İSTANBUL/Edirnekapı kuş pazarı.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gokay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 118
  • Görüntüleme Görüntüleme 100K
Re: İSTANBUL/Edirnekapı kuş pazarı

gökay' Alıntı:
Biraz yardımcı olmaya çalışayım , harita acıkça gösteriyo, avrupa yakasının ,Fatih ilçesinin ,edirnekapı surlarının olduğu bölgededir,yakınında kariye müzesi vardır, güney yönunde topkapı kalır, kuzeyinde ise balat , eyup semti,arkadaşınız nakliyeci ise topkapıyı bilir, orada kime sorsanız edirnekapıyı tarif eder.Pazarın kurulduğu yer altınay top sahasıdır.Cumartesi pazar kuruluyo.

Alttaki resimde edirnekapı kavşağı
abi bu hafta pazara gitiğinde oranın girişi filan resimini çekermisin

ustamm paylasım için tesekurler. ben bu hafta pazar gunu gittim.pek kus yokdu vardıda cok acayip kırma kuslar vardı.
Fİyatlar parası olanlara uygun bi kac kus fiyatı yazam
arap duz oyunlu 20 tl
boz erkek oyunlu 20tl
seker 30 tl
kaplama baskı percın sarı kafa miski 80 tl
kırma yozlar pazalı pacasız 5 tl
muhabbet kusları 30 tl den baslıyor.
saygılar

gecko' Alıntı:
gökay bey pazar saat kaç sıralarında kalabalık gitmeyeli 2 ay oldu..bu hafta sonu bende gidecegim.birde cumartesimi yoksa pazar günlerimi daha yogun..saat 2 ve 3 ekadar yogunluk apzarda devam ediyomu..
Pazar günleri daha kalabaklık saat12-13 civarı kalabalık herkesin kesesine uygun güzel kuşlar var.

Bugünkü pazar resimleri:

Nizam bey pazarda bugün boş kalabalık mı vardı yoksa alacak kalabalık mı bugün bende gidecektim ama 34 çift kuşum olduğu için gitmedim

Eşref bey;
Pazar kalabalıktı, havada güzeldi, ben bango kuşlarının fiyatlarını sordum ,cok pahalıydı, resimdeki dişi bangoyu cok beğendim 600 liraydı fiyat, normal 1o-20 lira arası kuşlar daha cok satılıyor.

Hmm bangodan anlamam ama eniştem besler o gaga bango filan der öylemi bango?Ayrıca şebaplar çok güzelmiş gözüme takıldılar.

Arkadaşlar bugün 12.oo gibi kuşpazarında olurum, istediğiniz kuşların fotosunu cekebilirim.

ben buraya çok gittim

Arkadaşlar pazara giden varmı, bu aralar pazar tatsız , ekonomik kriz pazarı fena etkiliyor, satışa cıkan kuşlar normal fiyatların cok altında buna rağmen alıcı yok.Mezatlarda da durum aynı, masrafları kısmak için yavru üretimine ara vermek lazım, durum onu gösteriyor.

Slm nizam bey öncelikse emeğinize ilgi alakanıza sonsuz tşkrler. Bende oralara 2000....2005 yıllarıda İstanbul eyüp de bulunduğum yıllarda gelirdim gezerdim kuşlara bakardım. Bir gün edirne kapı kuş pazarından kuş aldım mahallemizde sayğı deger bir abimizin okul öğrencisi kuşları seven besleyen çocuğuna hediye ettim çocuk o zaman çok sevinmişti. Çünkü o çocuk o zaman kelebek cinsi besliyordu. Ben ise ona taklacı oyun kuşu hediye etmiştim.Küçük kardeşimiz kuşun takla atışına hasta olmuştu Babası ile her zaman uçururlar oyununu seyredirlerdi çoğu zamanda beni çağırırlardı hep birlikte seyredirdik. Bugün sizlerin sayesinde aradan geçen uzun zamana rağmen saygı değer abimizi edirne kapı kuş pazarında sizlerin çektiği fotoğraf karelerinde gördüm. Beni geçmişte yaşadığımız o güzel anılara götürdüğünüzden dolayı sizlere sonsuz tşkr ederim :tamam:

Yeni fotoğraflar ,İyi seyirler ;

Beyaz paçasız kuveyt, abartısız 50 cm boyu var ;

Pazardaki satılık güvercin sandıkları ;

Yavruyken kaçan kuşumu altı ay sonra pazarda buldum, buda günün süprizi;

Buda by bangocu Nizam ;

Eşref bey, o kafa kuyrukların yanından yarım saat ayrılmadım, satan arkadaşda devamlı gelir pazara, baya bir muhabbet yaptık, kafakuyruk erkek 300 lira, yanlız orada aslanbaş bir dişi vardı ölesi pazarda zor bulunurdu.bu krizde o kuşlar satılırmı bilmem ama, yer sıkıntım olmasaydı bir çift alırdım.Tipler cifti 50-60 arası, malum kostum olayı.Gökbaş mavi tiplerin ortalama takım fiyatı 30 lira.

Nizam bey bu gün gittinizmi pazara?

Gökay bey emeginize sağlık bangolar harika bende eski bir guvercin sever olarak kocamustafapasada 2 tane devasa kumesim vardı terasım vardı yerim oldukça musaitti ama suan kartal uğurmumcuda oturuyorum ve sadece yerm balkondan ibaret guvercin hastalığı boyle birşey olsa gerekki 2 balkondan birini yıllar sonrada hala aklımdan çıkmıyor şimdi 2 takım bango alıp balkonlardan birini onlara ayırmayı dusunuyorum yanlız bizim zamanımızda 100 150 TL ye elle tutulur çok guzel bangolar alınıyordu suan bakıyorumda fiyatı etmicek bangolara bile bu fiyatları istiyorlar tabiki herkezin kuşu kendine guzel ama zaten 2 takım beslemek istiyorum olursada iyisi olsun diyorum pazara belki 6 7 yildir çıkmıyorum acaba hangi pazarda iyi bangolar bulunur fikirlerinizi bekliyorum kartal pazarı nasıl acaba bilgisi olan arkadasların yorumlarını bekliyorum
SAYGILAR

Göktug bey öncelikle hoşgeldiniz.Bango derken ,kanat kuyruk bangomu, sadece kanat renginde bangomu bakıyorsunuz ? Pazarda her ikisinide bulmak mumkün, devamlı bango getiren abiler var, tabi fiyatlar kuşun kalitesine göre değişiyor, şu anda yavru alma zamanı pazara ucuz kuşlarda geliyor , tabi garantisi yok hastamı , kısırmıdır şansınıza.Bango yavru büyütmek için bakıcılarınız olması lazım, bir takım filibe işinizi görür sanırım.

Bu hafta pazardaydım , sarı boyun kelebeklere ilgi coktu.Bunlara bu kadar cok talep olmasının nedeni nedir ?üretilmesi zor bir ırkmı ?Takımı 200 liradan alıcı buluyor, hem göze ve hem cebe hitap eden bu ırkı sizler için, bir kaç kere fotoğraf görüntüledim.

Ekli dosyalar

• 03102010170.webp
    03102010170.webp
    369 KB · Görüntüleme: 5,650
  • 03102010171.webp
    03102010171.webp
    353 KB · Görüntüleme: 5,760
  • 03102010172.webp
    03102010172.webp
    349.4 KB · Görüntüleme: 5,712
Şu pazar benim çok severek gittiğim ve gezdiğim bir yer.Ankara da yaşıyorum ama her İstanbul a gittiğimde mutlaka ziyaret ettiğim bir yerdir. Kuş almasam bile gezmesi bile zevk veriyor insana. Ayrıca Ankara da bulamadıgım birçok malzeme ve ilacı da burada bulabiliyorum..
Nizam Bey resimler için teşekkürler, sayenizde gitmiş gibi oluyoruz.

miskiler güzel ama fiyatları birz pahalı geldi ama olsun o kuşadeğer

ARKADAŞLAR YORUM YAPTIĞINIZ FOTOLAR 2008 YILINA AYİT VE BİRÇOK FİYATTA 2008 DE VERİLMİŞTİR O YÜZDEN FAZLA SIKINTI YAŞAMAYALIM FİYAT KONUSUNDA HER KUŞUN KENDİNE ÖZGÜ ÖZELLİKLERİ VAR SARI KANAT KIRMIZI KANAT BANGO ÇOK GÜZEL DEDİĞİN KUŞU 200 LİRAYA ALABİLİYORSUN BU HAFTA PAZARDAYDIM AMA İNANIN ONLARDAN DAHADA GÜZELLERİ VAR 2000 LİRA İSTENİYOR VE İNANIN ONSANDA UFAKLARI VE KAFALISI VARDIR DÜŞÜNEMİYORUM ONLAR KAÇPARA O ÜZDEN GÖRMEDEN ELE ALMADAN FİYAT KOYMAK PEK MANTIKLI DEĞİL BENCE HERKEZE SAYGILAR..

Bugün pazara gitmek nasip olursa yeni resimler gelecek, fiyat konusuna gelince fiyatlar eskiye göre daha düşük bilginize.Şu bir gercekki kaliteli kuşlar her zaman fiyatını korur ve paran olsada her zaman iyi kuş pazara gelmez, kim isterki 2000 liralık kuşunu herkez ele alıp mıncıklasın :)

Bugünkü resimler :

Ekli dosyalar

• 1.webp
    1.webp
    485.3 KB · Görüntüleme: 1,964
  • 2.webp
    2.webp
    187.8 KB · Görüntüleme: 1,942
  • 3.webp
    3.webp
    194.3 KB · Görüntüleme: 1,988
Devam