Elektrikci Şeref

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer ÖZKURT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 234
  • Görüntüleme Görüntüleme 75K
cevdet özbayer' Alıntı:
Rahmetlide bozlar ve bozdumanlılar yokken araplar vardı,hatta oynayan büyük arap erkeği uzun bi süre değişik dişilere denediği halde randımanlı yavru alıp uçuramadı. Mardinli Faruk (bankacı faruk ) ile ikisi rahmetli Keşküş polis Hüseyin'in evinin önündeki kuşçu dükkanını işletirken Urfa'dan yeni getirdiği kuşların içinden güzel bi arap akkuyruk dişiyi yanlış hatırlamıyorsam 7,5 tl. alıp büyük arap erkeğe eş etmiş ve bu dişiden çıkan arap yavrular
diğer arap yavrulardan daha iyi oynayınca Şeref ağa bu kanala devam etmişti.
Şeref ağanın evini bilenler belki hatırlarlar kuşların olduğu yer ile bahçe kapısının yüksekliği 1,5 m. civarında yanlız bahçe kapısı bir metre filandı yani arada 50cm.lik bi boşluk vardı, büyük arap erkek karşı dağdan kapattığı zaman bu bahçe kapısının üstündeki tahtanın arasından geçip bahçeye oturur ve seyredenlere ayrı bi zevk verirdi.
Bu anlattığım 25,30 sene önceydi,belkide daha fazlada olmuştur.
Allah (cc) emanet olun.

Cevdet Özbayer Ankara
Selamün aleyküm herkeze; Cevdet amca sana bir soru soracam rahmetli elektrikçi şeref amcayı şahsen tanımıyorum ama ismi bir yerlerden hatırlıyorum yaşımın yettiği ve gözümün gördüğü kadarını konuşacam 90 lı yıllarda çankırıda ismini vermek istemediğim meşhur kuşçulardan birinde araplar uçardı 14-15 başla 3 direk gittiklerini bilirim.sizin bahsettiğiniz şeref amcanın araplarında aynalı, peşli yada arka tırnağının üstünde beyaz tüy varmıydı?
iyi günler dileyerek saygılar sunuyorum.

Daha önceleride defalarca yazdım,şimdi o yazdıklarımı bile arayıp bulmak oldukca yorucu geliyor bana,onun için topu bankacı Faruk'a attım,şaka bir yana şaref ağanın kuşlarını cidden faruk benden çok daha iyi tanıyıp biliyor,onunla irtibata geçerseniz çok daha sağlıklı bilgi edinebilirsiniz.

Şeref ağanın araplarının arasında
1) bent deresinde uçan binalinin büyük arap erkeği var
2)zabıta kemalin arka ayaklarında ve kıçının etrafında beyaz olan arapları var
3) Gülverenli Ünal'ın arap takgalıları var
4) kel fazlının çizmeli arapları var
5) kösedayının Kolombo arapları var
6)birde dumanlı kirlilerle arapların altından çıkan üzerleri pullu silik arapları var,dumanlıların altından arap,arapların altındanda dumanlı kirli çıkar,bunlar hem takkalı hemde düz yavru verirler.

Daha detaylı bilgi için bankacı faruk ile gülverenli ünala sorabilirsiniz.

cevdet özbayer' Alıntı:
Daha önceleride defalarca yazdım,şimdi o yazdıklarımı bile arayıp bulmak oldukca yorucu geliyor bana,onun için topu bankacı Faruk'a attım,şaka bir yana şaref ağanın kuşlarını cidden faruk benden çok daha iyi tanıyıp biliyor,onunla irtibata geçerseniz çok daha sağlıklı bilgi edinebilirsiniz.

6)birde dumanlı kirlilerle arapların altından çıkan üzerleri pullu silik arapları var,dumanlıların altından arap,arapların altındanda dumanlı kirli çıkar,bunlar hem takkalı hemde düz yavru verirler.

Sağolasın Cevdet amca şimdilik yeterli,Bu dediğin renkte ve şekilde kuşlara tanık oldum.ALLAH kısmet ederde karşılaşırsam sorarım.ALLAH'a emanet ol sağlıcakla kal.

cevdet özbayer' Alıntı:

çorumlu erkekle arapaynalı dişinin altından çıkanları izlemediniz sanırım.

"çorumlu erkekle arapaynalı dişinin altından çıkanları izlemediniz sanırım "

İzlemedik Murat kardeş anlatırsan seviniriz , anladığım kadarıyla şeref ağanın kuşlarını besliyorsun , yanlış hatırlamıyorsam bir kaç resim de atmıştın, paylaşımların için şimdiden teşekkürler, Nevşehir den saygılarla

slm arkadaşlar.ben a.paşadan çeto.polis dursun sadece bu saydıklarınızın bazılarını görmüştür.detaylı bilgi veremez.kuş satışı hedeflemiş enümekli bi bakıcıdır.elektrikci şeref rahmetli onu evine sokmamıştır eminim.zabıta kemal bizim çocukluğumuzun en iyi kuşlarını uçurmuş harika bir kuşcudur.ardiyeci yılmaz ha keza.şimdi ortada bunlar gibi adamlar yok.kuş satıcıları insanları avlamak için bu eski iyi kuşcularla samimi olduklarına inandırmaya çalışıyor insanları.bence kuşun kimin olduğu yada kimden alındığının artık önemi yok.çünkü o kuşlara birçok başka kuş karıştı.elinde oynayan ve altındanda oynayan yavru veren kuşu olan da bi elektrikci şeref bi zabıta kemal bence.her kim ne derse desin iyi kuş beslemiş olan büyüklerimden ahrete tecelli edenlere rahmet hayatta olanlara saygılarımı sunarken herkes şu anda beslediğinin kıymetini bilse yeter derim.kuş satan insan bana göre zevkini eğlencesini paraya feda eden insan demek.bence adam gibi kuşcu kuş satmaz gerçek dostuna hediye eder ancak.bu nedenle eski iyi kuşçuları kullanarak isim yapmaya çalışan yada kuş satmaya çalışan hokkabazlara dikkat edelim.her kim iyi kuşcu ve iyi ahlaklıysa kuşunun tüyü kadar hayrını görsün.hürmetlerimle

ankara_expresi' Alıntı:
slm arkadaşlar.ben a.paşadan çeto.polis dursun sadece bu saydıklarınızın bazılarını görmüştür.detaylı bilgi veremez.kuş satışı hedeflemiş enümekli bi bakıcıdır.elektrikci şeref rahmetli onu evine sokmamıştır eminim.zabıta kemal bizim çocukluğumuzun en iyi kuşlarını uçurmuş harika bir kuşcudur.ardiyeci yılmaz ha keza.şimdi ortada bunlar gibi adamlar yok.kuş satıcıları insanları avlamak için bu eski iyi kuşcularla samimi olduklarına inandırmaya çalışıyor insanları.bence kuşun kimin olduğu yada kimden alındığının artık önemi yok.çünkü o kuşlara birçok başka kuş karıştı.elinde oynayan ve altındanda oynayan yavru veren kuşu olan da bi elektrikci şeref bi zabıta kemal bence.her kim ne derse desin iyi kuş beslemiş olan büyüklerimden ahrete tecelli edenlere rahmet hayatta olanlara saygılarımı sunarken herkes şu anda beslediğinin kıymetini bilse yeter derim.kuş satan insan bana göre zevkini eğlencesini paraya feda eden insan demek.bence adam gibi kuşcu kuş satmaz gerçek dostuna hediye eder ancak.bu nedenle eski iyi kuşçuları kullanarak isim yapmaya çalışan yada kuş satmaya çalışan hokkabazlara dikkat edelim.her kim iyi kuşcu ve iyi ahlaklıysa kuşunun tüyü kadar hayrını görsün.hürmetlerimle
Kısa ve net cevap Teşekkür ederim.

Çorumlu Arap erkek; Bentderesinde genelevin yantarafında atarabacı Binalinin uçurduğu kuş,binali yaşlanınca ve hastalanınca Çorumun kazası Sungurluya köyünegöçtü,rahmetli Şeref ağada sungurluya gidip arap arkeği oradan alıp getirdi.
Şimdi bende şeref ağanın o kuşlarından var diyenlere sesleniyorum,o arap erkeğin yarısı kadar oynayan bir kuş uçursunlar seyretmesine 100 tl. vereceğim.
Haa bu kuşun kanından veya cinsinden belki Binalinin kardeşi deynekci Dursunun verdiği yerlerde vardır,lakin aradan 20-25 seneye yakın bir zaman geçti,belkide daha fazla,eğer bunun ayarında bir arap oynasaydı illaki bunca zamanda duyulurdu.
Şimdi bu kuşlardan ahkam kesenlerin büyük bir çoğunluğu o zamanlar kısapantolonla parkta oynuyorlardı,varın gerisini sizler düşünün artık.

o arap dediğiniz arap ne yapmıştır oyun olarak yazarsanız sevirim abi. birde atilla abiye sorum var anlattıklarının hepsine katılıyorum kuş satmaz kısmı hariç besleyici bedavayamı alıyor yemi ? kuşu geçtim harcanan emeğin hiç mi değeri yok ??? dost dediğine bedavaya verdiğin 2000 tl lik kuşu nasıl ucurur kendi aldığı 500 tl lik kuşu nasıl ????

cevdet özbayer' Alıntı:
ankara_expresi' Alıntı:
Kısa ve net cevap Teşekkür ederim.

Çorumlu Arap erkek; Bentderesinde genelevin yantarafında atarabacı Binalinin uçurduğu kuş,binali yaşlanınca ve hastalanınca Çorumun kazası Sungurluya köyünegöçtü,rahmetli Şeref ağada sungurluya gidip arap arkeği oradan alıp getirdi.
Şimdi bende şeref ağanın o kuşlarından var diyenlere sesleniyorum,o arap erkeğin yarısı kadar oynayan bir kuş uçursunlar seyretmesine 100 tl. vereceğim.
Haa bu kuşun kanından veya cinsinden belki Binalinin kardeşi deynekci Dursunun verdiği yerlerde vardır,lakin aradan 20-25 seneye yakın bir zaman geçti,belkide daha fazla,eğer bunun ayarında bir arap oynasaydı illaki bunca zamanda duyulurdu.
Şimdi bu kuşlardan ahkam kesenlerin büyük bir çoğunluğu o zamanlar kısapantolonla parkta oynuyorlardı,varın gerisini sizler düşünün artık.

o halde size bir öneride bulanayım madem bu kuşları çok iyi takip ettigini iddaa edenler bir araya gelelim bir mekanda ben bi kaç büyügümü getireyim buyurun sizlerde gelin oturalım bu kuşlar hakkında bi konuşma yapalım ve videoya çekelim ve burada paylaşalım bilinen ve bilinmeyen ne kadar soru varsa netlik kazansın yegeni oğlu ilk agızlar yapalımki bi noktaya varalım

belki helallik almak istediginiz insanlardan da helalllik alırsınız bu vasıtayla

Bu işi çok yakından takip edip bilenlerin başında Bankacı Faruk ve Gülverenli Ünal geliyor,detaylı bilgi için onlara müracat ederseniz yanılmaz ve kandırılmazsınız.

Bazı Araplarıda şeref ağanın üst tarafında oturan , eskiden şöförler federasyonunda çalışan Şerafetdin iyi tanıyor,kendisi şu anda k.örende oturuyor ve müteahhitlik yapıyor, onada ulaşıp bilgi alabilirsiniz.

bence siz kadar bilmezler bu kuşları besleyen ve takip edenlerden daha fazla bilgiye sahipsiniz maşallah
size özel bir soru sorayım şeref aganın kaç kümesi vardı bu size çok kolay bir soru olmalı o kadar kader birligi ve arkadaşlıgı yapmışsınız zor olmasa gerek.

cevdet özbayer' Alıntı:
Rahmetlide bozlar ve bozdumanlılar yokken araplar vardı,hatta oynayan büyük arap erkeği uzun bi süre değişik dişilere denediği halde randımanlı yavru alıp uçuramadı. Mardinli Faruk (bankacı faruk ) ile ikisi rahmetli Keşküş polis Hüseyin'in evinin önündeki kuşçu dükkanını işletirken Urfa'dan yeni getirdiği kuşların içinden güzel bi arap akkuyruk dişiyi yanlış hatırlamıyorsam 7,5 tl. alıp büyük arap erkeğe eş etmiş ve bu dişiden çıkan arap yavrular
diğer arap yavrulardan daha iyi oynayınca Şeref ağa bu kanala devam etmişti.
Şeref ağanın evini bilenler belki hatırlarlar kuşların olduğu yer ile bahçe kapısının yüksekliği 1,5 m. civarında yanlız bahçe kapısı bir metre filandı yani arada 50cm.lik bi boşluk vardı, büyük arap erkek karşı dağdan kapattığı zaman bu bahçe kapısının üstündeki tahtanın arasından geçip bahçeye oturur ve seyredenlere ayrı bi zevk verirdi.
Bu anlattığım 25,30 sene önceydi,belkide daha fazlada olmuştur.
Allah (cc) emanet olun.

Cevdet Özbayer Ankara

son bir iletidaha bilgi kirliligi var yine.

çorumlu büyük erkegi bırakalım havada görmeyi uçarken yerde gören çok nadir kişi vardır eger tek bir kişi ben izledim derse ben şerefime ispatladıgı taktirde etek giyip kızılayda gezecem.

eşlenen dişi urfadan falanda gelmedi allah uzun ömür versin hala hayatta olan namı deger kömürcü mehmet bey zabıta kemalin sattıgı bir arap akkuyruk dişiyi alıp getirmesiyle ortaya çıkan kuşlardır bahsi gecen kuşlar

roportajlar-ustalarla-soylesi-asker-mustafa-agabey-t20179.html

Murat abi neden Rahmetli Elektrikçi şeref amcanın kuşları hakkında experliğe soyundun bir anlam veremiyorum.
Neden herşeyin en doğrusunu ben biliyorum havalarındasın.

Birtek sen mi biliyorsun rahmetlinin kuşlarını,geçmişini,kümes vs.

30 sene önceki bir olayı yazmış adam sen 30 sene öncesini nasıl hatırlıyorsun ki bu olayı yalanlıyorsun.
70 yaşında falansında bizim mi haberimiz yok
Başkalarına söylüyorsun kendi şahit olmadığı başkasından duyduğunu anlatıyor diye sen şahit mi oldun ki 30 sene önce ki kuşa bu kadar iddialısın.Sen başkasından duyduğunu savunuyor olmuyormusun.Hemde -mışlı, -muşluda anlatmıyorsun.

Ve neden sataşma,polemik yaratma derdindesin.Alakasız iken arka arkaya bu konuda sataşarak 2 tane üst üste mesaj yazarak gündem yaratıyorsun.

Sataştığın kişi dememişki en iyi sadece ben bilirim,bende kuşlarıda var faiş fiyatlara satıyorumda dememişken sen neden saldırı pozisyonuna geçiyorsun.

Cevdet amca daha iyi bilir diye Bankacı Faruk ve Gülverenli Ünal Beylere yönlendirmiş.
Sen buna da itiraz etmişsin .
Anlayamıyorum seni
Murat beye başvurun en ayrıntılı o bilirdi demediği için mi kızıyorsun.

Burda hiçkimse Rahmetli ustalarımızın ismini kullanarak rant sağlamaya çalışmasın yeter artık.
Rahmetliler saim usta,elektrikçi şeref,sıcacı ömer vs... Bu isimlerin hakkında Bilirkişilik yapanlardan sıkıldık artık.
İşin garibi bu kuşlar hakkında konuşanlar bu kuşların çeyreği kadar kuşda uçuramamıştır.
Hep dendiği gibi istendiği kadar gizli yerlerde uçurulsun bi kuş oynadımı 5 km civarındaki herkes havada görür istendiği kadar saklansın,mahsende beslensin kümesin yeri sır olsun.
Hele ki ankarada yavruluğunda ekeliğinde sürekli bozmadan oynayacak bir kuş mamakda oynasa sincan saraycıkda,yenikent e anında duyulur bunu hepimiz iyi biliriz.

Her kim olursa olsun genel konuşuyorum bu ustaların uçurduklarının çeyreği kadarını uçurmadan kimse bize hikaye anlatmasın.
Önce icraat.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Murat abi neden Rahmetli Elektrikçi şeref amcanın kuşları hakkında experliğe soyundun bir anlam veremiyorum.
Neden herşeyin en doğrusunu ben biliyorum havalarındasın.

Birtek sen mi biliyorsun rahmetlinin kuşlarını,geçmişini,kümes vs.

30 sene önceki bir olayı yazmış adam sen 30 sene öncesini nasıl hatırlıyorsun ki bu olayı yalanlıyorsun.
70 yaşında falansında bizim mi haberimiz yok
Başkalarına söylüyorsun kendi şahit olmadığı başkasından duyduğunu anlatıyor diye sen şahit mi oldun ki 30 sene önce ki kuşa bu kadar iddialısın.Sen başkasından duyduğunu savunuyor olmuyormusun.Hemde -mışlı, -muşluda anlatmıyorsun.

Ve neden sataşma,polemik yaratma derdindesin.Alakasız iken arka arkaya bu konuda sataşarak 2 tane üst üste mesaj yazarak gündem yaratıyorsun.

Sataştığın kişi dememişki en iyi sadece ben bilirim,bende kuşlarıda var faiş fiyatlara satıyorumda dememişken sen neden saldırı pozisyonuna geçiyorsun.

Cevdet amca daha iyi bilir diye Bankacı Faruk ve Gülverenli Ünal Beylere yönlendirmiş.
Sen buna da itiraz etmişsin .
Anlayamıyorum seni
Murat beye başvurun en ayrıntılı o bilirdi demediği için mi kızıyorsun.

Burda hiçkimse Rahmetli ustalarımızın ismini kullanarak rant sağlamaya çalışmasın yeter artık.
Rahmetliler saim usta,elektrikçi şeref,sıcacı ömer vs... Bu isimlerin hakkında Bilirkişilik yapanlardan sıkıldık artık.
İşin garibi bu kuşlar hakkında konuşanlar bu kuşların çeyreği kadar kuşda uçuramamıştır.
Hep dendiği gibi istendiği kadar gizli yerlerde uçurulsun bi kuş oynadımı 5 km civarındaki herkes havada görür istendiği kadar saklansın,mahsende beslensin kümesin yeri sır olsun.
Hele ki ankarada yavruluğunda ekeliğinde sürekli bozmadan oynayacak bir kuş mamakda oynasa sincan saraycıkda,yenikent e anında duyulur bunu hepimiz iyi biliriz.

Her kim olursa olsun genel konuşuyorum bu ustaların uçurduklarının çeyreği kadarını uçurmadan kimse bize hikaye anlatmasın.
Önce icraat.

bir daha her hangi bir formda tek kelime yazım olmayacak

ömer buyur gel kardeşim sade sen yada tahin ettigim birisi gel sana bi kuş kaldırayım belki görmedigim usta kuşlarına yaklaşır

bu kuşu uçurdukdan sonra ben yine çırak olarak devam edecem

SELAMLAR.Geçen yıl buluttan atıp buluta giden dumanlıları burada okuduk okuduk okuduk.Kuşlar övüldü övüldü övüldü,gidin izleyin denip adresler verildi.Video çekimi yapacagız dendi,aylar geçti video falan göremedik bol bol reklam okuduk.Yani icraat micraat göremedik.Murat kardesim hodri meydan demiş gelin uçurayım demiş.Bence davete icabet etmelisiniz.Böylece kimin haklı oldugu ,kimin salladıgı, kimin reklam peşinde koştugu konusunda bilgimiz olur.SAYGILAR.

Şunu da belirteyim.Murat kardeşim kuşu uçuracagı gün bizi de davet ederse(gün saat önemli değil) oyun kuşu sevdalısı olarak seve seve izlemeye geliriz.saygılar.

Ankaralı eski bi kuşçu abimizden iki tane arap aldım şeref ağanın damarı dedi ölmeden önce almıs çoğatmış kendi kuşlarıylada kırdıkları olmus dişiyi uçurmadım erkek yeni basladı yakında resimleri atacam ama sonları ne olur eskileri gibi oynucakmı onu zamanla görcez. dişinin kuyruk altında ve ayagının arkasında beyaz tüy var hayvanlar geç başlıyor üç ayda sert taklaya bindi ama üstüne yavas yavas koyuyor zaten bizim duydugumuz bu kuşlar yavruya kusunca tam oturuyor..

bunlarda benim kuşlar...

Ekli dosyalar

• 20140323_175454 (200x113).webp
    20140323_175454 (200x113).webp
    14.8 KB · Görüntüleme: 1,564
Sayın Adminim güzel bir konu açıp eskileri rahmetle andık bir baktım ki iş şürtüşmeye dallanıp budaklanmaya başlayınca bu seferde üzüldüm ama yinede çalışmalarından ötürü teşekkür ederim selamlarımla.

.... :asla:

Ekli dosyalar

• 20140323_175451.webp
    20140323_175451.webp
    500.3 KB · Görüntüleme: 1,533
:asla:

Ekli dosyalar

• Ertan BOLAT (640x360).webp
    Ertan BOLAT (640x360).webp
    7.8 KB · Görüntüleme: 1,467
Geri