KUŞ EŞLEME SANATI !.....

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hüseyin turan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 106
  • Görüntüleme Görüntüleme 17K
RAMAZAN ABA' Alıntı:
Merhaba,

kuş eşleme sanatı güzel bir konu zaten bu eşleme sanatından dolayı bu kadar güzel kuşlar oynattık mezatlar doldu taştı iyi kuşla.

benim fikrim de şu atıyorum 5 dişi 5 erkek atarım kümese kim kimle eşlesirse böyle daha değişik hayvanlar çıkıyor o yüzden. kuşu uçuruyoruz tamam diyiyiyorum bu bununla olur diyiyorum yinede olmuyor hep aynı kan kuş beslemek kuşu geriye götürüyor 1 çift kuştan fazla yavru almayacaksın bana göre devamlı çevireceksin kümesi fazla uzun süreli damızlıkları aynı eşlerde tutmuyacaksın devamlı değiştirmek lazım tabi bu benim fikrim.

Saygılarımla.
ramazan abi bende senin gibi düşünüyorom
hatta bunu yazdım bu başlık altında büyüklerimde tepki gördüm
hakaret boyutunda
bu sanatsa dedim
bu sanatcıların tüm kuşları tüm yavruları oynuyormu istedikleri gibi oynamıyor
böyle bi sanat varolsaydı herkesin kümesinde ki tüm yavrular oynardı istenildiği gibi
üstat denilen adamların kuşuna bi bakarsın mezatta
sağlam kuşları omuzdan oynayan bildiğin kuşları atarsın kümese kafana göre gerek renk gerek oyun tarzı bakımından eşleme yaparsın ana baba gibi oyun verirse ne mutlu bize
bu işin sanatcıları biyoloji bilimadamlarıdır
donanımlı labaratuvarlara kuşun gen haritasını cıkarırlar
daha kaliteli bir gen elde etmek için ona uygun en güzel bir eş ararlar genleri araştırarak ve böylece kesin sonuç alınır :))
yani bu genlerle alakalı bi durum biyologların labaratuvarların yapacağı iş
yoksa ben gariban lise mezunu dursun 2 kelime ingilizce bilen şahısım :))))
bizim yöntemimiz şu
nasrettin hoca göle maya çalmış . ya tutarsa demiş :)))))
kaliteli kuşları oyun tarzlarına göre eşleme yapıyoruz birbirinin eksiklerini tamamlicak şekilde
yoksa kanat kuyruğa bakarak olçak iş değil bence
genlerle alakalı bi durum bu iş kanatla kuyrukla fizikle değil
bunlar benim nacizane fikirlerim
saygılarımla

RAMAZAN ABA BEY;
MADEM ÖYLE DÜŞÜNÜYORSUNUZ YÖNETİCİ KONUMUNDASINIZ KALDIRIN KONUYU BOŞUNA YER İŞGAL ETMESİN... :heyo:
SİZ ANKARADA KUŞÇU ORTAMINDA SÜREKLİ BOY GÖSTEREN BİR ARKADAŞIMIZSINIZ ÇOK MERAK ETTİM BU DÜŞÜNCELERİNİZİ O ORTAMLARDA DA ANLATIYORMUSUNUZ..................

hüseyin turan' Alıntı:
RAMAZAN ABA BEY;
MADEM ÖYLE DÜŞÜNÜYORSUNUZ YÖNETİCİ KONUMUNDASINIZ KALDIRIN KONUYU BOŞUNA YER İŞGAL ETMESİN... :heyo:
SİZ ANKARADA KUŞÇU ORTAMINDA SÜREKLİ BOY GÖSTEREN BİR ARKADAŞIMIZSINIZ ÇOK MERAK ETTİM BU DÜŞÜNCELERİNİZİ O ORTAMLARDA DA ANLATIYORMUSUNUZ..................

:ckmk: :ckmk: :ckmk:
Söylenecek Söz yok Artık Bilmezler ki Yanlışın Neresinden Dönersen Kardır.

HÜSEYİN TURAN BEY EVET BEN BÖYLE DÜŞÜNÜYORUM KONU GÜZEL KALDIRMANIN BİR ANLAMI YOK BURDAN HERKES YANLIŞLARINI DOĞRULARINI SÖYLEYECEK VE TARTIŞACAK TABİ GÜZEL USLÜPLERLE YETERİNCE KONUYA HER ÜYEMİZ HAKİM ? :heyo:

EVET ŞİMDİDE BANA GELELİM EVET GÜZELİM ANKARADA GERÇEKTENDE BUNU ABARTMIYORUM GÜZELİM ANKARAMDA KUŞÇULARIN BÜYÜĞÜNDEN TUT KÜÇÜĞÜNE KADAR SEVERLER VE SAYARLAR ALLAH HEPSİNDEN RAZI OLSUN.

EVET KUŞ KONUSUNDA DERNEKLERDEN BAHSEDİYORSUNUZ BİZİM HER HAFTA CUMA AKŞAMLARI TOPLANTILARIMIZ OLUYOR VE BURDADA ÇOK CİDDİ TARTIŞMALRIMIZ OLUYOR BEN RAMAZAN ABA BURDA SİTEMİZDE NE YAZIYORSAM DERNEKTEDE AYNI KONUYU GÜNDEME TAŞIYORUM BU KONUYUDA PAYLAŞTIM YAZDIKLARIMIDA TEK TEK OKUDUM YANLIŞMI YAZMIŞIM TURAN BEYİ ÜZMÜŞMÜYÜM DİYE? ALDIĞIM SONUÇ ŞU KESİNLİKLE HAYIR SEN SONUNA KADAR DOĞRU YAZMIŞSIN DEDİLER. EĞER ÇOK BİLGİNİZ VARSA BİZİ ŞAŞIRTIN VE O GÜZEL BİLGİLERİ SİZDEN DUYALIM MADEM BİZ SAÇMALIYORUZ? SİZDEN BU KELİMEYİ DUYACAK İNSANLAR BENİM ÇOK SAYGI DUYDUĞUM İNSANLARINDA İSİMLERİ ŞUNLAR :

ANADOLU GÜVERCİN SEVENLER DERNEĞİ HAKEM HEYETLERİ VE KOMİTE ÜYELERİ

1) ADİL KAYABAŞI

2) SADET BİLGİN

3)MESUT GÖKBEN

4) AHMET ÖZDEMİR

5) YAVUZ ŞANLI

6) FATİH KARABACAK

7) SACİT ÇELİK

DAHA SAYAMADIĞIM ÇOK KIYMETLİ ÜYELER VE DOSLARIMIZ.

EVET BEN BURDA KUŞ HAKKINDA ELİMDEN GELDİĞİ KADAR DÜZGÜN YANLIŞ BİLGİ VERMEME ÇABASINDAYIM BENİ AŞAN KONU OLURSADA SADET ABİMİ ARAR SORARIM SİZ KIYMETLİ ÜYELERİMİZE BURDAN YANLIŞ BİLGİ VERMEME ÇABASINDAYIM BURDA BİR DENEYİMİZİ ANLATTIK SİZE GÖRE SAÇMALADIK? VARSA SİZİN DENEYİMİNİZ BUYRUN SİZİNKİNİDE ALALIM BU BAHSETTİĞİM GÜZEL SAYGI DUYDUĞUM ABİLERİMİDE YANLIŞ ANLAMA TÜRKİYEDE İLK KUPAYI YAPANLAR GERÇİ BUDA SAÇMA GELİR SİZE HÜSEYİN TURAN BEY OK.

SAYGILAR. RAMAZAN ABA

Bahadirihtiyar' Alıntı:
hüseyin turan' Alıntı:
RAMAZAN ABA BEY;

:ckmk: :ckmk: :ckmk:
Söylenecek Söz yok Artık Bilmezler ki Yanlışın Neresinden Dönersen Kardır.

Bahadır bey merhaba,

buyrun sizinde o güzel bilgilerinize başvuralım aydınlatın bizi komik olan nedir birde yaşınızı belirtirseniz?

şimdiden paylaşımınız için teşekkürler.

Saygılar.

bu başlık 10 sayfa olmuş bir arpa boyu yol almamış
yav abilerim varsa şu sanatı bize öğretin
nasıl eşleme yapmalıyız
ama cevap yok
ben kendi düşüncelerimi yazıyorum
tepki çok :)

kısa baçaklıyı uzun baçaklıya mı vurcaz
ince tüylüyü kalın tüylüyemi
beyaz gözlüyü mısır gözlüyemi :))
kısa kuşu uzun kuşamı
perdahlı ayak göstereni omuzdan oynayanı mı vurcaz
ben ne yalan konuşayım daha önce hiç kimseden duymadım böyle bi taktik
60 yaşındaki ustaların yanında çok oturduk kalktık ama hiç kulak misafiri olmadım
kuşun oyununa bakarsın beğendiğin 2 kuşu eşlersin ana baba gibi oynuyosa yavru başarıdır bence
belkide benim cahilliğimdendir 9 yaşından bu yana kuş beslerim belkide benim eksik yanımdır bu kuş eşleme olayı
saygılar

mazidenbiri' Alıntı:
nasıl eşleme yapmalıyız
ama cevap yok

kısa kuşu uzun kuşamı
60 yaşındaki ustaların yanında çok oturduk kalktık ama hiç kulak misafiri olmadım
kuşun oyununa bakarsın beğendiğin 2 kuşu eşlersin ana baba gibi oynuyosa yavru başarıdır bence
belkide benim cahilliğimdendir 9 yaşından bu yana kuş beslerim belkide benim eksik yanımdır bu kuş eşleme olayı
saygılar

Dursun merhaba,

Hüseyin bey bize öğretecek bekliyorum yorumlarını? bu işi çözmüş eğer kuşunda oynamıyorsa Hüseyin beyden destek al çünkü bu işi çözmüş Hüseyin beyin yazdığı çoğu iletilerinide okudum istersen sende oku iletinin birtanesi açılan konu başlığı: BU İŞİN SONU NEREYE VARACAK oku ben saçmalıyorumya hani? ben hiçbir zaman al götür bu kuşuda kupan varsa kupayı al diyecek kadar iyi kuşçu olamadım Hüseyin bey kendini kuş konusunda bayağı bir aşmış :heyo: tebrik etmek lazım. :haha: :haha:

Saygılarımla.

Selamlar.
Burada yazılan bir çok yorumu okudum Kuş eşleme diye bir sanat olduğunu düşünenler Elindeki sanatlarını paylaşsın bizde görelim.Madem böyle bir sanatı biliyorsunuz neden hala 10 BİN TL GİBi rakamlara kuş alıyorsunuz.Alın 5 'erden 10 liraya 2 kuş olsun bitsin.Hüseyin bey Ramazan abinin yorumunu saçma bulmuş.Hüseyin beyi tanımıyoruz nasıl bir sanatçı ancak ramazan abiyi tanıyoruz.Her Dönem uçan oynayan yavrusu olduğunu ve kuşlarının istikrarlı olduğunu biliyoruz.Ki kendisini yakın tanıyanlardan birisi olarak şunu gayet iyi bilirim ki RAMAZAN ABA bilmediği konuyu konuşmaz.Bilmem anlatabildim mi.
Saygılarımla

RAMAZAN ABA' Alıntı:
mazidenbiri' Alıntı:
nasıl eşleme yapmalıyız
ama cevap yok

kısa kuşu uzun kuşamı
saygılar

Dursun merhaba,

Hüseyin bey bize öğretecek bekliyorum yorumlarını? bu işi çözmüş eğer kuşunda oynamıyorsa Hüseyin beyden destek al çünkü bu işi çözmüş Hüseyin beyin yazdığı çoğu iletilerinide okudum istersen sende oku iletinin birtanesi açılan konu başlığı: BU İŞİN SONU NEREYE VARACAK oku ben saçmalıyorumya hani? ben hiçbir zaman al götür bu kuşuda kupan varsa kupayı al diyecek kadar iyi kuşçu olamadım Hüseyin bey kendini kuş konusunda bayağı bir aşmış :heyo: tebrik etmek lazım. :haha: :haha:

Saygılarımla.
ramazan abi
bende okudum bu başlıktaki tüm yazıları bilgilenmek için
bende senin gibi düşünüyorum
senin yazdıkalrına yakın bi yazı yazdım önceki sayfalarda
önce urfalı rumuzlu birisi beni tersledi
sen ne anlarsın diye
ona cevap yazdım
bu seferde bazı büyüklerim
(bilmediğin konularda konuşma dercesine)
sen büyüklerinin sözünü dinle ilerde lazım olur dediler
neyse yine saygısızlık yapmadım özür diledim urfalı nın yaşına saygı gösterdim
ama kendimi anlatamadım
ben bu sayfaya yorum yapmayacağım diye söz verdim kendime
ama senin son yazdıklarını okuyunca
oh be dedim
bak dedim bende ramazan abi gibi düşünüyomuşum dedim
üzerimden büyük bi yük attım :))
saygılar abi

EĞER GEREKSİZ VE SAÇMA BULUYORSANIZ YORUM YAPMAYIN ARKADAŞLAR.POLEMİK YARATMAK İÇİN BU KADAR UĞRAŞ VERMENİZE GEREK YOK.SİZ BİLDİĞİNİZ GİBİ YAPIN BİZDE BİLDİĞİMİZ GİBİ...HERKESİN BİLGİ VE BECERİSİ KENDİNE.
MUHARREM BEYDEN DAHA ÖNCE RİCA ETMİŞTİM AÇTIĞIM KONULARIN SİLİNMESİ İÇİN.BURADA TEKRAR YAZIYORUM MUHARREM KARADERİLİ AÇTIĞIM KONU BAŞLIKLARINI SİLERSENİZ KONU KİRLİLİĞİNİ ÖNLEMİŞ OLURSUNUZ.BİZDEN DAHA BİLGİLİ OLAN ,HİÇ BİR ŞEY BİLMEYEN ''RAST GELECİ'' ARKADAŞLAR DA BİZE CEVAP YAZMAK GİBİ BİR ZAHMET YAŞAMAZLAR........

hüseyin turan' Alıntı:
EĞER GEREKSİZ VE SAÇMA BULUYORSANIZ YORUM YAPMAYIN ARKADAŞLAR.POLEMİK YARATMAK İÇİN BU KADAR UĞRAŞ VERMENİZE GEREK YOK.SİZ BİLDİĞİNİZ GİBİ YAPIN BİZDE BİLDİĞİMİZ GİBİ...HERKESİN BİLGİ VE BECERİSİ KENDİNE.
MUHARREM BEYDEN DAHA ÖNCE RİCA ETMİŞTİM AÇTIĞIM KONULARIN SİLİNMESİ İÇİN.BURADA TEKRAR YAZIYORUM MUHARREM KARADERİLİ AÇTIĞIM KONU BAŞLIKLARINI SİLERSENİZ KONU KİRLİLİĞİNİ ÖNLEMİŞ OLURSUNUZ.BİZDEN DAHA BİLGİLİ OLAN ,HİÇ BİR ŞEY BİLMEYEN ''RAST GELECİ'' ARKADAŞLAR DA BİZE CEVAP YAZMAK GİBİ BİR ZAHMET YAŞAMAZLAR........
Hüseyin bey kendinize en iyi cevabı yazınız en başında vermişsiniz.Bu konu hakkında yeterince bilgi sahibi değiliz biz tabikide siz bilgilendirseniz.Şöyle güzel bir kuşunuzun videosunu koysanızda bizde ibret alsak.Ki ıspartada kuş olduğunu görmedik daha önce hem görmüş olsak.

hüseyin turan' Alıntı:

hüseyin kardesim hangi birini sileyim sizin konularınızı sildigimizde verilen cevaplar boslukda kalıyor o zaman dahada kirlilik olmazmı cevaplar yazmazsınız olur biter

tanlmslz' Alıntı:
hüseyin turan' Alıntı:
Hüseyin bey kendinize en iyi cevabı yazınız en başında vermişsiniz.Bu konu hakkında yeterince bilgi sahibi değiliz biz tabikide siz bilgilendirseniz.Şöyle güzel bir kuşunuzun videosunu koysanızda bizde ibret alsak.Ki ıspartada kuş olduğunu görmedik daha önce hem görmüş olsak.

yazmıcaktım. yazayım burda Ramazanın haklı olduğu yerlerde var Hüşeyin abinin de ramazan dogada ki gibi kendisine bırakıldığında secim dişiler en güçlü aktarıcı olanı secen neslin devamlılığı için. fakat kimse yanlış anlamasın Ramazanın bu beş dişi beş erkek eşlemesinde kullandığı hayvanlar zaten sıradan yoldan toplanmış kuşlar değil. birde hüseyin abinin dediği bir gerçek var kuşun tüyünden kemik yapısına hatta ayak tırnağına kadar her şeyi bir faktördür iyi oynayan bir kuş cıkardıgınızda kanat yapısı buna uygun olmayacak şekildeyse eğer kuşun kanında oyun çok iyi oldugu halde uçum ve güç özelliklerini almamışsa havada tutamazsınız sertte kaybolma başka yere atma kolay yolu seçme çup çup olma v.s bunların farklı şekillerde 10 larca örneklendirebiliriz. burda Ramazanda kendince haklı Hüseyinde abide fakat tesadüfe kuş eşlemede devam edilen kümeslerde ytüm ömrünce eski ustalar neder 1 yada 2 iyi kuş izledim. birde istişare yöntemi önemlidir. bu kuşla değil kuşçıyla ilgili bilgi paylaşımında dik olunmaz karşı çıkılmalardada ortak ve daha mükemmel sonuçlar alır kuş denemek uzun zaman istediğinden burda herkes kendi deneme yanılma metodunu ve bilgi metodunu deneyen insanlar bundan dolayı 100 lerce sistem ve şekil cıkar ortaya bu sistemlerden dogru olanı insanlar bir birleriyle paylaştıgında 100 yılda deneyeceği metodlar belkide 10 yıla düşer çünki her sene bir şeyler öğrenir bir hata görürüz. fakat bir kişi kendi yaptıgı hata ve doğruları sezonda bir görür. 1 doğru 1 sene çok uzun zaman. paylaşımlarda yapıcı olunmalı fikirler ortak olmak zorunda değil ama ortak olmayana saygı duyulup zıt düşündüğü görüşü ve fikride yazmalı uslubunca bu bizi geri götürmez ilerletir. şahıslara yönelik değil tüm okuyanlar kendi üstüne bir parca alsın diyerek yazdım.

Kenan bey Şu yazınızın tümünü okudum ve saygı duydum .Herkez kendi yöntemlerinde doğrudur kişilerin yorumlarını eleştirmek değil doğru bildiğini belirtmeli herkez ve diğer bilenlerde yazılarını paylaşmalı ve tüm paylaşımlara saygı göstermeli ki burada insanlar deneme yanılma yöntemi ile iyi kuşlar elde edebilmeli.
Saygılarımla.

Bende sadece okudum ve artık birşey söylemek istiyorum, en mükemmel dediğimiz bir çiftten bile kendi gibi kuş alabilmemiz için 10 da 1 şansımız var, herkes bunu deneyerek usta olacak. Kimse diyemez 10 numara yavru çıkacak diye garanti veremez. Ben şunu yapıyorum ben bunu yapıyorum genellikle şöyle oluyor demekten başka pek birşey yok gibi geliyor bana. Ne ustalar biliyoruz buradan okuyor öğreniyoruz hep 4-5-10 belki 20 kuş ile nam ları yürümüş. Peki bu ustalar kaç kuş yetiştirmiş ve usta olmuş? Belki yüzlerce binlerce, bunu da düşünmek lazım. Kesin bir yöntem olduğuna inanmayanlardanım, ustalardan da böyle bir konuda yorum yaptığım için özür diliyorum, çünkü konu bence benim bilgimi aşıyor, ne kadar bu işin içinde olsamda halen kendimi usta olarak, çok iyi bir seyis olarak görmüyorum.

Saygılarla....

kuscu_marik' Alıntı:
S A ARKADASLAR HER KEZ BİZLER GİBİ DÜŞÜNMEK ZORUNDA DEGİLLER HER KEZİN KENDİNCE DOGRULARI VAR AMA DOGRU BİR BURADA HEPİMİZ YAZDIKLARIMIZDA BENİMKİ DOGRU ONUNKİ DOGRU DİGERİNİNKİ DOGRU DERSEK ORTAK NOKTADA VE TEK OLAN DOGRUDA BULUSAMAYIZ GENÇLEREDE YÜKLENMEMEK GEREK UGRASA UGRASA DENEYE DENEYE GÖRE GÖRE TECRÜBE EDİNECEKLER PEK ÇOK GENÇ DE BURADA YAZILAN ÇOK KİŞİNİN DOGRU DİYE ANLATTIKLARINA İNANARAK HÜSRANA UGRAYANLARDAN OLABİLİRLER BURADA HER KES KENDİNCE EDİNDİGİ TECRÜBELERİ AKTARIYORLAR GENÇLERDE YASAYIPDA ANLATIMLARIMIZDA RAST GELDİKLERİ OLUMLU VE OLUMSUZ SEYLERİ EDİNDİKLERİ TECRÜBEYE GÖRE KIYASLARLAR HER KES ALABİLDİGİ KADAR YAPABİLECEKLERİ KADARINI BURADAN EDİNİRLER BİZLER BÜYÜKLER VE TECRÜBELİLER OLARAK VAR OLAN BİRİKİMİMİZİ AKTARMAYA DEVAM ETMELİYİZ BURADA ANLATILANLARI GENÇLER ANLATILDIGI GİBİ HA DEYİNCE HEMEN UYGULAYACAKLARI BİR DURUM OLMADIGINDAN SABIR GÖSTERMELİ GENÇLERE ZAMAN TANIMALIYIZ HER ZAMAN DEDİGİM GİBİ GELECEGİMİZ GENÇLERE KATKILAR SUNMAK İÇİN SİTEMKAR DEGİLDE TESVİK EDİCİ SEVKLENDİRİCİ OLABİLMELİYİZKİ BU UGRAS MESAFELER ALSIN ÇITAMIZ YÜKSELSİN

SAYGILAR
DAHADA ÖNEMLİSİ USTA VE TECRÜBELİ YETİŞTİRİCİLER KUSCU OLACAKLARA BURALARDAN SADECE KAPIYI AÇARLAR İÇERİ KENDİLERİ GİRMELİDİRLER
?

Anne iyi + Baba iyi

Yavruları orta derece veya vasat çıktı neden?

Çünkü anne ve baba yavrularına kendi genlerini aktaramamışlardır.Eğerki aktarmış olsalardı muhakkak istediğimiz sonuca ulaşabilirdik şüphesiz.

Şimdi ordan bi adam çıkar yaw derki bu yavru anne ve babasının genlerini almamışta kimin genlerini almış? İşte burası tam zurnanın zart dediği yerdir, efendim burda olaya soy takibi girmektedir. Kardeşim soy takibide derken yanı şimdi soy takibi yaparak üretilen güvercinlerde hata çıkmamaktamıdır? Tabiki çıkmaktadır yoksa zaten bu soy takibi yapan kişiler piyasada tekel olurdu.

Ha şunu söyleye biliriz soy takibi yapan kuşçuların istedikleri hayallerinde kuşa ulaşma oranının, lan bu dişi kuş dehşet bu babada mükemmel tam bir birlerini tamamlıyorlar bunları eş yaparsak altından deli manyak kuş çıkar diyen kuşçulara nazaran daha başarılı olabileceklerini söyleyebilirim.

Şimdi soy takibi nasıl yapılır çok basit bi kuşun annesi babasını dedesini ninesini ninesinin ninesini ninesinin babasını felan pişman uzadıkça uzar bak şimdi bu ne kadar uzarsa o kadar iyidir, soyun kökeninin derinliğine ne kadar hakım olursan yavrularından o kadar daha iyi sonuç alırsın.

Bakın arkadaşlar bu işte soy takibi de yapsanız, gelişi güzel kuş da eşleseniz, iyi kuşu iyi kuşada vursanız, kuşları tamamlayıcı özellikleriyle bir birlerine de vursanız, kümesi ters çevirip üstünede yatsanız KESİN BİR SONUÇ YOKTUR.

Birde bir kuşçuda ilk önce kuş sevgisi olacak ben bunu bilirim.

Vesselam

Geri