İSTANBUL/Edirnekapı kuş pazarı.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gokay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 118
  • Görüntüleme Görüntüleme 100K

gokay

Üye
Siteyi ziyaret et
Slm guvercin dostları gecen hafta kuş pazarındaydım,satıcı cok alıcı olmadığından fiyatlar uygundu.
Cumartesi,Pazar gunleri kuruluyo,
23815382sj2.jpg

73443493hj8.jpg

76041132di0.jpg

44nh3.jpg
[/img]
55286100zk0.jpg

1oom4.jpg

53624745tc1.jpg

30123851vg4.jpg

1000487cj0.jpg

1000478ze0.jpg

1000468ko7.jpg

1000477nq4.jpg

1000472xd3.jpg

1000481xn8.jpg

1000491iy8.jpg

1000471eu0.jpg

1000485le7.jpg

1000484pc7.jpg

Re: İSTANBUL/Edirnekapı kuş pazarı

Selamlar.
Bu güzel paylaşım için teşekkür ederim size.
Maşallah kuş pazarına iyi kuş düşmez derler genelde ama resimde görünen kısımlardaki kuşların hepsi kendi ırklarında kostüm olarak en iyileri denebilir. Mavi kapalı ve kırmızı kapalı sayalar çok güzeller. Cinperide bir o kadar güzel.
Ama bana sorarsanız kostüm olarak süs (form) kuşlarını hep tercih etmişimdir.
Bu arada son olarak Gökay Bey isminizi bilmediğim için bu şekilde hitap ediyorum, kara baskaların genel olarak fiyatları ne civarda oralarda. Kara baskaların ve diğer resimde görünen kuşların fiyatlarını üç aşağı beş yukarı bizimle paylaşırmısınız.?
Paylaşım için tekrar teşekkürler.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

Gökay Bey maaşallah fotoğrafları bir bir döktürüyorsunuz, emeğinize sağlık bu güzel paylaşımlarınız için. Hüseyin'in sorduğu soruyu akbaş fotoğraflarını paylaştığınızda ben özelden sormuştum, Hüseyin'le aynı şeyleri merak ediyormuşuz demek :tamam:
dostlukla...

evet bende kafadan kınalı perçemli miskilerin fiyatlarını merak ettim.
ben kuş pazarına böyle güzel kaliteli kuşlar düştüğünü görmemiştim daha önce hiç.

Ya böyle mezat varsa biz birşey görmüyoruz arkadaşlar güya mezatta olmuyor ya...

evet kazım kardeş muğlada mezat yapılmıyor artık ama boş ver yapılmasın. muğla küçük yer herkez birbirini kuşunu iyi biliyo kimden ne alınır iyi biliyo. ama istanbulda ki pazara baksana bizim perşembe pazarı gibi olmuş.

bu arada bu güzel paylaşım için teşekkürler ellerinize sağlık.

merhaba arkadaşlar;
Güvercin fiyatları cok değişken ,50 liralık kuşu 2o ye bulabiliyosun ihtiyactan satan oluyo,kuşculugu bırakan veyahutta tatile giden oluyo tamamıyle kısmet meselesi işin asıl heyacanı burda dolaşırken pazarı hiç hesapta olmayan kuşu o fiyata görunce insanın alası geliyo.Fiyatlar şöle;
Kelebekler 1o ila 2o arası (resimdeki kafa kuyruk karabaşlar 150 idi)
Miski kınalı mardinlerin cifti 200 ile 300 arası
Bangolar ,kanat kuyruk 5o ila 1oo arası
Baskalar tam kesmeler 2o ila 1oo(bir cift yavru kızması akbaş cikolataya 3o bıraktı)
Çil kaplanların cifti 20 ile 3o arası.
Pazarda en gözde kuşlar mardin,bango , baskalar fazla uretilmiş siyahlar ve sarılar boldu, kırmızı yok tu.

Kardeşler bende 30 tane kuş war çoğu erkek dişi kuş lazm bu pzrda bulabirmym

kardeş pahalı yav bütçe yetmez bunlara ama kuşlar güzel maşallah

arkadaşlar selam inanın burda istanbulda pazarda ne ararsanız bulabilirsiniz her keseye her zevke uygun kuşlar var gelip görmenizi isterim saygılar

kuslar çok güzel ama fiyat bir o kadarda tuzlu bizim burdaki mezatlardaki kuslarda kostüm olarak bunlar kadar güzel ama kuslar bu kadar pahalı değil örneğin bizim burdaki mezatta kelebekler 5-15 arası...

selam ya arkadaşlar anlayamadığım ısrarla pahalı diyosunuz arkadaşımızın verdiği fiyatlar ölçü değil tahmini fiyat belirtmiş daha öncede belirttiğim gibi her zevke her keseye göre kuş var bilginize saygılar

beyaz kanat kırmızı macarların takımına ne kadardı bilgilendirirsen sevinirim

Bilgim yok sormadım, toptancı satıyodu pahalı ıster diye.

selamlar
kardesim eline saglik cok guzel kareler
istanbula gelmis kadar oldum.

macarlar 60 ila 200 arası satılık ilanında beim eklediklerim var bakabilirsiniz saygılar

Bana Bu Kuş pazarını yeri tam olarak neresi söylüyecek arkadaş varmı?
Bursadan geleceğim, Ist'a yabancıyım, hergün istanbula gelip giden nakliyeci tanidiklarim var onlar vasitasiyla gelip dolasmak isterim bana tam olarak adres lazım ist'in neresinde ulasımı kolaymı?
Tesekkurler.

Biraz yardımcı olmaya çalışayım , harita acıkça gösteriyo, avrupa yakasının ,Fatih ilçesinin ,edirnekapı surlarının olduğu bölgededir,yakınında kariye müzesi vardır, güney yönunde topkapı kalır, kuzeyinde ise balat , eyup semti,arkadaşınız nakliyeci ise topkapıyı bilir, orada kime sorsanız edirnekapıyı tarif eder.Pazarın kurulduğu yer altınay top sahasıdır.Cumartesi pazar kuruluyo.

Alttaki resimde edirnekapı kavşağı

Gökay bey bu yardımseverliğiniz inanın beni çok mutlu ediyor böyle insanlarla aynı ortamda olmak çok güzel.
Hiçkimse bu soruya böyle bir cevap vermezdi.inanın istanbul a hiç gelmedim ama bu tariften ben bile bulabilirim.
İlginizden dolayı çok teşekkür ederim.

Gökay bey yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum..
Sizin gibi dostlarla bu platformda olmak gurur verici.

Konuyu açan benim ,eminim istanbuldaki diğer arkadaşlarda yardımcı olurdu, gelipte görülmesi gereken bir yer her çeşit kuşu bulmak mumkün bence.

GÖKAY BEY BEN DEVAMLI BU PAZARA GİDERİMMMM..AMA ŞU SIRALAR PAZAR KÜÇÜLDÜ NİE DERSENİZZ PAZARIII YANİ SAHAYI ORTADAN BÖLÜP HALI SAHA YAPIYOLARMIŞŞ...HATTA APAZAR KALMKMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA KALMIŞŞ.AMA ŞUAN HALA DEVAM EDİYOO YALNIZ ESKİSİ GİBİ BÜÜK DEİL ÇOK KÜÇÜLDÜ BEN 3 SENEDEİR GİDİYORUM ÇOK ÇOK GZÜEL KUŞLAR DÜŞÜYOOO SATIN ALIP İZLEDİGİMDE OLDU

gecko' Alıntı:
GÖKAY BEY BEN DEVAMLI BU PAZARA GİDERİMMMM..AMA ŞU SIRALAR PAZAR KÜÇÜLDÜ NİE DERSENİZZ PAZARIII YANİ SAHAYI ORTADAN BÖLÜP HALI SAHA YAPIYOLARMIŞŞ...HATTA APAZAR KALMKMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA KALMIŞŞ.AMA ŞUAN HALA DEVAM EDİYOO YALNIZ ESKİSİ GİBİ BÜÜK DEİL ÇOK KÜÇÜLDÜ BEN 3 SENEDEİR GİDİYORUM ÇOK ÇOK GZÜEL KUŞLAR DÜŞÜYOOO SATIN ALIP İZLEDİGİMDE OLDU
Lütfen msn konuşması chat konuşması gibi buraya mesaj yazmayın. Profilinizden ad soyad, memleket, doğum tarihi, cinsiyet, beslediğiniz ırklar, telefon no gibi bölümleri doldurunuz.

değerli dostum inanın benim için bu desteğiniz çok güzel oldu..eminim diğer arkadaşlarda yol bulmak adına bundan faydalanırlar..saygılar

Gecko nickli arkadaşım ;evet pazar kücüldü koskaca futbol sahasının ortasına halı sağ yaptılar, geri kalan kısmı yeterli bence, bide ustunu kapatabilseler yağmurlu havalarda ıslanmayız :)Bulunduğum semt te 3 tane mezat yeri var,kapalı mekanlar ve carşamba günleri kalite kuşlar geliyo(sosyete mezatı dedikleri) benim için buraları daha uygun çünkü sattığım kuşlar yakına gidiyo ,geri dönme ihtimalleri bir hayli fazla vede hasta kuşları kesinlikle satılması yasak.

kardeş saol senin sayande ögrendim iyki bizle paylaştın öncelikle tesekkür ederim bir çift kınalı miski aryodum orya gitim senin sayende bir çift kınalı miskiyi 55 ytl ye aldım

slm güzel kuşları çekmişin ama ayrıcalık yapmamışın çünkü yapamassın istanbul pazarında ep aynı güzel kuşlar geliyor.pazardan alınan kuşlara arkadaşlar bane buluyorlardı onlarda görmüş olsunlar güzeli.teşekkür..

Resimli anlatimin oldukca yarari dokunacak. Bu hafta sonu bir aksilik cikmamasi durumunda pazari ziyaret edecegim. Umarim aradigim kusada rastlarim.

Bilgilendirmeniz, yardimlariniz icin tesekkurler.

VALLAHİ ÇOK İLGİNÇ BİŞR PAZAR BİZ BÖYLE ORTAMLAR GÖRMÜYORUZ HİÇ.PAYLAŞIM İÇNDE AYRICA TEŞEKKÜRLER.

Geri