OYNAR NASIL OLUR.?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mülakatçı kral16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 108
  • Görüntüleme Görüntüleme 27K
Selam H.Hüseyin kardes,benden bir kiyaslama yapmami istiyorsun.Türkiye de yetistirilen Bursa oynarlar kaliteli ve güzel kuslar.Ben hic bir zaman kötü bir sey söylemedim.Tabii ki gördügüm kuslarin az da olsa farkli yanlari var,ama hic bir arkadas bursa kusu söyle olmali,böyle olmali diyemiyor.Herbir arkadasimiz kendi kusunu methediyor,senin ve benim gibi.Bursa oynarlarin bir standarti yok,olmayinca her bursa irki yetistiren arkadasimiz kusunu birinci kalite üzerinden degerlendiriyor.Her bir yetistiricinin kendi anlayisi var,sen bile benim anlayisim diyorsun.Her kardesimiz Bursa irkini kendi anlayisina uydurursa problemler cikar.Ondan sonra senin kusun kirma,benim kusum hakiki Bursa gibi hic hos olmayan durumlar ortaya cikar.Bu cok üzücü bir durumdur!.Anlasilan hic bir arkadasimiz elini tasin altina koymak istemiyor.Aslinda Bursa irkinin 3-4 sene icinde standarti cikarilabilir(Türkiye de nasil oluyor bilmiyorum).Ondan sonra Bursa irki yetitiren kardeslerimiz kendi kualarini bir kareye koyabilir,yani herbir yetistirici bu standarta uymak zorunda kalir ve yarismalara katilip verdigi emegin karsiligini alabilir,Tabii bu arada rekabette artacaktir,yani kusun gagasi,kafasi,gözü,boynu,sirti,kanatlari,kuyrugu,ayaklari,dik durusu,telek sayisi vesaire...söyle olmalidir,böyle olacaktir denirse ve bu standart tescil olursa hic bir problem kalmaz.Herbir kus yetistirenarkadasimiz kendi kuslarina bakacak ve notunu verecek ve haliyle Bursa irkinin gelecegi garanti altina alinacaktir,daha iyi ve kaliteli kuslar üretilecektir.Bu standart ve tescil islemi gerceklesirse sira Almanya Bursa kuslarina gelecek ve bakacaksiniz buradaki kuslar Türkiye deki standarta uyuyormu.Ondan sonra diyebilirsiniz(BU kuslar bursa irkina benzemiyor ve bu kuslar Bursa irkina zarar veriyor).Ben kuslarimla gurur duyuyorum ve ne iyi etmisim kuslarimi BAHRI GÜRKARDESLER den almisim.KuslariminCok iyi bir kan olduguna inaniyorum.Zaten Bursa irkini almadan önce bir arastirma yaptim ve öyle aldim.BAHRI abimiz cok büyük ugrasilar verip kuslarini bu güne kadar tasimistir.Cok büyük emekler verip irki ve kaliteyi kesinlikle bozmamis,aksine kendi arastirmalari sonucu böyle güzel bir irki bugüne kadar gelmistir.Cok yakin bir zamandan beri kendisi hakkinda burada ve TGYB de yazilan yazilari hayretle ve üzülerek okuyorum.Neredeyse düsman biri ilan edildi ve giyabinda mahkum edildi ne yazikki!.Bu gün sen aklima geldin ve birkac resim cektim.Biliyorum hosuna gitmeyecek ve senin Bursa anlayisina uymayacaklar ama olsun,insan herhangi bir seyi nasil görmek isterse öyle görür.Eger seneye izine gelecek olursam,sana mutlaka ugrayip misafirin olacagim(SÖZ).Senin kuslarini ve ucus performanslarini mutlaka görmek istiyorum,Ayriyetten bir Bursa ziyaretimde olacak diyorum ve lütfen saclarini Bursa irki icin agartan degerli bir abimize biraz daha hosgörü ile bakalim ve yaptigi islere saygi duyalim.Bütün güzel günler sizlerin olsun.esenlikler dilerim.Saygilarimla...

Ekli dosyalar

• 12.12.2008 kar ve bursalarim. 046.webp
    12.12.2008 kar ve bursalarim. 046.webp
    295.1 KB · Görüntüleme: 1,196
  • 12.12.2008 kar ve bursalarim. 067.webp
    12.12.2008 kar ve bursalarim. 067.webp
    305.9 KB · Görüntüleme: 1,192
  • 12.12.2008 kar ve bursalarim. 087.webp
    12.12.2008 kar ve bursalarim. 087.webp
    299.2 KB · Görüntüleme: 1,201
Özkan abi oynarın saf hali nasıl oluyor buraya resim olarak koyabilirmisin ve bu kuşalardan almak istesek nasıl alırız fiyatları ne kadardır?Bahsettiğin kuşardan varsa abicim sen niye pazardan kuş alıp bilemdiğin bir serüvenin içindesin pazarlarda da bu saf kuşlara rastlanabiliyor mu?Saf halini alıp niye bakamadın?Biraz fazla soru sordum ama saf halini burda öğrenmemiz için bazen sıkıcı olabilirim kusuruma bakmayın.Yoksa Bursada saf oynar yok mu Özkan abi böyle bir şeymi var yoksa sen bursalısın abi sen yapma bul şu ırkın saf halini sen kendi kuşlarından dahi şüphe duyuyorsun abi burda bir çelişki var sanırım şu oynarın surat izlerini şimdi dinlemek ve senden öğrenmek istiyorum abi. :buyrun:
HÜSEYİN ben kendimden sorumluyum onun için bana kimse yaz veya yazma diyemez ben kendi doğrularımı yazarım sen veya diğer arkadaşlar ister onaylar isterse onaylamaz .Oynarın saf halini kendin bul çünki ben kimseye şu iyi veya şu kötü diyemem bu kuşlara ve kuşçulara haksızlık olur bence onun için herkes kendi iyisini arayıp bulmalı .
PAZAR muhabbetine gelince benim için fark etmaz kardeşim ben ne aradığımı bildiğim için damızlıkçının kümesi veya pazarcının kümesi fark etmiyor onun için kafanı yorma hüseyin orası pazar saf kuşta olur saf kuşçuda bu senin oynar anlayışınla alakalı.Ben kendi saf ırkımı buldum hüseyin sorun yapma .
Bana kuş fiyatı sormuşsun bu alıcı ile satıcıya göre değişir satıcı hazır bulduysa ucuz pahalı demez verir ama kendi uğraşıp birşeyler meydana getirdiyse emeğin fiyatı biçilmez bu sana tuzluya patlar tabi onuda razı edebilirsen.
BİLMEM BİRŞEYLER ANLATABİLDİMMİ?

ozkan abı su sakanın altındakı gercegı bı acalım ıstersen..neymıs bu kırık kuslar(ım).ben ıddıa edıyorum kı en az senın kadar kırık benımkılerde...bu sadece oynar ıcın degıl mulakatlar ıcınde gecerlı....
sakın sende kırık degıl deme haaa....sonra kral cıplak derım bak :)

TEKİN İSTEDİĞİNİ DİYEBİLİRSİN O SENİN BİLECEĞİN İŞ KIRIK MESELESİ CANINIZI SIKTI GALİBA BEN SENİN KUŞLARINI GÖRMEDİM KIRIKSADA KIRIK DEĞİLSEDE SENİ İLGİLENDİRİR HERKESİN KENDİ KUŞU NEYİ BEYENİYORSAN ONA BAK HEM BİLGİ İSTİYORSUN HEMDE KIVIRIYORSUN BİR PROBLEMİN Mİ VAR?
SUSAYAN MENBAYI BULUR GÜLÜM ,.
SELAMLAR

evet bır problemım var.sana abı dıyor ve saygı gosterıyorsak senden de bunu beklerım...oyle kacak guresmek sen anlamazsın yada anlatmak uzun surer vb laflarla olmaz bu ısler.evet bılgı ıstedım ama nerde?bılgı adına ne soyledınkı aydınlattın benı..bıde su kıvırma meselesı...uslubun nasılsa ona gore konusurum bılesın..uslub konusunda bırdaha kendı adıma uyarıda bulunmam dırek anladıgın dılden konusurum bılesın..
ben tabıkı ıstedıgım kusa bakarım ve sadece benı ılgılendırır.ama bız enıyısı dıye yola cıkmıs ısek ve aramızda art nıyet yoksa ve dost derdımız varsa tabıkı bırbırımızı elestırecegız.kuslarımızı degerlendırecegız..ama bu degerlendırme karsımızdakıne de bır sey vermesı lazım...en azından sıyledıklerın bana ılerıye bır adım attırmalı..yoksa bunlar kırık..neden? sen anlamazsın..boyle bır sohbetın yararı varmı abı?

bak hüseyin oynar böyle olur sende birkaç resim atda oynar nasıl olur görelim.selamlar

Ekli dosyalar

• güvercin 207.webp
    güvercin 207.webp
    511.6 KB · Görüntüleme: 1,225
  • güvercin 196.webp
    güvercin 196.webp
    556 KB · Görüntüleme: 1,312
  • güvercin 203.webp
    güvercin 203.webp
    285.1 KB · Görüntüleme: 1,224
bunlarda ilave :utangac: :utangac: :utangac: :utangac: :utangac: :utangac:

Ekli dosyalar

• güvercin 197.webp
    güvercin 197.webp
    513.7 KB · Görüntüleme: 1,262
  • güvercin 188.webp
    güvercin 188.webp
    521.2 KB · Görüntüleme: 1,281
  • güvercin 190.webp
    güvercin 190.webp
    487.1 KB · Görüntüleme: 1,273
tekinn' Alıntı:
evet bır problemım var.sana abı dıyor ve saygı gosterıyorsak senden de bunu beklerım...oyle kacak guresmek sen anlamazsın yada anlatmak uzun surer vb laflarla olmaz bu ısler.evet bılgı ıstedım ama nerde?bılgı adına ne soyledınkı aydınlattın benı..bıde su kıvırma meselesı...uslubun nasılsa ona gore konusurum bılesın..uslub konusunda bırdaha kendı adıma uyarıda bulunmam dırek anladıgın dılden konusurum bılesın..
ben tabıkı ıstedıgım kusa bakarım ve sadece benı ılgılendırır.ama bız enıyısı dıye yola cıkmıs ısek ve aramızda art nıyet yoksa ve dost derdımız varsa tabıkı bırbırımızı elestırecegız.kuslarımızı degerlendırecegız..ama bu degerlendırme karsımızdakıne de bır sey vermesı lazım...en azından sıyledıklerın bana ılerıye bır adım attırmalı..yoksa bunlar kırık..neden? sen anlamazsın..boyle bır sohbetın yararı varmı abı?
TEKİN neden kızdığını bir türlü anlıyamadım benim kestirip atmamdaki gaye seninle ilgili değil sorduğun soru çok kapsamlı çok detaylı yanlış anlaşılmalara ve gereksiz polemiklere yol açacağı için kestirip attım bak sen daha şakasını kaldıramıyorsun ki değil gerçeğiyle karşılaşsan her halde seninle kavga ederiz ve uslup meselesine gelince konuştuğun veya kullandığın kelimelere dikkat et benim hiç şakam yoktur bilesin ,ya bana soru sorma yada alacağın her türlü cevaba hazır ol ,benim kimseye bir art niyetim yok olsada yüzünüze söylerim sen bana abi deyip birşeyler soruyorsan bende seni kardeşim yerine koyup bilgim dahilinde cevaplamaya çalışıyorsam böyle atıp tutmaya gerek yok soru sormazsın olur biter ben de meraklı değilim zaten cevaplamaya.

sayın arkadaşlar oralarda iseniz buraya nasıl resim koyabilirim yardım edin bana

boncuk619' Alıntı:
Selam H.Hüseyin kardes,benden bir kiyaslama yapmami istiyorsun.Türkiye de yetistirilen Bursa oynarlar kaliteli ve güzel kuslar.Ben hic bir zaman kötü bir sey söylemedim.Tabii ki gördügüm kuslarin az da olsa farkli yanlari var,ama hic bir arkadas bursa kusu söyle olmali,böyle olmali diyemiyor.Herbir arkadasimiz kendi kusunu methediyor,senin ve benim gibi.Bursa oynarlarin bir standarti yok,olmayinca her bursa irki yetistiren arkadasimiz kusunu birinci kalite üzerinden degerlendiriyor.Her bir yetistiricinin kendi anlayisi var,sen bile benim anlayisim diyorsun.Her kardesimiz Bursa irkini kendi anlayisina uydurursa problemler cikar.Ondan sonra senin kusun kirma,benim kusum hakiki Bursa gibi hic hos olmayan durumlar ortaya cikar.Bu cok üzücü bir durumdur!.Anlasilan hic bir arkadasimiz elini tasin altina koymak istemiyor.Aslinda Bursa irkinin 3-4 sene icinde standarti cikarilabilir(Türkiye de nasil oluyor bilmiyorum).Ondan sonra Bursa irki yetitiren kardeslerimiz kendi kualarini bir kareye koyabilir,yani herbir yetistirici bu standarta uymak zorunda kalir ve yarismalara katilip verdigi emegin karsiligini alabilir,Tabii bu arada rekabette artacaktir,yani kusun gagasi,kafasi,gözü,boynu,sirti,kanatlari,kuyrugu,ayaklari,dik durusu,telek sayisi vesaire...söyle olmalidir,böyle olacaktir denirse ve bu standart tescil olursa hic bir problem kalmaz.Herbir kus yetistirenarkadasimiz kendi kuslarina bakacak ve notunu verecek ve haliyle Bursa irkinin gelecegi garanti altina alinacaktir,daha iyi ve kaliteli kuslar üretilecektir.Bu standart ve tescil islemi gerceklesirse sira Almanya Bursa kuslarina gelecek ve bakacaksiniz buradaki kuslar Türkiye deki standarta uyuyormu.Ondan sonra diyebilirsiniz(BU kuslar bursa irkina benzemiyor ve bu kuslar Bursa irkina zarar veriyor).Ben kuslarimla gurur duyuyorum ve ne iyi etmisim kuslarimi BAHRI GÜRKARDESLER den almisim.KuslariminCok iyi bir kan olduguna inaniyorum.Zaten Bursa irkini almadan önce bir arastirma yaptim ve öyle aldim.BAHRI abimiz cok büyük ugrasilar verip kuslarini bu güne kadar tasimistir.Cok büyük emekler verip irki ve kaliteyi kesinlikle bozmamis,aksine kendi arastirmalari sonucu böyle güzel bir irki bugüne kadar gelmistir.Cok yakin bir zamandan beri kendisi hakkinda burada ve TGYB de yazilan yazilari hayretle ve üzülerek okuyorum.Neredeyse düsman biri ilan edildi ve giyabinda mahkum edildi ne yazikki!.Bu gün sen aklima geldin ve birkac resim cektim.Biliyorum hosuna gitmeyecek ve senin Bursa anlayisina uymayacaklar ama olsun,insan herhangi bir seyi nasil görmek isterse öyle görür.Eger seneye izine gelecek olursam,sana mutlaka ugrayip misafirin olacagim(SÖZ).Senin kuslarini ve ucus performanslarini mutlaka görmek istiyorum,Ayriyetten bir Bursa ziyaretimde olacak diyorum ve lütfen saclarini Bursa irki icin agartan degerli bir abimize biraz daha hosgörü ile bakalim ve yaptigi islere saygi duyalim.Bütün güzel günler sizlerin olsun.esenlikler dilerim.Saygilarimla...

Metin bey ve tüm dostlar merhabalar,Metin bey yazınızı okuduğumda aklıma gelen ilk şey Bahri Gürkardeşler bey'e teşekkürederek verdiği tüm emekler karşılığında minnettar olduğumu belirtmek oluyor. kesinlikle de kendisi hakkında hiç bir yazımda ileri geri ve boş yazı yazmamışımdır ki ''ne haddime''.Bunu öncelikle bilmenizi isterim.

Fakat bakınız Metin bey benim aklım şuna ermiyor!Beslediğimiz ve meraklısı ve müptelası olduğumuz bir ortak noktamız olan Bursa oyanarı ırkının sizde ki hali Yani Bahri bey deki hali ile Bursa da olan hali bilmiyorum sizler nasıl görüyorsunuz ama hiç benzemiyorlar yani burda ya bir yanlışlık var yada bu yanlışlık tatlılıkla ort pas edilmeye mi çalışılınıyor bilemiyorum.''oynar.net''isimli bir site var sevgili abilermizin emek vererek yaptığı bir site eminim ki ordaki yüzlerce resmi incelemişsinizdir yani hiç demiyormusunuz bunların bizimkinle bir benzerkikleri yok ve oynar.net teki kuşlar Bursa kökenli kuşlar çok basit bir örnek veriyorum size orda ki kuşlar bir bakın her şey bariz bir şekilde ortada emin olun ki bir çok şeyi gözümden kaçırmamaya çalışıyorum ve sizde bazı şeyleri bilerek veya bilmeyerek veya isteyerek veya istemeyerek gözünüzden kaçırmayın ve bu konu bariz bir şekil de farklılıklarınla birlikte ortadadır.Burda son sözü ben eminim bursa onar yetiştiricileri dernekleri ve federasyonu ve benzeri kuruluşlar söyleyeceklerdir.Bu konu hakkında yorum yapmak sadece kurulacak dostluklara ve hoş görümüze zarardan başka bir şey getirmeyecektir bu yüzden artık bu konu hem beni aşıyor hemde zaten bu konuyu yakından çözmek için uğraşan Bursa gönülleri var bençırak olduğumu bildiğim için artık bu konular da daha fazla yorum yapmayacağım malum öğrenecek daha çok şeyim var.Allah kısmet ederse bu yaz Bursa ya gittiğiniz de mutlaka orda size doğru bilgiler ve doğru kuşlar gösterecekler.Size tavsiyem onlardan mutlaka bir iki takım kuş alın ve kendi kuşlarınızın yanına koyun ve''farklılıları gözlemleyin'' bu kuşları performansı için uçurun aradaki farkı anlamamanız için ''kabullenememe piskolojisin de'' olmanız lazım ki hala bu elinzde ki kuşlarla bu oynar hobisine devam edesiniz.Ben eminim tüm bakış açınız değişecektir.Allah kısmet ederse banada teşrif ettiğiniz de size bir takım uçurarak oynar vereceğim bir de benim havada ki ve eldeki yerde ki şeklimi ve anlayışımı görünüz.Alman ya ya döndüğünüz de bir çok şey değişecekmiş gibi duruyor.Metin bey.

Yine konuyu Bahri beyle toparlamak istiyorum benim kesinlikle Bahri beye yapmış olduğum bir yanlış bir cümlem ve ifadem yoktur.Olamaz da öyle yada böyle bu abimiz bu kuş ırkını iyi yada kötü tescillemiştir ben burda birazdan daha fazla yapılan emeğe ve özveriye bakıyorum emin olnunuz gönül isterdi ki Bursa ilimizden de yetiştiriciler o dönemde çıksın ve bu asil ırkımıza sahip çıkması çok iyi olurdu tabii konunun iç yüzünü bilmiyorum ama şuna hala hayret ediyorum nasıl oluyor da hiç bir Bursalı tecrubeli bir isimle birlikte yola çıkılmamış çıkıldıysa da bu kimmiş?çok merak ediyorum yani bu duruma kimse o dönemde dur dememiş şimdi ise kavgalar çıkıyor hakikatten o dönemde bu asil ırkımızın meraklıları nerdeydi yazık olmuş şimdi tekrardan bir ton iş açmışlar.

İnşallah bu asil ırkımız''bursalı tecrubeli değerli isimler'' doğru düzgün tescillerle de bizler de gönül rahatlığında oynar besleriz ama bunlar dabi ki hep birlik ve beraberliklerle olan konular ama ben ortada kavgadan ve rencide etmekten başka bir şey göremiyorum.Kime dokunsan adeta bir alev topu Allah her şeyin hayırlısını versin tüm camiamız adına.

Özet olarak çok üzülerek söylemek zorundayım Metin bey sizler ve tüm Dünya gözlerini Almanyada ki bursa oynarı anlayışına değil Bursa ilimiz deki Bursa oynarı güvercin ırkı anlayışına çevirmek zorundadır.Herhangi bir şey ''Anavatınına bakılarak öğrenilir''.MEcburen anavatına bakmak zorundayız.Aksi zaten şimdi ki gibi bu ırka zarar vermeye devam edecektir.

Konuda kuşalardan bahsedecek olursak tabiki herkes kendi kuşunu metedecektir.Çünkü kimse beğenmediği bir kuşu beslemez ve bakmaz bu yüzden kişi baktığı kuşa kötü deme gibi bir olasılık yok.:)

Neden kimse bursa oynarı budur diyemiyor diye de bir şey yok ama bunu size ben burdan Edirne den söyleyemem siz bunu bursaya gittiğinizde size orda Bursa oynarı böyle olur diyebilcek isimler ve ustalar vardır.Ben çırak olduğum için malesef söyleyemiyorum ve haddime de değildir daha bu hobide çok çok yeniyim.Benim kuşlarım sadece benim anlayışım size ve kimseye garanti edemem bu kuşlara sabit kalacağı mı belki ustalaştıkça anlayışım değişecek kimbilir bu yüzden ben size duymak istediğiniz ifadeleri sarf edemem daha çok yol katetmem lazım bence sizde biraz benim bu düşüncemi örnek alınız ''en azından bursa da ki kuşaları inceledikten sonra net kararlarla prof damgası adı altında kuşlarınızı beyaz ediniz''Unutmayınız ki günümüz de bir çok usta dahi elinde ki soydan pişman olup yeni kanlar ve arayışlar içerisindedir bir yere bağlı kalmamanızı öneririm.İyinin iyisi var ve hepimiz iyinin peşindeyiz öyle değil mi?

Keyif dolu diyoloğunuz için çok teşekkürederim Metin bey.Şimdilik bu kadar esenkalın.

kuş' Alıntı:
sayın arkadaşlar oralarda iseniz buraya nasıl resim koyabilirim yardım edin bana

Beyhan abi merhaba msn adresimi veriyorum msnden fotoğraflarını bana yollarsın burda hemen yardımcı olmaya çalışayım [email protected] bunu ekle abi.

sayın ozkan cetınkaya dogrudur son mesajdan anladıgım kadarıylada senınle ıkımızın sakalasma hatta sohbet etme ımkanımız yoktur...sız hala anlamamıssanız anlatacak bırsey yok tabıkı..zaten sızde bende meraklı degılız..saygılar olsun...

mülakatçı kral16' Alıntı:
HÜSEYİN ben kendimden sorumluyum onun için bana kimse yaz veya yazma diyemez ben kendi doğrularımı yazarım sen veya diğer arkadaşlar ister onaylar isterse onaylamaz .Oynarın saf halini kendin bul çünki ben kimseye şu iyi veya şu kötü diyemem bu kuşlara ve kuşçulara haksızlık olur bence onun için herkes kendi iyisini arayıp bulmalı .
PAZAR muhabbetine gelince benim için fark etmaz kardeşim ben ne aradığımı bildiğim için damızlıkçının kümesi veya pazarcının kümesi fark etmiyor onun için kafanı yorma hüseyin orası pazar saf kuşta olur saf kuşçuda bu senin oynar anlayışınla alakalı.Ben kendi saf ırkımı buldum hüseyin sorun yapma .
Bana kuş fiyatı sormuşsun bu alıcı ile satıcıya göre değişir satıcı hazır bulduysa ucuz pahalı demez verir ama kendi uğraşıp birşeyler meydana getirdiyse emeğin fiyatı biçilmez bu sana tuzluya patlar tabi onuda razı edebilirsen.
BİLMEM BİRŞEYLER ANLATABİLDİMMİ?

Çok güzel anlatmışsın sağol abi.Allah nazardan saklasın abi oynarların gerçekten güzel. Demek ki oynardan anlayan için oynar yapmak ve bulmak pazarla bağdaştırılmayacak bir şey bunu da senin tecrubeli ifadenden çıkartmış bulunuyorum abi.Şimdi çok daha rahat olduğumu söyleye bilirim sağolasın tekrar.Bizlere her zaman bir şeyler anlatmaya devam et abi
esenkal.

değerli arkadaşlar gereksiz bir tartışmanın kimseye faydası olmaz lütfen birbirimizi kırmadan sohbetimize devam edelim oynar herkese göre değişir saygı duymak gerekir (:

kuşculuk ne olcak hep ayni geyik sende varsa atta görelim ne kuşcular var kuş beslediği bilinmeyen sende elmas vardır millette adnan kaşıkçı sakın unutmaki belki sanada adnan kaşıkçı düştüğünde iyi bir paylaşım yapmazsan onun değerini anlamadan elinden kaçırırsın.Bana iyi bir bursacı şunu demişti iyi bir bursa bin tanede bir cıkar oda oynata bilene:=)

tengelli' Alıntı:
kuşculuk ne olcak hep ayni geyik sende varsa atta görelim ne kuşcular var kuş beslediği bilinmeyen sende elmas vardır millette adnan kaşıkçı sakın unutmaki belki sanada adnan kaşıkçı düştüğünde iyi bir paylaşım yapmazsan onun değerini anlamadan elinden kaçırırsın.Bana iyi bir bursacı şunu demişti iyi bir bursa bin tanede bir cıkar oda oynata bilene:=)
Sayın hasan bey biz burda geyik yapmıyoruz ama siz öyle anlıyorsanız bu sizin anlayışınızla ilgili.Ben kendime ve kuşuma güvenmesem böyle bir şey yapmam zaten konu istemeden oraya geldi hüseyin beni iyi tanır benim kimseyle işim olmaz herkesin oynarı kendine .Ben paylaşmasını çok iyi bilirim hasan bey ama kimseye gidip bana kuş ver diyemem onun için kendi yağımda kavrulurum benim ihtiyaç olduğunda kuş alamıyacağım şahıs yoktur tabiki beni tanıyanlar içinde onun için rahat olun.

Çok güzel anlatmışsın sağol abi.Allah nazardan saklasın abi oynarların gerçekten güzel. Demek ki oynardan anlayan için oynar yapmak ve bulmak pazarla bağdaştırılmayacak bir şey bunu da senin tecrubeli ifadenden çıkartmış bulunuyorum abi.Şimdi çok daha rahat olduğumu söyleye bilirim sağolasın tekrar.Bizlere her zaman bir şeyler anlatmaya devam et abi
esenkal.

HÜSEYİN beni anladığın için teşekkürler kardeşim içinde hiç bir ukte kalmadan kuşlarına bunlar benim kuşlarım kardeşim diyebiliyorsan kuşlarının arkasında sonuna kadar durabiliyorsan kuşlar olmuştur .Kuşları beyenmeyenlere,
Benim bir sözüm var (VERİRSEM BESLEME ,SATARSAM ALMA )bu kadar basit.selamlar.

esenkal.

HÜSEYİN beni anladığın için teşekkürler kardeşim içinde hiç bir ukte kalmadan kuşlarına bunlar benim kuşlarım kardeşim diyebiliyorsan kuşlarının arkasında sonuna kadar durabiliyorsan kuşlar olmuştur .Kuşları beyenmeyenlere,
Benim bir sözüm var (VERİRSEM BESLEME ,SATARSAM ALMA )bu kadar basit.selamlar.

Merhabalar Özkan abi ben bu tür konuları , kişilere göre şekillendiririm bunu bildiğine eminim konu özele girdiği için lütfen tatsız konulardan uzak duralım hiç birimize yakışmıyor.Ben senle yaptığım özel sohbetlerde de kuşlarını beğendiğimi ilerleyen zamanlarda verirsen bir takım seve seve beslerim diye bizzat sana belirttim ben ırkçı ve soycu bir yetiştirici değilim kendime hitab eden her kuşu beslerim hiç bir şeyi son nefesimden öteye götüremem!Hepsi dünya güzellikleri yaşamasını tad almasını bilmek gerekli açıkıçası abicim yavrulardan satarsan alırım verirsen beslerim senin kuşunu beslemekle bir yanım ne eksilir nede artar ama zevk duyarım mutlu olurum çünkü kuşların güzel güle güle besle iyi günlerde sağlık içinde esenlikler dilerim.Umarım sende beni anlıyorsundur.Ben güzele güzel derim benim olmasına gerek yok hepsi benim olamaz çünkü.

KENAN bey iyi güzelde bu kabul görmeyen kuşlarımı bana met ediyorsunuz siz alman postalarına bakın ve aklınızın ermediği ve ermiyeceği OYNAR kuşlarına yorum yazmamanızı tavsiye ederim
OYNAR IN MENBASI BURSA DAN SELAMLAR.
ÖZKAN ÇETİNKAYA .

tengelli' Alıntı:
http://www.bursaroller.de/
bence bu siteyi gezin

Merhabalar,fikir ve bilgi edinmek açısında güzel bir site her kes bu tip siteleri ziyaret ederek kafasında gerek güvercin ırklarını kıyaslamalar yapabiliyor bunun yanı sıra da tarihsel bilgi darcığını geliştiribiliyor Paylaşımınız için teşekkürler Kenan bey.

KENAN bey iyi güzelde bu kabul görmeyen kuşlarımı bana met ediyorsunuz siz alman postalarına bakın ve aklınızın ermediği ve ermiyeceği OYNAR kuşlarına yorum yazmamanızı tavsiye ederim
ÖZKAN ÇETİNKAYA .

ben sadece posta beslemiyorum öncelik posta kuşu benim için ama en az 8 ırkı havada en iyi şekilde anlarım elde 6 ırkı ben 7 yıldır posta besliyorum ama hala kümesimde 4 ırk beslemekteyim :=)

Selam H.Hüseyin kardes,Ahmet Efeoglu arkadasimizin sitesi gercekten cok ögretici ve cok güzel konular var icinde.Sende bu siteyi herkese tavsiye ediyorsun yalniz,Ahmet in kuslari Bahri Gürkardesler in damaridir.Resimlerde de görmüssündür.Benim kuslarimda Bahri abinin kuslari,bana bu kuslar bursa oynari degil diyorsun ama Ahmet in kuslarini herhalde begenip tavsiye ediyorsun.Tahminim Ahmet in kuslari senin Bursa anlayisina uyuyor.Bilemiyorum,sen bu celiskiyi anlayabildinmi?.Esen kal.Saygilarimla...

tengelli' Alıntı:
ÖZKAN ÇETİNKAYA .

ben sadece posta beslemiyorum öncelik posta kuşu benim için ama en az 8 ırkı havada en iyi şekilde anlarım elde 6 ırkı ben 7 yıldır posta besliyorum ama hala kümesimde 4 ırk beslemekteyim :=)
değerli kuşçu arkadaşım bir kaç gündür bakıyorum kişilerle resmen dalga geçer gibi yazılar yazıyosun lütfen bak lütfen her konuya düşünceni yazma hele oynar için asla yazma sen milli kuşumuz alman postasını besle varsa elindeki oynar resimlerini yayınla bakalım ihya olalım güzel oynar nasıl olurmuş bizde öğrenelim dimi dostum bizim senin dediğine göre fazla anlamıyoruz sanırım ben 30 yıllık oynarcıyım ama öğrenmenin yaşı yoktur dotum

sen yanlış düşünüyorsun ben kimseyle dalga geçmiyorum sen öyle algılıyorsan o senin sorunun ben kimseyle dalga felan geçmiyorum.

ikincisi posta alman kuşu değil geçmişini araştır ondan sonra tartışalım yada böyle bir konu acalım.

Konuda tartışmaya gerek yok. Konu ile ilgili mesajlar yazınız. Burası tartışma yeri değil.

tengelli, bir konuya birden fazla ve ard arda mesaj yollamayınız. İlk yazdığınız mesajınıza değiştir işlemi ile eklemek istediklerinizi ekleyiniz.
Lütfen konu ile ilgili mesajlar yazınız.

redhotchilipeppers' Alıntı:
Merhabalar,fikir ve bilgi edinmek açısında güzel bir site her kes bu tip siteleri ziyaret ederek kafasında gerek güvercin ırklarını kıyaslamalar yapabiliyor bunun yanı sıra da tarihsel bilgi darcığını geliştiribiliyor Paylaşımınız için teşekkürler Kenan bey.

boncuk619' Alıntı:
Selam H.Hüseyin kardes,Ahmet Efeoglu arkadasimizin sitesi gercekten cok ögretici ve cok güzel konular var icinde.Sende bu siteyi herkese tavsiye ediyorsun yalniz,Ahmet in kuslari Bahri Gürkardesler in damaridir.Resimlerde de görmüssündür.Benim kuslarimda Bahri abinin kuslari,bana bu kuslar bursa oynari degil diyorsun ama Ahmet in kuslarini herhalde begenip tavsiye ediyorsun.Tahminim Ahmet in kuslari senin Bursa anlayisina uyuyor.Bilemiyorum,sen bu celiskiyi anlayabildinmi?.Esen kal.Saygilarimla...

Merhabalar sanırım siz konuya şah ve mat mantığıyla yaklaşmaya çalışıyorsunuz ama ön cephenizde ki piyonlarınızın sayısı çok çok az yani iyi yemleme yapamamışsınız Metin bey bakınız iyi okuyunuz ve iyi algılayınız benim yazımda Ahmet Efeoğlu bey efendinin kuşlarıyla ilgili bir yorumum yok ama yorum isterseniz sizin beslediğiniz kuşlarla aynı yorumu Ahmet beyin kuşları içinde geçerlidir çünkü hiç bir fark yok malesef.Ben sadece yazımda kişiler neyin ne olduğunu görmeleri açısından bilgi almaları açısından ziyaret edilebilir demiştim ama siz konuya farklı hamle yapmışsınız sonucunda da benden böyle bir tepki görmeyi lütfen yadırgamayınız!Etki tepki meselesi kişisel bişi yok :heyo:

Benim bursa anlayışımı sitede ki onlarca oynar resminden algılayamamanız çok üzüntü verici ama ben size çok güzel bir kardeşlik yapacağım siz http://forum.oynar.net/index.php?sid=35 ... fd7aae831e linke tıklayarak biraz ufkunuzu genişletiniz size bu linki daha ilk mesajlaşmamız da atmayı düşünmütüm ama dedim ki belki dedim kendisi bulur da evet yaaa bu kardeşler abiler bişi söylüyorlar ama hakikatten de bizim kuşlarımız da bir tuaflık var deyip doğru kuşlarla zaman geçirirler dersiniz diye açıkçası düşündüm ama size bu linki atmak bu güne kısmetmiş bu link te çok ama çok iyi oynarlar var ama Bursa oynarı :evet: belki ziyaret etmek istersiniz ziyaret ettiyseniz de nasıl oluyor da hala şah ve mat demeye çalışıyorsunuz anlamış değilim :? Her şey bu kadar ortadayken ve size bu kadar net bir şekilde deliller sunarken nasıl oluyor da hala bana içten içten zarf atıyorsunuz hayret.Neyse problem değil zamanla taşlar yerine oturacaktır ama oynar oturuşmuş bir taştır besleyenlerin oturuşmuş yerlerden oynar edinmeleri gereklidir ki boşa geçirdikleri zaman için üzülmesinler sonradan söylediklerimizin arkasında duralım diyerek çakal gibi bursa oyanrı da baksak sözümüzü yemeyelim diyemiyorlar bence bunu ötesi hakikatten yok her kes hata yapar siz hatanızı niye görmek istemiyorsunuz bu bir suç değildir veya utanılcak bir şey de değildir Metin bey beslediğiniz kuşlar Bursa oynarı değildir bu bu kadar açık ve seçik ortadadır isterseniz 100 lerce bursa oynarı yetştiricisi bir araya gelsin oylama yapılsın daha ötesi yok yani bunun sizin yapmanız gereken tek şey bence Bursaya gidip size yardımcı olmalarını istemeniz olacaktır ve emin olan çok dua edersiniz bunda utanacak bir şey yok ben bursa oynarı beslemek istiyorum diceksiniz ve Bursadan gidip veya faklı bir ilde olabilir söyliceksiniz bilir kişiler size temin edeceklerdir ama lütfen artık elinizde ki kuşlar için kelime sarf etmeyin ben artık bu kuşlara cevap vermek istemiyorum teşekkürederim dilerseniz size yeğenimle bir çift göndermeye çalışayım Hamburg da yeğenim var yakında gelecek Edirne ye yepenimle göndermeye çalışayım size bir takım veya iki takım sorun değil ama şu elinizde kilerden artık kurtulun zamanınıza yazık.

Metin bey,size veya bir başkasına Bursa oynar ırkıyla ilgili olarak kesinlikle baktığınız eş kriterler de ki kuşları hiç kimseye önermedim lütfen kelimelerin temel anlamlarını bozacak cümleler kurarak benim yazımı farklılaştırmayınız bunu sizden rica ediyorum!Ben size bursa oynar ırkını anlatabilsem de sanırım durum pek iç açıcı değil siz girdiğiniz yolda mutlusunuz ve devam ediyorsunuz fazla söze de bu yüzden gerek yok yolunuz açık kuşunuz pek güzel zamanlarınız iyi olsun.Allah can pekliği versin.

ARKADAŞLAR bu konu niye böyle kilitlendi her kuşçunun zevkine saygılı olmalıyız kimseye bu kuşları besle veya besleme demeye hakkımız yok meraklı arkadaşlar doğruyu bulana kadar ne isterse onu besler bu bizi ilgilendirmez sonuçta o kuşlara kendisi hizmet ediyor iyi yada kötü.
SELAMLAR. :asla: :asla: :asla: :asla: :asla: :asla:

ARKADAŞLAR bu konu niye böyle kilitlendi her kuşçunun zevkine saygılı olmalıyız kimseye bu kuşları besle veya besleme demeye hakkımız yok meraklı arkadaşlar doğruyu bulana kadar ne isterse onu besler bu bizi ilgilendirmez sonuçta o kuşlara kendisi hizmet ediyor iyi yada kötü.
SELAMLAR. :asla: :asla: :asla: :asla: :asla: :asla:

selam hayırlı seneler herkese iyi güzel diyorsunda birileri ögretmezse insanlara nasıl öğrenip üstad olabilirler.ben kendim öğrenmeye çalışalı 24 sene oldu bana ögreten pek olmadığı için hala öğrenmeye devam ediyorum daha üstadlığa böyle giderse 24 yılım daha gider ama bana bulunduğum muhutteki abilerim eğer kuşçuluğu ögretseydi 20 yaşında ustad olurdum iyi bilen arkadaşlar bilmeyenlere doğrusu hep söylesin yalandan kuşların güzel hayrını gör felan o kişiye bence yanlış boşa harcatılmış zaman.

Geri