırsızlık bir yandan,hastalıklar bir yandan,atmaca biryandan ve kediler bir yandan en sevdiğimiz kuşların canlarını alıveriyorlar.
Bizlere deneme yanılma yöntemi için zaman kalmıyor. Yani üstün genetik özelliklere sahip kuşlarımızın hangi kuşlarla daha iyi uyum sağladıklarını görmeden kuşlarımız elimizden gidiyorlar.

Altı sene meselesine gelince; aile içi eşlemelerde ister anne, ister baba kanı olsun bunlara en yakın genetik özellikli yavruları yakalamak tam altı senede mümkün oluyor. Bu oran ister anne ister baba tarafı için altı senede %98,47 olarak meydana geliyor. Altı sene sonra siz hangi tarafı beyenirseniz kuşlarınızı o yönde üretebilirsiniz.
Selam ve sevgilerimle.
Cevdet Özbayer Ankara
s.A. cevdet bey bu alti sene acaba kusun her sene birkere yumurtlamasiylami oluyor??? yani ona dayanarakmi alti sene diyorsunuz...

Bir anne ve bir babanın altından çıkan yavru ister dişi ister erkek olsun,sizin hangi kanala gideceğiniz önemli, bu kuşun yumurtadan çıkıp üreme olgunluğuna erişmesi için enaz 7 ila 8 ay geçmesi gerekmektedir.Birde bu kuşların uçup oyuna düşmeleri ve genetik özelliklerinin anneyemi yoksa babayamı daha yakın olduğunu belirlemek çok daha önemlidir. Bütün olumsuzlukları gözönüne alarak (hastalık,atmaca alması vesaire gibi) ortalama 10 ila 12 ay gerekmektedir. Onun için ben altı yıl dedim.
Misal verecek olursak bir erkeğin hersene kendi kanından altı adet dişi ile eşleşmesi ve bunlardan çıkan yavrulardan
altı sene veya altıncı batındaki yavruları kastediyorum.
Selam ve sevgilerimle

Cevdet Özbayer Ankara

evet cevdet bey tamamen dediklerinize katiliyorum ve her yetistiricininde bunlari bilmesi gerektigini dusunuyorum aciklamalariniz icin herkez adina tessekur ederim...

s.a Cevdet Özbayer abimize verdiği detaylı ve bi o kadarda değerli bilgileri için çok teşekür ve saygılarımı sunuyorum Usta bilgisini saklayan değil bilgisini bir ilerki nesile aktarandır örneğinden yola çıkarak her ustanın böyle olması gerektiğine inanıyorum. Bence olay % 80 lik bir netlik kazandı diyorum demekki ilk ağız ile 3 ağız yavruları birbirine çiftleştireceksiniz 3 veya 4 nesil ileriyle çiftleştirilecek eğer performans ileride düşerse güvercinde Cevdet Özbayer abimizin yöntemi ve deneyimini uygulayacak yabancı bir kan sokacaksınız damarlarına ama takibini ve sonuçlarını bilinçli ve programlı tespit edeceksiniz Cevdet Özbayer abimizin dediği gibi çıkan yavru genetik olarak uçum olarak anneyemi babayamı çıkmış gibi tespitlerin önemi çok büyük ona göre 3 - 4 nesil yavrularla çiftleştirme veya yabancı kan koyacaksınız damarları daha güzel korumak ve performans almak için tüm yazan bilgisini paylaşan arkadaşlarımıza çok teşekür ederim. saygılar.

s.a tortor kardeşimize de çok tşk ederim sabri bey size bir sorum olacak peki bende birinci ağız dişi üçüncü ağız erkek var bunların çiftleşmesinde sakınca varmı sizce sizin deyişinizle birinci ağız erkek üçüncü ağız dişi olmalı cevabınız için şimdiden tşkler. saygılarımla...

a.s ferhat abi bizim üstadlarımızdan ögrendiklerimiz cevdet amcamızın verdigi bilgilerle bire bir örtüşüyo şimdi sorunu cvplıyım abi tabiki bi sakınca yok bu tamamen deneme yanılma ve nasip işi lakin bize ögretilen soyun damarın erkekten geldigi bunun için erkek önemli bir tarlaya ne atarsan onu alırsın bu yavruların anne babasına güvenmişsen bunları çek etmenin yolu torunları görmek bu torunuda ekseri biz birinci agız yavrunun erkegi ile üçüncü agız yavrunun dişisinde arıyoruz ama zorunluluk olursa elde yoksa atmaca felan aldıysa babaya benzeyen yavruları eş ediyozki babanın soyu saglammı bunu çek ediyoz biliyozki erkek önemli böyle bir eşlemede çıkan torun bize babanın saglamlıgını ortaya koyuyo böyle bir eşlemede çıkan torunlar %25 saf baba %50 baba melez %25 anne melez çıkıyo bunun tersisini yapmak tamamen zaman kaybı çünkü biliyozki nesiller baba sülbünden ilerler...
Saygılarımla.....

s.a tortor kardeş bilgilerin için tşk ederim kan tutar dediğimiz dna ları çember şeklindeki dna lar iki halkanın yani anne ile babanın halkalarının baskın olan boğumlar yavrunun tek dna sını yani halka şeklini oluşturur tabiki bu şans Allahü tealanın işi süper bir dna da çıkabilir hiç çıkmayadabilir ama bir sır kapısı var o ise bizim üstadların deneme yanılma ve tecrübeleri zaten bunun için bu konuyu açtık şimdiden ustalarımıın bize verdikleri bilgiler için tşkler ve tortor kardeşimizin yöntemi en iyi yöntem olarak düşünüyorum tabiki cevdet abimizde aynı şeyleri söylüyor saygılar...

s.a abilerim diyaloglarınızı pek bi istekle okudum hepinize tesekkür ederim.benim sorularım olacaktı.benim damar oluşturma maksatlı aldıgım 1 çift biz koyu ballı diyoruz,bi başka tabirle sarı telek dumanlı mardin kuşlar.dişi 14 kuyruk perdahlı uçurulmuş , erkek de kardeşi 12 kuyruk uçurulmamış kuşların sahibi bu kuşların kendisinde bulunan bir 16 kuyruk dişinin yavruları oldugunu söylüyor.fakat bu kuşların dişisini en iyisini yani 2 ay yattıktan sonra 2. uçuşunda bastıramadım kaybettim ama 1 çift yavrusunu aldım.babalarıyla ortaklaşa yaklaşık 1 aylık yavruları elimde bakmaya devam ediyorum dişi gibi görünen biraz cılız kalmış 12 kuyruk erkek gibi görünen ideal boyutta 13 kuyruk sizce damarın devamı konusunda ne yapmalıyım.bu arada kuşların eski sahibini aradım, sordum o aileden dişi kalmamış 16 kuyruk nineyi başka kuşla kırıyormuş.ikinci bir sorum ise elimde bir portakal var oda perdahlı çok saglam kuş sık sefere gelen türden ben böyle zevk veren kuş çıplak gözle seyretmedim ve yatırdım onunda damarını oluşturma niyetindeyim 3 tane yavrusu var daha yavruları uçurmadım gelen yavru dişilerle babayı eşleştirsem sonuç ne olur tutma olasılıgı ne olur saf kana yavru baglantısıyla nasıl ulasabilrm bir sakıncası olurmu babanın safkanına.ne tavsiyelerde bulunrsunuz rica etsem.şayen pek bi uzun sorular oluşturdum umarım sizlere rahatsızlık vermemişimdir.şimdiden göstereceginiz nezaketinizden ötürü minnettarlğımı sunarım.tüm herkese izmitten sevgiler ve saygılar.bol yavrulu sağlıklı kümesler ...

sanırım cok konustum soruya tenezzül edilmedigine göre :D

aile içi üretimler için seçenekler münazarın içinde mevcut detaylı okursan izlemen gereken yöntemi bulursun

selamlar herkesin hem fikir oldugu konu ayni yuva kardeşleri vurulmaz. ve bu kan tutturma olayı en az 6 yıl alır bence cok iyi niyetle yaklaşmış cevdet abi çünki bence sayısalda loto tutturmak kantutturmaktan daha kolay benden size bir tavsiye olsun eğer dışardan ucurmak için kuş alırsanız aldıgınız kişiyi iyi bilin ve o kişide annesi babsı hala o kişidemi bunu bilinki ucurdugunuz kuş cok kaliteli cıkarsa gidip anne babayı alma imkanınız olsun iyi soy yapmak için iyi kuşun kendisine harcayacagız uzunca yılları ve zamanı paraya cevirin en hesaplısı direk o kuşun anne babasını 10 katı değerine almak bile aslında ucuza almış olmak demektir.

Geri