Elektrikci Şeref

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer ÖZKURT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 234
  • Görüntüleme Görüntüleme 75K
İsmal Gündoğan kardeşim Dursun abimizin kuşlarını bilmiyorum, isminide ,eşgalinide bu site sayesinde tanıdım,iyi kuşçu olduğu ve kuştan anladığı malum, saygılar ve sevgiler sunuyorum
Sen matbacıların kuşlarından hiç seyrettin veya uçurdunmu sağdan soldan duyduysan lütfen ,
Onlardan bir tane 2007 yılının son aylarından uçurdum,harmanlayarak 14-15 takla ile iniyordu,buna yapışma diyorsan ala, ayrıca yavruya kusarken Ankaradan Erdoğan bey seyretti Ankara da bir çok kuşçu bu abimizi bilir ve tanır ,ve yanında Aksaray ın pir kuşçuları, Kütahya, yine Ankara Çubuktan bir kaç kuşçu arkadaş birinin İsmi Rıfat tı . yaklaşık 50 kişi vardı.
gelelim hayali satılma işine Aksaray ın piri Mahmut Teke matbacılardan 2000 yılında 300 Milyona bozdumanlı uçurduğu dişiyi aldı,
1999 ve 2002 Ankara kupasını matbacılara boşa vermişlar o zaman
bizzat gördüklerimi ve gerçekleri yazmaya çalışıyorum
Bilgi amaçlı yazılan beyanları için tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum ve devamını bekliyorum,

site sahiplerinin yapmış olduğu Saim Usta ,Şeref Ağa vs kuşçular hakkında çalışmaları çok güzel ,bu çalışmaları için çok teşekkür ederim, ayrıca devamını bekliyorum,

Ayrıca video çekimlerinin çok sağlıksız olduğunu söylemek istiyorum, kuşlarının oyunlarını videoya çeken arkadaşlar kuş fişekleme yaptığı esnada kuşun peşinden gidiyorlar ,buda kuşun ne kadar kaçtığını göstermiyor,
daha geriden kuşun tam oyun mesafesini alacak şekilde olursa daha iyi olur

selam arkadaşlar.aslen tokatlıyım.şuan manisada yaşıyorum.saim ustayı duydum. şeref ustanın kuşlarından besliyorum.besliyorum derken antalyadan fahir usta tokat almustaki önder kardeşimize verdi hatta önder yetiştirip fahir ustaya pas yapıyordu.baba oğul gibi birbirlerini severler.neyse önder kardeşimizde bu kuşlardan izledim.uzaktan atımları gezimleri harika takla dönümlerindeki seriliği hırsı çıkımı görülmeye değer.kendi kuşlarımla kırmak için o kuşlardan aldım.yaklaşık 8 yıldır elimde.kırdığım kuşlar ise ırak kökenli.musullar.bilindiği gibi şeref ustanın kuşlarıda ırak,suriye,ermenistan kökenli.nerden biliyosun derseniz yıllarca güney doğuda görev yaptım perdeli kuşların soyu buralardan.neyse çok uzattım.şuan 3 aydır izlediğimiz bir zer ekesi kuşum var.meraklılarını beklerim.lafı ben dahil herkes konuşuyor özü şu şebab masada uçum kuşu havada olur.saygılar

Selam hocam( İmdat Gazi Şeker ) Şeref Ağa nın kuşlarından özlerinden mevcutmu ,resimlerini yayınlardan sevinirim, Manisa da hangi okulda görev yapıyorsunuz ?

İYİ BİR TAKLACI KUŞ NASIL OLMALIDIR ?

Selam arkadaşlar, Rahmetli olan kuşçu kardeşlerimiz ve büyüklerimize Allah'tan rahmet diliyorum, hepsine saygılar sunuyorum,
İyi bir taklacı oyun kuşunda olması gereken en iyi özellikler nasıl olmalıdır.Bu konudaki bilgileriniz fikirleriniz nedir ?
Bu konuda fikir ve bilgilerimizi paylaşırsak iyiyi bulma açısından faydalı olacağını düşünüyorum,
Levent YILMAZ - NEVŞEHİR

Re: İYİ BİR TAKLACI KUŞ NASIL OLMALIDIR ?

LEVENT YILMAZ' Alıntı:
Selam arkadaşlar, Rahmetli olan kuşçu kardeşlerimiz ve büyüklerimize Allah'tan rahmet diliyorum, hepsine saygılar sunuyorum,
İyi bir taklacı oyun kuşunda olması gereken en iyi özellikler nasıl olmalıdır.Bu konudaki bilgileriniz fikirleriniz nedir ?
Bu konuda fikir ve bilgilerimizi paylaşırsak iyiyi bulma açısından faydalı olacağını düşünüyorum,
Levent YILMAZ - NEVŞEHİR

Levent bey bu sorduğunuz konunun yeri burası değil.
Sorduğunuz konu mevcut sanırım forumda arama yapınız.
Mevcut değil ise yeni konu açıp gerekli yerlerde sorunuz ama burada değil.
Burası rahmetli elektrikçi şeref amcamız ve kuşları ile ilgili bir bölüm.
bu konuda bu konun dışına çıkmak yasaktır.
Lütfen anlayış gösteriniz.

Uyarıların için teşekkürler Ömer Bozkurt kardeşim kusura bakmayın sizler kadar bilgisayarı tam kullanamıyorum, daha dikkatli olmaya çalışırım,çalışmalarınızda başarılar dilerim,videolarınız için ayrıca çok teşekkür ederim,

aArkadaşlar okudugum gibi şeref amcanın kuşları yabancı uyruklu degil halis yerli kuştur elimde silik araplarından dumanlılarından dumankirlilerşnden silik takkalılarından zümrüt takkalılarından bozdumanlıkirlilerinden bozdumanlılarından mevcuttur
rahmetli ölmeden en son çalınan 3 kümesindeki kuşlarıda benden götürmüştü yine soyu kendinin olan kuşları iyi bir kuş bilen ve sahip olandı asla kimseye aynı kuşlardan çift vermedi aynı soy dediysede kimse inanmasın
en son ölmeden 7 gün evvel 1tane dumanlı dişim vardı onu aldım çalınan kuşlardada kuşlarım vardı meraklısı gelip kuş görebilir kuş satılık degildir yaklaşık 70 tane var aynı soydan hiç kimse kuş istemesin şafak

ARAPCI ŞAFAK' Alıntı:
aArkadaşlar okudugum gibi şeref amcanın kuşları yabancı uyruklu degil halis yerli kuştur elimde silik araplarından dumanlılarından dumankirlilerşnden silik takkalılarından zümrüt takkalılarından bozdumanlıkirlilerinden bozdumanlılarından mevcuttur
rahmetli ölmeden en son çalınan 3 kümesindeki kuşlarıda benden götürmüştü yine soyu kendinin olan kuşları iyi bir kuş bilen ve sahip olandı asla kimseye aynı kuşlardan çift vermedi aynı soy dediysede kimse inanmasın
en son ölmeden 7 gün evvel 1tane dumanlı dişim vardı onu aldım çalınan kuşlardada kuşlarım vardı meraklısı gelip kuş görebilir kuş satılık degildir yaklaşık 70 tane var aynı soydan hiç kimse kuş istemesin şafak
Allah gani gani rahmet etsin ki arkasından iyi konuşuluyor.. abi dediğin gibi aynı soydan dişi ve erkek vermezdi. zaten daha öncede söyledim rahmetli kuş verme konusunda eli sıkıydı... inşallah bizim de arkamızdan güzel şeyler konuşulur...

Rahmetli Saim usta kuş uçurup oynattığı zamanlar,rahmetli Şeref ağa yenidoğanda ala bele gut besliyordu.Bunu eski kuşçuların hepsi bilir.Şeref ağa yenidoğandan hasköy solfasola taşındı, maddi durumuda iyi olunca nerde oynayan kuş var bastı parayı aldı.1975.li yıllarda hafta sonları toplanıp Şeref ağanın o zaman fıstıki yeşil ford granada arabasıyla genellikle Kırıkkale Yahşiyan'a gider kuş seyrederdik Şeref ağada biz beyenince alırdı,dönüştede Elmadağda kendin pişir kendin ye mangal ziyafeti çekerdik.

cevdet abi selamlar;

şeref amcanın güvercinleri bozlar ve boz dumanlılar varken araplar varmıydı.

Rahmetlide bozlar ve bozdumanlılar yokken araplar vardı,hatta oynayan büyük arap erkeği uzun bi süre değişik dişilere denediği halde randımanlı yavru alıp uçuramadı. Mardinli Faruk (bankacı faruk ) ile ikisi rahmetli Keşküş polis Hüseyin'in evinin önündeki kuşçu dükkanını işletirken Urfa'dan yeni getirdiği kuşların içinden güzel bi arap akkuyruk dişiyi yanlış hatırlamıyorsam 7,5 tl. alıp büyük arap erkeğe eş etmiş ve bu dişiden çıkan arap yavrular
diğer arap yavrulardan daha iyi oynayınca Şeref ağa bu kanala devam etmişti.
Şeref ağanın evini bilenler belki hatırlarlar kuşların olduğu yer ile bahçe kapısının yüksekliği 1,5 m. civarında yanlız bahçe kapısı bir metre filandı yani arada 50cm.lik bi boşluk vardı, büyük arap erkek karşı dağdan kapattığı zaman bu bahçe kapısının üstündeki tahtanın arasından geçip bahçeye oturur ve seyredenlere ayrı bi zevk verirdi.
Bu anlattığım 25,30 sene önceydi,belkide daha fazlada olmuştur.
Allah (cc) emanet olun.

Cevdet Özbayer Ankara

selamun aleyküm ,cevdet abi, seref ağanın söylediğin arap dağ deviren diye ,adlandırdıkları ,arap değilmi ,saygılar ,verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ,m, saim akyol

UMUTLUYUZ' Alıntı:
cevdet abi;
bozlar ankara bozumuydu yoksa kırıkkale perçemli bozlarımıydı.

Sen herhalde Kırıkkale'lisin ? Evelden (1970 yıllarda) Ankara'da çalınan kuşlar direk Kırıkkale'ye gider orada dağıtılıp gömülürlerdi. Onun için Ankara'nın en iyi kuşları sonradan Kırıkkaleli oldu.
Yanlış hatırlamıyorsam Kırıkkaleliler bizim gök dediğimiz kuşlara boz diyorlar,boz dediğimiz kuşlarada sarı diyorlardı.
Perçemlilik mevzuu daha sonradan ortaya çıktı, bu süslü kuşlarıda perçemlileride Kırıkkaleye Albay feleksiz beyazlarla soktu, Albay bir davetli olarak katıldığı düğünde seyrettiği ,bizim gerçekten kuşaklı sarı dediğimiz kuşu alarak kendi kuşlarına eşleyip değişik renklerde iyi oynayan perçemli kuşların Kırıkkalede sevilmesine ve yayılmasına vesile olmuştur.
Şeref ağanın boz kuşları harbiden Ankara'nın boz kuşlarıdır,oynayan kuşlar bunlardan türemedir,daha sonradan Kırıkkaleden kuş geldi ama ben hiç perçemli kuşun şeref ağaya geldiğini hatırlamıyorum.
Yanlız bi ara Bozovalı diye ortalığa gök perçemli kuşlar çıktı ama bununda gerçek yüzü sonradan anlaşıldı.
Selam ve dua ile

Cevdet Özbayer Ankara.

elinde şeref ustanın kuşlarından bulunduran arkadaşlar bu kuşların resimleri atarsanız sevınırız en azından daha bilgilenmiş olur........ saygılar

SAIM Usta dan sonra ŞEREF usta konusuda baya ragbet görmüş..........

hatta baya dallanıp budaklanmışki bagzı arkadaşlar nerdeyse usta benım kuşlarımı beslerdi nesil benden gitti diyecek kadar işin boyutunu deiştirmiş..........

şimdi arkadaşlar..........

şeref usta rahmeli olalı yaklaşık 7-8 yıl oldu yanılmıyorsam......artı şefef ustanın öz be öz damaları kendısı rahmetli olmadan 5-6 yıl evvel çalındı...........yanı son zamanlarla o eski soylardan kendisinde bile kalmamışti.......
şimdi ortlama 13-15 yıl arsı gibi bizamandan bahsediyoruz.........

13-15 arası bir zamandan evvel kuşların nesilleri kımlerde var yada kım elinde bulunduruyordur bozmadan ve nesli kırmadan orası ayrı bir konu.........

rahmetli hasköy solfasol taraflarında ikamet ederdi..... zaman zaman o semte inerim..... o böldege genelde arap dumanlı ve dumnalı kırli renklerınde kuş beslerler yada rahmetli şeref ustanın damarlarının renklerınde deyim.....
kıme sorsanız besledigi kuşlar rahmetlinin kuşlarından ve o digerinin kuşlarını kırma olarak yorumlar kendısınınki öz daman başkasınınkı kesınlıkle kırma bir diger kuşcuya vardıgınızda da oda kendısının öz damarı oldugunu başkalarının kırma oldugunu söyler..........
o semtte öyle bi mantalite oluşmuşki herkez rahmetlinin üstünden rant peşinde kar amacaında........
arkadaşlar yaklasık 15 yılı aşkındır o semte gider gelirim bu kadar zaman içinde rahmetlinin kuşlarını beslerım diyenlerının kuşlarınıdan oynuyanını ne gördum ne rastladım nede duydum.........
ama zaman zaman duyarım kı su vatandaş iyi paralar ku şatmış bu vatandaş su kadar paraya kuş vermiş.......
rahmetlinin oturdugu semtte yıllardır süregelen bu tip olaylar bilmez halende artarak devam eder........

arkadaşlar bu nesil seref ustadaydı rahmetli kımseye kolay kolay kuş vermezdi artı kaybettigi kuşarınıda her hangi bir şekilde geri alırdı veya aldırırdı.......
kımseye çift kuş vermezdi.......lutfen kurnazlara ve simsarlara aldanmayalım...........
ben 15 yıl zarfında rahmetlinin kuşlarının oynuyanını kendısınden başka kapıda görmedim duymadım rastlamadım.......onun neslındeki randıman çevresi ve oturdugu semt dahil kımsede çıkmadı çıkmazda........ama bu yolla maddi kazanc ve isim peşinde olanlar bir hayli çok........
mezatlardan pazarlardan rahmetlinin damarlarının renginden kuş toplayıp şeref ustanın has damarlarından diye satanlar gördüm halende hiç işe gitmez hayatınca çalışmamış insanlar mevcut oturgu semtee bu yolla geçimini saglayan.............
aldanmayalım kanmayalım.......

ankara da her yıl 3-5 yerde turnuvalar düzenlenir........neden bir şeref usta yada saim usta nesli ucmaz yada derece yapmaz........bu sorunun cevabınıda siz düşünün artık.......

gunlerden bir gun Ankara kuş hali kuşcular carsısında dolaşıyorum elinde kutu ile bir vatandaş kuşlarını satmaya gelmiş.......
ama adamda bir sinir bir afat görmenız lazım..........durmadan küfürler eder bagzı insanlara ve rahmetli şeref ustaya ....sordum dedım amca neden bu kadar kızdın hayırmı.........
dedı 1-2 yıl kadar önce rahmetli seref ustanın mahallesinden ASKER MUSTAFA ve TOPAL FATİH isminde 1-2 kuşcudan rahmetli şeref ustanın damarları diye bir kaç çift kuş aldım iyi paralar verdım ........aldıgımız kuşlar hiç ucmamış kuşlardı bende yavru alıp onları ucurdum anne ve babaları hep arap ama yavrular hep siyah beyaz beşiktaşlı diye tabir ettigimiz ala yavrular.......
yavurları ala demeyip 1 yıl ucurdum takla bile atmadılar tel drek anten gezdiler ne sonunda dayanamayıp kurtulayım diye buraya getirdim dedi........bende o amcaya dedım amca sen neden seref ustaya sövüyorsun sana kuşları o mu sattı ondanmı aldın....sana bu kuşları satan vatandaşlar varmış......senin işin onlarla dedım........
adam astronomik fiyatalarda aldıgı bu 2-3 çif anne baba ve yavruları ile beraber tum kuşları orada yem parasına verip gitti.....

arkadaşlar sözun özü saım usta gibi şeref ustanın adından ve neslınden rant kazanc saglamaya calışan insanlarda bi hali çok ..........
gözümüzün görmedıgıne inanmayalım kanmayalım........kuş anlatılmaz kuş kendısını anlatır......en iyi kuş onun bunun nesli damarı deil sonunu bildigin seyrettıgın ve gözünle gördugun kuştur...........

Hasan bey, anlatım ve yorumlarınız için size çok teşekkür ederim. Yerden göğe kadar haklısınız.
Yukarıda vermiş olduğunuz isimdeki şahısları uzaktanda olsa tanıyıp biliyorum,bunların dışında daha bir çok isimlerde var,hatta öz yiğenide bunlara dahil.
Rahmetli Şeref ağa daha hasta iken ve haftada bazen bir bazende iki kere böbrek makinasına (diyaliz) bağlanırkan ben kendisiyle görüşürdüm. Sayısını bilemem ama hersene kuş uçurma sezonunda hiç yanına gitmesam enaz 50 kere kuş seyretmeye veya bakmıya giderdim,orada hiç görmediğim ve tanımadığım insanlar bugün Şeref ağaya kuş verdiklerini söylüyorlar.
Ben enaz 15 senedir Hasköy solfasolda Arap Hayati ve Tepedeki Yozgatlı Adem(birayönce sarı seyrettim) bunların dışında kuş görmedim, ha bu kuşlar Şeref ağanın kuşlarını tutarmı derseniz ancak yarısı olur derim.
Ama Şeref ağanın eski kuşlarından bazı arkadaşlarda halen var,yanlız ondaki gibi oynayan varmı ,görmedim.
Açıklamalarınız için tekrar teşekkür ederim.
Selam ve sevgilerinle,Allah'a emanet olun.

Cevdet Özbayer Ankara.

selamunaleykum hasan bey
yilarca ankarada yasadim helende ankarada ne var ne oynar elimden geldigi kadar takip ederim ve yilardirdaankaraya tomar tomar paralarla kus almaya gelirler halende geliyorlarmis ankaraya gelen para bitmez bitmeyecekde paraylen alinanda anlatiklarinizdan fazla bir farki olayacak ozu varmidir yokmudur bilmem ama elindeki ii leri satmis olsaidi herkez ankarada kus kalmazdi genelde ticaret yapan isanlar eskiden bir ii bir kotu verirdi rahmetlide sagliginda kimseye disi vermemis simdikilerde vermiyor tek fark simdikiler oz diye veriyor ama dogruyu sadece satan biliyor sayet parayla bunlar veya ii kuslar alina bilseydi ii kusu sadece parasi olan ucururdu ii kus luks olurdu bir araba bir ev gibi olurdu ama kus ne bir ev ne bir araba ustunde mersedes bmw diye isareti yok yazdiklariniza katiliyorum simsarlar bunun civisini cikardi ama bu birazda ars talep diye dusunuyorum birazda alicilarin hirsindan kaynaklaniyor parayla ii kus sahibi olunmasi cok zor diyorum
saygilarla ferhat

selamunaleykum
bunu yakadaki yazima devam alarakyaziyorum ben parayla ii kus alinmaz diye son yilar icin yazdim ustalarda zamaninda buyuk paralara buyuk kuslar almislar ama artik olmuyor yada cok az oluyor kimsede yanlis anlaomasin ankarada kus yok filan sanmasin iki yil evel iznimde aksarayda konyada ii kus onuyor dediler 3 gun komes komes gesdik gordugum hic birsey yoktu ahirlarca kustan baska ucanlar ankarada hemen hemen herkomeste bulabilceginden fasla deyildi tek fark adet coklugu 3 4 ahiri doldurmuslar tika basa kuslan okadar ben demiyorum yoktur muakkak vardirda onlari ankaranin neresine gidersen gorursun veya gitme otur bolkona muakkak havadakilerden biri onlardan fazladir
hasan bey ankarada kus alimi satimi ile guzel anilariniz var ve haklisinizda kendi basinizdan gecen anilarinizda varsa anlatirsaniz seviniriz
saygilarla ferhat

Cevdet bey ve Hasan bey elektrikçi Şeref ağanın kuşlarından bahsolununca bu kuşlarla ilgili Berber Fazlı ustadan konu açılmıyor acaba Şeref ağanın kuşları hakkında Berber Fazlı nın bilgisi varmıdır.Ayrıca ikinize de sormak istiyorum Berber Fazlı,yı tanırmısınız. Selam ve hürmetlerimle.

selamun aleykum ferhat kardeşim dogru söylüyosun ahır lar dolusu kus içinden oynayan yok yabaniyle aradaki fark renk paça .arada bir ,götlemesi ankarada bebe belik kuşu deiğimiz kuslar bile 8 10 ,metre fişek yapıp oynuyo ,seref abi rahmetli olmuş rabbine kavuşmuş , şimdi ,kuş oynamıyosa , şeref ağa ,kalkıp ,omu oynatacak kuşları ,saygılar

bosnakoğlu' Alıntı:
Cevdet bey ve Hasan bey elektrikçi Şeref ağanın kuşlarından bahsolununca bu kuşlarla ilgili Berber Fazlı ustadan konu açılmıyor acaba Şeref ağanın kuşları hakkında Berber Fazlı nın bilgisi varmıdır.Ayrıca ikinize de sormak istiyorum Berber Fazlı,yı tanırmısınız. Selam ve hürmetlerimle.

sayın kardeşim.......

Berber fazlı agabayimiz geçmiş yıllada Ankara gülveren semtinde ikamet eder be berberlik yapardı......özel sorunları nedeni ile Kütahya ya göç etmiş ve oraya yerleşmiştir....... Ankara güzel kuşlar ucurup besledigini bilmekteyiz dumanlı ve dumanlı kirlilerini görmüştüm ziyaretlerimizde kuş merkalısı ve kuş sever bir agabeyimiz.......
çevremden arkadaşlara sordugumda halen hayatta oldugunu ve KÜTAHYA da yaşadıgını söylerler gidip gelen arkadaşlar........ben kendısını uzun yıllar görmedim kardeşim Ankaradan göç ettiginden bu yana ne halde ne besler ne ucurur bilmiyorum.... bildigim tek şey fazlı agabeyin kaliteli kuş besledigi ve iyi hayvanlara hizmet ettigidir.....
Vasat kuş beslemeyecek kadar kuş bilgi ve tecrubesi olan bir agabeyimizdir..........

saygılar.....

selamlar Hasan bey
Berber Fazlı ağabey halen sağ ve Kütahya,da ikamet ediyor kendisi halen kuş bakıyor kendisi elektrikçi Şerefağanın kuşlarını çok iyi biliyor.Bu konuda geniş bilgisi var .

selam arkadaşlar konuyla fazla alakam yok fakat buradada çok kazık yiyen arkadaşlar olmuş galiba rahmetli şeref ağanın kuşları die kandırılanlar olmuş kanaatına vardım okuduklarımdan.pek rahmetli şeref ağa hakkında bilgim yok.şimdi bu kandırılan arkadaşlar için söylüyorum ya hiçmi gözünüz kulağınız mantığınız yok be kardeşim kurbanlık hayvan bile alırken dişine vucuduna bakılır.bir başka malzeme alırken çalısıomu die denenir.insan kuşu 3 .4 gün uçurtturur oyununa bakar araştırır sonra alır.sadece gülüorum.nedeninide yazayım bu uyanıklar yada kendini uyanık sanan insanlar böyle işler yaptıkca daha çok insan suçlanacak.belki benim gibi yada kuş ticareti ile alakası olmayan arkadaşlar haketmedikleri bir olay için zan altında kalacaklar.ben o kandıran kuş ticareti yapan kuşları sunun kusu bunun kusu die nitelendirip satan simsarlara bir şey demicem.onları bu yollara teşvik eden kendini uyanık sanan kuşcu olduğunu sanan arkadaşlara kabahatı yüklüyecem.ilgi ve alaka olmazsa bu simsarlar bu işleri yapamazlar.lütfen deerli arkadaşlar kimseleri simsarlıkla ve fırsatcılıkla suçlamayalım.eğerki kesin olarak bildiğimiz kanıtlanmış şahıslar varsada ismlerini açık açık yazalım.allahın bildiği kuldan saklanmaz.saygılarla

bosnakoğlu' Alıntı:
selamlar Hasan bey
Berber Fazlı ağabey halen sağ ve Kütahya,da ikamet ediyor kendisi halen kuş bakıyor kendisi elektrikçi Şerefağanın kuşlarını çok iyi biliyor.Bu konuda geniş bilgisi var .

dogrudur kardeşim işi rast gelsın yolu açık olsun agabeyimizin..........

Ben enaz 15 senedir Hasköy solfasolda Arap Hayati ve Tepedeki Yozgatlı Adem(birayönce sarı seyrettim) bunların dışında kuş görmedim, ha bu kuşlar Şeref ağanın kuşlarını tutarmı derseniz ancak yarısı olur derim.
Ama Şeref ağanın eski kuşlarından bazı arkadaşlarda halen var,yanlız ondaki gibi oynayan varmı ,görmedim.

cevdet abi elektirikçi şerefin güvercinlerinin oyunları hakkında bilgi verebilirmisiniz.
birde saim ustanın güvercinleri ile elektirikçi şerefin güvercinlerinin oyun farkları ne idi.....

Geri