KUŞ EŞLEME SANATI !.....

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hüseyin turan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 106
  • Görüntüleme Görüntüleme 17K
arkadaşım kuş beslerken tabiki öğrenilecek çok şey vardır.ben hala öğreniyorum ama oyun kuşunu bilmeyen kişilerden.adama bir çift kuş ver 1 yıl içinde 10-15 yavru büütüyor.ama tavuk gibi.ben kuşa bakmaktan bahsediyorum sağlık bakım vb..performanstan bahsetmiyorum.o senin denemelerin şansın sabrınla olacak şeyler.ve yukarda yazdıklarım hepsi..kuşa senden benden çok iyi bakan insanlar var çevremde dediğim gibi 15 yaşında kuşları var.ama uçurmaktan oyun performans işlerinden anlamıyor.ben daha çok bunlardan öğreniyorum.işin diğer boyutu tamamen yalan dolan.adam dediğim gibi bir yerden buşuyor eşliyor denemeler sonucu tutuyor .hatta ana babayı saklıyor ki kimse görmesin.mesela türkiye kupasını alan adamın kuşlarını gördüm.damızlıkları göstermiyor.adam kıra kıra en eski dedeleri musul kuşları resasivb..ama kim biliyor dumnalı çıkarmış bak adamın kuşu diyorlar.demek istediğim bunlar.aynısını sende yaparsın bende hatta yapıyoruz.bazen olduğuda oluyor olmadığıda.sabırsız iş bilmez adamsa bir arkadaşın dediği gibi bir iki deneme sonra bu tutmuş kuşlardan arıyor parayla alıyor..hakkından gelemiyor.ben ukalalık olmasın ama çok kuşcuyum diyen adama meydn okumuşumdur hemde einde dediğin gibi uzun zaman beslediği kuşlar var ben pazardan bir kuş alacağım senin yanında ve onu hazırlayacam sende hazırla istediğin kuşunu diyorum ben seyrettiriyorum onda tık yok..yani biraz kendine güven lazım kuşta ısrar lazım.kuş alıyorum adam gülüyor ne yapacaksın diye sonra bak bu onun yavrusu diyorum şaşıp kalıyor.onun gözünde usta oluyorum belki..çevremde var bu tür insanlar.sadece sabır denemeye devam ..iyi kuş biriktir.elinden hemen çıkarma.kuş beslemeye bakmaya kostümcülerden öğren.gerisi gelir.ya şu ustanın kuşu vay be diye takılı kalırsan çook geride kalırsın veridğin parayla harcadğın emekle kalırsın.ankarada matbaacılar furyası almış gidiyor.ustların meşhur kuşları değilmi.uçurran kim var bir kaç kişi.bu kuşlardan kimde var hemen hemen herkeste bende yok diyende el altından alıp bir kenarda kırdığını biliyorum.boş işler...polimik değil fikir alışverişi.tüm görüşler aynı olmak zorunda değil.ben kızmıyorum faydalı buluyorum.bu konuya yazmam istenmiyorsa da yazmam sorun değil.saygılar...

hüseyin turan' Alıntı:
Konu pek ilgi çekmedi galiba.Ustalar ser verir sır vermeyiz mantığımı güdüyorlar yoksa,oyun kuşlunda işin özü bu değilmi?HANİ BİLGİ PAYLAŞŞIMINI savuna yeni kuşçulara örnek ve bilgi kazandıracak arkadaşlar.

kuşların oyunları geriliyor eskisi gibi dayanıklı üstün performanslı kuş yok diyen arkadaşlar.işte çözüm bu konuda paylaşalım,gelişelim.

SAYGILAR.....
cünki soru yanlıs.cevabı olan sorular sorudurlar.damızlık kus tanımının doğru yapılması halinde bahsedilen sorun zaten çözülür.her iyi oynayan kus damızlık olmaz.saygı bizden.

tabi şecere takibi ve öze dönme eslemelerini de unutmamak lazım.kusunu tanıyan ne yaptığını bilir ve adımlarını ona göre atar.

S A KUŞÇU ARKADAŞLAR USTALAR VE YETİŞTİRİCİLER BU UGRASTAKİ TECRÜBELİ KİŞİLER

BU ARKADAŞLARIN KANDİLERİNİ GÜZEL BİR ŞEKİLDE YETİŞTİRMİŞ OLMALARI VE ÇOK SEYİ BİLİYOR OLMALARI ARADIGINI BULABİLMEK İÇİN UYGULAYABİLMİŞ OLMALARI ÇOK GÜZEL TABİKİ BU BİLGİ VE TECRÜBELERDE YASAYARAK GÖZLEMLEYEREK UYGULAYARAK EKSİKLERİ FARK EDİP TAMAMLAMAYIDA YAPABİLEN İSTEDİGİNE KAVUSABİLMİŞ VEDE KUŞLARINI AYNI PERFORMANSDADA TUTMUŞ DAHADA GELİŞTİRMEK İYİSİNİDE ARAMAK BİLGİ VEDE TECRÜBELERİNİNDE BİRLESTİRMESİYLE BULMUS OLABİLMESİ TAKDİR EDİLMESİ GURUR DUYULMASI GERKEN BİR DURUMDUR BU VE BU SEKİL İŞİNİ YAPAN YAPABİLEN KİŞİLER HER KİM OLURSA OLSUN TAKDİR EDİYOR SAYGI DUYUYORUM BÖYLE KIYMETLİ ARKADASLAR BU ÇATI ALTINDA OLDUKCA VARDIR

YALNIZ BU ARKADASLARIN BİLGİ VE TECRÜBELERİNİ YENİ YETİŞEN GENÇLERİMİZE KUŞÇU OLACAK KARDEŞLERMİZE AKTARMALARI DA ÇOK ÇOK ÖNEMLİ ANCAK BAZI YETİŞTİRİCİ VE DE USTALARIN KENDİ DÜŞÜNCELERİNİ KUŞA BAKIŞ ŞEKİLLERİNİ KUŞDAKİ OLMAZSA OLMAZLARINI KANAT KUYRUK KAŞ GÖZÜ YAPISI SEKLİ KENDİLERİ İÇİN ÖNEMLİ OLABİLİR KENDİLERİBU ÖZELLİKLERE FAZLASIYLA DİKKAT EDBİLİR

LAKİNBU BİRİKİMLERİ KUŞÇU OLACAKLARA AKTARIRKEN İLLAKİ ARANILAN KUŞDA BU ÖZELLİK KANAT KUYRUK AYAK GÖZ VS OLMALIDIR GİBİ ANLATILMAMALI
ARANILAN BU ŞIKLAR KİŞİNİN KENDİSİNİ BAGLAMALIDIR

AMA ANLATILIRKEN BU SIKLARA DİKKAT EDİLMEZSE ARADIGINIZ BULAMAZSINIZ GİBİ BİR İNTİBA BIRAKTIGI İÇİN KUŞÇU OLACAK KARDEŞLERİMİZİN KAFASININ OLDUKCA KARISTIGINI DÜŞÜNÜYORUM TABİİ BUNLAR BENİM KENDİ DÜŞÜNCELERİMDİR SADECE BENİ BAGLAR AMA ÇOK ÇOK ÖNEMLİ GÖRDÜGÜM HUSUS İSE

KUŞUN KANADI SEKLİ ENDAMI KAŞI PAÇASI YUMAŞAKLIGI SERTLİGİNDEN ZİYADE KUŞUN KUŞCUYA VERECEGİ
İÇİNDEKİDİR İÇİNDEKİNİN DE NEKADARINI NEREYE KADAR VEREBİLECEGİ DEVAMLILIGI OLUP OLMAYACAGIDIR

BUGÜN TESADÜF ELE GEÇEN PASIF ŞEKİLSİZ GÜZELLİGİ OLMAYAN KANADI KUYRUGU DÜZENSİZ BİR KUŞ KUŞÇUYU TATMİN EDİP YERİNDE OTURTAMIYORSA İNSİN DİYE DUA EDİYORSA BUNU DA HER UÇUSUNDA GÖRÜYORSA DEVAMLILIGI VEDE ALTININ DA SAGLAMLIGINI GÖRÜYORSA YAVRULARINADA AKTARABİLMİŞ KİŞİYİ MUTLU ETMİŞSE KUŞUN KANADI KUYRUGU KASI GÖZÜMÜ YOKSA ANLATIGIM OYUN SEKLİ DEVAMLILIGI MI DIR HANGİSİ ÖNEMLİDİR

YADA KUŞDA ARANILAN BÜTÜN ŞEKİL ÖZELLİKLERİ VAR KANAT KUYRUK GÖZ ENDAMI PAÇASI PEKİ BU KUŞ YUKARIDA ANLATILAN ARANILAN ÖZELLİKLERİ TASIMAYAN KUŞ KADAR OLAMIYORSA O HALDE ŞEKLİN ŞEMALİN KASIN GÖZÜN ÖNEMİNİ NASIL AÇIKLAYABİLİRİZ

BEN KENDİM OLARAK KUŞÇU VE KUŞÇU OLACAK ARKADAŞLARA ŞUNU DEMEK İSTERİM
KUŞUNUZ KANAT ELLEMİYORSA
YAPIŞMIYORSA
YER YAPMIYORSA
2SAAT UÇUP 15 20SEFER 3 5 TAKLALI OYNUYORSA
İNMEYİ BİLİYOR ALTINDAN GELENDE SİZİ TATMİN EDİYORSA

DEVAMLILIGIDA VARSA EKELESTİK CEDE OYUNUNU DÜŞÜRMÜYOR SA HELE BİRDE ÜSTÜNEDE KOYUYORSA

BÜYÜK KUŞTUR İYİ KUŞTUR YETERLİDİR

BU ANLATMAYA ÇALISTIGIM KUŞ VE KUŞLARIN BU PERFORMANSLARI KANADIYLA KUYRUGUYLA ENDAMI KASI GÖZÜYLE OLMADIGI SADECE VE SADECE İÇİNDE OLMASIYLA ALAKALIDIR İÇİNDE OLMAYAN KUŞ SEKLİ SEMALI KANADI KUYRUGU NE KADA MÜKEMMEL OLURSA OLSUN BİR SEY VEREMEZ BU BENİM KENDİ DÜŞÜNCE VEDE GÖRÜŞLERİMDİR

MESELA ÖRNEK VERİRSEK

ESKİ MODEL ŞAVROLEDE İ200 MOTOR VAR NEREYE KADAR GİDER DEVAMLILIGI NE OLUR
AMA 3,25 BMV DE 2000 MOTOR VAR ZAPTOLURMU
ARKADAŞLAR KUŞDA BÖYLEDİR ÖNEMLİ OLAN KUŞUN İÇİNDEKİDİR O İÇİNDEKİNİ NE KADAR YANSITTIGI VE DEVAMLILIGIDIR DİYOR SAYGILILAR SUNUYORUM

kuscu_marik' Alıntı:

BU ARKADAŞLARIN KANDİLERİNİ GÜZEL BİR ŞEKİLDE YETİŞTİRMİŞ OLMALARI VE ÇOK SEYİ BİLİYOR OLMALARI ARADIGINI BULABİLMEK İÇİN UYGULAYABİLMİŞ OLMALARI ÇOK GÜZEL TABİKİ BU BİLGİ VE TECRÜBELERDE YASAYARAK GÖZLEMLEYEREK UYGULAYARAK EKSİKLERİ FARK EDİP TAMAMLAMAYIDA YAPABİLEN İSTEDİGİNE KAVUSABİLMİŞ VEDE KUŞLARINI AYNI PERFORMANSDADA TUTMUŞ DAHADA GELİŞTİRMEK İYİSİNİDE ARAMAK BİLGİ VEDE TECRÜBELERİNİNDE BİRLESTİRMESİYLE BULMUS OLABİLMESİ TAKDİR EDİLMESİ GURUR DUYULMASI GERKEN BİR DURUMDUR BU VE BU SEKİL İŞİNİ YAPAN YAPABİLEN KİŞİLER HER KİM OLURSA OLSUN TAKDİR EDİYOR SAYGI DUYUYORUM BÖYLE KIYMETLİ ARKADASLAR BU ÇATI ALTINDA OLDUKCA VARDIR

YALNIZ BU ARKADASLARIN BİLGİ VE TECRÜBELERİNİ YENİ YETİŞEN GENÇLERİMİZE KUŞÇU OLACAK KARDEŞLERMİZE AKTARMALARI DA ÇOK ÇOK ÖNEMLİ ANCAK BAZI YETİŞTİRİCİ VE DE USTALARIN KENDİ DÜŞÜNCELERİNİ KUŞA BAKIŞ ŞEKİLLERİNİ KUŞDAKİ OLMAZSA OLMAZLARINI KANAT KUYRUK KAŞ GÖZÜ YAPISI SEKLİ KENDİLERİ İÇİN ÖNEMLİ OLABİLİR KENDİLERİBU ÖZELLİKLERE FAZLASIYLA DİKKAT EDBİLİR

LAKİNBU BİRİKİMLERİ KUŞÇU OLACAKLARA AKTARIRKEN İLLAKİ ARANILAN KUŞDA BU ÖZELLİK KANAT KUYRUK AYAK GÖZ VS OLMALIDIR GİBİ ANLATILMAMALI

AMA ANLATILIRKEN BU SIKLARA DİKKAT EDİLMEZSE ARADIGINIZ BULAMAZSINIZ GİBİ BİR İNTİBA BIRAKTIGI İÇİN KUŞÇU OLACAK KARDEŞLERİMİZİN KAFASININ OLDUKCA KARISTIGINI DÜŞÜNÜYORUM TABİİ BUNLAR BENİM KENDİ DÜŞÜNCELERİMDİR SADECE BENİ BAGLAR AMA ÇOK ÇOK ÖNEMLİ GÖRDÜGÜM HUSUS İSE

KUŞUN KANADI SEKLİ ENDAMI KAŞI PAÇASI YUMAŞAKLIGI SERTLİGİNDEN ZİYADE KUŞUN KUŞCUYA VERECEGİ
İÇİNDEKİDİR İÇİNDEKİNİN DE NEKADARINI NEREYE KADAR VEREBİLECEGİ DEVAMLILIGI OLUP OLMAYACAGIDIR

BUGÜN TESADÜF ELE GEÇEN PASIF ŞEKİLSİZ GÜZELLİGİ OLMAYAN KANADI KUYRUGU DÜZENSİZ BİR KUŞ KUŞÇUYU TATMİN EDİP YERİNDE OTURTAMIYORSA İNSİN DİYE DUA EDİYORSA BUNU DA HER UÇUSUNDA GÖRÜYORSA DEVAMLILIGI VEDE ALTININ DA SAGLAMLIGINI GÖRÜYORSA YAVRULARINADA AKTARABİLMİŞ KİŞİYİ MUTLU ETMİŞSE KUŞUN KANADI KUYRUGU KASI GÖZÜMÜ YOKSA ANLATIGIM OYUN SEKLİ DEVAMLILIGI MI DIR HANGİSİ ÖNEMLİDİR

YADA KUŞDA ARANILAN BÜTÜN ŞEKİL ÖZELLİKLERİ VAR KANAT KUYRUK GÖZ ENDAMI PAÇASI PEKİ BU KUŞ YUKARIDA ANLATILAN ARANILAN ÖZELLİKLERİ TASIMAYAN KUŞ KADAR OLAMIYORSA O HALDE ŞEKLİN ŞEMALİN KASIN GÖZÜN ÖNEMİNİ NASIL AÇIKLAYABİLİRİZ

YAPIŞMIYORSA
YER YAPMIYORSA

DEVAMLILIGIDA VARSA EKELESTİK CEDE OYUNUNU DÜŞÜRMÜYOR SA HELE BİRDE ÜSTÜNEDE KOYUYORSA

BU ANLATMAYA ÇALISTIGIM KUŞ VE KUŞLARIN BU PERFORMANSLARI KANADIYLA KUYRUGUYLA ENDAMI KASI GÖZÜYLE OLMADIGI SADECE VE SADECE İÇİNDE OLMASIYLA ALAKALIDIR İÇİNDE OLMAYAN KUŞ SEKLİ SEMALI KANADI KUYRUGU NE KADA MÜKEMMEL OLURSA OLSUN BİR SEY VEREMEZ BU BENİM KENDİ DÜŞÜNCE VEDE GÖRÜŞLERİMDİR

MESELA ÖRNEK VERİRSEK

ARKADAŞLAR KUŞDA BÖYLEDİR ÖNEMLİ OLAN KUŞUN İÇİNDEKİDİR O İÇİNDEKİNİ NE KADAR YANSITTIGI VE DEVAMLILIGIDIR DİYOR SAYGILILAR SUNUYORUM

MUHARREM ABİ.SEVGİ VE SAYGILARIMI SUNUYORUM,

yaptığınız eleştirileri okuyunca sizin kuşçuluk adına paylaştığınızı düşündüğüm ideallerinizi bir kenara bırakmış olduğunuzu gördüm.bütün düşüncemizin, yeni kuşçu olmuş arkadaşlar ile bilgi paylaşımı olduğunu düşündüğüm bu ortamda,tecrübe ve denemelerle kazandığımız, bilgimizi ve deneyimlerimizi arkadaşlara aktararak,camiaya faydalı bir iş yapmak olduğunu bildiğinizi biliyorum.

kuşçuluk adına yazdığımız bu yazıların sizin gibi bir değerli abi tarafından safsata mantığı ile bakılması beni üzdü.

GELELİM KONUMUZA,SİZİN ELEŞTİRDİĞİNİZ KONULARA.

SİZLER OYUN KUŞUNU TARİF EDERKEN HEP HAVADA ŞU KADAR UÇSUN,BU KADAR OYNASIN,YAPIŞMASIN,SAHİBİNİ MUTLU ETSİN DEVAMLILĞI OLSUN,TABANI OLSUN,TEPEYİ BAĞLASIN....ÖZELLİKLERİ SAYARAK BUNU YAPIYORSA İYİ KUŞTUR .DEVAMLILIĞI SECERSİ VARSA İYİ DAMIZLIK OLUR MANTIĞI İLE KONUŞUYORSUNUZ.BİZLER İŞTE BÖYLE BİR KUŞUN FİZİKSEL OLARAK TAŞIMASI GEREKEN ÖZELLİKLERİNDEN,NASIL YAVRUDA DEVAMININ SAĞLANACAĞINA YOĞUNLAŞMIŞ DURUMDAYIZ.

BİZ İYİ KUŞUN ÖZELLİKLERİNİ ANLATIRKEN PAÇASINDAN HİÇ BİR ZAMAN BAHSETMEDİK.GÖZ RENGİNİN NE OLMASI GEREKTİĞİNİDE SÖYLEMEDİK.AMA KUŞLARIN GÖZLERİNİN İÇİNİN TAŞIDIĞI OYUN GENİ ÖZELLİKLERİNDEN DOLAYI FARKLI OLDUĞUNU SÖYLEDİK.

KANADI,KUYRUĞU,TELEĞİ DEMİŞSİNİZ.BEN SİZE BİR KAÇ ÖRNEK VERECEĞİM İZİN VERİRSENİZ;KUYRUKTAN BAŞLAYAYIM.KANAL KUYRUK DEDİĞİMİZ KUYRUK TARZI OLAN İYİ OYUNLU BİR KUŞ SEYRETTİNİZMİ HİÇ.BEN SEYRETMEDİM,ÇOĞU KUŞÇUDA SEYRETMEMİŞ HEP KONUŞURUZ BUNU.ÇÜNKÜ O KUYRUK YAPISI KUŞU HEM TAKLADA HEMDE FİŞEKTE ŞEKİL İCABI İLE KESER,ZORLAR.BU TARZ KUŞLARDA VERİM OLMAZ.

KANAT VE TELEĞİN BİR ÖNEMİ OLMADIĞINDAN BAHSETMİŞSİNİZ.BENCE OYUN KUŞUNDAKİ EN ÖNEMLİ OLMAZSA OLMAZ DURUMU KANAT VE TELEK DURUMUDUR.AMA BU DURUM KUŞUN KASA YAPISI İLE ÇOK ALAKALI BİR DURUMDUR.KASALI OLDUĞU HALDE TELEKLERİ KALIN VE UZUN KANAT ÇAPI UZUN KUŞLARINDA OYUNDA VERİM ALINA BİLİYOR BAZEN AMA KUŞ TA KANADIN ,TELEKLŞERİN KASAYI YANİ VUCUDU HAVADA NASIL TAŞIYA BİLDİĞİDİR ASIL DURUM.ÇÜNKÜ KUŞ UÇARKEN ZORLANDINMI PERFORMANSI YETERSİZ KALACAKTIR.BU YÜZDEN KUŞUN KANAT VE TELEK YAPISI HEM UÇUŞTA HEMDE OYUN PERFORMANSINDA KUŞTAKİ EN ÖNEMLİ ÖZELLİKLERDİR.

BEN YILLARCA FUTBOL OYNAMIŞ BİRİYİM,VUCUT YAPISININ YADA KAS YAPISININ PERFORMANSA DAYALI DURUMLARDA NE KADAR ÖNEM TAŞIDIĞINI ÇOK İYİ BİLİRİM.BAKIN SİZE MANTIKLI BİR ÖRNEK VEREYİM.

ATLETİZDE DEĞİŞİK BRANŞLARDAKİ SPORCULARIN HEPSİNİ FARKLI VUCUT VE KAS YAPISI GELİŞMİŞTİR.ÖRNEĞİN GÜLLE ATAN BİR SPORCUNUN VUCUT YAPISI 800 METRE KOŞAN BİR ATLETTEN ÇOK FARKLIDIR.YADA YÜZEN BİR İNSANIN VUCUDUT YAPISI İLE FUTBOL OYNAYAN BİR İNSANIN VUCUT VE KAS YAPISI GELİŞİM BAKIMINDAN ÇOK FARKLIDIR.BİR İNSANA BAKTIĞINIZDA BU SPORCUDUR DİYEBİLECEĞİNİZ DURUMLARDA VARDIR,DEĞİLDİR DİYECEĞİNİZ DURUMLARDA.SİZİN KARŞINIZA 100 KİLA BİR İNSANI ÇIKARSALAR VE BU 100 METREYİ 12 SANİYEDE KOŞUYOR DESELER NE YAPARSINIZ.

ARABADAN ÖRNEK VERMİŞSİNİZ NE KADAR GÜZEL BİR ÖRNEK BENDE O ÖRNEĞİ DEVAM ETTİREYİ SİZİN İÇİN BİR BMW MOTORUNU KAMYONA TAKIN BAKALIM NE KADAR VERİM ALACAKSINIZ.

SEVGİLİ MUHARREM ABİ SAYGILARIMI SUNUYORUM,SUÇU LİSAN ETTİYSEM AFFOLA ABİ,

SAYGILAR.....

hüseyin turan' Alıntı:
kuscu_marik' Alıntı:

YAPIŞMIYORSA
YER YAPMIYORSA

MESELA ÖRNEK VERİRSEK

MUHARREM ABİ.SEVGİ VE SAYGILARIMI SUNUYORUM,

yaptığınız eleştirileri okuyunca sizin kuşçuluk adına paylaştığınızı düşündüğüm ideallerinizi bir kenara bırakmış olduğunuzu gördüm.bütün düşüncemizin, yeni kuşçu olmuş arkadaşlar ile bilgi paylaşımı olduğunu düşündüğüm bu ortamda,tecrübe ve denemelerle kazandığımız, bilgimizi ve deneyimlerimizi arkadaşlara aktararak,camiaya faydalı bir iş yapmak olduğunu bildiğinizi biliyorum.

kuşçuluk adına yazdığımız bu yazıların sizin gibi bir değerli abi tarafından safsata mantığı ile bakılması beni üzdü.

GELELİM KONUMUZA,SİZİN ELEŞTİRDİĞİNİZ KONULARA.

SİZLER OYUN KUŞUNU TARİF EDERKEN HEP HAVADA ŞU KADAR UÇSUN,BU KADAR OYNASIN,YAPIŞMASIN,SAHİBİNİ MUTLU ETSİN DEVAMLILĞI OLSUN,TABANI OLSUN,TEPEYİ BAĞLASIN....ÖZELLİKLERİ SAYARAK BUNU YAPIYORSA İYİ KUŞTUR .DEVAMLILIĞI SECERSİ VARSA İYİ DAMIZLIK OLUR MANTIĞI İLE KONUŞUYORSUNUZ.BİZLER İŞTE BÖYLE BİR KUŞUN FİZİKSEL OLARAK TAŞIMASI GEREKEN ÖZELLİKLERİNDEN,NASIL YAVRUDA DEVAMININ SAĞLANACAĞINA YOĞUNLAŞMIŞ DURUMDAYIZ.

BİZ İYİ KUŞUN ÖZELLİKLERİNİ ANLATIRKEN PAÇASINDAN HİÇ BİR ZAMAN BAHSETMEDİK.GÖZ RENGİNİN NE OLMASI GEREKTİĞİNİDE SÖYLEMEDİK.AMA KUŞLARIN GÖZLERİNİN İÇİNİN TAŞIDIĞI OYUN GENİ ÖZELLİKLERİNDEN DOLAYI FARKLI OLDUĞUNU SÖYLEDİK.

KANADI,KUYRUĞU,TELEĞİ DEMİŞSİNİZ.BEN SİZE BİR KAÇ ÖRNEK VERECEĞİM İZİN VERİRSENİZ;KUYRUKTAN BAŞLAYAYIM.KANAL KUYRUK DEDİĞİMİZ KUYRUK TARZI OLAN İYİ OYUNLU BİR KUŞ SEYRETTİNİZMİ HİÇ.BEN SEYRETMEDİM,ÇOĞU KUŞÇUDA SEYRETMEMİŞ HEP KONUŞURUZ BUNU.ÇÜNKÜ O KUYRUK YAPISI KUŞU HEM TAKLADA HEMDE FİŞEKTE ŞEKİL İCABI İLE KESER,ZORLAR.BU TARZ KUŞLARDA VERİM OLMAZ.

KANAT VE TELEĞİN BİR ÖNEMİ OLMADIĞINDAN BAHSETMİŞSİNİZ.BENCE OYUN KUŞUNDAKİ EN ÖNEMLİ OLMAZSA OLMAZ DURUMU KANAT VE TELEK DURUMUDUR.AMA BU DURUM KUŞUN KASA YAPISI İLE ÇOK ALAKALI BİR DURUMDUR.KASALI OLDUĞU HALDE TELEKLERİ KALIN VE UZUN KANAT ÇAPI UZUN KUŞLARINDA OYUNDA VERİM ALINA BİLİYOR BAZEN AMA KUŞ TA KANADIN ,TELEKLŞERİN KASAYI YANİ VUCUDU HAVADA NASIL TAŞIYA BİLDİĞİDİR ASIL DURUM.ÇÜNKÜ KUŞ UÇARKEN ZORLANDINMI PERFORMANSI YETERSİZ KALACAKTIR.BU YÜZDEN KUŞUN KANAT VE TELEK YAPISI HEM UÇUŞTA HEMDE OYUN PERFORMANSINDA KUŞTAKİ EN ÖNEMLİ ÖZELLİKLERDİR.

BEN YILLARCA FUTBOL OYNAMIŞ BİRİYİM,VUCUT YAPISININ YADA KAS YAPISININ PERFORMANSA DAYALI DURUMLARDA NE KADAR ÖNEM TAŞIDIĞINI ÇOK İYİ BİLİRİM.BAKIN SİZE MANTIKLI BİR ÖRNEK VEREYİM.

ATLETİZDE DEĞİŞİK BRANŞLARDAKİ SPORCULARIN HEPSİNİ FARKLI VUCUT VE KAS YAPISI GELİŞMİŞTİR.ÖRNEĞİN GÜLLE ATAN BİR SPORCUNUN VUCUT YAPISI 800 METRE KOŞAN BİR ATLETTEN ÇOK FARKLIDIR.YADA YÜZEN BİR İNSANIN VUCUDUT YAPISI İLE FUTBOL OYNAYAN BİR İNSANIN VUCUT VE KAS YAPISI GELİŞİM BAKIMINDAN ÇOK FARKLIDIR.BİR İNSANA BAKTIĞINIZDA BU SPORCUDUR DİYEBİLECEĞİNİZ DURUMLARDA VARDIR,DEĞİLDİR DİYECEĞİNİZ DURUMLARDA.SİZİN KARŞINIZA 100 KİLA BİR İNSANI ÇIKARSALAR VE BU 100 METREYİ 12 SANİYEDE KOŞUYOR DESELER NE YAPARSINIZ.

ARABADAN ÖRNEK VERMİŞSİNİZ NE KADAR GÜZEL BİR ÖRNEK BENDE O ÖRNEĞİ DEVAM ETTİREYİ SİZİN İÇİN BİR BMW MOTORUNU KAMYONA TAKIN BAKALIM NE KADAR VERİM ALACAKSINIZ.

SEVGİLİ MUHARREM ABİ SAYGILARIMI SUNUYORUM,SUÇU LİSAN ETTİYSEM AFFOLA ABİ,

SAYGILAR.....

MERHABA HÜSEYİN KARDEŞİM YORUMLARIN İÇİN TESEKKÜRLER

KENDİM OLARAK KİŞİLERİ GÖSTEREREK YADA İSİM VEREREK KİMSEYİ ELESTİRMİŞ DEGİLİM HEM BEN SİZLER GİBİ BU UGRASI TAM ÇÖZEBİLMİŞ DETAYLARINA KADAR İNEBİLMİŞ İNCELİKLERİNİ BİLEN BİRİ DE DEGİLİM
BEN ÖYLE BASKALARINDA O SEKİL KANADI KUYRUGU OLAN KUŞ SEYRETMEDİM PEK ÖYLE HER YERE GİDEN ÇOK MERAKLI BİRİSİDE DEGİLİM KENDİMCE YETERLİ OLANI KENDİM İÇİN BESLEDİM HİÇ BİR ZAMAN DA KENDİMİ ETRAFIMA KABUL ETTİRME YADA TANINMA İHTAYACIN DADA OLMADIM BU SÖZLERİMİ YANLIŞ ANLAMAYINIZ KENDİM İÇİN SÖYLÜYORUM ELİNDEKİ İLE YETİNEN YETİNEBİLMEYİ BİLEN DAHA İYİSİNİ DE YAPABİLDİGİ KADAR TECRÜBESİ OLDUGU KADARIYLA ARAYAN BİR İNSANIM ÇÜNKÜ BU UGRASTA ARAYIŞLARIN BİTMEYECEGİ GİBİ TARTIŞMALARIN DA İNATLAŞMALARINDA HATTA İDDİALARIN DA BİTMEYECEGİNİDE BİLEN AZ ÇOK GÖREN VEDE MÜMKÜN OLDUGUNCA BUNLARIN DIŞINDA KALMAYA ÖZEN GÖSTEREN BİR YAPIYA SAHİBİM

EVET HAKLISINIZ ARTIK ESKİSİ GİBİ PEK SEVKİM AMACIM KALMADI DOGRU TAHMİN ETMİSSİNİZ ÇÜNKÜ HEDEFLER ARANILANLAR KUŞTAKİ BİLİNENLER BİLİNMEYENLER MAKBUL OLUP KABUL GÖRÜLMEYENLER BU KADAR NET VEDE ASİKAR İKEN HALA NORMALMİŞ GİBİ HATA DEGİLMİŞ GİBİ MAKBULMÜŞ GİBİ SÖYLENİLMESİ KABUL GÖRÜLÜŞÜ TARTIŞILIR OLMASI KİMSEYE KATKI SAGLAYAMAYACAGI HALDE ISITILIP ISITILIP GÜNDEME GETİRİLMESİ KENDİM OLARAK BURALARDA KİMSEYE BİR SEY KATAMAYACAGIM İNTİBASI BIRAKTI ONUN İÇİNDİRKİ SİZE HAK VERİYOR SİZİ ANLAYIŞLA KARSILIYORUM TEŞEKKÜR EDİYORUM

BİR KİMSENİN BENİ YÜZÜME KARSI METETMEYE HAKKI VAR İSE

YÜZÜME KARSI BENİ ELEŞTİRMEYEDE HAKKI VARDIR

KARSIMIZDAKİ KİŞİLERE BÜTÜN KALBİMİZLE İÇTEN VE SAMİMİYETLE VE BÜTÜN YETENEK BİLGİ VE TECRÜBELERLE

YARDIM EDEBİLMEYİ KABUL EDİYORSAK VEDE İSTİYORSAK İŞTE O ZAMAN ONLARI ELEŞTİREBİLİRİZ
ÇÜNKÜ BU OLUMLU BİR ELESTİRİ OLUR

SAYGILARIMLA

muharrem abı ıyı kusun tarıfını ne guzel yapmıssın tesekkrler.saygı ve sevgıler.

hüseyin bey kuşeşleme tecrübe ister neyden neye vuracğın kuş önemlidir vekuşta sabır önemlidir bazı kuşçu arkadaşlar hemen uçurup oynatayım diyor basit görüyorlar öyleşey yok deneme ve zaman önemli süreklilik soy

YAPIŞMIYORSA
YER YAPMIYORSA
muharrem abı zaten bu cumleler herseyı acıkca anlatmıs.bende aynı dusuncedeyım.kusculuk prensıbı olarak kendıme bunu edındım.adı ustunde kus ıyısıde kötüsüde havada kendını bellı eder.

önçelikle bu sitede bu konu hakkında o kadar teçrübeli büyük abilerimiz varken bana söz düşmez düşüncesindeyim
ve de biraz utanarak bişeler yazmak istiyorum kuş 13 senedir kuş besliyorum ee bu işe samsunda başladık samsunda yoğrulduk samsun bafra ilçesinde oyunkuşundan başka kuş bakılmıyordu o yıllarda şebabın adını duyuyorduk sadece izlenimlerim şunlardı o eski yıllarda o eski üstatlar da gördüklerim tek bir kuş üzerine odaklanma değilde toplam kümesin kalitesi yani elemeyle 3 5 sene içinde belkide 10 sene uğraşıp kümesteki tüm kuşların eskiye nazaran iyileştirme bundan sonrası şöyle oynayanı ayır oynamayanı sat yada hediye et başkalarıda uğraşsın ben çok bilirim o eski üstadların ihalelerde kendi kuşlarını sattıklarını ama adamlarda haklı genel olarak kaliteli kümes olmuş e bundan sonrası keyif işi her yavru oynamıyorki şimdi abilerim diçeksinizki biz eşleştirmeden bahsettik sen koca kümesi kattın ortaya işte bencede kümesin genel kalitesi önemli kim kimle eşleşirse eşleşsin oynayanı ayırırız oynamayanı hediye ederiz ben bunu çoğu kişide gözlemledim ve böyle yapan kişilerde kuş uçuyor ve oynuyor
saygılarımla

GEÇENLERDE,ANKARADAN TANINMIŞ BİR USTADAN BİZİM SEMTİMİZE ÇOK KUŞ TAŞIMIŞ BİR ARKADAŞ İLE SOHBET ETME FIRSATIMIZ OLDU.TABİİ Kİ MEVZU KUŞ İDİ.ARKADAŞIN KENDİSİNDE DE BU USTANIN KUŞLARINDAN MEVCUTMUŞ VE BU KUŞLARA ÇALIŞIYORMUŞ.

SÖZ DÖNDÜ DOLAŞTI O ANKARALI USTANIN KUŞ EŞLEME TAKTİĞİNE KADAR DAYANDI.BEN BURADA TABİKİ O USTANIN İSMİNİ VEREMEM ÇÜNKÜ KENDİSİ ZATEN BU SİTEDE YOK.AMA ARKADAŞIN ANLATTIĞI DOĞRU İSE DURUM KUŞÇULUK ADINA VAHİM.ÇÜNKÜ İSMİNİ HERKESİN AĞZINDAN USTA OLARAK DUYDUĞUMUZ BİR KUŞÇU BÖYLE BİR HATA YAPABİLİYORSA KUŞÇULUK CAMİASI GERÇEKTEN DAHA ZOR GÜNLERE GEBE DEMEKTİR.

BEN KENDİ AÇTIĞIM KONULAR HAKKINDA DAHİ YORUM YAPMAYACAĞIMI SÖYLEMİŞTİM AMA DURSUN KARDEŞİN BU KONUYU TEKRAR GÜNDEME GETİRMESİ BENİM BU YAZIYI YAZMAMA SEBEB OLMUŞTUR.

SAYGILAR.......

NASIL BİR EŞLEME YÖNTEMİ UYGULUYORMUŞ ?

bana göre eşleme olayından önce kuşu adam gibi uçurup,kuşun havada yapabildikleri görüp ona göre iyi olanlarını eşlemeliyiz,yani ustalarda farklı birşey yapmıyor,uçurup iyi olanları eşleyip yola devam ediyorlar,bana görede doğrusu bu gerisi faso fiso.

emreert' Alıntı:
bana göre eşleme olayından önce kuşu adam gibi uçurup,kuşun havada yapabildikleri görüp ona göre iyi olanlarını eşlemeliyiz,yani ustalarda farklı birşey yapmıyor,uçurup iyi olanları eşleyip yola devam ediyorlar,bana görede doğrusu bu gerisi faso fiso.
emre abi cok haklısın bende bu konu hakkındaki yazımda aynısından bahsettim yani benimm memleketteki üstatlarda senin dediğin gibi yapıyor
hiçbirindede kuşları eşlerken özel bi teknik kullandıklarını görmedim

kediyi hangi kediyle eş yaparsak yapalım istediğimiz teknikleri kullanalım o kedi aslan doğurmuyor

üstatlar aslan bakıyor

saygılarımla

emreert' Alıntı:

FASO FİSO.........BENCEDE OLAY ORADA İŞTE GERİSİNDE YANİ FASO FİSO DA..........

SAYGILAR..........

benim görüşümce Kuş uçurulur, eksileri artıları tespit edilir, tamamlayıcı eşlerle denenir.. eksi yi artı yı buldun diyelim, eşe attığın kuş ile illaki tutacak diye bişeyde yok tutmayadabilir.. yani deneme yanılma taktiği ile çalışmalar sürmeli.. Zor ama imkansız değil..

hüseyin bey olay gerisinde yani faso fisoda demişiniz ben bisey anlamadım valla,beslediğimiz kuşları ucuruyoruz ve iyi performas sergileyenlerini birbirine eşliyoruz ve bu sekilde yolumuza devam ediyoruz.yapmamız gereken nedir gittiğimiz yol yanlışmı?

emreert' Alıntı:
hüseyin bey olay gerisinde yani faso fisoda demişiniz ben bisey anlamadım valla,beslediğimiz kuşları ucuruyoruz ve iyi performas sergileyenlerini birbirine eşliyoruz ve bu sekilde yolumuza devam ediyoruz.yapmamız gereken nedir gittiğimiz yol yanlışmı?

EVET EMRE KARDESİMİZİN DE DEDİGİ GİBİ YANLISLIK YADA DOGRULAR NEDİR YETİŞTİRİCİLERİMİZİN TECRÜBELİ ARKADASLARIN GÖRÜŞ VE YORUMLARI NEDİR ÖGRENMEK BİLGİLENMEK İSTERİZ

SAYGILAR

oncekı yazımdada soledım eslesmede hata yapmadan oynayan kusları secıyorum.fakat kanat yeme v.b olaylarla karsılasmamak ıcınde yumusak tuy sert tuy olayınada dıkkat etmeye calısıyorum.bu bakımdan huseyın beyın soledıklerınıde yabana atmamak lazım

FASO,FİSO;
kuş eşlemedeki,arkadaşların ayrıntıyı bu şekilde tabir etmeleri arkadaşların ne kadar bilinçsiz kuşçuluk yaptığını gösteriyor aslında.

1,5-2 SAAT UÇSUN,KANAT YEMESİN ,DİRSEK AÇMASIN,YAPIŞMASIN,YER YAPMASIN,GEZSİN,ATIŞLI OYNASI,KAFA EYMESİN,TAKLALI PERDAHLI İNSİN....İŞTE SİZE GÜZEL KUŞ TARİFİ.NE KADAR BASİT DEĞİLMİ, GÜZEL KUŞUN İYİ DAMIZLIĞIN TARİFİ.

İŞTE BİZ BÖYLE BİR KUŞUN NASIL FİZİK ÖZELLİK TAŞIMASI GEREKTİĞİNİ,YADA BÖYLE BİR KUŞUN NASIL ÜRETİLEBİLECEĞİNİN DETAYINI TARTIŞIRKEN,YADA İŞTE BU KUŞUN TAŞIMIŞ OLDUĞU ÖZELLİKLERİ SIRALARKEN ARKADAŞLARIN O DETAYLARA FASO,FİSO DEMESİ BENCE BİLİNÇLİ ÜRETİCİLERİN YAPTIĞI İŞİN HAFİFE ALINMASIDIR.

HATIRLARSANIZ ARKADAŞIN BİRTANESİ''YÜZ TANE OYNAYAN KUŞ ALDIM ,EŞLEDİM,YAVRULARININ BİR TANESİ OYNAMADI HEPSİNİ KESTİM ATTIM'' DEMİŞTİ.ASLINDA ÜZÜCÜ OLAN EĞER GERÇEKSE O YÜZ KUŞUN BİR BİLİNÇSİZ YETİŞTİRİCİ TARAFINDAN HEBA EDİLMESİ.AYNI ARKADAŞ USTASININ TAVSİYESİ ÜZERİNE ŞU USTANIN KUŞU İLE BU USTANIN KUŞUNU KIRMIŞ VE KUŞU BULMUŞMUŞMUŞMUŞTU...

OLAYIN İNCELİĞİNE GİRMEYECEĞİM DEFALARCA YAZDIK KUŞUN NASIL EŞLEMESİ YAPILACAĞININ.EĞER GERÇEKTEN SİZİN YADA BİZİM ANLATTIĞIMIZ KAREKTER YAPISINDA İYİ KUŞ DİYECEĞİMİZ KUŞUNUZ VARSA ELİNİZDE BİRAZ KUŞUNUZUN TAŞIDIĞI,VUCÜT VE TELEK ÖZELLİKLERİNE BAKIN.BELKİ BİZLERİN SÖYLEMEK YADA ANLATMAK İSTEDİĞİMİZ O ZAMAN ANLAYABİLİRSİNİZ.

YANİ FASO,FİSOYU...

SAYGILAR ARKADAŞLAR.......

EVET KUŞ ESLEME İNCE BİR DETAYDA DIR NASIL İKİ MÜKEMMEL KUŞDAN KUS ÇIKMAZSA BU ESLEMENİN NASIL HANGİSİNDE FAZLA HANGİSİNDE TAMAMLAYICI KANAT SALLAMA UÇUS SEKLİ TAKLA VURUSU FISKIRMA TERTİBİ OMZUNAMI YÜKLENİYOR PERDAHLA SIRTINAMI OYNUYOR OLABİLMESİ İYİ BİR GÖZLEM UÇMUS GÖRÜNEN VE BİLİNEN DAHA BİR ÇOK DETAY TAKİP KANAT TÜY YAPISI OLDUKCA MESAKATLİ TADI BURADA ARANILAN HA DEYİNCE BULUNABİLSEYDİ SU AN BUNLARI YAZIYOR KONUSUYOR OLMAZDIK GENÇ KARDESLERİM VE KUŞCU OLACAKLARDAN KENDİM OLARAK İSTİHRAMIM ÇATIMIZ ALTINDAKİ USTA VE YETİŞTİRİCİLERİ ELESTİRMEDEN KENDİ MENFAATLERİNE OLAN BİLGİ VE TECRÜBELERİ ÖGRENEREK ELESTİRMELERİDİR ÇÜNKÜ BU UGRASIN OKUKLU YOK OKUL USTA VE YETİSTİRİCİLER ÇATIMIZ ALTINDA OLDUKCA MEVCUT BENDE KENDİM OLARAK HALA ÖGRENECEGİM SEYLER VAR BU UGRASIN BİTİM NOKTASI YOK NASIL İYİ DAHA İYİ EN İYİ VAR İSE BİLGİ TECRÜBE DE BİR OKADAR VERDIR

SAYGILAR

s.a.kuş sever dostlar..
bence kuşculuktaki en önemli konuların başında geliyor bu KUŞ EŞLEME SANATI
tamam kuş bakımı seyislikte önemli ama iyi performans gösteren kuşlar zaten seyisini fazla üzmeden yapacağını yapıyor...önemli olan elimizdeki kuşun soyunu koruyabilmek varsa hatalarını düzeltebilmek kendisinden daha üstün meziyette yavrular alabilmek en azından kendi oyununa yakın yavrular uçurtabilmek KUŞU EŞLEMEDEKİ inceliklerden değilmi?
kan tutmaya bilir damar uyum sağlamaya bilir burasını bilemeyiz kabul eiyorum birazda şans gerekli
benim aşağıda yazacağım özelliklerde bir erkek kuşum var buna hangi özelliklere sahip bir dişi girersem bu kuştan daha iyi verim alabilirim
USTALARA ve DENEYİMLİ KUŞCULARA soruyorum ....
1 kanat kuyruk eşit atletik uzun bacaklı sık ince tüylü telek genişliği de orta
2 orta mesafede omuzlarına yüklenerek uçan
3 hedefine kapatan
4 yer hakimiyeti çok iyi
5 omzuna oynayan
6 taban taklasını hiç bırakmıyan 3 4 taklalı nadirde olsa bağlamayı unutan
7 fişeklerinde dayanıklı, seri ,standart ,sesli
8 1.5 2 metre sokulan
9 memur kuşu tarzında fazla gezmeyen 1 1.5 saatte 20 30 arası sefer yapan
10 oyun söküşü 3 4 ay içinde sertte fazla kalmadan 3 4 taklayla başlayıp ekeliğinde takla sayısı koruyup mesafeyi 20 25 metreye çıkartan
yorumlarınız için şimdiden teşekkürler saygı ve sevgiler....

s.a kardeşim anlatığın kuşa ,sadece bu erkeye değil bu özellikleri taşıyan uzun bacak yapısı ,göğüslü iri diri sallı tabiri bütün erkek kuşlara eş edilmesi gereken kuşun .bu erkeğin tam aksi yani kısa bacak ,göğüslü kısa kanat yapısı ,kısa tüylü, tüyleri sıkı. bir yerde izleme şansın varsa kuşu. bu yazdıklarıma ilave alt taklalı 10 mt gitsin ama altı mutlaka olmalı üstü ara sıra olsun olmasın sen erkeğine dişi vuracaksın erkek aramıyorsun .aslında o kadar zor bir işki bu işte pişmemişsen yanılma oranın çok yüksek senin için söylemiyorum genel anlamda yeni başlayan arkadaşlar vardır .44 yaşındayım ilk okuldan beri kuş beslerim yani 30 sene ,10 senesi çıraklık de, gerçi çok fazla 10 senede kalfa olman lazım ama ben bu kadar diyorum kalır geriye 20 sene. bide ben urfalıyım bi ara gaza getirdiler beni 3 yıl kuş getirdim urfadan dükkan açtım sattım izmit istanbul adapazarı havalesine dağıttım kuşları 1995 -1998 arası 7 bin civarı kuş getirmişim urfadan birdaha da getirmedim yıldım baktım olmuyor bıraktım getirmeyi nelere şahid oldum ne kuşlar getirdim fakat bu işte yalan dolan olmassa hiç bi şeye sahip olamıyorsun bende bi şeye sahip olamadım zarar ettim düşmanda kazandım en iyi arkadaşımla bile kötü oldum lanet olsun deyip defteri alacak defterini sakaryaya attım kiminden o zamanın parası bin lira,kiminden beş yüzlira eskiden iyi kötü selam verirlerdi onuda yapmamaya başladılar kızdım dükkanı kapadım banamı kaldı elaleme kuş toplamak urfada toz toprakta o köy senin bu köy benim bir hafta çoluktan çocuktan uzakta .o günden sonra asıl işim olan şimdiki mesleğime döndüm uzun bir yurt dışı işlerim oldu ,5 yıldan beri istanbuldayım ve eski kuşlarımı besliyorum sadece besliyorum. kuşlarım aşı kuşudur o yüzden benim böyle dertlerim olmuyor yani bazı fiziki özelliği varsa bende sorun olmuyor girmek istediğim kan. çünki aşı kuşu kendine çeviriyor girilen kanı. bunları niye anlattım burda kimse kimseyi dinlemiyor bu yazdıklarıma bile gülecekler biliyorum .hemen şunu söylüyorlar uçurda görelim bakalım. beslemeye yerimiz varda uçurmaya varmı ,yerim olsa uçuracam sana değil kendime bile yok seni unuttuk arkadaş sen kuşun rengini söylememişsin bak şimdi kuşun rengimi oynuyo diyecekler bende hayır diyecem .niye sordum mendel gibi kuşları her zaman çapraz eşleyecen bizim urfalılar o büyük ustalar bunu zamanında yapıyorlarmışta kim bile.kardeşim kuşun erkek olan atıyorum gökse boz vuracaksın .boz ve bozkirli birde beyaz aşı kuşudur bu renkleri diğer renklerle kırarsan sonuca çabuk ulaşırsın. bak orda kırarsan lafını kullandım yanlış anlaşılmasın kendi ırkıyla eşleyin anlamında yani şebab kuşla değil .anlattım ama boşa olduğunu biliyorum ben urfada burda 44 yaşındayım bu işe gönlünü vermiş birisiyle bir yerde konuşsada agzından bi kelime bir şey öğrenelim diye beklerdik o konuşsun diye .şimdi erkekse ağzından bir şey çıksın kuşla alakalı hemen ağzının içine tıkıyorlar ben kime öğretecem 20 yılı o yüzden konuşamıyorsun dünkü kuşçu burda bir çift kuş tutturamamış hayatı boyunca kuş tutturmak o kadar kolaymı kalkmış orda görüyo birde yaşını senin aranda 15 sene var söylediğin bir şeye sana bide posta koyuyor. hem bilmiyor onu sana öyle olduğunu zorla kabul ettirmeye çalışıyor bide dik kafalılık yapıyor dogru bi tane iki tane dogru olmaz.hele bu işte saglıcakla kalın. hatamız varsada afola sabahın 6.33 olmuş

hüseyin turan' Alıntı:
GEÇENLERDE,ANKARADAN TANINMIŞ BİR USTADAN BİZİM SEMTİMİZE ÇOK KUŞ TAŞIMIŞ BİR ARKADAŞ İLE SOHBET ETME FIRSATIMIZ OLDU.TABİİ Kİ MEVZU KUŞ İDİ.ARKADAŞIN KENDİSİNDE DE BU USTANIN KUŞLARINDAN MEVCUTMUŞ VE BU KUŞLARA ÇALIŞIYORMUŞ.

SÖZ DÖNDÜ DOLAŞTI O ANKARALI USTANIN KUŞ EŞLEME TAKTİĞİNE KADAR DAYANDI.BEN BURADA TABİKİ O USTANIN İSMİNİ VEREMEM ÇÜNKÜ KENDİSİ ZATEN BU SİTEDE YOK.AMA ARKADAŞIN ANLATTIĞI DOĞRU İSE DURUM KUŞÇULUK ADINA VAHİM.ÇÜNKÜ İSMİNİ HERKESİN AĞZINDAN USTA OLARAK DUYDUĞUMUZ BİR KUŞÇU BÖYLE BİR HATA YAPABİLİYORSA KUŞÇULUK CAMİASI GERÇEKTEN DAHA ZOR GÜNLERE GEBE DEMEKTİR.

BEN KENDİ AÇTIĞIM KONULAR HAKKINDA DAHİ YORUM YAPMAYACAĞIMI SÖYLEMİŞTİM AMA DURSUN KARDEŞİN BU KONUYU TEKRAR GÜNDEME GETİRMESİ BENİM BU YAZIYI YAZMAMA SEBEB OLMUŞTUR.

SAYGILAR.......
mustafa abi üstad dediğimiz adamların kuşları genelde güzel oynuyor bunlar izlenimlerim
adamların kuşları zaten oynuyor adamlar kuşlarının napcanı biliyor bi çoğumuz gibi ya şunu şuna vursam acaba oynarmı demiyolar
e kuşlar zaten güzel olunca özellikle bi sanat kullandıklarını görmedim zannetmiyorumda belkide bize öğretmiyolar yada anlatmıyolar
abi hangi sanatı kullanırsan kullan
iki kediden aslan doğmaz

üstadlar aslanla aslanı eş yapıyor demek istedim
sen durum vahim dedin

ben kuşun kanat yapısı boy post fiziki özelliklere bakıpta eş yapanı hiç görmedimde duymadımda
saygılarımla

mazidenbiri' Alıntı:
hüseyin turan' Alıntı:

SAYGILAR.......
mustafa abi üstad dediğimiz adamların kuşları genelde güzel oynuyor bunlar izlenimlerim
adamların kuşları zaten oynuyor adamlar kuşlarının napcanı biliyor bi çoğumuz gibi ya şunu şuna vursam acaba oynarmı demiyolar
e kuşlar zaten güzel olunca özellikle bi sanat kullandıklarını görmedim zannetmiyorumda belkide bize öğretmiyolar yada anlatmıyolar
iki kediden aslan doğmaz

sen durum vahim dedin

ben kuşun kanat yapısı boy post fiziki özelliklere bakıpta eş yapanı hiç görmedimde duymadımda
saygılarımla
ben artık bir şey söylemem burda her kes bir yol tutturmuş gidiyor sokma akıl bir adım bie gitmez işte görüyoruz gitmiyor allah akıl fikir versin. adı üstünde oyun kuşu üstüne binip düz uçmıycan bu hayvan oyun oynayacak 45 numara kanatlamı oynayacak 20 santim kuyruklamı uçacak .tabiki eşlerken kanadına kuyruguna bakacan anlasan bakacanda anlamıyorsun neyine bakacan ufak tefek olacak pratik olacak .sıkı tüylü bol tüylü değil ya kime ustad diyorsunuz nasıl bir kuşçuluk anlayışınız var.

urfalı' Alıntı:
mazidenbiri' Alıntı:
hüseyin turan' Alıntı:

SAYGILAR.......
iki kediden aslan doğmaz

sen durum vahim dedin

saygılarımla
ben artık bir şey söylemem burda her kes bir yol tutturmuş gidiyor sokma akıl bir adım bie gitmez işte görüyoruz gitmiyor allah akıl fikir versin. adı üstünde oyun kuşu üstüne binip düz uçmıycan bu hayvan oyun oynayacak 45 numara kanatlamı oynayacak 20 santim kuyruklamı uçacak .tabiki eşlerken kanadına kuyruguna bakacan anlasan bakacanda anlamıyorsun neyine bakacan ufak tefek olacak pratik olacak .sıkı tüylü bol tüylü değil ya kime ustad diyorsunuz nasıl bir kuşçuluk anlayışınız var.
nihat abiçiğim sen cok kalite bi kuşunu al sadece kanadı kuyruğu tüyü düzgün diye yoz bi kuşa vur

aynen abi ben senin kadar kuştan anlamıyorum olabilir yaşımız genç ben kuşun oyununa bakarım kanat kuyruk tüy teferuat oyununu beğendiğim iki tane yavruyu eş yaparım

senin kadar da anlamam kanadı kuyruğu tüyü düzgün kuş ararsan pazarda dolu var
al bi çift kuş abiçiğim konuştur sanatını yavrularını uçur izleyelim
koy videosunu izleyelim abi sana helal olsun diyelim

sonrada derimki ya abiye bak kanattan kuyruktan tüyden anladı pazar kuşundan kuş cıkardı derim
abi denemesi bedava

keşke bu kadar kolay olsaydı abi
neyse abi ben kuştan anlamıyorum farzet sen
kırdıysam affola
saygılarımla

s.a. sevgili dursun bekar kardeşim oyun kuşunda performans artıra bilmek oyunu koruyabilmek için erkeğin veya dişinin birbirini tamamlayıcı özelliklerde olması gerekir.oyun stili ucuş özellikleri vücut yapısı bunlarda detaylardır..farkta bu detaylarda gizlidir..senin kendine göre izlediğin bir metot varmış sen onu uygula burda USTALARIN VE DENEYİMLİ KUŞCULARIN yazdıklarıda aklının bir köşesinde kalsın belki ilerde lazım olur...saygılar

SİVRİHİSARLI' Alıntı:
s.a. sevgili dursun bekar kardeşim oyun kuşunda performans artıra bilmek oyunu koruyabilmek için erkeğin veya dişinin birbirini tamamlayıcı özelliklerde olması gerekir.oyun stili ucuş özellikleri vücut yapısı bunlarda detaylardır..farkta bu detaylarda gizlidir..senin kendine göre izlediğin bir metot varmış sen onu uygula burda USTALARIN VE DENEYİMLİ KUŞCULARIN yazdıklarıda aklının bir köşesinde kalsın belki ilerde lazım olur...saygılar
osman abi ben kimseyi eleştirmiyorum heleki yaşı 40 yaşını aşmış bilgili insanların fikirleri benim için cok önemlidir kimseyede saygısızlık yapmam nihat abiyede saygısızlık yapmak istemem ben kendimi benden yaşca büyük insanlarla kıyaslamam ben daha o insanların yanında cocuk sayılırım
benim demek istediğimi kimse anlamadı ona yanarım
aynı dediğin gibi sana katılıyorum bence erkek ve dişinin tamamlayıcı özelliği kuşun oyununa göre değerlendirilir
kanadına kuyruğuna tüyüne göre değil
ya abi kanat kuyruk tüy boy post yerinde diye bildiğimiz kuşumuzu sadece bu saydığım özellikler var diye bilmediğimiz kuşa mı vuralım

dediğim gibi genel kümes kalitesiyle eleme yöntemiyle güzel kuşlar çıkar
kedi aslan doğurmaz
saygılarımla

HAKLISINIZ;SÖYLENECEK FAZLA BİR ŞEY YOK ASLINDA.BU SİTEDE ONCA İNSANIN YAZDIĞI,ÇİZDİĞİ HİÇ BİR ŞEYİN BİR ÖNEMİ YOK.

İYİ KUŞÇU OLMANIN YOLU ÇOK BASİT,USTALIK,TECRÜBE,DENEYİM HİKAYE MASAL.....

UÇAN İYİ KUŞLARI PARA İLE ALIP İYİ KUŞÇU OLABİLİRİM DİYE DÜŞÜNE BİLİRSİNİZ.....BELKİDE ÖYLEDİR KİM BİLİR.
USTALIK,TECRÜBE HİKAYE MASALMIŞ.ALIN İKİ OYNAYAN KUŞ VURUN BİRBİRİNE ,YAVRULARINI ÇAPRAZLAYIN,DÖNÜN DEDEYE,SİZDEN BÜYÜK KUŞÇU OLMAZ.......BELKİ.....

BU İŞE YILLARINIZI VERMENİZE FALANDA GEREK YOK,2 YILLIK KUŞÇU İSENİZ,İYİDE KUŞ ALDIYSANIZ EN BÜYÜK KUŞÇU SİZSİNİZ,AĞZINIZDA BİRAZ LAF YAPIYORSA HERKESİ SUSUTURUR EN BÜYÜK SİZ OLURSUNUZ BELKİ.....

KUŞUN KANADIYMIŞ,KUYRUĞUYMUŞ,BOYUYMUŞ,KASASIYMIŞ......HİKAYE MASAL.....BİR KUŞ OYNUYORSA İYİ KUŞTUR.(SİZ YİNEDE OYNAYANLARIN,KANADINA KUYRUĞUNA BİR BAKIN)....
BU İŞİN SANATI,KURALI FALANDA YOK.....YÜRÜYÜN BİLDİĞİNİZ YOLDA....MEZATLAR KUŞLARLA DOLU NASIL OLSA....

2 yıl falan oldu arkadaşım aradı nihat gök benekli erkek döllemiyor dedi 3-4 takımdır yumurtalar boş çıkıyor iyi sağlıklı kuş nasıl yani. bahsettiği kuş 3 yaşında o civarda .diğer erkekler engelliyordur düşürüyorlardır dişinin üstünden dedim yok ayrı yerde tutuyorum dişisiyle beraber onları. peki getir dedim erkeyi bana ,getirdi bir kaç gün sonra, bir iki gün bende kaldı. gel dedim al kuşu aradan zaman geçti aradı beni, nihat her halde yumurtalar dolu dedi. bende doğrudur dedim. bir müddet sonra yavru almaya başladı . bir pazar kahvaltıya çağırdı gittim hem kuşlara bakıyoruz kahvaltımızıda yapıyoruz, ya bi şey soracam ne oldu kuş sende kaldı iki gün getirdim yumurtalar dolu olmaya başladı güldüm tebessümle aklıma başka bi şey geldi.tut şu erkeyi dedim çevir altını, buradaki tüyler o kadar çokki dişinin üstüne çıktığında tüyleri erkek sağa ve ya sola yattığında birleşme anınında tüyleri cinsel bölgesini kapatıyordu ve dölleme olmadığı için senin yumurtaların boş oluyordu bende bu tüyleri kısaltım güzelce çevresini makasla etrafını aldım.sıkıntı olmadığı için dölleme olmaya başladı yüzümü öpüyor bu durum kimsenin aklına gelmez bende elimden çıkarmayı düşünüyordum .şimdi bu bilgi sana lazım olur olmaz sen bunu cebine koy bu sana havadan geldi oysa bunlar için biz yıllarımızı verdik . desemki kuş iki yumurta doğurdu bunlardan hangisi dişi hangisi erkek yirmi sene önce sorduğumda hiç kimse bilmiyordu bakalım şimdi durum ne.bu iş çok emek isteyen iş. yem vermek su vermek altını temizleyip üstüne yatmak emeğin çok azı.iki iyiden bir iyi çıkmaz genç arkadaşım ben ögrenirken kimseye ukalalık yapmadım tartışmam oldu bildiğim mevzuda ama kalp kırmadım .ben orda ne yazdımda bana posta koyar gibi yok öyle böyle uçurda görelim falan nerdeyse senin yaşında oğlum var benim.biraz lafınızı tartarak söyleyin yazın. kuşu kanat kuyruk uçurur ama ,aynı kanat kuyrukta vazife yapmasını engeller .2 metre ve onun üzeri boyda olanlar hangi sporu yapmaya müsait aklına ilk gelen spor basketbol değilmi.şimdi bu boyda ve bu kiloda olan bir kişi atletizim 3 metre 5 bin metre aynı tenpo ile koşu yapabilirmi yapamaz, vücudu müsait degil çünki. onlar besketbol oynayabilir. eskiler bilir mehmet yurdadön diye bir koşuçumuz vardı avrupa şampiyonu 50 kiloluk ufak tefek bir adamdı çok uzun mesafeler koşardı. hatta bir gazetede espiri konusu oldumuştu edirne koşusu vardı öyle hatırlıyorum ilerde kapıkule yazıyor bu koşuyor öyle çizmişler bunu. altta şu yazıyor-- mehmet yurdadön adam nerdeyse sınırı gececek tutamıyorsun . anlattım ama niye bilmiyorum işte neyse. arkadaşın biri orda sormuş bende böyle bir erkek var oyunundan memnunum her şeyini yazmış anlatmış buna nasıl bir dişi vursam olur demiş.seyretme imkanın varsa demişiz alt taklası olsun oyun kuşunu havada takla tutar ,taklası olmayan kuş gelir konar pacasız kuş gibi .oyun kuşunda alt takla havada tutunabilmesi için bağlamada bu oyunların bu uçuşların devamlılığı için olaması gerekenler. altı olan kuşların fişekleri hem uzun olur hemde düzgün çıkmalarını sağlar ,dişinin ayakları kısa olmasının sebebi yavruların normal oyun kuşu düzeninde çıkması uzun ayaklı dişi bir kuş çabuk yorulur çıkarken inerken ayak salar pratik olmaz .daha var ama çok yoruldum bide çok sıkıntı verdi sırf bu sataşmadan ötürü yazmak gelmiyor içimden saat 4 olmuş hala neyle uğraşıyorum aman maziden biri eşleri tamamlıyacanda sadece oyunluyu oyunluya vurmakla olmuyor al iki oyunlu kuş tamam ben buldum tamam son sahibi sen oldun degilmi neden peki bu insanlar hala kuş arıyor öyle olsa kimse kuş aramaz. detaylar olmassa hiç bir şey olmaz .kuşun gözüne, gözünün içine alırken, bulduğumuzda eş ararken neden baktığımızı biliyormusun bana bunun cevabını ver başka bir şey istemiyorum.

Geri