OYUN KUŞU'NU UÇURMADAN YERDE NE YAPACAĞINI SÖYLEYEN VARMIDIR ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan timko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 296
  • Görüntüleme Görüntüleme 70K
  • Etiketler Etiketler
    oyun kuşcuları
Re: OYUN KUŞU'NU UÇURMADAN YERDE NE YAPACAĞINI SÖYLEYEN VARM

kırıkkaleli metin' Alıntı:
s.a arkadaşlar. afederseniz ama bu işinde bo.........u çıkarttınız. hani yerde kuşun baktığında fiziki yapısı olsun tüy kalitesi olsun. bi fikir beyan edilebilir. ama görüyorum ki yerdeki havada harfiyen ne yapacagı ne yapmayacagı yazılıyorç güldürmeyin kardeşim. ben bu işi iyi bilirim. çekirdekten yetişmeyim. işimiz gücümüz kuş. ufak atın arkadaşlar. bunlara inananlar varmı bilemiyorum. ve bu şekildeki yorumlara neden izin veriyosunuz anlamıyorum. osman kardeşim. okadar bildiğine göre dünyanın en iyileri sendedir. nasıl olsa bir bakışta cigerini görüyosun .:))))))))

kainmisin kardeşim. sen başka şeylerede bakıyosundurç. fala bakıyonmu :)
.
....Aleykümselam kardeşim....
.
.hani yerde kuşun baktığında fiziki yapısı olsun tüy kalitesi olsun.diye yazmışsın yani okadar anlayabiliyorsun...senin kadar anlamak normal ..ama senden fazla anlaşılmasımı seni hayret ettiriyor...
.
.gül güzel kardeşim rahat ol...neşelendiğine sevindim..:))..beraber gülelim...
.
. ben bu işi iyi bilirim. çekirdekten yetişmeyim. işimiz gücümüz kuş....diye yazmışsınız......bende sizin tecrübeli olduğunuzu düşünüyorum....
.
...ayriyyeten..ALLAH sağlık sıhat ve afiyet versin...kuşlarınızda güzel, bu güne kadar iyi muhafaza etmişsiniz.
..BETONLAR..isimleride kuşların şekilleride uyumlu zannedersem..yani beton gibi kanat sesleri vardır..beton direk gibide dimdik çıkıyordur.arkalı önlü kanat çırparak güçlü ve şamatalı bir şekilde, oyunlarıda genelde standart tır. mesela perçemli koyu gök her seferinde aynı yönden geliyordur ,ilk fişeğinde nasıl oynadı ise, son seferlerindede aynısına yakın yapıyordur,yüksek sayılabilecek bir mevkide uçuyordur(kayık çekergibi ve sürekli kanat kullanıyordur) ve genelde seferlerarasındaki zamanlarıda birbirine yakındır(sefer zamanlaması)...takriben1metregibi yere yakın kalıyordur ve hemen her seferinde aynı mesafeye düşürü yordur.bu kuşu uçurdunmu bilmiyorum .ama uçmuş olsaydı bunları yapardı diye düşünüyorum...dişeleri hem daha yüksekte uçar hemde daha taklalı ve daha uzun giderler.ve seri hareket ederler..kuşlarının hedef merkezleri çok iyidir bence sadece indirmeleri birbirinden farklılık göstermektedir bence kuşların kanında bozdumanlıda olabilir...
.
.osman kardeşim. okadar bildiğine göre dünyanın en iyileri sendedir. nasıl olsa bir bakışta cigerini görüyosun .:))))))))
.diye yazmışsın....
.
.
....ben cerrrah değilim, güzel kardeşim içini gördüğümüz yok kuşun...bizim yaptığımız dikkatli incelemek o kadar...bütün insanlar özeldir zaten herkezinde kendi çapında muhakkak bi özelliği vardır
.
...dünyanın en iyisine gelince,,, belkide sendedir, neden olmasın???...bizde senin gibi kümesimize faydası olacak kuşları edinmeye çalıştık bilgimiz çerçevesindede sahip olmaya çalışıyoruz...(ALLAH ne nasip ettiyse onunla yetiniyoruz.).
.
...falada bakmıyorum bilgin olsun:)

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Lütfen Yorumlara biraz daha dikkat edelim.
Tamam bende aynı görüşte değilim osman abi ile,bana da komik geliyor tam metrajını,takla sayısı vermesi vs..
Ama yinede her türlü görüşe saygımız olması lazım.
Tabiki aynı görüşte olmayacağız,tartışacağız,ama herşey saygı çerçevesinde lütfen.

Osman abi bunlara nerelerine bakarak,neye göre bu kadar net tahminler yaptığını bizlerle paylaşabilirmisin?
.
.
..Osman abi bunlara nerelerine bakarak,neye göre bu kadar net tahminler yaptığını bizlerle paylaşabilirmisin?.
.diye yazmışsın...senin bu uslubun devam ederse pek paylaşmak istemem
.komik gelen fikirlerimin metodunu öğreneceğin zaman kahkahamı atacaksın!!
.
.yorumlara dikkat edelim demişsin ama lütfen sende biraz dikkat et

.
.(OYUN KUŞU'NU UÇURMADAN YERDE NE YAPACAĞINI SÖYLEYEN VARMIDIR)
.
.BU KONUNUN BAŞLIĞI BU .....Bir başlıkta ben atayım...(bu sitede kimse fikirlerini ve görüşlerini beyan edebilirmi).
hangi konu olursa olsun kimse edemez,,,, neden çünki herkez ukelalık derecesinde herşeyi biliyor ...tam paylaşmak için bir konu açıyor adamın hevesi kursağında kalıyor yada hiç alakasız bir konuda bi başkası pat diyo benim kuşlar daha iyi....neyse uzatmak istemiyorum...
.
...demekki biz kuşçuların birbirine zerre kadar saygısı yok..bunu kabül etmek gerekir.
.
.baskın olan kuşçuların baskı yapması normal fikirlerini metazori kabül ettirmek isteyenler illaki olmuştur tarihte...ama sessiz kaldıkça sıra sessiz olanlarada gelecektir....
...bu konuyla ilgisi yok genel olarak suskun kalıyoruz haklıya haklı diyemiyoruz...(haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.S.A.S.)
.
.herkez kendi köşesinde nemelazımlık yapmaya devaam etsin
.
.ama ben doğru bildiklerimi yapmaya doğru gördüklerimide söylemeye ALLAH izin verdiği sürece devam edeceğim...
.
.
....herkeze saygılarımı sunarım...ALLAHA emanet olunuz
.

gençosman^^' Alıntı:
Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Lütfen Yorumlara biraz daha dikkat edelim.
Tamam bende aynı görüşte değilim osman abi ile,bana da komik geliyor tam metrajını,takla sayısı vermesi vs..
Ama yinede her türlü görüşe saygımız olması lazım.
Tabiki aynı görüşte olmayacağız,tartışacağız,ama herşey saygı çerçevesinde lütfen.

Osman abi bunlara nerelerine bakarak,neye göre bu kadar net tahminler yaptığını bizlerle paylaşabilirmisin?
.
.
..Osman abi bunlara nerelerine bakarak,neye göre bu kadar net tahminler yaptığını bizlerle paylaşabilirmisin?.
.diye yazmışsın...senin bu uslubun devam ederse pek paylaşmak istemem
.komik gelen fikirlerimin metodunu öğreneceğin zaman kahkahamı atacaksın!!
.
.yorumlara dikkat edelim demişsin ama lütfen sende biraz dikkat et

Osman abi sana herkes katılmak zorunda değil kabul edersin ki.
Bende katılmadığımı hatta bana komik geldiğini ifade ettim.

Bende bunları bu kadar detaylı bilmenin imkanı olmadığı görüşündeyim.
Hele ki sen kuşun oyun yönünden tut,1 metre yere kalcağını,kaç dk da geleceğini yazıyorsun.

Belki dayandırdığın yerler mantıklı gelecek o yüzden neresine bakarak kac mt. oynayacağını yere kac cm kalacağını anladığını merak ettim.

.
.bu yazdıklarımızın yanısıra
.
.yerde bakarak kuşu bilmek hiç önemli bişey değildir yani kuşu uçurup görmedikten sonra bildiğininde bir önemi yoktur.
.
.ben kimsenin kuşunu anlatması taraftarı değilim çünki dilin kemiği yoktur
.
..kuşun oyununu kameraya çekersiniz paylaşmak isterseniz paylaşırsınız, yada kupalara hazırlarsınız ne oynarsa odur
.
..görüneni kimse inkar edemez ederse yüzsüzlük yapmış olur...
.
..kuşun kötü olduğunu düşünen kimse, daha iyisini uçurmak durumuyla gösterir...aksi halde kuşu yersiz bir biçimde eleştiremez
.
..sitemizde öncülük etsin oynayan kuşları kameraya çekelim.
.
..dilerseniz birde hakem heyeti oluşturalım..
.kuşlarımızı değerlendirelim...
.her şehirden bir hakem heyeti belirleyelim(yanlış anlaşılmasın heyet dediğim kuşa puan vermeyecek gözlem yapmak suretiylekameraya çekilmesine vesile olsun)herşehirde kamerası olan arkadaşımız illa vardır
.
..madem boş işlerle uğraşmayalım benim fikrim bu..
.
..daha sonrada oy vererek hangi videodaki kuş iyiyse sitemiz üyeleri belirlesin..
.
..kameradan kuşları değerlendirme imkanı olur, en azından masa muhabbetini bi nebze olsun kırmış oluruz
.
.
..yani birlikten kuvvet oluşturabiliriz....saygılarımla..

taklaci-guvercin-videolari/
Osman abi video bölümümüz zaten mevcut istersen bi göz atabilirsin.

Metin abinin yorumladığın kuşlarınında oyunları orada mevcut dilersen bir göz atabilirsin.

gençosman^^' Alıntı:
.
.
.yerde bakarak kuşu bilmek hiç önemli bişey değildir yani kuşu uçurup görmedikten sonra bildiğininde bir önemi yoktur.
.
.
..kuşun oyununu kameraya çekersiniz paylaşmak isterseniz paylaşırsınız, yada kupalara hazırlarsınız ne oynarsa odur
.
.
..kuşun kötü olduğunu düşünen kimse, daha iyisini uçurmak durumuyla gösterir...aksi halde kuşu yersiz bir biçimde eleştiremez
.
.
.her şehirden bir hakem heyeti belirleyelim(yanlış anlaşılmasın heyet dediğim kuşa puan vermeyecek gözlem yapmak suretiylekameraya çekilmesine vesile olsun)herşehirde kamerası olan arkadaşımız illa vardır
.
.
..daha sonrada oy vererek hangi videodaki kuş iyiyse sitemiz üyeleri belirlesin..
.
..kameradan kuşları değerlendirme imkanı olur, en azından masa muhabbetini bi nebze olsun kırmış oluruz
.
.

Teşekkür ederim,çok iyi bir öneri.
Hiç olmazsa bende havaların iyi olduğu günlerde kuş seyretme imkanı bulmuş olurum.

gençosman^^' Alıntı:
alidemirsmm' Alıntı:
genç osman bey şaşırıyorum bu yazılarınıza ! kimse oyun kuşunun yerde ne yapacağını bilemez , bakınca kanadından kuyrugundan perdahını ucup ucmadıgını gözünden kafasından paçasından ayağından ait olduğu yörenin nere oldugunu tahmin edeblirsiniz, bilebilirsiniz de demiyorum tahmin edbilirsiniz , siz ne taklasından ne mesafesinden bahsediyosunuz osman bey ? kimse birşey yazmıyor diye iyice abarttınız olayı ! yazdığınız hiçbir yorum tutmamış, hala yok sen kuşunu tanımıyorsun vs vs diyorsun , senin yaptığın yorumları herkes yapar kuşa bakınca , ama senin gibi herkes başarısız olur, takla sayısı sefr sayısı mesafe ... şaka mı yapıyorsunuz siz ? atarım oynayan işi bitmiş 4 tane kuş resmi , tahminini tutturamazsın ! utandırırım seni !
..
...şimmdi güzel kardeşim kimse bişey yazmıyor diye iyice abarttınız olayı !...diye yazmışsın..., iyki bişey söylemiyor kimse
...benim yorumlarım çıkmamış olsaydı ozaman nasıl hakaretler yazılırdı acaba merak ediyorum...!!....!!!
.
...atarım oynayan işi bitmiş 4 tane kuş resmi , tahminini tutturamazsın ! utandırırım seni !...
diye yazmışsın....at resimleri görebildiklerimi yorumlamaya çalışayım....diyeceğim ama !!!...
...senin güvenilir olduğuna bu saatten sonra pek inancım kalmadı....
...
...daha önceki yorumlarında yüzde50 bildiğimi söylüyorsun ama şimdiki yorumunda...(yazdığınız hiçbir yorum tutmamış,)....diyorsun... yani (yüzde 0) bilmişim....kuşlarınızın süper oluğunumu söyleseydim belkide ozaman yüzde100 biliyor olacaktım heralde..

% 50 yi bişeye dayanarak yazmadım arkadaşım ! sen klişe yazıyorsun sadece , şunu yapar bunu yapar , ayrıca sen benim kuşumu yorumlamadın ben senden öyle bir istekte bulunmadım karıştırdın galiba ! ayrıca birine bu kuş yerde ne yapar diyecek kadar da değişik düşünen biri değilim, kuş havada belli olur , sen yorumlamaya devam et , ha benim güvenilirliğimi sorgulamak senin haddin değil dikkat et yazdıklarına ! konu kuş , dışına çıkıp germe insanları ! 13 14 yaşlarında üyelerimiz var seni oraya yönlendirsinler oraya yaz yorumlarını burası senin kehanetlerinin dinleneceği yer değil , çok iyi biliyorsan önce yorumladığın kuşlar tutsun ! 10 15 takla 40 50 mt yazdıgın kusların alayı satılmıs dagıtılmıs o olmus bu olmus oynamamıs hala burda neyin peşindesin analamdım...

gençosman^^' Alıntı:
sarıkır4141' Alıntı:
ya anlayanlara helal olsun ama kuşun damarında iş olmadıktan sonra nasıl anlıcaksınız onu anlamadım yada nasıl anlıcaklar bir resim ekliyorum hiç uçurmadığım kuşlar duruşuna göre nasıl oynar hadi söleyin yorumlarınızı bekliyorum
ben ana babasını biliyorum kuşun neler yapıcağını öyle tahmin ediyorum siz bilmiyosunuz ana babayı nasıl oynar dye tarif edermisiniz?

saygılar

emre kalender
emre bu fotoğraf analiz yapabilmem için yeterli değil yavrularda tam seçici değil
...kuşlarında yavru sıfatının henüz kaybolmamasıda ....biraz analiz yapmamı etkiliyor ama ..genede bir iki kelime söylemeye çalışayım...
...1.kanat sesleri orta şeker kırık sesli sayılmaz
...2.uçurdunmu bilmiyorum ama arkadaki yavru ya oyun açmamıştır yada kaybolmuştur.
...3.öndeki eğik duran kuş3-4-5 takla ile oynamıştır
...4.arkada dik duran kuş sıka girerse problem yapar eve kolay gelemez
...5.öndeki kuş oyun açarken eğer kızgınllığa yakalanmaz ise rahat oyun açmıştır...mesela 3.4.uçuşunda takla çvirir,15-20 güne kalmaz oyun söker 1 ayı ytamamlamadan sefere girebilir
...6.yanlız biraz geç uçurmaya başlarsan kuş kızgınlığa çabuk girer oyun açmasıda sıkıntılı olabilir
...7.1 metreye yakın yere yaklaşır
...8.15-20 metre fişek yapar
...9.devamlı uçarsa kolay kolay oyun bozmaz....2-3gün uçmaya ara verilirse......yada günde 2-3kez kaldırılırsa oyununu bozmaya başlar..yada es geçmeye başlar tekrar eşe atılırsa kızgınlığı geçene kadar salık oynar yada oynamaz...ama kızgınlığı geçtiğinde eğer fazla bunaltılmadan uçurulursa tekrar oyuna döner ama keyfi yerinde olması gerekir...
......ana babasına gelince ...kuşların illa anne babası gibi oynayacaklar diye bir kaide yok...
..
..
.ama dediğim gibi foto birraz yetersiz
isteyen arkadaşlar oynamış bir kuşun fotoğraflarını atabilirler

:ckmk: :ckmk: :ckmk: :ckmk: :ckmk: :ckmk: :ckmk:

yorumlara bak baba :) hep ortalama , tabi bu öncedendi, kimse ciddiye alıp cevap yazmayınca osman bey abarttı işi çöküş mesafesi takla sayısı mesafe sefer sayısı , hatta sefer aralığı belirtmeye başladı :))) yav ne diyim bilmiyorum ki , bu kuş içinde ne kadar değişik arkadaşlar var sayısını aklımda tutamıyorum, ne değişik bi camia ne garip ruh hali anlayamadım, bu tarz yetiştiriciler varken Allah sonumuzu hayır ede....

alidemirsmm' Alıntı:
gençosman^^' Alıntı:
sarıkır4141' Alıntı:
ya anlayanlara helal olsun ama kuşun damarında iş olmadıktan sonra nasıl anlıcaksınız onu anlamadım yada nasıl anlıcaklar bir resim ekliyorum hiç uçurmadığım kuşlar duruşuna göre nasıl oynar hadi söleyin yorumlarınızı bekliyorum
ben ana babasını biliyorum kuşun neler yapıcağını öyle tahmin ediyorum siz bilmiyosunuz ana babayı nasıl oynar dye tarif edermisiniz?

saygılar

emre kalender
emre bu fotoğraf analiz yapabilmem için yeterli değil yavrularda tam seçici değil
...kuşlarında yavru sıfatının henüz kaybolmamasıda ....biraz analiz yapmamı etkiliyor ama ..genede bir iki kelime söylemeye çalışayım...
...2.uçurdunmu bilmiyorum ama arkadaki yavru ya oyun açmamıştır yada kaybolmuştur.
...5.öndeki kuş oyun açarken eğer kızgınllığa yakalanmaz ise rahat oyun açmıştır...mesela 3.4.uçuşunda takla çvirir,15-20 güne kalmaz oyun söker 1 ayı ytamamlamadan sefere girebilir
...6.yanlız biraz geç uçurmaya başlarsan kuş kızgınlığa çabuk girer oyun açmasıda sıkıntılı olabilir
...9.devamlı uçarsa kolay kolay oyun bozmaz....2-3gün uçmaya ara verilirse......yada günde 2-3kez kaldırılırsa oyununu bozmaya başlar..yada es geçmeye başlar tekrar eşe atılırsa kızgınlığı geçene kadar salık oynar yada oynamaz...ama kızgınlığı geçtiğinde eğer fazla bunaltılmadan uçurulursa tekrar oyuna döner ama keyfi yerinde olması gerekir...
......ana babasına gelince ...kuşların illa anne babası gibi oynayacaklar diye bir kaide yok...
..
..

yorumlara bak baba :) hep ortalama , tabi bu öncedendi, kimse ciddiye alıp cevap yazmayınca osman bey abarttı işi çöküş mesafesi takla sayısı mesafe sefer sayısı , hatta sefer aralığı belirtmeye başladı :))) yav ne diyim bilmiyorum ki , bu kuş içinde ne kadar değişik arkadaşlar var sayısını aklımda tutamıyorum, ne değişik bi camia ne garip ruh hali anlayamadım, bu tarz yetiştiriciler varken Allah sonumuzu hayır ede....
.
. :ckmk: :ckmk: :ckmk: :ckmk: :ckmk: :ckmk: :ckmk:
KARDEŞ HAKKINI HELALET yanlış alıntı yapmışım insanlık hali
.
.
...bu arada neşelendirdiğime sevindim

alidemirsmm' Alıntı:
gençosman^^' Alıntı:
sarıkır4141' Alıntı:

saygılar

emre kalender
..
..

.
.sen birde cevap verdikleri zaman neler söyliyeceğim sıkı dur...
.
..
..kardeş tekrar hakkını helal et küçük bir yanlışlık yapmışım inşallah düzeltmişizdir...
.
.şakayı bir kenara bırakırsak tabiki kimse kimsenin fikirlerine katılmak zorunda değil..
.
..sizin yüzde 20 bilinir tezinizede saygı duyuyorum..
...tekrar hakkını helal et kardeş

helal olsun problem değil , ben daha başka yorum yapmıyorum , herkes bildiğiyle yaşasın ne diyelim

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
http://www.kuscular.org/taklaci-guvercin-videolari/
Osman abi video bölümümüz zaten mevcut istersen bi göz atabilirsin.

Metin abinin yorumladığın kuşlarınında oyunları orada mevcut dilersen bir göz atabilirsin.
var kardeşim biliyorum ama benim yapmak istediğim bütün site olarak beraber birşeyler yapalım...
...
..ben videodaki kuşlara yorum yaparım ama yanlış anlaşılma veya taraf tutmak gibi gözükmesin video çekilen kuşlarımızı en azından sitemizden tarafsız insanlarda gözlemci olarak katılır

..çekilen vidooları kuş sahibi haricinde 1-2 kuş sever arkadaşlarda izlesin
.
..hem birbirimizi tanımış oluruz..
.
..daha sonra videoları hep beraber yorumlarız.
.
..sitede bulunan kardeşlerimizde oylama sonusu kuşları derecelendirmiş oluruz
.
..yarış kuşlarına nasıl puanlanacağı hakkındada sitemizdeki üyelerimiz bilgi sahibi olmuş olurlar

cevdet özbayer' Alıntı:
gençosman^^' Alıntı:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Teşekkür ederim,çok iyi bir öneri.
Hiç olmazsa bende havaların iyi olduğu günlerde kuş seyretme imkanı bulmuş olurum.
.
.cevdet abimiz gibi zamanı uygun olan iştirakçilere ihtiyaç olur
.
..bende imkanlarım dahilinde davet edilmek suretiyle yardım etmeye çalışırız
.
..bizim yapmak istediğimiz şahibeye mahal vermeden şeffaf bir biçimde iyi kuşu olanları ve iyi kuşçu olanları ortaya çıkarmak

S.A OSMAN KARDEŞİM. SIRF MUHLEFET OLSUN DİYE SÖYLEMİYORUM. GERÇETEN. EMİN OL SENİN O KUŞUM İÇİN YAPTIĞIN DEĞERLENDİRME KUŞLA VALLAHİDE BİLLAHİDE ALAKASI YOK. NEYSE BEN DÜŞÜNCELERİMİ YAZDIM. BAŞKADA YAZMIYAACAKTIM. SADECE SENİ BİLGİLENDİREYİM DEDİM. BEİM KUŞTA TUTMADI TEZİN. :)))))))

S.A OSMAN KARDEŞİM. SIRF MUHLEFET OLSUN DİYE SÖYLEMİYORUM. GERÇETEN. EMİN OL SENİN O KUŞUM İÇİN YAPTIĞIN DEĞERLENDİRME KUŞLA VALLAHİDE BİLLAHİDE ALAKASI YOK. NEYSE BEN DÜŞÜNCELERİMİ YAZDIM. BAŞKADA YAZMIYAACAKTIM. SADECE SENİ BİLGİLENDİREYİM DEDİM. BEİM KUŞTA TUTMADI TEZİN. :)))))))
.
...Aleyküm selam kardeşim
.
..sağlık olsun kardeşim
.
..biz genede uçurarak anlamaya çalışsak daha isabetli olur...
.
...yorumlarımız isabet li olmuş olsada, olmasada bu kuş uçurulup oynadıktan sonra belli olur gerçeğini değiştirmez
.
..Yani benim veya başka arkadaşların yorumları sadece fikir beyan etmekten ileri gitmez
.
..

s.a arkadaşlar

ben şahsıma. iyi yada kötü bir kuşçuyum sizim gözünüzde ne isem bilmiyorum.

ama şu da bir gerçektir herkez iyi kötü bilir beni çok kuş uçurruum amma iyi amma kötü oyatırım.
vede uzun yıllardır nesil beslemekteyim. yaklaşık 7 senedir hiç ayırmadığım eş kuşlarım var devamlı yavru alırım. artık ciğerlerini bildiğim halde dile kolay 25 seneden fazladır bu kuşlardan uçurrum. halen her çıkan yavruda bu neyapacak diyorum. artık bu konunun yorumunu size bırakıyorum.

şunu söylemek istiyorum. burdan yeni hevesli arkadaşlar için bu işi öğrenmek çözmek isteyenler için.
bu işin sırrı uçurmak sadece uçurmak. ali şunu dedi veli bunu dedi bunları bırakın. bu işin sırrı kuş uçurmak
burdan en güzel ögreneceniz olay. mesala bir hastalık için bir ilaç ismi gibi vb. şeyler.
ama çok güzel dostluklar da edinebiliriz yanısıra kalitelide düşmanlarınız olur.

herkeze selamlar

oyun kuşunu uçurmuyacaksan demekki damızlık için bakıyorsundur o zaman kuşları zamanın oldukça dışarı çıkırman lazım ve temizliklerine dikkat et

şunu söylemek istiyorum. burdan yeni hevesli arkadaşlar için bu işi öğrenmek çözmek isteyenler için.
bu işin sırrı uçurmak sadece uçurmak. ali şunu dedi veli bunu dedi bunları bırakın. bu işin sırrı kuş uçurmak
Metin Abi bu sözleriniz oyun kuşu konusunda en önemli gerçek bence de.
Bir kümes ziyareti sırasında yıllardır baba-oğul iki ayrı kümeste kuş besleyen ve uçuran bir abimize sorulmuştu.
-Abi sizde mi babanızda mı daha iyi kuşlar var. diye,
-UÇURANDA... demişti.
Yine yaşı 60 yıldır kuş uçuran bir ustamızdan alıtılayayım:
" Ben Türkiye'de kuştan en iyi anlayan adamım. Ama, atacaksın onu havaya..."

.
...ben yaptığım yorumların arkasındayım çok yanıldığımı düşünmüyorum
.
...ama ben veya bir başkası yüzde yüz tahminini tuttursa da hiçbir önemi yoktur ..çünki sadece tahminden ibarettir
.
...tahminin ise gerçek karşısında hiçbir hükmü yoktur
.
...kuşu öğrenmenin en doğru yolu uçurup altında beklemek ve sonucu gözlemlemekle nolur
.
...saygılar

gençosman^^' Alıntı:
.
.
...ama ben veya bir başkası yüzde yüz tahminini tuttursa da hiçbir önemi yoktur ..çünki sadece tahminden ibarettir
.
.
...kuşu öğrenmenin en doğru yolu uçurup altında beklemek ve sonucu gözlemlemekle nolur
.
...saygılar
gençosman^^' Alıntı:
Khalid' Alıntı:
Pekâlâ o halde sorumu yenilemek istiyorum.
Bu tahminleri neye dayanarak geliştiriyorsunuz abi.
Fotoğraftan kuşlarla ilgili nasıl tahmin yürütüldüğünü merak ediyorum.
Usul ve kriterlerinizi bizlerle paylaşabilir misiniz?
Khalid

Khalid' Alıntı:
gençosman^^' Alıntı:
.
.
.
.
.
...saygılar
gençosman^^' Alıntı:
Khalid' Alıntı:
Pekâlâ o halde sorumu yenilemek istiyorum.
Bu tahminleri neye dayanarak geliştiriyorsunuz abi.
Fotoğraftan kuşlarla ilgili nasıl tahmin yürütüldüğünü merak ediyorum.
Usul ve kriterlerinizi bizlerle paylaşabilir misiniz?
Khalid
.
.
.fotodan bakıp kuştan anlamak.......!!!!
.
...iyi oyun kuşunu yerde anlayanlar vardır
anlayanlar vardır ama bunu anlatması zordur
çünki anlatsakta içinde olmayan arkadaşlar genede anlamayacak ......diye yazmıştım bu konunun 9.sayfasında ..
.
...
...bu mevzu çok uzar gider ve çok polemiğe açık bir mevzu..
.
..dediklerimden anlayacak arkadaşların olacağı gibi anlamayan arkadaşlarlada gereksiz tartışmalara girmek istemiyorum..
.
..dolu bardak ne kadar su alırsa herşeyi biliyorum zannedenlerde o nebze anlaya bilirler
.
..usül ve kriterler konusunda birkaç kelime söyleye bilirim.....

...
.
...25 senedir ne kümesimde nede havada kuşum eksik olmadı...
.
...çok kuş uçurdum ...çok kuş izledim..çok kuş seyrettirdim...
.
...oyun açtırırken kuş yere inene kadar gözümü kuştan hiç ayırmadım...
.
...kuşlan yattım kuşlan kalktım... daha gençken soğuklarda uçurduğum kuşlar aklıma geliyor içim sızlıyor
.
...kuşların bütün hareketlerini ve fiziksel özelliklerini kayıt ettim kimde kuş uçuyor dediyseler erinmedim gittim seyrettim. kim davet ettiyse kuşlarını analiz ettim...çok dinledim çok ....masalıda dinledik gerçek hikayeleride...tabi gittiğim heryerde gördüğüm her kuşta dinlediğim her hikayede kendimize birpay çıkardık elhamdülillah...
.
.20 sene evvel sincan fatihte çok iyi dene bilecek kuşlar uçurdum...2 senede 7 sefer kuşlarım çalındı.
.
.her kuşların gitmesiyle yenilerini daha iyilerini nasip etti YARATAN ...daha iyilerini uçurdum ALLAHA şükürler olsun
.
..memleketimiz ankara olduğu için hem usta kuşçu bulması zor olmadı hemde usta kuş bulması...
.
...benim sırrım şu::
.
...duyduğum kimseye inanmadım ama hiç kimsenin söylediklerinide yabana atmadım......kendim denemek ve not almak suretiyle her seferinde kendimi geliştirdim...ve bazı olmassa olmaz kıriterler oluşturdum...
.
.
.son 10 senedir profosyonel olarak kuşçuluk yapmaktayım çok yarışa katıldım halende yarışlara kuş hazırlamaktayım 10 sene içinde belki 100 tane kupalara cevap verecek kalitede kuş uçurdum belki 200 tane kuşumu şahin aldı ama ne hikmetse bir türlü istediğim standartlarda kuş puanlatamadım....
.
...ama en sonunda öğrendimki ...ALLAH Nasip etmedikten sonra bırak kuşu kupaya uçurmayı, kümesi bile açamazsın.
.
...bu güne kadar hiç kimseye bende iyi kuş var ben iddağlıyım demedim hiç kimseyede ben kuştan anlarım demedim
.
...genede demiyorum herkezde daha iyisi çıkabilir...
.
...kimseyi kırmak istemiyorum bence bu konununda uzaması çok sağlıklı değil..bi arkadaşında dediği gibi .bence de hiç gereği yok bu konuyu kapatalım çok insan üstümüze gellicek. ve gereksiz polemilere girilecek...
.
..daha öncede dediğim gibi kuştan yerde veya elde anlamanın kimseye faydası olmaz ...uçurup öğrenmek en doğrusu
.
.selam edelim saygılarımla...

fotodan bakıp kuştan anlamak.......!!!!
.
...iyi oyun kuşunu yerde anlayanlar vardır
anlayanlar vardır ama bunu anlatması zordur
çünki anlatsakta içinde olmayan arkadaşlar genede anlamayacak ......diye yazmıştım bu konunun 9.sayfasında ..
.
...
...bu mevzu çok uzar gider ve çok polemiğe açık bir mevzu..
.
..dediklerimden anlayacak arkadaşların olacağı gibi anlamayan arkadaşlarlada gereksiz tartışmalara girmek istemiyorum..
.
..dolu bardak ne kadar su alırsa herşeyi biliyorum zannedenlerde o nebze anlaya bilirler
.
..usül ve kriterler konusunda birkaç kelime söyleye bilirim.....

.
...25 senedir ne kümesimde nede havada kuşum eksik olmadı...
.
...çok kuş uçurdum ...çok kuş izledim..çok kuş seyrettirdim...
.
...oyun açtırırken kuş yere inene kadar gözümü kuştan hiç ayırmadım...
.
...kuşlan yattım kuşlan kalktım... daha gençken soğuklarda uçurduğum kuşlar aklıma geliyor içim sızlıyor
.
...kuşların bütün hareketlerini ve fiziksel özelliklerini kayıt ettim kimde kuş uçuyor dediyseler erinmedim gittim seyrettim. kim davet ettiyse kuşlarını analiz ettim...çok dinledim çok ....masalıda dinledik gerçek hikayeleride...tabi gittiğim heryerde gördüğüm her kuşta dinlediğim her hikayede kendimize birpay çıkardık elhamdülillah...
.
.20 sene evvel sincan fatihte çok iyi dene bilecek kuşlar uçurdum...2 senede 7 sefer kuşlarım çalındı.
.
.her kuşların gitmesiyle yenilerini daha iyilerini nasip etti YARATAN ...daha iyilerini uçurdum ALLAHA şükürler olsun
.
..memleketimiz ankara olduğu için hem usta kuşçu bulması zor olmadı hemde usta kuş bulması...
.
...benim sırrım şu::
.
...duyduğum kimseye inanmadım ama hiç kimsenin söylediklerinide yabana atmadım......kendim denemek ve not almak suretiyle her seferinde kendimi geliştirdim...ve bazı olmassa olmaz kıriterler oluşturdum...
.
.
.son 10 senedir profosyonel olarak kuşçuluk yapmaktayım çok yarışa katıldım halende yarışlara kuş hazırlamaktayım 10 sene içinde belki 100 tane kupalara cevap verecek kalitede kuş uçurdum belki 200 tane kuşumu şahin aldı ama ne hikmetse bir türlü istediğim standartlarda kuş puanlatamadım....
.
...ama en sonunda öğrendimki ...ALLAH Nasip etmedikten sonra bırak kuşu kupaya uçurmayı, kümesi bile açamazsın.
.
...bu güne kadar hiç kimseye bende iyi kuş var ben iddağlıyım demedim hiç kimseyede ben kuştan anlarım demedim
.
...genede demiyorum herkezde daha iyisi çıkabilir...
.
...kimseyi kırmak istemiyorum bence bu konununda uzaması çok sağlıklı değil..bi arkadaşında dediği gibi .bence de hiç gereği yok bu konuyu kapatalım çok insan üstümüze gellicek. ve gereksiz polemilere girilecek...
.
..daha öncede dediğim gibi kuştan yerde veya elde anlamanın kimseye faydası olmaz ...uçurup öğrenmek en doğrusu
.
.selam edelim saygılarımla...

Osman yiğenim,yapmış olduğun tahminler isabetli veya değil ama cidden bu tahminleri yapmak için bir kuşçuda epeyce bilgi birikimi olması gerekiyor,benim şahsi görüşüme görede sendeki bilgi birikimide epeyce yerinde.

Yapmış olduğun tahminler tutsada tutmasada bu yazıları yazma cesareti gösterdiğin için seni kutlarım,tebrik ederim.

Koskoca metoroloji istasyonları bile ellerinde son teknoloji aletleri ve uydular olduğu halde hava tahminlerinde zaman zaman yanılabiliyorlar,senin yazdıkların bunların yaptıklarının yanında devede kulak bile değil,genede bu ortamı bilmen gerekirdi,sen tahminlerinde %100 isabetli olup yazsaydın bile illaki sana karşı yazanlar çıkacaktı,keşke bu tahminlerde bulunupda hiç yazmasaydın, senin için çok daha iyi olurdu,neyse bu kadarınada şükür.

Şuna inanıyorumki havadaki kuştan sen bu işi bildiğini iddia eden bir çok kuşçudan daha iyi anlarsın,hani boynuz kulağı geçer derlerya işte benim oğlum Burak'da buişten benden çok daha iyi anlıyor,çünkü benim gözlerim sizler gençler kadar iyi görmüyor,sizler kadar kulaklarımda iyi duymuyor artık.

Ben bu siteye veya başka sitelerede zaman zaman yazı yazıyordum ama benim çocuğum yaşındakiler benim yazdıklarımdan rahatsız oldularki bana olmadık şekilde cevaplar yazdılar,şimdilerde bu gençlerle muhatap olmamak için yazmamaya çalışıyorum,daha doğrusu münakaşa çıkacak diye yazmaya korkuyorum.

Senin yorumlarını beyenmeyen kuşçular seni aleni tenkit edeceklerine telefonla sana ulaşıp nazikce seni ikaz etselerdi dahamı kötü olurdu ?
Şimdi benim bir önerim olacak,daha önce Muharrem ile bu mevzuyu görüşmüştük,hamamönündeki güvercin derneğinde ankaralı güvercinciler biraraya gelip hem tanışsalar hemde sohbet etseler nasıl olur ?

Selam ve sevgilerimle.

cevdet özbayer' Alıntı:
.

Yapmış olduğun tahminler tutsada tutmasada bu yazıları yazma cesareti gösterdiğin için seni kutlarım,tebrik ederim.

Şimdi benim bir önerim olacak,daha önce Muharrem ile bu mevzuyu görüşmüştük,hamamönündeki güvercin derneğinde ankaralı güvercinciler biraraya gelip hem tanışsalar hemde sohbet etseler nasıl olur ?

Selam ve sevgilerimle.
.
.bencede çok güzel olur cevdet amca ALLAH Razı olsun iyi düşünmüşsünüz
.
..sitedeki arkadaşlarda üstlerine düşen görevi yapsınlar güzelbi ilan versinler ankarada tanışmak isteyen bütün arkadaşlarla bi sohbet edelim....
..
.. ömer kardeşimde böyle bi toplanalım demişti daha evvelden ama kısmet
.
. bikaç başlıkla hepberaber konularadı bi masaya yatırırız...
.
.
...örneğin ankarada federasyon işini konuşalım ve kuşçuluğun gelişmesi için neler yaparız bi değerlendirme yaparız ama sitedeki arkadaşlarla bi format hazırlarsak daha faydalı olur kanısındayım
.
..en azından hoş sohbet ederiz

Çok güzel fikirler,düşünceler çıkıyor sizlere katılıyorum lakin bunlar farklı konular ve farklı konu başlıkları açılarak onun altında konuşulması gereken konular.Lütfen bu başlık altında başlıkla ilgili yorumlarımız var ise onun ile ilgili konuşalım.

Diğer güzel düşünceleriniz içinde forumun gerekli bölümlerinde gerekli başlıklar açarak onun altında konuşalım ki karışıklık olmasın.

Merhaba, ben öyle bir insanla yıllar önce bir dostumuzun aracılığı ile tanıştım. Hayvanın kanatlarındaki ve paçalarındaki tırnak izinin yanı sıra kafa yapısı ve beden yapısı ile yorum yapabilen biriydi. İnanın yorumları beni büyülemişti. Bu kişi Konya Tıp fakültesinde bir doktormuş. Ancak tayin olmuş. Tayin olduğu yerde de emekliye ayrılmış. Kendisini bulamadım, ancak bu bilgilere haiz insanların var olduğunu düşünüyorum. Ben de bu yönde araştırma içindeyim, hatta 2 yıl önce yine burada bir başlık açtım, ancak bir yol kat edemedim. Hala arayışım devam etmekte ve kendi kuşlarım ve etraftaki arkadaşların kuşları üzerinde çalışma yapmaktayım

bence anlayan münecimdir

Khalid' Alıntı:
kuscu_marik' Alıntı:
kuscu olacak genç kusakların kafalarının karıstırlması yerine daha da gerçekci olmak gerek

kus sekil semal tip olarak ısık verebilir ama o bile yanıltıcıdır böyle seyleri okurken geldigimiz noktanın ne kadar düşündürücü oldugu görülüyor kahin olmak gerek kusun içini görmek kimsenin elinde degil kanatı söyle olsa böyle oynar ayagı kısa olsa söyle oynar gözüne bak arsın gözü böyleyse su sekil oynar yanlıs seyler bana göre kendimizi kandırmayalım havada olana görünene bilinene bakalım sayılan kanat sekil kas göz kıriterleri pek çok kusda görülmüş ama bir sey yapmadıgıda bilinenlerdir kusun neyi varsa içindedir diyen varsaki

ben kusun İÇİNİ DE görüyorum o zaman inandırıcılıgı olur bu anlattıklarım kendimle alakalı düşüncelerim benim inandıklarım benimle alakalıdır bos seylerle ugrasıyoruz BU UGRASDA NE KUSUN İÇİNİ GÖREBİLEN NEDE BU UGRASI TAM MANASIYLA ÇÖZENİ VARDIR

SAYGILAR
Muharrem Abi biz havada anlamıyoruz yerdekinden hatta fotoğraftaki duruşundan bile anlarım diyen birini duyunca da haliyle heyecanlanıyoruz. İnşallah Osman Abi cevap yazar da en azından benim bu konudaki merakım hafifler... :utangac:
Selamlar
Khalid

Geri