Elektrikci Şeref

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer ÖZKURT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 234
  • Görüntüleme Görüntüleme 75K
s.a kardeş sen bu olayın hakkında bazi bilgi eksigin oldugunu düşündügüm için bu siteye kayıt oldum bazı kulaktan dolma laflarla bazi hikayeler anlatmışsın.ama isim vererek yazmış oldugun ASKER MUSTAFA adlı kişiyle hiç iki kelime konşmuşlugun varmı gercekten asker mustafa mı satmış kuşu?(bide herkes rahmetlinin kuşlarından bahsediyor izlemiş göya bu sitede bir kaç insanın o eve geldigini bilirim.Rahmetli sadece bu soydan iki kişiye vermiştir ve birini bilmem ama birinde hala aynı soy araya kuş katılmadan hala muhafaza edilmektedir. diyosunki hiç kupaya ucurulmamışmı yada derece almamışmı senin elinde böle bi soy kusun olsa sen ucururmusun? rahmetli bile bu soydan sadece iki tane ucurmuştur bu ırkın elinde muhafaza eden bir yada iki kişi vardır gerisi afakice konuşmuş olan rant peşinde koşan insanlardan ibarettir (şahsıma edilen bu karalama hikayeyi esefle kınıyorum)

bu iletiyi kim okuyorsa ve rahmetlinin araplarından bende var diye idda edenleredir sözüm kendisine güvenen gercekten araplardan elinde mevcut olan kim varsa bi resmini koysun.
o koyun kara koyun meydana cıksın. şimdi diyeceksinizki herkes arap resmi koyar eeeeeeeeeeee işte o zaman degerlendireceksiniz orjinali yan sanayi çakma arapları

arkadaşlar ali veli selami vs vs
solafasola dogru yani rahmetli şeref agabeyin ikamet ettigi semte inseniz hemen hemen ve tamamına yakın tüm kuş sever ve besler arkadaşlar hep arap dumanlı dumanlı kirli vs yanı şeref agabeyın öz kuşları bende var diyerek besliyor ve en orjınallerinin kendısınde oldugunu iddia ediyor... artı ilk gittginiz kapıda sorsanız en orjınali kimde bulunur diye sorsanız hemen en ojınalı bende şöyle şöyle yollardan bana geçti ve ben edindim ama başkalarındaki kırmalarıdır diye hemen başlarlar........yani kime sorsanız en ojinali onda başkalarındaki hep kırma kırık..........
bide öyle bi mantalite var oralarda.......ama her nedense yıllardır oralarda kalbur ustu 1 tane kuş ucuran seyrettıren olmamıstır....... duyulmamıştırda.........

ha hep ucurulan kuşlar arap dumanlı vs renkte kuşlar agırlıkta sonu hüsran olunca kelimede hemececik hazır bu kırmalarıydı bi hakikisini ucurmadık.......ucurmaya gerek duymadık.....yada ucurup neden kaybedelimkii......

yanı sözün özü arkadaşlar var diyenlere ucuyor gelin seyredin diyenlere de gittik baktık ama ya oynamadı yada ucurulmadı bi bahane ile kedi kapar atmaca vurur tüye girmiştir tokdur vs vs yanı çok bu tarz kelimelerle karşılaştık..büyük cogunluguda zaten 20 gun kadar sonra kondugu haberleri gelmiştir yada duymusuzdur....tabi bu arada makaslanıp allayıp pullayıp satılmadı ise....zaten öyle kalbur üstü bi kuş ucsa idi ankara genelinde zaten bi şekilde duyulurdu.........

gelemim ASKER MUSTAFA konusuna ben bu arkadası tanımam bilmem ama ankara hali güvecin carsısında eskilerden bastettigim bi olaya şahit olmuştum onu paylaştım sizlerle.........
mustafa bey kardeşimizde şayet öyle kalbur üstü bir hayvan oynasa idi yada seyredilmiş olsa idi bunu en yakınen bizler duyar ve kulagımıza gelirdi........ artı yakın cevrelerımızden bagzı kus sever arkadaşların gidip kuş izlediklerini ve yıllardır bahsettiklerine göre mustafa beyın kuşlarının ya sersem devresine düşüp cıkmadıgnı ve kayboldugunu yada 10-15 gun sonra kondugunu yada yapıstıgını söylerler duyarız yıllardır...........

mesajında yazmış arkadas buyusun resım koysunlar orjinal ve çakma arpaları görelim felan
kardeşim bu otomobilmi yada parcamı hakıkı yan sanayi felan .........

kımse kımseyi kandırmasın arkadaşlar yada kendısını avutmasın

bu işler resımle fotografla olmaz kuş havada balık tavada diye bi tabir vardır ucuracaksınız seyrettıreceksınız ve artı 3-5 deişik zamanda eke hali ile sonra zaten hak yerını bulur ve duyan bilenler olur......

bir arkadasımızda ilk sayfalara yazmış
rahmetli ile iyi sevişirdik felan ........saim ustayı tanırım felan bire kardeşim senıde ankara ve hasköyden tanırız biliriz duyarız yasını bilirizi kuşagını biliriz lutfen saim usta vefat edeli 30 seneye varmış bari hatırasına anısına saygın olsun.....hasköyde yıllardır seni biliriz bilirler ....... sorabilirmiyim sana arapcı safak bey
acaba hasköyde hiç kuş oynadımı sizde ve kımler seyrettı.........
hadi onuda gecelim su ana o cok seviştigin şeref aga sain usta kuşlarından acaba kımlere ucurdunuz kımlere seyrettırdınız.........
işi öyle bi hallere taşımısınızkı rahmetlilere kuşları ben verdım demeye kadar uzatmışsınız bu kadar olur ancak

hasköy de kus kurnazları yıllarca pazarlardan arap toplayıp makaslayıp size satarlardı öyleki makaslı kusun oyunlu yada oyunsuz oldugunu bile uyanmazdınız yıllardır şimdilerde şeref agalar kuş verip soy yaptırdınız....
aslında hasköyden isimlerde verebilrim o makaslı arap toplayıp satanları ama kımileri rahmetli oldu anısına saygı duyalım ve sizi daha fazla deşifre etmiyelim......... arapcı safak beye belki sana bu kelimeleri etmeyecektım ama siz simsarlıgı öyle bi hale getirmişki rahmetlilere kuş verdım benım kuşlarımı besler ifadelerini etmeye kadar uzatmış... lutfen
hasköyde 1 tane kus oynatıgınızı kımse görmemiştir zaten karslı ahalisinden kus ucuramazdınız ucurtmadılar size sonralarıda aydınlıkevlere bi teras kata yerleştınız orada da oynayan kusunuz olmadı ama hala sanal da millete ana yorumculuk edersınız.......

bu işin kompetanlıgını bırakalım arkadaşlar kuş ortamı bir camia herkez ufak tefek birbirini ya tanıyor yada bi şekilde iştiyor.......

ne kompetanlıga soyunalım nede insanları yanlış bilgi ile yönlendirelim.........

var olan orjınal diyen yada hakıkısı bende diyen buyursun ucursun .........hodri meydan..........

20 yılıdır şeref ada saim usta kuslarını beslerım diyen solfasol ahalisi hasköy ahalisinde bizler ne kuş izledik ne de duyduk......
sizler o iddia ettiginiz kuşları ucurun biz 2 km öteden izlemeye razıyız bırakın evinize kuş ucurudugunuz alana dahi girmeyelim............

kelime oyununa gerek yok horri meydan buyurun gelin

Merhabalar,

Benim nacizane onerim bo ozellikdeki bir kusunuzu videoya kaydedip burada bizimle paylasmaniz olucak. Tanimlamanizdan oldukca iyi kuslar oldugu acik. Videolarini gormek burdaki bircok insani mutlu eder sanirim,

Selamlar

M.

Rahmetlı elektrıkcı seref ustmıza rahmet dılerım oncelıkle.
Evet ucurun hazır edın ,haber edın.Cekın vıdeoya gonderın koyalım.
Hatta mısafır edersenız ben canlı ızlemeye de gelebılırım.

çok güzel evet arkadasimizin birisi herkeze restini cekti.Kimde varsa su konuyu baglayin artik,bende cok skldim yaklaşık 4 senedir devam eden konuyu bir bitiren olursa çok dua edecem tüm ailesine.

NOT : Türkcemizi güzel kullanalim insaallah.

(düzeltilmis halidir)

ARKADAŞLAR HERKESE KOLOY GELSİN GÜLE GÜLE BESLEYIN dursun

selamun aleyküm arkadaşlar seferzade .arkadaşımız hakemliğe öyle adapte olmuşki .kendini kuş exsperi zannetmeye başlamış bu. arada saim usta kuşlarınada konuşmuş . gelsinde ona bir kuş kaldıralım . adı .hasan .mış .soyadınıda . biz . mesut. diyelim

s.billy06' Alıntı:
s.a kardeş sen bu olayın hakkında bazi bilgi eksigin oldugunu düşündügüm için bu siteye kayıt oldum bazı kulaktan dolma laflarla bazi hikayeler anlatmışsın.ama isim vererek yazmış oldugun ASKER MUSTAFA adlı kişiyle hiç iki kelime konşmuşlugun varmı gercekten asker mustafa mı satmış kuşu?(bide herkes rahmetlinin kuşlarından bahsediyor izlemiş göya bu sitede bir kaç insanın o eve geldigini bilirim.Rahmetli sadece bu soydan iki kişiye vermiştir ve birini bilmem ama birinde hala aynı soy araya kuş katılmadan hala muhafaza edilmektedir. diyosunki hiç kupaya ucurulmamışmı yada derece almamışmı senin elinde böle bi soy kusun olsa sen ucururmusun? rahmetli bile bu soydan sadece iki tane ucurmuştur bu ırkın elinde muhafaza eden bir yada iki kişi vardır gerisi afakice konuşmuş olan rant peşinde koşan insanlardan ibarettir (şahsıma edilen bu karalama hikayeyi esefle kınıyorum)

sayın arkadasım bir önceki mesajımı dikkatli okumadıgınızı düşünüyorum bu cevabınıza isitnaden..........

kımsenın kımseyi karalama yada kötüleme gibi ne maksadı nede gayesi olabilir......olmazda hasköy solfasol semtine
bakınız kac kus meraklısı arkadaş neler besler ve kuşlarını nereye dayandırır ve ne kadar orjınaldir........
o bölgede hemen hemen tüm kuş sever arkadaşlar kuşlarını rahmetli şeref beye dayandırır ve en orjinalide kendınde olanıdır ve kımsenın besledigini orjınal kabul etmez......
sorarsın varmu ucan oynuyan yada hazırda bir şey sonra kem küm laflar.......
gecen sene varmıydı su vardı bu vardı kım gördu o bu kım duydu sunlar bunlar kendı kendını kandırmaca kendı kendını avutmaca dan ibaret i tomar hayal ........

siz dersinizki rahmetli bu soylardan 2 kişiye vermiştir.....
unutmayalımkı sayın arkadasım rahmetli kolay kolay kımseye orjınal kusunu vermez hayatta da çift yaptırmazdı derler artı kaybolan bir kusunu da akla gelebilecek her türlü yollar geri alır yada aldırırdı derler.......
kolay kolay kımseye özellikle orjınal dişi kuş vermedıgını ve kaptırmadıgını söylerler.......
rahmetli kendi isim ve piyasası var ikende kendı kuşlarının yakın ve benzerlerini toplarlar ve kendı kuşları ile harmanlayıp müşterilerine asronomik fiyatlardan sattıgını bahsederler.........

hal böyle ilken bu rahmetli bu şekilde bi mantalitesi var oldugu söylenirken o bahsedilen 2 kişi acaba ne derce ve nasıl orjınal hakıkı damarlarından almıştır bu ayrı bi soru işareti.......

neyse sayın arkdasım mesajımdan sanırım bahsedilmek istenen anlaşılmıştır........

elinde olan bulunduran güle güle hayrını görsun.......

biz bu konudakı asıl vermek istedigimiz ima rant peşinde olup bagzı usta kuscu büyüklerın üstünden şahsi rant ve kendı isimini duyurma amacındaki insanlar için insanları bilinçlendirmekti........

hala hasköy ve solfasol bölgesınde ismi bir liste oluşturacak kadar insan bu rant tan nemalanmakta ve gelir saglamaktadır......buna binayende isim duyurma ve klas kusucu edalarında boy göstermektedir sagda solda.....

inşallah bu yazışmalarımızla buradaki tüm dostlara ve kuş sever kardeşlerimize bi şeyler verebilmişizdir.....
forumdakı tüm kardeşlermize saygılar........

selamunaleykum hasan bey
bu konudaki iki yazinizida okudum ilk yazinizda safak beyi yalancilikla sucluyorsunuz safak beyin konusmasini dikkatle dinlerseniz ustaya kus verdim demiyor ustanin israrla kendi kuslarini yavrularin ustunden aldigini anlatiyor
ikinci yazinizda derlerden bahsediyorsunuz evet ankarda cok seyler derler birinde olmadini idda etmek icin derler yeterli deyil bence
evet size katildigim yerlerde var kime sorsan bende var baskasi kirik diyor ben kus satmam ama iyi insansin ii kuscusun diye baglamayi cekmeyide ihmal etmiyorlar bu birazda alicilarin istahindan kaynaklaniyor cabuk ii kusu bulma hirsindan oluyor bir iki sezon hirsla konusuyor sonra husran ve basliyor kimsede yok veya dahada ileri gidip ustanin kuslarini kotuluyor bence sahteleri buyuk paralara alanlarin cebi yaniyor vakitleri bosa gidiyor ve herseyi yazip konusuyor baska bisey deyil belki ustada yapmistir belki kimseye disi vermemistir ama suda var yillardir bu kuslar ankara basta olmak uzere tum turkiyeye dagildi oyle veya boyle sekilde.
biz burda bu konuyu isliyoruzki insanlar daha cok bilgi sahibi olsun diye daha az kandirilsin diye
sahsen sahit oldugunuz beslediginiz veya esinizde dostunuzda varsa zevle sizide dinlerim
saygilarla ferhat
burasi bir paylasim sitesi kusa ve kuscuya saygi....

arkadaşalar bu konu çok ii bir konu insanları kişiligi hedef alıpda eleştiri yapmadan konuyu çok daha ii tartışılması lazım...... saygılar

kerdeşim lafla peynir gemisi yürümez icraat isterim eger kimdiyorsa şeref aganın orjinalleri bende hodri meydan
ama konu şeytanlıksa buda bizim işimiz degil ben şunu iyi biliyorum ve idda ediyorum sen beni iyi tanıyorsun karın agrın var isim vererek ima ederek karalama kampanyası yapıyorsun.

diyorsunuzki siz uçurun biz uzaktan izlemeye bile razıyız.

arkadaşlar bu sohbet alanına birkaç bizzat şahit olup yasadıgım anımı anlatarak başladım......bu yasayıp şahit oldugum konuda kı hiç bir vatandaşı 1-1 tanımam bilemem ama sadece konuya biraz renk gelsin ve konuya gercek yaşanmış bi olayla başlayarak ve insanların dikkatini sonuçta çekmek istedigim noktaya baştan anlamalarını saglamaktı........

burada kımı arkadaş benı yakınen tanıyorsun karın agrın var demiş.....
arkadasım ben sizleri tanımam ama ben bir kuş sever olarak her bölgeyi gezer ve takip ederim zaman zaman fırsat buldukca kus seyretmeye ziyaretlere giderim........
sizler sanmayınkı sadece hasköy ve solfasol bölgesi nı gezmiş duymuş ve araştırmısımdir...........
saime kadın bölgesınden rahmetli saim ustayı........gülveren içlerinden kütahyalı berber fazlıyı ......çinçin bölgesınden saadettin bilgini.......ve ismini sayamıyagım bi cok kuşcu insanları...........
nerede bu hayvanın iyisi var deseler ben bi şekilde oradayım ve bakarım izlerim dinlerim vs vs

yanı sözün özü özellikli kişisel bir maksat ve gayemiz yoktur olmazda...........

ama cogu mesajlarımıza bahsetigimiz gibi.........

üstad tabir ettigmiz ve isim sahibi kuscu agbeylerimiz üzerinden rant nema isim piyasa yapma peşinde olan ve bunun için çaba gösteren kişi ve guruplara dikkat çektik.......

mesajlarımızın ana gayesi budur........

arkadasımızın 1 tanesi bu arkadaş hakemlige soyunmuş der........
bizim ne hakemlik ne başkanlık gibi ne pozisyonumuz olmuştur ne bu gayeyi taşımısızdır......
kendince çıkar rant grupları kurup insanların merak ve hobi zafiyetınden faydalanan sayısız insanlara dikkat çektik..
bir ihtiyarın cinsel yasantısının nasıl diline vurdugu gibi.........
artık bu merak ve hobının uucurulup izlenip izletilmesi yerine klavye basına geçerek burada yazıp çizip tatmin yoluna gidildigi görülmektedir......

sizlere sorarım
rahmetli şeref usta ve saim usta zamanlarında internet varmıydı ve bu insanlar halen konuşulup araştırılmakta
ve belki yıllarca bu efsane gibi devam edecektir......
onun için klavye basında üc satır yazı ile isim yapma rant yapma yerıne

var olan ucursun izlensin müsabakaları turnuvaları var dedik gerekirse kuc ucma mahaline yaklaşmadan izleriz dedik.......

herkez kendınce var diyor ortada bi şey yok bi masal bir hikaye ortalarda dolanıp duruyor o der bende bu der bende ortada ne ses ne görüntü.......ne bilen ne duyan.....
hikaye ile masal ile ancak kendımızı avutur kendımızı kandırırız......kendi söyledigimize kendımız inanırız...
ustanın mahareti sanatıdır ve eseridir........var diyen arkadaşlara eserinizi sunun dedik ........
bütün mesajlarımda dikkat çekmek istedigim konu üzerine yine tüm arkadaşları son kez bilinçlendirelim.....
piyasada bu tip cıkar ve rant gurupları kurarak ortalarda balonlar ucurarak mal mülk at araba sabihi olmuş bir sürü insan mevcut.........
göz gürdügünü söyler gördügüne şahitlik eder......dil yalan söyler göz yalan söylemez.......
görmeden deişik zaman ve çaglar da izlemeden ortada dolanan hikaye ve masallarlarla aldanmayalım........
bu tip cıkar rant guruplarının oyunlarına gelmeyelim....

konuyu kendım acısından bitirip baglama adına son olarak....

ben bu nesil safkan olarak şeref usta zamanında kendısınde kapanmış bitmiştir derim.....

bende orjınalı var diyen de yalanın danıskasını söylüyor derim.......

elinde var olan kırık yada orjınal diyerek besleyen tüm vatadaşlar güle güle hayrını görsün.....

bu konuya son mesajımdır forumdakı herkeze saygılar...........

selamunaleykum hasan bey
yazinizi okuyunca cok sasirdim dogma buyume saime kadinliyim saim ustanin saime kadinli oldugunu ilk sizden duydum
duyma konusuyorsunuz bence not alinki boyle hatalara dusmeyin kilavya kusculugundan bahsediyorsunuz siz nediyorsunuz bence yazdiklarinizi kendiniz okuyun ne dediginizi anlarsiniz belki cunku ben sizin kus beslediginize dahi supe duyorum lutven bildiklerinizi yazin esinizde dostunuzda sitelerden duydugunuzu okudugunuzu deyil cok belli oluyor
saygilarimla ferhat

arkadaşım hala kelime oyunu yapıyorsun bak duydularınla beni eleştiriyorsun kulagının duydugu yalanı gel gözlerinle gör bakalım gözün gördügüne inanacakmı

sayın arkadaşlar bu unlu kuşların bir vidosunu koyunda seyiredelim eger dediginiz gibiyse bizde sizi tebrik edelim kırıcı olmaya gerek yok bakın sitemizde aslanlar gibi kuşlarının videosunu koyan arkadaşlar var örnek olarak kendilerini hiç tanımam nurullah ve doganbey adamlar cekmiş koymuşlar kuşlarıda bana göre gayet guzel oynuyor beyenirsiniz beyenmezsiniz elinde unlu soy olan arkadaşlar haydi sahaya inin artık ta herkeste sizi taktir etsin saygılarımla

s.billy06' Alıntı:
arkadaşım hala kelime oyunu yapıyorsun bak duydularınla beni eleştiriyorsun kulagının duydugu yalanı gel gözlerinle gör bakalım gözün gördügüne inanacakmı

sayın arkadaşım sen hala bi noktaya takılmış ve yarası olan gocunurmuş misali her şeyi kendi üsütne alınırsın......

rahmetli şeref ustanın ikamet ettigi semt ve bölgesinde artı hasköyün bir bölümü ve yakın semlerde burada oturup kuş besleyen kişilerin isim listesi hazırlamaya kalksak 50 bilemedın 100 kişi isim sayarız rahmetlinin damarlarını besledigini ve en hakiki sakan damarlarının kensinde oldugunu iddia eden vatandaşları.......
siz de böyle hakıkı damarların kendısınde oldugunu ima eden kişlerden birisiniz kendinıze göre........
hal böyleyken neden konuyu drek kendi üstünüze alındıgınızı ve neyi kabullendirmeye çalıştıgınızı anlamış deilim....
lutfen mesajları ve orada dikkat çekilmek istenen konuları daha dikkatli ve detaylı okusanız daha iyi anlayacagınızı ümit ediyorum......

ben bu konuyu ve yazışmalarımı kapamıştım bu mesajınıza cevap olarak yazma geregi hissettim.......

bakın yakın geçen mesajlarda bir arkadasımız varsa ucurun video atın izleyelim demiş......
o arkadasımızın mesajındakı talebine kulak vermenizi öneririm size........
video larınızı görüntülerinizi atın bizlerde aklışlayalım sizi bizlerde sezarın hakkını sezara verelim........

ferro18' Alıntı:
selamunaleykum hasan bey
yazinizi okuyunca cok sasirdim dogma buyume saime kadinliyim saim ustanin saime kadinli oldugunu ilk sizden duydum
duyma konusuyorsunuz bence not alinki boyle hatalara dusmeyin kilavya kusculugundan bahsediyorsunuz siz nediyorsunuz bence yazdiklarinizi kendiniz okuyun ne dediginizi anlarsiniz belki cunku ben sizin kus beslediginize dahi supe duyorum lutven bildiklerinizi yazin esinizde dostunuzda sitelerden duydugunuzu okudugunuzu deyil cok belli oluyor
saygilarimla ferhat

güzel kardeşim sizde mesajı dikkatli okumayanlardansınız sanırım......ben saim usta saime kadınlıdır demedim saim ustayı saime kadın bölgesınden araştırdıgımı söyledım .......her neyse

güzel kardeşim sana da geçen yıl bizzat yasayıp gördugum bi anımı anlatayım .....

gecen yıl sammi bi kardeşim abi saime kadın tarafında yaşlı bi amca da gün yüzü görmedik kuşlar var dedi bende kardeşime randevu alabilirmisin yada bu amca ile görüşüp kuşları görme şansımız varmıdır dedım tabi abi dedi kardeşimiz.......
neyse bu iştişaremizden yaklaşık 10 gun kadar sonra bu ama ile randevulaştık amcamız saime kadın bölgesınde ikamet edermiş gunlerden cuma amacamız cuma namazında dediler cami cıkışnda bekledik aldık amcamızı arabamıza
ve ver elini amcamızın evıne gittik......
amcamız 80 yaş üstündeyım dedı ama maşallah diri ve kendi işini halen kendı görebileçek kadar de saglam eski toprak tabir edecegimiz görünüde .......

bi aparmana girdik aparmanın 3 kat zemıne labırent gibi bi tomar engabeli yerlerden geçerek kuşların beslendigi odaya ulaştık.....
amcamızın 8 tane kuşu var dı 4 çift sizin anlıyacagınız......
kuşlar ama renge renk çifte çift......çift puslu tabir edecegimiz araplar kopkoyu bozdumanlı kirli bir çift bir çift yerli ve cok koyu boz kirli ve bir çiftte kara parlemet mavisi gibi parlaktıkta gök benekli.........
yerde şaheserler göruntu endam renk gözrenkleri bile bambaşka yanı kuşlar su piysada ne görülebilecek ne denk gelebilecek cınsten diyebilrim.......
neyse güzel kardeşim bir yandan çay içip bir yandan amcamız ile derin sohbetler ediyoruz.....a.selemet versin
cok hoş sohbet ve güler yüzlü bir amca.......
sorduk amca bu kuşlar neyın nesidir aslı kökü nedir..........
amca bizlere bu kuşlar saim ustanın öz damarlarından dedi ve kednısının saim usta ile 1-1 samimi dost olduklarını ve uzun yıllar arkadaşlık ve aile dostlugu ettıgınden bahsetti kuşlarında yaklaşık içlerine kuş sokulmadan 45 yıldır bozulmadan muhafaza edildigini bahsetti........ve bu kuşların o yıllardan kalma uzantı ları oldugunu söyledi.....
sonra dedık amaca amca sen usta ile aile dostuymuşssun bu usta kımle alış veriş ederdi ne oldu nasıl oldu bu akibet
ne oldu bu nesil neyse uzatmayalım ama epey şeyler bahsetti epey eskiler eski insanlara girdi sohbetınde bizlerde bu sayede bizlerde bu sayede hem güzel bir sohbet etmiş olduk ve geçmişle ilgili baya şeylerde duymuş olduk.......

amcamız güle güle beslesin hayrını görsün bu arada bir çift yavru sözüde bi talebimiz olmadıgı halde kendısı verdi....
arada telefonla görüşürüz......işi rast gelsin........
bu kuşları seyrettikmi yok havada gördükmü yok izleyenden görenden seyreden den duydukmu yok amcanın sözlerine göre dinledik sohbet ettik geldik ama görütü ve yer güzelligi acısından biblo kadar güzel ve ender görüntüde kuşlar......
sonra yine bu bölgede amcadan aldıgımız ve duydugumuz bagzı eski kuşcu abilerimize de ulaştık ve sohbetler edip ziyaretçileri olduk......dinledik sorduk bilgi sahibi olduk....
ama benım nazarımda yine en iyi kuş havada olandır kendını gösterip ifade eden kuştur.........

neyse güzel kardeşim saime kadın bölgesi derken mevzu böyle idi........

bak dogma büyüme saime kadınlıyım diyorsun ama kendi semtinde belki burnunun dibinde büyük bi geçmiş yatıyor diyorsunkı saim ustanın saime kadınlı oldugunu ilk defa duydum.......sizin yaşınızın kaç kolduugnu bilmiyorum ama bu bahsettinim amca 45-50 yıldan bahsediyor nesil olarak ve 20 yıldır kımse bende kuş oldugunu bilmez diyor.........

sen bizi sitelerden alıntı sözler anlattıgımızı düşünüyorsun........kalvye kuscusu diyorsun ...ve kuş beslediginden süpheliyim diyorsun....vs vs....
biz kendımızde sunun bunun kuş var demedik .....sanal alemde dolanıp oraya buraya yazar çizeriz demedik....
sadece bu foruma ilk girdigimde kendi bilgilerimi ve görüşlerimi nacızane aktaralım dedik.......

ben şahsım olarak antikacı mısalı nerede iyisi nostaljik olanı varsa aradım arattım arastırdım ve halende kendi çapımda devam etmekteyim belki bazen kımılerıne sivri dilli gelebilirim kımılerının tellerıne basmış olabilirim ama gerçekler neyse görüp işitip duyduklarımız neyse oldur bizde.......eyyamcılık bizim işimiz olmadı iyiye iyi kötüye kötü güzele güzel çirkıne çirkin........ne kimseye yaranmak ne kımseden bi menfeaat ve cıkar düşüncesinde olmak gibi ne bi amacımız nede bir gayemiz olabilir ......olmazda..........

her mesajıma son mesajım diyorum ama bi şekilde bagız mesajlara cevap verme zorunlugu doguyor ona istinaden yazmak zorunda kalıyorum........
buradaki insanlara bir şeyler verebildi bi şeyleri ima edebildikse ne mutlu.....artık forumdan çekiliyorum......
forumdaki tüm kuş sever arkadaşlara selamlar...........

selamunaleykum hasan bey
son yazinizda beni burnumundibinden habersizlikle suclamisiniz ve benim yazinizi dikkatli okumadigimi imaetmisiniz sonrada tekrar ruyalara boslamisiz ve ruyo yorumu istiyorsunuz butun saimakadini toplayin o tars kus o yasta insan hickimse iki kisi sayamaz herkez tek kisi der o gittimdedigiz binanin gece kondu oldugu ve o gordum dediginiz kuslari o gece konduda tum turkiye izledi
ve okadar suzlu yaziyi bukadarcik bilgi icinmi yazdiniz bana bir insan soyliye bilirmisiniz sizi taniyan veya safak beye o hitamlari bu bildiklerinize dayanarakmi yazdiniz artik bende size cavap yazmiyacagim
paylasim fikirle bilgiyle elindekiyle cevrendekiyle cok seyle olur hitam belge ve bilgiyle olur fikirle hitam olmaz
saygilarmla ferhat

saygı deger arkadaşlar saim usta elektirikci şeref usta feleksizler ve kim bende bu efsane kuşlardan var deyip idda ediyorsa .... bu kuşların özellikleri hep aşagıda saydıgım gibi anlatılır 1 yere 1 mt kadar ve hatta daha aşagıda inenleri var 2 hedefe en az 1 kilometreden kapanıp gelirler 3 butun seferleri taban taklalıdır 4 takla araları 8 10 metre olup fişek uzunlugu en az 50 60 metredir 80 100 metre yapanlarınada raslanmıştır 5 en az 2 4 saahat ucarlar 6..kuşlar çok acık ucarlar her seferden sonra gözden kayıp olurlar 7 .sefere gelme sureleri 5..6 dakika arasıdır 8 sefer taklasayısı 10 14 arasıdır herseferlerinin sonunda baş baglamasını yaparlar 9 ..inişleri harmanlayarak en az 5.6 taklayladır 9.. bu şekilde şatafatlı ve deparlı en az 40 sefer yaparlar .........şimdi arkadaşlar elinde böyle bir kuşu olan varsa ve turkiyenin neresinde olursa olsun ucursun 20 gun arayla iki kere seyiredeyim okşcu arkadaşa böyle guzel bir kuş yetiştirdiyi için 10.000 tl eski parayla on milyar ödul verecem davetlerinizi bekliyorum yanlış anlamaları önlemek için ödul seyiretmek içindir kuş sahibinindir haydi turkiye 0532 3324141 murat tarım saygılarımla .

..........

erdekli kardeşim uyarılarınız için teşekkurederim samimiyetinize yurekten inanıyorum valla benim sözum söz kendini çok anlatanlar oldu hodri meydan ya ucursunlar seyiredelim alsınlar parayı yada sussunlar turbunde deyil sahaya ..... butun kuşları ayit oldukları yerde havada görelim saygılarımla davetlerinizi bekliyorum

murattarım' Alıntı:
saygı deger arkadaşlar saim usta elektirikci şeref usta feleksizler ve kim bende bu efsane kuşlardan var deyip idda ediyorsa .... bu kuşların özellikleri hep aşagıda saydıgım gibi anlatılır 1 yere 1 mt kadar ve hatta daha aşagıda inenleri var 2 hedefe en az 1 kilometreden kapanıp gelirler 3 butun seferleri taban taklalıdır 4 takla araları 8 10 metre olup fişek uzunlugu en az 50 60 metredir 80 100 metre yapanlarınada raslanmıştır 5 en az 2 4 saahat ucarlar 6..kuşlar çok acık ucarlar her seferden sonra gözden kayıp olurlar 7 .sefere gelme sureleri 5..6 dakika arasıdır 8 sefer taklasayısı 10 14 arasıdır herseferlerinin sonunda baş baglamasını yaparlar 9 ..inişleri harmanlayarak en az 5.6 taklayladır 9.. bu şekilde şatafatlı ve deparlı en az 40 sefer yaparlar .........şimdi arkadaşlar elinde böyle bir kuşu olan varsa ve turkiyenin neresinde olursa olsun ucursun 20 gun arayla iki kere seyiredeyim okşcu arkadaşa böyle guzel bir kuş yetiştirdiyi için 10.000 tl eski parayla on milyar ödul verecem davetlerinizi bekliyorum yanlış anlamaları önlemek için ödul seyiretmek içindir kuş sahibinindir haydi turkiye 0532 3324141 murat tarım saygılarımla .

Mrbalar.
Murat Bey anlattığınız kuşu belki teknoloji biraz daha ilerlerse Japonlar yapar.. Kısa vadeli, o da belki böyle bir kuş çıkabilir.. Ama uzun vadeli böyle oynayan bir kuş varsa cidden o para çok az gelir.. Ev ya da araba olmalı ödül..Saygılar....

S.A. arkadaşlar Sayın Cevdet beye sormak istiyorum.Bu Ankara'da çalınan kuşlar Kırıkkale'ye gidermiş bunun gerçeklerle alakası varmıdır.Nihat Albay'ın elinde beyazları vardı.Senin bahsettiğin konular biraz saçma geldi.Adama sormazlar mı o zaman madem Ankara'da bu kadar meşhur iyi kuş varda kendin ne diye Kırıkkale'ye gidip kuş seyrediyodun demezler mi ? Benim kendi fikrim Cevdet beyin anlattıklarında tezatlıklar vardır.Siz resmen diyorsunuz ki Kırıkkaleliler hırsız sözünüz ona geliyor.Kedi uzanamadığı ete mındar hesabı olmasın.Hepimiz yaşımızı başımızı almış insanlarız konuşmalarımıza dikkat edelim lütfen Saygılarımla......

ERDEKLİ' Alıntı:
S.Aleyküm Murat abi bu saydıgınız soylar hakkında bende bir çok yerde yorum yaptım ve her yorumuma cevabıma ekledim hatasız soy yok hatası az soy var diye ve bu saydıgınız kuşlardan 100 mt oynayanı hiç duyulmamıştır her uçan oynayan yavru tabanı vurup sonunu baglayan kuş degildir 10 yavrudan 6 tanesi bilemedin 7 tanesi iyi vasıflarda oynar digerleri vasat kuş çıkabilir ama siz yinede derseniz 50 mt 2 saat uçan 1 mt çöken kuşa izlemek için 10.000 tl veririm diye emin olun davet çok çıkar bu soyları pek iyi tanımadıgınız için uçan kuşun hangi soya ait oldugunun yorumunu yapamazsınız çünkü yavrulugunda bu vasıflada oynayan kuşlarla dolu Türkiye bu sebeple çok kişiye ödeme yapma durumunda kalabilirsiniz.. Feleksizlerin dışında saydıgınız iki soyun efsane olma sebepleri 100 mt 20 taklayla oynamaları degil ekeligindede ortalama 25_30 mt 6_8 takla oynamaları hata yapmamalarıdır bu saydıgım 2 soya ait oldugunu iddea edip 100 mt oynuyor diyeni varsa sizin verdiginiz teklife bende o miktar kadar katıp hep beraber izlemek isterim...Kısaca bu soylar 100 mt oynayan kuşlar degil ekeliginde belli bir standartta zevk veren kuşlar efsaneye dönüşme sebepleri bundan ibarettir... Günümüzde 185_200 taklayla oynayan kuşlar oldugu iddea edilirken saim ustalarda şeref ustalarda yoz bozuk kuşlar sayılır çünkü bu saydıgım soylar 1 haftada ancak okadar takla atabiliyorlar...Onun içinde kendinizi üzüp boş yere yormayın çünkü bu kuşlardan ne 100 mt oynayanı var nede sizin davetinize dürüstçe icabet edecek kişiler var.... Bu soylar hakkında bu sitede samimiyetine ve bilgisine inandıgın Saim Abi , Ferhat Abi ,Dursun Amca, Şafak Abi ,Tahir Kemal Bozoglu arkadaşım ve şuan hatırlamadıgım bir kaç kişi var en azından isimleri belli mekanları belli karşınızda duran yüzler var dedigim gibi ben 1 senedir çok tartışmalar içine girdim bu tartışmalardan elde ettigim sonuç ise SIFIR başka pc lerden başka nicklerle gelen kendi ismini adresini dürüstçe yazamayan yüzlerce niyeti farklı kişiler ugraşmak kendini ifade etmek çok zor anlayacagınız ALLAHA emanet olun ......Erdekten Tüm Dost

Geri