BİR ÇOK HASTALIK VE TEK İLAÇ İLE ÇÖZÜM ( TÜRKER ÖDEN)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turkeroden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 506
  • Görüntüleme Görüntüleme 216K
Re: BİR ÇOK HASTALIK VE TEK İLAÇ İLE ÇÖZÜM ( TÜRKER ÖDEN

Türker bey ben ağzımı bozmadım sende bozma! Senin evladın olamayacak kadar büyüğüm hadsizlik etme.Sen nasıl bir yazı yazıyorsan bende bildiğimi yazarım senin doğrun varda milletin yokmu.Veterinere ulaşamayanlar için demişsin kör değilim okudum bunun zor olmadığını Gördüm biliyor ve uygulamak isteyene tavsiye ediyorum.Bu alemde Tek kuşçu senmisin öğüt ve önerilerini dinlicez.Çırakmıyız sana beyenmiyorsan yapma beyenmeyende yapmasın.
Ama kimse hadsizlik etmesin terbiye sınırlarına yaklaşmasın.Yazılarım beyenilmiyorsa Admin ve modaratörler tarafından Silinebilir.
Veteriner arayıp bulamayana türkiyenin 40 ilinde Klinik numarası verebilirim.Bu konuda yardım isteyen varsada yapabilirim.Diğer 41 il içinde araştırır buluruz.
İnsan yeterki istesin Karsdan izmire Kuş satmayı biliyozda veterineremi ulaşamıyoz :()

Türker abi ben senin insanlara yardımcı olmaya çalışma konusundaki iyi niyetini ve duyarlılığını çok iyi biliyor ve teşekkür ediyorum. Gereksiz ve kırıcı mesajlara aldırış etmemeni istiyorum. İnsanlar uyarı veya öneride bulunacaksa biraz daha kibar ve anlayışlı olabilirler. Sanki kavga ortamı var çok enteresan tepkiler.

tanlmslz' Alıntı:
Türker bey ben ağzımı bozmadım sende bozma! Senin evladın olamayacak kadar büyüğüm hadsizlik etme.Sen nasıl bir yazı yazıyorsan bende bildiğimi yazarım senin doğrun varda milletin yokmu.Veterinere ulaşamayanlar için demişsin kör değilim okudum bunun zor olmadığını Gördüm biliyor ve uygulamak isteyene tavsiye ediyorum.Bu alemde Tek kuşçu senmisin öğüt ve önerilerini dinlicez.Çırakmıyız sana beyenmiyorsan yapma beyenmeyende yapmasın.
Ama kimse hadsizlik etmesin terbiye sınırlarına yaklaşmasın.Yazılarım beyenilmiyorsa Admin ve modaratörler tarafından Silinebilir.
Veteriner arayıp bulamayana türkiyenin 40 ilinde Klinik numarası verebilirim.Bu konuda yardım isteyen varsada yapabilirim.Diğer 41 il içinde araştırır buluruz.
İnsan yeterki istesin Karsdan izmire Kuş satmayı biliyozda veterineremi ulaşamıyoz :()
EVLAD NEREDE AĞZIMI BOZDUM.. SIKINTIN NEDİR ?
YAPARIM ,EDERİM ...SALLAYIP DURMA..40 İLDE KLİNİK NUMARASI VERİRMİŞ ... BİRAZ DA SİZ BİR ŞEYLER VERİN DE GÖRELİM..BU SİTEDE VEYA BAŞKA BİR YERDE KİMİNLE NEYİ PAYLAŞTIN ..ÖNERİLERİN NELER YAZ BAKALIM..TANIYALIM SENİ ..EVLAD YOKSA USTA MI OLDUN ?

supersey' Alıntı:
Türker abi ben senin insanlara yardımcı olmaya çalışma konusundaki iyi niyetini ve duyarlılığını çok iyi biliyor ve teşekkür ediyorum. Gereksiz ve kırıcı mesajlara aldırış etmemeni istiyorum. İnsanlar uyarı veya öneride bulunacaksa biraz daha kibar ve anlayışlı olabilirler. Sanki kavga ortamı var çok enteresan tepkiler.
:evet: ... :slm:

supersey' Alıntı:

:slm: Yeterli olmuş sanırım bunun üstüne yazmanın anlamı yok :tamam:

tanlmslz' Alıntı:

Madem sende kuşçusun önerilerini bilgilerini yazda bilgi edinelim...Kars tan izmire kuş satmayı biliyosun ama büyüklerine saygı göstermeyi bilmiyosun.... :slm: :slm:

silindi gereksiz mesaj

silindi gereksiz mesaj

tanlmslz' Alıntı:
SIRAYLA CEVAP VEREYİM ŞİMDİ .
iLK CEVAP süperseye olsun. Kardeşim ben bildiğimi yazdım iyi niyetsizde demedim doğru yolu gösterdim gören gider görmeyen gitmez.
İKİNCİ CEVAP OĞUZHAN KARDEŞE OLSUN.
BEN BİLDİĞİMİ YAZDIM ZATEN DOKTORMUYUM DEVAMINI BİLEYİM BİLENE GİDİN BİLMEYENE DEĞİL DEDİM .
HAAAAA BÜYÜKLERE CEVAP SAYGI DİYORSUN SEN KENDİN BİLMİİYORSUN O SAYGIYI BE PAŞAM...BÜYÜK HADDİNİ BİLECEK EVLATLI MEVLATLI KONUŞMAYACAK BENDE HADDİMİ BİLİRİM.
ÜÇÜNCÜ VE SON CEVAP SANA OLSUN TÜRKER SEN GİBİLER YÜZÜNDEN BU HALDE BU KUŞÇULUK .SANA BAŞKA BİRŞEY SÖYLEMEYE GEREK DUYMUYORUM AMA ŞUNU DA SÖYLEMEK İSTİYORUM MİLLETLE ADAM GİBİ KONUŞ DAMARIMA BASA BASA EVLAT DEMİŞSİN YA MEMLEKETİNDEN BÖYLE BİR EVLAT ÇIKMAMIŞTIR EMİN OL.ZATENDE ÇIKMAZ ANLARSIN YA (O) EVLAT TÜRKER ...... :ckmk:
PLAKA :) MESELESİ

bana özel yazdığın kısma özel bi cevap vereyim sana yaşın 31 olabilir ben kimseye saygıda kusur etmem ama kaldıki senin gibi saygı çerçevesini bozan insanlarada gereken cevabı çok güzel verebilcek kapasitede ve yaştayım.ben saygıyı gayet iyi biliyorum emin olabilirsin.büyük tabiki haddini bilecek aynı şekilde küçük olanda haddini bilecek. haddine olmayan şeyleri yazmayacaksın madem. birisi sana evlat diyosa ben bunda kötülük aramam kusura bakmada senin yaşın 31 türker abinin yaşı 46 ister sana evlad diyebilir istersede velet diyebilir...Evlad kelimesi çok kötü bi kelimeymiş gibi burda saçma sapan yerlere çekmen konuyuda dik kafalı olduğunuzu gösterir ben ne yazarsam yazayım ne dersem diyeyim eleştiriye kapalı dediği dedik insanlardansın kolay gelsin sana hoşçakall ....EVLAD GÖKŞEN...:haha: :haha: :slm: :slm:

tanlmslz' Alıntı:
HAAAAA UNUTMADAN LAFLA DEĞİL İSPATLA SALLAMA YOK BEN DEDİĞİMİN ARKASINDAYIM KLINIK NUMARASI VEREBİLİRİM.
AYRICA KARSADA ADANAYADA DİĞER İLLEREDE BİR TANE YAVRU BİLE SATMIŞLIĞIM YOKTUR.
SALMONELLAYI BİLMEYEN BİR ADAM NASIL OLURDA BURDA LAF ANLATIR UTANMADAN HAYRET .

Yukarıda yazdığın yorum bu: İnsan yeterki istesin Karsdan izmire Kuş satmayı biliyozda veterineremi ulaşamıyoz :()

Aşşağıya yazdığın yorum bu: AYRICA KARSADA ADANAYADA DİĞER İLLEREDE BİR TANE YAVRU BİLE SATMIŞLIĞIM YOKTUR.

Ben şimdi hangisine inanayım şaşırdım :utangac: :utangac: :utangac: :utangac: :tamam: :tamam: :tamam: :bravo:

xxxxxxxxxxxxxxxx

tanlmslz' Alıntı:
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

BU YAZIDA ADAMLIĞIN VE KALİTEN BELLİ CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM SENİN SEVİNE DÜŞEMEM BÜYÜKLÜK BENDE KALSIN HOŞÇAKAL EVLAD GÖKŞEN...BENDE CEVAP YAZMIYORUM BUNDAN SONRA SANA :tamam: :tamam: :tamam:

tanlmslz' Alıntı:

Gökşen Bey birdahaki en küçük hatanızda,polemik yaratacak soyleminizde,hakaretinizde vs. uzaklaştırılacaksınız sizi ilk ve son kez uyarıyorum.

Lütfen konumuza devam edelim ve polemikten kaçınalım.

silindi gereksiz mesaj

[email protected]' Alıntı:
ozkan1979' Alıntı:
çalışmalarınız için teşekkürler.
biz köyde oldugumuz için kolay kolay ilaç bulamıyoruz eczaneden başka

1 DAR GELİRLİYİ
2 VETERİNER İLAÇLARINA ULAŞAMAYANLARI DÜŞÜNDÜK..SEVGİLERİMİZLE.
:slm: :heyo:

DEĞERLİ DOSTLARIM KONUMUZ BUDUR..BİZ BİLDİKLERİMİZİ PAYLAŞIYORUZ EKSİĞİMİZ HATAMIZ OLACAKTIR..YİNE PAYLAŞARAK DAHA İYİ BİLGİLERLE YOL KATEDECEĞİZ..

EN BÜYÜK SORUNUMUZ ''GÜVERCİNLER EVCİL HAYVAN OLARAK TÜRKİYEDE TANIMLANMAMASI VE VETERİNER HİZMETİ RESMEN VERİLMEMESİDİR..100-150 YIL AVRUPADAN GERİDEYİZ..MAALESEF...

NASIL BAKARSANIZ ÖYLE GÖRÜRSÜNÜZ..!
TÜM GÜVERCİNLER HEPİMİZİNDİR..
YAPTIKLARIM ; YAPACAKLARIMIN TEMİNATIDIR..

bizler yabanilerimizde o kadar çok hat safhaya ilerlemiş ve karma hastalıklarla karşılaşıyoruz ki o manzaraları anlatamam. onlara yardım etmeden de duramıyoruz vicdanen. Türker bey her sıkıştığımızda, kararsız kaldığımızda imdadımıza yetişen bizim için çok değerli Gerçek Bir Dost sağolsun.. bu site sayesinde kişiliği ve kalitesi değerli gerçek dostlar da tanımış olduk. sevgili aile; herşey için çok teşekkürler..

merhaba,
konuyla ilgili bir güncelleme yapmak lazım: yaz geliyor salgınlar başlıyor bu yüzden geçen gün kuşlarıma koruyucu dozaj olarak "halen rahatlıkla ulaşamadığımız ronidazole ürünün alternatifi olarak şu an kullanmakta olduğumuz ilaçlar metronidazole gibi" verdim 6/1 ancak verdikten sonra kuşlarda bir sendeleme ve uyku hali oldu. bunun üzerine akşam araştırma yaptım ve Ronidazole ürününün açıklamasını okudum oradaki ingilizce açıklamada bu tür ilaçların kışın verilen dozun yerine yazın bunun daha az veya yarı dozda kullanılması ve diğer sitelerde de benzer bir şekilde dikkatli olunması gerektiği yazıyordu ve ilaç tedavisi yaparken hayvanları dışarıya salmayalım. bunun üzerine uygulama dökümanları güncelledim. kullanmadan önce daima ilaç prospektüslerini dikkatlice okuyunuz! ilgili arkadaşlara duyurulur.

Devir hanım ne için kullanıyorsunuz Ronidazoleyi

tanlmslz' Alıntı:
Devir hanım ne için kullanıyorsunuz Ronidazoleyi
yabanilerde bitmek bilmeyen iç çiçek tricomonose hastalığı için. salgınlar şu an yine başladı malesef:( bahçeye iç çiçek hastası güvercinler düşüyor.. yavrular çıkıyor böyle oluyor. yetişkinler de hastalanıyor tabi ki. biz de elimizden geldiğince iyleştirmeye çalışıyoruz. her gün yenisi geliyor, yani hep aynı kuşlar değil. karışık durum, hal böyleyken elden de gelen bu kadar oluyor..

Anladım Saolun cevap verdiğiniz için

çok teşekkürler ...

BU BAŞLIK ; OLDUKÇA ÖNEMLİDİR.BİR VEYA BİRDEN FAZLA KUŞTA HASTALIK OLDUĞU GİBİ .
BİR KUŞTA BİRDEN FAZLA DA HASTALIK GÖRÜLMESİ MÜMKÜNDÜR. BİR KÜMESTE DE AYNI ANDA BİRDEN FAZLA HASTALIK OLMASI ÇOK RASTLANAN DURUMDUR..BÖYLE DURUMLARDA TEK İLAÇLA YA DA KARIŞIMLA AYNI ANDA TEDAVİYE BAŞLANMASI MÜMKÜN OLACAKTIR..BU İLAÇLARI BURADA DİLE GETİRELİM ..

Güncelleme;
Pantex resmi firmaya danışıldı orijinal mesaj ve türkçesi aşağıdadır:
---
hi there,
i've a question for usually i saw a combination of two disease; Trichomoniasis and Mycoplasmasis on pigeons. can i use ronidazole with tetracycline together for pigeons?
Thank you for your helps.
Devir
---
Dear Devir Kormazhan,
If necessary you can treat with Ronidazole and Doxycycline combined, no problem.
With best regards,
Jan van Limpt
Export Manager
Pantex Holland B.V.
Ganzestaartsedijk 8
5525 KC DUIZEL
The Netherlands
Tel. +31 (0) 497 530680
Fax. +31 (0) 497 530685
http://www.pantex.net
---
türkçesi;
merhaba
güvercinlerde bir arada sık karşılaştığım Trichomoniasis ve Mycoplasmasis iki hastalığın bir arada tedavisi için;
ronidazole ve tetrasilini bir arada kullanabilir miyim?
yardımlarınız için teşekkürler..
Devir
----
cevap;
eğer gerekli ise ronidazole ve doksisilin karışımını bir arada sorunsuz şekilde kullanabilirsiniz.
en iyi dileklerimle
Jan van Limpt
Export Manager
Pantex Holland B.V.

devir' Alıntı:
Güncelleme;
Pantex resmi firmaya danışıldı orijinal mesaj ve türkçesi aşağıdadır:
---
hi there,
i've a question for usually i saw a combination of two disease; Trichomoniasis and Mycoplasmasis on pigeons. can i use ronidazole with tetracycline together for pigeons?
Thank you for your helps.
Devir
---
Dear Devir Kormazhan,
If necessary you can treat with Ronidazole and Doxycycline combined, no problem.
With best regards,
Jan van Limpt
Export Manager
Pantex Holland B.V.
Ganzestaartsedijk 8
5525 KC DUIZEL
The Netherlands
Tel. +31 (0) 497 530680
Fax. +31 (0) 497 530685
http://www.pantex.net
---
türkçesi;
merhaba
güvercinlerde bir arada sık karşılaştığım Trichomoniasis ve Mycoplasmasis iki hastalığın bir arada tedavisi için;
ronidazole ve tetrasilini bir arada kullanabilir miyim?
yardımlarınız için teşekkürler..
Devir
----
cevap;
eğer gerekli ise ronidazole ve doksisilin karışımını bir arada sorunsuz şekilde kullanabilirsiniz.
en iyi dileklerimle
Jan van Limpt
Export Manager
Pantex Holland B.V.

BU BİLGİ ;YABANA ATILMASIN ! ÖNEMLİDİR. :tamam:

Bilgiler için teşekkürler, ağustos ayı ile birlikte tüy dönemi başlıyor. Bu dönemde kuşlara ilaç verilmemesi tavsiye edilir, çünkü bazı ilaçlar kuşların tüy yapısını bozabilir.

scutaro' Alıntı:
Bilgiler için teşekkürler, ağustos ayı ile birlikte tüy dönemi başlıyor. Bu dönemde kuşlara ilaç verilmemesi tavsiye edilir, çünkü bazı ilaçlar kuşların tüy yapısını bozabilir.
bu değerli bilgi için biz de teşekkür ederiz... :slm:

BİR GÜVERCİN ; AYNI ANDA ,

NEZLE (ORNITOSIS) , PAMUCUK (TRIKOMANIASIS), E-COLİ VE SALMONELLA İLE MÜCADELE EDİYOR OLABİLİR..

BÖYLE DURUMLARDA ÖNCELİĞİ HANGİSİNE VERECEĞİZ..HER BİRİ AYRI AYRI ÖLDÜRÜCÜ VEYA HASAR VERİCİ HASTALIK ÇEŞİDİ..

AMACIMIZ ; UYGUN OLAN KARIŞIMI HAZIRLAYARAK EN KISA ZAMANDA TEDAVİ ETMEKTİR..

BU BAŞLIĞIN , AÇILMA AMACI BU YÖNDEDİR..

ÖNCELİK VERİLMESİ GEREKEN İSHAL VARSA ; KESİLMELİ

SOLUNUM PROBLEMİ CİDDİ BOYUTTA İSE ; ÖNEM VERİLMELİ..

DİYEREK DÜŞÜNCELERİMİ SUNARIM..KATKILARI OLAN VE OLMAKTAKİ DEĞERLİ DOSTLARIMA TEŞEKKÜRLERİMİ İLETİYORUM.

ÖNCELİK VERİLMESİ GEREKEN İSHAL VARSA ; KESİLMELİ

SOLUNUM PROBLEMİ CİDDİ BOYUTTA İSE ; ÖNEM VERİLMELİ..

DİYEREK DÜŞÜNCELERİMİ SUNARIM..KATKILARI OLAN VE OLMAKTAKİ DEĞERLİ DOSTLARIMA TEŞEKKÜRLERİMİ İLETİYORUM.

:tamam: değerli katkılarınız için biz de çok teşekkür ederiz.. :slm:

Geri