Kuscular.org İçin Logo yarışması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hasip
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 96
  • Görüntüleme Görüntüleme 23K

Hasip

Üye
Siteyi ziyaret et
Selamlar.
Arkadaşlar biliyorsunuz ki standart bir logo kullanmıyoruz. Yani devamlı sistem tarafından bizim koyduğumuz logolar değişip duruyor. Şöyle birşey düşündük, eğer kuscular.org için;
Genişlik: 1024 Piksel
Yükseklik: 143 Piksel boyutlarında güzel birşey yapan olursa standart o logoyu kullanmayı düşünüyoruz. Sizinde bize bu konuda desteklerinizi bekliyoruz. Logoda sloganımız olan;
Türkiye'nin En Çok Ziyaret Edilen Güvercin Sitesi
kuscular.org
yazısının güzel bir fontla yazması daha iyi olacaktır. Geriye kalan yerleri (arkaplan, kuşlar vs..) zaten sizlerin yaratıcılığına kalmış.
Logodan kastım şu anda yukarıdaki yani;
001.jpg

Bu şekilde güzel birşeyler yapan olursa logo olarak onu kullanabiliriz. Sizin içinde elimizden gelen küçük bir jest yapabiliriz. :tamam:

Herhangi bir sınır yoksa yani gün olarak ben elimden geleni hazırlarım :)

inşallah birisi çıkar yaparda logo yu ilgili yerde görüp gurur duyarız.

max1' Alıntı:
inşallah birisi çıkar yaparda logo yu ilgili yerde görüp gurur duyarız.

Ben de bazı çalışmalar yapıp siteye katkıda bulunacağım.
Umarım beğenilir.
Saygılar.

Yardımcı olacak tüm arkadaşlara teşekkür ederiz. Yapılacak olanların içinden seçilecek logo site logomuz olacaktır. Yapan kişide sitenin uygun bir kısmında ismi ile devamlı yayınlacaktır.
Teşekkür ediyoruz.

İlk çalışmamı yayınlıyorum.
Umarım beğenirsiniz.
Saygılarımla.
Gürkan Karagözlü
İzmir

Ekli dosyalar

• 1 numara.webp
    1 numara.webp
    31.5 KB · Görüntüleme: 1,965
azusa111' Alıntı:
Umarım beğenirsiniz.
Saygılarımla.
Gürkan Karagözlü
İzmir
Biraz daha fazla grafik ve daha zengin resimler kullanılarak yapılsa daha güzel olabilir.
Teşekkürler.

Bu çalışmam sade bir çalışmaydı.
Şimdi sizin de dediğiniz gibi daha fazla grafik ekleyerek farklı çalışmalar yapacağım.

Hüseyin BAŞOĞLAN' Alıntı:
azusa111' Alıntı:
Umarım beğenirsiniz.
Saygılarımla.
Gürkan Karagözlü
İzmir
Biraz daha fazla grafik ve daha zengin resimler kullanılarak yapılsa daha güzel olabilir.
Teşekkürler.

İstekleriniz doğrultusunda yeni çalışmam ekteki gibidir.
Saygılar.

Ekli dosyalar

• Logo 2.webp
    Logo 2.webp
    64.4 KB · Görüntüleme: 2,076
Bence yapabilecek yetiştiricilerimiz yapabildikleri kadar çeşitli ve değişik logolar yapsın bunların içinden en uygununu seçelim ya da belki hepsini kullanırız.
Sitemize yakışır bir logo yapmak için biraz uğraşmak lazım sanırım.
Bu emeği sarfeden herkese canı gönülden teşekkür ederim.

Arkadaşlar kısıtlı zamanımla bende ufak tefek birşeyler yapmaya çalışıyorum . Şimdilik aklıma gelen kısıtlı zamanda çıkardığım bir logoyu paylaşmak istedim.

Ekli dosyalar

• pessimiste.webp
    pessimiste.webp
    39.3 KB · Görüntüleme: 1,489
Merhaba, tesadüfen bulduğum bu siteyi çok yararlı buldum. Eğer isterseniz size gönülden yardımcı olabilirim. Size hem logo, hem de üst kısımda kullanabileceğiniz bir banner tasarlayabilirim.

Ben daha önce yaptığım çalışmalara ve sanat estetiğine dayanarak, bu tür çalışmaların biraz sade olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü içerik yeterince doygun ve kullanıcıların dikkatini dağıtmamak gerekli.

Ben konu hakkında bir çalışma yapacağım. Beğenirseniz kullanabilirsiniz.

Abi bu program nasıl çalışıyor

yarinlar' Alıntı:
Merhaba, tesadüfen bulduğum bu siteyi çok yararlı buldum. Eğer isterseniz size gönülden yardımcı olabilirim. Size hem logo, hem de üst kısımda kullanabileceğiniz bir banner tasarlayabilirim.

Ben daha önce yaptığım çalışmalara ve sanat estetiğine dayanarak, bu tür çalışmaların biraz sade olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü içerik yeterince doygun ve kullanıcıların dikkatini dağıtmamak gerekli.

Ben konu hakkında bir çalışma yapacağım. Beğenirseniz kullanabilirsiniz.
İlgi ve alakanız için için teşekkür ederiz Bülent bey.Sitemiz için gönlünüzden geçen çalışmalarınızı bekliyoruz.

yarinlar' Alıntı:
kazimcankurt' Alıntı:

Bana mı sordunuz?

Saygılar kim olduğunuzu bilmemiz için profil ayarlarından ad soyad v.b. girerek daha hoş sohbet edebiliriz.Burada "BEN" ve "SEN" kelimeliri çok ağır abicim her zaman genel olarak bakarsan bilgi paylaşımı daha iyi olur sağolasın.Evet biraz programdan bahsedermisin zor olduğunu duydum fakat çözebilirim diye düşünüyorum.Şimdiden teşekkürler...

kazimcankurt' Alıntı:
yarinlar' Alıntı:
kazimcankurt' Alıntı:

Bana mı sordunuz?

Saygılar kim olduğunuzu bilmemiz için profil ayarlarından ad soyad v.b. girerek daha hoş sohbet edebiliriz.Burada "BEN" ve "SEN" kelimeliri çok ağır abicim her zaman genel olarak bakarsan bilgi paylaşımı daha iyi olur sağolasın.Evet biraz programdan bahsedermisin zor olduğunu duydum fakat çözebilirim diye düşünüyorum.Şimdiden teşekkürler...

Logo tasarlamak için tek bir program yok. Genel olarak ücretli ama kaliteli olan Photoshop tarzı programlar kullanılıyor. Bazı şablonları otomatik olarak gelen AAA logo benzeri programlar var; ama profesyonel tasarımcılar bu programlara itibar etmiyor. Benim tercihim ücretsiz Gimp ve Inkscape programları. Bunlar ücretsiz programlar olmalarına karşın, Photoshop kalitesinde logolar tasarlamanızı sağlayabilir.

Ama şunu belirtmek isterim; bu konuda kayda değer bir çalışma ortaya koyabilmek için, bu konuda çalışmalar sergilenen ve eğitim verilen forumları ziyaret etmek yararlı olur bence.

aşağıdaki logo yu süs form kuşlarının bulunduğu yere alınması için hüseyin bey e neredeyse yalvaracaktım ama ona rağmen bir türlü logo yu ilgili yere almadı ve aradan geçen zamanda kaybettiğini söyledi forumun güncelleneceği için uzun bir zaman logo ga ilgi göstermedi.

Bu tarz bir iş benim profesyonellik alanıma girmesine rağmen kesinlikle yapmayacağım gibi grafik de artık yemin ederim bu aşamadan sonra kesinlikle ve %100 garantili bir biçimde benim için SON dur.
zaten hobi amaçlı yapıyordum.sizlere gene yemin ederim yaptıklarım daha hiç bir şey değildir.tam bir resim alnında uzmanlık ve kalitede yükseklik sunuyum derken üstedeki logoyu ilgili yerde kullanmamak çok zoruma gitti.
gerekirse yöneticiliğide alabilirler hiç umrumda değil.
foruma bile giresim yok.
haksızsam söyleyin.
not:üstteki logo hüseyin bey e msn den max1 yazısı olmadan tertemiz bir şekilde yazısız olarak tarafımdan gönderilmiştir.

Arkadaşlar burdan yenı baslıcak olan arkadaslar varsa onlara tavsıye edecegım Photoshop tan baska program kullanmasınlar, eğer gercekten profosyonel bısıler yapılmak ıstenıyorsa...

KuCuKaFaCaN' Alıntı:
Arkadaşlar burdan yenı baslıcak olan arkadaslar varsa onlara tavsıye edecegım Photoshop tan baska program kullanmasınlar, eğer gercekten profosyonel bısıler yapılmak ıstenıyorsa...
yorumun için sağol özgür kardeş.

Ekli dosyalar

• 1.webp
    1.webp
    33.6 KB · Görüntüleme: 1,182
yarinlar' Alıntı:
Logo tasarımını tamamladım; ancak ufak düzeltmeler yapacağım. Beğenilerinize göre, üstte kullanılacak banneri de hazırlayabilirim.

logo tasarımım şudur: http://img3.imageshack.us/img3/4181/kuular.png

Bülent bey öncelikle hoşgeldiniz. İlgi alakanız içinde teşekkür ederiz. Verdiğimiz ölçülerde eğer yapabilirseniz sevinirim. İlgili yerde sizin logonuzu görmek bizi sevindirir.Hareketli gif uzantılı logolarda olabilir.

max1' Alıntı:
aşağıdaki logo yu süs form kuşlarının bulunduğu yere alınması için hüseyin bey e neredeyse yalvaracaktım ama ona rağmen bir türlü logo yu ilgili yere almadı ve aradan geçen zamanda kaybettiğini söyledi forumun güncelleneceği için uzun bir zaman logo ga ilgi göstermedi.

Bu tarz bir iş benim profesyonellik alanıma girmesine rağmen kesinlikle yapmayacağım gibi grafik de artık yemin ederim bu aşamadan sonra kesinlikle ve %100 garantili bir biçimde benim için SON dur.
zaten hobi amaçlı yapıyordum.sizlere gene yemin ederim yaptıklarım daha hiç bir şey değildir.tam bir resim alnında uzmanlık ve kalitede yükseklik sunuyum derken üstedeki logoyu ilgili yerde kullanmamak çok zoruma gitti.
gerekirse yöneticiliğide alabilirler hiç umrumda değil.
foruma bile giresim yok.
haksızsam söyleyin.
not:üstteki logo hüseyin bey e msn den max1 yazısı olmadan tertemiz bir şekilde yazısız olarak tarafımdan gönderilmiştir.

Bana msnden yolladığınız zaman internet cafeden, hatta Denizlideki bir internet cafeden girmiştim. Eğer yazıları kaldırırda yollarsanız ilgili bölüme koyabileceğimi söyledim. Madem bu kadar bu alanda ilgili ve profsun uz yazıların kaldırılmasıda zor olmasa gerek sizin için.
Kendimizi bu kadar ağırdan tutmaya gerek yok. Bazen yıpratıcı değil yapıcı olmak gerekli.
İyi Çalışmalar.

Son yaptığım çalışmayı ekliyorum.
Olumlu ve olumsuz eleştirilerinizi bekliyorum.

Ekli dosyalar

• deneme 5.webp
    deneme 5.webp
    76.8 KB · Görüntüleme: 1,248
Ben de diğer arkadaşların görüşlerine katılıyorum.
Bence de Logo tasarımı Photoshop,Freehand ya da Adobe Illüstrator gibi programlarla yapıldığında daha kaliteli olur.
Değerlendirme de bu gibi kıstaslara da dikkat etmek gerekir diye düşünüyorum.
Bir de bence logo tasarımı sade olmalıdır ki ,sitenin içeriğine daha fazla odaklanılabilsin.
Gürkan Karagözlü
İzmir-Bayraklı

ilginiz bir insanın kalbini yenilemeye yeterli derecede seviyeli ve olgunca

Ekli dosyalar

• 2009-03-09_132953.webp
    2009-03-09_132953.webp
    17 KB · Görüntüleme: 1,182
  • 2009-03-09_132930.webp
    2009-03-09_132930.webp
    2.2 KB · Görüntüleme: 1,430
sadece tek ben değilmişim görsellikte şimdi logo ları yapanları göreceğiz.emek ne kadar önemli imiş.sonunda ilgi ve yorumda olmayınca resimleri hazırlayan ların ne yaşadıklarını herhalde ancak ben anlayacağım.neyse moral bozmak gibi olmasın.çalışmalarınızın devamını hep birlikte beklemekteyiz.sizlere iyi çalışmalar.

İlk hazırladığım logodan vazgeçtim ve yepyeni bir tasarım hazırladım. Bu tasarımı hazırlarken, uluslararası düzeyde etkinlik gösteren kuş ve kuşçu sitelerini gözden geçirdim; buradan edindiğim izlenimlere göre sade, ilgi çekici, dinamik ve göz yormayan bir tasarım oluşturdum.

Tasarımı üç renkte ele aldım ve ortaya altta gördüğünüz bannerler çıktı. Bir hayli uğraştım; umarım beğenirsiniz.

Ekli dosyalar

• kuscular-beyaz.webp
    kuscular-beyaz.webp
    37 KB · Görüntüleme: 1,187
  • kuscular-mavi.webp
    kuscular-mavi.webp
    48.6 KB · Görüntüleme: 1,273
  • kuscular-siyah.webp
    kuscular-siyah.webp
    44 KB · Görüntüleme: 1,194
Fotomontaj çalışmam görüldüğü gibidir.
Saygılarımla.