soylemez18
Üye
- Ad Soyad
- yavuz sinan ordu
- Meslek
- otomotiv tamiri
- İlgi Alanı
- Kediler
Selamün aleyküm herkeze; Cevdet amca sana bir soru soracam rahmetli elektrikçi şeref amcayı şahsen tanımıyorum ama ismi bir yerlerden hatırlıyorum yaşımın yettiği ve gözümün gördüğü kadarını konuşacam 90 lı yıllarda çankırıda ismini vermek istemediğim meşhur kuşçulardan birinde araplar uçardı 14-15 başla 3 direk gittiklerini bilirim.sizin bahsettiğiniz şeref amcanın araplarında aynalı, peşli yada arka tırnağının üstünde beyaz tüy varmıydı?cevdet özbayer' Alıntı:Rahmetlide bozlar ve bozdumanlılar yokken araplar vardı,hatta oynayan büyük arap erkeği uzun bi süre değişik dişilere denediği halde randımanlı yavru alıp uçuramadı. Mardinli Faruk (bankacı faruk ) ile ikisi rahmetli Keşküş polis Hüseyin'in evinin önündeki kuşçu dükkanını işletirken Urfa'dan yeni getirdiği kuşların içinden güzel bi arap akkuyruk dişiyi yanlış hatırlamıyorsam 7,5 tl. alıp büyük arap erkeğe eş etmiş ve bu dişiden çıkan arap yavrular
diğer arap yavrulardan daha iyi oynayınca Şeref ağa bu kanala devam etmişti.
Şeref ağanın evini bilenler belki hatırlarlar kuşların olduğu yer ile bahçe kapısının yüksekliği 1,5 m. civarında yanlız bahçe kapısı bir metre filandı yani arada 50cm.lik bi boşluk vardı, büyük arap erkek karşı dağdan kapattığı zaman bu bahçe kapısının üstündeki tahtanın arasından geçip bahçeye oturur ve seyredenlere ayrı bi zevk verirdi.
Bu anlattığım 25,30 sene önceydi,belkide daha fazlada olmuştur.
Allah (cc) emanet olun.
Cevdet Özbayer Ankara
iyi günler dileyerek saygılar sunuyorum.