bozdumanlı benekli eke (SİNCAN)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan çağdaş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 98
  • Görüntüleme Görüntüleme 18K
maşallah çok güzel kuş,ama pek fazla şansı yokgibi gözüküyor,özellikle şu mevsimde...keliteli oyun kuşu neslinin devamı için makaslanmasında fayda var.....sevgiler saygılar..

yorumunuz için teşekkürler veli bey, soyunun devamı konusunda sorun yaşamayız diye düşünüyorum.bütün damarı kümeste mevcut.ancak söylediğinizde haklısınız havalar şimdilik iyi.kar yağana kadar keyfini süreceğiz,atmaca da müsade ederse tabii:))

MAAŞALLAH KUŞUNUZ ÇOK GÜZEL.ALLAH GÜLE GÜLE BESLEMEK NASİP ETSİN.

teşekkürler daha iyisi sizlerin olsun

Maasallah,emeginize saglik.Hali hazirda su hava sartlarina ve yirticilara ragmen kus ucurmak bence biraz cesaret ve sabir isi tebrik ederim,güle güle besleyin.

Hersey gönlünüzce olsun...

BOZOGLU

Maşallah kuşunuz çok güzel, emeğinize sağlık.Allah hastalıklardan ve atmacalardan korusun güle güle besleyin.

üstat sanki yavaş çıkıyor.yoksa videodan mı öyle görünüyor.maşallah güzel kuş

öncelikle beğenileriniz için teşekkürler.kuşu kesmeden iki gün önce uçurduğumuzda 13 sefer yaptı. bunlardan :haha: 5-6 tanesini rahat 100 metre civarında mesafeyle tamamladı.geri kalan seferleri videoda izlediğinize benzer mesafelerdeydi.kuş , seferlerinde takla için yüklenirken bir yavaşlama yaşıyor doğru ama taklayı çevirdikten sonra zıplıyor.ayrıca uzun mesafe giden kuşlarda çok iyi bir depar olması nadiren görülen bir durum.burada seçme hakkı bize kalıyor.ya orta uzun mesafe sefer yapan 35-40 m. gerçekten deparı harika kuşları seçip damızlık yapacağız ya da uzun mesafe giden biraz daha ağır tempoyla yürüyen kuşları seçeceğiz.Seçim kuşculara kalmış.!!!
işin ilginç tarafı bu kuşun soyunda ikisi de var .haliyle bu hayvan da damızlıkların arasında yerini almaya hak kazandı .

masallah cok guzel bır kus emegize saglık saygılarımla...

S.a kardesim emeginize saglık cok guzel bir kus umarım daha iyilerinide uçurursun,
Kuşların soyunun matbaaci larla bir ilgisi varmi ?

konu dönüp dolaşıp buraya gelecekti zaten ..ayrıntı yazamayacağım..çünkü tartışmalara yol açıyor, laf lafı açıyor ve konu olmadık yerlere gidiyor..Sizler adına ne dersiniz bilmem.Selmani Çukurtarla abimizin kuşlarından çıkmış bir kuştur.Kuşun dedesine kadar soyu kümestedir.

Saygılar,,

çagdaş konuyu kestirmiş atmış ama insan üzülüyor be kardeşim ankarada moda olmuş uzun ne kuş gitse matbacılara baglanıyor bu kuş dedigi gibi selmani abinin damızlıklarından çıkma bir kustur.kuş oynasın yeterki soyu kime dayanırsa dayansın kuş kimin kapısında ucuyorsa kuş onundur ayrıca bildigim kadraıyla bu soy uzun zamandır salmani abidedir. saygılrımla..

omer06' Alıntı:
çagdaş konuyu kestirmiş atmış ama insan üzülüyor be kardeşim ankarada moda olmuş uzun ne kuş gitse matbacılara baglanıyor bu kuş dedigi gibi selmani abinin damızlıklarından çıkma bir kustur.kuş oynasın yeterki soyu kime dayanırsa dayansın kuş kimin kapısında ucuyorsa kuş onundur ayrıca bildigim kadraıyla bu soy uzun zamandır salmani abidedir. saygılrımla..
Selamun Aleyküm
Ömer kardeş yukarıda yazdıklarına tamamen katılıyorum.Arkadaşlarımız emek vermiş kuş uçurup oynatmış,takdir edilip övüleceğine bu falanın kuşlarından mı deyip hiç alakası olmayan kişilere paye çıkartılması bence son derece yanlış.
Bir de kuş uçurarak isim yapmış kuşçuların kuşlarından hiç uçurmadan bende de var deyip reklam yapmak son derece yanlış.Bir benzetme yapacak olursak kaset çıkarıp piyasaya sunan sanatçıların,bir başkaları tarafından piyasaya sürülen korsan kasetlere benzer gibi bir olay oluyor.Burada da hak yenmiş oluyor.Selamlar

bu düşünceyi kırmak lazım maalesef ben bunu masada kuş ucuranların ürünü olarak düşünüyorum.bir kuş oynatmak ne kadar zor zahmetli mesakatli bir is ancak ucuran bilir beni ve anlar illaki oynayan bir kuş birine baglamak isterler ankarada bu böyle maalesef ya matbaaacı olur ya saim usta ya seref aganın kuslarına baglarlr yada dedigiin gibi mustafa abi ucurmuş adam emek vermiş seyrettirmiş digeri gelir yok bu sunun kusunun yavrusu, kardeşi, der kusu pazarlamaya çalışır.ben senin yanında tecrübesiz sayılırım ama mustafa abi neler gördük neler duyduk insanlar malesef gördüklerinin haricinde inanamaz hale geldi bencede böyle olsun seyredip gördüklerine inansınlar herkez için en iyi ne seyretiyse onu besliyor herkez gördüğü kadar kuscudur gördügünün üstünü arar herkez insallah bazı olumsuz seyleri yenersek kusculuk ilerlesin emek veren herkezi kuş ucuran herkezi tebrik etmek lazım saygılarımla ...[masada buluta, yıldıza gidecegine havada bir direk gitsin)..

satılmış kardeşim söylediklerinin tamamen arkasındayım bilesin.mustafa abi sen de.aynı denizde kürek çekiyoruz.boş zamanımızı değerlendirdiğimiz tek uğraşımız bu.aslında düşününce,en az ekmeğimizi kazandığımız işimiz kadar emek verdiğimiz bir uğraş.bunları düşündüğüm için çok zaman önce söylenenlere kulak tıkayıp aldığımız yavruların sonucunu görebilmek için kafamı gökyüzüne kaldırdım.emeklerimiz boşa çıkmaz inşallah.bu arada, zaman ,mekan, arkadaşlık ve destekleri için Selmani Abi'ye de teşekkür etmeliyim.Bu kuşu onun sayesinde izledik..hele geçen yıl izlediğimiz dişi benekli .......herkeze nasip olmaz arkadaşlar böyle gelen bir kuşu izlemek...onun gelmesini alırız diye kırdık kuşları kardeşleriyle yavru sinyalleri veriyor bakalım kazasız başlatırsak..dostlarımızı arayacağım mutlaka ..
sağlıcakla kalın..

aylardır kapalı olduğu için izlenemeyen videoyu yeniden kullanıma açtıkları için site yönetimine teşekkür ederim.

anı tazelemiş olduk ..

Allah güle güle beslemeyi nasip etsin..

MAŞAALLAH... BU RENK KUŞLARIN BU HAREKETLERİ HEP YAPIYORLAR ZATEN

maasallahınıza katılıyorumda bu renk kusların hep oynadıgına katılmıyorum maalesef bu renk kus o kadar çokkki herkezte gördüysen böyle oynuyanını banada haber verirsen bende izlemek isterim. bu kusa ve emege saygısızlık olarak algılıyrum bu renk kuşlar bunu yapar demekle seyrettiysen bende seyrediiyim bu renk olupta böyle yapan kus saygılarımla.ama lütfen oynayan kusa ve emege saygı duyalım lütfen..

maşallah güvercinler çok güzel saglıklı görünüyor iyi beeslemeler ve iyi sezonlar.

takla sayısı, yüksek kaldırışı, bırakmayışı çok güzel.. Maşallah..ayrıca kuş rengine göre oynamaz kanına göre oynar..

teşekkürler.yeni yavrunun da videosunu çektim.güneşi ayarlayamamışım kararsız kaldım yükleyip yüklememe konusunda.

Hayat paylaşınca güzel..

çağdaş' Alıntı:
teşekkürler.yeni yavrunun da videosunu çektim.güneşi ayarlayamamışım kararsız kaldım yükleyip yüklememe konusunda.
slm çagdaş hangisi bu çektigin atta izleyelim videosunu ..

çagdas salmani abinin durusu aynen ben sustum kus konussun der gibi aynen süper durmuş valalha kusta hakkını vermiş ama .yedigim yemlerin hakkını veirirm demiş yani..

yazdıklarını okuyunca dönüp bir daha izledim .kesinlikle haklısın, selmani abİ'nin içinden geçenleri aktarmışsın :)))dediğin gibi kuş da yemin hakkını veriyordu.umarım yavrusu da yediği yemin hakkını verir:))

insalalh basına birsey gelmezse süphe etmiyorum ama yemi fazlaıyla hakedecegini düşünüyorum izleriz insallah

Geri