boncuk619
Üye
- Ad Soyad
- metin YALCINER
- Meslek
- serbest
- İlgi Alanı
Selam H.Hüseyin kardes,benden bir kiyaslama yapmami istiyorsun.Türkiye de yetistirilen Bursa oynarlar kaliteli ve güzel kuslar.Ben hic bir zaman kötü bir sey söylemedim.Tabii ki gördügüm kuslarin az da olsa farkli yanlari var,ama hic bir arkadas bursa kusu söyle olmali,böyle olmali diyemiyor.Herbir arkadasimiz kendi kusunu methediyor,senin ve benim gibi.Bursa oynarlarin bir standarti yok,olmayinca her bursa irki yetistiren arkadasimiz kusunu birinci kalite üzerinden degerlendiriyor.Her bir yetistiricinin kendi anlayisi var,sen bile benim anlayisim diyorsun.Her kardesimiz Bursa irkini kendi anlayisina uydurursa problemler cikar.Ondan sonra senin kusun kirma,benim kusum hakiki Bursa gibi hic hos olmayan durumlar ortaya cikar.Bu cok üzücü bir durumdur!.Anlasilan hic bir arkadasimiz elini tasin altina koymak istemiyor.Aslinda Bursa irkinin 3-4 sene icinde standarti cikarilabilir(Türkiye de nasil oluyor bilmiyorum).Ondan sonra Bursa irki yetitiren kardeslerimiz kendi kualarini bir kareye koyabilir,yani herbir yetistirici bu standarta uymak zorunda kalir ve yarismalara katilip verdigi emegin karsiligini alabilir,Tabii bu arada rekabette artacaktir,yani kusun gagasi,kafasi,gözü,boynu,sirti,kanatlari,kuyrugu,ayaklari,dik durusu,telek sayisi vesaire...söyle olmalidir,böyle olacaktir denirse ve bu standart tescil olursa hic bir problem kalmaz.Herbir kus yetistirenarkadasimiz kendi kuslarina bakacak ve notunu verecek ve haliyle Bursa irkinin gelecegi garanti altina alinacaktir,daha iyi ve kaliteli kuslar üretilecektir.Bu standart ve tescil islemi gerceklesirse sira Almanya Bursa kuslarina gelecek ve bakacaksiniz buradaki kuslar Türkiye deki standarta uyuyormu.Ondan sonra diyebilirsiniz(BU kuslar bursa irkina benzemiyor ve bu kuslar Bursa irkina zarar veriyor).Ben kuslarimla gurur duyuyorum ve ne iyi etmisim kuslarimi BAHRI GÜRKARDESLER den almisim.KuslariminCok iyi bir kan olduguna inaniyorum.Zaten Bursa irkini almadan önce bir arastirma yaptim ve öyle aldim.BAHRI abimiz cok büyük ugrasilar verip kuslarini bu güne kadar tasimistir.Cok büyük emekler verip irki ve kaliteyi kesinlikle bozmamis,aksine kendi arastirmalari sonucu böyle güzel bir irki bugüne kadar gelmistir.Cok yakin bir zamandan beri kendisi hakkinda burada ve TGYB de yazilan yazilari hayretle ve üzülerek okuyorum.Neredeyse düsman biri ilan edildi ve giyabinda mahkum edildi ne yazikki!.Bu gün sen aklima geldin ve birkac resim cektim.Biliyorum hosuna gitmeyecek ve senin Bursa anlayisina uymayacaklar ama olsun,insan herhangi bir seyi nasil görmek isterse öyle görür.Eger seneye izine gelecek olursam,sana mutlaka ugrayip misafirin olacagim(SÖZ).Senin kuslarini ve ucus performanslarini mutlaka görmek istiyorum,Ayriyetten bir Bursa ziyaretimde olacak diyorum ve lütfen saclarini Bursa irki icin agartan degerli bir abimize biraz daha hosgörü ile bakalim ve yaptigi islere saygi duyalim.Bütün güzel günler sizlerin olsun.esenlikler dilerim.Saygilarimla...