OYUN KUŞU'NU UÇURMADAN YERDE NE YAPACAĞINI SÖYLEYEN VARMIDIR ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan timko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 296
  • Görüntüleme Görüntüleme 70K
  • Etiketler Etiketler
    oyun kuşcuları
Re: OYUN KUŞU'NU UÇURMADAN YERDE NE YAPACAĞINI SÖYLEYEN VARM

demek bu kadar basıtmıs hay zekanla bın yasa emı.senın gıbı ustalarım oldugu muddetce sırtım yere gelmez.

osman bey görüşlerinize hayran kaldım.Burada bilgilerinizi paylaştığınız için size teşekkür ederim.Bende birkaç resim koyuyorum yorumlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

• S6301895.webp
    S6301895.webp
    298.1 KB · Görüntüleme: 1,074
  • S6301395.webp
    S6301395.webp
    1.7 MB · Görüntüleme: 1,104
  • S6301337.webp
    S6301337.webp
    137.6 KB · Görüntüleme: 1,085

Ekli dosyalar

• S6301102.webp
    S6301102.webp
    579.5 KB · Görüntüleme: 1,077
  • S63013222.webp
    S63013222.webp
    5.3 MB · Görüntüleme: 1,060

İYİCE KOMEDİYE DÖNDÜ BU İŞ.BAKALIM SONU NEREYE VARACAK. :ckmk:

kuzey kutbunda yaşayanların muz hakkında hiç bir fikri olmaması muzun hiç var olmadığı anlamına gelmez bu antartikalı arkadaşların sorunu denk gelselerde bilselermiş keşke.bu usta işide her yerde denk gelen bişey değil kırk yılın başı bide şanslıysanız karşınıza cıkar bu tarz insanlar bunlarda tanımamak bence tanıyamayanları eksisi.yıllarca iyi kuş aradım ama yanlış yaptığımı cok sonra anladım lazım olan iyi bir ustaymış.

huseyiin' Alıntı:
kuzey kutbunda yaşayanların muz hakkında hiç bir fikri olmaması muzun hiç var olmadığı anlamına gelmez bu antartikalı arkadaşların sorunu denk gelselerde bilselermiş keşke.bu usta işide her yerde denk gelen bişey değil kırk yılın başı bide şanslıysanız karşınıza cıkar bu tarz insanlar bunlarda tanımamak bence tanıyamayanları eksisi.yıllarca iyi kuş aradım ama yanlış yaptığımı cok sonra anladım lazım olan iyi bir ustaymış.
hüseyın kardes muz oynarmı bılmıyorum ama ogrenemedım gıttı yerde duran kusa not vermeyı.bazı arkadaslar yerde duran kusa oyun biçebiliyorlar onu anlamaya calısıyoruz bu baslık altında.bıldıgım kadarıyla muz oynamaz ama yıyenı oynatır dıyorum ben :D herkesın fıkrıne saygı duymak gerekır gercı ama akibettir ki her fıkre saygı duymak tam aksıne ınsana cok sey kaybettırır.yerde duran kusa oyun bakımından degıl eger bılgı sabı ıse kısı SOY yada IRK bakımından not verılır dıye bılıyorum ben.yanlısım varsa duzeltılsın lutfen.ıllede dogrucu benım seklınde bır tasavvurum yok.guzel bır konu baslıgı altında guzel fıkırler paylasılıyor ne guzel.yifffuuu :D

bilgi bildiğin yere kadar kadirdir. BİLMEYENLER ÖĞRENSİN ÖĞRENMEK AYIP DEĞİL..

sevgili arkadaşlar tam manası ile performansı yerde çözmek mümkün değildir.. zaten Osman arkadaşta sadece tahmin ediyor.. benim fotolarda % 40-50 gibi başarılı oldu buda normaldir.. iyi bir gözlemci olabilir..
Tahminlerini dayandırdığı bir kaç basit püf noktası vardır muhakkak.. neler olabilir.. uzun kısa bacak,yılan boyun küt boyun veya kısa boyun,gözler,kanat telekleri duruş gibi vs. olabilir..

dalga geçmek yerine osman abiyi kutlamak lazım bence
osman abi bilgisiz olsa sizce tahmin edebilirmi kuşların oyun tarzını
tahminler tutmayabilir ama
tahmin etmek kolay değil bence
saygılar

bu iş tahminle olsayıdı ne güzel olurdu.aslında su bir gerçekki kusçu beslediği ve vakıf olduğu kusları hakkında kusunun dedesini atasını anasını babasını ucurupda öğrenmisse yerde de olsa yorum yapar kusun ne yapacağını kestirir,kanadının bir hareketinden bakısından birseyler çıkartıp ahkam kesebilir.buna katılırım.Amaaa bir baskasının kusuna bakarak hele hele resmine bakarak yorum yapılırsa hele hele oyun tarzı döktürülürse o işe anca güler geçerim.bizimde yaptığımız bu.kimse ile dalga geçmiyoruz.bilakis yanlısı ortaya çıkartıyoruz bir nevi.bunu yaparkende kullandığımız uslup sıkıcı gelmiş olabilir ama dalga geçmek yok.olurmu ole şey kardesim. :) ya oraokuldan bu yana kus hobim devam ediyor belki biz bilemedik bazı seyleri belki bir püf noktası vardır dedim bize öğretin dedim çok sey mi istedim.kus istemedik bilgi istedik daaa :) zaten kusumuz karga birde cahilliğimiz var ne edecez bilemiyorum.bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp.

davut abi söylediklerine aynen katılıyorum
dediğin gibi ancak kuşcu kendi beslediği soyunu bildiği kuşlar hakkında yorum yapabilir
abi sen dalga geçiosun demek istemedim yanlış anladın galiba

abi bu arada niye bozdumanlılarına hakaret ediyosun
sen karga görmemişsin :))))

saygılar

İlginç tahminler var :)
Ama lütfen resim koyup bu oynarmı demeyi bırakalım :)

Nerelerine bakıyoruz şimdi yerde anlamak için :)

Kus arada bir efkarlanir onuda ucucu sanar cogu.
sonra niye oynamiyor der elinden cikarir.
tahmin gücüm kuvvetli.
3 cesit kus resmi koyun 3 ayiriyim size
hic bir bagim ustaligim yok.ustasiylada yarisirim.
demem icin bir süre gecmesi gerek :)

Merhaba,
oyun kuşu yerde hiçbirşey yapmaz havada yapar :evet:

ya arkadaşlar havada çözdükte yeri kaldı çözen varsa helal olsun ?

bu benim fikrim bana inandırıcı gelmiyor yerde çözeni, eskiden bir kuş uçurmuşuzdur o hayvan güzel oynamıştır ona benziyen hayvanlar görünce bu şöyle yapabilirderiz tamamen duygusal hayvanla karşı karşıya gelirsin biraz albenilidir hepsi bu bence .yerde çözme işi biraz bana ters geliyor.

Saygılarımla,

Ramazan ABA

İSTANBUL DA HER MEZATTA BU TARZ SÖYLEMLERDE BULUNAN BİR ÇOK KUŞÇU VAR.BEN KUŞÇULUĞA HAYATINI VERMİŞ BİR İNSANIM BU TARZ KELİMELER DUYUNCA ARTIK SADECE GÜLÜYORUM.YAKLAŞIK İKİ AY ÖNCE KUŞUN PİRİYİM DİYEN BİRİNİN KÜMESİNE GÖTÜRDÜ BİR ARKADAŞ BENİ.USTASIYMIŞ.....HEM USTASI,HEM KENDİSİ KUŞUN KAÇ TAKLA İLE KAÇ METRE OYNAYACAĞINI BİLİYORMUŞ.....TABİ Kİ LAFTA.BESLEDİĞİ KUŞLARI GÖRÜNCE İÇİMDEN ŞÖYLE DEMEK GEÇTİ: MADEM KUŞTAN BU KADAR ANLIYORSUNUZ BU ELİNİZDEKİLER NEDİR?HİÇMİ OYNAYAN KUŞ DENK GELMEDİ SİZE DE ALMADINIZ KÜMESİNİZE BU KARGALAR İLE UĞRAŞIYORSUNUZ.... ''.BU LAFI SÖYLEMEDİM AMA KUŞLARINI BEĞENMEDİĞİMİ SORDUKLARINDA SÖYLEDİM.

BU TARZ SÖYLEMDE BULUNAN ARKADAŞLARIN SÖYLEMLERİNİN AKSİNE KUŞTAN O KADAR DA ANLAMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM.ÇÜNKÜ DESELER Kİ; ELİMİZE ALIP TÜY,KANAT,TELEK,KUYRUK,BACAK YAPISINA GÖRE KONUŞUYORUZ,KAREKTERİSTİK BİR SONUCA ULAŞIYORUZ EYVALLAH DEYİP SAYGI DUYACAĞIM.BAZI İNSANLAR VARDIR KENDİLERİNİ İNSAN SARRAFI OLARAK TANITIRLAR.GÖRDÜKLERİ HER İNSAN İÇİN KAREKTER ANALİZİNDE BULUNURLAR.BUDA ÖYLE BİRŞEY.AMA HER KES BİLİR Kİ BİR İNSAN İLE BİR ŞEYLER PAYLAŞMADIKÇA İNSANIN KİŞİLİK ÖZELLİKLERİ ORTAYA ÇIKMAZ.OLAYLARA KARŞI VERDİĞİ TEPKİLER KİŞİLİĞİNİ ORTAYA ÇIKARIR.

BU YÜZDEN BURADA BOŞA SALLAYAN ARKADAŞLAR SADECE KOMİK DURUMA DÜŞTÜKLERİNİ BİLSİNLER VE ONA GÖRE YAZILARINI YAZSINLAR.ÇÜNKÜ BURADA(KUŞÇULUKTA) BİLGİ DENEN ŞEY,TECRÜBE İLE ORANTILITIR.TECRÜBEDE YILLAR İLE KAZANILIR.....

SAYGILAR................................

ustaya sormuşlar nasıl bu kadar başarılı oldunuz ?
usta -doğru kararlar alarak..

peki demişler doğru kararlara nasıl ulaştınız ?
usta- tecrübelerime dayanarak..

peki bu tecrübe denen şey nasıl kazanılır nasıl elde edilir demişler..
usta- (derin bir iç çekerek) yanlış kararlar vererek demiş..

yada sevgiyle sabrı karıstırıp HAZIR la degilde işin ÇİLE sini çekerek

işte insanlar bunda dolayı bir şey öğrenemiyor herkes çok bildiğinden kimse demiyor kardeşim bu tahminleri neye göre yapıyorsun adam 50 yıl kuş besler kuşlar ayni kuş ne öğrenicek ne deneyim kazanıcak ? bu yaşla elde edilmez yaşla olsa etrafınızdaki yaşlı kuşçulara gidin size akılda kalan akıl almaz kaç kuş izlemiş ? şu gün tam meraklı genç kişilere gidin size çok kuş sayar yani bu iş kümese kuş koyup ben kuşçuyum demekle olmuyor. ben osman arkadaşımıza inanıyorum inanmayanda saygı duymalı sen yalancısın edasında cevap yazmamalı sizin etrafınızdakiler yalancıysa o burda doğruları yazan kişinin değil etrafınızda yalancılarla doldurduğunuz için sizin kendi sucunuz...

tengelli' Alıntı:
işte insanlar bunda dolayı bir şey öğrenemiyor herkes çok bildiğinden kimse demiyor kardeşim bu tahminleri neye göre yapıyorsun adam 50 yıl kuş besler kuşlar ayni kuş ne öğrenicek ne deneyim kazanıcak ? bu yaşla elde edilmez yaşla olsa etrafınızdaki yaşlı kuşçulara gidin size akılda kalan akıl almaz kaç kuş izlemiş ? şu gün tam meraklı genç kişilere gidin size çok kuş sayar yani bu iş kümese kuş koyup ben kuşçuyum demekle olmuyor. ben osman arkadaşımıza inanıyorum inanmayanda saygı duymalı sen yalancısın edasında cevap yazmamalı sizin etrafınızdakiler yalancıysa o burda doğruları yazan kişinin değil etrafınızda yalancılarla doldurduğunuz için sizin kendi sucunuz...

KENAN BEY MERHABALAR,
ASLINDA POLEMİĞE GİRMEYİ SEVMEYEN BİR İNSANIM AMA BURADA BİLGİ PAYLAŞIMI YAPARAK, BİRBİRİMİZİN EKSİKLERİNİ YADA KENDİ YANLIŞLARIMIZ GÖRÜYORUZ.BİLGİNİN VE EĞİTİMİN SINIRI YOK.BUNA CANI GÖNÜLDEN İNANAN BİR İNSANIM.EĞER İNSANLAR YAŞAMA ALANLARINDA YENİLİKLER VE DEĞİŞİMLER YAPABİLİYORSA BU İNSANLARIN BİLGİ HAZNELERİNİN GENİŞLEMESİNDEN KAYNAKLANIYOR.BAZILARIMIZ İÇİN İMKANSIZ OLAN BİR ŞEYİN,BİR BAŞKASI İÇİN SURADAN OLABİLECEĞİNE İNANAN BİRİYİM.HİÇ KİNSEDEN ÇOK BİLDİĞİMİ YADA BİRİNİN DİĞERİNDEN DAHA AZ BİLEBİLECEĞİNİ KESİNLİKLE İDDAA ETMEM.

AMA.....
OYUN KUŞUNUN FOTOSUNDAN SONUÇ ÇIKARMAK BANA DA ÇOĞU KUŞÇU GİBİ SAÇMA GELDİ.YERDE KUŞUN OYUN KAREKTERİNİN ÇÖZÜLECEĞİNE İNANMIYORUM SEBEBLERİNİ YAZAYIM SİZE NE KADAR MANTIKLI GELECEK BİLEMEM:

1-OUN KUŞUNUN KANAT YAPISI FOTODA BELLİ OLMAZ,BU OYUN KAREKTERİNE BÜYÜK ETKENDİR.
2-TELEK YAPISI FOTODA BELLİ OLMAZ,OYUN KAREKTERİNE BÜYÜK ETKENDİR.
3-KUYRUK ŞEKLİ VEYA DÜZENİ FOTODA BELLİ OLMAZ ,KUYRUK KUŞTA DÜMEN GİBİDİR FOTODA BELLİ OLMAZ.
4-KUŞ KANAT YİYEN BİR KUŞ OLABİLİR,OYUN KAREKTERİDİR.
5-KUŞ DİRSEKLİ BİR KUŞTUR OYUN KAREKTERİNE DİREK ETKENDİR.
6-KUŞUN KANAT SALLAMASI GÖRÜLMEDİĞİ SÜRECE OYUN KAREKTERİ BİLİNEMEZ.OMZUNA ,SIRTINA YADA KAFA DİKEREK OYNAYAN KUŞ KANAT SALLAMADAN ANLAŞILMAZ.
7-KUŞ KANAT SALLAMADAN YADA ELEL ALIP TELEKLERE BAKILMADIĞI SÜRECE PERDAHLI OLDUĞU YADA AYAKLI OYNADIĞI ANLAŞILAMAZ.
8-TELEK ARASI BOŞLUKLARI GÖRÜNMEDİĞİ SÜRECE UZUNMU KISAMI OYNAR BİLİNEMEZ.
9-TELEK ESNEKLİĞİ KUŞUN SERTLİĞİNİ GÖSTERİR ESNETİP BAKILMADAN KUŞUN SERTLİĞİ YADA YUMUŞAKLIĞI ANLAŞILAMAZ.

ŞİMDİLİK AKLIMA GELENLER BUNLAR EĞER BEN FOTODAN YADAYERDE DURAN KUŞTAN SECERE OKURUM DİYEN ARKADAŞ VAR İSE BUNLARA BİR ZAHMET MANTIKLI CEVAPLAR VERSİN,ÇIRAĞI OLMAYA ADAYIM....

GERÇEKÇİ OL İMKANSIZI GERÇEKLEŞTİR....BU CÜMLŞEYİ ÇOK SEVERİM AMA İMKANSIZA MANTIKLI ÇÖZÜMLE GİDİLECEK İSE SAYGI DUYAR ÖNÜNDE EĞİLİRİM.AMA BU KONU ÖYLE BİR MANTIK KALDIRACAK BİR DURUM DEĞİL.AYA ROKET İLE GİDEBİLİRSİNİZ AMA BU İŞ BİRAZ YÜRÜYEREK GİDERİM DEMEYE BENZİYOR.....

SAYGILAR KENAN BEY...............

hüseyin turan' Alıntı:
1-OYUN KUŞUNUN KANAT YAPISI FOTODA BELLİ OLMAZ,BU OYUN KAREKTERİNE BÜYÜK ETKENDİR.
3-KUYRUK ŞEKLİ VEYA DÜZENİ FOTODA BELLİ OLMAZ ,KUYRUK KUŞTA DÜMEN GİBİDİR FOTODA BELLİ OLMAZ.
6-KUŞUN KANAT SALLAMASI GÖRÜLMEDİĞİ SÜRECE OYUN KAREKTERİ BİLİNEMEZ.OMZUNA ,SIRTINA YADA KAFA DİKEREK OYNAYAN KUŞ KANAT SALLAMADAN ANLAŞILMAZ.
7-KUŞ KANAT SALLAMADAN YADA ELEL ALIP TELEKLERE BAKILMADIĞI SÜRECE PERDAHLI OLDUĞU YADA AYAKLI OYNADIĞI ANLAŞILAMAZ.
9-TELEK ESNEKLİĞİ KUŞUN SERTLİĞİNİ GÖSTERİR ESNETİP BAKILMADAN KUŞUN SERTLİĞİ YADA YUMUŞAKLIĞI ANLAŞILAMAZ.

ŞİMDİLİK AKLIMA GELENLER BUNLAR EĞER BEN FOTODAN YADAYERDE DURAN KUŞTAN SECERE OKURUM DİYEN ARKADAŞ VAR İSE BUNLARA BİR ZAHMET MANTIKLI CEVAPLAR VERSİN,ÇIRAĞI OLMAYA ADAYIM....

GERÇEKÇİ OL İMKANSIZI GERÇEKLEŞTİR....BU CÜMLŞEYİ ÇOK SEVERİM AMA İMKANSIZA MANTIKLI ÇÖZÜMLE GİDİLECEK İSE SAYGI DUYAR ÖNÜNDE EĞİLİRİM.AMA BU KONU ÖYLE BİR MANTIK KALDIRACAK BİR DURUM DEĞİL.AYA ROKET İLE GİDEBİLİRSİNİZ AMA BU İŞ BİRAZ YÜRÜYEREK GİDERİM DEMEYE BENZİYOR.....

Hüseyin abiye taamıyla katılıyorum.
Hadi ele alınca yorum yapılabilir saygı duyuyorum ama ele alındığında bile tam anlamıyla herşey belli olmaz ama fotodan hiçbirşey görünmezken yorum yapılmamalı.

Küçük bir resim neresini görüyoruzki.

Sadece eski uçurduğunuz,güzel görev yapan kuşlara benzeyenleri,andıranları bu güzel kuş dersiniz bundan ibarettir.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
hüseyin turan' Alıntı:
1-OYUN KUŞUNUN KANAT YAPISI FOTODA BELLİ OLMAZ,BU OYUN KAREKTERİNE BÜYÜK ETKENDİR.

Hüseyin abiye taamıyla katılıyorum.
Hadi ele alınca yorum yapılabilir saygı duyuyorum ama ele alındığında bile tam anlamıyla herşey belli olmaz ama fotodan hiçbirşey görünmezken yorum yapılmamalı.

Küçük bir resim neresini görüyoruzki.

Sadece eski uçurduğunuz,güzel görev yapan kuşlara benzeyenleri,andıranları bu güzel kuş dersiniz bundan ibarettir.

ömer hoca seninde katılmadığın bişe yok illa bi yazıya katılacan :) Osman hocam sadece tahmin ediyor kesin kesin bu budur demiyor.. olabilir diyor..

Şimdi ben bir şey daha yazsam bir cevap daha gelicek bu uzar gider.

tengelli' Alıntı:
Şimdi ben bir şey daha yazsam bir cevap daha gelicek bu uzar gider.

KENAN BEY PAYLAŞIM İÇİN BURADAYIZ.. BENCE PAYLAŞIN..

uzata uzata sıkıldım.. ben üniversite okumadım diye

4 yaşında üniversiteye gitti, 15 yaşında doktorasını yaptı. 1962'de Kore'de doğan Kim Ung-Yong isimli bu süper dahi, dünyanın en zeki insanı olarak Guinnes Rekorlar Kitabı'na girdi. 4 yaşında üniversiteye gitmekle kalmayan büyük deha, aynı zamanda o yaşlarda Japonca, Korece, Almanca ve İngilizce dillerine de hakim olmasıyla ayrı bir rekor kırıyor.
5 yaşına bastığında en zor integral ve diferansiyel denklemleri çözebilen dahinin IQ'su 210'un üzerinde olarak biliniyor. 3 yaşında Hanyang Üniversitesi'nden kabul alan Yong, 6 yaşına kadar fizik bölümünde misafir öğrenci olarak okudu.
7 yaşında Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından Amerika'ya davet aldı ve 15 yaşını doldurduğunda Colorado Üniversitesi'nde Fizik Doktorası'nı yapmıştı. 1974 yılında üniversitedeyken NASA'da araştırmalara başladı ve fizik alanından İnşaat Mühendisliği alanına geçiş yaptı.

4 yaşındada üniversiteye gidilmez diyemem gitmiş avrupalılar kuşçulukta nerde biz hala nerde neden BUNU BİR SORUN ETRAFINIZDAKİ KUŞÇULARLA GERÇEKTEN İLİŞKİLERİNİZE BAKARAK.

tengelli' Alıntı:
uzata uzata sıkıldım.. ben üniversite okumadım diye

4 yaşında üniversiteye gitti, 15 yaşında doktorasını yaptı. 1962'de Kore'de doğan Kim Ung-Yong isimli bu süper dahi, dünyanın en zeki insanı olarak Guinnes Rekorlar Kitabı'na girdi. 4 yaşında üniversiteye gitmekle kalmayan büyük deha, aynı zamanda o yaşlarda Japonca, Korece, Almanca ve İngilizce dillerine de hakim olmasıyla ayrı bir rekor kırıyor.
5 yaşına bastığında en zor integral ve diferansiyel denklemleri çözebilen dahinin IQ'su 210'un üzerinde olarak biliniyor. 3 yaşında Hanyang Üniversitesi'nden kabul alan Yong, 6 yaşına kadar fizik bölümünde misafir öğrenci olarak okudu.
7 yaşında Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından Amerika'ya davet aldı ve 15 yaşını doldurduğunda Colorado Üniversitesi'nde Fizik Doktorası'nı yapmıştı. 1974 yılında üniversitedeyken NASA'da araştırmalara başladı ve fizik alanından İnşaat Mühendisliği alanına geçiş yaptı.

4 yaşındada üniversiteye gidilmez diyemem gitmiş avrupalılar kuşçulukta nerde biz hala nerde neden BUNU BİR SORUN ETRAFINIZDAKİ KUŞÇULARLA GERÇEKTEN İLİŞKİLERİNİZE BAKARAK.

GERÇEKÇİ OL İMKANSIZI GERÇEKLEŞTİR.....BU TARZ İNSANLARIN VAR OLDUĞUNU BENDE BİLİYORUM AMA KİTABIN KAPAĞINA BAKIP İÇİNDE NE YAZDIĞINI BİLDİĞİNİ ZANNETMİYORUM BU İNSANLARIN DA.....

SAYGILAR KENAN BEY....

kuscu_marik' Alıntı:
S A BİLİNEMEDİGİNDENDİRKİ HERKESTE ARAYIŞDAN VAZ GEÇEMEMİŞTİR ŞEKLİ ŞEMALİ ENDAMI DURUŞU YÜRÜYÜŞÜ KANADI KUYRUGU MÜKEMMEL OLABİLİR ISIKDA VEREBİLİR AMA ÖNEMLİ OLAN İÇİNDEKİ VE NE VEREBİLDİGİDİR
KUŞ GARİP DİR SAYGILAR

kuscu_marik' Alıntı:
s .a neslini anasını babasını bilmedigi bir kuş için şekline şemaline paçasına kaşına gözune gagasına yok 11 fekmiş yok 15 kuyrukmuş diyerek bırakın ustayı çıragı bir kuşçu 200 yıl yaşasa dahi bilemez bilirim diyen yalan söylemiş olur BALIK TAVADA KUŞ HAVADA BELLİ OLUR TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN BÜTÜN HAZİNELERİNİ ÖNÜME KOYSALAR YİNEDE BEN BİLİRİM DİYEMEM BEN PROFESYONEL KUŞCUYUM DİYENLERDE BİLEMEMELİ AKSİNİ SÖYLEMEK ZATEN KUŞÇULUGA AYKIRIDIR bir form açmışsınız sormuşsunuz buda benim düşüncem benim kuşçuluk anlayışım saygılarımla HERKES BİLSEYDİ HERKESTE İYİ KUŞ OLURDU

RAMAZAN ABA' Alıntı:
Merhaba,
oyun kuşu yerde hiçbirşey yapmaz havada yapar :evet:

ya arkadaşlar havada çözdükte yeri kaldı çözen varsa helal olsun ?

bu benim fikrim bana inandırıcı gelmiyor yerde çözeni, eskiden bir kuş uçurmuşuzdur o hayvan güzel oynamıştır ona benziyen hayvanlar görünce bu şöyle yapabilirderiz tamamen duygusal hayvanla karşı karşıya gelirsin biraz albenilidir hepsi bu bence .yerde çözme işi biraz bana ters geliyor.

Saygılarımla,

Ramazan ABA

abim bakın negüzel yazmış kendinizi kandırmadan başka bir şey yapmıyorsunuz adı üstünde taklacı performan kuşu uçacak kardeşim herşeyi havada yapacak delinin biri kuyuya taş atmış sonra kendi inanmış misali oyun kuşu çok zor bir sanattır öyle dediniz gibi olmuyor beyler işin biraz ciddiyetini bilelim artık bu yazanların çoğu yemin ediyorum size havada kaç tane kuş uçurdular ben söyleyim koskocaman bir SIFIR ağzı olan yazıyor yazıkya bu hayvanların ağzı yok dili yok valla günaha giriyorsunuz bu arada bir yazıdaha süper yazmış MARİK ABİ ağzına sağlık

kuscu_marik yazdı:
s .a neslini anasını babasını bilmedigi bir kuş için şekline şemaline paçasına kaşına gözune gagasına yok 11 fekmiş yok 15 kuyrukmuş diyerek bırakın ustayı çıragı bir kuşçu 200 yıl yaşasa dahi bilemez bilirim diyen yalan söylemiş olur BALIK TAVADA KUŞ HAVADA BELLİ OLUR TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN BÜTÜN HAZİNELERİNİ ÖNÜME KOYSALAR YİNEDE BEN BİLİRİM DİYEMEM BEN PROFESYONEL KUŞCUYUM DİYENLERDE BİLEMEMELİ AKSİNİ SÖYLEMEK ZATEN KUŞÇULUGA AYKIRIDIR bir form açmışsınız sormuşsunuz buda benim düşüncem benim kuşçuluk anlayışım saygılarımla HERKES BİLSEYDİ HERKESTE İYİ KUŞ OLURDU

kuscu_marik' Alıntı:
kuscu_marik' Alıntı:

HER ZAMAN Kİ GİBİ BÜYÜK POLEMİKLER YARATACAK BİR KONU...ASLINDA YAI YAZMAK GEREKSİZ GİBİ GÖRÜNÜYOR AMA YİNEDE DAYANAMIYOR İNSAN.HELE Kİ MUHARREM BEY DAHİ BÖYLE BİR YAZI YAZINCA DAYANAMIYOR İNSAN KUŞÇULUK ADINA BİR ŞEYLER YAZMAK İSTİYOR.ASLINDA GÖRÜNEN O Kİ ÇOĞU ARKADAŞTA MUHARREM BEY GİBİ DÜŞÜNÜYOR BU YÜZDEN BAZI ARKADAŞLARIN ARTIK POLEMİK YAŞAMAMAK AMACIYLA YAZI YAZMAYI BIRAKTIĞINI GÖRÜYORUM , ÜZÜLEREK.
KUŞÇULUKTA ÇOĞU ARKADAŞ EN İYİNİN KENDİNDE OLDUĞUNU VE EN ÇOK KENDİNİN BİLDİĞİNİ DÜŞÜNÜR .BİLGİ KAVRAMININ TECRÜBE VE DENEYİM İLE GELİŞE BİLECEĞİNİ HİÇ DÜŞÜNMEZ.2,3 YILLIK KUŞ BESLEYEN HAZIR KUŞ UÇURAN ARKADAŞLAR DAHİ 40 YILLIK YETİŞTİRİCİLER KADAR TECRÜBELİ VE BİLGİLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜR HER ZAMAN.KİMİ ARKADAŞLAR DA İYİ KUŞ SAHİP OLMANIN,İYİ KUŞÇU OLMAK SONUCUNU DOĞURDUĞUNU SAVUNUR.
BEN KENDİ ŞAHSIMA ,KUŞTAN ANLAYAN İNSANLAR İLE ANLADIĞINI SANAN VE BU İŞİN BİR USTALIK YADA HÜNER OLMADIĞINI DÜŞÜNEN ARKADAŞLAR ARASINDAKİ FARKI; LABARATUARDA DENEYLER İLE SONUCA GİDEN BİR BİLİM ADAMI İLE,TAHTADA ÖĞRENCİYE DERS ANLATAN BİR EĞİTİMCİYE BENZETİYORUM.EĞER DENEYLER İLE BİR SONUÇ OLUŞMAMIŞ OLSAYDI EĞİTİMCİNİN ANLATACAĞI HİÇ BİR SONUÇ ORTAYA ÇIKMAYACAKTI.ÖRNEĞİN SUYUN İKİ HİDROJEN VE BİR OKSİJEN MOLEKÜLÜNDEN OLSUŞTUĞUNU DENEYLER İLE BULMASALARDI EĞİTİMCİLER BUNU BİZE ANLATAMAYACAKLARDI....
BİLİMDEN ÖRNEK VERDİĞİM İÇİN ARKADAŞLAR KUSURA BAKMASIN,BİLİME İNANAN BİR İNSANIM BİLİMDE SONUÇ:DENEY VE TECRÜBELER YADA GÖZLEMLER İLE BULUNUR .BİZİM KUŞÇULUK İŞİDE OLDUĞU GİBİ GÖZLEM VE TECRÜBEYE DAYANIR....
GELELİM KONUMUZA:OYUN KUŞUNU UÇURMADAN YERDE NE YAPACAĞINI SÖYLEYEN VARMIDIR?BU SORUDAN NASIL BİR CEVAP BEKLEDİĞİNİZE BAĞLI ASLINDA...ÇOĞU TECRÜBELİ KUŞÇUNUN İYİ KUŞU YERDE YADA ELDE ÇİZDÜĞÜ AŞİKAR BİR GERÇEKLİLİK.YILLARDIR BU SİTEDE YAZIYORUZ İYİ KUŞUN ÖZELLİKLERİ;EVET KUŞUN KALİTESİNİ GÖSTERECEK BİR ÇOK FİZİKSEL ÖZELLİK VAR.AMA BU ÖZELLİKLERİN HİÇ BİRİNDE: GÖZÜNÜN RENGİ,TIRNAĞININ RENGİ,GAGA YAPISI,KIRKANADI,AKKUYRUĞU,AKBAŞI,PAÇASI,RENGİ,YÖRESİ...HAKKINDA YORUM YAPAN PEK YETİŞTİRİCİ ARKADAŞIMIZ OLMADI.İYİ KUŞUN ÖZELLİKLERİNE DAİR BİR ÇOK KONU AÇILDI TARTIŞILDI MERAKLISI VAR İSE DİĞER KONULARDAN ARAŞTIRIP OKUYA BİLİR.
SÖYLENE BİLECEK SON SÖZ;
BENDE YERDE YADA ELDE KUŞA BAKIP;ŞU KADAR TAKLA İLE ŞU KADAR METRE GİDER,ŞU SAAT UÇAR BU KADAR SEFER ATAR DİYEN VE KENDİNİ MÜMECCİM SANAN KUŞÇULARA İNANMIYORUM.HER DOĞRUNU VE GERÇEĞİN DE BİR SINIRI OLMALI BENCE DE.AMA İYİ KUŞU YERDE BİLEN BİR ÇOK KUŞÇU ARKADAŞIN OLDUĞUNU BİLMENİZİ İSTERİM...

SAYGILAR ARKADAŞLAR..............

'' ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz ''

arkadaşlar kuşu yerde herkes bir nebze analiz eder , uçmuşluğu oynamışlığı sertliği yumuşaklığı hırsı vs , ama bunlar işin % 20 sidir en fazla , gerisini hava bilir , % 20 lik kısımla kuşçu olduğunu sanan yetiştiriciler kuşlarını kümeste bakmaya ve sadece demogoji yaparak masalarda bu işi çok iyi bildiğini anlatmaya mahkumdur, oyun kuşu havada analiz edilir , yerde analiz edip damız yapan insanların başarılı olma ihtimali çok düşüktür , havada görmek şarttır.

Geri