OYUN KUŞU'NU UÇURMADAN YERDE NE YAPACAĞINI SÖYLEYEN VARMIDIR ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan timko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 296
  • Görüntüleme Görüntüleme 70K
  • Etiketler Etiketler
    oyun kuşcuları
Re: OYUN KUŞU'NU UÇURMADAN YERDE NE YAPACAĞINI SÖYLEYEN VARM

OYUN KUŞU'NU UÇURMADAN YERDE NE YAPACAĞINI ben biliyorum ve acıklıyorum.uçurmazsan yerde yürür tas toprak yer kızdıgında oter su bulursa banyo yapar.

huseyiin' Alıntı:
OYUN KUŞU'NU UÇURMADAN YERDE NE YAPACAĞINI ben biliyorum ve acıklıyorum.uçurmazsan yerde yürür tas toprak yer kızdıgında oter su bulursa banyo yapar.
bravo hüseyin abi sonunda gercek cevabı verdin
:)

alıntı ''bir önceki mesajdaki arkadaşın dumanlısının maşallahı varmış bence bol seferli gelip 10-15 metre yapar''

oğuzhan bu karneyle o dumanlın kupa alır , tebrikler kardeş...

herhangigökhan arkadaş kuşun telekleri bence güzel değil inş. havada oynu güzeldir

ben fikrimi belirttim ti'ye almanıza gerek yoktu kuşun maşallahı var inş uçurup sonunu görüp bizimle paylaşırsın...
ve umarım ben yanılırımda fazlasını yapar

Ben tiye almiyorum sizin paylastiginiz resimden bahsediyorum oynamaz diye

herkez aynı şeyi söylüyor ama yinede tartışmayaı başarıyosunuz :D kuşun damarı güzelse zaten dediğiniz gibi 25 30 metre gidiyorsa illaki kanadı kuyruğuda güzeldir yanlışmıyım ikiside aynı yere çıkıyo. Kanat kuyruk güzelse damarı güzeldir. Damarı güzelse kanat kuyrukta güzeldir :D

bence performansda %50 kuştaki soy %50 seyislik :D

Seyislik işini ciddi ciddi abartanlarda var
adam saati kurmuş sabah 6 akşam 6 saati saatine uçuruyor
kuşlar öyle alışmışlarki 6.10 geçsin yerdeki kuş kendisi kalkıp uçmaya başlıyor
Seyislik gerçekten çok önemli

alidemirsmm' Alıntı:
alıntı ''bir önceki mesajdaki arkadaşın dumanlısının maşallahı varmış bence bol seferli gelip 10-15 metre yapar''

oğuzhan bu karneyle o dumanlın kupa alır , tebrikler kardeş...

10-15 metre yapıp bol sefer yapan kuşlar kupa alıyorsa herkezin evinde vardır herhalde bu kupalardan :)
o oyuna ancak derece ya yüksek puan alınır diye tahmin ediyorum bugün hemen hemen herkesin yuvasında bu şekilde oynayan kuşlar var
ayrıca böyle 10 metre 20 metre diye nitelemekte yanlış bir bakıma kuş sahibinin gönlüne oynar

Geçen gün bir amca 5 metre bile yapmayan kuşun kendisini doyurduğunu söyledi bol seferli ama kısa kaçıyor
benim gönlüm olduktan sonra yemişim 50 metresini dedi, bir bakıma haklıda aslında
Hobi değil yarışma için besliyorsanız tabikide ötesini aramalısınız ama yok hobi gözüm gönlüm doysun diyorsanız o başka

gökhan kardeş ben kuşun ne kadar yaptığına değil nasıl yaptığına bakarım , o ayrı bir konu , 2012 eke yarışlarında ortalama 15 mt nin ya 2 altı ya 2 üstü olarak tamamlanmıştır, ve istanbulun her yerinde profesyonel olan veya olmayan çoğu yetiştirici bu yarışlara katılmıştır, buna rağmen sonuç ortada ! bol dan kastın 20 ve üstü olsa gerek , varsa öle kuşun sende anadolu yakasındasın bende pendikteyim kardeş, satarmısın bana izletip ?

Satılık kuş yok kardeşim ama izlemek istiyorsan bir çayımı içersin? uygunmudur?

neresindesin ist un

şuanda kocaeli üniversitesi onkoloji bölümünde yatıyorum 21 gün sonra kemoterapim bitince çıkacağım Allahın izniyle
forumu takip ediyorum 20 yıldır kopamadım güvercin ölene kadarda kopmayacağım :)
çıkınca adresimi göndereceğim uygunmudur

herhangibirgokhan' Alıntı:
şuanda kocaeli üniversitesi onkoloji bölümünde yatıyorum 21 gün sonra kemoterapim bitince çıkacağım Allahın izniyle
forumu takip ediyorum 20 yıldır kopamadım güvercin ölene kadarda kopmayacağım :)
çıkınca adresimi göndereceğim uygunmudur

allah saglık sıhhat versin her seyin gönlünce olmasını bir an evvel saglıgına kavusmanızı canı gönülden yüce rabbimden diliyorum

saygılar :tamam:

Gökhan bey geçmiş olsun.Rabbimden acil şifalar.
Öncelik sağlık(stresten uzak)..
Saygılar..

oyun kuşunun boynu ince uzun ve yerde iken dirsek uçları göğüsle bitişik olmaz....... kuşun cinsi basıksa busefer geniş ve bacak araları açık durur bacakları dolgun belirgin olur

kanat uçları birbirine yakın durur ama bazı kuşlar vardır kambur ve pısık durur oyunludur ama belli etmez gizler

yani her kuşun nasıl olduğu yerde tam belli olmaz eğer kuş alacaksak bu dediğim şartlardaki kuş mutlaka oyunludur

kızıl göz. şebap miski dönek karga bunlara dahil değildir

bunlar kendi tecrubeme dayanarak söylediğim yorumumdur eywallh

Ekli dosyalar

• oyunlu-güvercin-resimleri-9.webp
    oyunlu-güvercin-resimleri-9.webp
    79.3 KB · Görüntüleme: 2,346
  • images (5).webp
    images (5).webp
    7.8 KB · Görüntüleme: 2,112
  • Fotoğrafjt-0032_e1.webp
    Fotoğrafjt-0032_e1.webp
    34.1 KB · Görüntüleme: 2,180
  • images (4).webp
    images (4).webp
    1.6 KB · Görüntüleme: 2,181
  • Fotoğrafjt-0005.webp
    Fotoğrafjt-0005.webp
    165.8 KB · Görüntüleme: 2,274

Serkan Bey güzel yorumlarınız ve fotograflarınız için teşekkür ederiz.
Diğer yetiştiricilerimizdende fotograf ve tecrübelerini bu konu hakkındaki bekliyoruz.

oyunlu kuş alırken özellikle pazar mezat gibi yerlerde tecrubelerime dayanarak anlatıyorum şunlara dikkat edilmeli kuş içerde elden çekildiği zaman.....

1- geri geri giderek takla atıyorsa yüzde 99 sersemdir

2-eğer direkmen yukarı tavana çıkıyorsa sık takladadır eğer sık taklada değilse soyunda oyunu boşa çıkarma vardır

3-kuş taklayı ileri doğru giderek sağ sola yalpa yaparak oynuyorsa o kuş iyidir uçacak kuştur zaten özellikle ileri yalpa yaparak oynayan kuş mezatlarda pazarlarda az olur hatta olmaz

bunlar sadece benim tecrube ettiklerimdir pazarlarda bu 3 özelliğe dikkat eden kolay kolay sakata gelmez. eywallah

Ali bey merhaba, Geçmişte ben de böyle bir başlık açmıştım. Ama bir yol kat edemedim. Şimdi kendi kuşlarım üzerinde Konya da bu konuyu araştırmaya devam ediyorum. Sanırım şimdilik % 50 - % 60 yanılma payı ile elime aldığımda ve duruşları ile ne yapabilecekleri tahmin edebiliyorum. Ben bu yanılma ihtimali daha düşük biri ile Rahmetli dedemin zamanında tesadüf karşılaştım. Doktor olan bu kişi konya'dan tayin olmuş ve tam olarak bilgileri olmadığı içinde bir daha kendisine ulaşamadım. Ancak gerek iskelet yapısı, gerek kanat ve kuyruk tüyü yapısı, gerekse tırnak işaretleri, vb bir sürü işaretler bize kısmen de olsa yol gösterebiliyor. Örneğin, erkek kilolu ve yaşlı bir hayvanın sert olma ihtimali yüksek ancak oyunu da bir o kadar kısa olma ihtimali yüksek olabilir, ne var ki aynı özellikte dişi bir kuşta farklı olabiliyor.

MEHMET618' Alıntı:
Ali bey merhaba, Geçmişte ben de böyle bir başlık açmıştım. Ama bir yol kat edemedim. Şimdi kendi kuşlarım üzerinde Konya da bu konuyu araştırmaya devam ediyorum. Sanırım şimdilik % 50 - % 60 yanılma payı ile elime aldığımda ve duruşları ile ne yapabilecekleri tahmin edebiliyorum. Ben bu yanılma ihtimali daha düşük biri ile Rahmetli dedemin zamanında tesadüf karşılaştım. Doktor olan bu kişi konya'dan tayin olmuş ve tam olarak bilgileri olmadığı içinde bir daha kendisine ulaşamadım. Ancak gerek iskelet yapısı, gerek kanat ve kuyruk tüyü yapısı, gerekse tırnak işaretleri, vb bir sürü işaretler bize kısmen de olsa yol gösterebiliyor. Örneğin, erkek kilolu ve yaşlı bir hayvanın sert olma ihtimali yüksek ancak oyunu da bir o kadar kısa olma ihtimali yüksek olabilir, ne var ki aynı özellikte dişi bir kuşta farklı olabiliyor.
:asla:

s a varmı kusun ıçınıde gorebılen

yorumlarınız daha nelerdır arkadaslar

Ben kuşun tipinden taklacı olup olmadığını anlarım. Onun dışında seyretmediğim kuştan bişey anlamam. Kuş var on gün oynar sonra oyun bozar. Kanadının neresine bakıp anlayacam bu kuşun oyun bozacağını? Gözüne baksam iyi beslenmiş ama yağlanmamış her kuş şampiyon olacak gibi bakıyor bana.

Merhaba tüm merakçılara slm olsun . oyun kuşu meraklısı olan , oyun kuşuna gönül vermiş tüm arkadaşlara kardeşlerime abilerime Ustalara ve Üstatlara soruyorum ! OYUN KUŞU nu uçurmadan yerde kuşu tanıyan, tabiri cahise kuşu yerde okumak mümkün mü ?
yani kuşa baktığında
bu kuş hedefçidir
bu atşlıdır ama kısa mesafeder kapanır
bu kuş çok uzaktan atış yapar
bu kuş uzun kaçar
bu bol taklalıdır
bu kuş az taklalır
bu kuş yapışır şeklinde oyun kuşunu yerde okuyan varmıdır ???

s a varmı kusun
Merhaba tüm merakçılara slm olsun . oyun kuşu meraklısı olan , oyun kuşuna gönül vermiş tüm arkadaşlara kardeşlerime abilerime Ustalara ve Üstatlara soruyorum ! OYUN KUŞU nu uçurmadan yerde kuşu tanıyan, tabiri cahise kuşu yerde okumak mümkün mü ?
yani kuşa baktığında
bu kuş hedefçidir
bu kuş uzun kaçar
bu bol taklalıdır
bu kuş az taklalır

yani kuşa baktığında
bu kuş hedefçidir
bu kuş uzun kaçar
bu bol taklalıdır
bu kuş az taklalır

var kardeşim Eskişehir’e yolun düşerse tanışma fırsatın olur saygılarımla serhat serinyel

Geri