Elektrikci Şeref

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer ÖZKURT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 234
  • Görüntüleme Görüntüleme 75K

Ömer ÖZKURT

Moderatör
www.guvercinler.org
Ad Soyad
Ömer ÖZKURT
Meslek
Kamu Personeli
İlgi Alanı
Kediler
Sevgili dostlarımız elektrikci şeref hakkında bilgisi olanlar ,anısı olanlar,duyumu olanlar,kuşlarını bilenler bize biraz anlatabilirmisiniz?

ARAPCI ŞAFAK' Alıntı:
Selam arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım ADIM ŞAFAK teknojiyi fazla beceremedigim için olsa gerek ANKARADA oturuyorum sitenizdeki tanıdıgım bazı arkadaşların yazışmalarını okudum bende içinize katıldım haspal kaderde olsa ben rahmetli saim usta ve şeref amcamızla tanıştım
Gelelim RAHMETLİ ŞEREF AMCAMIZA rahmetliyle iyi sevişirdik bozları haricinde bütün kuşlarından besledim halende mevcut rahmetlinin ölmeden önce son 3 defa kuşları çalındıgında damızlıgını benden götürdü halen piyasada çalıntı yoluyla gezen kuşlar benim damızlıklarımdır ölmeden 7/8 önce rahmetli yigeni muratla bana geldi yine kuş istedi bende şeref amca götürüp şerefsizlere yem ediyorsun diye vermedim bana öyle bir kelime ettiki can elimden vurdu BAKIN ARKADAŞLAR ÇÜMLEYE < BU HASTALIK BENİ GÖTÜRMEYE GÖTÜRECEKTE ÖLDÜGÜME YANMIYORUMDA GÖNLÜMCE BİR KUŞ UÇURAMADIM ONA YANIYORUM > ARKADAŞLKAR BU İNSANKİ BİZİM PİRİMİZ BİZİM HİÇ AMA HİÇ KONUŞMAYA HAKKIMIZ YOK Bende dedimki amca kümes senindir oda kümesten eşinden ve yavrusundan ayırmak kaydı ile sekili diye tabir ettigimiz 1 arap erkek 1adet dumanlı dişi aldı 1çiftte silik takkalıların yumurtasını götürdü yumurtaları mahallede birisinin kuşunu çekmiş 1adet silik takkalı erkek çıkmıştı ölmeden 10 gün önce dumanlı dişiyi göndermiş erkeginde öldügünü söylemiş öldükten sonra çalınan kuşlar bu kuşların kırmasıdır silik takkalı erkekte çalınan kuşların içindeydi
gardaş soruyorsun ya şeref amcalara saim ustalara ne oldu diye bizim içimizdeki fesat arkadşlarımız sayesinde nesil yok oldu şeref amcamın öz yigeni kuşları kümesinden çaldı sattı başkası ne yapmaz
BEN HER KUŞLARA DUA EDİYORUM NİYEMİ TİRİLYON VERSEN BİR İNSANIN KARAKTERİNİ ÖGRENEMESSİN AMA O İKİ KANAT BİR KUYRUK VARYA İNSANA BUNU ÖGRETİYOR ALLAHA EMANET OLUN

şafak abi bilgilerinizi bekliyoruz.

Herkese selamlar...

Bu konuda bilgisi olanların yazılarını merakla bekliyoruz. Ama mümkünse 2. bir Saim Usta benzeri gerginlik olmadan...

Evet buradan sadece bilgi bekliyoruz saygı ve sevgi çerçevesinde.

S.A Ömer...

Sana adres verdim ,gitmemissin.Dedim ki siteden tanidigin Alp 66 arkadasinla birlikte randevulasin,sincan fatih te bulunan Bas komiser Dursun veya Polis Dursun diye bilinen Dursun amcayi ziyarete gidin ,tabiiki oda müsahitse o sana merak ettigin bütün konulari ( saim usta,elektirikci seref,trenci yasar,Kuscu Mürsel,Kemal aga,zabita kemal,Matbaacilar vs ) herkesi ve hepsini anlatir tüm sitedeki bu konu ile sikintisi olan herkez mevzuyu senin agzindan ögrenmis olur,ben daha öncede belirtmek istedim ama dikkate alinmadi galiba.

Herneyse aradiginiz sorularin cevabi bu ihtiyarda.

http://www.kuscupolisdursun.com int. adresindende ulasa bilirsiniz.

Sayet gidersen bendende selam söyle,unutma sakin....

Tahir abi vermiş olduğun link girmiyor.Bende açılmadı...

abi nasip olursa yarın alparslan abi ile gidicez buluşup.
ama onunda çocuğu olmuş bu ara rahatsız etmek istemiyorum.
Ayrıca buradan da tebrik etmek isterim alparslan abi allah analı bablı büyütsün.

ankaralı dostlarımızı bizi bilgilendirmeye davet ediyorum.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
abi nasip olursa yarın alparslan abi ile gidicez buluşup.
ama onunda çocuğu olmuş bu ara rahatsız etmek istemiyorum.
Ayrıca buradan da tebrik etmek isterim alparslan abi allah analı bablı büyütsün.
Sağolasın Ömer kardeşim, darısı senin başına inş. Rahatsız etmek ne kelime her zaman beklerim...

oyun kusumu :)

s.a cümleten ankara mamak ta oyun kuşu besliyorum burada simdi kuşçuluk deyimi ile söylemem gerekirse bendeki olan kuş kimsede yok ama eve gelip seyrettiğiniz zaman oynamaz ise ya tüyde ya tok ya kızgın yada muhakkak bır kusuru vardır arkadaslar bırakın alıyı veliyi eskiye bakınca eskının kusları oyun kusuydu ali arap uçuruyormus ertan denılen sahıstan alın mıs eger ankarada kus ertanda ise yazık besledığı kuslara bizzat kusu 10 gun gıdıp seyrettıp yazılanlari görünce yavru kus 2 gun oynar 3 gun cırt ve aynende öyle oldu bu gun saat 12 de ucurdular 2 sefer yapti 12.10 gece indi derdımız alının velının kusunu kotulemek değıl sayet kus oynasın vallahı selam verırım herkesın kusu kendıne guzeldır benım kusum bana oynar bı allahın kuluna oynamaz reklamada gerek yok arkadaslar onun ıcın alı ıle velı ıle ugrasmayalım elınızde gozunuzle gordugunuz seyrettıgınız sonu nu bıldıgınız kus var ıse hazıne saklar gıbı saklayınız ıyı akşamlar

BU SİTEDE MEŞUR İNSANLARIN İSİMLERİ VAR AMA KUŞLARININ RESİMLERİ YOK AMA HEP LAFTA VARMI OYNAYAN YOK VARMI RESİMLERİ YOK NERDE O ZAMAN VARSA GÖRELİM BOŞ KONUŞMAYALIM BEN ANKARA SİNCANDAN HERKESE İYİ UCURMALAR

S.A Oktay usta...

Maasallah herkez rüzgar yapiyor,bu ise bir türlü anlam veremiyorum.Sahsim adina eger elimde hazir kusum olsa inan ki gönderirdim ve fikrinizi almak isterdim,ama sitedeki degerli arkadasim Alp 66 video koymustur ona bakin ve yorumlarinizi ekleyin lütfen,yok oda kesmezse siz koyun biz yorum ekliyelim ins...

Ayricada sincana geldik ama sizinle karsilasmadik galiba ins.. baska bir seferde görüsmek üzere sincan a cok selamlar.

Allaha emanet olun...

S.A Tahir Kemal Bozolu çekim yapmaya gelen arkadaşsanız görüştük metin abinin bilgisayarı ayarlayan hatırlarsanız başkan yani inşallah birgün bende video koyarım bakarsınız siz sincana geldiniz ama bizimle cekim yapsaydınız farklı olurdu kuşuda izler canlı canlı çekim yapardınız neyse herşeyin hayırlısı bir s.ustalar tutmuş yürümüş siteyi s.ustaları yerin dibine sokacak kuşlar var ankarada onları konuşsunlar herkese iyi ucurmalar....allaha emanet olun

A.S Oktay Usta...

Ben cekim yapmaya gelmedim ankaraya oraya gelen baska bir arkadasimiz galiba,ben sadece ankara`da ikamet etmekte olan abilerimin daveti üzerine ankara`ya ziyarete geldim,nerede ucan kus varsa ugramaya calistik görmem gerektigi kadarini gördüm,insaallah bir dahaki sefer abilerimle birlikte sanada ugrar bir cayini iceriz,hemde tanismis oluruz...

s.ustalar muhabbetini anlamadim ama vardir bir bildiginiz insaallah uygunsuz bir sey degildir,meydan okumaniza bakilirsa bayaga kizmissiniz bu s.ustalar a...

Video isine gelince,ne zaman uygun olursa o zaman gönderirsiniz.Yanliz sadece ankara`da degil türkiye`nin cesitli bölgelerinde`de parmak isittiracak kuslar var bunu sadece bir bölgeye mal etmek uygun olmaz diye düsünüyorum...

Sizde Allaha emanet olun,hayirli geceler...

selam değerli dostlarım..sincan'a selamlar sunuyorum..sevgili dostum metin beye de bolselam ..mutlu hocamada selamlar....
değerli dostlarım sanırım kuşun iyisi türkiyenin her yerin de nasıl olacağı konusun da az çok her kes hemfikir..ama ne hikmetse sadece ankara ilinin kuşçuları kendi araların da yapıyor bu kavgayı..oda yetmiyor sitelere taşınıyor..lütfen değerli dostlarım üsluplara dikkat edin kırmayın birbirinizi..bizim her ustadan her kuş yetiştiricisin den öğreneceklerimiz vardır..sakın ola ki kimse buraya çıkıp ta ben bu işin piriyim demesin hata eder..
değerli dostlarım iyi kuşa sahip olmak kadar iyi seyis olmak var bu işte birbirinize bunu aktarın ..her dostum kendin den sonrakine işin püf noktalarını aktarsın..gönül isterki tüm namlı kuşların eski bile olsa videolarını bulup seyredelim yada seyrettirelim..
tüm dostlara selam olsun ..kuş dediğimiz iki yumurta unutmayalım..

değerli dostlarım..yazdıklarıma ilaveten sincandan metin beyin beyazlarının namını trakyada duydum..dünya gözü ile seyredemedim ama inşallah uçurup videosunu bizlere gönderirler..
bakın bu yazdığım reklam amaçlı bir yazı değildir ben dostlarım sayesinde bu bilgiye ulaştım çevrenizde kimbilir ne güzel kuşlar vardır anlatılan yada gördüğünüz ..siz değerli kuş yetiştiricisi arkadaşlarımızdan ricamız bunları sitemize atmanız bizlerle paylaşmanızdır..burada havanda su dövmektense videosunu seyrettiğimiz kuşlara yorum yaparız..ne dersiniz güzel olmazmı..unutmayalım önce muhtar olacaz sonra kaymakam..elimize çok iyi bir çift kuşta geçirmiş olsak bile bunun devamını getiremez isek olmaz değilmi dostlarım ..öncelikle yaşımız ne olursa olsun öğrenmeye çalışalım..kendimizi hemen mezun etmeyelim..saygılar sunuyorum..dostçakalın

S.A Oktay usta..

Su sincandaki Metin abinin kuslarindan biraz bahsetsene,kimden almis,kimin kuslarindanmis,kaca almis kaca satiyormus madem ki iyi biliyorsun bizimle biraz paylas..

Vede su s.ustalar lafinada bir aciklik getirirmisin sana zahmet...

Bu bizdeki bozdumanlilarda beyaz verdi yavruyu,metin abiyede sorsana ondakilerde beyaz veriyorlarmiymis.Ayriyettende efsane nine bozdumanliyi görmeyende kus gördüm deyip te cikip reklam yapmasin burda..

(:

ALLAHA EMANET OL..

oktay bey sincana gelen çekim yapan dedikleriniz biziz.
Ömer ÖZKURT
Hüseyin BAŞOĞLAN

Şimdi sizde konuya çok yanlış girdiniz.
herkes konuşuyor ama ben icraat görmek istiyorum.
siz yanlış yerlere gittiniz derken neyi kastediyorsunuz.metin bey mi yanlış kişi ben oraya geldim.
veya başka nerelere gittiğimizi biliyormusunuz.?
ben 4-5 gün boyunca ankara içinde 1000 km ye yakın gezmişimdir ordan oraya git.ve siz gibi büyük konuşan çok kişi ile karşılaştım zaman yettiği kadar herkesi izlemeye çalıştım.gel gör en iyi kuşcu benim diyen çok oldu yetebildiğimiz kadar hepsine gittik ama sonuç fos çıktı.gezdiğimize deymedi.yani konuşan çok gördük yanlış anlamayın ama ben icraat istiyorum.
takdir edersiniz ki ben de insanım her yere gidemiyorum.ama misafir ederseniz bir gün sizi rahatsız edip kuşlarınızı izlemek isterim.ama kuşlar boş çıkarsa buradan da açık açık herkese ilan ederim gittim kuşlar boş diye.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
oktay bey sincana gelen çekim yapan dedikleriniz biziz.
Ömer ÖZKURT
Hüseyin BAŞOĞLAN

Şimdi sizde konuya çok yanlış girdiniz.
herkes konuşuyor ama ben icraat görmek istiyorum.
siz yanlış yerlere gittiniz derken neyi kastediyorsunuz.metin bey mi yanlış kişi ben oraya geldim.
veya başka nerelere gittiğimizi biliyormusunuz.?
ben 4-5 gün boyunca ankara içinde 1000 km ye yakın gezmişimdir ordan oraya git.ve siz gibi büyük konuşan çok kişi ile karşılaştım zaman yettiği kadar herkesi izlemeye çalıştım.gel gör en iyi kuşcu benim diyen çok oldu yetebildiğimiz kadar hepsine gittik ama sonuç fos çıktı.gezdiğimize deymedi.yani konuşan çok gördük yanlış anlamayın ama ben icraat istiyorum.
takdir edersiniz ki ben de insanım her yere gidemiyorum.ama misafir ederseniz bir gün sizi rahatsız edip kuşlarınızı izlemek isterim.ama kuşlar boş çıkarsa buradan da açık açık herkese ilan ederim gittim kuşlar boş diye.

Söyleyecek söz bırakmamışsınız Ömer Bey.
Gitmedik gezmedik yer bırakmadık sayılır. Yaşlı amcalarımızla tanıştık uçurdular izledik. Güzel veya değil bilemem. Ama sanır sabır sabır diyorum. Bir kaç gün içinde videoların, resimlerin, konuşma ve roportajların tamamı eklenecek siteye. O zaman konuşalım bunları. Ankaradaki gittiğimiz geldiğimiz her yerde bize ev sahipliğini gösteren, bizlere misafir edenlere, misafirperver Ankaralı kuşçu arkadaşlarımız abilerimiz, amcalarımıza teşekkür ediyorum buradan.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

Oktay ustam cevabini halen daha bekliyoruz,rüzgar misali estin gectin su s.ustalar mevzusunuda hele bir anlat sana zahmette ögrenelim nedemek oluyor bu cümle...

Ayricada kimde nasil kuslar oldugunu bilmeden,sallamiyalim lütfen rica ediyorum...

Herkeze hayirli geceler..

sevgili arkadaşlar
elektrikçi şerefin kuşlarının aslı şudur 1976 senesinde yenidoganda hacı ömerin kuşları çalımdı çalanlar rahmetli teber erol gildir hüseyingazide benımde kahveme takılırlardı kuşlar çorum sungurluya gitti oradan elektrikçi şeref iş yapmaya gitmiş
o kuşlardan bikaç tane getirmiş velhasıl o kuşların birine başka kuş vurmuş ve araplar çıkmış fena kuşlar degildi ben hasköy yıldız tarafında bikaç kuşunu seyrettim. gelelım saım ustaya adam rahmetli olalı seneler oldu saim ustanın nerede kuş uçurdugunu bilmeyenler masal anlatıyolar cibilliyeti kalmadı adamın kuşlarının.geçmişe mazi derler kuş havada kim uçurur ise tebrik etmek lazım dört dörtlük kuş kalmadıda dört üçlük kımde varsa ve uçuruyor ise takdir edilir. eskiyle avunmayalım o eski kuşların tüyü kalmadı

sincanlı arkadaşlar
fatihte odun ardiyesi işleten selami abiden bir ala kuş almıştım antalyalı arkadaşlar seyretmiştir şahane oynadı kuş iki yıldır aramama ragmen kendisine ulaşamadım bu abi hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa bana yardımcı olsun vaya onun kuşlarından elinde olanlar var ise arap araptakkalı kirli ve dumanlı kirli degerinden alabilirim

S.A Arkadaşlar ; Benimde sizlerden iyi olmasın iyi birer arkadaşlarım var onlardada elektrikçi şeref ustanın kanı ellerinde mevcut kendileri trabzonda ikamet ediyor hacı abi derler kendisine kırtasiyesi var oda çook iyi oyun kuşlarının meraklısı Eskişehirdende Kayserili Mehmet amcadanda kuş aldılar ayriyeten antalyada ismini hatırlamadığım bir arkadaşın kuşlarınlada kırdılar benim vaktim olmadığı için pek araştıramadım ama arkadaşlarımın söylemesi hiç kırılmamış şeref ustanın kanı var diyorlar ulaşmak isteyen arkadaşlara email adresini vede telefon numarasını verebilirim .

beyler ankarada erol sevilin beyazların ve dumanlı kirlilerin geçmişi hakkında bilgisi olan var ise yardımcı olmalarını rica ederim.ben uçurdum bence güzel kuşlar ve son olarak ankara çiftlikte yener bey denen kişinin uçurduğu seyredilir kuş erol sevilinmi dumanlı kirlisidir dumanlı kirliler saim ustaya girermi bilenler varsa sevinirim.

Selam arkadaşlar , ben 30 yıla yakın kuş beslerim, 2002 yılında Ankara büyük sanayi arpacıoğlu 2 işhanı üstünde kuş besleyen matbacı Orhan ve Bahadır Tunç isimli abilerimizin sütbeyaz erkek yavru ekesi kuşunu seyrettim, mükemmel bir hayvandı ne anlatsam boş gidip tanışıp kuşlarını seyretmenizi isterim, kuşçular arasına pek girmezler, merakları aileden geliyor, söylediğine göre rahmetli abileri Sefa dan gelme , seyrettiğim hayvan 1999 kupasını alan efsane boz dumanlı dişinin kanından gelme .Genelde Kuşları dumanlı, boz dumanlı , bunların beneklisi , nadir olarak sütbeyaz veriyorlar,kuşlarında süratle birlikte çok uzun kaçma özelliklerine sahip , uzaktan atıp yakınlaştığı zaman beşikleme yapıyorlar,yere yaklaşık 2 ile 5 metre arasında kalıyorlar , alt takladan sonrada ilk etapta kendini ip çekmiş gibi dümdüz fırlatıyor, taklaya döşeniyor,en az kaçtıkları 40 ile 50 metre bazıları bunun çok üstüne çıkıyor, takla standartlarında 20 ile 24 takla , bu taklanın üstüne çıkanlarıda var,bazıları 10 metrelik yarı çaplı yukarı burgu yaparak kaçıyorlar, Sincanlı Metin in kuşlarıda bu abilerimizin kanından gelme, ayrıca bildiğim kadarıyla Aydın Ataman'ın beyazlarının bir kanı da bu kuşlardandır.
bu abilerimizin kuşlarından Ankara seyreden çoktur, bilende çoktur, yiğidi öldür hakkını yeme
herkese saygılar sevgiler

bende polis dursunun sarılarından uçurdum 2000 de 30taklayla 3 minare giden ve düz gideen matbaacılar gibi 30 metreden sonra yatırıp giden değil birde matbaacıların kuşları yapışır bir birde yavru iken 15 gün oynar sonra göremessin ya kedi yer ya atmaca yada hayalen satılır iyi paraya. erol sevilin kupaya uçam dumanlı kirlisini seyredenler konuşsun yener beyin uçurduğu kuşu

şeref ağanın oynattığı araplar, 1. körfez savaşı öncesinde ıraka çalışmaya gitmek isteyen ünal karakoç abimizin bir arkadaşı tarafından bırakılmıştır... dumanlı-dumanlıkirli-bozdumanlıkirlileri ise fethi amcanın (kör fethi derler) dumanlılarından kırıp aldığı yavrulardır.... bozlarının kaynağını bilmiyorum...rahmetliyi bilen bilir oynamayan kuş hakkında çok konuşmaz ama kuş konusunda eli biraz sıkıydı :) allah rahmet etsin... mekanı cennet olsun... umarım burda da tartışma ortamı olmaz...

Evet ünal ve vural kardeşlerin bir beyaz ile bir arap kuşu vurarak ürettiği kuşlarmış rahmetli elektrikci şeref amcamızın kuşları.

sayın arkadaşlar bir bilgiyi paylaşmak istiyorum.belki yanlış ama iyiye herkes sahip çıkıyor.oynarsa benim kuşum oynamazsa filancanın...neyse şeref ustanın bizim tabirimizle taclı perdeli palları ve bikaçta değişik kuşlarını ölen inci baba adamlarına suriyeden getirtmiş.bilirsiniz perdeli kuşlar suriye,ırak,ve ermenistanda bulunur.ülkemize buralardan gelmiştir.şeref ustanın kuşlarının orjinallerinden antalyada fahir telli ustada var olduğu bilinmekte.fahir usta yoluyla tokatın almus ilçesindeki önder kardeşimize geçmiştir.orda o kuşlardan izledim gerçekten uzaktan atmaları ve kaçımları güzel.yalnız bazı insanlar bu kuşların sonradan boşaldığını yada taklasız indiğini söylüyorlar.takla bırakanı gördüm ancak boş indi diyemem.bir şey daha ekliyeyim.rahmetli hacı murat abinin kuşlarının bir tarafıda perdeli kuşlardan.yıllar evvel sivasdaki arkadaşı gakkoş nadirin getirdiği bir kuşla perdeli bir kuşun kırmasından kuşlarını çoğaltmıştır.sonraları değişik kuş almıştır ama şampiyon olan kuşu bunlardandır.düşünün kuş 7-8 yaşına geliyor hala uçuyor ve şampiyon oluyor.neyse lafın kısası bu insanlar bu işin pirleri olmuşlar.allah rahmet eylesin.bu güzel insanlar sayesinde şu an güzel kuşlar uçuruyorum.tokattan manisaya geldim.tokattaki dernek bizim şuan kardeşim işletiyor.atmacadan yıldığım için manisaya geldim.sallıyo diyen olabilir ama tokatta yada başka yerde beni tanıyan çok arkadaşım var beni sorabilirler.ismim imdat gazi şeker. manisada öğretmenlik yapıyorum.konunun dışına çıktım özür...bana xuzmn@mynet adresinden ulaşabilirsiniz.şuan havada kuşum var 3aydır seyrediyoruz.sık olmasada atmacanın darbesinden geçti.selamlar.

Geri