KUŞ EŞLEME SANATI !.....

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hüseyin turan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 106
  • Görüntüleme Görüntüleme 17K
TESEKKÜR EDİYORUM YORUM YAPANLARA

nihat abi
ben sana ukalalık yapmadım eğer sen öyle anladıysan özür dilerim
benim gerçekten büyüklerime saygım sonsuzdur
sakın yanlış anlama kendimi sizle yarıştırcak capta değilim
büyüklerin sözleri de kulağıma küpedir her zaman
sürekli takip ederim zaten belli kişilerin yazdığını
abi kuşculukta arayış bitmez bende hala daha iyilerini arıyorum bu hep böyledir
oyunluyu oyunluya vurmakla tabiki olmaz bu işler onun farkındayım
sen yanlış anladın abi
benim demek istediğim **bilmediğim fiziki özellikleri güzel olan kuş(boy post kanat kuyruk) yerine
bildiğim izlediğim beni tatmin eden kuşları eş yaparım bu kuşlarda kendi yavrularım olur
yoksa ihalelerdeki oyunluları alıp eş yapmam
abi keşke cok param olsada türkiyeyi gezip en kalite kuşları bulsam alsam
ama böyle bi imkanımda yok
kendi yağımızda kavruluyoruz iyisiyle kötüsüyle 5 senedir de kimseden kuş almadım az cok tatmin eden yavrular cıkıyo
2. yanlış anlamada şu
usta kuşcular konusunda
*abi benim gördüğüm şu yaşca büyük olan bilgsine güvendiğimiz devamlı kuş izlediğimiz insanlarda
asıl sanat bence kuş eşlemede değil
asıl sanat yılların emeğinde adamlar onlarca sene aynı kuşlara calışmış eleye eleye cok kalite nesiller elde etmişler
kuşlarda emek alınteri var
şimdi bu adamlar
**benim yaptığım gibi ya bu yavru iyi oynadı buna neyi vursam derdine** düşmüyolar
kuşlar belli çiğerini biliyolar kuşların
ondan söyledim oynattığı yavru kümeste hangi kuşu eş tutarsa tutsun yavruları hayal kırıklığı yaşatmaz kanısındayım
usta insanlarda devamlı güzel kuş uçar
bu yıların emeği olan kümesin genel kalitesinden kaynaklanır
yoksa kimse sihirbaz değil bilmediği kuşa tahmin yapsın. demek istediğim tamamen buydu
ama siz benim dediğimi şöyle anladınız
**oyunlu bir kuşu kümesteki istediğiniz kuşa vurun**
yada
***iki oyunlu kuşu birbirine vurun*** ben böyle demek istemedim ama maalesef böyle anlaşıldı
zaten böyle düşünen bi kuşcu nun akıl sağlığından şüphe duyarım

ben onlarca senenin emeği olan *ustaların kuşları hakkındaki izlenimlerimi anlattım*
siz de sıradan kuşlar hakkında konuşuom zannettiniz
tamamen yanlış anlaşılma oldu

yoksa abi sen 40 yaşındasın tecrübelerin yaşadıkların anlayışın benim için önemlidir değerlidir
sana posta da koymam kendime yakıştırmam
neyse abi ben tekrar özür dilerim
yanlış anladınız
sağlıçakla kalın

dursun kardesimiz kendine yakısır şekilde açıklamalarda bulunmus okuduklarıma göre posta koyma gibi bir açıklamaları yada çok iyi bildigini söylememiş kendisi her zaman takdir ettigim agzından çıkanlara sahip saygılıda bir kardesimiz hala neyi nasıl daha iyi ögrenirim hevesinde yukardaki açıklamalarından ve alçak gönüllü olusundan dolayı da kendisini tebrik ediyorum ha insandır söylemek istediklerini yanlısda aktarmıs olabilir ama biz büyüklerde daha anlayıslı ve daha idare eder olmalıyız burada büyüklü küçüklü hepimize görevler düşer ayrıca bu ugrasda bir seyi daha çok daha iyi bilebilmek yaslada alakalı degil tecrübe deneyim kuslarını ve neslini iyi tanımayla orantılıdır 60 yıl kus beslemiş kişi hiç bir sey bilemeyebilir ama 20yasında bir genç çok seyi çözmüş olabilir bu ugrasın tam her seyini eksiksiz bileni yoktur gençler biz büyüklerden bir seyler ögrenme çabasındalar esasen bana göre biz büyüklerinde gençlerden ögrenecegi çok seyler var nedir gençlerin göstermeye çalıstıgı olgunlugu biz büyükler onlar kadar gösteremedigimizde olabiliyor bazen çuvaldızı kendimize igneyi gençlere batırmak gerek her zaman idealimiz gelecegimiz dedigimiz gençleri ve kuscu olacakların hevesini kırmak dogrularınıda yanlıs göstermek yerine sevklendirmek cesaretlendirmek tesvik etmemiz gerek zamanımız gençligine bakarak suanki gençligi daha anlayıslı daha kavrayıcı daha saygılı dahada bilgiye aç görüyorum paylasımlarımızda konusmalarımızda gençleri daha tesvik ve sevklendirici söylemler kullanabilirsek onlarda kazanır bizlerde diyor saygılar sunuyorum dursun kardesimizede ayrıca düşüncelerinden dolayı tesekkür ediyorum ve bu güzel konu ve paylasımın tartısmalara dönmemesini diliyorum

dursun bey;

burada yazı tazan yada bilgilerini aktarmaya çalışan çoğu arkadaş tecrübelerini size sunuyor.bence usta çırak ilişkilerinin yok olduğu şu dönemde burada yazılanlar bu uğraşa gönül verenler için yol haritası olabilecek bilgilerdir.buradan edineceğiniz bilgiler ancak size deneme ve tecrübe edinmeyi sağlayacak doğruyuda siz bulacaksınız.biz sadece uygulama yöntemlerini veya doğruya gidiş şeklini kendi tecrübelerimize göre aktarmaya çalışıyoruz.

BAKIN ÖRNEĞİN ÜSTTE YAZDIĞINIZ YAZIDA YİNE BİR YANLIŞ TESPİTİNİZ VAR ....USTALAR KUŞLARINI DİZMİŞ, KÜMESTE HER ÇIKANI,HANGİ KUŞUNA VURSA TUTAR....GİBİ BİR CÜMLE OKUDUM.HAYIR YANILIYORSUN.EN İYİ USTALAR İÇİN DAHİ YENİ EŞLENECEK KUŞA VURULACAK KUŞ;YA KUŞU EKSİLTMEYECEK YADA TAMAMLAYACAK KUŞ OLMALI.BU YÜZDEN HER YENİ EŞLEME YENİ BİR DENEYİM DEMEKTİR.USTALARIN ŞANSLI OLDUĞU KONU SADECE TECRÜBELİ OLUŞU VE KUŞUN EKELERİNİ BİLDİĞİ İÇİN BASKIN OYUN KAREKTERİ HAKKINDA BİLGİLİ OLMASI OLABİLİR.BUDA İŞİ KOLAYLAŞTIRIR.

NİHAT BEYİN SPORCU ÖRNEKLEMELERİNİ DAHA ÖNCE YAZILARIMDA BENDE YAPMIŞTIM.ÇOK HAKLI.KUŞU HAVADA TUTAN KANADI,TÜYÜDÜR.VUCUT AĞARLIĞI KUŞA YAPACAĞI PERFORMANSTA EN ETKİLEYİCİ VE BELİRLEYİCİ DURUMDUR.O VUCUDU TAŞIYACAK KANAT EĞER KUŞTA OLMAZSA KUŞTAN VERİM ALAMAZSINIZ.

İYİ BİR YETİŞTİRİCİ YADA İYİ BİR KUŞÇU OLMAK SADECE VE SADECE İYİ BİR GÖZLEMCİ OLMAK İLE ALAKALI SİZ GÖZLEMLERİNİZE DOĞRU TESPİTLER İLE PEKİŞTİRİRSENİZ SONUÇ HER ZAMAN POZİTİF OLACAKTIR....

SAYGILAR....

benim çıkmam lazım ama gelince devam edecegim hüseyin beye görüş birliğinden dolayı teşekkür ederim . buraya bir resim koyacam bu kuşların kanadına ve tüyüne bakarmısın.dursun kardeşim daha sonra niye bakmanı istediğimi anlatacam.

ozellıkle arkadakı goklerı begendım.esleme konusu ıle ılgılı olarak, bu ısın basıt bazı kurallarının olması gercegı dısında bır sanat yada sır dolu bır iş olduguna kesınlıkle ınanmıyorum.soy yada ırk olarak beslenen kuslarda yapılacak olan eslemelerın mahıyetı bellı zaten ama dıerlerı ıle alakalı olarak zaten elde var olan o karmasanın esleme konusundada bırtakım sapmalara sebebıyet verdıgını dusunuyorum.kus esleyerek kus cıkartılamaz.zaten var olan kusların duzgun eslenmesı gerekır.eskıden simyacılar cesıtlı madenlerden altın elde etmeye calısırlarmıs.boş bır ugras oldugu sonradan anlasılmıs ama konu uzerıne ne felsefeler yapılmıs bır bılsenız...selamlar.

bu konuya daha önceleri düşüncelerimi inandıklarımı tecrübelerime dayanarak kendimce dogrularımı yazmıstım

onun için yorum yapmak yerine gençler neler ögrenebilmiş uygulamaları nasıl olmus sonuçlarında nelerle karsılasmıslar edindikleri bilgileri kullanabilmişlermi karsılıgının ne kadarını alabilmişler bunları duymak bende ögrenmek isterim

SAYGILAR

nihat abi kuşlar güzel maaşallah
öndeki çakmaklının gözleri özellikle kanatlarının kuyruk üstünde duruşu süper
bende böyle öğrendim büyüklerden kanat kuyruğun üstünde makas şeklinde çaprazlama durcak kuşun atletik ve seriliğini belli eder bence
arkadaki mavi dişiye gelince işte her zaman dikkat ettiğim fizik boy bost kuyruk duruş öyle olmalıdır
kuş yere yakın kısa baçaklı dik duruşlu kalın telekli olmalıdır mavide olduğu gibi ben böyle öğrendim büyüklerden
mavinin fiziği orjinal oyun kuşu fiziğidir kanımca
ben de her zaman yere yakın küçük baçaksız dik duran kuşlara calışılmalıdır kanısındayım
resimde gördüğüm abi mavi diğer kuşlara oranla daha iyi bir kuştur
tipinden belli işte kuş ben burdayım der
mavinin yapısındaki kuşlar cok şakırdaklı uzun giden bol taklalı oyun bozmayan tarzdan oluyo
bu yaşıma kadar izlediğim güzel tatmin eden gördüğüm kuşlarda hep resimdeki mavi yapısında

tabi önemli olan kuşun kanıdır damarıdır bence
yoksa yerdeki kuşun fiziğine bakarak yavrularının nasıl oyun yapcağını bilmek zor
yanlış anlama senin kuşların için konuşmuyorum genel olarak söyledim

nihat abi kuşlar 10 numara maşallah Allah sahibine bağışlasın
kuşların gözlerinin temizliği renklerinin canlılığı saflığı ve kısa bacak olup tırnağın üzerine yan basmaları herşeyi belli ediyor
nihat abi sen kuş eşlemede deneyimlisin sana bişey soracağım resimdeki çapar erkeğin benzeyen birazdaha açık perçem bacaklı kırık ses bi erkek var bende ev etrafında uçmayan uzaktan pikeli atışlı tabanlı bol taklalı çok uzun kaçımlı bi erkek izlediğim en iyi kuş ben bu kuştan çoğaltmak istiyorum daha önce 1 yavrusunu uçurduk erkek olan yavru anasının oyun özelliklerini yansıttı eşide gök sert bi dişiydi şimdi aynı kuşa süratlı uzun kaçan takla arası açık uzun kaçan bi dumanlı dişi eşledim doğrumu yaptım şüpelerim var.bu çapar erkekden alabildiğimce yavru almak istiyorum nasıl bi dişi eşlemeliyim ne dersin

mazidenbiri' Alıntı:
tabi önemli olan kuşun kanıdır damarıdır bence
yoksa yerdeki kuşun fiziğine bakarak yavrularının nasıl oyun yapcağını bilmek zor
yanlış anlama senin kuşların için konuşmuyorum genel olarak söyledim[/quote

kuşlar güzel görünüyor Maşallah
bu bölüme aynen katılıyorum

tolga40' Alıntı:
nihat abi kuşlar 10 numara maşallah Allah sahibine bağışlasın
kuşların gözlerinin temizliği renklerinin canlılığı saflığı ve kısa bacak olup tırnağın üzerine yan basmaları herşeyi belli ediyor
nihat abi sen kuş eşlemede deneyimlisin sana bişey soracağım resimdeki çapar erkeğin benzeyen birazdaha açık perçem bacaklı kırık ses bi erkek var bende ev etrafında uçmayan uzaktan pikeli atışlı tabanlı bol taklalı çok uzun kaçımlı bi erkek izlediğim en iyi kuş ben bu kuştan çoğaltmak istiyorum daha önce 1 yavrusunu uçurduk erkek olan yavru anasının oyun özelliklerini yansıttı eşide gök sert bi dişiydi şimdi aynı kuşa süratlı uzun kaçan takla arası açık uzun kaçan bi dumanlı dişi eşledim doğrumu yaptım şüpelerim var.bu çapar erkekden alabildiğimce yavru almak istiyorum nasıl bi dişi eşlemeliyim ne dersin

şimdi benim elimde 12 veya 13 sayı bir buçuk adam boyları altı herzaman yapan fışkırmaya başladımı barebeli gibi sesi olan 25 -30 taklası araları hayli açık 2 metre gibi üst bağlamalı her zaman,son derece seri bir şekilde evinden uzaklaşan ve çok yüksek uçan sanki o evin kuşu değilmiş dersin ve o yükseklikten yanını vererek pikeler yaparak tekrar göreve gelen bir kuş düşün. bunlar benim kuşlarım damızlıklarım .bu kuşların her şeyi bana yetiyor kimseye inmez kimsenin kuşuyla uçmaz kendi kanından kuşlarlada uçmuyor ,eğer havaya iki tane sökülmüş kardeş atayım bir iki dk uçarlar sonra ayrılırlar bursalı kuşu gibi biri orda uçar,biri başka yönde. şahinde çok pratik odukları için biraz zor alıyor uğraşıyor 2 veya 3 kurtuluyor ama bir açığını illa buluyor .neyse konu şu aslında 7 dk 'da bir sefere geliyor bu kuşlarım 13 sayı 25 - 30 takla araları açık muazzam bir düzgünlük tok sesli çıkıyor ,ben şimdi sefer sayısın 18 veya 20 olmasını arzu ediyorum. şimdi bana gelen bir kuş var urfadan dişi bir gök bu kuş 35 sefer yapıp 5-6 taklayla 15 metre gidiyor sesli çok yüksege çıkmayan kısa tüylü ve kısa kanatlı narin bir dişi bacakları bir dişide olması gereken büyüklüğünde ve uzunlugunda yani kısa bacaklı .benim kuşun nerdeyse zıttı hiç bir şeyleri aynı değil benim burdan beklentim sefer sayısını çoğaltmak bunu bu şekşlde uygulama yaparak elde edebilirsin ,şimdi arkadaşlar diyecek ya bizde böyle yapıyoruz ama olmuyor. evet olmaz çünki sen rengine bekıyorsun senin erkeye uymuşmu rengi diye .nerde kanat yapısı, nerde tüy uyumluluğu, nerde boyu, üff be erkek gibi dişi ne yavru alırım benim erkekle dünyaları yıkar çıkan yavrular sonra bi bakmışsın kuş başka yere yıklımış .hani hep bir ağızdan diyoruz ya kuş kanını bulacak, kuş kanını sen ne zaman eşlemeyi ve ne zaman havada ,yerde eşliğeceğin kuştan bir şeyler çıkarmayı anlarsan o zaman kuşta kanını bulur.

BU KONUYU AÇAN BEN OLDUĞUMA GÖRE ARTIK ETRAFLICA BİRŞEYLER YAZMAM GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM.EVET KUŞ EŞLEMEK BİR SANATTIR.BUNU HER KUŞÇU BECEREMEZ.BUNU YAPABİLMEK BELİRLİ BİR TECRÜBE VE DENEYİM GEREKTİRMEKTEDİR.HEPİMİZİN ELİNE İYİ KUŞLAR GEÇMİŞTİR VE HALADA VARDIR.EĞER BU KUŞLARI DEVAM ETTİREMEMİŞSENİZ,YAVRULARINA OYUN KARAKTERLERİNİ GEÇİREMEMİŞSENİZ KESİNLİKLE EŞLEMEDE YAPTIĞINIZ HATALARDAN KAYNAKLANMIŞTIR.
BİR KUŞ ÇOK İYİ OYNAMIŞ OLABİLİR,EN İYİ KUŞUN DAHİ HAVADA UÇARKEN,FIŞKIRIRKEN YADA İNERKEN ZAAFA ELVERİŞLİ YANI VARDIR.BU ZAAF KUŞTA UFAKTAN DAHİ HİSSSEDİLSE VURULACAK EŞ İLE BU ZAAF YAVRUDA BİR KUSURA YADA HATAYA DÖNÜŞEBİLİR.
ÖRNEĞİN;
KUŞUNUZ GÖĞSÜ GENİŞ VE KASALI,SERT OYNAYAN BİR KUŞ.(BU KUŞ İYİ OYNAMASI İÇİN ATIŞLI OYNAMASI GEREKEN BİR KUŞTUR.)İNİŞTE AYAKLI,PERDAH FAZLA YOK....BU KUŞA AYNI TARZ KUŞ VURMANIZ, KUŞUNUZUN HANTAL BİR YAPIYA SAHİP,ÇOK SERT YAVRU VERME İHTİMALİNİ ÇOK YÜKSELTECEKTİR.ALACAĞINIZ YAVRULARIN ÇOĞU EKELERİ KADAR OYUN YAPMAYACAKTIR.
YADA KUŞUNUZUN UZUN MESAFE ATIŞ ÖZELLİĞİ YOK VE PERDAHLI BİR KUŞ.SERTLİK YOK.BU KUŞA PERDAHLI KUŞİ ÇALIŞMAK YAVRUDA EKSİ,LME YAPACAKTIR.

EŞLEŞME YAPILACAK KUŞLARIN OYUN TARZI BİLİNİYOR İSE(İLLAKİ UÇUP OYNAMASI GEREKMİYOR,EĞER EKE OLMUŞ KUŞ İSE ELDEN BIRAKILDIĞINDA ANLAŞILIR),EŞLEME YAPILACAK DİĞER KUŞ KUŞU RAHATLATACAK YAPIDA OLMALI.ESKİ USTALARIN DEYİMİ İLE ''OYUN KIVAMINI'' KUŞTA YAKALAYAMADIĞINIZ SÜRECE VERİM ALMA İ,HTİMALİ YOKTUR.
LAFI AÇILMIŞKEN, OYUN KIVAMI KELİMESİ; KUŞTA OYUN SERTLİĞİ VE KUŞUN KENDİNİ RAHAT TAŞIMA ÖZELLİĞİNİ ANLATAN BİR DEYİMDİR.BUNUDA BURADA ARKADAŞLAR İLE PAYLAŞMAK İSTERİM.

KUŞTA FİZİKİ ÖZELLİĞİN YADA KANATLARIN BİR ÖNEMİ YOK DİYEN ARKADAŞLAR,BU İŞLE ÇOK UZUN ZAMAN DAHA UĞRAŞIRLAR....

ÇÜNKÜ:
1-KUŞ GÖĞSÜ GENİŞ KASALI İSE,TELEKLER VİNCE İSE PERDAH OLMAZ.....
2-KUŞ UZUN TELEKLİ VE UZUN İSE PERDAHLI OYNAR SERİ YÜRÜMEZ.
3-KUŞUN TELEKLERİ İNCE KISA İSE KUŞTA NE PERDAH OLUR NEDE AYAK (AYAKLI İNİŞ)....
4-KUŞTA KUYRUK DÜMEN GİBİDİR KUYRUK ŞEKLİ KUŞU FİŞKIRIRKEN ETKİLER.OLUK KUYRUK DEDİĞİMİZ TARZDA KUŞLAR 10 METRE OYNAYAMAZ....
5-KUŞUN FİZİK YAPISI EN BELİRLİYİCİ ÖZELLİKLERDENDİR.
6-TELEK SERTLİĞİ KUŞUN SERTLİĞİNİ VE ŞAMATASINI GÖSTERİR.(ELİMİZE KUŞ ALDIĞIMIZDA TELEĞİNİ ESNETİR BAKARIZ.)
7-KUŞUN TELEĞİNİN KALINLIĞI KUŞUN NE TARZ OYUN YAPABİLECEĞİNİN İŞARETİDİR.(İNCE VE TELEK UÇLARI AYRIK OLAN KUŞLAR PERDAHLI OYNAMAZ.KALIN TELEKLİ VE KANAT AÇTIĞINIZDA TELEK UÇLARI BOŞLUK YAPMAYAN KUŞLAR PERDAHLI OYNAR.
8-KISA BACAKLI KUŞLAR GENELDE KASALI KUŞLARDIR BOŞ İNME KONUSUNDA TEHLKİKE İŞARETİDİR.
9-UZUN KUŞUN, KASALI KUŞUN PERFORMANSI EKSİK OLUR.
10-DİRSEK,YUMUŞAK KUŞTADA,SERT KUŞTADA OLABİLİR GENETİK BİR DURUMDUR KANAT ALTI YOKLANARAK BİR KUŞTA DİRSEK OLUP OLMADIĞI ANLAŞILABİLİR.

ELİNİZDE YETERLİ MALZEME VAR İSE BİR ŞEYLER BAŞARABİLMEK İÇİN BİLGİLİ VE TECRÜBELİ OLMANIZ GEREKİR.HİÇ BİR ŞEY TESADÜF DEĞİLDİR,BİLGİSİZCE YAPILIP DOĞRU ÇIKAN SONUÇ BAŞARILI BİR DENEME OLABİLİR.......

SAYGILAR...............
11-KUŞUN GÖZÜ ANLAYANA HERŞEYİ ANLATIR.YANLIZ BUNDAN ANLAMAK İÇİNDE UZUN YILLAR TECRÜBE EDİNMEK LAZIM....

1-

HÜSEYİN BEY HEMEN ,HEMEN AYNI YOĞUDA KAŞIK SALLIYORUZ KİMİMİZİN ÖNÜNE KAYMAK GELİYOR ,KİMİMİZEDE SULU KALAN TARAFI .BİR ÜNİVERSİTEDE 5 TANE PROF VAR Bİ KONUDA FİKİR ALINACAK BEŞİNİN GÖRÜŞÜ AYNI OLURMU? KONUN ŞEKLİYLE ALAKALI Bİ NOKTAYA KADAR AYNI FİKİRLERİ SAVUNABİLİRLER ,SONRA YOLLAR BAŞLAR AYRILMAYA .ÖRNEK SÜZÜLEREK OYNAMAYA GELEN KUŞU BEN DELİKANLILIĞIMDA UÇURUYORDUM ŞİMDİ BESLEMEM.BENİM ŞU AN BEŞ ÇİFT KUŞUM VAR AYNI SOY BAŞKADA KUŞ SOKMAM YILLARDIRDA BÖYLE BENİM KUŞA FALAN İHTİYACIMDA OLMUYOR OLDUĞU GÜN KUŞÇULUĞU BIRAKIRIM.BURDA ARKADAŞLARA YENİ BAŞLAYAN, FİKİR EDİNMEK İSTEYEN GENÇLERE BİR KATKIMIZ OLURMU DÜŞÜNCESİ VARDI.FAKAT GENÇLER BU İŞİN İPİNİ ÇEKMİŞLER GÖRDÜĞÜM KADARIYLA HER ŞEYLERİ TAMAM KUŞUDA BULMUŞLAR, USTALARINIDA .BEN NELER YAZDIM KİMSE DÖNMEDİ YAZIMA BİLE, BU YAZIMDAN SONRA ARTIK SEYİRCİ KALICAM. KOLAY ,KOLAY Bİ YORUMDADA BULUNMAM .BENİM ŞU AN YERİM YOK KAPALI BİR BALKONUM VAR BU BALKONDA KUŞLARIMI BESLİYORUM. ONLARA BAKTIKÇA SANKİ SAATLERCE UÇURMUŞ GİBİ OLUYORUM NE YAPALIM BÖYLE.BU ARADA EGER İSTANBUL KÜÇÜKYALI CİVARINDA KÜÇÜK BİR KÜMES KOYABİLECEĞİM YERİ MÜSAAİT BİR ARKADAŞIMIZ VARSA İKİ KUŞ KOYUP ORADA UCURMAMA İZİN VERİRSE. BENDE MERAKLIYIM OYUN KUŞU UÇMADAN OLURMU BURDA GÖRSEL OLARAKTA PAYLAŞIP NE ANLATMAK İSTEDİĞİM DAHA NET OLUR,YOKSA İKİ RESİM BİR YAZI TABİ OLMAZ .

S A NİHAT KARDESİM HER KEZ BİZLER GİBİ DÜŞÜNMEK ZORUNDA DEGİLLER HER KEZİN KENDİNCE DOGRULARI VAR AMA DOGRU BİR BURADA HEPİMİZ YAZDIKLARIMIZDA BENİMKİ DOGRU ONUNKİ DOGRU DİGERİNİNKİ DOGRU DERSEK ORTAK NOKTADA VE TEK OLAN DOGRUDA BULUSAMAYIZ GENÇLEREDE YÜKLENMEMEK GEREK UGRASA UGRASA DENEYE DENEYE GÖRE GÖRE TECRÜBE EDİNECEKLER PEK ÇOK GENÇ DE BURADA YAZILAN ÇOK KİŞİNİN DOGRU DİYE ANLATTIKLARINA İNANARAK HÜSRANA UGRAYANLARDAN OLABİLİRLER BURADA HER KES KENDİNCE EDİNDİGİ TECRÜBELERİ AKTARIYORLAR GENÇLERDE YASAYIPDA ANLATIMLARIMIZDA RAST GELDİKLERİ OLUMLU VE OLUMSUZ SEYLERİ EDİNDİKLERİ TECRÜBEYE GÖRE KIYASLARLAR HER KES ALABİLDİGİ KADAR YAPABİLECEKLERİ KADARINI BURADAN EDİNİRLER BİZLER BÜYÜKLER VE TECRÜBELİLER OLARAK VAR OLAN BİRİKİMİMİZİ AKTARMAYA DEVAM ETMELİYİZ BURADA ANLATILANLARI GENÇLER ANLATILDIGI GİBİ HA DEYİNCE HEMEN UYGULAYACAKLARI BİR DURUM OLMADIGINDAN SABIR GÖSTERMELİ GENÇLERE ZAMAN TANIMALIYIZ HER ZAMAN DEDİGİM GİBİ GELECEGİMİZ GENÇLERE KATKILAR SUNMAK İÇİN SİTEMKAR DEGİLDE TESVİK EDİCİ SEVKLENDİRİCİ OLABİLMELİYİZKİ BU UGRAS MESAFELER ALSIN ÇITAMIZ YÜKSELSİN

SAYGILAR

biraz konu dışı olucak ama:
kendi adıma aklıma takılan sorulara USTALAR sağolsun tatminkar cevaplar alıyorum onların bilgi ve tecrübelerinden faydalanıyorum hiçbir çıkar gözetmeksizin bilgilerini paylaşıyorlar.

urfalı' Alıntı:
HÜSEYİN BEY HEMEN ,HEMEN AYNI YOĞUDA KAŞIK SALLIYORUZ KİMİMİZİN ÖNÜNE KAYMAK GELİYOR ,KİMİMİZEDE SULU KALAN TARAFI .BİR ÜNİVERSİTEDE 5 TANE PROF VAR Bİ KONUDA FİKİR ALINACAK BEŞİNİN GÖRÜŞÜ AYNI OLURMU? KONUN ŞEKLİYLE ALAKALI Bİ NOKTAYA KADAR AYNI FİKİRLERİ SAVUNABİLİRLER ,SONRA YOLLAR BAŞLAR AYRILMAYA .ÖRNEK SÜZÜLEREK OYNAMAYA GELEN KUŞU BEN DELİKANLILIĞIMDA UÇURUYORDUM ŞİMDİ BESLEMEM.BENİM ŞU AN BEŞ ÇİFT KUŞUM VAR AYNI SOY BAŞKADA KUŞ SOKMAM YILLARDIRDA BÖYLE BENİM KUŞA FALAN İHTİYACIMDA OLMUYOR OLDUĞU GÜN KUŞÇULUĞU BIRAKIRIM.BURDA ARKADAŞLARA YENİ BAŞLAYAN, FİKİR EDİNMEK İSTEYEN GENÇLERE BİR KATKIMIZ OLURMU DÜŞÜNCESİ VARDI.FAKAT GENÇLER BU İŞİN İPİNİ ÇEKMİŞLER GÖRDÜĞÜM KADARIYLA HER ŞEYLERİ TAMAM KUŞUDA BULMUŞLAR, USTALARINIDA .BEN NELER YAZDIM KİMSE DÖNMEDİ YAZIMA BİLE, BU YAZIMDAN SONRA ARTIK SEYİRCİ KALICAM. KOLAY ,KOLAY Bİ YORUMDADA BULUNMAM .BENİM ŞU AN YERİM YOK KAPALI BİR BALKONUM VAR BU BALKONDA KUŞLARIMI BESLİYORUM. ONLARA BAKTIKÇA SANKİ SAATLERCE UÇURMUŞ GİBİ OLUYORUM NE YAPALIM BÖYLE.BU ARADA EGER İSTANBUL KÜÇÜKYALI CİVARINDA KÜÇÜK BİR KÜMES KOYABİLECEĞİM YERİ MÜSAAİT BİR ARKADAŞIMIZ VARSA İKİ KUŞ KOYUP ORADA UCURMAMA İZİN VERİRSE. BENDE MERAKLIYIM OYUN KUŞU UÇMADAN OLURMU BURDA GÖRSEL OLARAKTA PAYLAŞIP NE ANLATMAK İSTEDİĞİM DAHA NET OLUR,YOKSA İKİ RESİM BİR YAZI TABİ OLMAZ .
tebrikler.(ŞU AN BEŞ ÇİFT KUŞUM VAR AYNI SOY BAŞKADA KUŞ SOKMAM )

FORMULA 1' Alıntı:
urfalı' Alıntı:

tebrikler.(ŞU AN BEŞ ÇİFT KUŞUM VAR AYNI SOY BAŞKADA KUŞ SOKMAM )

iyimi dedin dedin kötümü dedin anlamadım sevgili davut kardeşim

iyi iyi :) kus sokmama yada kan sokmama konusundakı fıkrınızı begendıgım ıcın...ıyı bır soya dahası ve onemlısı bır ırka kan sokmak katliam gıbı bırsey bana gore.cok mecbur kalınca ancak..o da ırkı ırkına soyu soyuna...tabı cok emın olmak kaydı ıle.guvercın ırklarının soyunun tehlıkeye gırmesının yegane sebebı odur...

MERHABA;
KONUYA FAZLA KATILIM OLMASADA,TAKİP EDİLİYOR YADA OKUNUYOR OLMASI EN AZINDAN CİDDİYE ALINDIĞINI GÖSTERİR NİHAT BEY,BU YÜZDEN SİZ BİLDİKLERİNİZİ YAZMAKTAN,TECRÜBELERİNİZİ PAYLAŞMAKTAN VAZ GEÇMEYİN ÇÜNKÜ PAYLAŞILMAYAN HİÇ BİR ŞEY ANLAMINI BULAMAZ,KUŞÇULUKTA DA BU BÖYLE.....
KÜÇÜK YALIDA BOŞ ARAZİDE KUŞ BESLEYEN BİR ARKADAŞ VAR 6,7 KÜMESİ VAR,BİR KONUŞUR SİZİN İÇİN BİR RİCADA BULUNABİLİRİM,ODA OYUN KUŞUNDA ÇOK CİDDİ İŞLER YAPIYOR....

GELELİM BİZİM KONUMUZA...
EVET,AYNI FİKİRDE OLDUĞUMUZ ÇOK ŞEY VAR TABİİ.AMA BİRLEŞEMEDİĞİMİZ NOKTA KUŞUN SOYUNU DEVAM ETTİRMEK İÇİN EŞLEMENİN NASIL YAPILACAĞI GALİBA...SİZ AYNI SOY KUŞLARIN BOZULMAMASINI SAVUNAN,KUŞ KATMANIN ZARARLI OLACAĞINI SAVUNAN BİR FİKİRE SAHİPSİNİZ,ANLADIĞIM KADARI İLE.AMA YAZILARINIZIN BİR YERİNDE KUŞ EŞLEMESİNİN YAPILACAĞI KUŞLARDA TAMAMLAYICI ÖZELLİKLERİN OLMASINI SAVUNUYORSUNUZ.AYNI SOY KUŞLAR GENELDE TARZLARI AYNI OLAN KUŞLARDIR,BU KUŞLARIN TAMAMLAYICI ÖZELLİKLERİ OLMAZ Kİ....
BENİM 14 YILLIK BİR SOYUM VAR,3 ÇİFT KUŞTAN YÜRÜYÜP GELMİŞ BİR SOY.(YANLIŞ ANLŞAMAYIN ÖRNEK VERMEK İÇİN SÖYLÜYORUM.)UZUN BİR SÜRE ÇARPRAZLAMA DEVAM ETTİM BU KUŞLARA EVET PERFORMANS OLARAK ÇOK ÜSTÜNDÜ KUŞLAR AMA BİR MÜDDET SONRA,SORUNLU KUŞLAR İLE KARŞILAŞMAYA BAŞLADIM,(ÇİFT TAKLA,SARMA,KUŞLARDA KÜÇÜLME,YATIKTAN ÇIKAMAMA...)VE KUŞLARIMDA ÇOK YÜKSEK OLAN YÜZDE GİTTİKÇE GERİLEMEYE BAŞLADI.BEN YAKIN AKRABA ZATEN EŞLEMEM AMA UZAKTA OLSA KAN BİR MÜDDET SONRA BOĞMAYA BAŞLADI.SONRA KÜMESE TAMAMLAYICI KARAKTERDE BİR KAÇ KUŞ SOKTUM GENELDE DİŞİ KUŞLAR...ŞİMDİ ALDIĞIM VERİM TEKRAR İLK YILLAR KADAR YÜZDE OLARAK YÜKSEK.
BİLGİSİNE VE TECRÜBESİNE İNANDIĞIM BİR BÜYÜK USTA 11 YAŞINDA ALDIĞI 2 ÇİFT KUŞLA ÇARPRAZLAMA İLERLEMİŞTİ.KUŞLARI GERÇEKTEN ÇOK İYİDİ LAKİN OYUN TARZLARI HEP AYNI OLDUĞUNDAN GİTTİKÇE EKSİLTEREK DEVAM EDİYORDU.ARADA MÜKEMMELLERDE ÇIKIYORDU AMA YÜZDELER DÜŞMEYE BAŞLADINMI KÜMES TEHLİKEYE GİRİYOR DEMEKTİR.BİR MÜDDET SONRA KUŞLARI KANAT YEMEYE BAŞLADI TAKLA AZALDI KUŞLARDA ATIŞLI KUŞLARDI HATA YAPMAYA BAŞLADILAR...60 YAŞINDAN SONRA ORADAN BURADAN KUŞ SOKMAYA ÇALIŞTI VE BANA'' GEÇ KALMIŞIZ KEŞKE ERKEN YAPSAYDIK BU İŞİ'' DEMİŞTİ.
EĞER KUŞLARINIZ AKRABA DEĞİL İSE 5 ÇİFT KUŞ SİZİ BAYAĞI GÖTÜRÜR LAKİN BİR MÜDDET SONRA KUŞLARDAKİ PERFORMANS GERİLEMESİ VE HATALARI TELAFİ EDİLEMEYECEK DURUMA GELECEKTİR.

KUŞLARINIZIN OYUN TARZINDAN BAHSETMİŞSİNİZ.EVET KUŞ HEDEFE 3 ÇEŞİT GELİR.KISARAK,KAPANARAK VE AÇIK KANAT.ŞU ANDA REVAÇTA OLAN KAPANARAK GELEN KUŞLAR,SİZİNKİLERDE ÖYLE GALİBA,İYİSİNİ BULMAK İMKANSIZ GİBİ BİR ŞEYDİR BU KUŞLARIN,ELİNİZDEKİLERİN DEĞERİNİ BİLMENİZİ ÖNERİRİM.AMA BENCE KAPANARAK GELMEK KUŞU HATAYA ZORLUYOR VE PERFORMANSINI DÜŞÜRÜYOR.5-10 SEFER SİZİN İÇİN YETERLİ İSE BU KUŞLAR BÜYÜK ZEVK VERİR.AÇIK KANAT OYNAYAN KUŞLAR BENCE HATA OLASILIĞI EN AZ OLAN KUŞLARDIR VE EN CESUR EN GÜÇLÜ BU KUŞLARDIR.BU KUŞLARIN İYİSİ,KUŞLARIN EN İYİSİDİR.HEDEFE BİLİNÇLİ GELİRLER VE TAKLALARI VİTES GİBİ KULLANIRLAR İYİSİNİ SEYREDEN BAŞKA KUŞ BESLEMEZ AMİNİM.ÇÜMKÜ SEFERLERİ VE TAKLALARI BOL OLUR BU KUŞLARIN...KISARAK GELEN KUŞLARDA YAPIŞMA TEHLİKESİ OLSADA BENCE EĞER BİR KUŞ HEDEFE ARTİSTİK GELİŞ YAPACAKSA BENİM TERCİHİM KAPANARAK DEĞİL KISARAK GELMESİDİR,HATASI AZ OLUR VE KUŞU YORMAZ EN AZINDAN...

AMA YETİŞTİRİCİ İSENİZ BU OYUN TARZINDAN HEPSİNİ BULUNDURMANIZ GEREKECEKTİR.BELLİ BİR OYUN TARZI İLE YAPACAĞINIZ ÜRETİM BEKLENTİNİN ALTINA DÜŞECEKTİR HER ZAMAN.
SERTLİ,K,HANTALLIK,KANAT VE TÜY PROBLEMLERİ TAKLA SARMA,ÇİFT TAKLA,YAVRU SERSEMİNDEN ÇIKAMAMA...
BUNLAR YAKIN AKRABA EŞLEMELERİ VE KAN BOĞULMASININ SONUÇLARIDIR.

NİHAT BEY,
UMARIM BİR GÜN YÜZ YÜZE TANIŞIP BUNLARI KONUŞMA FIRSATIMIZ OLUR....

SAYGILAR......

FORMULA 1' Alıntı:
iyi iyi :) kus sokmama yada kan sokmama konusundakı fıkrınızı begendıgım ıcın...ıyı bır soya dahası ve onemlısı bır ırka kan sokmak katliam gıbı bırsey bana gore.cok mecbur kalınca ancak..o da ırkı ırkına soyu soyuna...tabı cok emın olmak kaydı ıle.guvercın ırklarının soyunun tehlıkeye gırmesının yegane sebebı odur...

tabi bi çok özelliği üstünde barındırıyorsa verimde alınabiliyorsa kan sokmanın hiç bir anlamı yok .bana lazımsa kümesimde en büyük erkeğe bir dişi giriyorum çıkan yavruları ne olursa olsun dünyanın en güzel görüntüsünde bir kuşta çıksa uçurup bakmadan ikinci yavrularına ve daha sonrasına devam etmem.tutsa dahi onu diğer has olan kuşlarıma katmam ,onlar ayrı bir yerde devam ederler.şimdi burda şöyle bi durum var benim kuşlarım aşı kuşu ,ben aşı yapıyorum yani olmuşu ,tutmuşu muhafaza ediyorum. kan sokmak istediğimde benim kuşların yapısına uyacak kanadı ,göz rengi tüy yapısı, boyu yani kasası ,renk olarakta aynı rengi vurmam ,dişi kuşta ayak boyu çok önemlidir buna dikkat ederim böyle yapıyorum gördüklerim çalışmalarım böyle söylüyor mantıklı olmak lazım .daha önceki paylaştığım resimlerde arkadaki dişi gök olananı begendiğinizi söylemiştiniz , o dişi 7 bitti zanedersem o yaşlarda,şimdi bu resimdeki dişi benekli gök hepsinin annesi .

masaallah guzel kuslar.agız tadıyla beslemenızı temennı ederım.

hüseyin turan' Alıntı:
MERHABA;
KONUYA FAZLA KATILIM OLMASADA,TAKİP EDİLİYOR YADA OKUNUYOR OLMASI EN AZINDAN CİDDİYE ALINDIĞINI GÖSTERİR NİHAT BEY,BU YÜZDEN SİZ BİLDİKLERİNİZİ YAZMAKTAN,TECRÜBELERİNİZİ PAYLAŞMAKTAN VAZ GEÇMEYİN ÇÜNKÜ PAYLAŞILMAYAN HİÇ BİR ŞEY ANLAMINI BULAMAZ,KUŞÇULUKTA DA BU BÖYLE.....
KÜÇÜK YALIDA BOŞ ARAZİDE KUŞ BESLEYEN BİR ARKADAŞ VAR 6,7 KÜMESİ VAR,BİR KONUŞUR SİZİN İÇİN BİR RİCADA BULUNABİLİRİM,ODA OYUN KUŞUNDA ÇOK CİDDİ İŞLER YAPIYOR....

GELELİM BİZİM KONUMUZA...
EVET,AYNI FİKİRDE OLDUĞUMUZ ÇOK ŞEY VAR TABİİ.AMA BİRLEŞEMEDİĞİMİZ NOKTA KUŞUN SOYUNU DEVAM ETTİRMEK İÇİN EŞLEMENİN NASIL YAPILACAĞI GALİBA...SİZ AYNI SOY KUŞLARIN BOZULMAMASINI SAVUNAN,KUŞ KATMANIN ZARARLI OLACAĞINI SAVUNAN BİR FİKİRE SAHİPSİNİZ,ANLADIĞIM KADARI İLE.AMA YAZILARINIZIN BİR YERİNDE KUŞ EŞLEMESİNİN YAPILACAĞI KUŞLARDA TAMAMLAYICI ÖZELLİKLERİN OLMASINI SAVUNUYORSUNUZ.AYNI SOY KUŞLAR GENELDE TARZLARI AYNI OLAN KUŞLARDIR,BU KUŞLARIN TAMAMLAYICI ÖZELLİKLERİ OLMAZ Kİ....
BENİM 14 YILLIK BİR SOYUM VAR,3 ÇİFT KUŞTAN YÜRÜYÜP GELMİŞ BİR SOY.(YANLIŞ ANLŞAMAYIN ÖRNEK VERMEK İÇİN SÖYLÜYORUM.)UZUN BİR SÜRE ÇARPRAZLAMA DEVAM ETTİM BU KUŞLARA EVET PERFORMANS OLARAK ÇOK ÜSTÜNDÜ KUŞLAR AMA BİR MÜDDET SONRA,SORUNLU KUŞLAR İLE KARŞILAŞMAYA BAŞLADIM,(ÇİFT TAKLA,SARMA,KUŞLARDA KÜÇÜLME,YATIKTAN ÇIKAMAMA...)VE KUŞLARIMDA ÇOK YÜKSEK OLAN YÜZDE GİTTİKÇE GERİLEMEYE BAŞLADI.BEN YAKIN AKRABA ZATEN EŞLEMEM AMA UZAKTA OLSA KAN BİR MÜDDET SONRA BOĞMAYA BAŞLADI.SONRA KÜMESE TAMAMLAYICI KARAKTERDE BİR KAÇ KUŞ SOKTUM GENELDE DİŞİ KUŞLAR...ŞİMDİ ALDIĞIM VERİM TEKRAR İLK YILLAR KADAR YÜZDE OLARAK YÜKSEK.
BİLGİSİNE VE TECRÜBESİNE İNANDIĞIM BİR BÜYÜK USTA 11 YAŞINDA ALDIĞI 2 ÇİFT KUŞLA ÇARPRAZLAMA İLERLEMİŞTİ.KUŞLARI GERÇEKTEN ÇOK İYİDİ LAKİN OYUN TARZLARI HEP AYNI OLDUĞUNDAN GİTTİKÇE EKSİLTEREK DEVAM EDİYORDU.ARADA MÜKEMMELLERDE ÇIKIYORDU AMA YÜZDELER DÜŞMEYE BAŞLADINMI KÜMES TEHLİKEYE GİRİYOR DEMEKTİR.BİR MÜDDET SONRA KUŞLARI KANAT YEMEYE BAŞLADI TAKLA AZALDI KUŞLARDA ATIŞLI KUŞLARDI HATA YAPMAYA BAŞLADILAR...60 YAŞINDAN SONRA ORADAN BURADAN KUŞ SOKMAYA ÇALIŞTI VE BANA'' GEÇ KALMIŞIZ KEŞKE ERKEN YAPSAYDIK BU İŞİ'' DEMİŞTİ.
EĞER KUŞLARINIZ AKRABA DEĞİL İSE 5 ÇİFT KUŞ SİZİ BAYAĞI GÖTÜRÜR LAKİN BİR MÜDDET SONRA KUŞLARDAKİ PERFORMANS GERİLEMESİ VE HATALARI TELAFİ EDİLEMEYECEK DURUMA GELECEKTİR.

KUŞLARINIZIN OYUN TARZINDAN BAHSETMİŞSİNİZ.EVET KUŞ HEDEFE 3 ÇEŞİT GELİR.KISARAK,KAPANARAK VE AÇIK KANAT.ŞU ANDA REVAÇTA OLAN KAPANARAK GELEN KUŞLAR,SİZİNKİLERDE ÖYLE GALİBA,İYİSİNİ BULMAK İMKANSIZ GİBİ BİR ŞEYDİR BU KUŞLARIN,ELİNİZDEKİLERİN DEĞERİNİ BİLMENİZİ ÖNERİRİM.AMA BENCE KAPANARAK GELMEK KUŞU HATAYA ZORLUYOR VE PERFORMANSINI DÜŞÜRÜYOR.5-10 SEFER SİZİN İÇİN YETERLİ İSE BU KUŞLAR BÜYÜK ZEVK VERİR.AÇIK KANAT OYNAYAN KUŞLAR BENCE HATA OLASILIĞI EN AZ OLAN KUŞLARDIR VE EN CESUR EN GÜÇLÜ BU KUŞLARDIR.BU KUŞLARIN İYİSİ,KUŞLARIN EN İYİSİDİR.HEDEFE BİLİNÇLİ GELİRLER VE TAKLALARI VİTES GİBİ KULLANIRLAR İYİSİNİ SEYREDEN BAŞKA KUŞ BESLEMEZ AMİNİM.ÇÜMKÜ SEFERLERİ VE TAKLALARI BOL OLUR BU KUŞLARIN...KISARAK GELEN KUŞLARDA YAPIŞMA TEHLİKESİ OLSADA BENCE EĞER BİR KUŞ HEDEFE ARTİSTİK GELİŞ YAPACAKSA BENİM TERCİHİM KAPANARAK DEĞİL KISARAK GELMESİDİR,HATASI AZ OLUR VE KUŞU YORMAZ EN AZINDAN...

AMA YETİŞTİRİCİ İSENİZ BU OYUN TARZINDAN HEPSİNİ BULUNDURMANIZ GEREKECEKTİR.BELLİ BİR OYUN TARZI İLE YAPACAĞINIZ ÜRETİM BEKLENTİNİN ALTINA DÜŞECEKTİR HER ZAMAN.
SERTLİ,K,HANTALLIK,KANAT VE TÜY PROBLEMLERİ TAKLA SARMA,ÇİFT TAKLA,YAVRU SERSEMİNDEN ÇIKAMAMA...
BUNLAR YAKIN AKRABA EŞLEMELERİ VE KAN BOĞULMASININ SONUÇLARIDIR.

NİHAT BEY,
UMARIM BİR GÜN YÜZ YÜZE TANIŞIP BUNLARI KONUŞMA FIRSATIMIZ OLUR....

SAYGILAR......

Hüseyin bey, önce yer konusuna sevindiğimi söyleyebilirim ,Fakat her şeyin hayırlısı olsun!ustanın hatası çırağınkini geçermiş.Keskin kılıç olmak için çok çekiç yemek lazım.Bu atasözlerini çok seviyorum kısada olsa çok şey anlatıyor.Hemen başımdan geçen ufak bir konuyu anlatayım 1994 senesi bir kuşçu arkadaşımın kümesindeyiz 'bu çiftin hiç bir dişi yavrusunu alamıyorum' dedi, hep erkekler büyüyor dişiler ölüyor 4 veya 5 yavru hepsi erkek .Yumurta varmı dedim, 'yeni yumurtladılar dedi'girdim kümese erkek olan yumurtayı attım, dedim ki bundan sonra dişi ilk yumurtayı bıraktımı at, ikincisi dişidir olurmu olmazmı derken baktı durum bu yaşıyarak öğrendi. Urfada çoçuklar, kuşçu olan babasından önce bunu öğrenirler yumurtalardan hangisi dişi ,hangisi erkek .Biliyorsunuz urfa ve yakın iller paçasız kuşta besler karışma kuşu deriz, o başka bir zevk, ayrı bir merak ve bu kuşlar hep erkek olur yani karışmaya bırakılacak kuşlar erkek olmalı. Diyelim 100 kuş var hepsi erkek olmalı ,dişi olmamalı. Süreklide zayi olduğundan bol,bol erkek yavru üretmeleri gerek .Bundan dolayı o kuşçuda dişi kuşun önemi yoktur eğer elinde 10 takım çiftli damızlık için besliyorsa erkek alabilmek için, dişinin önemi olmuyor. Bizde dam derler taraslı katlara kuş uçuracağı zaman haliyle çoçuklarda dama çıkıyor tabi çoçuk bu uslu durmuyor baba tabi uslu dursun diye dişi yumurtaları çoçuklara verir çoçuk yine istediğinde baba şekli gereği sadece yuvarlak ve küçük olanı verebileceğini öğretiyor ve çoçuk bunu benimsiyor biraz daha büyük ve sivri olanı babası yokken orda kümeslerde kilit yoktur hangi yumurtayı alacağını hangi yumurtayla oynayacagını o yaşlarda öğreniyorlar.Bu bir bilgi bizler bu küçük ayrıntılarla ordaki büyüklerimizden yaşayarak öğrendik .Bendeki kuşlar aşı kuşu ,benim eş tutturma gibi bir sıkıntım yok daha öncede anlattım yazdım Hüseyin bey yazısında sana 5 veya 10 sefer yapıyorsa yeter demiş bu kuşlar 12 veya 13 sayı kesin yapıyorlar bir buçuk saat muntazam oynayan bir kuş için az değil .Kendini bitirme konusuna gelince vazifeden sonra gözden kayboluyor çok yüksekte görüyorsunuz gördüğünüzde ,yüksek uçan kuş kendini yormaz her şeye hamle yapmaz( kendi kuşlarım için söylüyorum) boşa gelmez alçakta uçmaz .Evet kuşlar akraba yıllar önce iki direk oynuyorlardı şimdi bir direk zor ,bunlar aşı kuşu aşıları tamam o şekildede gidiyoruz bu konuda sıkıntım yok .Aşılanmış halleri çok seri oluyor eski yılar, önceki hallerine dönüyorlar ve daha iyiler. Benim takla, uçma ,fişek, kaybolma, sıka girme, sersemleme, yakalanma vs inanın bi sorunum yok.Bundan iyisi allahtan bela istemek haşa!burda bir paylaşım olsun bende meraklıyım kalp kırmadan konuşabilinir .Lafın yanlışı olur ,yalanı olmaz ......BU RESİMDEKİ KİŞİLER EKRANIN SOLUNDAKİ URFALI VELİ DAYI (VELO DAYI) ORTADAKİ BENİM , SAĞIMDADA ALİ AMCA YANİ (DEKOR ALİ)

ÖNEMLİ KUNU BASLIGINI DEVAM ETTİRELİM ARKADASLAR GENÇLER BİLGİLENSİNLER

Merhaba,

kuş eşleme sanatı güzel bir konu zaten bu eşleme sanatından dolayı bu kadar güzel kuşlar oynattık mezatlar doldu taştı iyi kuşla.

benim fikrim de şu atıyorum 5 dişi 5 erkek atarım kümese kim kimle eşlesirse böyle daha değişik hayvanlar çıkıyor o yüzden. kuşu uçuruyoruz tamam diyiyiyorum bu bununla olur diyiyorum yinede olmuyor hep aynı kan kuş beslemek kuşu geriye götürüyor 1 çift kuştan fazla yavru almayacaksın bana göre devamlı çevireceksin kümesi fazla uzun süreli damızlıkları aynı eşlerde tutmuyacaksın devamlı değiştirmek lazım tabi bu benim fikrim.

Saygılarımla.

RAMAZAN ABA' Alıntı:
Merhaba,

kuş eşleme sanatı güzel bir konu zaten bu eşleme sanatından dolayı bu kadar güzel kuşlar oynattık mezatlar doldu taştı iyi kuşla.

benim fikrim de şu atıyorum 5 dişi 5 erkek atarım kümese kim kimle eşlesirse böyle daha değişik hayvanlar çıkıyor o yüzden. kuşu uçuruyoruz tamam diyiyiyorum bu bununla olur diyiyorum yinede olmuyor hep aynı kan kuş beslemek kuşu geriye götürüyor 1 çift kuştan fazla yavru almayacaksın bana göre devamlı çevireceksin kümesi fazla uzun süreli damızlıkları aynı eşlerde tutmuyacaksın devamlı değiştirmek lazım tabi bu benim fikrim.

Saygılarımla.

RAMAZAN BEY;BEN SİZİ BU İŞLERDEN ANLAYAN BİRİ ZANNEDİYORDUM AMA HARBİ SAÇMALAMIŞSINIZ.KAN KATMA KONUSUNDA HAKLISINIZ AMA EŞLEME OLAYINIZ ÇOK VAHİM....SİZDE BU İŞİN USTALIK DEĞİLDE FORMÜL İLE OLDUĞUNU DÜŞÜNENLERDENSİNİZ GALİBA....YANİ BU İŞ TESADÜF BOŞUNA UĞRAŞMAYIN FORMÜLDE BU DİYORSUNUZ...TEBRİKLER.............. :hayir:

hüseyin turan' Alıntı:
RAMAZAN ABA' Alıntı:
Merhaba,

Saygılarımla.

RAMAZAN BEY;BEN SİZİ BU İŞLERDEN ANLAYAN BİRİ ZANNEDİYORDUM AMA HARBİ SAÇMALAMIŞSINIZ.KAN KATMA KONUSUNDA HAKLISINIZ AMA EŞLEME OLAYINIZ ÇOK VAHİM....SİZDE BU İŞİN USTALIK DEĞİLDE FORMÜL İLE OLDUĞUNU DÜŞÜNENLERDENSİNİZ GALİBA....YANİ BU İŞ TESADÜF BOŞUNA UĞRAŞMAYIN FORMÜLDE BU DİYORSUNUZ...TEBRİKLER.............. :hayir:

Hüseyin bey merhaba,

bubenim acizane fikrim size saçma gelebilir eyvallah katılmayada bilirsiniz ben şunun üstüne basabasa söylüyorum yavruluktan 5 veya 8 başladı yavrular kanattan 3 telege kadar uçtu ekeliktede uçtu bunlarıda yakın takibe aldık eşe vuracagız diyorumki bunu bununla eş etsem güzel kuşlar alırım diyorum ve eşe atıyorum kesin bir eksiklik çıkıyor istediğimi bulamıyorum bu uçurduğum kuşlarıda birde şöyle denedim 3 dişi 3 erkek atıyorum hepsini bir salmaya kim kimle eş alırsa ve ortaya çok güzel malzemeler çıktı diyorum bunun neresi saçmalık denemediysende bilemem bunu biz çok deniyoruz çoğu zamanda başarılı oluyoruz tabi size saçma. denediğim bir olayımı paylaştım ha şimdi bu size kara düzen gelebir eyvallah onada saygı duyarım kuştan anlayan varmı? ben söyleyim hiç kimse kuştan anlamaz biz munetcinde deyiliz kuşu uçuran bilir buda benim fikrim ha bu arada İSTANBUL ATAŞEHİR BELEDİYESİ KUPA düzenledi belkide katıldınız şu aralar kupa başlaması lazım burdanda göreceğiz çok ciddi hayvanlar uçacakmı insallah çıkar kupa şartlarıda ağır çünkü bizim ankarada yaptılar burdanda göreceğiz duyacagız yinede sizin dediğiniz gibi kuş eşleme sanatı ortaya çıkacak bakalım kaç kişi derecede kalcak.

Saygılarımla.

Geri