OYUN KUŞU'NU UÇURMADAN YERDE NE YAPACAĞINI SÖYLEYEN VARMIDIR ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan timko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 296
  • Görüntüleme Görüntüleme 70K
  • Etiketler Etiketler
    oyun kuşcuları
Re: OYUN KUŞU'NU UÇURMADAN YERDE NE YAPACAĞINI SÖYLEYEN VARM

Çogukuşun durusundan anlasılır ama benim bi kuşum war arap indirdim arkadaşlara gösterdim dediler yabani 5 liraya sat bunu kuşcuya işe yaramaz kanatsesi 0 bi uçurdum kuş saatlik ayriyeten motor çatıya çekiyo çekiyo inemiyor kuşun uçusunuda görmedim bi kuş uçurdum bi baktım 2 tane kuş var çatıda çıktım yuvaya girmiş

bugün bi abim kuşu elime alsam soyunu bilmeden bile oynayıp oynamadığını anlarım dedi.. 1 2 önemli yerlerini söyledi ama hatırlamıyorum.. bence gerçekten kuşun soyunu bilmeden ele alınca oynayıp oynamayacağını bilen üstadlarımız vardır..

Ben yerdeki kuşun havada ne yapacağını bilemem . Kendime ait uçan hazır kuşun bile o gün ne yapacağı konusunda yanıldığım çok olmuştur.Ben diyorum ki oyun kuşunu uçurmadan yerde ne yapacağını söylemek imkansızdır saygılarımla.

öyle pısırık dururki kuş peş para etmez dersin .Bu kuşu niye besliyorsun dersin arkadaşına bir ayak basarsan kuş alır gider ağzın açık kalırsın.Kuşculakla sadece ön sezi vardır.kanat kuyruk duruş muruş boyun moyun hepsi hikayedir.Bir kuş vardır 3 haftada oyuna biner yavru yumurta görür cacık olur.Bende yıllar önce bir silik arap vardı kuş sadece oyunluydu.Uçardı yere inerken bir kere oynar ayağını salardı.Çocuklukya işte kuş alması satması değiştirmesi zordu.Kuştan 3-4 agız yavru aldıktan sonra bir gün kuşu uçurdum birden oyuna bindi.Tanıyamadım kuşu.Öyle bir oynuyorki öyle bütün iyi oyun oynayan kuşun özelliği var alt takla bağlama dönerek çıkma sefer dakikası uzunluğu aynı noktaya geliş 35-40 sefer yapıyordu.Yani piyasa bedele paha biçilmez.Sadece kuşu yarı yarıya iyi ve ya kötü diye ayırabiliriz.Daha bir sürü örnekler var .Zamanında arkadaşımın bir tane dumanlı takkalı bir yavru aldı.cılız mılız kötü kümesten atası geldi ama o kuş öyle bir oynadıki akıllara zarar.sabretmek lazım iyi kuşu zaten kuştan anlamayan uçurur yada çocuklarda olur dikkat edin bir.çok iyi kuştan bahsediyorum tabi.Çok iyi kuşu olan arkadaşlar var damar tutturmuş ama dediğim gibi çok süpriz kuşlarda çıkar ah az sabretset az sabır.

üstatların ve abilerimizin yorumlarına saygılıyım
oyunkuşunu her kes yerde kafasınca yorumlar
ama sadece tahminde kalır
kaş göz paça gaga rengi bence hikaye gercekten hikaye
kanat sesi kanat hareketleri belki bi nepze tahmini güçlendirir o da garanti değildir

daha bu sene başıma geldi

mahallede bi abi bi tane hasta cakmaklı yakaladı
görsen yoz dersin bizde yoz dedik zaten
abide iyileşsin çıkartırım elimden dedi
kuşun gözü koyu gagası acık renkte
tırnakları biri siyah biri beyaz paçalar kısa kuş alçak kanatları kuyruk altında
kuşta renk yok
ya kuşiyileşti eş aldı bi tane kızılsinekli dişiyle
yavruları cıktı
abi yavruları uçurmadığı halde oyuna geldi
kuşun çoğu yavrusu oynadı bi tane dişi çakmaklı oynadı aklımdan gitmedi uzaktan sıkmalı bol kanat sesli dik çıkan
şimdi bu yoz dediğimiz kuştan böle yavru çıktı
pazarda görsek 5 lira vermeyiz
ama ne bilebilkirdik böle sağlam kan var
o yüzden yerde belli olmuyo
sadece rengi tırnağı gagası boyu posunu beğenmediğimiz için pazarlarda mezatlarda ne cevherler yok olup gidiyo
saygılar

S.A ARKADALAR USTADLARIM

KONUNUN BASLIGI İLE GİDİSİ FARKLILASMISMIS

KİSİLER KUS ALMISLAR KANDIRILMISLARMI ALDATILMISLARMI ADINI NE DERSEK DIYELIM KONUNUN DISINI CIKILMIDIR

BU KUSDA YANI BIZIM BESLEDIGIMIZ TARZDA ALDANMAYAN MI VARMIS :D

saygılar

bazı kuşlar yanıltır karga dersin elden oynamaz tip kötü durur ama ayağı dışarda yerden kesildiği zaman ağzın açık kalır
daha iki gün önce çatıya bi kuş geldi kolayca indi eve aldım biraz baktım ertesi gün odada attım bu kuş acaip tip yok ama değişik diye oyun yok 2gün sonra kuşları çıkardım biraz yemledim dedimki safkanların içinde bu kuşun yeri yok oynarsada az oynar dedim gönder gitsin diyerek yavaşça kuşu kaldırdım aman allah ım deligibi oynuyo snki başka kuş tarlaya bastıramadım kuş gitti akşam geri gelmiş eve aldım kuş yine aynı yani uçurmadan her kuş bilinmiyor bence tabi bu benim görüşüm

kuş var kuşçuk var atmaca gibi kuş var sığırcık gibi kuş var kuş sığırcık gibi olsa kanadıdı fıyfıy olsa yerde kanbur gibi dursa dışardada fişekte buluda girse neye yarar oyun kuşu rengi bozuk olabilir gözü sarı kırmızı olabilir fakat yerde dururken dik duracak erkekler sert görünümlü olacak beli düzgün olacak yürürken asker gibi yürüyecek kuşta biraz yapı olacak ben kolay kolay kuş almam alırsam bu özelliklere dikkat ederim toplama kuşların içinden kuş seçmem geçenlerde bi kümes kuş geldi içinden bi gök perçem benekli 14 kuyruk dişi seçdim 2 gün ellemedim havalar bozuktu 3 gün güze bi hava vardı saldım kuşu havaya yanınada 2 kuş kaldırdım kuş gitmesin diye kuş tam çıkıyor açılıyor kaldırdığım kızgın erkekler kanat vurunca cesaret edemiyor bide bizim ilçenin kuşu değil gitsede gelir hesabı yapıyorum gelmesede üzülmem iyi kuş kalktığı yeri bilir evini bulamazsa başka kümese inmez çıkar geri gelir 1 hafta sonra gelen kuş bile gördüm. erkekler kanat döğünce gök perçem kapatıp kapatıp geliyo taklası bol oyuna yeni başalamış anladığım kuş biraz yüksek alıyo inişi bol taklalı yavruluk tüğlerini yarısını dökmüş taklası bol kısa kaçıyo 10 metre 15 metre fakat kuşta potansiyel var 2 gün uçurdum her gün değişiyor izinde uçurma fırsatım oldu yakında devam edeceğim kaldığım yerde şunu demek istiyorum beslediğiniz kuşta biraz tip olsun kostümle karıştırmayın tip olsun ben 3 sene önce barajda bi parlak gök erkek uçurdum hala duruyo avatarda resmi var şebap kırığı ama kuş oyun makinesi uzun fişek piçe vur yavrusu yine oynuyo bu iş öyle her yerde tahmin ettiğin kuşu almakla olmuyor gideyim pazara 100 tana kuş alayım hepside oynar ama ne oynar gaz gibi uçup evin etrafından 50 metre açılmadıktan sonra akşamaca oynasa neye yarar
iyi kuş dediğin yüksek uçar bulutta uçar fişeğe gelişi süratlı ve uzun olur bi kuşun yüksek uçup kısa fişek sardığını görmedim bu özelliklerde havada belli olur.

bu konuda söylenecek çok şey var ama en kısaca söyleyecegim yerde tahmin yürütüp riske girmeyin.uçurun neyin ne oldugunu gözünüzle görünki yanılma olmasın.aksi takdirde nasrettin hoca gibi ya tutarsa oluyor

balik tavada kus en az alti ay havada,

yerde ne kuslar gorduk, ne fekler, ne fizikler hepsi hava cikdi.fissssssss! ne mankenler gorduk podyumda, eline bir bicak birde sogan versen, soymaktan dogramaktan kesmekten aciz.
beyler biz ne ariyoruz ? oyun kusumu ? yoksa sus kusumu ?
yerde kus secersin yerde kus seyredersin , havada kus secersin havada kus seyredersin. tabii secmeden secmeyede fark var, oda tecrube, kusu okumak cok onemli.
kisacasi ne kadar kusdan anlarsan, o kadar kus ucura bilirsin (ISTISNALAR KAIDEYI BOZMAZ)
bolgesel kuslari ve ozelliklerini iyi tanimalisin, hele birde bunlarin melezine dek gelirsen isin dahada zor.
en garantilisi, en az bir yasinda , ana tulege girip cikmis, yavru yumurta gormus, ve halada ucup saran kusdur,onuda havada gormen sartiyla,

Ben yine söylüyorum kuş elde yerde belli olmaz.Kanat yapısına bakarsın oo ne güzel bol tüylü bu kuş iyi uçar kanatları geniş geniş ay ne güzelde gözleri gözleri var dersin ama kuşta ciger yoktur korkaktır istediğin kadar uçur.İki saat sefere gelecem diye bekle dur.Kuş yavru ve tekrar yumurta görmeden belli olmaz.Yavrularının ikiside oynamayan kuşlar damızlığa çekilmez.Ha elinde en iyisi o dur.Tabiki onla idare edeceğiz.Ben öyle yapıyorum.Ama kuşculukta bir prensip vardır daha iyisini bulana kadar arayış.Bu da kuşculuğun güzel yanı olsa gerek...

Khalid' Alıntı:
gençosman^^' Alıntı:
Khalid' Alıntı:
Osman Abi yazdığınız bilgiler beni heyecanlandırdı.
Benim bir sene önce beslediklerimden bir kaç kuş ekliyorum.
Bu arada sizi tekrar forumlarda görmek güzel ...
Selamlar
Khalid
.
.
.aleyküm selam kardeşim...kusura bakma biraz geç cevap verdim.
.
.maşallah beyazların maşallahı var
.
..erkekler 4-5 taklayla oynar
.erkekler 20 seferden fazla yaparlar
.dişiler erkeklere nazaran daha uzun oynarlar ve sefer zamanlamalarını çok iyi ayarlarlar.
.kuşlar genel olarak 1metreye indirir kimiside yarım metreye.
.hedefef dışı kolay kolay oynamazlar hedef merkezleri oldukça iyidir
.dişiler 30-35metre gibi bol taklalı oynarlar
.erkekler kısadan atik atlayarak oynar...
.dişiler daha uzaktan atarlar....ve indirmeleri erkeklere nazaran daha rahattır..belkide ilk seferde konabilirler
.
.
.dumanlı kirli yavruya gelince ...her baba yiğit bunları kolay kolay oynatamaz.
.bunların oyun açmaları ve karakteristik özellikleri değişkenlik gösterir.
.mesela kimisi rahat oyun açabilir,kimisi çok geç oynar,kimisi sıkta kaybolabilir.
...genelde 400-500 metrelerde uçarlar ve çok iyi kanat sallarlar düz uçarken ritimli kanat kullanarak kayık çeker gibi uçarlar.
.çok uzaktan atanlarıda olur.
.çoğu taban takla vurur.ve kimisi hiç taban kaçırmaz.
.kimisi çok taklalı oyuna başlar ve sonra taklayı azaltır ve sefer zamanlamasınıda ayarlayarak zamanlamayı açar.
.ama en iyileri tüğünü değiştirmeden oynamaz ..yani asıl oyununu yapmaz..aşşağıdan oynamaya başlar bunlarda 2çeşit oynar kimisi biraz oynar yavru yumurta gördükçe kendisini geliştirir kimisi3-4yavru görür birden patlar...bunların ikiside çok iyidir alttan direk hedeften başlarlar.
.yavru yumurta gördükçe üstüne koyarlar.
.ama gerçekten seyisi çok zorlarlar..her yavruda sıtandart oyunu beklememek gerekir.
.
.
.gök akkuyruk ..bu kuşların içinde en rahat oyun açanıdır
.nadirde olsa sıkta veya kafa kaldırırken kaybola bilirler
.özellikle şahinden pek kaçamazlar veya kaçmazlar.
.boz ,bozdumanlı,gök,arasıda olsa beyaz verirler perçemlide verirler.
bunlarda çok hedefli olur mesela beyazlar gibi.
.çok uzaktan deli gibi gelenide olur
genelde5-6-7-8 takla gibi oynarlar ama kimisi 15-16 takla gibide oynayabilir
.
.
. söyleyeceklerim bunlar....Allaha emanet olunuz

.aleyküm selam kardeşim...kusura bakma biraz geç cevap verdim.
.
.maşallah beyazların maşallahı var
.
..erkekler 4-5 taklayla oynar demişsiniz aşağı yukarı doğruydu.
.erkekler 20 seferden fazla yaparlar demişsiniz o da doğru.
.erkekler kısadan atik atlayarak oynar demişsiniz onda da isabet var.
.Anne dişi bende uçmadı ama anlatılan vasıflarla sizin anlattıklarınız yine bire bir olmasa da örtüşüyor gibi.
.Dişi yavrularından biri inişi daha doldurmamıştı en son..
.
.
.dumanlı kirli yavruya gelince ...her baba yiğit bunları kolay kolay oynatamaz. (Buna katılıyorum ben bunu yapıştı diye yolladım.)
.bunların oyun açmaları ve karakteristik özellikleri değişkenlik gösterir.
.mesela kimisi rahat oyun açabilir demişsiniz bu hayvan yukarıda başladı bir haftaya terasa indirdi
.çoğu taban takla vurur.ve kimisi hiç taban kaçırmaz.( Bir kardeşini şantiyede uçurmuştum taban noktasında gerçekten prensipliydi ama ömrü vefa etmedi)
.ama en iyileri tüğünü değiştirmeden oynamaz ..yani asıl oyununu yapmaz..aşşağıdan oynamaya başlar bunlarda 2çeşit oynar kimisi biraz oynar yavru yumurta gördükçe kendisini geliştirir kimisi3-4yavru görür birden patlar...bunların ikiside çok iyidir alttan direk hedeften başlarlar. demişsiniz bizde düzden inen kuşa pek tolerans gösterilmediği için bir de o yaz beyazlara yüklendiğim için sonunu göremedim, belki biraz aceleci davrandım.
.ama gerçekten seyisi çok zorlarlar..her yavruda sıtandart oyunu beklememek gerekir.demişsiniz grubu tamamen gönderdikten sonra artık pek zorlamazlar galiba
.
.
.gök akkuyruk ..bu kuşların içinde en rahat oyun açanıdır demişsiniz bu noktada yanıldınız. Zira bu kuş sertte beni öldürdü. o havada ben yerde 1 hafta gezdirdi beni (:
.nadirde olsa sıkta veya kafa kaldırırken kaybola bilirler galiba müsaade etsem kaybolacaktı (:
.boz ,bozdumanlı,gök,arasıda olsa beyaz verirler perçemlide verirler. ne verdiğini keşke görebilseydim yine şantiye kurbanlarından işten ayrıldıktan sonra arkadaşlar bu burada uçsun dediler bıraktık sonra kara haberi geldi, hala keşke dediğim bir kaç kuştan biri..
bunlarda çok hedefli olur mesela beyazlar gibi.(Neredeyse babası beyaz erkek diyeceksiniz abi bu kadarına da pes doğrusu)
.çok uzaktan deli gibi gelenide olur.
genelde5-6-7-8 takla gibi oynarlar ama kimisi 15-16 takla gibide oynayabilir demişsiniz takla adedi de verdiğiniz sayıların tam ortasında kalıyor.
Osman Abi asıl merak ettiğim bu kadar şeyi 3 fotoğraftan nasıl tahmin edebildiğiniz,bu kadar şeyden sonra yazdıklarınızın hepsinin tesadüf olduğunu zannetmiyorum.
Selamlar
Khalid
.....
.....gök akkuyruk konusunda yanıldın demişsin ama aksine tamamen benim belirttiğim karakterdeki bir kuşmuş
.....(((
.gök akkuyruk ..bu kuşların içinde en rahat oyun açanıdır
.nadirde olsa sıkta veya kafa kaldırırken kaybola bilirler
.özellikle şahinden pek kaçamazlar veya kaçmazlar.
.boz ,bozdumanlı,gök,arasıda olsa beyaz verirler perçemlide verirler.
bunlarda çok hedefli olur mesela beyazlar gibi.
.çok uzaktan deli gibi gelenide olur
genelde5-6-7-8 takla gibi oynarlar ama kimisi 15-16 takla gibide oynayabilir))))..........
....
...
benim bu yazdıklarım senin kuşunda gördüklerinle çok yakın.........nadirde olsa sıkta veya kafa kaldırırken kaybola bilirler...demiştim ama sen gerçekten kaybolmasına izin vermemişsin.......1hafta kuşu takip etmişsin....benim doğru tahmin edemediğim kuş değil...senin okadar ısrarcı olmanı tahmin edemedim vede ....bizim burlarda öyle bir kuşu bırak 1hafta 1gün gözden kaçırdımı su içmen gerekir kuşun üzerine.......senin bu kuşların alçaktada uçsa biraz rahat oyun açanı 6-7 taklacivarı oynar.....yükseklerde kendini kaldırabilenleri toparlarsada13-15takla gibi oynaya bilir....senin bu oynayan kuşun birazcık daha dirayetli olabilseydi.....seni okadar uğraştırmazdı
.
.
.....saygılarımı sunarım
......

Pekâlâ o halde sorumu yenilemek istiyorum.
Bu tahminleri neye dayanarak geliştiriyorsunuz abi.
Hakikaten tesadüf olacağına ihtimal vermiyorum.
Oyun kuşunun asıl karakterinin havada belli olacağına inananlardanım.
O yüzden yerde, hatta fotoğrafta kuşun nasıl bu kadar yakın tahmin edilebildiğini merak ediyorum.
Usul ve kriterlerinizi bizlerle paylaşabilir misiniz?
Selamlar.
Khalid

filo' Alıntı:
sevgili arkadaşlar tam manası ile performansı yerde çözmek mümkün değildir.. zaten Osman arkadaşta sadece tahmin ediyor.. benim fotolarda % 40-50 gibi başarılı oldu buda normaldir.. iyi bir gözlemci olabilir..
Tahminlerini dayandırdığı bir kaç basit püf noktası vardır muhakkak.. neler olabilir.. uzun kısa bacak,yılan boyun küt boyun veya kısa boyun,gözler,kanat telekleri duruş gibi vs. olabilir..
.
.
.......sizin kuşlarınızda % 40-50 gibi başarılı olduğumu söylemişsiniz...ama ben sizin henüz kuşlarınızı % 50 gibi çözdüğünüzü düşünüyorum....benim bildiklerimde o yüzde 50 nin içindekiler.....
..
..
..gerçekten samimi iseniz lütfen yanıldıklarımı tek tek yazınız....ki ben yanıldığımı düşünmüyorum
...
..
..bu konunun 4. sayfasında zaten ben anlamayan arkadaşların neden anlamadıklarını yazmıştım...
..ben anlamıyorsam kimse anlamaz mantığı...
.
.nedense yerde kuş anlaşılmaz, diyen arkadaşlar daha baskın ve anlayanlar varsada kendi fikirlerini beyan etmekten çekiniyorlar.belkide sırf tepkilere hedef olurum diye bildiklerini yazmaktan vaz geçiyorlar..
.
..birde uzun zamandır işlerimden dolayı giremiyorum ve zaman ayıramadığımı belirttiğim halde bunun gibi cevap yazmadımmı sanki,söylediklerimizin arkasında durmayacak mışım gibi bir durumla karşılaşıyorum....
.
.kimse lütfen saygı çerçevesinde bildiklerini paylaşmaya çalışsın...
.
.açılan güzel bir konu oluyor illaki birisi konuyu baltalıyor ve konunun gidişatını değiştiriyor veya kilitlenmesine vesile oluyor......bunun yerine sağlıklı bilgi edine bilmek didişmekten daha iyi değilmi???
..
..
herkeze selam ederim ...saygılarımla

Khalid' Alıntı:
Pekâlâ o halde sorumu yenilemek istiyorum.
Bu tahminleri neye dayanarak geliştiriyorsunuz abi. Hakikaten tesadüf olacağına ihtimal vermiyorum.
Oyun kuşunun asıl karakterinin havada belli olacağına inananlardanım.
O yüzden yerde, hatta fotoğrafta kuşun nasıl bu kadar yakın tahmin edilebildiğini merak ediyorum.
Usul ve kriterlerinizi bizlerle paylaşabilir misiniz?
Selamlar.
Khalid

güzel kardeşim zaten bende oyun kuşunun havada olması taraftarıyım onda mutabıkız
.
.
..yoksa bizde kupaların çoğalmasına hakemlerin kalitesinin arttırılmasına destekvermeye çalışmazdık

...kimse kuştan ele alınca bişey anlamıyorda neden her kuşu satın almadan önce elimize alıyoruz inceliyoruz !!!!!
...
...biraz anlıyorsam, benden daha iyi anlayan neden çıkmasın...??

.
.
...ben bu yorumlarımın arkasında duracak kadar bilgim olmasa heralde topa tutulurdum..
.
...benim yazdıklarımla beraber diğer arkadaşlarında yazdıklarını analiz yaparak okuyan arkadaşlarımızda illaki faydalı birşeyler öğrene bilir.
.
...muhakkak herkezin öğrenmesi gerekenler veya bilmedikleri vardır ...
.
....ama elimizin tersiyle itmek yerine herkezin bilgilerinden faydalanmaya çalışmak daha doğru olmazmı???
.
..yoksa bilmediklerimizi bilenlere müneccim diyerek kamuoyunda etkisizleştirmeye çalışmak dahamı mantıklı??
.
..eğri konuşmadan seviyeli muhabbet eden arkadaşlardan Allah razı olsun.
.
...herkeze saygılarımı sunarım

optik03' Alıntı:
osman bey görüşlerinize hayran kaldım.Burada bilgilerinizi paylaştığınız için size teşekkür ederim.Bende birkaç resim koyuyorum yorumlarınızı bekliyorum.
.
.
....öncelikle hakkınızı helal edin şimdi cevap yazabiliyorum
.
..bozdumanlı1...eğerki kaybolmadıysa yada şahin almadıysa...çok yüksekte oyun açmıştır...kafa kaldırmadan önce taklayla ilerlemek suretiyle yani takla ileri takla ileri şeklinde devam etmiştir ve kendissini20-30 metre sıkıp taban çevirir gibi takla vurarak kafa kaldırma döneminde ilerlemiştir hava oyununa başladığında 6-7 taklagibi fişekler le hava oyunu yaparken bazende tutturmuştur15-16taklagibi takladan kopamamıştır....bu anlattıklarım genç yaşta uçurduysanız olur...aksi halde uçurmasanızda bukuş yerde yavru yumurta gördümmüde oyun açabilir direk alttan kendisini kaçırarak başlar
..hedefmerkezide iyidir ve yavruyada düşkündür....tam oyuna oturduğunda 8-10 takla ortalamayla oynar
.
..bozdumanlı2 sorunları olan bir kuştur..kolay oyun açmaz,sıkı zor atlatır,uçurmaya ara verirsen sarmaya başlar,oyun açtıktan sonra perdahını bırakmaz....eğerki hiç uçmasada kümeste takla çevirir (elden çekme olur).bence çok güçlü bir kuş ama bu kuşun sonunu her seyis göremez
.
..bozdumanlı3 bunların içinde en rahat oynayacak kuştur...ve takla arası en açık kuştur her takla arası takriben5-6metredirve 6-7takla ortalamayla oynar...yalnız teleklerini tamamladıktan sonra acele etmez iseniz daha iyi sonuç alırsınız.
.
..bozların damızlık vasıfları var... herbiri oynamaya bilir oyun açanlarıda kaybolacak kadar yukarda oyun açabilirler ve çok uzaktan atma yapabilirler..bunları oyun açtırmayada çalışmanıza gerek yok bence
gök beneklilerde rahat oyun açmışlardır ve4-5 takla ve üzeri oynamışlardır
.
.bence bozkirli erkeğinde bozdumanlıların hepsiylede tutar ve oyun sitilide 1. ve3. bozdumanlı arasındadır...
....
...
...asıl bensize teşekkür ederim...
.
.ricanıza icabet etme gereği duydum....bunlar benim kuşlarınızla ilgili görüşlerimdir..
.
..siz resimleri atalı 8-9 ay olmuş kuşlarınızı oynatma fırsatınız olduysa yorumlarımla değerlendirme olanağı var demektir
.
.saygılarımla.

gençosman^^' Alıntı:
.
.
...ben bu yorumlarımın arkasında duracak kadar bilgim olmasa heralde topa tutulurdum..
.
...benim yazdıklarımla beraber diğer arkadaşlarında yazdıklarını analiz yaparak okuyan arkadaşlarımızda illaki faydalı birşeyler öğrene bilir.
.
.
....ama elimizin tersiyle itmek yerine herkezin bilgilerinden faydalanmaya çalışmak daha doğru olmazmı???
.
..yoksa bilmediklerimizi bilenlere müneccim diyerek kamuoyunda etkisizleştirmeye çalışmak dahamı mantıklı??
.
.

Allahresulu (sas) bir hadisinde şöyle söyler: Her bilenin üstünde bir bilen vardır.

genç osman bey şaşırıyorum bu yazılarınıza ! kimse oyun kuşunun yerde ne yapacağını bilemez , bakınca kanadından kuyrugundan perdahını ucup ucmadıgını gözünden kafasından paçasından ayağından ait olduğu yörenin nere oldugunu tahmin edeblirsiniz, bilebilirsiniz de demiyorum tahmin edbilirsiniz , siz ne taklasından ne mesafesinden bahsediyosunuz osman bey ? kimse birşey yazmıyor diye iyice abarttınız olayı ! yazdığınız hiçbir yorum tutmamış, hala yok sen kuşunu tanımıyorsun vs vs diyorsun , senin yaptığın yorumları herkes yapar kuşa bakınca , ama senin gibi herkes başarısız olur, takla sayısı sefr sayısı mesafe ... şaka mı yapıyorsunuz siz ? atarım oynayan işi bitmiş 4 tane kuş resmi , tahminini tutturamazsın ! utandırırım seni !

s.a arkadaşlar. afederseniz ama bu işinde bo.........u çıkarttınız. hani yerde kuşun baktığında fiziki yapısı olsun tüy kalitesi olsun. bi fikir beyan edilebilir. ama görüyorum ki yerdeki havada harfiyen ne yapacagı ne yapmayacagı yazılıyorç güldürmeyin kardeşim. ben bu işi iyi bilirim. çekirdekten yetişmeyim. işimiz gücümüz kuş. ufak atın arkadaşlar. bunlara inananlar varmı bilemiyorum. ve bu şekildeki yorumlara neden izin veriyosunuz anlamıyorum. osman kardeşim. okadar bildiğine göre dünyanın en iyileri sendedir. nasıl olsa bir bakışta cigerini görüyosun .:))))))))

kainmisin kardeşim. sen başka şeylerede bakıyosundurç. fala bakıyonmu :)

kuscu_marik' Alıntı:
s .a neslini anasını babasını bilmedigi bir kuş için şekline şemaline paçasına kaşına gözune gagasına yok 11 fekmiş yok 15 kuyrukmuş diyerek bırakın ustayı çıragı bir kuşçu 200 yıl yaşasa dahi bilemez bilirim diyen yalan söylemiş olur BALIK TAVADA KUŞ HAVADA BELLİ OLUR TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN BÜTÜN HAZİNELERİNİ ÖNÜME KOYSALAR YİNEDE BEN BİLİRİM DİYEMEM BEN PROFESYONEL KUŞCUYUM DİYENLERDE BİLEMEMELİ AKSİNİ SÖYLEMEK ZATEN KUŞÇULUGA AYKIRIDIR bir form açmışsınız sormuşsunuz buda benim düşüncem benim kuşçuluk anlayışım saygılarımla HERKES BİLSEYDİ HERKESTE İYİ KUŞ OLURDU
:hmm: :hmm:

*

METİN KARDESİM ASLINDA BU TÜR SÖYLEMLER DÜŞÜNCELER GEREKLİ KUSCU İLE KUSCU OLACAK FARKI GÖZETİLİR
HER KES HER TÜRLÜ ANLATIMLARDA KUSU ANLAYIS SEKİLLERİNE GÖRE İFADE EDİYORLAR NE DİYE BİLİRİZ BUNU KUSCU OLACAKLAR ANLAYACAK İDRAK EDECEKLER ZATEN HER KES HER SEYİ TAM MANASIYLA BİLEBİLMİŞ OLSALAR BURALARDA KİMSELER OLMAZDI DENEME YANILMA USULU DİYELİM BENDE SENİN SÖYLEMLERİNE KATILIYORUM BENDE AYNI GÖRÜŞTEYİM DAHA İLK ZAMANLARDADA YUKARDA DÜŞÜNCELERİMİ İFADE ETİM YALNIZ BURADA OLDUGUM GÜNDEN BUYANA ANLADIGIM TEK SEY GELDİGİMİZ NOKTANIN NE KADAR DÜŞÜNDÜRÜCÜ OLDUGUDUR LAKİN KİMSELEREDE BİR SEY DİYEMEYİZ ÖZGÜR BİR ORTAMDAYIZ EGRİLERİ DOGRULARI ZAMAN İÇİNDE HERKES ANLARLAR DOGRU YOLU BULANLAR GECEN BOS ZAMAN İÇİN AH VAH DERLER ANLAYAMAYANLAR İSE BULANA DEK BEKLERLER BEKLERLER BEKLERLER BİZLERİN HEM SİTEMİZ OLARAK HEM KENDİM OLARAK BURADAKİ SÖYLEMLERE DİYECEK BİR SEYİMİZ YOK GÖRÜŞ ANLAYIS VE BAKIS AÇILARIDIR ÖNEMLİ OLAN HER KESDE ONA GÖRE YORUMDA BULUNUYORLAR

SAYGILAR

Evet baya bir sıkıntılı yazı olmuş.Takla sayısı ve metrajı bile var lütfen yanlış yönlendirmeyelim.Sonra millet kafayı yer ben nasıl anlamıyorum kuşdan diye haa.

Lütfen Yorumlara biraz daha dikkat edelim.
Tamam bende aynı görüşte değilim osman abi ile,bana da komik geliyor tam metrajını,takla sayısı vermesi vs..
Ama yinede her türlü görüşe saygımız olması lazım.
Tabiki aynı görüşte olmayacağız,tartışacağız,ama herşey saygı çerçevesinde lütfen.

Osman abi bunlara nerelerine bakarak,neye göre bu kadar net tahminler yaptığını bizlerle paylaşabilirmisin?

ömer kardeşim. yorumlarımızda kişiye karektere sağgısızlık, veyahut aşalama v.b hiç birşey yok. hergörüşe saygımzıvardır. ama kuşçuluk ta böyle bi görüş yoktur. hani yeni hevesli arkadaşlar belki olabilir düşüncesine kapılabilir ama. bırakın böyle ucuz konuları. saçmalıktan başka bişey değil. buda benim görüşüm.

kırıkkaleli metin' Alıntı:
ömer kardeşim. yorumlarımızda kişiye karektere sağgısızlık, veyahut aşalama v.b hiç birşey yok. hergörüşe saygımzıvardır. ama kuşçuluk ta böyle bi görüş yoktur. hani yeni hevesli arkadaşlar belki olabilir düşüncesine kapılabilir ama. bırakın böyle ucuz konuları. saçmalıktan başka bişey değil. buda benim görüşüm.

haklısın metin kardeşim bu kadarda değil. kanat yapısı ,tüy yapısı fizik,pratiklik bize bazı ip uçları verir böyle bi şey yok.altan başlayan kuş nerde kim görmüş kaldımı öyle kuş.

alidemirsmm' Alıntı:
genç osman bey şaşırıyorum bu yazılarınıza ! kimse oyun kuşunun yerde ne yapacağını bilemez , bakınca kanadından kuyrugundan perdahını ucup ucmadıgını gözünden kafasından paçasından ayağından ait olduğu yörenin nere oldugunu tahmin edeblirsiniz, bilebilirsiniz de demiyorum tahmin edbilirsiniz , siz ne taklasından ne mesafesinden bahsediyosunuz osman bey ? kimse birşey yazmıyor diye iyice abarttınız olayı ! yazdığınız hiçbir yorum tutmamış, hala yok sen kuşunu tanımıyorsun vs vs diyorsun , senin yaptığın yorumları herkes yapar kuşa bakınca , ama senin gibi herkes başarısız olur, takla sayısı sefr sayısı mesafe ... şaka mı yapıyorsunuz siz ? atarım oynayan işi bitmiş 4 tane kuş resmi , tahminini tutturamazsın ! utandırırım seni !
..
...şimmdi güzel kardeşim kimse bişey yazmıyor diye iyice abarttınız olayı !...diye yazmışsın..., iyki bişey söylemiyor kimse
...benim yorumlarım çıkmamış olsaydı ozaman nasıl hakaretler yazılırdı acaba merak ediyorum...!!....!!!
.
...atarım oynayan işi bitmiş 4 tane kuş resmi , tahminini tutturamazsın ! utandırırım seni !...
diye yazmışsın....at resimleri görebildiklerimi yorumlamaya çalışayım....diyeceğim ama !!!...
...senin güvenilir olduğuna bu saatten sonra pek inancım kalmadı....
...
...daha önceki yorumlarında yüzde50 bildiğimi söylüyorsun ama şimdiki yorumunda...(yazdığınız hiçbir yorum tutmamış,)....diyorsun... yani (yüzde 0) bilmişim....kuşlarınızın süper oluğunumu söyleseydim belkide ozaman yüzde100 biliyor olacaktım heralde..

cevdet özbayer' Alıntı:
gençosman^^' Alıntı:
.
.
.
.
.
.
.

Allahresulu (sas) bir hadisinde şöyle söyler: Her bilenin üstünde bir bilen vardır.

...ALLAH RAZI OLSUN cevdet amca tanıdığım en tecrübeli kuşçular dan olmanıza rağmen...beninde görüşümdür...her bilenin üstünde birbilen vardır
.
...bendende muhakkak daha iyi bilenler vardır...mesela ben sizin birçok yazınızdan istifede etmişimdir.
.
....bence bu sitede bildiklerini söyleyebilmek cesaret işidir. olmasınki birisi bir bildiğini söylemeye çalışsın bu sitede illaki hemen birisi baltalamaya çelışıyor hemen...nevar arkadaşım bi anlamaya çalış adam ne diyor ...insanlar sevdiklerini ve bildiklerini paylaşçağına paylaştığına pişman oluyor...
.
...sizin gibi tecrübesini paylaşmaya çalışan arkadaşlardan ALLAH razı olsun

Değerli Ağabeyler , Arkadaşlar, Kardeşler , atlı üstü Kuş ' iki kanat bir kuyruk , hepsi hepsi.'' gönül kırmaya değmez . Zülfüyare dokunmamaya , kimsenin Gıptadamarını tarik etmeye değmez inanın .. Aklı selim inasanlarız büyük bir kısmımız .. selamlarŞEREF

Geri