ferro18' Alıntı:
selamunaleykum hasan bey
yazinizi okuyunca cok sasirdim dogma buyume saime kadinliyim saim ustanin saime kadinli oldugunu ilk sizden duydum
duyma konusuyorsunuz bence not alinki boyle hatalara dusmeyin kilavya kusculugundan bahsediyorsunuz siz nediyorsunuz bence yazdiklarinizi kendiniz okuyun ne dediginizi anlarsiniz belki cunku ben sizin kus beslediginize dahi supe duyorum lutven bildiklerinizi yazin esinizde dostunuzda sitelerden duydugunuzu okudugunuzu deyil cok belli oluyor
saygilarimla ferhat
güzel kardeşim sizde mesajı dikkatli okumayanlardansınız sanırım......ben saim usta saime kadınlıdır demedim saim ustayı saime kadın bölgesınden araştırdıgımı söyledım .......her neyse
güzel kardeşim sana da geçen yıl bizzat yasayıp gördugum bi anımı anlatayım .....
gecen yıl sammi bi kardeşim abi saime kadın tarafında yaşlı bi amca da gün yüzü görmedik kuşlar var dedi bende kardeşime randevu alabilirmisin yada bu amca ile görüşüp kuşları görme şansımız varmıdır dedım tabi abi dedi kardeşimiz.......
neyse bu iştişaremizden yaklaşık 10 gun kadar sonra bu ama ile randevulaştık amcamız saime kadın bölgesınde ikamet edermiş gunlerden cuma amacamız cuma namazında dediler cami cıkışnda bekledik aldık amcamızı arabamıza
ve ver elini amcamızın evıne gittik......
amcamız 80 yaş üstündeyım dedı ama maşallah diri ve kendi işini halen kendı görebileçek kadar de saglam eski toprak tabir edecegimiz görünüde .......
bi aparmana girdik aparmanın 3 kat zemıne labırent gibi bi tomar engabeli yerlerden geçerek kuşların beslendigi odaya ulaştık.....
amcamızın 8 tane kuşu var dı 4 çift sizin anlıyacagınız......
kuşlar ama renge renk çifte çift......çift puslu tabir edecegimiz araplar kopkoyu bozdumanlı kirli bir çift bir çift yerli ve cok koyu boz kirli ve bir çiftte kara parlemet mavisi gibi parlaktıkta gök benekli.........
yerde şaheserler göruntu endam renk gözrenkleri bile bambaşka yanı kuşlar su piysada ne görülebilecek ne denk gelebilecek cınsten diyebilrim.......
neyse güzel kardeşim bir yandan çay içip bir yandan amcamız ile derin sohbetler ediyoruz.....a.selemet versin
cok hoş sohbet ve güler yüzlü bir amca.......
sorduk amca bu kuşlar neyın nesidir aslı kökü nedir..........
amca bizlere bu kuşlar saim ustanın öz damarlarından dedi ve kednısının saim usta ile 1-1 samimi dost olduklarını ve uzun yıllar arkadaşlık ve aile dostlugu ettıgınden bahsetti kuşlarında yaklaşık içlerine kuş sokulmadan 45 yıldır bozulmadan muhafaza edildigini bahsetti........ve bu kuşların o yıllardan kalma uzantı ları oldugunu söyledi.....
sonra dedık amaca amca sen usta ile aile dostuymuşssun bu usta kımle alış veriş ederdi ne oldu nasıl oldu bu akibet
ne oldu bu nesil neyse uzatmayalım ama epey şeyler bahsetti epey eskiler eski insanlara girdi sohbetınde bizlerde bu sayede bizlerde bu sayede hem güzel bir sohbet etmiş olduk ve geçmişle ilgili baya şeylerde duymuş olduk.......
amcamız güle güle beslesin hayrını görsün bu arada bir çift yavru sözüde bi talebimiz olmadıgı halde kendısı verdi....
arada telefonla görüşürüz......işi rast gelsin........
bu kuşları seyrettikmi yok havada gördükmü yok izleyenden görenden seyreden den duydukmu yok amcanın sözlerine göre dinledik sohbet ettik geldik ama görütü ve yer güzelligi acısından biblo kadar güzel ve ender görüntüde kuşlar......
sonra yine bu bölgede amcadan aldıgımız ve duydugumuz bagzı eski kuşcu abilerimize de ulaştık ve sohbetler edip ziyaretçileri olduk......dinledik sorduk bilgi sahibi olduk....
ama benım nazarımda yine en iyi kuş havada olandır kendını gösterip ifade eden kuştur.........
neyse güzel kardeşim saime kadın bölgesi derken mevzu böyle idi........
bak dogma büyüme saime kadınlıyım diyorsun ama kendi semtinde belki burnunun dibinde büyük bi geçmiş yatıyor diyorsunkı saim ustanın saime kadınlı oldugunu ilk defa duydum.......sizin yaşınızın kaç kolduugnu bilmiyorum ama bu bahsettinim amca 45-50 yıldan bahsediyor nesil olarak ve 20 yıldır kımse bende kuş oldugunu bilmez diyor.........
sen bizi sitelerden alıntı sözler anlattıgımızı düşünüyorsun........kalvye kuscusu diyorsun ...ve kuş beslediginden süpheliyim diyorsun....vs vs....
biz kendımızde sunun bunun kuş var demedik .....sanal alemde dolanıp oraya buraya yazar çizeriz demedik....
sadece bu foruma ilk girdigimde kendi bilgilerimi ve görüşlerimi nacızane aktaralım dedik.......
ben şahsım olarak antikacı mısalı nerede iyisi nostaljik olanı varsa aradım arattım arastırdım ve halende kendi çapımda devam etmekteyim belki bazen kımılerıne sivri dilli gelebilirim kımılerının tellerıne basmış olabilirim ama gerçekler neyse görüp işitip duyduklarımız neyse oldur bizde.......eyyamcılık bizim işimiz olmadı iyiye iyi kötüye kötü güzele güzel çirkıne çirkin........ne kimseye yaranmak ne kımseden bi menfeaat ve cıkar düşüncesinde olmak gibi ne bi amacımız nede bir gayemiz olabilir ......olmazda..........
her mesajıma son mesajım diyorum ama bi şekilde bagız mesajlara cevap verme zorunlugu doguyor ona istinaden yazmak zorunda kalıyorum........
buradaki insanlara bir şeyler verebildi bi şeyleri ima edebildikse ne mutlu.....artık forumdan çekiliyorum......
forumdaki tüm kuş sever arkadaşlara selamlar...........