Elektrikci Şeref

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer ÖZKURT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 234
  • Görüntüleme Görüntüleme 75K
bak güzel kardeşim sana bi tavsiyede bulanayım bu yaştaki insanları kullanırlar yani maşa yaparlar
ateşide maşayla tutarlar

ne oldu daltonların .reisi .saim usta seref usta kuşlarını besleyenleri eleştirmek burdaki ustaların vdeo koyup koymayacağı .sanamı düştü .önce sen .saygılı olmayı öğren sonra insanları eleştir yanlış anlamabizim cekeceğimiz vdeoyu .gözünemi. sokaçan. seni bukadar ilgilendiriyor . sen dikkat ette saim usta kuşları şerefusta kuşlaının elektiriği seni de. sana.akıl veripte yazdıranları çarpmasın.l
Şu yukardaki iki mesaj da dahil olmak üzere konuyla alakası olmayan mesajların silinmesi için dün akşam admine mesaj attım.Şimdi baktığımda mikail125 e uyarı cezası gelmiş.Bunun üzerine bu mesajı yazmak mecburiyetinde kaldım.
1. mesajın sahibi dün chat odasında verdiği rahatsızlıktan ötürü özür diliyordu bende hayret ettim hem şu mesajı yazacak hemde adam durmadan özür dileyecek.Bak kardeşim özür dilemek istiyorsan önce şu yazılı mesajını bir editle
hatta komple sil sonra mesajlarını yazarken edep sınırlarını zorlama.Fikri manada tartışabiliyorsan tartış tartışamıyorsan yazma.
2.mesajın sahibi birincisi noktalama işareti sözün bittiği yere konur.Her kelimenin sonunda nokta olmaz.
Sizde mesajınızı kendiniz silip problemi ortadan kaldırabilirsiniz.Bundan sonraki mesajlarınızda konuşma adabına uyarsınız,yanlış anlama ama diye söze girip, doğru anladığımızda sözlerinizin ne manaya geldiğini okuyan herkez anlayabilir.
Adminden bu mesajları silip elektrikçi şeref konusundan uzaklaşılmamasını istemiştim anlaşılan çok şey istemişiz.
Bu konuya gelen ilk mesajlardan biri,demekki konunun aynı şekilde işlenmesiyle gideceği yer önceden belli oluyor.
performans58' Alıntı:
Herkese selamlar...

Bu konuda bilgisi olanların yazılarını merakla bekliyoruz. Ama mümkünse 2. bir Saim Usta benzeri gerginlik olmadan...

kuzgun Öncelikle kimsin onu öğrenelim. Yaş alanını doğru düzgün doldur, yaşın eğer 16 ise kendinden yaşça büyüklerle nasıl konuşulması gerektiğini öğren lütfen.
Admine dün gelen mesaj sayısı;
Özel mesaj: 13
E-Mail: 24

Admin hangi birisiyle ilgilensin. Ayrıca yolladığınız mesajı ekleyeyim buraya isterseniz ben şahsen mesajınızdan birşey anlamadım, anlamadığım içinde herhangi bir işlem yapamayacağım.

mikail adam sana senin gibileri kullanırlar demiş manasını bilmiyorsan büyüklerine sor öğren,ötekide çekeceğim videoyu al münasip bir yerine sok demiş.Bu kadarından da birşey anlamadıysan sana diycek sözüm yok.
Admin bunları okuyup sen daha ne yapacağını anlamadıysan boş yere adminlik yapma sende o işi bırak.

kuzgun' Alıntı:
mikail adam sana senin gibileri kullanırlar demiş manasını bilmiyorsan büyüklerine sor öğren,ötekide çekeceğim videoyu al münasip bir yerine sok demiş.Bu kadarından da birşey anlamadıysan sana diycek sözüm yok.
Admin bunları okuyup sen daha ne yapacağını anlamadıysan boş yere adminlik yapma sende o işi bırak.

Şimdi öncelikle sevgiyi saygıyı öğreneceksin. Mikail senden iki yaş büyük, ben sende neredeyse iki kat büyüğüm. Bunu neden yazıyorum biliyormusun, kayıt olduğundan beri oradaki adını,soyadını ve yaş alanını yalan yanlış yazdığın için. Bu forumda insanların nasıl konuşmasına, ve yöneticilerin nasıl hareket etmesi gerektiğine karar vermeden önce dürüst olman gerekiyor.
Şahsen ben maşa olayını anlamadım, duymamış olabilirimde, kuşları konuşacağınıza ateşten, maşadan, deynekten konuşuyorsunuz.

Dikkat ettimde kuscular.org hata arama servisi falan açıldıda sende orada müfettiş falanmısın, üye oldu olalı düzgün bir tek mesajını göremedim, aksine en ufak hatamızı yüzümüze vurur gibi mesajlar yazmışsın. Nedir alıp veremediğin kardeşim senin.

kuzgun' Alıntı:
bak güzel kardeşim sana bi tavsiyede bulanayım bu yaştaki insanları kullanırlar yani maşa yaparlar
ateşide maşayla tutarlar

ne oldu daltonların .reisi .saim usta seref usta kuşlarını besleyenleri eleştirmek burdaki ustaların vdeo koyup koymayacağı .sanamı düştü .önce sen .saygılı olmayı öğren sonra insanları eleştir yanlış anlamabizim cekeceğimiz vdeoyu .gözünemi. sokaçan. seni bukadar ilgilendiriyor . sen dikkat ette saim usta kuşları şerefusta kuşlaının elektiriği seni de. sana.akıl veripte yazdıranları çarpmasın.l
Şu yukardaki iki mesaj da dahil olmak üzere konuyla alakası olmayan mesajların silinmesi için dün akşam admine mesaj attım.Şimdi baktığımda mikail125 e uyarı cezası gelmiş.Bunun üzerine bu mesajı yazmak mecburiyetinde kaldım.
1. mesajın sahibi dün chat odasında verdiği rahatsızlıktan ötürü özür diliyordu bende hayret ettim hem şu mesajı yazacak hemde adam durmadan özür dileyecek.Bak kardeşim özür dilemek istiyorsan önce şu yazılı mesajını bir editle
hatta komple sil sonra mesajlarını yazarken edep sınırlarını zorlama.Fikri manada tartışabiliyorsan tartış tartışamıyorsan yazma.
2.mesajın sahibi birincisi noktalama işareti sözün bittiği yere konur.Her kelimenin sonunda nokta olmaz.
Sizde mesajınızı kendiniz silip problemi ortadan kaldırabilirsiniz.Bundan sonraki mesajlarınızda konuşma adabına uyarsınız,yanlış anlama ama diye söze girip, doğru anladığımızda sözlerinizin ne manaya geldiğini okuyan herkez anlayabilir.
Adminden bu mesajları silip elektrikçi şeref konusundan uzaklaşılmamasını istemiştim anlaşılan çok şey istemişiz.
Bu konuya gelen ilk mesajlardan biri,demekki konunun aynı şekilde işlenmesiyle gideceği yer önceden belli oluyor.
performans58' Alıntı:
Herkese selamlar...

Bu konuda bilgisi olanların yazılarını merakla bekliyoruz. Ama mümkünse 2. bir Saim Usta benzeri gerginlik olmadan...
ğ

Bu sürdürülen nedir ben anlam veremiyorum , bu konuyu belki birşeyler öğrenirim yada farklı bir iki fikir daha görürüm diye uzaktan takip ediyorum, fazlaca malumatım olmadığı için katılım göstrmiyorum bilenlerden , fikri olanlardan belki bir şeyler nasiplenirim umudu ile okuyorum ..
ANCAK MALESEF kişisel algılar ön pilana çıkıyor, seviye düşüyor, çoğumuzun hiç hazet mediği afedersiniz Ama bayağı bir uslupla konu yoldan çıkıyor ..
İnternette bu site dışında çokça üslupsuz kuşçu forumu var .
Buralarda insanlar ya birbirlerine kinayeli kinayeli çalımsatıp sözvüyor , yada şıracının şahidi bozacı hesabı birbirlerine güzel güzel cila atıyor .
YANİ makul ölçülerde ''vakarla ''bir konuyu ele almak burdan bir doğruya yaklaşmak gibi bir detrleri yok ..
Bizim bu insanlardan farkımız var diye düşünüyorum, Ucuz kavehane uslupu ile yapılan itiş kakışları çekmek zorunda değiliz kanımca ..
BAĞIŞLAYIN TAVRIM SERT OLUDU BİRAZ ANCAK .. Ben KENDİ adıma sıkılıyorum bu bayağı usluplardan ..
AMACIMIZ BURADA KARŞIKILLI ALIŞVERİŞ ön yargısız ve olgunlukla bir şeylerdaha öğrenme çabası ..
Enaniyeti bir kenara bırakalım lütfen herkez bir adım hada geri çıksın ne oluyoruz yazık .. selamlarŞEREF

..........

TC olayını kimse kabullenmedi diye isteyen doldursun isteyen doldurmasın dedik, biz boşuna birşey yapmıyoruz, ben ne yapayım site admini olarak TC nosunu yazanları... Yani yazdıkları TC numaralarını alsam ne olur almasam ne olur. Ben daha iyi bir ortam olsun diye emek sarfediyorum, en azından emek sarfetmeye çalışıyorum, ama boşuna, kuzgun gibiler arada çıkıyor böyle ortalık karıştırıp gidiyor, ama boşuna bana göre, bu gibiler açık sözle söyleyeyim; kuscular.org sitesinin kalitesinden taviz vermemizi isteyen kişiler.... Boşu boşuna uğraşmasınlar bu site siz varkende yokkende olacak....

..........

Ben mikail,in yazdıklarını okudum o şekilde yazmasa daha iyi olurdu diye düşündüm,sonra peşinden gelen yazıları okudum küfürleri görünce neden kimse bu küfürlere tepki göstermemiş dedim.Mikail Fransa,da yaşadığı için belki Türkçe deyimleri bilmeyebilir onu mazur görüyorum ancak Türkiye,de yaşayıp bunları okuyan herkez ne manaya geldiğini çok iyi bilir.Bu noktada yeniden düşündüm cevap yazıyım mı yazmayım mı?Sonra dedim boşver şimdi aynı polemiğin içine sende düşersin en iyisi admine mesaj atıyım onlar nasıl olsa küfüre müsade edecek değiller, hem mesajların konuyla alakası yok hemde küfürlü silerler olur biter.Admine mesaj attım Mikail uyarı almış mesajlar olduğu gibi duruyor admin silecek birşey bulamamış bunun üzerine artık pes dedim.Bu adamlardan bizler çekinirsek bu küfürleri yemeyi hak ederiz üstelik küfürler öyle böyle değil küfürün çirkini.Bu küfürlere karşı tepkisini koyamayanlar korkanlar,küfürün yanında yeralanlar sizler olduğunuz sürece bu küfür bitmeyecek.Bu yazılanları enaz 100 kişi okumuştur bir kişinin küfürleri onayladığını zannetmiyorum ancak onların polemiğe girmeyelim düşüncesinden yazamadıklarını zannediyorum.
İlk mesajıma baktım sinirden biraz ağır yazmışım ancak o küfürleri okuyup karşıdakininde olayı anlamadığı için gelenin gidenin düşene vururlar misali mesajlarını okuyunca tümden sinirlendim.
Konuyu küfür olarak dile getirmemek için çaba sarfetmemin sebebi mikail,in Fransa,da yaşadığı için yazılanların küfür olduğunu anlamadığını düşündüğüm içindir şimdi açıklayıp öğrenince, moralinin bozulmasını istemedim. Yoksa açık açık ne olduğunu yazardım, zaten mesajların sahipleri ne yazdıklarını çok iyi biliyorlar.

Diğer kullanıcılara şunu hatırlatıyım sizler sessiz kalırsanız gün gelir bu küfredenler sizede aynı küfüreri ederler,şimdi alkış tutanlar birgün aynı küfürü yiyeceklerdir eğer sizin gönlünüz buna razıysa yalnızca okuyun benim gönlüm razı değil burada kimsenin kimseye küfür etme hakkı yok.Mikail,in yazdıkları hatalı o zaten özürünü diledi.Diğerleri hem özür dilemiyor hemde hatalarında ısrarcı.

kuzgun efendi seni daha evveden biraz karın ağrın olduğunu herkes biliyor saim usta damarlarında.da nerden buldunuz . hacımuratın kırıklarını .diye yazdın . kardeşimde . sana .gereken cevabı vemişti .şimdiki konuya gelince.iyi .dinle. de yaşın 16 yazmışsın avatarına. mikaile. kimse küfürlü bir şey yazmadı .sen ortalık kepçesi. gibi gezip. sağı solu bulandırmaksa maksatın .yazılan yazıyıda tekrar yazayımda iyi oku. bizim çekeceğimiz vıdyoyu gözünemi sokacaksın .yazıyordu .burda küfür içeren bir şey varsa. söyle yoksada birdaha ortalık karıştırmak için elinde kepçeyle .gezme.ben senin.toyluğuna . yaşım gereğince hürmet ediyorum . bunları başka birine .yazarsın oda senin yaşında biri olur .ağır konuşur kaldıramazsın. sana .abi nasihati.

Kuzgun arkadasimiz çok inatçi birisi, ya benim turçemde bir sorun var, kufur olanlari kufur deil diye goruyoruz yada kuzgun arkadasimizin. Kufursuz msglari, atismali msglari kufurlu goruyor,

kuzgun, herkes hatasini anladi susmak istiyor ama sen çok israrlisin, Derdin amacin ney senin kardesim.

Sen herhalde Kırıkkale'lisin ? Evelden (1970 yıllarda) Ankara'da çalınan kuşlar direk Kırıkkale'ye gider orada dağıtılıp gömülürlerdi. Onun için Ankara'nın en iyi kuşları sonradan Kırıkkaleli oldu.
Yanlış hatırlamıyorsam Kırıkkaleliler bizim gök dediğimiz kuşlara boz diyorlar,boz dediğimiz kuşlarada sarı diyorlardı.
Perçemlilik mevzuu daha sonradan ortaya çıktı, bu süslü kuşlarıda perçemlileride Kırıkkaleye Albay feleksiz beyazlarla soktu, Albay bir davetli olarak katıldığı düğünde seyrettiği ,bizim gerçekten kuşaklı sarı dediğimiz kuşu alarak kendi kuşlarına eşleyip değişik renklerde iyi oynayan perçemli kuşların Kırıkkalede sevilmesine ve yayılmasına vesile olmuştur.
Şeref ağanın boz kuşları harbiden Ankara'nın boz kuşlarıdır,oynayan kuşlar bunlardan türemedir,daha sonradan Kırıkkaleden kuş geldi ama ben hiç perçemli kuşun şeref ağaya geldiğini hatırlamıyorum.
Yanlız bi ara Bozovalı diye ortalığa gök perçemli kuşlar çıktı ama bununda gerçek yüzü sonradan anlaşıldı.
Selam ve dua ile

Cevdet Özbayer Ankara.

''Yukarıda yazan bu ifadeler yanlış olmuştur.Bir daha gözden geçirmenizi rica ederim...

slm tüm kuş sever abilerme ve kardeşlerime önelikle şunu aydınlatalım ankarada rahmetlinin kuşlarının yapıştıgını bazı kişiler adam gibi oynadıgını yahut oynayan araplar hangisi çünküşerefdayıda kaç cins arap var murat kardeşim bunu bana anlatırmısın ben yenidoganda ikamet etmekteyim ama hasköy ve çevresin abilerimiz var gelir giderim ankarada her uçan kuş saim ustanın yada şeref dayının şimdi bende silik takklı arap erkek beli de beyaz rahmetlininmi kuşlarındanmı .

slm site yöneticisi arkadaşlarım birçok kişiyle konuşma yapmısınız ama icratlarıyok ha saygı duyarım benden yaşça büyükler herzaman için yanlız sen isim yaptıysan herzaman hazırın olacak.ben yanlış okumadıysam ankarada oynayan yok dediniz ankaranın gizli kuşcuları var aynı saim ustanın yada şeref dayının kuşları gibi oynar benim onmasa onların siz onlara gitmemişsiniz murat belki bilir hasköyde dolmuş seyfi birde şeref dayı ona sorun evi bitişik sayılıraralarında 4 5 ev var saygılarımla

kuşlar' Alıntı:
slm site yöneticisi arkadaşlarım birçok kişiyle konuşma yapmısınız ama icratlarıyok ha saygı duyarım benden yaşça büyükler herzaman için yanlız sen isim yaptıysan herzaman hazırın olacak.ben yanlış okumadıysam ankarada oynayan yok dediniz ankaranın gizli kuşcuları var aynı saim ustanın yada şeref dayının kuşları gibi oynar benim onmasa onların siz onlara gitmemişsiniz murat belki bilir hasköyde dolmuş seyfi birde şeref dayı ona sorun evi bitişik sayılıraralarında 4 5 ev var saygılarımla

selamun aleyküm şahin kardeş ropörtaj yapan ustalarda az çok oynuyan kuş bulursun sen kimsin dersen . sende kuş uçurmadan arkadaşlarına verip uçurtturan bir vatandaşım ama mahmuttaki kuşlardan seyretmeye gfidersen . benim kim olduğumu öğrenirsin sende benim kapımda kuş seyrettin oda yorum yapan arkadaşlarımızda saim usta kuşları besler bende aynen saim usta kuşları beslerim sanada bir ikitane vermişliğimizde vardır saygılar

kuşlar' Alıntı:

s

slm m. akyol benim saim ustaya yahut kuşlarına degil bir iki siteye girdim saim ustanın özleri yok dediderben var dedim bazı büyükler o insanları çekemedi çünkü gözlerimle gördüm ha evet ustalarada uçan az gördüm lafımın arkasındayım.evet bana verdin benim istedigim degil abi öbürlerinden yanına gelecem.saygılar.

slm murat kardeş ozaman verirsen uçururum çünkü bende yok.evet senin dedigin seyfi bak kardeş ben seyfinin kuşlarından uçurdum halen çubukta uçuyor ana baba damızlık ogul ve torunlar ve iyi oyun kuşları hasköyde baya namlı

saim usta bana verdigin takkalı perçem dişi öldü benekli erkek mahmutda abi haberin yokmu abi veriyorsan dedigimden ALLA,ha emanet olun saygılar

kuşlar' Alıntı:
slm murat kardeş ozaman verirsen uçururum çünkü bende yok.evet senin dedigin seyfi bak kardeş ben seyfinin kuşlarından uçurdum halen çubukta uçuyor ana baba damızlık ogul ve torunlar ve iyi oyun kuşları hasköyde baya namlı

s.a

Geri