BİR ÇOK HASTALIK VE TEK İLAÇ İLE ÇÖZÜM ( TÜRKER ÖDEN)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turkeroden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 506
  • Görüntüleme Görüntüleme 216K
Re: BİR ÇOK HASTALIK VE TEK İLAÇ İLE ÇÖZÜM ( TÜRKER ÖDEN

GECE NÖBETTEN ÇIKMIŞTIM 3 SAAT UYUDUM .KALKTIM .HEMEN KUŞU GÖZLEMLEDİM..KUSMA YOK.SABAHKİ DURUMUNDAN DAHA KÖTÜ DEĞİL. İLAÇ VERELİ 4 SAAT OLDU.. YAN ETKİ GÖRMEDİM.

YOĞURT VE YA SUYU EVDE O AN YOKTU UHT SÜT KOYDUM (1 KAHVE FİNCANI) KARIŞIMA

TÜM İLAÇLARI SABAH ALDIM 30 TL KADAR TUTTU.FAKAT 5-6 TLLİK İLAÇ KULLANACAĞIZ İLAÇLARIN ÇOĞU ARTACAK...GÖRÜNÜYOR..

KUŞTA KUSMA GÖZLENMİŞ DÜN VE SABAH YANİ MANTAR İLERLEMİŞ YEDİKLERİNİ DE ÖĞÜTEMİYOR..NIDAZOL TABLET KULLANMALI BU AŞAMADA SANKİ..BENCE ŞİMDİLİK DOĞRU YOLDAYIZ..devir'İN NIDAZOL İÇİN DİKKAT ÇEKMESİNİ KULAK ARKASI YAPMADIM..TEMKİNLİ(DİKKATLİYİM)SAĞOL devir. :tamam:

karton kutuyu hemen revire dönüştürdüm. :evet: ben buna KULLAN AT REVİR DİYORUM.. :haha:

Ekli dosyalar

• 20-03-13_125254.webp
    20-03-13_125254.webp
    16.2 KB · Görüntüleme: 2,544

Güzel haberlerini bekliyoruz türker abi senide taktir ediyorum çok uğraşıyorsun ve emek veriyorsun umarım karşılığı güzel olur (: (:

Türker bey dostum,
ayakları soğukmu bir bakalım, mümkünse yemliğe "muhabbet kuşu" yemi haricinde başka birşey koymayalım. az iyleşir ve buğdayları alır ise içeride tıkayan bir mantar da var ise bu kez de boğularak ölüyorlar. inşallah iyi sonuç alırız. muhtemelen karışımın içerisine mikostatin "nistatin" etkenli ilaçtan da az miktarda katmak gerekebilir. bugün geçen hafta bahçedeki suluktan iç çiçek tedavisi gören ve iyleşen bir yavru güvercinimizi yakaladık. birkaç gündür gelmiyordu, dün geldi baya keyifsizdi duvarda pusup duruyor yemekle ilgilenmiyor, kanatları aşağıya salıyordu. gece yakalamaya çalıştık olmadı. bunun üzerine belki gider de içer diye; dün bahçeye suluğa tetrasilin+selenyum e+vitamin+limon koymuştum. sanırsam ya akşamleyin ya da sabah içmiş olacak ki bugün geldiğinde yemlerle ilgilendiğini gördüm. ancak uçma gücü iyice düşmüştü, yaklamak kolay oldu. yemeye çalıştığı buğdayları yutamamıştı. onları temizledikten sonra, boğazından aşağıya "pamuklu kulak çöpünü" nazikçe indirdim ve çöpü çıkardığımda pamuğun ucunda kan gördüm. bununla birlikte ağzında tahmin ettiğim gibi tel şeklinde uzanan balgam da var. bu durumda ondaki hastalıklar; mycoplasma "bulaşıcı nezle" ve + mantar şeklinde görünüyor. yani tetrasilin + mikostatin gerekiyor gibi. hemen yukarıya çıktım; bir tatlı kaşığı yoğurt çırpıp + 3/1 tatlı kaşığı balı az miktar suda eritip + içine 5 damla limon katıp + 3/1 çay kaşığı neo tetra vit ekleyip + selenyum e + 5 damla mikostatin damlatıp, tüm bunları toplamda yarım su bardağından daha az olacak şekilde harmanladım. 2 adet cici bebeyi de bu bardakta sıvılaştırıp, hayvanın karnını doyururken ilacını da vermeye çalıştım. hepsini içiremedim kalan miktarı suluğuna karıştırıp önünde bıraktım. sadece tetrasilin + mikostatin katacaktım ancak ishali varmı yokmu bugün hastalığın 2 veya 3. cü günü olduğunu tahmin ettiğimden neo tetra + mikostatin kullandım. umarım o da iyleşebilir..

not: bursa kuşumuza karışımı günde sadece bir defa versek yeterli olur mu? 2 defa vermek fazla gelmesin. saygılarımla...

devir' Alıntı:
not: bursa kuşumuza karışımı günde sadece bir defa versek yeterli olur mu? 2 defa vermek fazla gelmesin. saygılarımla...
SABAH KABUKSUZ MUHABBET YEMİ ALALIM..UNLU GIDA OLARAK KANARYA MAMASI KOYALIM.

İLAÇLARI DA AKŞAMDAN -AKŞAMA VERİRİZ.. :evet: VARDIYAMA DA UYGUN OLUR..SEVGİLERİMLE.. :slm: :tamam:

BÜTÜN GÜVERCİNLER HEPİMİZİNDİR.

[email protected]' Alıntı:
SABAH KABUKSUZ MUHABBET YEMİ ALALIM..UNLU GIDA OLARAK KANARYA MAMASI KOYALIM. İLAÇLARI DA AKŞAMDAN -AKŞAMA VERİRİZ.. :evet: VARDIYAMA DA UYGUN OLUR..SEVGİLERİMLE.. :slm: :tamam:
BÜTÜN GÜVERCİNLER HEPİMİZİNDİR.

tamamdır :tamam: emeğinize sağlık, kuşumuza da acil şifalar dilerim.. sevgilerimle..

ŞÖYLE DÜZENLERSEK O ZAMAN ; AYRICA VETERİNER İLACINA ULAŞAMAYACAK ARKADAŞLAR İÇİN DE
İNŞALLAH FAYDALI OLACAKTIR.
ECZANEDEN

MİKROSİD TABLET (KOKSİDİYOZ ) 1/2
TETRA 250 KAPSUL (GRİPAL ENF,...ORNITOSIS..)1 KAPSUL
NIDAZOL YA DA FLGYL TABLET (PAMUCUK) 1/2
SANASOL ŞURUP (VİTAMİN) 1 ml
ACETİL CİCTEİN TOZ YA DA SUDA ERİTME...

YUMURTA SARISI+UN+YOĞURT VE SUYU(YA DA ÜLKER İÇİM KEFİR) BİR BARDAK 100 ML SULU ÇÖZELTİDEN 20 ml SABAH 20 ML AKŞAM İÇİRECEĞİZ..FAKAT HER ZAMAN TAZE HAZIRLAYACAĞIZ..!!KALAN İLACI DÖKECEĞİZ..
MİKROSID (sulfa+trimo..) 4 GÜN SONRA
TETRA 250 5 GÜN SONRA
İÇERİSİNDEN ÇIKARILIP DİĞERLERİNİ 7 GÜNE TAMAMLAMAYI DÜŞÜNÜYORUM..SONA ERDİKTEN SONRA YAŞARSA ( DİYEBİLİYORUM..ÇÜNKÜ DURUMU KÖTÜ ,AYAKTA DURMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYOR..GÜCÜ TÜKENMİŞ,) 2 GÜN BİTKİ ÇAYLARI ,...VERİP FLOKSASİN OLAN CİPRO TABLETE (SÜT ÜRÜNSÜZ ) GEÇERİZ.. 10 GÜN SABAH-AKŞAM..1/2 TABLET..İNŞALLAH..DİYEBİLİYORUMM.

onun sağlık durumu karışımı denemek için uygun aşamada değil. sonuç yanıltıcı ve üzücü olabilir. durumu kötü ise, mycoplasma çok ilerlemiş halde olabilir, karışımı kesip önce onun sağlığını düşünmeliyiz; çırpılmış yoğurt+yoğurt suyu+5 damla limon+multivitamin+oxytetrasilin veya sulfa trimethoprim+mikostatin+selenyum e. şeklinde devam edersek geç kalmamış isek iyleşebilir ümidindeyim.

SABAH NİSTATİN (MIKOSTATİN ..) ALMAMIZ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM.ECZANEDEN KUSMA NEDENİNDEN...

YOĞURT VE SUYU,LİMON TAZE SUYU,VİTAMİN ŞURUP,ÇİĞ YUMURTA SARISI (protein) BUĞDAY UNU (2 çorba kaşığı) 100 ml KLORSUZ DİNLENMİŞ SU,ASETİL SİSTEİN (aminoasit),SULFA+TRIMP...(KOKSİDİYOZ),TETRA 250 , NİSTATİN (kusma ) KARIŞIMI VERMEYİ DÜŞÜNÜYORUM.

evet, karışım güzel tetra'yı da çıkartalım sulfa ile etkileşime girebilir. onun yerine sulfadaki trimethoprim de aynı vazifeye yardımcı olacaktır düşüncesindeyim. nöbetçi eczane gitme imkanı yoksa sabahı bekleyeceğiz. günde bir kez ilaç verirsek daha iyi olur inşallah :tamam:

TETRA 250 Yİ ÇIKARTTIM..NEOPRIM-FORT ŞU AŞAMADA DÜŞÜNÜLEBİLİR 3 GÜN ..SULFA+TRİ..DE ÇIKARILARAK..İSHALİ KESMEK ADINA :evet:

İSHAL KESİLİP SİNDİRİM SİSTEMİ RAYINA OTURUR OTURMAZ DA EN BAŞTAKİ AMACIMIZ OLAN TEK KARIŞIMLA HASTALIK TEDAVİSİ METODUNA GEÇİLEBİLİR..

TETRA 250 Yİ ÇIKARTTIM..NEOPRIM-FORT ŞU AŞAMADA DÜŞÜNÜLEBİLİR 3 GÜN ..SULFA+TRİ..DE ÇIKARILARAK..İSHALİ KESMEK ADINA :evet:
evet doğru,
neoprim fort "neomisin sulfat, sulfadiazin, trimetoprim" kompozisyonu ishaller için daha etkili olacaktır, içindeki trimetoprim de bakteriyel hastalıklar solunum crd vs. iyi gelecektir: http://www.vetbb.com/NEOPRIM_FORT_(I.E.VETERINER)__VETBB175RN007Q601
+
mikostatin "nistatin" mantar ve kusmalar için: http://www.ilacpedia.com/mikostatin-oral-suspansiyon listemizde yerini aldı.
+
takviye katkılarımız var
:tamam:

SABAH İÇİN KARARIMIZ BU OLSUN..YAŞARSA DEVAM DİYORUM.. :evet:

inşallah yaşar ve iyleşir, tüm kalbimle şifa diliyorum.. :evet:

devir' Alıntı:
evet doğru,
neoprim fort "neomisin sulfat, sulfadiazin, trimetoprim" kompozisyonu ishaller için daha etkili olacaktır, içindeki trimetoprim de bakteriyel hastalıklar solunum crd vs. iyi gelecektir: http://www.vetbb.com/NEOPRIM_FORT_(I.E.VETERINER)__VETBB175RN007Q601
+
mikostatin "nistatin" mantar ve kusmalar için: http://www.ilacpedia.com/mikostatin-oral-suspansiyon listemizde yerini aldı.
+
takviye katkılarımız var
:tamam:

KUŞ U TESLİM ALALI 17 SAAT OLDU . BELKİ TEDAVİSİ İÇİN GEÇ KALINDI ,BELKİ DE BİZ HATA YAPTIK .

SABAH ÖLMÜŞ OLDUĞUNU GÖRDÜM

EN AZINDAN NE BİLİYORSAM VE NE YAPTIYSAM VE DE YAPACAKSAM PAYLAŞMASINI BİLDİM...

ÜZGÜNÜM..SEVGİ VE SAYGILARIMLA.

durumu ölüm aşamasında ve çok hassastı üzme kendini Türker bey dostum, bundan sonra daha dikkatli oluruz. hastamızın hastalığı iç çiçek ile başlıyorsa bu karışımı uygularız. zaten karma hastalıklar genelde "iç çiçek trichomonose" ile görülmekte. mycoplazma'lar tedavi edilmediğinde üçüncü gün ölüyor. anlayamayıp çiçek ilacı verince de ölüyorlar, (yada birşey halen eksik). durum bu şekilde kafa karıştırıcı olunca vermiş bulunuyor insan. dilerim bundan böyle başkaları bu bedeli ödemesin. açık sözlü davranmak büyüklüktür. teşekkür ederiz..

bildiğini esirgeyenler, bu da yetmez gibi her konu altında "sadece kendi EGO sunu tatmin etmek için" paylaşım yapanlardan değilsin. kendilerinin herhangi bir faydası olmadığı gibi "faydası olanları" da buralardan kaçırmaları bedavası. bizler yaşayarak öğrendik "öğreniyoruz" bari başkaları yaşayarak öğrenmesin diye de paylaşıyoruz. en azından bunu yapıyoruz.

devir' Alıntı:
bildiğini esirgeyenler, bu da yetmez gibi her konu altında "sadece kendi EGO sunu tatmin etmek için" paylaşım yapanlardan değilsin. kendilerinin faydası olmadığı gibi "faydası olanı" da buralardan kaçırmaları bedavası. bizler yaşayarak öğrendik "öğreniyoruz" bari başkaları yaşayarak öğrenmesin diye de paylaşıyoruz. en azından bunu yapıyoruz.
:evet: :heyo: :tamam: :slm:

Türker Bey ve Devir Hanım,

Çalışmalarınızı takdirle izliyorum. Her ikiniz de kuşçular camiasına güvercin hastalıklarının tanımı ve tedavileri ile ilgili çok yararlı bilgiler katıyorsunuz. İnanıyorum ki bu bilgilerden, birçok güvercin sever yararlanıyor. Teşekkürler..

Bildiğim kadarı ile Ülkemizde, sadece güvercin hastalıkları için ilaç üretimi maalesef yok. Ancak yurt dışında dünyaca kabul edilmiş Pantex, Dac gibi çeşitli firmalar bu yönde üretim yapmaktalar. Her ne kadar bu ilaçlar ucuz olmasa da, ben, bu ilaçların yurt dışından getirilebilmesi için de çalışmalar yapmalıyız düşüncesindeyim. Bu sağlanabilir ise bize sadece hastalıkların tanımını yapmak kalacak. Sanırım bu ilaçların gıda sektörü için üretilen kanatlılarda kullanılması sakıncalı. Bu yüzden ithaline izin verilmiyor. Yapılması gereken en önemli şey: güvercinlerin kanatlı sınıfından çıkartılması ve pet hayvanları olarak kabul edilmesinin sağlanmasıdır. Eğer bu başarılır ise ilaç ithalinin yanında birçok olanak da beraberinde gelecektir. Bazı Dernek ve Türkiye Güvercin Federasyonunun amaçlarını inceledim. Maalesef bu yönde amacı olan bir STK una rastlamadım. Aslında bu, güvercin sivil toplum kuruluşlarının en baştaki amacı olmalıdır düşüncesindeyim.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Saygılarımla,

Hüseyin Ener

Hüseyin Bey çok teşekkür ederiz,
Düşüncelerinize katılıyoruz, sizin bu güzel uğraşınızın da desteksiz kalmaması ve en kısa zamanda gerçekleşmesini gönülden diliyoruz. güzel ve kalıcı bir çözüm olsun inşallah. işin ilginç tarafı Kıbrıs'ta Türkiye'de ismi geçen ilaçları bulamadım. bazı resmi veteriner ilaçları mevcut. ancak Pantex firmasının ve diğer resmi firmaların orijinal ve de fiyatları gramajlara bakınca bana normal gelen, kaliteli ürünleri buraya geliyor. hatta eczaneden pantex oxytetra 200 bile bulmuştum. bazı eczacılar bulunduruyor. merkezini de öğrendim sanayi bölgesi lefkoşa GIROBEY resmi veteriner ilaçları getiren bir yer. ilaçların kullanım ömrü 3 yıl. poşet halinde olanları açtıktan sonra mandalla sıkıştırıp hava almayacak şekilde poşete koyup düğüm atıyorum, buzdolabında saklıyorum, sorunsuz kullanıyorum. süre geçmişse renk atmışsa onu atar yenisini alırım, ki bu da sadece bir kez oldu, sanırım ilaç 5 yıl dolapta kalmıştı, ihtiyaç olmamıştı çünkü hastalık yoktu ondan. hastalar da genelde son bu yıldaki olaylardan ibaret yabanilerimizin durumları, bize muhtaç bahçeye gelen zavallı hasta hayvanlar. yazın zahre ilaçlarını abartıyorlar hayvanlar zehirleniyor salmonella oluyor, hepsinin dili mosmor oluyor o tahıl ilaçlarından. bayat küflü ekmekleri ıslatıp saray önünde güvercinlere atıyorlar noluyor? iç çiçek mantar vs. onların hallerini gördükten sonra da, sırtımızı dönüp birşey olmamış gibi evimize çıkıp yatıp da rahatca uyuyabilen insanlar değiliz biz.
ürünlerin bazıları ve fiyat örnekleri;
Pantisol vitamin toz 200 gr. 7.5 tl
Oxytetra 200 gr. toz onun da fiyatı 7-8 tl gibi birşeydi
Amprole 200 gr. toz 9 tl
levadex 200 gr. toz 20 tl
Vitesel 1000 gr. toz büyük boy plastik kavanoz 34 tl.
Neo Tetra V (200 gr) toz Meriden Animal Health 20 tl.
BEROVIT B12 ve Yeldif çözeltiler de var fiyatlarını not almamışım ama aklımda kaldığı kadarıyla 7-15 tl arasıydı.
"Yapılması gereken en önemli şey: Güvercinlerin kanatlı sınıfından çıkartılması ve pet hayvanları olarak kabul edilmesinin sağlanmasıdır." bu düşünceniz çok güzel ve gerçekleşirse kalıcı bir çözüm olur. pet ilaçları marketlerde bile var.
Saygılarımla..

Devir Hanım merhaba,

Link verdiğiniz sitenizi gezdim. İçeriğine ve hazırlığı için yapmış olduğunuz çalışmalara hayran kaldım. Sorabilirsem eğer: Bu bilgi birikimi nereden geliyor?

Ben gerekli ilaçları yurt dışına gidişimde veya bazı arkadaşlara ısmarlayarak alıyorum. Evet biraz pahalı ancak yanlış bir şey yapmak da istemediğimden buna katlanıyorum. Aslında bize gereken ilk başta teşhis. Bu doğru yapılır ise ve gerekli zaman ayrılıp, zamanında tedaviye başlanırsa genellikle başarılı olunuyor.

Son zamanlarda sitemizde sizlerin, teşhiş için resim koyma ve tedavi sürecini paylaşma konuları çok yararlı oluyor eminim. Size ne kadar teşekkür etsek azdır.

Çalışmalarınızın devamını dilerim.

Merhaba Değerli Hüseyin bey,
Asıl bizler teşekkür ederiz, çalışmaları beğendiğinize sevindim. faydalı olabildiysek ne mutlu. bizlere kucak açtığınız için teşekkürler. amaç herhangi bir kazanç olmadığı ortada olsun diye site değil de "google documents" hizmetini ve bu dökümanları listelemek için "ücretsiz blogger" hesabını kullandık. döküman açıyor ve deneyimlerimizi fırsat buldukça güncelliyoruz. sürü halinde gelen hasta yabani güvercinlerden dolayı o bilgileri "yaşayarak öğrenmek" durumunda kaldık ve diğer insanlar yaşayarak değil "okuyarak öğrenebilsin" diye not tutmaya karar verdik. Uzman Veteriner Hekimlere danıştığımızda "eczaneden ilaç önerisi ve uygun olabilecek dozajı" şeklinde tavsiyeler aldığımız oluyor, bunu da önemli bir not olarak (ısrarla hayvan ilacı insan ilacı gibi tartışmalar yapanlara) belirtmek isterim. çünkü ilaçlarda asıl önemli olan gerekli etken madde/uyumlu maddeler ve uygun dozajdır!
Kendimden bahsetmeyi sevmesem de sorunuzu boş geçmemek adına özet geçeyim; iki üniversiteden aynı anda mezun olup, mesleklerim iletişim bilimleri, halkla ilişkiler ve tanıtım uzmanlığı, turizm yönetimi şeklinde özetlenebilir. bunun yanında iletişim bilimleri çok geniş olduğundan, mezuniyetten önce görsel iletişim alanında "grafik tasarım kısmına" yöneldim ve halen devam etmekteyim. kişisel bitkisel "Alternatip Tıp" ve çeşitli "Sağlık" araştırmalarım 15+ yıllık bir geçmişe dayanıyor. ayrıca özel bir alanda kişisel yayınlanmış bir kitabımız mevcut. son bir yıldır hayvanlar için tüm bunları ihmal etsem de, onların sağlığı bizler için daha önemli olduğundan, sorunları aştıkça mesleki hayatıma kaldığım yerden devam etmeyi amaçlıyorum.
Hayvanlar insanın ruhu gibidir, siz onlara merhametliyseniz, ruhunuz da size merhamet edecektir düşüncesindeyim. tekrar çok teşekkür ediyorum, saygılarımla...
döküman 1: http://goo.gl/m61z6
döküman 2: http://goo.gl/v29el
döküman 3: http://goo.gl/uxy2r
dökümanları güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. tüm dökümanların ve güncellemelerin listelendiği ücretsiz blog adresimiz: http://kusnot.blogspot.com

BU BAŞLIKTA TEDAVİSİNE GEÇ KALINMIŞ BİR KUŞU 1 .GÜN KAYBETTİK . FAKAT ; O KUŞ İÇİN ALDIĞIMIZ İLAÇLAR AYNI HASTALIKTAN MÜZDARİP BİR KÜMES KUŞA LAZIM OLDU . ONLARI KURTARDI ..MUTLUYUM..

BU BAŞLIKTA TEDAVİSİNE GEÇ KALINMIŞ BİR KUŞU 1 .GÜN KAYBETTİK . FAKAT ; O KUŞ İÇİN ALDIĞIMIZ İLAÇLAR AYNI HASTALIKTAN MÜZDARİP BİR KÜMES KUŞA LAZIM OLDU . ONLARI KURTARDI ..MUTLUYUM..
harika bir haber bu :heyo:

Buradan da anlayacağımız gibi "Nasipten ve kısmetten öte yol yoktur.".
Demekki o alınan ilaçlar bir kümes kuş için alınmış ve karışımlar onlar için hazırlanmış.
Bir kuş bütün yuvayı kurtardı.Her şeyde bir hayır vardır
Allahın hikmetinden sual olunmaz ... :evet:

Allah Azrail'e eceli gelen insanların canını alma görevini verince;

Azrail buna karşı; “Allah'ım herkes benden nefret edecek” demiş.

Allah'ı Teala'da “Korkma, öyle sebepler vereceğim ki kimse senin adını bile anmayacak.” buyurmuş.

Bu yüzden her ölümün bir nedeni vardır.Ve her ölüm bir bitiş değil yeni bir başlangıçtır.

Kerim TÜRK' Alıntı:
Buradan da anlayacağımız gibi "Nasipten ve kısmetten öte yol yoktur.".
Demekki o alınan ilaçlar bir kümes kuş için alınmış ve karışımlar onlar için hazırlanmış.
Bir kuş bütün yuvayı kurtardı.Her şeyde bir hayır vardır
Allahın hikmetinden sual olunmaz ... :evet:

:evet: aynen öyle oldu :tamam:

ŞÖYLE DÜZENLERSEK O ZAMAN ; AYRICA VETERİNER İLACINA ULAŞAMAYACAK ARKADAŞLAR İÇİN DE
İNŞALLAH FAYDALI OLACAKTIR.
ECZANEDEN

MİKROSİD TABLET (KOKSİDİYOZ ) 1/2
TETRA 250 KAPSUL (GRİPAL ENF,...ORNITOSIS..)1 KAPSUL
NIDAZOL YA DA FLGYL TABLET (PAMUCUK) 1/2
SANASOL ŞURUP (VİTAMİN) 1 ml
ACETİL CİCTEİN TOZ YA DA SUDA ERİTME...

YUMURTA SARISI+UN+YOĞURT VE SUYU(YA DA ÜLKER İÇİM KEFİR) BİR BARDAK 100 ML SULU ÇÖZELTİDEN 20 ml SABAH 20 ML AKŞAM İÇİRECEĞİZ..FAKAT HER ZAMAN TAZE HAZIRLAYACAĞIZ..!!KALAN İLACI DÖKECEĞİZ..
BU REÇETE İLE ÇOK DEĞERLİ BİR KÜMES KUŞ KURTULMUŞTUR.. KUSMA DA VARDI .PAMUCUK HEPSİNDE VARDI.3 KUŞTA DA SALMONELLA VARDI..TEDAVİLERİ DEVAM EDİYOR..

Geri