İSTANBUL/Edirnekapı kuş pazarı.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gokay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 118
  • Görüntüleme Görüntüleme 100K
Re: İSTANBUL/Edirnekapı kuş pazarı

Markacı,Fikret abi;Güvercin ilaçlarını burada bulabilirsiniz;

tesk gokay bey bende oradaydım keske gorusseydık :)

Edirnekapıdaki pazarda posta cinsi fiyat bilgisi olan varmı ..

walla kuşlar güzel duruyo ama çok para...

KuCuKaFaCaN' Alıntı:
tesk gokay bey bende oradaydım keske gorusseydık :)

Özgür bey ; Resimlere iyi baksaydınız belki cıkmışsınızdır arada, kaç haftadır havalar kötü gidiyodu pazar gunu abim götürdü 1-2 arası oradaydım fotoğraf video cektim, bitanede dişi kafakuyruk kuş aldım :)

Güzel oynarlar varmış bu hafta gitmedim bak neler kaçırmışım :(

hayal_gemisi' Alıntı:
Edirnekapıdaki pazarda posta cinsi fiyat bilgisi olan varmı ..

normal cakmaklı - mavi pstalar 10 TL ama pazarlıga acık, beyaz postalar vardı takımına 40 ıstıyordu tabi oda pazarlıga acık..

gökay' Alıntı:
Özgür bey ; Resimlere iyi baksaydınız belki cıkmışsınızdır arada, kaç haftadır havalar kötü gidiyodu pazar gunu abim götürdü 1-2 arası oradaydım fotoğraf video cektim, bitanede dişi kafakuyruk kuş aldım :)

heheh sadece kus resımlerı arasında kendımı bulamadım ;) evet bende o saatlerde ordaydm hatta posta aldım bitane ;) dişi mavi aradım ama kafama göre bulamadım, bulduğuma 80 YTL istediler :D

gökay bey 25 ocak pazar günü bende gezmeye gidcegim pazara....sizinle tanışmak isterdim orda...dişi mavi bi çiftde bakıcı alacagım

Re: İSTANBUL/Edirnekapı kuş pazarı (yeni resimler eklendi)

Kaplan kelebek;

Dolapcı;

İskendurun;

Kırmızı kanat bango;

Macar bangosu;

Mavikanat mavi kuyruk bango (pazarın en gözde kuşu)maşallah.

Bangolar;

Posta kuşları;

Sarı kanat bangolar;

Şebab;

Karışık, sus ve filo

Şeker kanat bang;

Budapeşte (tip)

Gökay bey faitlar hakkkında bilgi verirmsiniz acaba bugun pazara gimişsiniz madem :) Şimdiden teşekkürler ..

[GVideo]GOKAY BEY ONCELIKLE BU MEZAHATI BIZLE PAYLASTIGINIZ IÇIN TESEKUR EDERIM. KUŞLARIN FIYATLARI HAKKINDA BILGI VERE BILIRMISINIZ ELINIZE EMEGINIZE SAGLIK[/GVideo]

Arkadaşlar fiyatlar değişiyor, siz sordunuz madem bende bildiklerimi paylaşayım sizinle,beyaz postalar cifti 60, resimdeki sebabın daha heybetlisi 70,budapeşte tiplerin cifti 40, kırmızı kanat bangolar 1000, sarıkanatlar 600 cifti,
resimde elde tutulan mavi kanat mavikuyruk bango 450,karakanat bangolar 150, ben daha cok bangoları sordum,iyi kuş iyi para pazarın sonlarına doğru fiyatlar düşer sanırım, havada yağdı bir ara.

Teşekkürler Gökay Bey bende Allah izin verirse Gsl bir miski takım alcam damızlık tanıdık satan filan varsa arkdaşlar haberim olsun İstanbul / bağcılar tarafındayım ....

murat kardeşim erkek olarak güzel bir miski var elimde .. istersen uygun fiyata satabilirim..

emre msn em var sede resmini çek gönder bana bakarım ben saolasın bu arada :)Ama gsl kuş olsun damzılık için arıorum bak !!

gökay bey emeğinize ve yüreğinize sağlık. üşenmemiş, zahmet etmemiş bize bu güzellikleri göstermişsiniz sağolun. resimlerde gördüğüm bangolarda bizim izmir pazarına pek çıkmıyor. çıkanların fiyatları da daha uygun oluyor. istanbuldaki pazarda en düşük bango fiyatı, sizin o günkü izlenimlerinize doğrultusunda, 150 tl oluyor. hiç bu fiyatın altında bangoya denk geldiniz mi acaba? yani ortalama bir çift bango 150'den aşağı bulması zor mu olur?
saygı ve sevgiler,
dostlukla...

İbrahim bey, bu resimleri cektiğim gün, 2 tane bango aldım, biri düz beyaz diğeri cikolata kanat cikolata kuyruk, 125 verdim ikisine yavru kızması.Pazarın sonunu beklesem fiyat dahada düşer.Çünkü kuş cok var pazarda, muşteri az.

Gerçekten bazen pazara güzel kuşlar düşüyor ama çok nadir yani cumartesi günleri özellikle çok ama çok nadir düşüyor...ama Pazar günleri olasılıklar biraz daha fazla...heleki bu kriz döneminde insanlar borçları yüzünden güzelim kuşlarını başkalarına vererek el altından satıyorlar 2 hafta önce cumartesi günü pazardan bir abimiz bir sepetin içinde 10 yada 12 tane oynar getirdi gizlice bana gösterdi..iyi bir oynarcının kuşları dedi...biz kuşları okadarda beğenmedik ama yine pazarda satılan oynarlardan 10 gömlek daha güzeldiler...yani en azından keyif almak için alınıp belenebilir türdendiler...sepete 100 lira dedi düşünebiliyormusunuz? sonra 80 e kadar düştü...ben şaşırdım direk yani bir toptancı olsa direk alırdıki o oynarları pazarda dahi tanesini 20 liradan rahat satardı....Yani Nizam beyin dediği çok doğru kuş var güzel kuşta nadiren geliyor ama müşteri yani gerçek alıcı çok az...saygılarımla

Istanbul' Alıntı:
Bu pazarda yumurtalık filan satıyorlar mı acaba?
Ewet her turlu guvercın kumes malzemesı ılac- yumurtalık yem vs. bulunmaktadır.

arkadaşlar bu arlar pazarda fiyatlar nasıl özellikle kelebekler ve tekidağ yerlileri bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim

kemal abi bu hafta gittim pazara çok guzel kuşlar ve pahalıda değildi.

çok güsel kuşlar allahım keşke bi gidebilsem edirneye
KUBİLAY saygılarımla.......

Kuşpazarındaki, salmamızdan fotoğraf kareleri;
Soldaki,abim, baskacı kasap asım, sağdakide ben.

bugünki resimlermiş çok güzel bir paylaşım çok teşekkürler bizim gibi anadolu kuşçularının bu ortamlara duyduğu özlemi bi nebze olsun hafiflettiğiniz için teşekkürler elinizde başka resimler varsa paylaşmanız dileğiyle teşekkürler ....

Nizam bey, bende Edirnekapıdaydım.12 sıralarında gittim.Güzel kuşlar vardı.Özellikle bir çift arap dikkatimi çekti.Dişi arap arkatepe akkuyruktu erkeğiyse basıktı.Hatırlıyorsam kuşlar 100 liraya satıldı.Bende 2 çift kuş aldım.1 çift bozalı 70'e diğer çiftse beyaz sırında alacası bulunuyordu.Bu çifti ise 120'ye aldım.Her iki çiftte oyunlu ve yavru garantili.Her iki çiftte satan kişilerin kendi aldıkları yavrularmış.Bozalılar 3'er yaşında,beyazlarda dişi4 erkek 5 yaşındaymış.

Kuşpazarı, oyun kuşu ağırlıklıydı, çokta kalabalıktı, bende kara akbaş baska aldım, 12 liraya.

gökay bey pazar saat kaç sıralarında kalabalık gitmeyeli 2 ay oldu..bu hafta sonu bende gidecegim.birde cumartesimi yoksa pazar günlerimi daha yogun..saat 2 ve 3 ekadar yogunluk apzarda devam ediyomu..

Geri