gençosman^^
Üye
- Ad Soyad
- genç osman yiğit
- Meslek
- özel
- İlgi Alanı
- Kediler
Re: OYUN KUŞU'NU UÇURMADAN YERDE NE YAPACAĞINI SÖYLEYEN VARM
...kuşlarında yavru sıfatının henüz kaybolmamasıda ....biraz analiz yapmamı etkiliyor ama ..genede bir iki kelime söylemeye çalışayım...
...1.kanat sesleri orta şeker kırık sesli sayılmaz
...2.uçurdunmu bilmiyorum ama arkadaki yavru ya oyun açmamıştır yada kaybolmuştur.
...3.öndeki eğik duran kuş3-4-5 takla ile oynamıştır
...4.arkada dik duran kuş sıka girerse problem yapar eve kolay gelemez
...5.öndeki kuş oyun açarken eğer kızgınllığa yakalanmaz ise rahat oyun açmıştır...mesela 3.4.uçuşunda takla çvirir,15-20 güne kalmaz oyun söker 1 ayı ytamamlamadan sefere girebilir
...6.yanlız biraz geç uçurmaya başlarsan kuş kızgınlığa çabuk girer oyun açmasıda sıkıntılı olabilir
...7.1 metreye yakın yere yaklaşır
...8.15-20 metre fişek yapar
...9.devamlı uçarsa kolay kolay oyun bozmaz....2-3gün uçmaya ara verilirse......yada günde 2-3kez kaldırılırsa oyununu bozmaya başlar..yada es geçmeye başlar tekrar eşe atılırsa kızgınlığı geçene kadar salık oynar yada oynamaz...ama kızgınlığı geçtiğinde eğer fazla bunaltılmadan uçurulursa tekrar oyuna döner ama keyfi yerinde olması gerekir...
......ana babasına gelince ...kuşların illa anne babası gibi oynayacaklar diye bir kaide yok...
..
..
.ama dediğim gibi foto birraz yetersiz
isteyen arkadaşlar oynamış bir kuşun fotoğraflarını atabilirler
emre bu fotoğraf analiz yapabilmem için yeterli değil yavrularda tam seçici değilsarıkır4141' Alıntı:ya anlayanlara helal olsun ama kuşun damarında iş olmadıktan sonra nasıl anlıcaksınız onu anlamadım yada nasıl anlıcaklar bir resim ekliyorum hiç uçurmadığım kuşlar duruşuna göre nasıl oynar hadi söleyin yorumlarınızı bekliyorum
ben ana babasını biliyorum kuşun neler yapıcağını öyle tahmin ediyorum siz bilmiyosunuz ana babayı nasıl oynar dye tarif edermisiniz?
saygılar
emre kalender
...kuşlarında yavru sıfatının henüz kaybolmamasıda ....biraz analiz yapmamı etkiliyor ama ..genede bir iki kelime söylemeye çalışayım...
...1.kanat sesleri orta şeker kırık sesli sayılmaz
...2.uçurdunmu bilmiyorum ama arkadaki yavru ya oyun açmamıştır yada kaybolmuştur.
...3.öndeki eğik duran kuş3-4-5 takla ile oynamıştır
...4.arkada dik duran kuş sıka girerse problem yapar eve kolay gelemez
...5.öndeki kuş oyun açarken eğer kızgınllığa yakalanmaz ise rahat oyun açmıştır...mesela 3.4.uçuşunda takla çvirir,15-20 güne kalmaz oyun söker 1 ayı ytamamlamadan sefere girebilir
...6.yanlız biraz geç uçurmaya başlarsan kuş kızgınlığa çabuk girer oyun açmasıda sıkıntılı olabilir
...7.1 metreye yakın yere yaklaşır
...8.15-20 metre fişek yapar
...9.devamlı uçarsa kolay kolay oyun bozmaz....2-3gün uçmaya ara verilirse......yada günde 2-3kez kaldırılırsa oyununu bozmaya başlar..yada es geçmeye başlar tekrar eşe atılırsa kızgınlığı geçene kadar salık oynar yada oynamaz...ama kızgınlığı geçtiğinde eğer fazla bunaltılmadan uçurulursa tekrar oyuna döner ama keyfi yerinde olması gerekir...
......ana babasına gelince ...kuşların illa anne babası gibi oynayacaklar diye bir kaide yok...
..
..
.ama dediğim gibi foto birraz yetersiz
isteyen arkadaşlar oynamış bir kuşun fotoğraflarını atabilirler