mülakatçı kral16' Alıntı:
OYNAR NASIL OLMALI SİZCE ARKADAŞLAR YADA GERÇEK OYNAR NASIL OLUR BİLEN YAZSIN . :heyo: :heyo: :heyo:
Oynar nasıl olur?,yada Oynar nasıl olmalıdır?
BİLDİĞİM TEK ŞEY,HİÇBİRŞEY BİLMEDİĞİMDİR,(oynar kuşunu açıklamaya yardımcı olacak en mantıklı söz.)
Yazıma başlarken bu felesefi sözle başlamak istedim.Daha doğrusu şartlar beni bu sözü kullandırmaya zorladı desek herhalde yalan konuşmuş olmayız.Hangi oynar derneğine gitseniz ve yine hangi güvercin sitesine girseniz,akıl ve mantıkça ortak bir noktada buluşulamayan tek ırkımız oynarlarımızdır.Muhabbete başladığınızda bir bakmışsınız akşam olmuştur,sabaha kadar konuyu sürdürmek istersiniz ancak yinede çok az bir konuda ortak noktaya varırsınız.
Oynarcılık ilk olarak mutlaka bir ustanın yanında öğrenilir.Bugün her oynar sevdalısının muhakkak bir ustası vardır,oynarcılığa başlayan biri eğer ben usta falan dinlemem,internet oynarcılığı uygularım,kendi zevkimin çırağıda benim ustasıda benim derse,kusura bakmayın ama o kişi öylesine oynar bakar ve uzun yıllarını bu hobi adında boş yere harcar.Kendi kafasının doğrularına göre hareket etmeyi bir prensip olarak kabul ettiğinden ,hiç kimseyle ortak bir noktada buluşamaz ve oynar ırkının dünyasına asılsız safsatalar sokarak,hem diğer oynarcıların vakitlerini çalar hemde kendilerini usta ilan ederler.
Malesef günümüz oynarcılığında bu tarzda kişiler çok olduğundan,yıllarını oynara vermiş ustalar bile bazen kendinden şüphelenir duruma düşüyor.
Özkan abi şimdi sormuş olduğun soruya dönecek olursak,oynar anlayışım,yani bana göre oynar nasıl olur sorusuna geldiğimde,oynar benim için herşeyden önce özünde var olan ahlakı üzerinden hiç eksik etmeyecek.Kızgınlık dönemlerinde ,eşi yuvada yatarken diğer ırkların erkek bireyleri gibi herhangi boş bir dişiye kur yapmayacak.Geçmişten günümüze gelen,yani ustalarımızın bize öğrettiği tipleri taşıyacak.(kestanebaş pelit ve yılan baş). Yeni ukela nesilin eserleri olan dikalınlı tarzda kuşlar asla olmayacaklar.Yere yatkın bir görüntüsü olacak,karşıdan baktığında bursamızla özdeleşmiş daha doğrusu özünde olan simayı taşıyacak.
Uçuş yapısı ise,herşeyden önce uçacak,onların gerçek yeri olan gökyüzünün semalarından mahrum kalmayacaklar,uçuş sertlikleri 4 yaşında bir çocuğu izlerken korkutacak sertlikte olmalıdır,makara olayı fazlaya kaçmamak şartıyla olabilir.
Şu an için tecrübelerim doğrultusunda oynar anlayışım budur,Ancak şunuda unutmamalıyız ki,oynar sevdası bambaşka bir ayrıcalıktır ve bu sevdada bir ömür ister,dolayısıylada oynar yaşanarak anlaşılır,yıllar geçtikçe bilgi merdivenlerinin üstüne basamaklar eklenir,fazla derinlere indiğinizde ise kaybolursunuz,onun içindir ki herşeyi özünde var olan değerler korundukça ne kafalar karışır nede tartışmalar uzar.