mazidenbiri
Üye
- Ad Soyad
- dursun BEKAR
- Meslek
- tekstil
- İlgi Alanı
- Kediler
ramazan abi bende senin gibi düşünüyoromRAMAZAN ABA' Alıntı:Merhaba,
kuş eşleme sanatı güzel bir konu zaten bu eşleme sanatından dolayı bu kadar güzel kuşlar oynattık mezatlar doldu taştı iyi kuşla.
benim fikrim de şu atıyorum 5 dişi 5 erkek atarım kümese kim kimle eşlesirse böyle daha değişik hayvanlar çıkıyor o yüzden. kuşu uçuruyoruz tamam diyiyiyorum bu bununla olur diyiyorum yinede olmuyor hep aynı kan kuş beslemek kuşu geriye götürüyor 1 çift kuştan fazla yavru almayacaksın bana göre devamlı çevireceksin kümesi fazla uzun süreli damızlıkları aynı eşlerde tutmuyacaksın devamlı değiştirmek lazım tabi bu benim fikrim.
Saygılarımla.
hatta bunu yazdım bu başlık altında büyüklerimde tepki gördüm
hakaret boyutunda
bu sanatsa dedim
bu sanatcıların tüm kuşları tüm yavruları oynuyormu istedikleri gibi oynamıyor
böyle bi sanat varolsaydı herkesin kümesinde ki tüm yavrular oynardı istenildiği gibi
üstat denilen adamların kuşuna bi bakarsın mezatta
sağlam kuşları omuzdan oynayan bildiğin kuşları atarsın kümese kafana göre gerek renk gerek oyun tarzı bakımından eşleme yaparsın ana baba gibi oyun verirse ne mutlu bize
bu işin sanatcıları biyoloji bilimadamlarıdır
donanımlı labaratuvarlara kuşun gen haritasını cıkarırlar
daha kaliteli bir gen elde etmek için ona uygun en güzel bir eş ararlar genleri araştırarak ve böylece kesin sonuç alınır )
yani bu genlerle alakalı bi durum biyologların labaratuvarların yapacağı iş
yoksa ben gariban lise mezunu dursun 2 kelime ingilizce bilen şahısım )))
bizim yöntemimiz şu
nasrettin hoca göle maya çalmış . ya tutarsa demiş ))))
kaliteli kuşları oyun tarzlarına göre eşleme yapıyoruz birbirinin eksiklerini tamamlicak şekilde
yoksa kanat kuyruğa bakarak olçak iş değil bence
genlerle alakalı bi durum bu iş kanatla kuyrukla fizikle değil
bunlar benim nacizane fikirlerim
saygılarımla