OYUN KUŞU'NU UÇURMADAN YERDE NE YAPACAĞINI SÖYLEYEN VARMIDIR ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan timko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 296
  • Görüntüleme Görüntüleme 70K
  • Etiketler Etiketler
    oyun kuşcuları
Re: OYUN KUŞU'NU UÇURMADAN YERDE NE YAPACAĞINI SÖYLEYEN VARM

S.A kuştan az-çok yerde anlamayana her yerde giydirirler. Ama sorun şu ki hala şundan kesinlikle eminin kuşçuların yani takla kuşu besleyelerin 100 kişiden 90 kişisi havada bile anlamıyor.Ondan bur da yerde şu bu denildiğinde nasıl anlasınlar ki.

hahaha amma güldüm kenan hocam , giydirirler he :D haklısın , da yerde anlıyorum diyenlere de sağlam sağlam giydirdiklerini çok gördüm :D aman deyim kuş havada sende biliyorsu ki , aslında en sağlamı yerde anlayanlara giydirirler çünkü hava performansını ve soy takibini analiz etmeden yerde şebap alır gibi alırlar ve simsarın en sevdiği kahvaltı menüsüdür bu adamlar , Allah insanları iyilerle karşılaştırsın ne diyelim...

kuştan çeşitli şekilde yaklaşık fikir sahibi olanlar var kimisi yavru iken kanat vuruşundan kimisi fiziğinden kimisi kanat teleklerinden kimisi komple bu saydıklarımdan fikir sahibi ama önemli olan kuşun soyunuda bilmek kuş oynarda yuvaya dalar ağaca girer v.s oynarda başka hata yapar bu nedenle kuşlarını tanıyan kişi yeni yavru çıktımı bu yeni yavrum böylesi çıktı diye bilebilir

kendi damarından defalarca yıllarca kuş uçurmuş insanlar tabiki kendi yavrularından çıkanın fiziki özelliğinden renginden vs ileriye dönük görüş bildirebilir ,muhtemelende bu görüş doğru çıkar, bu istisnadır tabiki , ne kuşun ne de satanın soyunu sopunu :D bilmeyen biri sırf yerde beğenip alırsa kar eder...

ben kuşa baktığında iyi bir kuş olur bu deyipte iyi olduğunu test ettiğim kişiler oldu ama bunu kaç kuşun kaçında tutturur bilemem ama tabiki kuşun damarı çok önemli fakat şu durumda var örnek vereyim bir kuşun dirsek açıp açmayacağını sıkta kalıp kalmayacağını fişekte düz bir fişek çekip çekmeyeceğini ateşli bir kuş olup olmayacağını bol taklalı olup olmayacağını şuan aklıma gelen bunlar bu konularda tahmin yürütmede ve bu tahminin büyük oranla çıkacağından emin olduğum bağzı olaylar var ama oyun kuşu komple bir olay olduğundan başlıca bu kuşun soyu önemlidir

Ali sorun zaten yerde anlamak değil havada anlayamayanların yerde anlamaya kalkması havada iyi kuştan anlayanlar yerde de az bucuk anlar bu böyledir he yerde kime kuş giydirirler havada damızlık olur olmazı bilmeyen arkadaş nam yapmış birine gider kanat kuyruk güzel omuz iyi bacak yapısı boyun yapısı güzel kendi kuşuna benzen ne kadar topladığı varsa yada kümeste ona benzeyen ne kadar kuş varsa iyi giydirirler olmuyorsa olsun diye birde itelerler. geçen seneden bahsedeyim bir arkadaşımızda başlayan ne varsa aldılar ama nerdeyse satan arkadaşa sat bize sat diyerek bana göre çöp olan kuşları sonra aradan altı ay geçince sen bize kuş çaktın diye tirip yaptılar satana ben tabi lafımı esirgemem olaylara şahit olduğumdan kardeşim daha yeni başlayanları siz istemediniz mi zorlamı sattılar dedim size istediniz izlediniz aldınız daha kuşun kesini bilmeden kuş sahibi olmaya kalkarsanız. böyle olur. bana baya bozuldular başka sözlerde söyledim çün ki, kimse kendini kandırmasın şuan ki güvercin yetiştiricilerin bir çoğu havada kuşu bilmiyor. o muza nasıl yüklenir kafa nasıl kaldırmalı taban nasıl olmanı kuş ne kadar çökmeli havada ucarken nasıl kanat sallamalı teleklerin yapısı kuyruk şekli nasıl olmalı tabi bunları bilmeyen arkadaşlara her zaman itelerler havada da karada da bunlara itelemeyecek dürüst yetiştiricilerden de kuş harbi damızlık kuş alamay gittiklerinde seyretselerde bok atarlar çünki o doğru söyler varsa hatası hatasınıda söyler. sonra o kişiden ayrılınca ona bok atarlar. ben bu tarz insanlara giydiriyorlarya inan o kadar mutlu oluyorum ki. secere kuşta en önemli unsur bilerek alındı peki eşlemeyi yerde yapamazsan havada ki özelliklerine göre yapılan eşlemelerde kaç kuştan kaçı tutuyor. 1000 / 1 tutarsa. peki secereli kuş aldın gerçekten sağlam oynamış kuşlar yerde eşleme yapabilicek kadar bu işi biliyorsun kaçta kaçı tutar ?

tamamen katılıyorum , hep derim ^^ at binile binile küheylan olur ^^ kuş işi derin iş , önce öğrenmek sonra edinmeye çalışmak lazım , binilmedim diyen yalan söyler , o yüzden diyorumki Allah insanları önce iyi olanlarla sonra bu işi gerçekten bilenlerle karşılaştırsın , yetiştiricilerin çoğu dediğin gibi kuşun sadece mesafesine bakar , ama asıl yetiştirici nekadar yaptığına değil nasıl yaptığına ve ne süre devam ettirdiğine bakar , insanlar hep yavrudan damız etme meraklısı , bu görenek değişmedikçe , eke anlayışı istikrar anlayışı insanlarda rutin haline gelmedikçe bu devran böyle gider , bi yerde para kazanan simsarlar bi yanda kuşu bilmeyen zavallılar...

Ben bire bir şahidim yerdeki kuşun ne yapıcağını anlayan adamların olduğuna anayı babayı bilmeden yavrunun ne kalitede olduğunu bile anlayan adamlar var bu konuda çok şanslıyım böle insanlar tanıdığım için.

emre kardeş o yerde ne yapacağını bilen arkadaşlar da illaki en iyisi vardır, yerde bildiklerine göre kısa zamanda ucurma , soy takibi sıkıntısı olmadan uçurup çok iyi kuşlar oynatıyorlardır , var mı uçan gelelim misafirliğe kabul ederlerse ?

emre kardeş o yerde ne yapacağını bilen arkadaşlar da illaki en iyisi vardır, yerde bildiklerine göre kısa zamanda ucurma , soy takibi sıkıntısı olmadan uçurup çok iyi kuşlar oynatıyorlardır , var mı uçan gelelim misafirliğe kabul ederlerse ?

valla ağrıya gidebilceksen bahsettiğim abim orda kuşun videosu var kısa video sadece tek seferini çekmiş kaldırsın otur izle zaten kendisi basit bi kuşçu değil standart dışı kuş bakmıyo hiçbişeyide beğenmiyo :D ama dediğim gibi kuşu eline alsın sana ne yapıcağını söyler öyle anlar kuştan

Bende o abimin 1 çift kuşu var şuanda bu senenin yavruları damızlıklar yaz sonu nasip olursa uçururum anca

ferro18' Alıntı:
selamunaleykum

bagzi kuscular var benim tanidigim kusa bakinca eline alinca kusun oyun sokup sokmedigini yarim veya oyununu tamamladigini yada cok uzun zoman once kanat elledigini siki oldugunu bunungibi binlerce seyi bakarak bilecek kuscular var kusa bakinca cigerini gorurler tabi cok bilmekle ii kuscu olunacak diye birsey yok bence cok sevmekle bu is daha ii olur bagzi kuscular kusu elinde gercekten inceler tanidigim bagzi isim vereyim kulupcu ertan adil abi firinci kemal abi bankaci faruk abi hasan abi topcu mehmet bunungibi 100 lerce kuscu sayabilirim ama kus anaya babaya cekecek diye birsey yoktur oyle olsa iki iyi kusu bulan herkez kus oynatirdi tutmus kus anaya babaya ceker ve buda cok zordur guzeligide burdan geliyor resimden kus beli olmaz resimde feki tugu kanadi gozu hicbirseyi gozukmez bende azda olsa biraz bilirim buda cok komes temizledim ondardir saniyorum.
saygilarla ferhat
kardesım sımdı bazı kısılerın ısmını zıkretmısın ıcını gorme falan ınan bu eskı kuscular takımı hıc bıseyden haberı yok yenı nesıl kuscular daha kalıtelı kusu bence daha ıyı takıp edıyor kendını daha cabuk gelıstırıyor oyle yerde kus ıcın ancak elınde o tıp bı kus bakmıssa bı fıkır yurutebılırler bence kurukları asagı dogru kapatan kuslar uzun gıderler fakat gelıp duz ınerler ınce uzun kuslarda hakıketten cok uzun metre yapabılıyorlar kanatları yay gıbı olan kuslarda uzaktan atan hedefcı kuslardır bı su ısmını yazdıgın abılerden bazıları mezat mezat gezıp kus topluyor kus satıyor anlıyacagın yolundalar kımsenın anlattıgına degıl kendı gordugune ınan onun da yarısına derler ..sevgıler saygılar

emrepit' Alıntı:
valla ağrıya gidebilceksen bahsettiğim abim orda kuşun videosu var kısa video sadece tek seferini çekmiş kaldırsın otur izle zaten kendisi basit bi kuşçu değil standart dışı kuş bakmıyo hiçbişeyide beğenmiyo :D ama dediğim gibi kuşu eline alsın sana ne yapıcağını söyler öyle anlar kuştan

ben yalova sandım , ora olsa gelebilirdim ama ağrı çok uzak , sen o yavruları uçur , inşallah ölmez sağ kalırsak seneye yine hasbihal ederiz kardeş ,umarım dilediğin gibi olur ,

Sağol ali abi. inş ölmezde sağ kalırsak yavruları uçurup kazasız belasız sökebilirsem herzaman başımla beraber, kapım açık. Abime sorayım videosunu atim mi diye izin verirse paylaşırım burda videosunu

kanat baş telesi uzun olan kuşların daha uzun gittiğini duymuştum...
tabikide soy ve uçurulmasına bakar lakin bir söylemduyan eden var mı daha önce?

Şöyle ifade edeyim işaretli kanat bi öncekinden daha uzun (iki kanattada)

kanat.jpg

buda bir düşünce ve tecrübe olabilirde yerde yada elde fark etmez bir kuşun yaptığı hareketlere fiziken belli şeyler vardır bunlar belirgin vaziyette kuşun ne yapabileceğine işarettir ama kuş yapışır dam altına girer yuvaya girer bunlar anaçlardan gelen bir özellik ve o konuda kuşun kanıda önemli

uzun gidecek kuşa kanat gereklidir tabiki , ama resimdeki gibi kanat araları olabildiğince açık bir kuşun fişek mesafesini tatmin edici derecede uzatması zordur, baş teleğin de başaltı telekten uzun olduğu bir kuş görmek bana nasip olmadı , burada aslolan kanadın uzunluğu ve genişliğinden ziyade aralardaki boşluğun az olmasıdır , kanat araları kapalı kuş diğer tüm etkenler sabit olunca kanat araları açık bir kuştan hem daha uzun kaçar hem daha çok perdah gösterir, kuşu da oynatan perdahıdır neticede, selamlar...

kuşun telek yapısında ses,mesafe ,fişek,atış bunlara dair iaşaretler vardır yüzde 80 oranında bu iş gerçektir teleğin araları kapalı olması telek kalınlığı bunlardan bir örnek tabiki

paylaştığım resim örnektir, baş teleği uzun olan sarıkırın resmini akşam çekip paylaşacağım
dediğim gibi hurafede olabilir gerçekte, deneyip göreceğiz

herhangibirgokhan' Alıntı:
paylaştığım resim örnektir, baş teleği uzun olan sarıkırın resmini akşam çekip paylaşacağım

taklacı oyun kusunda kanat kuyruk endam bir sey katmaz takla ses performans geninde ve kusun içindedir ne sekilsiz kanatsız çirkin kuslar insanı mest etmiştir içini göremediginiz kusun kanat kuyruk sekil semalı yanıltıcıdır bu benim sahsi görüşüm kendimle alakalı kusu anlayıs seklimdir baska türlü düşünenelerede saygı duymak gerekir kim nasıl düşünür bakar görür o kişilerin kusculugu anlayıs seklidir kendince inandıgı dogrularıdır ama dogru birdir

kuscu_marik' Alıntı:

taklacı oyun kusunda kanat kuyruk endam bir sey katmaz takla ses performans geninde ve kusun içindedir ne sekilsiz kanatsız çirkin kuslar insanı mest etmiştir içini göremediginiz kusun kanat kuyruk sekil semalı yanıltıcıdır bu benim sahsi görüşüm kendimle alakalı kusu anlayıs seklimdir baska türlü düşünenelerede saygı duymak gerekir kim nasıl düşünür bakar görür o kişilerin kusculugu anlayıs seklidir kendince inandıgı dogrularıdır ama dogru birdir

kuş işinde doğru bazen birden çoktur ama kuşkanadıyla fişeğe gidiyor muhakkak bir etken olur telek yapısı

Kuşun kuyruk ve kanat yapısı kuş hakkında fikir verir siz kuş alırken tipinemi bakıyorsunuz elinize alınca kanatlarını açıp bakmıyormusunuz? kuyruklarını saymıyormusunuz? gözlerine bakmıyormusunuz? kanat sertliğine ya da salıklığına...
kuyruk ve kanat %90 etkendir %10'da kuştaki cevherdir (bence)

dediğim gibi resimlerini çekip paylaşacağım ve kısmet olursa uçurabilirsem nasıl oyun yaptığını vs.. paylaşıcam

bilgi paylaştıkça çoğalır
kolay gelsin

Kuşun kuyruk ve kanat yapısı kuş hakkında fikir verir siz kuş alırken tipinemi bakıyorsunuz elinize alınca kanatlarını açıp bakmıyormusunuz? kuyruklarını saymıyormusunuz? gözlerine bakmıyormusunuz? kanat sertliğine ya da salıklığına...

dediğim gibi resimlerini çekip paylaşacağım ve kısmet olursa uçurabilirsem nasıl oyun yaptığını vs.. paylaşıcam

kolay gelsin
bekleyelim görelim insallah ben kusun yaptıgı ne kadar yaptıgına nasıl yaptıgına bakıyorum elime alıp kasıyla gözüyle çöezemedik kimsede çözemez ha yokmu çok okuduk burada resimden seklinden kaç takla gidecegini ne kadar fişek yaptıgını ama sadece okuduk kamyonda murat 124 motoru varsa o yükü tasıyamaz GÜÇ İÇERDEN GELMELİ SİZDE KENDİNİZCE HAKLISINIZDIR NE DİYEYİM BENİMKİSİ POLEMİK YAPMAK DEGİL KESİNLİKLE BENİM KENDİMCE İNANISIM BU YANLIS ANLASILMASIN O ANKİ OYUNUYLA HAVADA BİLE BİLİNEMEZKEN SONU BEKLENİRKEN KANAT KUYRUK GÖZ VS BEN BİLEMEM
ONUN İÇİN SONUNA BAKARIM

hayalet beyaz' Alıntı:
kuscu_marik' Alıntı:

kuş işinde doğru bazen birden çoktur ama kuşkanadıyla fişeğe gidiyor muhakkak bir etken olur telek yapısı

GÜÇ KAN YOKSA KANAT NE İŞE YARARKİ KANAT DEGİL OLAN KANATLA NASIL ÇIRPINDIGI ÖNEMLİ
DOGRU HER YERDE BİR ZATEN BİR KAÇ DOGRULARIN INANILISI BİZLERİ EGRİYE GÖTÜRÜYOR

KUS YAPISIYORSA YAPISIYORDUR NASIL YAPISDIGI ÖNEMLİ DEGİL KANAT AÇIYORSA AÇIYORDUR NASIL AÇTIGI ÖNEMLİ DEGİL BUNLARI FARKLI KRITERLERLE KIYASLAMAK DOGRUYU EGRİLESTİRİR KİŞİLERDE ARANIR DURURLAR

kolay gelsin
kanat kuyruk %90 etkendir %10 kuştaki cevherdir diyorsunuz
bence tam tersi kanat kuyruk %10 etkendir %90 kuştaki çevherdir
kanadına kuyruğunu bakıp kuşun soyunu görebiliyosanız ne mutlu size siz bu işi cözmüşsünüz
ne cevherler pazarlarda mezatlarda cürüyo gidiyo

ah ah kuşun ağzı olsada konuşsa siz benim tipime bakmayın soyum cok temiz alın benden yavru uçurun diyebilse
ben uçurulmadım coluk cocuğun elinde hastalıktan bakımsızlıktan perişan oldum diyebilse
işte ben burdayım diyebilse

yani kuşa baktığında
bu kuş hedefçidir
bu atşlıdır ama kısa mesafeder kapanır
bu kuş çok uzaktan atış yapar
bu kuş uzun kaçar
bu bol taklalıdır
bu kuş az taklalır
bu kuş yapışır şeklinde

:slm: YORUM YAPABİLCEK VARSA BEKLİYORUM BU KUŞ ÜZERİNDE KUŞ HENÜZ 2 AYLIK BİR YAVRU YENİ YENİ UÇMAYA BAŞLIYOR. (: (:

Ekli dosyalar

• CIMG0591.webp
    CIMG0591.webp
    728 KB · Görüntüleme: 2,128
  • CIMG0932.webp
    CIMG0932.webp
    410.2 KB · Görüntüleme: 2,125
  • CIMG0926.webp
    CIMG0926.webp
    611.2 KB · Görüntüleme: 2,133
  • CIMG0924.webp
    CIMG0924.webp
    487.7 KB · Görüntüleme: 2,141

Günaydın mesai başlayınca hemen foruma baktım
haklısınız.
diyelimki kuşçudan mezattan kuş alıyorsunuz kuşun kanadına gözüne vs.. bakıyorsunuz benim kasıt ettiğim buydu
(kuşu izleyip alanlar için söylemiyorum)

kanat1.png

kanat2.png

( terliklerim çok şık dimi:) )

tabikide kuşun sonunu görmek lazım ben şahsen eke yavruyu uçurup oyuna sokup 2 yaşındada aynı oyunu yapıcakmı diye merak ederim tutarım kuşu elimde yavrusunun yavurusuna bakarım oyun değişicekmi diye
ama yapışan kuş üzerine hiç çalışmadım yapışan kuş herzaman yapışır diyorlar

bir önceki mesajdaki arkadaşın dumanlısının maşallahı varmış bence bol seferli gelip 10-15 metre yapar
tabi kuş kadar seyisliğide çok önemli

Geri