BİR ÇOK HASTALIK VE TEK İLAÇ İLE ÇÖZÜM ( TÜRKER ÖDEN)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turkeroden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 506
  • Görüntüleme Görüntüleme 216K
Re: BİR ÇOK HASTALIK VE TEK İLAÇ İLE ÇÖZÜM ( TÜRKER ÖDEN

[email protected]' Alıntı:
YUKARIDAKİ İLAÇLARI 5 GÜN VERİP .SONRA FLOKSASİN (CİPRO TABLET YA DA ENROCURE AMPUL 10 GÜN KULLANACAĞIZ .FAKAT SÜT ÜRÜNLERİ ,LİMON ,SİRKE... KATMAYACAĞIZ.. :tamam: :slm:

YA DA ORIJİNAL SALMO-TAB ..BULURSANIZ..10 GÜN SABAH-AKŞAM YUTTURUN..TOPLAM 20 ADET BİR KUŞ İÇİN.. :utangac:

Paylaşım için teşekkürler.Hastalıktan dolayı ,karantina uygulamalarında ısı faktörüde cok önemli.Hem ortam sıcaklığı hemde vereceğiniz mamanın ısısı ılık olmalı.Aksi taktirde kuş hiportermi ye girip ölebilir.

ŞÖYLE DÜZENLERSEK O ZAMAN ; AYRICA VETERİNER İLACINA ULAŞAMAYACAK ARKADAŞLAR İÇİN DE
İNŞALLAH FAYDALI OLACAKTIR.
ECZANEDEN

MİKROSİD TABLET (KOKSİDİYOZ ) 1/2
TETRA 250 KAPSUL (GRİPAL ENF,...ORNITOSIS..)1 KAPSUL
NIDAZOL YA DA FLGYL TABLET (PAMUCUK) 1/2
SANASOL ŞURUP (VİTAMİN) 1 ml
ACETİL CİCTEİN TOZ YA DA SUDA ERİTME...

YUMURTA SARISI+UN+YOĞURT VE SUYU(YA DA ÜLKER İÇİM KEFİR) BİR BARDAK 100 ML SULU ÇÖZELTİDEN 20 ml SABAH 20 ML AKŞAM İÇİRECEĞİZ..FAKAT HER ZAMAN TAZE HAZIRLAYACAĞIZ..!!KALAN İLACI DÖKECEĞİZ..
BU REÇETE İLE ÇOK DEĞERLİ BİR KÜMES KUŞ KURTULMUŞTUR.. KUSMA DA VARDI .PAMUCUK HEPSİNDE VARDI.3 KUŞTA DA SALMONELLA VARDI..TEDAVİLERİ DEVAM EDİYOR..
BU İLAÇLAR 5 GÜNDÜR VERİLİYOR..BUGÜN DE TELEFON İLE GÖRÜŞTÜM..SORDUM.KUŞLARIN SAĞLIĞININ GAYET İYİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ. KAKALAR DA TOP GİBİ OLMUŞ..İSHAL KESİLMİŞ.CMT GÜNÜNDEN İTİBAREN SULFAMEZATİN VERECEĞİZ..3 GÜN VE SONRASI 15 GÜN İÇERİSİNDE DE AŞILARINI YAPTIRTACAĞIZ.

haberler çok güzel :heyo: inşallah en kısa zamanda hepsi iyleşir. yalnız dikkat etsinler bu kez de hayvanlar neomisinin fazla gün kullanımından dolayı "kabız" dan ölmesinler :tamam:

ŞÖYLE DÜZENLERSEK O ZAMAN ; AYRICA VETERİNER İLACINA ULAŞAMAYACAK ARKADAŞLAR İÇİN DE
İNŞALLAH FAYDALI OLACAKTIR.
ECZANEDEN

MİKROSİD TABLET (KOKSİDİYOZ ) 1/2
TETRA 250 KAPSUL (GRİPAL ENF,...ORNITOSIS..)1 KAPSUL
NIDAZOL YA DA FLGYL TABLET (PAMUCUK) 1/2
SANASOL ŞURUP (VİTAMİN) 1 ml
ACETİL CİCTEİN TOZ YA DA SUDA ERİTME...

YUMURTA SARISI+UN+YOĞURT VE SUYU(YA DA ÜLKER İÇİM KEFİR) BİR BARDAK 100 ML SULU ÇÖZELTİDEN 20 ml SABAH 20 ML AKŞAM İÇİRECEĞİZ..FAKAT HER ZAMAN TAZE HAZIRLAYACAĞIZ..!!KALAN İLACI DÖKECEĞİZ..
BU REÇETE İLE ÇOK DEĞERLİ BİR KÜMES KUŞ KURTULMUŞTUR.. KUSMA DA VARDI .PAMUCUK HEPSİNDE VARDI.3 KUŞTA DA SALMONELLA VARDI..TEDAVİLERİ DEVAM EDİYOR..

BU GÜNDE SAĞLIKLARI DAHA İYİ OLDUĞUNU ÖĞRENDİM.

yalnız şöyle bir sorun var Asetil Sistein'i ararştırırken etkileşime girdiği ilaç guruplarının geniş olduğunu öğrendim. örneğin tetrasilinler diyor: http://www.ilacabak.com/etkengoster.php?Id=R05CB01
acaba en az 2 saat arayla mı verilmeli asetilsistein veya tetra çıkartılmalı mı MİKROSİD içerisindeki "trimetoprim" tetra yerine yeterli olurmu..

devir' Alıntı:
yalnız şöyle bir sorun var Asetil Sistein etkileşime girdiği ilaç gurupları geniş örneğin tetrasilinler diyor: http://www.ilacabak.com/etkengoster.php?Id=R05CB01
acaba en az 2 saat arayla mı verilmeli asetilsistein veya tetra çıkartılmalı mı MİKROSİD içerisindeki "trimetoprim yeterli olurmu" ..
GÖZÜMDEN KAÇMIŞ :evet: DÜZENLEYECEĞİM..TEŞEKKÜR EDERİM.. :tamam:

VİTAMİN + ASETİL SİSTEİN OLARAK DÜŞÜNÜYORUM , BUNDAN SONRASI İÇİN...TETRASİKLİN KARIŞIMINDAN ÇIKARIYORUM..İLAÇLAR SONRASI VEREBİLİRİZ, DİYEBİLİRİM.

ben de teşekkür ederim,
karışımı ne kadar sade tutarsak o kadar iyi olacağına inanıyorum
:tamam:

BU ÇALIŞMAMIZIN ; BİR ÇOK KİŞİYE FAYDALI OLACAĞI KANAATINDAYIM.

çalışmalarınız için teşekkürler.
biz köyde oldugumuz için kolay kolay ilaç bulamıyoruz eczaneden başka

ozkan1979' Alıntı:

1 DAR GELİRLİYİ
2 VETERİNER İLAÇLARINA ULAŞAMAYANLARI DÜŞÜNDÜK..SEVGİLERİMİZLE.
:slm: :heyo:

İyi geceler selamlar saygılar Türker abi ,sana bir sorum var. Açtığınız konu duşında olçak ama yardımcı olsursan seviniirim. Bactrim şurup veya tablet kullanımı dozajı teshiş tanı da dahil olmak üzere , bildiklerini yazarmısın...

hidalgoo' Alıntı:
İyi geceler selamlar saygılar Türker abi ,sana bir sorum var. Açtığınız konu duşında olçak ama yardımcı olsursan seviniirim. Bactrim şurup veya tablet kullanımı dozajı teshiş tanı da dahil olmak üzere , bildiklerini yazarmısın...
HÜRKAN ÖĞRETMENİM ; BACTRİM TABLET,ŞURUP GİBİ VE DOZAJ FARKLI ÜRÜNLERİ VAR..

SULFA VE TRIMETOPRIM İÇERİYOR..BU ÜRÜN KOKSİDİYOZ,YEŞİL İSHAL ,TİFO ,KOLERA,DİZANTERİ VE GRİPAL ENFEKSİYON ,ÜST SOLUNUM YOLU ENFEKSİYONLARDA YARDIMCI OLACAKTIR..

AYNI GÖREVİ GÖREN ECZANE ÜRÜNLERİ ŞUNLARDIR..

Türker abi öncelikle çok teşekkürler.Kümeste bazen ansızın kuşların ara sıra kabardıklarını fark ettim ama ishalle ilgili değilmiş yüksek ateş oldugu kanısına vardım o yüzden sordum.Bazen yüksek ateşte hayvanda ishal yapıyor kullanabilirmiyim kullanamazmıyım tereddutte kaldım...

baytril ilaç kuşlarda kullanılırmı sularına katsam tampon yapması için faydası olurmu

bu ilaç kuşlarda kullanılırsa ne amaçlı ne miktarda kullanılır bilgi verirsenin çok sevinirim

teşekkürler.

http://www.google.com.tr/search?q=baytr ... 24&bih=646

ozkan1979' Alıntı:
baytril ilaç kuşlarda kullanılırmı sularına katsam tampon yapması için faydası olurmu

bu ilaç kuşlarda kullanılırsa ne amaçlı ne miktarda kullanılır bilgi verirsenin çok sevinirim

teşekkürler.

http://www.google.com.tr/search?q=baytr ... 24&bih=646
FLOKSASİN İÇERİKLİ BİR ANTİBİYOTIK ..10 GÜN SABAH-AKŞAM KULLANMA DOĞRU OLANIDIR..
GRİPAL ENF..
SALMONELLA
YUMURTALIK İLTİHABI SIKINTILARINDA YARDIMCI OLACAKTIR....

Türker Abi belirtmiş olduğunuz ilaçlar koruyucu amaçla kullanılabilir mi?

Kullanılarsa;
1- Dozaj nasıl olmalı kaç litre suya ne kadar ilaç?
2- Hangi aralıklarla uygulanmalı? Kaç günde bir uygulanmalı?

Herkesin bildiği gibi hastalıklardan korunmak , hastalığı tedavi etmekten hem daha az masraflı hem de bizlerde moral olarak daha da faydalıdır.

yavas.osman' Alıntı:
Türker Abi belirtmiş olduğunuz ilaçlar koruyucu amaçla kullanılabilir mi?

Kullanılarsa;
1- Dozaj nasıl olmalı kaç litre suya ne kadar ilaç?
2- Hangi aralıklarla uygulanmalı? Kaç günde bir uygulanmalı?

Herkesin bildiği gibi hastalıklardan korunmak , hastalığı tedavi etmekten hem daha az masraflı hem de bizlerde moral olarak daha da faydalıdır.
KIŞ IN KORUYUCU ÖNLEMLER ALINMALI ..YAZIN ;YAVRU SEZONU İLAÇ VERİLMEMELİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM

Öncelikle Selamlar Daha önce de bu tarz konularda yazdığım üzere Bu yazılanların tamamı Farazi konuşma Kİ farazi konuşma Sağlık konusanda yapılamaz çünkü bilim = kanıttır. Kanıtlar varsayım olamaz.Daha önce bu anlatılan ilaçların tamamını kullanma yanlışına Düşenlerden biriside benim Birgün Başıma gelen bir hadise Sonucu tanıştığım bir veteriner abim sayesinde bu bilgilere vakıf oldum.
Hastalığı Standarda bağlamışız Eski Ssk hastaneleri gibi gelene geçene aynı ilaç yok böyle bir sağlık Vücudun metapolizmasına aykırı.
eee KUŞUM SALMONELLA oldu Şunu verdim geçti abi sende geçebilir ama bende geçmez veyahut geçer ama hayvanın içini bitirir.
Salmonella hastalığı tektir ancak bir çok çeşit bakteri neden olur Geniş semptomlu bir antibiyotik tedavisi iyi gelir ama Karaciğerini riske atarsın Endofiloksasin olabilir etken maddesi florfenikol olabilir etken maddesi sen bilmeden yorum yapamazsın milleti tömet altında bırakamazsın.+ O kadar hayvanın sağlığı ile oynayamazsın.
Buradan bağıra bağıra yazıyorum.
BULUNDUĞUNUZ İLDE HERHANGİ BİR KANATLI UZMANI VETERİNERE GİDİN HAYVANINIZA SALYA + DIŞKI VE KAN TAHLİLİ YAPTIRIN . DOĞRU İLAÇLAR İLE DOĞRU SONUÇLARA HAYVANIN ORGANLARINA ZARAR VERMEDEN ULAŞIN.PİYASADA MERDİVEN ALTI YAPILAN İLAÇLARI KULLANMAYIN PARANIZADA YAZIK EMEĞİNİZEDE YAZIK HAYVANLARADA YAZIK .,

BU İŞKENCEYE BİR SON VERİN.
SİZİN AYAĞINIZ KIRILDIĞINDA KOLUNUZUMU ALÇIYA ALIYORLAR YAZIK.
tüm bu işlemlerin maliyeti ilaçlar dahil bir kümeste 150 tlyi geçmez tabi kazıkçı birisi değilse.AŞI DAHİL.
deneyin kesin sonucu görün.

Söyledikleriniz iyi güzel ama güvercin besleyen insanların çoğu kırsal kesimde yaşıyor ve böyle şeylere imkanı olmuyor. Bence konuyu açan ve destek olanlara teşekkür etmeli ve imkanları olanların sizin tavsiyenize uymaları önerilebilir.

kırsal kesim nerde var sayın hocam . Türkiyede bir ilin yüz ölçümü en uzak yerden şehir merkezine 1 saat :)
Bu hayvanlar kimsenin kobayı değil besliyorsa arıcak bulcak bir mezrada bile aşı yapılıyorsa demekki oluyor bulunuyor . İlla çakma aşımı olcak illa birileri rantmı sağlıcak.
Adam ilaç satıyor hangi izin ile 1 ikincisi arıyorsun kuşumda Şu var diyorsun görmeden dayıyor reçeteyi .Siz veterinerler böylemi çalışıyorsunuz ki Siz daha yeni mezunsunuz veyahut olmamışsınızdır bir ustalarınıza sorun bu şekildemi yapılıyor.Tabi adam ilaç satma derdinde ise.
Telefonla ilacın satıldığı ve bu ilacın kulllanıldığı bir topluluk gerilemeye mahkumdur.
Milyarlık kuşların değeri 100 lira değil işte.
Dileyen dilediğini yapsın beni alakadar etmez Son kez yazdım dahada yazmam.

tanlmslz' Alıntı:
Öncelikle Selamlar Daha önce de bu tarz konularda yazdığım üzere Bu yazılanların tamamı Farazi konuşma Kİ farazi konuşma Sağlık konusanda yapılamaz çünkü bilim = kanıttır. Kanıtlar varsayım olamaz.Daha önce bu anlatılan ilaçların tamamını kullanma yanlışına Düşenlerden biriside benim Birgün Başıma gelen bir hadise Sonucu tanıştığım bir veteriner abim sayesinde bu bilgilere vakıf oldum.
Hastalığı Standarda bağlamışız Eski Ssk hastaneleri gibi gelene geçene aynı ilaç yok böyle bir sağlık Vücudun metapolizmasına aykırı.
eee KUŞUM SALMONELLA oldu Şunu verdim geçti abi sende geçebilir ama bende geçmez veyahut geçer ama hayvanın içini bitirir.
Salmonella hastalığı tektir ancak bir çok çeşit bakteri neden olur Geniş semptomlu bir antibiyotik tedavisi iyi gelir ama Karaciğerini riske atarsın Endofiloksasin olabilir etken maddesi florfenikol olabilir etken maddesi sen bilmeden yorum yapamazsın milleti tömet altında bırakamazsın.+ O kadar hayvanın sağlığı ile oynayamazsın.
Buradan bağıra bağıra yazıyorum.
BULUNDUĞUNUZ İLDE HERHANGİ BİR KANATLI UZMANI VETERİNERE GİDİN HAYVANINIZA SALYA + DIŞKI VE KAN TAHLİLİ YAPTIRIN . DOĞRU İLAÇLAR İLE DOĞRU SONUÇLARA HAYVANIN ORGANLARINA ZARAR VERMEDEN ULAŞIN.PİYASADA MERDİVEN ALTI YAPILAN İLAÇLARI KULLANMAYIN PARANIZADA YAZIK EMEĞİNİZEDE YAZIK HAYVANLARADA YAZIK .,

BU İŞKENCEYE BİR SON VERİN.
SİZİN AYAĞINIZ KIRILDIĞINDA KOLUNUZUMU ALÇIYA ALIYORLAR YAZIK.
tüm bu işlemlerin maliyeti ilaçlar dahil bir kümeste 150 tlyi geçmez tabi kazıkçı birisi değilse.AŞI DAHİL.
deneyin kesin sonucu görün.

yazdıklarınız çok mantıklı :tamam:

Teşekkür ederim erhan hocam ayrıca yazmıcaktım ama birşey daha ekleyeyim . İlaç dışında birde vitamin olayı var unutmayın herşeyin fazlasının zarar olduğu gibi vitamininde fazlası zarardır .Sizin kuşunuzun A vitamini t-yeterlidir ancak siz A vitamini içeren bir vitamin kullanırsınız Hayvana zarar verirsiniz Ondan sonra kan sıkıştı ondan Kolu bacağı sakat doğdu dersiniz bilmezsinizki hayvanların yapı taşları bozulmuştur asıl eksik olan vitamin verilmemiş vücut tüketmiştir. Yukarda belirttiğim gibi kan testi ile çıkan sonuçlarda Vitaminlerin vücuttaki dağılımıda çıkıyor ve o yönde bir vitamin takviyesi yapılıyor ADAM (veteriner) KULLANDIĞI ANTİBİYOTİK OLURSA ONUN YAN ETKİLERİNİ AZALTACAK VİTAMİNİDE SANA ÖNERİYOR. bilim artık bu kadar ilerde ama insanlar geride yaşıyor.
Haaa bu saatten sonra yazmam nasıl bu tarz konularda herkez ilaç oneriyorsa bende size bir yöntem önerdim uygulayan uygular uygulmayanda bildiğini yapar.
Saygılarım
Sürç'ül ihsan ettiysek affola.

tanlmslz' Alıntı:
Teşekkür ederim erhan hocam ayrıca yazmıcaktım ama birşey daha ekleyeyim . İlaç dışında birde vitamin olayı var unutmayın herşeyin fazlasının zarar olduğu gibi vitamininde fazlası zarardır .Sizin kuşunuzun A vitamini t-yeterlidir ancak siz A vitamini içeren bir vitamin kullanırsınız Hayvana zarar verirsiniz Ondan sonra kan sıkıştı ondan Kolu bacağı sakat doğdu dersiniz bilmezsinizki hayvanların yapı taşları bozulmuştur asıl eksik olan vitamin verilmemiş vücut tüketmiştir. Yukarda belirttiğim gibi kan testi ile çıkan sonuçlarda Vitaminlerin vücuttaki dağılımıda çıkıyor ve o yönde bir vitamin takviyesi yapılıyor ADAM (veteriner) KULLANDIĞI ANTİBİYOTİK OLURSA ONUN YAN ETKİLERİNİ AZALTACAK VİTAMİNİDE SANA ÖNERİYOR. bilim artık bu kadar ilerde ama insanlar geride yaşıyor.
Haaa bu saatten sonra yazmam nasıl bu tarz konularda herkez ilaç oneriyorsa bende size bir yöntem önerdim uygulayan uygular uygulmayanda bildiğini yapar.
Saygılarım
Sürç'ül ihsan ettiysek affola.

Gökşen Bey dediklerinizde haklı olduğunuz birçok nokta var ancak maalesef ülkemizde bu iş bilinçli ve profesyonel yapılmadığı için söylediklerinizi yapanlar belki de yüzde 1'lik kesimdir.Kimisi maddi imkansızlıktan kimisi de bilinçsizlikten dolayı kuşlarına gereken özeni gösteremiyor.Ülkemizde güvercin hobisine inanılmaz bir ilgi var ancak bu ilgiye rağmen ne güvercinlerle ilgili medikal malzemeleri bulmak mümkün ne de bu hizmeti alabileceğimiz veteriner hekim.
Veterinere gidip ilaç veya benzeri malzeme konusunda danışan arkadaşlara çoğunlukla at eşek koyun ilaçları verip savuşturuyorlar.Bahsettiğiniz şekilde kuşların önce sağlık sorunlarının tespit edilip ona göre tedavi edilmesini sağlayacak tek kurum üniversitelerin araştırma birimleridir maalesef bu konuda da herkesin yanı başında bir üniversite yok veya varsa bile zamanı yok belki de kuşlarını kaybetmemek için denize düşen yılana sarılır misali her söyleneni kullanıyor.

Geçen yıl Belçika ve Hollanda'ya gittiğimde bizzat Natural firmasının salmaları da dahil olmak üzere birçok salma gezdim ve onların uyguladığı yöntemleri görünce hakikaten bizim çok geride olduğumuzu gördüm.Keşke ülkemizde de bu tip bir bilinç oluşsa ancak insan hayatına değer verilmeyen bir ülkede el kadar güvercinin ne kadar değeri olur varın gerisini siz düşünün.

tanlmslz' Alıntı:
kırsal kesim nerde var sayın hocam . Türkiyede bir ilin yüz ölçümü en uzak yerden şehir merkezine 1 saat :)
Bu hayvanlar kimsenin kobayı değil besliyorsa arıcak bulcak bir mezrada bile aşı yapılıyorsa demekki oluyor bulunuyor . İlla çakma aşımı olcak illa birileri rantmı sağlıcak.
Adam ilaç satıyor hangi izin ile 1 ikincisi arıyorsun kuşumda Şu var diyorsun görmeden dayıyor reçeteyi .Siz veterinerler böylemi çalışıyorsunuz ki Siz daha yeni mezunsunuz veyahut olmamışsınızdır bir ustalarınıza sorun bu şekildemi yapılıyor.Tabi adam ilaç satma derdinde ise.
Telefonla ilacın satıldığı ve bu ilacın kulllanıldığı bir topluluk gerilemeye mahkumdur.
Milyarlık kuşların değeri 100 lira değil işte.
Dileyen dilediğini yapsın beni alakadar etmez Son kez yazdım dahada yazmam.
Siz düşüncenizde haklısınız fakat ben yaşadığım olaylar sonucu bunun mümkün olmayacağını anlatmaya çalışıyorum. Ayrıca tartışma veya kavga etmiyoruz cevap yazıp birbirimizi daha iyi anlamamızı sağlayabilirsiniz. Mesela ben Karacabey de oturuyorum inanın bu anlattıklarınızı yaptırmak çok zor. Benim onayladığım şey insanların benzer belirtiler ve semptomları olan güvercinlerine buradaki kişilerin tecrübeleri ve paylaşımları sonucu uygun gördükleri ilaçları verebilirler. 100 güvercin besleyen insandan ancak bir tanesi sizin dediğiniz uygulamayı yapıyordur. Tekrar söylüyorum herkesin yapması gerekir ama olmuyor işte. Kobay olayı için de yanlış düşünüyorsunuz. Bu yapılan hayvanları kobay olarak görmek değil. Devlet 2 yıl içinde köylere 2000 veteriner hekim aldı ve bu hekimlerin gittikleri köyler genelde ilk defa veteriner hekim görüyor. Bu zamana kadar o insanlar hiç mi ilaç kullanmadı? Hepsi laboratuar sonucuna göre mi ilaç kullandı. Neyse sizin gibi duyarlı güvercinsever arkadaşların olması güzel birşey. İlgil ve alakanıza teşekkür ederim.

ozkan1979' Alıntı:

1 DAR GELİRLİYİ
2 VETERİNER İLAÇLARINA ULAŞAMAYANLARI DÜŞÜNDÜK..SEVGİLERİMİZLE.
:slm: :heyo:

kocaman yazdık , okumaya üşendiniz.. sayfa dolusu yazmaya üşenmedin..

BENİM APARTMANIMIN ALTINDA BURSA VETERİNERLER ODASI BAŞKANI 'SİNAN SAĞLAM' IN DÜKKANI VAR '! BENİM İMKANIM VAR ..OLMAYANLAR İÇİN YARDIMCI OLMAYA GAYRET GÖSTERDİK..ANLADIN MI ? EVLAD..

BUNU DA YOU TUBE 'A YÜKLEYEN BENİM . ORIJINAL CD ELİMDE..

TÜRKİYE DE VETERİNERLER ''GÜVERCİNLERE NE KADAR HİZMET VERMEKTEDİR..

http://www.youtube.com/watch?v=gPM3rYhSagI

Geri