Elektrikci Şeref

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer ÖZKURT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 234
  • Görüntüleme Görüntüleme 75K
selamun aleyküm şahin mahmutta takka perçem dumanlı benekliyi al gök benekli erkeğide al birbiriyle eş et altından çıkan yavruları uçur .ve ya damızlık yap sayglar

slm arkadaşlar bu sitenin konusu paylaşmaysa herkes olacak edebiyle terbiyesiyle parasal yöne gelince bu olaya site yönetimi tarzını koydu.bazı gereksiz konuları koz bilerek laf etmeleri kırıcı olur .söyledim laf olsun yazdım yazı olsun hep arkasındayım hata ettigim an özür dilemesini biliriz el öpmesinide beni küçütmez saygılar

Şeref ustanın kuşlarının özü kimde var.Kimlerde kaldı şimdi ne istiyosalar vermeye hazırım ama hakki olaçak hemde uçurup göstereçek

tuncay abi birincisi kuşları uçurup göstermezler...çünkü ortalık hırsız kaynıyor güven meselesi...ikinciside az paraya satmazlar...çünkü burda bulunanların çoğunun amacı ticari ne yazık ki...sanki şeref ustaların, saim ustaların kuşlarını kefenle öbür tarafa götürecekler...

Tuncay usta bu kuşlar hakkında çok fazla bir bilgim yok ama bildigim birşey var Türkiyenin heryerinde art arda kümesler patlıyor öyle Tuncay Usta Takla yazmakla olmuyor Antalyada otel sahibiyseniz eminimki sizi tanıyan çok olur şimdiye kadarda nerde var nerde yok ögrenmiş olmanız gerekirdi demekki eksik olan çok şey var ortada bence bu eksikleri gidermek gerekir buna profil bilgilerinizi güncelleyerek başlayabilirsiniz mesela ozaman eminimki size uçacak kuşta çıkar uçurcak kuşçuda çıkar

Otel sahibi birinin kuşları burda araması yanlış bence...Çok rahat bi şekilde bulur...Çok geniş çevresi olur...Çokta parası olur...Otel sahibi için kuş almak nedir ki?...Biz kamuda 3-5 kuruşa çalışan adamlarız...eminim ki burda çoğunun maddi durumu iyi değil...Bi yanlışlık var ama nerde?

Aras ben profilimde soy ismimi yazdım ancak google a turgay denek diyince direkman kuşcular çıkıyor :)) pederden fırça yemeyelim :)) soyismim denek...facebookta eklemek isteyende olursa kabul ederim :))

turgay_usta' Alıntı:
tuncay abi birincisi kuşları uçurup göstermezler...çünkü ortalık hırsız kaynıyor güven meselesi...ikinciside az paraya satmazlar...çünkü burda bulunanların çoğunun amacı ticari ne yazık ki...sanki şeref ustaların, saim ustaların kuşlarını kefenle öbür tarafa götürecekler...
selamın aleykümn turgay bey şunu belirterek yazayım burada herkesi bir kefe de tartmayın suyla yağ birbirine karışmaz.tabi ticaret için burada olanlar var fakat bir çok eski üye az çok birbirini tanıyor yeni katılanlar kendilerini daha açık ve şeffaf olarak özetlerse kimlerin ticaret için buralarda fink attığı belli olur.saim usta ve seref ağa kuşlarını besleyenlerinin çoğunun kefenle öbür tarafa götürecekler gibi bir cümle var o kişinin kendi kararı mezara götürür müzeye kaldırır dahada olmadı kafalarını koparır kimseye bi tüy dahi vermez.bunada kimse bi söz söyleyemez.saygılar

tuncay usta' Alıntı:
Doğru kardeş ben Antalya da otelim var para konusu sorun deyil
tuncay usta bizim otelimizyok ama allaha coksukur burda kus satiyoruz diyede bir yazimiz yok burdan siteden rant yapmayada hlehele hic niyetimiz yok saygilar

tuncay usta' Alıntı:
Şeref ustanın kuşlarının özü kimde var.Kimlerde kaldı şimdi ne istiyosalar vermeye hazırım ama hakki olaçak hemde uçurup göstereçek

s.a

baraacuda' Alıntı:
turgay_usta' Alıntı:
selamın aleykümn turgay bey şunu belirterek yazayım burada herkesi bir kefe de tartmayın suyla yağ birbirine karışmaz.tabi ticaret için burada olanlar var fakat bir çok eski üye az çok birbirini tanıyor yeni katılanlar kendilerini daha açık ve şeffaf olarak özetlerse kimlerin ticaret için buralarda fink attığı belli olur.saim usta ve seref ağa kuşlarını besleyenlerinin çoğunun kefenle öbür tarafa götürecekler gibi bir cümle var o kişinin kendi kararı mezara götürür müzeye kaldırır dahada olmadı kafalarını koparır kimseye bi tüy dahi vermez.bunada kimse bi söz söyleyemez.saygılar
mehmet hoca burda saygı duyulacak kişilerden biri olduğunu hep düşündüm...burda bazı kişiler hariç başkası yazsa cevap bile vermem şu yazılanlara...öncelikle kendimi özetleyeyim...bu kuş sevdası nasıl başladı?...ben gecekondu semtinde doğup büyümüş biriyim...mahallemizde halit dede vardı çokca kuşları vardı...okul yolu bayırdı...orda hergün kuş uçururdu...bizde izlerdik...tabi yollar asfalt değildi...o kuşlardan şimdi göremiyorum...halit dedede 3 çeşit kuş vardı...beyaz perçemliler, limoniler ve dumanlılar...hayranlıkla izlerdik kuş oyun yapmaya başladığında abartmıyorum ortalık toz duman olurdu...yollar hep toprak yol ya...kuşlar kimseden sakınmazdı...oraya oyun yapacaksa oraya oynardı ve oyun yaparken sanki savaş çıkmış gibi bir ses :)) öyle dakka başı olmazdı tabi bu olay biraz beklemek lazımdı :)) birde yavru kovalarken komik görüntüsü vardı elinde kocaman bir çita üstünde poşet bağlamış akşama kadar sallar dururdu...3 işi vardı ezan okumak, namaz kılmak ve kuşlara bakmak...o zamanlar hırsızlık olayları yoktu...halit dede den kim kuş istese verirdi...hatta bi keresinde banada vermişti herhalde izlememizden sıkılmış olsa gerek ancak evde peder izin vermedi...sonraki yıllarda halit dede mahalleden ayrıldı ve bir daha hiç haber alamadık...o gün bugündür hevesliyim...ama kuştan izleyici olarak anlarım...:)) baksam bilemem...sonra lise, üniversite, askerlik, evlilik derken yaş oldu 31...tam besleyeyim derken...tabi geleneksel bir ailem var hem maddiyat hemde eşin çalışmaması anne babamla oturdum..ancak bu eşim ayrılmak istedi ve şu an ev aldım...kredi ödüyorum...burdan daha önceden talip olayım dedim çok para istiyorlar...sonra tam parayı denkleştirmek için biriktirmeye başladım ki kefil olduğum biri krediye takıntı verdi ve onla mücadele ediyorum...sonra burdan bi keresinde hediye edebilecek birini aradım ama bulamadım :)) sonrada parayla almaya kalkıştım iskontolu yine bulamadım :)) beslemişkende eskiye götürsün istiyorum...o yüzden çoğu ticari amaçla burda dedim mehmet kardeşim...herkes demedim...bu cümleyi lütfen yanlış yorumlara...burda çok hürmete layık insanlar var...tekrar ediyorum saim abi, aras, tahir, ferhat abi, cengiz abi, uğur, fenerbahçelim, kuşlar...aklıma gelenler bunlar atladıklarım varsa özür dilerim...sonra geçenlerde bişi farkettim burda videolar paylaşımlar baktım çok keyif veriyor...kendi kuşum gibi bakıyorum yorum yapıyorum :)) sitede emeği geçen herkese teşekkür ederim...güvercinleri çok seviyorum...ikinciside şeref usta,saim usta,halit usta kuşları takla atmak için yaratılmıştır...kanatları yoluk vaziyette civciv gibi kümeslerde gezmek için değil...o yüzden bu kuşları elinde bulunanların piyasayı abartı rakamlara çekmeleri hırsızlık olaylarını arttırmaktan başka bi işe yaramayacaktır...2 çift damızlık ayırıp yavruları kovalamak ve çevremizdekilerle paylaşmak zor olmasa gerek...bu nadide kuşları izlemekten hem kendimizi hemde başkalarını mahrum etmeyelim...fani dünya diyorum...saygılar sunuyorum...hatam varsada bi önceki mesajda çok özür dilerim...

Bu kuşlar zamanının iyi oynamış, kendini beğendirmiş izlemeye doyulmayan kuşlarıdır. Fakat günümüzde hali hazırda bu kuşları tabiri caizse cebinden çıkartacak nice kuşlar mevcuttur. Yanlız site içinden ve dışından fikir beyan eden kişilerce anlaşılmayan neden bu kuşları bulunmaz hint kumaşıymış gibi piyasaya aktarmak, lanse etmek isteniyor, halbuki sevgi ve saygıyı ön planda tutarak rant sağlama veya sinerji oluşturma çabasından vazgeçilerek bu neslin paylaşımları yapılsa eminiz daha hoş ve sağlıklı paylaşımlar olacaktır.

Belki içimizden bu kuşları besleyenler, söylediğimiz gibi işin bu boyutunu düşünmüyor olabilirler. Bu duruma saygı duyarız, fakat bu neslin halen daha abartılarak anlatılması, alıcıya yüksek meblada sunulması, insanların gözünde ulaşılmazmış gibi bir izlenim bırakıyor. Be sebeble dışarıdan izlenim gösteren kişiler haklı olarak bu olaylara tepkilerini beyan ediyor, fikirlerini söylüyorlar. Bu durumda bu neslin yetiştiriciliğini veya ticaretini yapan kişiler tarafından yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermesi, binlerce kişinin bulunduğu kuscular.org sitesindeki ortamda huzur bozucu durumların ortaya çıkmasına neden oluyor. Aslında herşey tadında bırakılsa ne yersiz övülse nede abartılsa daha güzel paylaşım ortamınının temelini bozulmamak üzere atmış olacağız. Kuscular.org sitesi olarak sitede dile getirilen "Rahmetli Saim Ustanın" "Elektrikçi Şeref'in" kuşlarının neslinin ne durumda olduğunu göstermek adına büyük çapta araştırmalarda bulunduk. Site üyelerimizden Syn: Tahir Kemal BOZOĞLU'nun tavsiyesiyle Dursun ŞANVERİR (polis dursun), Selçuk PEHLİVAN, Şafak YILANLI (arapçı şafak), Sezai KOÇUBOĞA, Duran SOLMAZ (kel turan), Ertan ER (kulupçü ertan), Metin BALTACIPAŞA gibi isimlerle roportajlar yapmış, sizlerin izlenimine sunmuştuk. Fakat bazı kişiler bu yapılan araştırmaları tatminkar bulmayıp veya kuşların değerinden az anlatıldığı düşüncesine kapılarak site üzerinden abartılı anlatımlarda bulunmuş, bu konudaki kuşların piyasanın bulunmaz kuşları olduğunu dile getirerek rant elde etmeye çalıştılar. Halbuki bu kuşları besleyen ilk ağızlardan bir "Kel Turan" bir Sezai KOÇUBOĞA ve daha onlarca sayabileceğimiz isimler bu kuşların nasıl kuşlar olduğunu, değerlerinin ne olduğunu hakikatiyle anlattılar. Buda çoğu insan için yeterli ve doğru oldu.

Kuscular.org sitesinde bu tür efsanevi güvercin nesillerinin ve yaşayan/yaşamayan isimlerin üzerinden pay çıkarma, reklam yapma, isimlerini ön plana çıkarma gibi hayellerde olanlar, konuda yapacakları yorumlarda dikkatli davranmak zorunda olup bu kişilerin yaptığı yorumlar toplumun bilgisini yanıltacağı için konuda yapılacak görüş ve ifadelerin real ve yansız olması baz alınacak, aksi taktirde yazının rastgele yazıldığı göz önünde bulunularak öne sürülen görüş silinecek, dahada ileri gidilmesi halinde yazıyı yazan kişinin üyeliği iptal edilecektir.

Herkesin kuşu kendine güzeldir, kimse kimseye birşey ispat etmek zorunda ve mecburiyetinde değildir. Site üzerinden yapılacak alışverişlerde mümkün olduğunca abartıdan uzak beyanlarda bulunalım.

Teşekkür ederiz.
Saygılarımızla;
Türkiye'nin En Çok Ziyaret Edilen Güvercin Sitesi

cevdet özbayer' Alıntı:
Hasan bey, anlatım ve yorumlarınız için size çok teşekkür ederim. Yerden göğe kadar haklısınız.
Yukarıda vermiş olduğunuz isimdeki şahısları uzaktanda olsa tanıyıp biliyorum,bunların dışında daha bir çok isimlerde var,hatta öz yiğenide bunlara dahil.
Rahmetli Şeref ağa daha hasta iken ve haftada bazen bir bazende iki kere böbrek makinasına (diyaliz) bağlanırkan ben kendisiyle görüşürdüm. Sayısını bilemem ama hersene kuş uçurma sezonunda hiç yanına gitmesam enaz 50 kere kuş seyretmeye veya bakmıya giderdim,orada hiç görmediğim ve tanımadığım insanlar bugün Şeref ağaya kuş verdiklerini söylüyorlar.
Ben enaz 15 senedir Hasköy solfasolda Arap Hayati ve Tepedeki Yozgatlı Adem(birayönce sarı seyrettim) bunların dışında kuş görmedim, ha bu kuşlar Şeref ağanın kuşlarını tutarmı derseniz ancak yarısı olur derim.
Ama Şeref ağanın eski kuşlarından bazı arkadaşlarda halen var,yanlız ondaki gibi oynayan varmı ,görmedim.
Açıklamalarınız için tekrar teşekkür ederim.
Selam ve sevgilerinle,Allah'a emanet olun.

Cevdet Özbayer Ankara.

.

ADMİN' Alıntı:
Bu kuşlar zamanının iyi oynamış, kendini beğendirmiş izlemeye doyulmayan kuşlarıdır. Fakat günümüzde hali hazırda bu kuşları tabiri caizse cebinden çıkartacak nice kuşlar mevcuttur. Yanlız site içinden ve dışından fikir beyan eden kişilerce anlaşılmayan neden bu kuşları bulunmaz hint kumaşıymış gibi piyasaya aktarmak, lanse etmek isteniyor, halbuki sevgi ve saygıyı ön planda tutarak rant sağlama veya sinerji oluşturma çabasından vazgeçilerek bu neslin paylaşımları yapılsa eminiz daha hoş ve sağlıklı paylaşımlar olacaktır.

Belki içimizden bu kuşları besleyenler, söylediğimiz gibi işin bu boyutunu düşünmüyor olabilirler. Bu duruma saygı duyarız, fakat bu neslin halen daha abartılarak anlatılması, alıcıya yüksek meblada sunulması, insanların gözünde ulaşılmazmış gibi bir izlenim bırakıyor. Be sebeble dışarıdan izlenim gösteren kişiler haklı olarak bu olaylara tepkilerini beyan ediyor, fikirlerini söylüyorlar. Bu durumda bu neslin yetiştiriciliğini veya ticaretini yapan kişiler tarafından yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermesi, binlerce kişinin bulunduğu kuscular.org sitesindeki ortamda huzur bozucu durumların ortaya çıkmasına neden oluyor. Aslında herşey tadında bırakılsa ne yersiz övülse nede abartılsa daha güzel paylaşım ortamınının temelini bozulmamak üzere atmış olacağız. Kuscular.org sitesi olarak sitede dile getirilen "Rahmetli Saim Ustanın" "Elektrikçi Şeref'in" kuşlarının neslinin ne durumda olduğunu göstermek adına büyük çapta araştırmalarda bulunduk. Site üyelerimizden Syn: Tahir Kemal BOZOĞLU'nun tavsiyesiyle Dursun ŞANVERİR (polis dursun), Selçuk PEHLİVAN, Şafak YILANLI (arapçı şafak), Sezai KOÇUBOĞA, Duran SOLMAZ (kel turan), Ertan ER (kulupçü ertan), Metin BALTACIPAŞA gibi isimlerle roportajlar yapmış, sizlerin izlenimine sunmuştuk. Fakat bazı kişiler bu yapılan araştırmaları tatminkar bulmayıp veya kuşların değerinden az anlatıldığı düşüncesine kapılarak site üzerinden abartılı anlatımlarda bulunmuş, bu konudaki kuşların piyasanın bulunmaz kuşları olduğunu dile getirerek rant elde etmeye çalıştılar. Halbuki bu kuşları besleyen ilk ağızlardan bir "Kel Turan" bir Sezai KOÇUBOĞA ve daha onlarca sayabileceğimiz isimler bu kuşların nasıl kuşlar olduğunu, değerlerinin ne olduğunu hakikatiyle anlattılar. Buda çoğu insan için yeterli ve doğru oldu.

Kuscular.org sitesinde bu tür efsanevi güvercin nesillerinin ve yaşayan/yaşamayan isimlerin üzerinden pay çıkarma, reklam yapma, isimlerini ön plana çıkarma gibi hayellerde olanlar, konuda yapacakları yorumlarda dikkatli davranmak zorunda olup bu kişilerin yaptığı yorumlar toplumun bilgisini yanıltacağı için konuda yapılacak görüş ve ifadelerin real ve yansız olması baz alınacak, aksi taktirde yazının rastgele yazıldığı göz önünde bulunularak öne sürülen görüş silinecek, dahada ileri gidilmesi halinde yazıyı yazan kişinin üyeliği iptal edilecektir.

Herkesin kuşu kendine güzeldir, kimse kimseye birşey ispat etmek zorunda ve mecburiyetinde değildir. Site üzerinden yapılacak alışverişlerde mümkün olduğunca abartıdan uzak beyanlarda bulunalım.

Teşekkür ederiz.
Saygılarımızla;
Türkiye'nin En Çok Ziyaret Edilen Güvercin Sitesi

s.a

ben size kendimi anlatamadım sanırım
ben kuş satmam degerli gördügüm insanlara hediye ederim
ben kuşumu anlatmazdım ki ihtiyacım yoktu ama gördümki sanal alemde insanlar kandırılıyor bu yüzden bilgi paylaşmak istedim ama sanırım yanlış yaptım
ve deniliyorki bu kuşlar hakkında araştırılma yapılmış saydıgınız isimlerden bir tanesi benim anlattıgım kuşlardan bir tane izlemişse hakkımda bütün idia ettiginiz saözleri kabul ediyorum siz ankara dışındasınız biz merkezindeyiz ve inannın sizden daha fazla bilgiye sahibiz anlatanlardan da.
rant diyorsunuz varsa hakkımda bir kişi bana kuş sattı diye buyursun gelsin bana desin.

ÖZ ELEŞTİRİ
ve size gelimce ADMİN bey bu forma bu yazıyı yazdınız tamam yazan sizsiniz ama agız başkasınız agzı

AMAÇ sadece paylaşımdı
yapılanları hazmedemiyorum
ve bundan sonra kim ne şekilde kuş dan rant nema kompedanlık adına ne yaparlarsa yapsınlar
bunda sizinde payınız oldugunu hatırlatmak isterim

S.A Arkadaslar.

Bir kus icin bazi insanlarin birbirlerini yemelerine bir türlü anlam veremiyor,cok sacmaca buluyorum.Aramiza sonradan gelipte bize suclamalarda bulunan insanlara tek diycegim kelime,bizim aramizi bozamazsiniz ve huzurumuzu kaciramazsiniz.

Vede buraya art niyetle gelip karmasa cikartan kisilere son diycegim kelime,bu kuslar ve diger görüdügünüz kuslar ilan sayfasina konulmadikca satilik degildirler bilginiz olsun.

BOZOGLU

Konuya yazmak istemedikçe bazı kendini bilmezler ne hikmettirki zorla yazdırıyorlar, buraya üç dostumu davet ettim 7 ay önce. Geldiklerinden beri yazdılar (ispatıyla). Bu dostlarım kişilere yönelik bazı cevaplarında telefon numaralarını vermişler, ve kendini bilmezler olarak tabir ettiğim bazı kişiler telefon edip saçma sapan tehtidlerde bulunmuşlar bu dostlarıma.
Bunu yazmamın tek sebebi bu kadar iyi bilen bu vatandaşlar yazanları değil, yazanları davet eden kişi olarak 543 886 2629 nolu telefondan bana ulaşsınlar, bende kaydı bulunan emri baki, tehtid dolu konuşmaları banada yapsınlar...

s.a sayın admin tl numaraları beyliyse neden yasal işleme başvurmuyorsunuz.tahir beyin yazmış oldugu yazı beni baya kırdı yazı hakkında özel mesaj gönderdim cevabı gelmeyince bu benim dedim bu konuya aralarınada katılan bendim murat beylede küçük de olsa polemige girmiştik ve halen aklımda takılan aranıza sonradan girenlerden oldugunu nerden biliniyorbu tehdit yada arabozucu tek çara telefon numaralar hakkında incele yaptırmanız kinseyide zan altında bırakılmasın

Sanırım bu konu artık kangren oldu ,; bu satten sonra da doğru düzgün bir yeregideceği ümüdi taşımıyorum ben, açıkçası .
Her seferinde sorunların üzerine bir tüydaha dikiliyor malesef , bu konu tatsızlık saçıyor , amacını ve anlamını yitirdi ..
Yönetici arkadaşların konyu kaldırmlarının daha anlamı olabileceğini düşünüyorum .. selamlarŞEREF

kuşlar' Alıntı:
s.a sayın admin tl numaraları beyliyse neden yasal işleme başvurmuyorsunuz.tahir beyin yazmış oldugu yazı beni baya kırdı yazı hakkında özel mesaj gönderdim cevabı gelmeyince bu benim dedim bu konuya aralarınada katılan bendim murat beylede küçük de olsa polemige girmiştik ve halen aklımda takılan aranıza sonradan girenlerden oldugunu nerden biliniyorbu tehdit yada arabozucu tek çara telefon numaralar hakkında incele yaptırmanız kinseyide zan altında bırakılmasın

A,S Sahin Bey.

Hangi yazim sizi kirdi ben size yönelik birsey yazdigimi sanmiyorum,kirdiysamda özür dilerim.Mesaj yolladim demissiniz,bana sizin tarafinizdan yollanan bir mesaj gelmedi konuyu biraz daha acarsaniz sevinirim.

BOZOGLU

s.a sayın tahir bey sonradan aramıza katılan yazınıza bu arabozucuları isimleriyle yazılsa daha iyi olmazmıydı evet size bukonu hakında özel mesaj gönderdim ya yanlış yere gönderdim yada beceremedim. bu benmiyim yoksa başkasımı diye cevap gelmeyince bu benim dedim amaki yazınızda belirtmişsiniz çok şükür ben degilmişim sevindim yanlış anladıgım için sizden özür dilerim saygılarımla . ALLAHA EMANET OLUN

elektrikçi şerefin kuşlar bende diyen arkadaşlar şeref ağa rahmetli olmuş diyelim 6-7 sene oldu bu kuşlardan senede 2 çift yavru alınsa 6 senede bir çift kuştan olur 36 kuş. peki kuşçuluksa uçurmayla olur nerede bu kuşlarda uçup oynayan.varsa şeref ağa isim yapmış kuşlarıyla sizler neden bu kuşları uçurup isim yapmıyor veya adamın adını devam ettirmiyorsunuz. senede bir kuş oynasa 6 senede eder altı kuş bunuda herkes duyar.

selami06' Alıntı:
elektrikçi şerefin kuşlar bende diyen arkadaşlar şeref ağa rahmetli olmuş diyelim 6-7 sene oldu bu kuşlardan senede 2 çift yavru alınsa 6 senede bir çift kuştan olur 36 kuş. peki kuşçuluksa uçurmayla olur nerede bu kuşlarda uçup oynayan.varsa şeref ağa isim yapmış kuşlarıyla sizler neden bu kuşları uçurup isim yapmıyor veya adamın adını devam ettirmiyorsunuz. senede bir kuş oynasa 6 senede eder altı kuş bunuda herkes duyar.

s.a

güzel bi bilanço çıkarmışsınız :))
pek fazla isim yapmak gibi niyetimiz olmadıgından kendimize uçuruyoruz şeref aganın ismine uçurmayada gerek duymuyoruz ki geregi hiç yok kendisi bu camia içerisinde yerini gayet güzel şekilde temsil etmiştir.

saygılar
k.murat

Her ne ve nasıl olursa olsun eskilere rahmetli amcalarımızı rahmetle analım,saygımızı eksik etmeyelim onlar bişeyler yapmışki halen adı telaffuz ediliyor.

ben elektirikçi şerefin yüzünü bile görmedim ancak yaşı 65 70 civarında kuşçu bir abimizin hasta oldugu için kuşlarını satın aldıkkendisine bu kuşların nerden geldiğini sorduk oda bize elektirikçi şerefin kuşları dedi zamanında ondan almış arap ve gökler.genelde tepeli çıkıyor yavrular .biz kuşlardan ucurduk 40 m den aşağı ineni olmadı yaklaşık 1 ay önce yuvamıza hırsız girdi kuşların anaçlarının hepsini çaldırdık elimizde 3 arap 2 tepeli gök kaldı. gerçekten bu kuşlar elektirikçi şerefinse cok güzel kuşlar ellerine sağlık allah rahmet eylesin ara sıra bozdumanlı veriyor kuşlar.

şafak abi senle tanısmayı cok isityorum aslında neden dersen ben seni bayadır arastırıyorum bi türlü ulasamadım sana nasıl ulasabilirim ben numaramı versem ararmısın
05444421008

Selamın aleyküm , rahmetli şeref ağanın kuşlarından elimde var , bu konuyu fazla açmak istemiyorum çünkü çook uzun derin mevzular sadece bildiğim bişey var 94 senesinde ozaman 16 yaşındaydım ben bu elimdeki ana babayı 3 arkadaş ortak iyi para verip aldık ama nekadarda iyi para versek bu kuşları satın alırcasına değil hediye mayetinde almıştık helelı hoş olsun verdiğimiz paranın, elinizde iyi kuş varsa kimseye bahsetmeyin şimdi sene 2012 şuzamanda saim ustanın , şeref ağanın , nazardayının bu gibi değerli abilerin kuşları zamanında isim yapmış kalmış şimdi kimin kümesine gitseniz illaki rahmetlilerden nazardayıya , saim ustaya , şeref ağaya bi kuşunu dayatıyorlar bu onlardan abi ,aman abi ,şimdi kimsede kalmadı böylesi :) sonra sağda solda bahsediyor hooop 1 hafta içinde kümesi kalkıyor çalan kişi kıymetini bilmez alacağı 50-100 tl yi düşünür senin zevkin benim zevkim merakım onun umrunda değil , elin iyisi hiç bi zaman bitmez türkiyeyi ters çevirsen yer altı madenlerimizden biride oyun kuşudur bi soy kuş sana bana helal yolla geldiyse onun başına bişey gelmez allahın izniyle 15-20 gün önce kümesimi aldılar ama ne hikmettir rahmetli şeref ağanın 16 ile 18 yaşlarında 3 eke kuşu ve başka 2 yavru kalmış 11 tanede şeref ağanınkileri kırmıştım onlar da gitti önemsemiyorum gidenleri sonuçta her kuşcunun yaptığı gibi kırıyorum benim zevkim merakım sadece bu kuşları yerde seyretmek oyun tarzımı beni ve birçok kişiyi zamanında tatmin ettiği için akşamları kafamı yastığa koyduğum zaman rahat uyuyorum düşünmüyorum aman bunların altından gelen hata yaparmı oynarmı yapışırmı dirsekmi açar işim olmaz arkadaşlar sağda solda kırıkları var isim vermeye gerek yok zaman zaman seyrediyorum yani kısacası diyeceğim bu kuşlardan elinde olan varsa kırıkta olsa işlemesini bilsinler işleyince kendilerinden üstünleride çıkıyor ve kuşların altı sürekli çalışıyor her yöreyle kır fark etmiyor fazlası var eksiği yok olanlar çıkıyor kimde iyi kuş varsa hangi memlekette kuş varsa o kişilerin emeklerine saygı duyarım ve heryerde ismini kullanırım ama kuşçulukta kara kalemle çalışma işi çok olunca yalan olmuş kuşculuk yanlış anlamasın kimse ama şimdilerde millet kendini kandırıyor bi hayelle yatıyor bir hayalle kalkıyor 10 yılı geçiyor halen kuşa sefer yaptırmaya çalışıyor emekçilere lafım yok alınmayın sakın allah biliyor kimlere ne düşündüğümü , etrafta pirana çok var kuş hırsızlığının cezası yok olmayınca herkezin canı yanıyor kilidim var kümesim sağlam diye kimse güvenmesin valla bi kuş oynatın kümesi vinçle kaldırırlar bakmayın şimdilerde oynayan kuş yok kuşda para etmiyor bulaşmıyorlar konu konuyu açıyor arkadaşlarda fazla uzatmıyacağım kendimle beraber çevremde birsürü şahidimde vardır birileri bişey anlatınca saygısızlık yapmayalım karşımızdaki ne anlatırsa anlatsın senin benim işime gelmiyorsa hak verelim gelmiyorsa sende kalsın yada kötü konuşmadan paylaşılsın fikirleri , örnek bendeki kalan şeref ağanın kuşları 16-18 yaşlarında inanın dölüde tutuyor yavruya baktığı gibi kendilerine bakmıyorlar maşallahı var bizler elimizdeki kuşun beslenme açısından bakımını iyi yapalım bakın ozaman dölden ve yavrudan yumurtadan nezaman kaç yaşında kesiliyor kendiniz görün kuş döl tutmuyorsa erkek , yanlış bi kullandığın yada senden önce kullanan adamın hatasıdır kuşun değil aynı şey dişi içinde geçerlidir şimdilik bukadar saygılar ,

Tabiki herkesin kuşu kendine güzel.
Ve birçok kişinin kuşları saim usta dan yada şeref ağanın kanı girmiştir o kuşların soyundandır benim buna da lafım yok.
Benim ve birçok arkadaşın söylediği şey bu kuşların safı,özü sadece bendedir 1o yıllardır saf hiç bozulmadan koruyorum diyip prim yapmaya çalışan kuşları övüp,reklam yapıp millete faiş fiyatara kuş satmaya çalışan simsarlaradır bizim sitemimiz.

Simsarlar çok maalesef bu insanların neden bu kadar çoğaldığı ise bana sorarsanız kuş dan anlamayana insanların sayısı anlayandan çok olmasıdır adamlar uğraşıyor uğraşıyor emek veriyorlar yıllarını vermişler isim yapmışlar yani oyun kuşunda 1 kuş hazırlamak 1 yıl alıyor tamam oldu bu iş demen için dahada uzun zaman alıyor eee ben bukadar emek verecem sonra 30 liraya mezatta pazarda el altından orda burda satacam burda simsarların suçu yok aslında alan kişi tamamen hatalı insan biraz mantıklı düşünür herkezin aradığı bişey var ne için bukadar mücadele veriliyor hepimiz bişeyin peşindeyiz iyi kuşunu neden satsın adam ben bunu anlamıyorum şahsıma konuşuyorum bu benim zevkim benim meselem parayla alamassınız burda hatır geçerlidir para işin içine girerse kuşda bulunmaz bas parayı al bas parayı adam sana tabancasınıda mermisinide versin nerde böyle kolay iş bas parayı kuşcu ol yok böyle bişey simsar işin kurnazlığında yalan yoldan ticaret yapıyor eh bazı arkadaşlarımızada simsarlardan kuş almak işine geliyor hani rahmetlinin kuşuya aklı sıra seni beni kandıracak onda yok bende olsun düşünüyor zaman gelir görürsün onun kümesinde sorsan yolda önüme düştü çocuk yakalamış geldi kendi indi 40 dereden 40 su getirir negereği var kendini küçültüyorsun kendini kandırıyorsun , ben istanbuldayım yanlış anlamayın buraya türkiyeden gelen kuşun haddi hesabı yok neler geldi geçti burdan neden burda para var çünkü canlı para kimse kimseyi tanımaz onun için kuşlar ankaradan tutda ağrıdan heryerden gelir burası toplanma kampı ama gene üzülerek söylüyorum haddi hesabı olmayıp gelen kuşların hepsi bir yalan hepsi bir senaryo bunlar denenmiş neticesi alınmış kuşlardır az bi sayıdan bahsetmiyorum siz düşünün nedemek istediğimi kuş meraklısı kuşu bırakmaz evine müthahit girer adamın durumu olmaz işleri kötüye gider herşey olabilir ama satma işi olmaz ayrırır biyere sağlama alır kendini ama işte simsarya satarken der adam taşındı yeri yok adama bişey oldu bırakıyor alanada cazip gelir birikide namlı isim kullanır hooop satış gerçekleşir :) alana hayırlı olsun . ne yapmalı bu durumda mantık yürütüp olayın önünü kesmek lazım saygılar , kuş 2 kanat 1 kuyrukdan oluşur yalan ise biçok şeylerden oluşur .

Rahmetli Şeref ağayı eniyi tanıyanların başında Bankacı Faruk gelir (Faruk Yücesoy-Mardin'li ) Faruk siteler İşbankasında şef olarak çalışıyordu,işbankasıyla Şeref ağanın dükkanlarının arasındaki mesefa ortalama 100-150 m. cıvarında.
Bankacı Faruk hemen hemen hergün öğlenleri şeref ağanın dükkanında onunla sohbet eder kuş muhabbeti yaparlardı,akşamlarıda sitelerden solfasola iner kuş uçururlardı(kendimi yazmıyorum çünkü raklama girer )

Şeref ağanın en iyi hızlı oynayan kuşları hangi sene çalındı ?
bundan sonra topladığı kuşlar ne zaman çalındı ?

Bütün bunları en ince ayrıntılarına kadar Bankacı Faruk herkesden çok daha iyi bilir. Hangi renk kuşun nasıl oynadığını,hangi renk kuşların karşı dağdan sıkıp attığını,hangi kuşların çok uzun bol taklalı olduklarını,hangi kuşların kaç sefer yaptıklarını bu camiada eniyi bankacı Faruk bilir,Rahmetli şeref ağanın kuşlarıyla ilgili doğru bilgi almak isteyenler ve fikir sahibi olmak isteyenlar bankacı Faruk ile irtibata geçsinler ve bendende selam söylesinler.

Herkesin Ramazan ayı mübarek olsun.

Geri