OYNAR NASIL OLUR.?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mülakatçı kral16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 108
  • Görüntüleme Görüntüleme 27K
Sayin Özkan bey sorunuzda cok haklisiniz.Fakat ben gercekten H.Hüseyin kardesin bana yazdiklarina bir cevap bulamadim.Ben bu siteye,siz degerli arkadaslari tanimak,Bursa oynari hakkinda daha fazla bilgi sahibi olmak,eski ustalarimizin tecrübelerini ögrenebilmek ve hos vakit gecirmek icin bu güzel siteye üye oldum.Ben bir seneden beri oynar ve cakal roller besliyorum ve benim kuslarimi kimseye kabul ettirmek gibi bir niyetim yok aksine ben her bir kuscu arkadasin kuslarini begeniyorum ve sizinde buyurdugunuz gibi herkesin kusu kendine güzeldir.Hic bir kimse (senin kuslarin benim Bursa anlayisima uymuyor) dememeli.Muhakkak iyinin de iyisi var,ama merdivenleri cok cabuk cikamiyorsunuz,cünkü merdivenler cok yüksek.En tepeye cikmak cok zaman aliyor.Zaten benim kusum iyi,senin kusun kirma gibi sözler bu güzel muhabbeti ileriye götüremiyor.Ben isterdimki sizinde dediginiz gibi Bursa Oynar muhabbeti devam etsin.Birbirimizi kirmadan ve yaptigimiz ise saygi duyarak cok güzel muhabbetler yapabiliriz.Bu güzel yaziniz icin sizi tebrik eder,yeni yilinizi kutlarim,yeni yilda tüm güvercin besleyen kardeslerimize yeni sezonda bol,bol yavru ve saglikli kuslar dilerim..Metin Yalciner...

boncuk619' Alıntı:
Sayin Özkan bey sorunuzda cok haklisiniz.Fakat ben gercekten H.Hüseyin kardesin bana yazdiklarina bir cevap bulamadim.Ben bu siteye,siz degerli arkadaslari tanimak,Bursa oynari hakkinda daha fazla bilgi sahibi olmak,eski ustalarimizin tecrübelerini ögrenebilmek ve hos vakit gecirmek icin bu güzel siteye üye oldum.Ben bir seneden beri oynar ve cakal roller besliyorum ve benim kuslarimi kimseye kabul ettirmek gibi bir niyetim yok aksine ben her bir kuscu arkadasin kuslarini begeniyorum ve sizinde buyurdugunuz gibi herkesin kusu kendine güzeldir.Hic bir kimse (senin kuslarin benim Bursa anlayisima uymuyor) dememeli.Muhakkak iyinin de iyisi var,ama merdivenleri cok cabuk cikamiyorsunuz,cünkü merdivenler cok yüksek.En tepeye cikmak cok zaman aliyor.Zaten benim kusum iyi,senin kusun kirma gibi sözler bu güzel muhabbeti ileriye götüremiyor.Ben isterdimki sizinde dediginiz gibi Bursa Oynar muhabbeti devam etsin.Birbirimizi kirmadan ve yaptigimiz ise saygi duyarak cok güzel muhabbetler yapabiliriz.Bu güzel yaziniz icin sizi tebrik eder,yeni yilinizi kutlarim,yeni yilda tüm güvercin besleyen kardeslerimize yeni sezonda bol,bol yavru ve saglikli kuslar dilerim..Metin Yalciner...

Merhabalar Metin bey yeni yılınızı en içten dileklerimle kutlar saygılar sunarım.YAzınız tamamen kişisel bir yazı olmuş!konuyu kişiselleştiriyorsunuz konuyu kişiselleştirmeyiniz siz kuşlarınızı bizlerle paylaştınız bende saygı çerçevesin de yorum yazdım aksi söz konusuysa özür dilerim!

Burda sizi kırmadım,üzmedim veya benzer bir davranışta bulunmadım sadece kuşlarınızı kişilik çerçevesine girmeden yorumladım eğer siz buna açık değilseniz kuşlarınızı bizimle paylaşmanızın da bir anlamı olmadığınız bilmeniz gerekmektedir!

Ben kendi kuşlarımla veya sizlerin kuşlarınızla kendi kuşlarımı kıyaslamıyorum konuyu buraya taşıyan sanırım sizin kısa döngüde ki polemiksel tavırlarınız!

Ben kuşlar hakkında ki düşüncelerimi ortaya sundum siz eğer bunlara inanmayıp yani kuşlarınızın melez olduğuna inanmıyorsanız buna da saygı duyarım Allah can pekliği versin bunuda size söyledim hala neyin tartışmasını yapıyoruz anlamış değilim!

Ben sizin kuşlarınız hakkında düşüncelerimi belirttim buna başkası katılır veya katılmaz beni hiç ilgilendirmez okurum ve saygı duyarım ama görüyorum bu kuşlar hakkında ki yorumlara sizler açık değilsiniz peki neden paylaşıyorsunuz?Ben hata mı ediyorum düşünce belirtmekle?hata ise özür dilerim Siz Özkan beyle oynarı anlatın ben okuyup öğreneyim konu da kilitlenmesin!

Benim için oynar böyle olur.Sizin içinde nasıl oluyorsa saygı duyuyorum.

METİN bey kuş bahane gönüller bir olsun maksat üzüm yemekse eyvallah ama bağcıyı dövmekse ben yokum ,siz hüseyine biraz darılmışsınız galiba onu da öyle kabul etmek lazım herhalde onunda bir art niyeti yoktur onun için sohbetimize devam edelim hüseyinle bizde bazı zaman anlaşamadığımız konular oluyor tabi bu fikir ayrılığından veya yanlış anlaşılmadan olabilir arasıra böyle küçük polemikler olabilir tabiki şahsi yapmamak şartıyla her neyse sonuçta sizin dediğiniz gibi merdivenler hemen çıkılmıyor hepimizin oynar anlayışı farklı benim beyendiğimi siz beyenmezsiniz sizin beyendiyinizi ben beyenmem çünki oynar da belli bir kalıp yok yani çeşitli olduğu için fikirler değişebilir
misal vereyim ,ben fazla kapalı kuşu sevmem (karabaş,karakanat,arap.gibi)ama takma yaşmaklı kuşa bayılırım yalnız alnında beyaz tek tüy bile olmayacak ,onun için karabaş seven bir kuşçuya illada yaşmaklı besle diyemeyiz
sonuçta birbirimize her zaman lazımız bir, arkadaşa şaka olarak takıldık bize darıldı ne yapalım kuş için kimsenin darılmasını istemem sonuçta kuş en iyisi olsa ne olur olmasa ne olur arkadaşlarla paylaşamadıktan sonra -
SELAMLAR .

tengelli' Alıntı:
mülakatçı kral16' Alıntı:
ARKADAŞLAR bu konu niye böyle kilitlendi her kuşçunun zevkine saygılı olmalıyız kimseye bu kuşları besle veya besleme demeye hakkımız yok meraklı arkadaşlar doğruyu bulana kadar ne isterse onu besler bu bizi ilgilendirmez sonuçta o kuşlara kendisi hizmet ediyor iyi yada kötü.
SELAMLAR. :asla: :asla: :asla: :asla: :asla: :asla:

selam hayırlı seneler herkese iyi güzel diyorsunda birileri ögretmezse insanlara nasıl öğrenip üstad olabilirler.ben kendim öğrenmeye çalışalı 24 sene oldu bana ögreten pek olmadığı için hala öğrenmeye devam ediyorum daha üstadlığa böyle giderse 24 yılım daha gider ama bana bulunduğum muhutteki abilerim eğer kuşçuluğu ögretseydi 20 yaşında ustad olurdum iyi bilen arkadaşlar bilmeyenlere doğrusu hep söylesin yalandan kuşların güzel hayrını gör felan o kişiye bence yanlış boşa harcatılmış zaman.
KENAN bey oynarcılık öğretilmez öğrenilir ,insanlar zamanla iyiyi kötüyü ayırt edebilir tabi sabit fikirli arkadaşlar hariç öncelikle OYNAR kuşunun temel özelliklerini bilmek gerek ezbere oynarcılık olmaz burada bütün arkadaşlar elinden geldiği bildiği kadar birşeyler yazıyor bunlardan yola çıkıp bir şeyler öğrenebilirsiniz ,benim tanıdığım çok meraklı abiler var fakat sakal göbeğe de inse bunlar usta sıfatına ulaşamaz neden derseniz ALEMİN GÜZELİ BİTMEZ oda güzel buda güzel deyip her gördüğünüz kuşu kümese atarsanız sizin sonunuzda aynı olabilir oynar ı öğrenmenin yaşla alakası yok benim anlatmak istediğim bu sanırım anlamışsınızdır.
SELAMLAR :tamam: :tamam: :tamam: :tamam: :tamam:

redhotchilipeppers' Alıntı:
Benim için oynar böyle olur.Sizin içinde nasıl oluyorsa saygı duyuyorum.

HÜSEYİN ALLAH can pekliği versin güzel kuşlar başka kuşları eleştirirken senden ricam biraz daha yapıcı olman kestirip atmadan açıklayarak eleştirirsen karşındaki arkadaş hem kırılmaz hemde öğretici olur tabi sen bilirsin
SELAMLAR.

HÜSEYİN ALLAH can pekliği versin güzel kuşlar başka kuşları eleştirirken senden ricam biraz daha yapıcı olman kestirip atmadan açıklayarak eleştirirsen karşındaki arkadaş hem kırılmaz hemde öğretici olur tabi sen bilirsin
SELAMLAR.

Tamam Özkan abi bir şekil de sizleri kırmışım demek ki kusuruma bakma Metin bey sizde kusura bakmayın.Özür dilerim Metin bey sizin için bir takım yavru büyütüyorum haberiniz olsun bu yaz bekliyorum inanın bazen bazı şeyleri kelimelerle anlatmak mümkün olmuyor yaşamanız da gerekli ve yanlış anlaşılıyor bu yüzden de artık eskisi gibi yazmak istemiyorum bir şekilde mutlaka başka yerlere çekiliyor ve polemik ister istemez çıkıyor tekrar özür dilerim.

Metin bey size bir teklifim daha var Trakya da benim melez diye söz ettiğim oynarlardan az da olsa bir kaç kişide var bunlar 14-16 kuyruk siyah beyaz kuşlar bende çocukluğumda bu kuşlardan çok besledim bunları incelemeniz için size bir kaç kümes gezdirmek istiyorum.yani görerek analiz etmenizi istiyorum açıkçası umarım yine yanlış anlaşılmam .İyi zamanlar da esenkalın.

Selam H.Hüseyin kardes,ben daha öncede yazmistim her türlü elestiriye acigim diye,yalniz yikici degil,yapici,ögretici elestiriler beni her zaman kamcilar.Bana öyle geliyorki,ilerideki zamanlar birbirimizi daha iyi anlayacagiz.Gecen yazimda kisisel davrandiysam özür dilerim.Maksadim Özkan beyin dedigi gibi bu güzel muhabbetin devam etmesiydi.Benim burada besledigim Bursa larin kanatlarinda 6 ila 8 arasinda degisen beyaz telekler var.Kuyruk ta 12 telek var.Makbul olan yani standarta uymasi icin kanatlarin 6ya 6, 7ye 7 veya 8e 8,kuyrugunda tam beyaz ve 12 adet telek olmasi gerekiyor.Kuyruktaki bir eksik veya bir fazla tüm puanlarin silinmesine yol acabiliyor.Senin besledigin oynarlarin kanattaki beyaz telekler ve kuyruk sayisi ne kadar?.Yada söyle sorayim,hakiki Bursa oynarinda akkanat akkuyruk sayisi ne kadar olmali.Zaten kuyruk sayisi 12 yi gecen kuslar bana yaramaz.Cünkü o kuslari ben yarismalara sokamam.Bu sene üc defa yarismalara katildim ve bana cok zevk verdi,yani tam olmasada emeginizin bir kismini aliyorsunuz.Gecen hafta burada bir Istanbul lu abi tanidim ve kendisi ile bir cift Bursa oynari takas ettik.Kuslari kendisi Inegölden almis,kuyruklari cok pis oldugu icin sökmüs onun icin sayamadim kac tane kuyrugu var.Cok merak ediyorum,nasil ucacaklar diye.Gectigimiz sene pek fazla sansim olmadi kuslari ucurmaktan yana.Benim bulundugum yer ormana yakin bu yüzden sahinler cok oluyor.Kismet olursa Mart ayinin sonu gibi baslarim kus ucurmaya.Hüseyin ben sana daha öncede yazmistim eger izine gelirsem,mutlaka yanina ugrayacagim,ayrica kabul ederse Özkan Cetinkaya kardesimide ziyaret etmek isterim.Ben Bulgaristan göcmeni oldugum icin,ailemin 4 te 3 ü Bulgaristan da.Orayada gidecegimden zaten yolumun üstü,sanada ugramak isterim tabii.Bursa kusunun kanattaki beyaz ve kuyruktaki beyaz sayisini yazarsan sevinirim.Ayrica senin ve tüm güvercin besleyen kardeslerimin yeni yilini kutlar,esenlikler dilerim.Metin Yalciner...

tengelli' Alıntı:
ARKADAŞLAR bu konu niye böyle kilitlendi her kuşçunun zevkine saygılı olmalıyız kimseye bu kuşları besle veya besleme demeye hakkımız yok meraklı arkadaşlar doğruyu bulana kadar ne isterse onu besler bu bizi ilgilendirmez sonuçta o kuşlara kendisi hizmet ediyor iyi yada kötü.

selam hayırlı seneler herkese iyi güzel diyorsunda birileri ögretmezse insanlara nasıl öğrenip üstad olabilirler.ben kendim öğrenmeye çalışalı 24 sene oldu bana ögreten pek olmadığı için hala öğrenmeye devam ediyorum daha üstadlığa böyle giderse 24 yılım daha gider ama bana bulunduğum muhutteki abilerim eğer kuşçuluğu ögretseydi 20 yaşında ustad olurdum iyi bilen arkadaşlar bilmeyenlere doğrusu hep söylesin yalandan kuşların güzel hayrını gör felan o kişiye bence yanlış boşa harcatılmış zaman.
KENAN bey oynarcılık öğretilmez öğrenilir ,insanlar zamanla iyiyi kötüyü ayırt edebilir tabi sabit fikirli arkadaşlar hariç öncelikle OYNAR kuşunun temel özelliklerini bilmek gerek ezbere oynarcılık olmaz burada bütün arkadaşlar elinden geldiği bildiği kadar birşeyler yazıyor bunlardan yola çıkıp bir şeyler öğrenebilirsiniz ,benim tanıdığım çok meraklı abiler var fakat sakal göbeğe de inse bunlar usta sıfatına ulaşamaz neden derseniz ALEMİN GÜZELİ BİTMEZ oda güzel buda güzel deyip her gördüğünüz kuşu kümese atarsanız sizin sonunuzda aynı olabilir oynar ı öğrenmenin yaşla alakası yok benim anlatmak istediğim bu sanırım anlamışsınızdır.

selam ii söylüyorsun fakat herkesin kendine göre iyisi oluşmuyormu ve bundan dolayı sıtanda rt koymak zorlaşmazmı?bu şekilde herkes şekil hariç deneyerek öğrensin dediğinde bir ustaya soru sordum sen bunlara bakıp nasıl anlıyorsun diye özelliklerinden nasıl yani gaga göz felan mı yada farklı bir şekilde mi? ben böyle bir sürü özelik biliyorum dediğimde kaç tane vardır bildiğin özelik 20 yakındır dedim ben kırk tane biliyorum neler söylermisin dediğimde benim bilgimin ne değeri kalır herkes bilirse demişti bana yani bunlar bize tam anlatılmazsa inan doğruyu bulmak yaşla orantılı olur ve hala bulamaış oluruz belkide çünki önce doğruyu öğrenmek doğru kuşun ne oldugunun bize öğretilmesiyle ilgili eğer biz bunu deneyerek öğrenmeye kalkarsak zor. nedeni hiç bir iyi kuşçu kümesinden kalite kuşunu çıkarmaz hatta tüyü deyimi bile bunu doğrular peki piyasadaki kötü uçuz ve özellikleri eksik kuşlarla mı ustalaşacagız benim kendi can ciğer arkadaşımda en az yirmi yıllık oynar soyu var abisinde babadan kalma daha gök yüzünde kanat cırpmamış hayvanlar sadece yumurtasını altı ay istedim parayla bile verilmedi. peki ben 5 tl lik yada 15 ytl lik oynar alsam bunlarla ne kadar ustalaşırım sence ?

tengelli' Alıntı:
tengelli' Alıntı:

selam ii söylüyorsun fakat herkesin kendine göre iyisi oluşmuyormu ve bundan dolayı sıtanda rt koymak zorlaşmazmı?bu şekilde herkes şekil hariç deneyerek öğrensin dediğinde bir ustaya soru sordum sen bunlara bakıp nasıl anlıyorsun diye özelliklerinden nasıl yani gaga göz felan mı yada farklı bir şekilde mi? ben böyle bir sürü özelik biliyorum dediğimde kaç tane vardır bildiğin özelik 20 yakındır dedim ben kırk tane biliyorum neler söylermisin dediğimde benim bilgimin ne değeri kalır herkes bilirse demişti bana yani bunlar bize tam anlatılmazsa inan doğruyu bulmak yaşla orantılı olur ve hala bulamaış oluruz belkide çünki önce doğruyu öğrenmek doğru kuşun ne oldugunun bize öğretilmesiyle ilgili eğer biz bunu deneyerek öğrenmeye kalkarsak zor. nedeni hiç bir iyi kuşçu kümesinden kalite kuşunu çıkarmaz hatta tüyü deyimi bile bunu doğrular peki piyasadaki kötü uçuz ve özellikleri eksik kuşlarla mı ustalaşacagız benim kendi can ciğer arkadaşımda en az yirmi yıllık oynar soyu var abisinde babadan kalma daha gök yüzünde kanat cırpmamış hayvanlar sadece yumurtasını altı ay istedim parayla bile verilmedi. peki ben 5 tl lik yada 15 ytl lik oynar alsam bunlarla ne kadar ustalaşırım sence ?
A.SELAM kenan bey eğer ben size gerçek oynar böyle olmalı desem bana inanırmısınız veya en azından o şekillerde kuş bakmaya çalışırmısınız?sizin soru sorduğunuz usta ki böyle kişilere ben usta demem çünki tamamen bencillik ve egoistlik yapmış yada neyin ne olduğunu kendiside bilmiyor bence ,
samimi arkadaşınızın size yumurta bile vermediğini söylemişsiniz bu normaldir bence olabilir burada sizin yapacağınız tek şey eğer o kuşları beyeniyorsanız kuşların eşkallerini beyninize kazımanız ve o tipteki kuşları toplayıp o na göre bir çalışma yapmanızdır ,sonuca ulaşmanız sizin ustalığınıza kalmıştır çünki hazır alıp üretmektense çaba sarfedip kendiniz birşeyler meydana getirirseniz bence daha makbuldür çünki çünki içinde ne var ne yok kendiniz bilirsiniz .
5 ve ya 15 ytl lik kuşlardan bahsetmişsiniz bunu bu kadar küçümse meyin eğer az birşey güzel kuşlar gördüyseniz o 5 ytl lik kuşların içindeki cevheri çıkarabilirsiniz bunu samimiyetle söylüyorum illaki falan nın kümesinden kuş almak şart değil yeterki az bir şey damızlıkları tanıyın eşkallerini bilin bu size yeter.
SELAMLAR

A.SELAM kenan bey eğer ben size gerçek oynar böyle olmalı desem bana inanırmısınız veya en azından o şekillerde kuş bakmaya çalışırmısınız?sizin soru sorduğunuz usta ki böyle kişilere ben usta demem çünki tamamen bencillik ve egoistlik yapmış yada neyin ne olduğunu kendiside bilmiyor bence ,
samimi arkadaşınızın size yumurta bile vermediğini söylemişsiniz bu normaldir bence olabilir burada sizin yapacağınız tek şey eğer o kuşları beyeniyorsanız kuşların eşkallerini beyninize kazımanız ve o tipteki kuşları toplayıp o na göre bir çalışma yapmanızdır ,sonuca ulaşmanız sizin ustalığınıza kalmıştır çünki hazır alıp üretmektense çaba sarfedip kendiniz birşeyler meydana getirirseniz bence daha makbuldür çünki çünki içinde ne var ne yok kendiniz bilirsiniz .
5 ve ya 15 ytl lik kuşlardan bahsetmişsiniz bunu bu kadar küçümse meyin eğer az birşey güzel kuşlar gördüyseniz o 5 ytl lik kuşların içindeki cevheri çıkarabilirsiniz bunu samimiyetle söylüyorum illaki falan nın kümesinden kuş almak şart değil yeterki az bir şey damızlıkları tanıyın eşkallerini bilin bu size yeter.
SELAMLAR

Öncelikle bu güzel ve samimi yazın için seni kutlarım Özkan abi.Soy sop konularını bir anda alabora etmişin tabi bu ne kadar doğrudur irdeleyebiliriz!Burda konuşabiliriz ve düşünce sunabiliriz.

ÖNcelikle ne olduğu belirsiz bir ırk ve cins yoktur!!!!!!Bunu üstüne basa basa söylüyorum maddeler halinde de size bunu açıklayabilirim.
1-Zaman içerisin de tecrube kazanan her kuşçu eline aldığı her hangi bir kuşun kanında ne var ne yok bilir!
2-Irkların karasteristik ve fiziksel özellikleri %95 bellidir %%kısmı denemiz için bilimsel araştırmalar yapmanız gerekir yani ''Saf''demeniz için ''safkan''diye de bir şey olmadığı için!...gerisini siz getirin.......!
3- xxx 1numara!..................!2numara Soy sadece iki ünlem arasında ki zamana bizler soy diyoruz 1numara oluşmuş kuşu temsi etsin 2numara da kuşun son geldiği durumu şimdi burda bakınız 1numaradan daha öncesi bilinmemekte yani buna ''xxx diyelim'' soy benim için bu basit şemada ki basit anlayışımdır bu anlayışı bir miladi takvimmiş gibi gösteren kişiler sadece kendilerini avutmaktadırlar.
4-Her kuş besleyen yetiştirici ırk hiç farketmez geçmişini hiç bilmediği bir çift kuşla da kendi soyunu üretebilir!

Bu 4 kısa madde gibi 100lerce madde yazabilirim soy sop konuları kuşların yetersiz kaldığı yerde sürekli girer kuşlar sabit eşgal ve aynı özellikte tutulmaya çalışıldığı için ki bu ne kadar doğrudur bu da tartışılır hepmiz bilmekteyiz ki en iyi gen ve sağlıklı kanlar''hastalıklara dirençli'' soylar kan girilerek elde edilir!Sonuçta kişinin elin deki kuşlardan daha al benili olanlar üretildikçe bazı tabulaştırılmış güvercin hobistliğini ''kötü anlamda töreleştirmiş''zihniyetler adeta ''ateşi ben keşfettim der''halbu ki ateşin varlığı hep vardı (: !Ben bu tür soy sop muhabbetlerine ve düşüncelerine kısmen karşı değilim fakat bu konular da yeni meraklıklıra yanlış anlatılmasına karşıyım!Derler ki soyu bilinmeyen oynar bakılmaz nedenini sorduğunuz da kimse mantıklı bir cevap veremez çünkü bahsedilen her hangi bir kuşun asil,ahlaklı olduğunu sadece besleyerek ve ona hizmet ederek öğrenirsiniz.Ve herkes her ıkrta aynı özellikleri arar sadece oynar ırkında değil oynar ırkında bu tartışmalar artık ruh hastalığına varmakta! yani her kuşun bir soyu vardır bunu o kuşa baktığınız da anlayabilirsiniz kuş size asil olup olmadığını ahlaklı olup olmadığını içinde ne olup olmadığını belli eder!Bunun yanı sıra da altından gelen 5 takım yavru değerlendirilir ve soy yapılabilirsiniz soy yapmak için 100 yıl uğraşmanız gerekmemektedir!
Hazır yapılmışlarına hizmet edenler var bunlar da kişilerin tercihidir ben kendi soyumu kendim yapıyorum arkadaşlar!

Özet olarak soy sop konularını faydasının dışın da nüks edenler fazlasıyla aramız da var!''soyu soydan köpeği mandıradan alıcan diye bir söz vardır''çok doğrudur ama alırken ''mandıracıyı'' tanımak soy almaktan çok daha önemlidir :evet:
Kenan bey mandıracısıyla samimi olmasına rağmen kuş alamamış işte bu da gösteriyor ki soyy ırka zarar veriyor!anlatmak istediğim budur!

Geçmişten günümüze var olan bir ırkı bir iki kişiye dayatmak için ruh hastası olmak gerekir.

Hepinize selam,sayin oynar yetistiricileri.Gördügüm lüzum üzerine bu forumda bir daha yazmamaya karar verdim.Insallah beni anlayisla karsilarsiniz.Kusculuk hayatinizda basarili olmanizi cani gönülden dilerim.Esen kaliniz...

boncuk619' Alıntı:
Hepinize selam,sayin oynar yetistiricileri.Gördügüm lüzum üzerine bu forumda bir daha yazmamaya karar verdim.Insallah beni anlayisla karsilarsiniz.Kusculuk hayatinizda basarili olmanizi cani gönülden dilerim.Esen kaliniz...

Metin bey dialoğumuz forum da kısa sürmesine açıkçası üzüldüm size kalın deme gibi bir lüks sahibi değilim sizin takdirinizdir karar vermişseniz söylenecek pek bir şey yok bu kararınız nedendir niçindir bunu da sorgulayamayız her kesin bir bilidği olduğu gibi sizin de vardır.Forum da yarım kalan muhabbetimize yaz ayların da ziyaretime teşrif ettiğinizde devam etmek üzere saygılar sunar tüm yaşamınız boyunca başarılar dilerim ''sizin için bir takım yavru oynar her zaman hazır''olduğunu bilmenizi isterim performansını izleyerek koltuğunuzun altına kutusun da sıkıştırabilirim dilerseniz beslersiniz 2009 yaza görüşmek dileğiyle.Üzülerek söylüyorum ki Kısmet burda bu kadar gürüşmekmiş tüm zamanlar da esenkalın.

HAYIRDIR ARKADAŞLAR YİNE NE OLDU ?YANLIŞ BİR ŞEYMİ SÖYLEDİM ?

MErhaba Özkan abi benim için bu tarzda oluyor.Budur.Çok güzel bi konu yarım kaldı katılım hiç sanki kümeslerimizde oynar yok daha fazla katılım olması gerekli diye düşünüyorum.

Vay vay vay vay Yunus balığı gibi mubarek maşallah maşallah sende daha ne cevherler var Hüseyin kardeşim :) :)
saygılar

haltbar' Alıntı:
Vay vay vay vay Yunus balığı gibi mubarek maşallah maşallah sende daha ne cevherler var Hüseyin kardeşim :) :)
saygılar

Merhaba Uğur abi bende ne varsa sende yavrusu veya kardeşi var.Zaman buldukça güzel oynarlara kendimce örneklerle göstermeye çalışıyorum beğenin için teşekkürederim.Zaman ilerledikçe daha performanslılarını daha güzellerini üretmeye çalışacağız durmak yok ve haps etmek yok!
Omuzlu, enseye derli toplu, yere basık,Musta bey armudu gibi.''ustaca''.

Bu güzellikler paylaştıkça güzelleşecek ve ileriye gidecektir.

Aynen dediğin gibi kardeşim...durmak yok haps etmek yok. ustaca... paylaşım için teşekkürler

HÜSEYİN kuşlar güzel allah can pekliği versin bol yavru alıp uçurursun inşallah gerçi sen o kuşların uçup uçmadığını biliyosundur .paylaşımın için teşekkürler

HÜSEYİN kuşlar güzel allah can pekliği versin bol yavru alıp uçurursun inşallah gerçi sen o kuşların uçup uçmadığını biliyosundur .paylaşımın için teşekkürler

Çok teşekkürederim Özkan abim.Benim kuşlarım bildiğin kuşlardan değil bendekiler mülakat kırığı:)

Bunlarda has bursa kuşu kırıklarım Özkan abi.

H.Hüseyin Aydoğmuş' Alıntı:

Çok teşekkürederim Özkan abim.Benim kuşlarım bildiğin kuşlardan değil bendekiler mülakat kırığı:)
HÜSEYİN sen kafanı yorma neyin kırık neyin kırık olmadığını ben zaten biliyorum resimdende olsa:
SELAMLAR

H.Hüseyin Aydoğmuş' Alıntı:

HÜSEYİN sen kafanı yorma neyin kırık neyin kırık olmadığını ben zaten biliyorum resimdende olsa:
SELAMLAR

Rahatlığımı düşündüğün için çok teşekkürler abisi.O kadar rahatım ki koltuğum da oturup insanların nelerin farkında olup olmadıklarına bakıyorum.Mantıklı her insanın anlayabileceği güzel sohbetlermizi irdeleye bilmek için kafa yormamak sadece yazılanlara dikkat etmek gerekli:)

Kafa karıştırmaya gerek yok düz mantık oynarı rahatlıkla çözebilir yanlız kafa karıştıranlar var onlarıda kaile almamak lazım görünen köyde klavuz istemiyor ki canım resimlerden de olsa :buyrun:

Esenlikler dilerim abisi.

EYWALLAH HÜSEYİN ,BAKMASINI BİLEN GÖZ HER ŞEYİ GÖRÜR :buyrun:
KENDİNE İYİ BAK SELAMLAR

OYNAR NASIL OLMALI SİZCE ARKADAŞLAR YADA GERÇEK OYNAR NASIL OLUR BİLEN YAZSIN . :heyo: :heyo: :heyo:

OYNAR NASIL OLMALI SİZCE ARKADAŞLAR YADA GERÇEK OYNAR NASIL OLUR BİLEN YAZSIN . :heyo: :heyo: :heyo:
Oynar nasıl olur?,yada Oynar nasıl olmalıdır?
BİLDİĞİM TEK ŞEY,HİÇBİRŞEY BİLMEDİĞİMDİR,(oynar kuşunu açıklamaya yardımcı olacak en mantıklı söz.)
Yazıma başlarken bu felesefi sözle başlamak istedim.Daha doğrusu şartlar beni bu sözü kullandırmaya zorladı desek herhalde yalan konuşmuş olmayız.Hangi oynar derneğine gitseniz ve yine hangi güvercin sitesine girseniz,akıl ve mantıkça ortak bir noktada buluşulamayan tek ırkımız oynarlarımızdır.Muhabbete başladığınızda bir bakmışsınız akşam olmuştur,sabaha kadar konuyu sürdürmek istersiniz ancak yinede çok az bir konuda ortak noktaya varırsınız.
Oynarcılık ilk olarak mutlaka bir ustanın yanında öğrenilir.Bugün her oynar sevdalısının muhakkak bir ustası vardır,oynarcılığa başlayan biri eğer ben usta falan dinlemem,internet oynarcılığı uygularım,kendi zevkimin çırağıda benim ustasıda benim derse,kusura bakmayın ama o kişi öylesine oynar bakar ve uzun yıllarını bu hobi adında boş yere harcar.Kendi kafasının doğrularına göre hareket etmeyi bir prensip olarak kabul ettiğinden ,hiç kimseyle ortak bir noktada buluşamaz ve oynar ırkının dünyasına asılsız safsatalar sokarak,hem diğer oynarcıların vakitlerini çalar hemde kendilerini usta ilan ederler.
Malesef günümüz oynarcılığında bu tarzda kişiler çok olduğundan,yıllarını oynara vermiş ustalar bile bazen kendinden şüphelenir duruma düşüyor.
Özkan abi şimdi sormuş olduğun soruya dönecek olursak,oynar anlayışım,yani bana göre oynar nasıl olur sorusuna geldiğimde,oynar benim için herşeyden önce özünde var olan ahlakı üzerinden hiç eksik etmeyecek.Kızgınlık dönemlerinde ,eşi yuvada yatarken diğer ırkların erkek bireyleri gibi herhangi boş bir dişiye kur yapmayacak.Geçmişten günümüze gelen,yani ustalarımızın bize öğrettiği tipleri taşıyacak.(kestanebaş pelit ve yılan baş). Yeni ukela nesilin eserleri olan dikalınlı tarzda kuşlar asla olmayacaklar.Yere yatkın bir görüntüsü olacak,karşıdan baktığında bursamızla özdeleşmiş daha doğrusu özünde olan simayı taşıyacak.
Uçuş yapısı ise,herşeyden önce uçacak,onların gerçek yeri olan gökyüzünün semalarından mahrum kalmayacaklar,uçuş sertlikleri 4 yaşında bir çocuğu izlerken korkutacak sertlikte olmalıdır,makara olayı fazlaya kaçmamak şartıyla olabilir.
Şu an için tecrübelerim doğrultusunda oynar anlayışım budur,Ancak şunuda unutmamalıyız ki,oynar sevdası bambaşka bir ayrıcalıktır ve bu sevdada bir ömür ister,dolayısıylada oynar yaşanarak anlaşılır,yıllar geçtikçe bilgi merdivenlerinin üstüne basamaklar eklenir,fazla derinlere indiğinizde ise kaybolursunuz,onun içindir ki herşeyi özünde var olan değerler korundukça ne kafalar karışır nede tartışmalar uzar.

Arkadaşlar ben beyaz veya arap bir dişi arıyorum. İzmirdeyim ve bursa oynarı bulamadım. İlgilenirseniz sevinirim. Saygılarımla...

maşallah oynarlarınız çok güzelmiş inşallah havada da gönlünüzdeki olurlar

GÖKHAN kardeşim ve hemşerim senin gözlemlerine ve fikirlerine harfiyen katılıyorum ,bencede detaya girildikçe soru işaretleri oluşuyor halbuki detaya gerek yok oynarın sıtandart ı bellidir detay a girdikçe yeni meraklı arkadaşların hem kafası karışıyor hemde şevkleri kırılıyor ,gelelim dik alınlılara direk mülakat la alakalı olduğunu söyleyebilirim çünki öyle bir oynar teşkilatı yok ve eskidende yoktu.
GÖKHAN sende bu işin içindesin gezip görüyosundur OYNARın belli bir kalıbı var istisnalar kaideyi bozmaz :tamam:
SELAMLAR

123_123' Alıntı:
maşallah oynarlarınız çok güzelmiş inşallah havada da gönlünüzdeki olurlar
AHMET kardeşim güzel yorumun ve temennin için teşekkürler

Geri