KUSCU MECNUN
Üye
- Ad Soyad
- MECNUN GÜLEC
- Meslek
- MEMUR
- İlgi Alanı
- Kediler
TESEKKÜR EDİYORUM YORUM YAPANLARA
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
mazidenbiri' Alıntı:tabi önemli olan kuşun kanıdır damarıdır bence
yoksa yerdeki kuşun fiziğine bakarak yavrularının nasıl oyun yapcağını bilmek zor
yanlış anlama senin kuşların için konuşmuyorum genel olarak söyledim[/quote
kuşlar güzel görünüyor Maşallah
bu bölüme aynen katılıyorum
tolga40' Alıntı:nihat abi kuşlar 10 numara maşallah Allah sahibine bağışlasın
kuşların gözlerinin temizliği renklerinin canlılığı saflığı ve kısa bacak olup tırnağın üzerine yan basmaları herşeyi belli ediyor
nihat abi sen kuş eşlemede deneyimlisin sana bişey soracağım resimdeki çapar erkeğin benzeyen birazdaha açık perçem bacaklı kırık ses bi erkek var bende ev etrafında uçmayan uzaktan pikeli atışlı tabanlı bol taklalı çok uzun kaçımlı bi erkek izlediğim en iyi kuş ben bu kuştan çoğaltmak istiyorum daha önce 1 yavrusunu uçurduk erkek olan yavru anasının oyun özelliklerini yansıttı eşide gök sert bi dişiydi şimdi aynı kuşa süratlı uzun kaçan takla arası açık uzun kaçan bi dumanlı dişi eşledim doğrumu yaptım şüpelerim var.bu çapar erkekden alabildiğimce yavru almak istiyorum nasıl bi dişi eşlemeliyim ne dersin
tebrikler.(ŞU AN BEŞ ÇİFT KUŞUM VAR AYNI SOY BAŞKADA KUŞ SOKMAM )urfalı' Alıntı:HÜSEYİN BEY HEMEN ,HEMEN AYNI YOĞUDA KAŞIK SALLIYORUZ KİMİMİZİN ÖNÜNE KAYMAK GELİYOR ,KİMİMİZEDE SULU KALAN TARAFI .BİR ÜNİVERSİTEDE 5 TANE PROF VAR Bİ KONUDA FİKİR ALINACAK BEŞİNİN GÖRÜŞÜ AYNI OLURMU? KONUN ŞEKLİYLE ALAKALI Bİ NOKTAYA KADAR AYNI FİKİRLERİ SAVUNABİLİRLER ,SONRA YOLLAR BAŞLAR AYRILMAYA .ÖRNEK SÜZÜLEREK OYNAMAYA GELEN KUŞU BEN DELİKANLILIĞIMDA UÇURUYORDUM ŞİMDİ BESLEMEM.BENİM ŞU AN BEŞ ÇİFT KUŞUM VAR AYNI SOY BAŞKADA KUŞ SOKMAM YILLARDIRDA BÖYLE BENİM KUŞA FALAN İHTİYACIMDA OLMUYOR OLDUĞU GÜN KUŞÇULUĞU BIRAKIRIM.BURDA ARKADAŞLARA YENİ BAŞLAYAN, FİKİR EDİNMEK İSTEYEN GENÇLERE BİR KATKIMIZ OLURMU DÜŞÜNCESİ VARDI.FAKAT GENÇLER BU İŞİN İPİNİ ÇEKMİŞLER GÖRDÜĞÜM KADARIYLA HER ŞEYLERİ TAMAM KUŞUDA BULMUŞLAR, USTALARINIDA .BEN NELER YAZDIM KİMSE DÖNMEDİ YAZIMA BİLE, BU YAZIMDAN SONRA ARTIK SEYİRCİ KALICAM. KOLAY ,KOLAY Bİ YORUMDADA BULUNMAM .BENİM ŞU AN YERİM YOK KAPALI BİR BALKONUM VAR BU BALKONDA KUŞLARIMI BESLİYORUM. ONLARA BAKTIKÇA SANKİ SAATLERCE UÇURMUŞ GİBİ OLUYORUM NE YAPALIM BÖYLE.BU ARADA EGER İSTANBUL KÜÇÜKYALI CİVARINDA KÜÇÜK BİR KÜMES KOYABİLECEĞİM YERİ MÜSAAİT BİR ARKADAŞIMIZ VARSA İKİ KUŞ KOYUP ORADA UCURMAMA İZİN VERİRSE. BENDE MERAKLIYIM OYUN KUŞU UÇMADAN OLURMU BURDA GÖRSEL OLARAKTA PAYLAŞIP NE ANLATMAK İSTEDİĞİM DAHA NET OLUR,YOKSA İKİ RESİM BİR YAZI TABİ OLMAZ .
FORMULA 1' Alıntı:urfalı' Alıntı:HÜSEYİN BEY HEMEN ,HEMEN AYNI YOĞUDA KAŞIK SALLIYORUZ KİMİMİZİN ÖNÜNE KAYMAK GELİYOR ,KİMİMİZEDE SULU KALAN TARAFI .BİR ÜNİVERSİTEDE 5 TANE PROF VAR Bİ KONUDA FİKİR ALINACAK BEŞİNİN GÖRÜŞÜ AYNI OLURMU? KONUN ŞEKLİYLE ALAKALI Bİ NOKTAYA KADAR AYNI FİKİRLERİ SAVUNABİLİRLER ,SONRA YOLLAR BAŞLAR AYRILMAYA .ÖRNEK SÜZÜLEREK OYNAMAYA GELEN KUŞU BEN DELİKANLILIĞIMDA UÇURUYORDUM ŞİMDİ BESLEMEM.BENİM ŞU AN BEŞ ÇİFT KUŞUM VAR AYNI SOY BAŞKADA KUŞ SOKMAM YILLARDIRDA BÖYLE BENİM KUŞA FALAN İHTİYACIMDA OLMUYOR OLDUĞU GÜN KUŞÇULUĞU BIRAKIRIM.BURDA ARKADAŞLARA YENİ BAŞLAYAN, FİKİR EDİNMEK İSTEYEN GENÇLERE BİR KATKIMIZ OLURMU DÜŞÜNCESİ VARDI.FAKAT GENÇLER BU İŞİN İPİNİ ÇEKMİŞLER GÖRDÜĞÜM KADARIYLA HER ŞEYLERİ TAMAM KUŞUDA BULMUŞLAR, USTALARINIDA .BEN NELER YAZDIM KİMSE DÖNMEDİ YAZIMA BİLE, BU YAZIMDAN SONRA ARTIK SEYİRCİ KALICAM. KOLAY ,KOLAY Bİ YORUMDADA BULUNMAM .BENİM ŞU AN YERİM YOK KAPALI BİR BALKONUM VAR BU BALKONDA KUŞLARIMI BESLİYORUM. ONLARA BAKTIKÇA SANKİ SAATLERCE UÇURMUŞ GİBİ OLUYORUM NE YAPALIM BÖYLE.BU ARADA EGER İSTANBUL KÜÇÜKYALI CİVARINDA KÜÇÜK BİR KÜMES KOYABİLECEĞİM YERİ MÜSAAİT BİR ARKADAŞIMIZ VARSA İKİ KUŞ KOYUP ORADA UCURMAMA İZİN VERİRSE. BENDE MERAKLIYIM OYUN KUŞU UÇMADAN OLURMU BURDA GÖRSEL OLARAKTA PAYLAŞIP NE ANLATMAK İSTEDİĞİM DAHA NET OLUR,YOKSA İKİ RESİM BİR YAZI TABİ OLMAZ .
tebrikler.(ŞU AN BEŞ ÇİFT KUŞUM VAR AYNI SOY BAŞKADA KUŞ SOKMAM )
FORMULA 1' Alıntı:iyi iyi kus sokmama yada kan sokmama konusundakı fıkrınızı begendıgım ıcın...ıyı bır soya dahası ve onemlısı bır ırka kan sokmak katliam gıbı bırsey bana gore.cok mecbur kalınca ancak..o da ırkı ırkına soyu soyuna...tabı cok emın olmak kaydı ıle.guvercın ırklarının soyunun tehlıkeye gırmesının yegane sebebı odur...
hüseyin turan' Alıntı:MERHABA;
KONUYA FAZLA KATILIM OLMASADA,TAKİP EDİLİYOR YADA OKUNUYOR OLMASI EN AZINDAN CİDDİYE ALINDIĞINI GÖSTERİR NİHAT BEY,BU YÜZDEN SİZ BİLDİKLERİNİZİ YAZMAKTAN,TECRÜBELERİNİZİ PAYLAŞMAKTAN VAZ GEÇMEYİN ÇÜNKÜ PAYLAŞILMAYAN HİÇ BİR ŞEY ANLAMINI BULAMAZ,KUŞÇULUKTA DA BU BÖYLE.....
KÜÇÜK YALIDA BOŞ ARAZİDE KUŞ BESLEYEN BİR ARKADAŞ VAR 6,7 KÜMESİ VAR,BİR KONUŞUR SİZİN İÇİN BİR RİCADA BULUNABİLİRİM,ODA OYUN KUŞUNDA ÇOK CİDDİ İŞLER YAPIYOR....
GELELİM BİZİM KONUMUZA...
EVET,AYNI FİKİRDE OLDUĞUMUZ ÇOK ŞEY VAR TABİİ.AMA BİRLEŞEMEDİĞİMİZ NOKTA KUŞUN SOYUNU DEVAM ETTİRMEK İÇİN EŞLEMENİN NASIL YAPILACAĞI GALİBA...SİZ AYNI SOY KUŞLARIN BOZULMAMASINI SAVUNAN,KUŞ KATMANIN ZARARLI OLACAĞINI SAVUNAN BİR FİKİRE SAHİPSİNİZ,ANLADIĞIM KADARI İLE.AMA YAZILARINIZIN BİR YERİNDE KUŞ EŞLEMESİNİN YAPILACAĞI KUŞLARDA TAMAMLAYICI ÖZELLİKLERİN OLMASINI SAVUNUYORSUNUZ.AYNI SOY KUŞLAR GENELDE TARZLARI AYNI OLAN KUŞLARDIR,BU KUŞLARIN TAMAMLAYICI ÖZELLİKLERİ OLMAZ Kİ....
BENİM 14 YILLIK BİR SOYUM VAR,3 ÇİFT KUŞTAN YÜRÜYÜP GELMİŞ BİR SOY.(YANLIŞ ANLŞAMAYIN ÖRNEK VERMEK İÇİN SÖYLÜYORUM.)UZUN BİR SÜRE ÇARPRAZLAMA DEVAM ETTİM BU KUŞLARA EVET PERFORMANS OLARAK ÇOK ÜSTÜNDÜ KUŞLAR AMA BİR MÜDDET SONRA,SORUNLU KUŞLAR İLE KARŞILAŞMAYA BAŞLADIM,(ÇİFT TAKLA,SARMA,KUŞLARDA KÜÇÜLME,YATIKTAN ÇIKAMAMA...)VE KUŞLARIMDA ÇOK YÜKSEK OLAN YÜZDE GİTTİKÇE GERİLEMEYE BAŞLADI.BEN YAKIN AKRABA ZATEN EŞLEMEM AMA UZAKTA OLSA KAN BİR MÜDDET SONRA BOĞMAYA BAŞLADI.SONRA KÜMESE TAMAMLAYICI KARAKTERDE BİR KAÇ KUŞ SOKTUM GENELDE DİŞİ KUŞLAR...ŞİMDİ ALDIĞIM VERİM TEKRAR İLK YILLAR KADAR YÜZDE OLARAK YÜKSEK.
BİLGİSİNE VE TECRÜBESİNE İNANDIĞIM BİR BÜYÜK USTA 11 YAŞINDA ALDIĞI 2 ÇİFT KUŞLA ÇARPRAZLAMA İLERLEMİŞTİ.KUŞLARI GERÇEKTEN ÇOK İYİDİ LAKİN OYUN TARZLARI HEP AYNI OLDUĞUNDAN GİTTİKÇE EKSİLTEREK DEVAM EDİYORDU.ARADA MÜKEMMELLERDE ÇIKIYORDU AMA YÜZDELER DÜŞMEYE BAŞLADINMI KÜMES TEHLİKEYE GİRİYOR DEMEKTİR.BİR MÜDDET SONRA KUŞLARI KANAT YEMEYE BAŞLADI TAKLA AZALDI KUŞLARDA ATIŞLI KUŞLARDI HATA YAPMAYA BAŞLADILAR...60 YAŞINDAN SONRA ORADAN BURADAN KUŞ SOKMAYA ÇALIŞTI VE BANA'' GEÇ KALMIŞIZ KEŞKE ERKEN YAPSAYDIK BU İŞİ'' DEMİŞTİ.
EĞER KUŞLARINIZ AKRABA DEĞİL İSE 5 ÇİFT KUŞ SİZİ BAYAĞI GÖTÜRÜR LAKİN BİR MÜDDET SONRA KUŞLARDAKİ PERFORMANS GERİLEMESİ VE HATALARI TELAFİ EDİLEMEYECEK DURUMA GELECEKTİR.
KUŞLARINIZIN OYUN TARZINDAN BAHSETMİŞSİNİZ.EVET KUŞ HEDEFE 3 ÇEŞİT GELİR.KISARAK,KAPANARAK VE AÇIK KANAT.ŞU ANDA REVAÇTA OLAN KAPANARAK GELEN KUŞLAR,SİZİNKİLERDE ÖYLE GALİBA,İYİSİNİ BULMAK İMKANSIZ GİBİ BİR ŞEYDİR BU KUŞLARIN,ELİNİZDEKİLERİN DEĞERİNİ BİLMENİZİ ÖNERİRİM.AMA BENCE KAPANARAK GELMEK KUŞU HATAYA ZORLUYOR VE PERFORMANSINI DÜŞÜRÜYOR.5-10 SEFER SİZİN İÇİN YETERLİ İSE BU KUŞLAR BÜYÜK ZEVK VERİR.AÇIK KANAT OYNAYAN KUŞLAR BENCE HATA OLASILIĞI EN AZ OLAN KUŞLARDIR VE EN CESUR EN GÜÇLÜ BU KUŞLARDIR.BU KUŞLARIN İYİSİ,KUŞLARIN EN İYİSİDİR.HEDEFE BİLİNÇLİ GELİRLER VE TAKLALARI VİTES GİBİ KULLANIRLAR İYİSİNİ SEYREDEN BAŞKA KUŞ BESLEMEZ AMİNİM.ÇÜMKÜ SEFERLERİ VE TAKLALARI BOL OLUR BU KUŞLARIN...KISARAK GELEN KUŞLARDA YAPIŞMA TEHLİKESİ OLSADA BENCE EĞER BİR KUŞ HEDEFE ARTİSTİK GELİŞ YAPACAKSA BENİM TERCİHİM KAPANARAK DEĞİL KISARAK GELMESİDİR,HATASI AZ OLUR VE KUŞU YORMAZ EN AZINDAN...
AMA YETİŞTİRİCİ İSENİZ BU OYUN TARZINDAN HEPSİNİ BULUNDURMANIZ GEREKECEKTİR.BELLİ BİR OYUN TARZI İLE YAPACAĞINIZ ÜRETİM BEKLENTİNİN ALTINA DÜŞECEKTİR HER ZAMAN.
SERTLİ,K,HANTALLIK,KANAT VE TÜY PROBLEMLERİ TAKLA SARMA,ÇİFT TAKLA,YAVRU SERSEMİNDEN ÇIKAMAMA...
BUNLAR YAKIN AKRABA EŞLEMELERİ VE KAN BOĞULMASININ SONUÇLARIDIR.
NİHAT BEY,
UMARIM BİR GÜN YÜZ YÜZE TANIŞIP BUNLARI KONUŞMA FIRSATIMIZ OLUR....
SAYGILAR......
kuscu_marik' Alıntı:ÖNEMLİ KUNU BASLIGINI DEVAM ETTİRELİM ARKADASLAR GENÇLER BİLGİLENSİNLER
?kuscu_marik' Alıntı:ÖNEMLİ KUNU BASLIGINI DEVAM ETTİRELİM ARKADASLAR GENÇLER BİLGİLENSİNLER
RAMAZAN ABA' Alıntı:Merhaba,
kuş eşleme sanatı güzel bir konu zaten bu eşleme sanatından dolayı bu kadar güzel kuşlar oynattık mezatlar doldu taştı iyi kuşla.
benim fikrim de şu atıyorum 5 dişi 5 erkek atarım kümese kim kimle eşlesirse böyle daha değişik hayvanlar çıkıyor o yüzden. kuşu uçuruyoruz tamam diyiyiyorum bu bununla olur diyiyorum yinede olmuyor hep aynı kan kuş beslemek kuşu geriye götürüyor 1 çift kuştan fazla yavru almayacaksın bana göre devamlı çevireceksin kümesi fazla uzun süreli damızlıkları aynı eşlerde tutmuyacaksın devamlı değiştirmek lazım tabi bu benim fikrim.
Saygılarımla.
hüseyin turan' Alıntı:RAMAZAN ABA' Alıntı:Merhaba,
kuş eşleme sanatı güzel bir konu zaten bu eşleme sanatından dolayı bu kadar güzel kuşlar oynattık mezatlar doldu taştı iyi kuşla.
benim fikrim de şu atıyorum 5 dişi 5 erkek atarım kümese kim kimle eşlesirse böyle daha değişik hayvanlar çıkıyor o yüzden. kuşu uçuruyoruz tamam diyiyiyorum bu bununla olur diyiyorum yinede olmuyor hep aynı kan kuş beslemek kuşu geriye götürüyor 1 çift kuştan fazla yavru almayacaksın bana göre devamlı çevireceksin kümesi fazla uzun süreli damızlıkları aynı eşlerde tutmuyacaksın devamlı değiştirmek lazım tabi bu benim fikrim.
Saygılarımla.
RAMAZAN BEY;BEN SİZİ BU İŞLERDEN ANLAYAN BİRİ ZANNEDİYORDUM AMA HARBİ SAÇMALAMIŞSINIZ.KAN KATMA KONUSUNDA HAKLISINIZ AMA EŞLEME OLAYINIZ ÇOK VAHİM....SİZDE BU İŞİN USTALIK DEĞİLDE FORMÜL İLE OLDUĞUNU DÜŞÜNENLERDENSİNİZ GALİBA....YANİ BU İŞ TESADÜF BOŞUNA UĞRAŞMAYIN FORMÜLDE BU DİYORSUNUZ...TEBRİKLER.............. :hayir: