Mısıri bir hayal deyildir metin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan metinclk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 135
  • Görüntüleme Görüntüleme 24K
Re: Mısıri bir hayel deyildir metin

GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR

MISIRİNİN Gözü patlak olmalı 25 P Kafası iri olmalı 20 P Gagası geniş ve öne eyik olmalı 20 P Azı gözlere yakın olmalı 15 P Gülü olmalı 10 P Boyu kuçük olmalı 10 P Kostüm 10 p

Maaşallah valla hem kuşlarınıza hemde bahçenize hayran kaldım.. İnanınbunu çok samimi bir şekilde söylüyorum: hayalimi yaşıyorsunuz.. Allah daha güzellerini de versin. Bol yavrulu sezonlar...

...........SİNAN ÖZTEKİN.............

tşk. Erkes kendi hayallerini yaşar. kimse kimsenin hayellerini yaşamas, işalla sende hayellerine sayip olursun ALLAH SANA DAHA GÜZELLERİNİ VERSİN KAT KAT. Önce salık.

ÖRNEK

Kuşlarınız 10 numara maşallah bu arada aynı soyadı taşıyoruz (:

Metin bey: bu hobiyi emek ve özveri harcıyarak yapıyorsunuz.Kaybolmaya yüz tutmuş bu ırkı yetiştirmede ve üretmede katkıda bulunduğunuz için sizi kutlarım.Dernekteki çalışmalarınızda başarılar dilerim.İzninizle bir sorum olacak, bangolardaki alt gaga altında sivilce gibi oluşumlar var, bu oluşumlar bendeki kuşların coğunda var, bu bir hastalıkmıdır ? veya herhangi bir işaretmidir ?

selamlar herkese

Metin Başkan sonunda senide forumlarda görmek nasip oldu. Her ne kadar yakından görüp inceleme fırsatımız olduysada yinede tekrar etmek isterim ki gerçekten çok iyi kuşların var...

Bu arada bango kuşuna gönül vermiş herkeside Eyüp Güvercin Severler Derneğine bekleriz,

Bango güvercini üzerine yararlı olabilecek tartışma ve bilgi paylaşımşarımız olacağına inanıyorum.

Nişanca Mah. Samancılar Sokaktayız bilmeyenler arkadaşlar için,

tekrar tebrikler Metin abi, tüyü kadar hayrını görmen dilekleriyle....

tekrar selamlar

az önce yazmayı atladım derneğimiz çarşamba ve cumartesi günleri açılmaktadır.

bilgilerinize.....

mısıriler çocukluğumdan beri benim favori kuşlarımdandır.Maşallah kuşlarınız çok güzel. bu güzel kuşların sayısını arttırmak dileğimle...

Maşallah çok güzel kuşlar ortamda öyle emeğinize sağlık..

metinclk' Alıntı:
Teşekederim ilginize. çok deyişik yerlerden aldım ilk topladım zaman 300 tane kuş aldım biri eski kan dedi aldım biri saf kan dedi aldım sonunda ayıra ayıra 10 tane bıraktim bunlarla çalışıyorum senede 250 yavru alıyorum ya bir yada iki tane ayırabiliyorum. Ben EYÜP GÜVERCİN SEVENLER DERNEYİN BAŞKANLINI YAPIYORUM. biz DERNEKDE Mısıriyi sürekli tartışiyorus, doruyu bulmaya çalışıyorus saygılar.

Metin bey: bu işe gönül verdiğiniz her halinizden belli.Nesli yok olmaya yüz tutmuş mısırı cinsi güvercini yeniden yaşatmada ve üretiminde bulunduğunuz katkılar ve dernekteki çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ederim.Ayrıca derneğinizin sitesini yakından takip ediyorum.Saygı bizden.
Böylesine titiz çalışıp,yavrularda saf ırkı yani mükemmeli aradığınız ve yetiştirnek için uğraştığınız için sizi tebrik ederim metin bey

tek kelime mükemmel.helal olsun .saygılar.

MISIRİNİN GÖZÜ PATLAK İRİ OLMALI, 25 PUAN KAFASI İRİ OLMALI,20 PUAN GAGASI ÖNE EYİK OLMALI,15 PUAN AĞZI GÖZLERE YAKIN OLMALI, 10 PUAN GÜLÜ OLMALI,10 PUAN BOYU KÜÇÜK OLMALI, 5 PUAN KOSTÜM OLMALI, 5 PUAN

metinclk' Alıntı:
metinclk' Alıntı:
MISIRİNİN GÖZÜ PATLAK İRİ OLMALI, 25 PUAN KAFASI İRİ OLMALI,20 PUAN GAGASI ÖNE EYİK OLMALI,15 PUAN AĞZI GÖZLERE YAKIN OLMALI, 10 PUAN GÜLÜ OLMALI,10 PUAN BOYU KÜÇÜK OLMALI, 5 PUAN KOSTÜM OLMALI, 5 PUAN
DÜZETMEDİR

Renk konusunda , bango ırkını pek tanımayan kişiler, kanat kuyruk bangolarda en ufak bir lekeyi kabul etmiyorlar.Beyaz kuyruk bangolar bu yüzden daha cok rağbet görüyor, kuş pazarındaki izlenimlerim bu yönde.Birde tutturmuşlar bangoda gül olmaz.Bence bangolarda kafa, göz gaga teşkilatı önde gelir.Boyun ufak olmasıda daha makbul.

Elimde bulunan gögsünden lekeli, kanat kuyruk bango.

Ekli dosyalar

• bango.webp
    bango.webp
    20.7 KB · Görüntüleme: 1,208
gökay' Alıntı:
Renk konusunda , bango ırkını pek tanımayan kişiler, kanat kuyruk bangolarda en ufak bir lekeyi kabul etmiyorlar.Beyaz kuyruk bangolar bu yüzden daha cok rağbet görüyor, kuş pazarındaki izlenimlerim bu yönde.Birde tutturmuşlar bangoda gül olmaz.Bence bangolarda kafa, göz gaga teşkilatı önde gelir.Boyun ufak olmasıda daha makbul.

NİZAM BEY ..... BU KUŞLARI ESKİDEN BESLİYENLER BU KUŞLARIN NESLİ YOK OLSUN DİYE UĞRAŞMIŞ MISIRİYİ GÜLSÜS YAPMAYA ÇALIŞMİŞLAR, ONLARIN YOK ETTİĞİ MISIRİLERİ ,BUGÜN BİZLER OLUŞTURMAK İÇİN UĞRAŞIYORUS . MISIRİ KUŞUNUN ÖZELLİKLERİ. 1..KANAT KUYRUK OLMASI. 2..GÖZ İRİ VE PATLAK OLMASI. 3..KAFA BÜYÜK OLMASI. 4..GAGA GENİŞ VE ÖNE EĞİK OLMASI. 5.. GÜLLÜ OLMASI..... BUNUN BAŞKA TARİFİ YOKTUR...............BANGO BEYAZ KUYRUK OLUR VE GÜLSÜS OLUR GÜLLÜ BANGOLAR KIRILMIŞTIR KİM NE DERSE DESİN HEPSİ BOŞ

Metin abi selam bende bu ırkın sevdalısı olarak kuşlarınızı ve mekanınızı hayranlıkla tekrar tekrar izledim bu ırkımızada ancak böyle muntazam bir yer yakışırdı zaten harikalar...

Saygılarımla
Erkan ENGİN

NİZAM BEY ..... BU KUŞLARI ESKİDEN BESLİYENLER BU KUŞLARIN NESLİ YOK OLSUN DİYE UĞRAŞMIŞ MISIRİYİ GÜLSÜS YAPMAYA ÇALIŞMİŞLAR, ONLARIN YOK ETTİĞİ MISIRİLERİ ,BUGÜN BİZLER OLUŞTURMAK İÇİN UĞRAŞIYORUS . MISIRİ KUŞUNUN ÖZELLİKLERİ. 1..KANAT KUYRUK OLMASI. 2..GÖZ İRİ VE PATLAK OLMASI. 3..KAFA BÜYÜK OLMASI. 4..GAGA GENİŞ VE ÖNE EĞİK OLMASI. 5.. GÜLLÜ OLMASI..... BUNUN BAŞKA TARİFİ YOKTUR...............BANGO BEYAZ KUYRUK OLUR VE GÜLSÜS OLUR GÜLLÜ BANGOLAR KIRILMIŞTIR KİM NE DERSE DESİN HEPSİ BOŞ

Baskanım gönül veren bir kişi olarak kuşlara verdiğiniz bu emek ve çalışmalar için teşekkür ederiz.

ZAFER KIR
Tarih: 02 Nisan 2010 20:08
Kimden: zfrk
Kime: metinclk

METİN KARDEŞİM---SEVGİLİ BAŞKANIMIZ

BEN ÜSKÜDARDAN ZAFER KIR BİZ SENİ VE KUŞLARINIDA BİLİYORUZ VE ÇOOK TAKTİR EDİYORUM.KENDİMCE HERKESEDE EYÜP DERNEĞİ VE SENİ ANLATMAYA ÇALIŞIYORUM YAPTIKLARINA VE YAPACKLARINA TEŞEKKÜRLER.BİLAHİRE DERNEKTE GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE.

metin abi senin kadar olmasada birazda biz uğraşmaya çalışıyoruz katkılarnızla (:

bunlarda benden olsun...

Ekli dosyalar

• SP_A0647.webp
    SP_A0647.webp
    377.7 KB · Görüntüleme: 1,025
  • SP_A0526.webp
    SP_A0526.webp
    368.6 KB · Görüntüleme: 1,007
  • SP_A0540.webp
    SP_A0540.webp
    303.9 KB · Görüntüleme: 1,028
Öncelikle hoş geldiniz Abdul Hamit bey;

Bangolarınız sağlıklı coğalır inşanlah.Alttaki sarının kafa teşkilatı güzelmiş, nazar değmesin.

HAMİT..... GÜZEL ÇEKMİŞSİN RESİMLERİ, YAVRULARI DA GÖRMEK İSTERİM.

DUYURU ARKADAŞLAR .11. NİSAN İSTANBUL GÜVERCİN FESTİVALİN DE BULUŞURUZ........................YER.....GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRLÜĞÜ GAZENFER BİLGE SPORSALONU ...............BÜYÜKÇEKMECE/ İSTANBUL.....YARİŞMADA..........MISIRİ.....KANAT KUYRUK......VE....KUYRUK......VE.......DÜZ BEYAZ. OLARAK YAPILAÇAK. BANGO.......YARIŞMASIDA YAPILAÇAK

Metin bey;
Yarışmaya girecek kuşlarda kişinin kendi markası mı takılı olacak.Herhangi künyesiz kuş katılabiliyormu ?

gökay' Alıntı:
Metin bey;
Yarışmaya girecek kuşlarda kişinin kendi markası mı takılı olacak.Herhangi künyesiz kuş katılabiliyormu ?
MARKA TAKILI OLMAYABİLİR. HERKES KÜNYE KULLANMIYOR KÜNYEYE PUAN KOYMADIK

gökay' Alıntı:
Öncelikle hoş geldiniz Abdul Hamit bey;

Bangolarınız sağlıklı coğalır inşanlah.Alttaki sarının kafa teşkilatı güzelmiş, nazar değmesin.

teşekkürler Gökay Bey,

Elimizden geldiğince uğraşmaya çaba sarf ediyoruz. beğendiniz bango Metin Başkan'ın hediyesidir. diğer güvercinlerinde resimlerini çektinten sonra burada sergileyeceğim.

metinclk' Alıntı:
HAMİT..... GÜZEL ÇEKMİŞSİN RESİMLERİ, YAVRULARI DA GÖRMEK İSTERİM.

15 gün içinde buraya eklerim. henüz tüyleri tam olmadı. (:

havalar ısındı artık bana uğrarsın ziyarete, pazar günü Mesut Abi, Güray abi ve Nuri Baba geldiler biraz güneşlendik terasta (:

Geri