OYUN KUŞU'NU UÇURMADAN YERDE NE YAPACAĞINI SÖYLEYEN VARMIDIR ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan timko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 296
  • Görüntüleme Görüntüleme 70K
  • Etiketler Etiketler
    oyun kuşcuları
Re: OYUN KUŞU'NU UÇURMADAN YERDE NE YAPACAĞINI SÖYLEYEN VARM

sarıkır4141' Alıntı:
ya anlayanlara helal olsun ama kuşun damarında iş olmadıktan sonra nasıl anlıcaksınız onu anlamadım yada nasıl anlıcaklar bir resim ekliyorum hiç uçurmadığım kuşlar duruşuna göre nasıl oynar hadi söleyin yorumlarınızı bekliyorum
ben ana babasını biliyorum kuşun neler yapıcağını öyle tahmin ediyorum siz bilmiyosunuz ana babayı nasıl oynar dye tarif edermisiniz?

saygılar

emre kalender
emre bu fotoğraf analiz yapabilmem için yeterli değil yavrularda tam seçici değil
...kuşlarında yavru sıfatının henüz kaybolmamasıda ....biraz analiz yapmamı etkiliyor ama ..genede bir iki kelime söylemeye çalışayım...
...1.kanat sesleri orta şeker kırık sesli sayılmaz
...2.uçurdunmu bilmiyorum ama arkadaki yavru ya oyun açmamıştır yada kaybolmuştur.
...3.öndeki eğik duran kuş3-4-5 takla ile oynamıştır
...4.arkada dik duran kuş sıka girerse problem yapar eve kolay gelemez
...5.öndeki kuş oyun açarken eğer kızgınllığa yakalanmaz ise rahat oyun açmıştır...mesela 3.4.uçuşunda takla çvirir,15-20 güne kalmaz oyun söker 1 ayı ytamamlamadan sefere girebilir
...6.yanlız biraz geç uçurmaya başlarsan kuş kızgınlığa çabuk girer oyun açmasıda sıkıntılı olabilir
...7.1 metreye yakın yere yaklaşır
...8.15-20 metre fişek yapar
...9.devamlı uçarsa kolay kolay oyun bozmaz....2-3gün uçmaya ara verilirse......yada günde 2-3kez kaldırılırsa oyununu bozmaya başlar..yada es geçmeye başlar tekrar eşe atılırsa kızgınlığı geçene kadar salık oynar yada oynamaz...ama kızgınlığı geçtiğinde eğer fazla bunaltılmadan uçurulursa tekrar oyuna döner ama keyfi yerinde olması gerekir...
......ana babasına gelince ...kuşların illa anne babası gibi oynayacaklar diye bir kaide yok...
..
..
.ama dediğim gibi foto birraz yetersiz
isteyen arkadaşlar oynamış bir kuşun fotoğraflarını atabilirler

Osman Abi yazdığınız bilgiler beni heyecanlandırdı.
Benim bir sene önce beslediklerimden bir kaç kuş ekliyorum.
Bu arada sizi tekrar forumlarda görmek güzel ...
Selamlar
Khalid

Ekli dosyalar

• DSCN0178.webp
    DSCN0178.webp
    1.4 MB · Görüntüleme: 1,288
  • DSCN0296.jpg
    DSCN0296.jpg
    2 MB · Görüntüleme: 1,299
  • DSCN0243.webp
    DSCN0243.webp
    1 MB · Görüntüleme: 1,252

kuşa bir bakışta bir çok özelliğini doğru tahmin eden kişilerle karşılaştım ama bir kaç kişi vardıki (bunlar 60 yaş üstü kişiler)ya gerçekten içini görüyorlardı yada 500 sallamada hepsini doğru tahmin edebilecek kadar şanslı kolpacılardı.

huseyiin' Alıntı:
kuşa bir bakışta bir çok özelliğini doğru tahmin eden kişilerle karşılaştım ama bir kaç kişi vardıki (bunlar 60 yaş üstü kişiler)ya gerçekten içini görüyorlardı yada 500 sallamada hepsini doğru tahmin edebilecek kadar şanslı kolpacılardı.

:=))))

böyle bir olay yok olamaz.. sadece tahmin edilebilir.. bu yavru anası babası böyle böyle bu kuşta şöyle şöyle olabilir.. kardeş kardeşe benzemiyor siz kuşu nasıl bi bakışta çözebiliyorsunuz..

Yavruyu eline aldın kanadına kuyruğunu tüyüne baktın dersin ki.. bu kuş kanat eller, sert, yumuşak,yapışır, düz konar veya şöyle şöyle yapabilir.. tabi ki bu sadece tahmin den öte gitmez.. yine söylüyorum bi bakışta kuşu çözene helal olsun..

kuscu olacak genç kusakların kafalarının karıstırlması yerine daha da gerçekci olmak gerek

kus sekil semal tip olarak ısık verebilir ama o bile yanıltıcıdır böyle seyleri okurken geldigimiz noktanın ne kadar düşündürücü oldugu görülüyor kahin olmak gerek kusun içini görmek kimsenin elinde degil kanatı söyle olsa böyle oynar ayagı kısa olsa söyle oynar gözüne bak arsın gözü böyleyse su sekil oynar yanlıs seyler bana göre kendimizi kandırmayalım havada olana görünene bilinene bakalım sayılan kanat sekil kas göz kıriterleri pek çok kusda görülmüş ama bir sey yapmadıgıda bilinenlerdir kusun neyi varsa içindedir diyen varsaki

ben kusun İÇİNİ DE görüyorum o zaman inandırıcılıgı olur bu anlattıklarım kendimle alakalı düşüncelerim benim inandıklarım benimle alakalıdır bos seylerle ugrasıyoruz BU UGRASDA NE KUSUN İÇİNİ GÖREBİLEN NEDE BU UGRASI TAM MANASIYLA ÇÖZENİ VARDIR

SAYGILAR

kuscu_marik' Alıntı:
kuscu olacak genç kusakların kafalarının karıstırlması yerine daha da gerçekci olmak gerek

kus sekil semal tip olarak ısık verebilir ama o bile yanıltıcıdır böyle seyleri okurken geldigimiz noktanın ne kadar düşündürücü oldugu görülüyor kahin olmak gerek kusun içini görmek kimsenin elinde degil kanatı söyle olsa böyle oynar ayagı kısa olsa söyle oynar gözüne bak arsın gözü böyleyse su sekil oynar yanlıs seyler bana göre kendimizi kandırmayalım havada olana görünene bilinene bakalım sayılan kanat sekil kas göz kıriterleri pek çok kusda görülmüş ama bir sey yapmadıgıda bilinenlerdir kusun neyi varsa içindedir diyen varsaki

ben kusun İÇİNİ DE görüyorum o zaman inandırıcılıgı olur bu anlattıklarım kendimle alakalı düşüncelerim benim inandıklarım benimle alakalıdır bos seylerle ugrasıyoruz BU UGRASDA NE KUSUN İÇİNİ GÖREBİLEN NEDE BU UGRASI TAM MANASIYLA ÇÖZENİ VARDIR

SAYGILAR
Muharrem Abi biz havada anlamıyoruz yerdekinden hatta fotoğraftaki duruşundan bile anlarım diyen birini duyunca da haliyle heyecanlanıyoruz. İnşallah Osman Abi cevap yazar da en azından benim bu konudaki merakım hafifler... :utangac:
Selamlar
Khalid

Khalid' Alıntı:
kuscu_marik' Alıntı:

SAYGILAR
Muharrem Abi biz havada anlamıyoruz yerdekinden hatta fotoğraftaki duruşundan bile anlarım diyen birini duyunca da haliyle heyecanlanıyoruz. İnşallah Osman Abi cevap yazar da en azından benim bu konudaki merakım hafifler... :utangac:
Selamlar
Khalid

S A KADİR BİRDE SÖYLEDE YORUMLAMAK GEREKİRSE MESELA ÖGRENCİLİGİNDEN OKUYARAK GELEN PROFÖSÖRLÜGE
YÜKSELMİŞ YILLARINI VERMİŞ HER TÜRLÜ VAKA İLE KARSILASMIS OLMALARINA RAGMEN BİR HASTA GELDİGİNDE YÜZÜNE YÜRÜYÜSÜNE KONUSMASINA MİMİKLERİNE BAKARAK SEN VEREMSİN SEN KANSERSİN YADA SEN SU KADAR YASARSIN DİYEMİYORLAR DİYEMEZLER

NASIL DERLER GEREKLİ TETKİKLERİNİ YAPARLAR MUAYENE EDERLER TOMOGRAFİ EMAR HER NEYSE GÖRÜNTÜLERLER GÖRÜNENE TETKİK SONUÇLARINA GÖRE TESHİSİNİ KOYARLAR

AMA YUKARIDA ANLATILANLARI BİLEBİLMEK İÇİN KİŞİNİN GÖZÜ KUSUN İÇİNİ GÖRÜP GÖRÜNTÜLEYECEK KADAR OLAMADIGINA GÖRE NEREDEN NEYE DAYANARAK SU KUS SUNU YAPAR SU KADAR YAPAR YADA YAPAMAZ DİYEBİLİRİZ

ONUN İÇİNDİRKİ GERÇEKCİ OLALIM GÖRÜNEN BİLİNENLE VE GÖRDÜGÜMÜZE GÖRE DEGERLENDİRELİM SÖYLENİLDİGİ GİBİ OLABİLSEYDİ PEK ÇOK KİŞİNİN HALA ARAYIS İÇİNDE OLMASINADA GEREK YOKTU İSTEDİGİNİ TAM VEREMEDİGİMİZ EL KADAR KUSDAN ÇOK SEY İSTİYORLAR ÇOK

SAYGILAR

Khalid' Alıntı:
Selamlar
Khalid
.
.
.aleyküm selam kardeşim...kusura bakma biraz geç cevap verdim.
.
.maşallah beyazların maşallahı var
.
..erkekler 4-5 taklayla oynar
.erkekler 20 seferden fazla yaparlar
.dişiler erkeklere nazaran daha uzun oynarlar ve sefer zamanlamalarını çok iyi ayarlarlar.
.kuşlar genel olarak 1metreye indirir kimiside yarım metreye.
.hedefef dışı kolay kolay oynamazlar hedef merkezleri oldukça iyidir
.dişiler 30-35metre gibi bol taklalı oynarlar
.erkekler kısadan atik atlayarak oynar...
.dişiler daha uzaktan atarlar....ve indirmeleri erkeklere nazaran daha rahattır..belkide ilk seferde konabilirler
.
.
.dumanlı kirli yavruya gelince ...her baba yiğit bunları kolay kolay oynatamaz.
.bunların oyun açmaları ve karakteristik özellikleri değişkenlik gösterir.
.mesela kimisi rahat oyun açabilir,kimisi çok geç oynar,kimisi sıkta kaybolabilir.
...genelde 400-500 metrelerde uçarlar ve çok iyi kanat sallarlar düz uçarken ritimli kanat kullanarak kayık çeker gibi uçarlar.
.çok uzaktan atanlarıda olur.
.çoğu taban takla vurur.ve kimisi hiç taban kaçırmaz.
.kimisi çok taklalı oyuna başlar ve sonra taklayı azaltır ve sefer zamanlamasınıda ayarlayarak zamanlamayı açar.
.ama en iyileri tüğünü değiştirmeden oynamaz ..yani asıl oyununu yapmaz..aşşağıdan oynamaya başlar bunlarda 2çeşit oynar kimisi biraz oynar yavru yumurta gördükçe kendisini geliştirir kimisi3-4yavru görür birden patlar...bunların ikiside çok iyidir alttan direk hedeften başlarlar.
.yavru yumurta gördükçe üstüne koyarlar.
.ama gerçekten seyisi çok zorlarlar..her yavruda sıtandart oyunu beklememek gerekir.
.
.
.gök akkuyruk ..bu kuşların içinde en rahat oyun açanıdır
.nadirde olsa sıkta veya kafa kaldırırken kaybola bilirler
.özellikle şahinden pek kaçamazlar veya kaçmazlar.
.boz ,bozdumanlı,gök,arasıda olsa beyaz verirler perçemlide verirler.
bunlarda çok hedefli olur mesela beyazlar gibi.
.çok uzaktan deli gibi gelenide olur
genelde5-6-7-8 takla gibi oynarlar ama kimisi 15-16 takla gibide oynayabilir
.
.
. söyleyeceklerim bunlar....Allaha emanet olunuz

Kimse bu konuda kesin bişey söyleyemez söyleyende tahmin etmiş olur.Bizde bazı tecrübelerimize dayanarak kuşun kuyruk yapısından mesafe (sünme)tahmini yapıyoruz.çırpınışından ve göğüs kafesi kemiğinden takla sayısı tahmini yapıyoz.yere ayak koyuşundan da tabanının sağlamlığı tahmini yapıyoz.ÇOĞU TUTUYOR AMA BAŞINDA BELİRTTİĞİM GİBİ TAHMİNDEN ÖTE GİTMEZ

:hungur: :hungur: :hungur: :hungur: :hungur: :hungur: :hungur: :hungur: :hungur: :hungur: :hungur: : arkadaşlar hepinize slmlar ....fakat ben yazılanlara hasta oluyorum çünki bence insan kendini yaptıgı işe verirse her işte muvakfak olur heleki bu kuş olunca bu işten öteye hastalıga dayanır yani anlıycanız kendini kuş besleyip yetiştirip hazırlayıp ucurmaya adamış arkadaşlarımız var hatta nufus dairesi gibi soy takibi yapan abilerimiz var hatta ve hatta kuş üzerinde ortapedi uzmanı olmuş arkadaşlar var anlıycanız insanlar deneyim ve tecrubelerinide üst üste koyunca oyunkuşuyla ilgili yerde duran kuşa yorum ve tahmin yapması ve bilmesi normal ...böyle abilerimiz aramızda mevcut bu tip arkadaşları secip tavsiyelerine kulak verirsek belki kuşculuk birazdaha ilerler körü körüne yem vermenin anlamı yok .bence iyi takdir etmek kimseyi küçültmez fakat kötüyü besleyen arkadaşımızıda samimi olarak uyarmak sadece bu işin uzmanına düşer yukardada ban göre bu işin uzmanı olmuş abilerin yetenekleri yazmakta ben 3 aylık kuşcuyum fakat iddalıyım .....ne olursa olsun allah iyilerle karşılaştırsın 3 lira para kazanacam diye kıçını yırtanlardan uzak tutsun bizi

gençosman^^' Alıntı:
Khalid' Alıntı:
Selamlar
Khalid
.
.
.
.
..erkekler 4-5 taklayla oynar
.erkekler 20 seferden fazla yaparlar
.dişiler erkeklere nazaran daha uzun oynarlar ve sefer zamanlamalarını çok iyi ayarlarlar.
.kuşlar genel olarak 1metreye indirir kimiside yarım metreye.
.hedefef dışı kolay kolay oynamazlar hedef merkezleri oldukça iyidir
.dişiler 30-35metre gibi bol taklalı oynarlar
.erkekler kısadan atik atlayarak oynar...
.dişiler daha uzaktan atarlar....ve indirmeleri erkeklere nazaran daha rahattır..belkide ilk seferde konabilirler
.
.
.dumanlı kirli yavruya gelince ...her baba yiğit bunları kolay kolay oynatamaz.
.mesela kimisi rahat oyun açabilir,kimisi çok geç oynar,kimisi sıkta kaybolabilir.
...genelde 400-500 metrelerde uçarlar ve çok iyi kanat sallarlar düz uçarken ritimli kanat kullanarak kayık çeker gibi uçarlar.
.çok uzaktan atanlarıda olur.
.çoğu taban takla vurur.ve kimisi hiç taban kaçırmaz.
.kimisi çok taklalı oyuna başlar ve sonra taklayı azaltır ve sefer zamanlamasınıda ayarlayarak zamanlamayı açar.
.ama en iyileri tüğünü değiştirmeden oynamaz ..yani asıl oyununu yapmaz..aşşağıdan oynamaya başlar bunlarda 2çeşit oynar kimisi biraz oynar yavru yumurta gördükçe kendisini geliştirir kimisi3-4yavru görür birden patlar...bunların ikiside çok iyidir alttan direk hedeften başlarlar.
.yavru yumurta gördükçe üstüne koyarlar.
.ama gerçekten seyisi çok zorlarlar..her yavruda sıtandart oyunu beklememek gerekir.
.
.
.gök akkuyruk ..bu kuşların içinde en rahat oyun açanıdır
.nadirde olsa sıkta veya kafa kaldırırken kaybola bilirler
.özellikle şahinden pek kaçamazlar veya kaçmazlar.
.boz ,bozdumanlı,gök,arasıda olsa beyaz verirler perçemlide verirler.
bunlarda çok hedefli olur mesela beyazlar gibi.
.çok uzaktan deli gibi gelenide olur
genelde5-6-7-8 takla gibi oynarlar ama kimisi 15-16 takla gibide oynayabilir
.
.
. söyleyeceklerim bunlar....Allaha emanet olunuz

.
.
..erkekler 4-5 taklayla oynar demişsiniz aşağı yukarı doğruydu.
.erkekler 20 seferden fazla yaparlar demişsiniz o da doğru.
.erkekler kısadan atik atlayarak oynar demişsiniz onda da isabet var.
.Anne dişi bende uçmadı ama anlatılan vasıflarla sizin anlattıklarınız yine bire bir olmasa da örtüşüyor gibi.
.Dişi yavrularından biri inişi daha doldurmamıştı en son..
.
.
.dumanlı kirli yavruya gelince ...her baba yiğit bunları kolay kolay oynatamaz. (Buna katılıyorum ben bunu yapıştı diye yolladım.)
.mesela kimisi rahat oyun açabilir demişsiniz bu hayvan yukarıda başladı bir haftaya terasa indirdi
.çoğu taban takla vurur.ve kimisi hiç taban kaçırmaz.( Bir kardeşini şantiyede uçurmuştum taban noktasında gerçekten prensipliydi ama ömrü vefa etmedi)
.ama en iyileri tüğünü değiştirmeden oynamaz ..yani asıl oyununu yapmaz..aşşağıdan oynamaya başlar bunlarda 2çeşit oynar kimisi biraz oynar yavru yumurta gördükçe kendisini geliştirir kimisi3-4yavru görür birden patlar...bunların ikiside çok iyidir alttan direk hedeften başlarlar. demişsiniz bizde düzden inen kuşa pek tolerans gösterilmediği için bir de o yaz beyazlara yüklendiğim için sonunu göremedim, belki biraz aceleci davrandım.
.ama gerçekten seyisi çok zorlarlar..her yavruda sıtandart oyunu beklememek gerekir.demişsiniz grubu tamamen gönderdikten sonra artık pek zorlamazlar galiba
.
.
.gök akkuyruk ..bu kuşların içinde en rahat oyun açanıdır demişsiniz bu noktada yanıldınız. Zira bu kuş sertte beni öldürdü. o havada ben yerde 1 hafta gezdirdi beni (:
.nadirde olsa sıkta veya kafa kaldırırken kaybola bilirler galiba müsaade etsem kaybolacaktı (:
.boz ,bozdumanlı,gök,arasıda olsa beyaz verirler perçemlide verirler. ne verdiğini keşke görebilseydim yine şantiye kurbanlarından işten ayrıldıktan sonra arkadaşlar bu burada uçsun dediler bıraktık sonra kara haberi geldi, hala keşke dediğim bir kaç kuştan biri..
bunlarda çok hedefli olur mesela beyazlar gibi.(Neredeyse babası beyaz erkek diyeceksiniz abi bu kadarına da pes doğrusu)
.çok uzaktan deli gibi gelenide olur.
genelde5-6-7-8 takla gibi oynarlar ama kimisi 15-16 takla gibide oynayabilir demişsiniz takla adedi de verdiğiniz sayıların tam ortasında kalıyor.
Osman Abi asıl merak ettiğim bu kadar şeyi 3 fotoğraftan nasıl tahmin edebildiğiniz,bu kadar şeyden sonra yazdıklarınızın hepsinin tesadüf olduğunu zannetmiyorum.
Selamlar
Khalid

Osman Abi son bir soru bu kızılsinekliye ne buyurulur.

Ekli dosyalar

• DSCN0264.webp
    DSCN0264.webp
    1,011.1 KB · Görüntüleme: 1,223
  • DSCN0285.webp
    DSCN0285.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 1,189
  • DSCN1183.webp
    DSCN1183.webp
    56.1 KB · Görüntüleme: 1,198

yine bişeyler yazayım bu konuda
bence
küçük kuş
boynu kısa bacakları kısa kendisi kısa geniş göhüslü yani top gibi olmalı kuş

tabi bunlar varsayım
belki tutar ..:)

mazidenbiri' Alıntı:
yine bişeyler yazayım bu konuda
bence
küçük kuş
boynu kısa bacakları kısa kendisi kısa geniş göhüslü yani top gibi olmalı kuş

tabi bunlar varsayım
belki tutar ..:)

:):):)

Osman ustam helal olsun, o zaman hiç kuş uçurmaya gerek yok kuş alınca direk size yollayalım.. evet bu kuş 15 20 taklalı oynar minimum 500 metreden atar 50 60 metre oynar derseniz biz direk o kuşa emek verelim uçuralım..

usta peki ozaman neden kuşun gaga göz kelle kulak boyuna posuna bakıp ta alıyoruz ben 1 kaç aylık kuşcuyum önümüze geleni alalım ozaman ölemi sanki biraz kuşun şeklinden şemalinden anlamak lazım öle her kuşa emek vermemek lazım bence ilk intiba her işte önemli kuş sakat yada kör olabilir kanadı tutuk olabilir fakat bu kuş işinde tecrubeli abiler bu kuşun altından yavru cıkarmı cıkmazmı anlaya bilir...

s.a ilginç yorumlar çok iddalı.

sadece bir sorum olacak kuşda ilk dikkat ettiginiz neresidir yerde

BU KONU ÜZERİNDE ÇOK TARTIŞILACAĞI KESİN.ASLINDA NE YAZILIRSASA YAZILSIN HİÇ KİMSEYİ TATMİN ETMEYECEK VE SADECE POLEMİK YARATACAK BİR SONUÇ ÇIKARACAK BİR KONU.
HERKESİN BİLGİ VE BECERİSİNİN AYNI OLMADIĞI KESİN KUŞÇULUKTA.YANİ BİR BAŞKASININ BİLGİ SEVİYESİNİ,KENDİ BİLGİMİZ ÇAPINDA GÖRMEK HER KONUDA OLDUĞU GİBİ BURADA DA POLEMİĞE NEDEN OLUYOR.EVET BİLİMLE UĞRAŞAN HERKES BÜYÜK BULUŞLAR YAPAMIYOR.YADA RESSAMLARIN HEPSİ BÜYÜK SANAT ESERLERİ ÇIKARAMIYOR.HERKES FİZİK OKUYABİLİR AMA HERKES EİNSTEİN OLAMAZ ÖRNEĞİN,YADA NEVTON YADA......
BENİM VE BENİM GİBİ DÜŞÜNEN ARKADAŞLARIN YAZDIĞI YAZILARI OKURSANIZ İYİ KUŞUN BELİRLİ ÖZELLİKLER TAŞIDIĞINI HER ZAMAN SÖYLÜYORUZ.VUCUT YAPISI VE ŞEKLİ,KANAT TELEK YAPISI,KUYRUK ŞEKLİ......BUNLAR KUŞUN PERFORMANSINI DİREK ETKİLEYEN ZORUNLU OLMASI GEREKEN DURUMLAR AMA BAZI ŞEYLERDE VARKİ KUŞUN GENETİK YAPISINA AİT ÖZELLİKLER ANLARIR:GÖZ İÇİ,GÖZ KENARI VE ELE ALINDIĞINDA AYAK VE KUYRUK HAREKETLERİ GİBİ...
ELİNE KUŞU ALDIĞI ZAMAN,BESLENECEK KAREKTERDE İYİ KUŞ OLDUĞUNU YADA OLMADIĞINI SÖYLEYEN YADA SÖYLEYEBİLECEK BİR KAÇ KUŞÇU İLE TANIŞMA FIRSATIM OLDU BUGÜNE KADAR.HATTA KAPALI BİR MEKANDA YADA DIŞARIDA ELDEN BIRAKLILDIĞI ZAMAN KANAT SALLAMASINDAN VE TAKLAYI ÇEVİRME ŞEKLİNDEN KUŞUN KALİTESİNE DAİR SONUÇ ÇIKARAN VE BUNDA ÇOK BAŞARILI OLAN KUŞÇULARDA TANIDIM.

AMAAAAA....KUŞUN YERDE DURUŞUNDAN YADA FOTODAKİ GÖRÜNTÜSÜNDEN OYUN KAREKTERİNE VE PERFORMANSINA AİT GERÇEKÇİ YORUM YAPABİLEN,HATTA KAÇ TAKLA İLE KAÇ METRE GİTTİĞİNİ TAHMİN EDEN BİR KUŞÇU İLE HAYATIM BOYUNCA KARŞILAŞMAMIŞTIM.
GENÇ OSMAN KARDEŞİMİN YAZILARINI HER ZAMAN OKURUM.İYİ BİR KUŞÇU OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.BU YAZIM ONA KARŞI YADA ONU DESTEKLEYEN BİR YAZI OLARAK DÜŞÜNÜLMESİN.

YAZIMIN BAŞINDA DEDİĞİM GİBİ; HERKES,KENDİ OLDUĞU KADAR OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR İNSANLARIN.OYSA BİRİLERİ BİZİM BİR ADIM YADA ON ADIM YADA YÜZ ADIM İLERİMİZDE OLABİLİR.

TARİHE DAMGA VURMUŞ,EKOL OLMUŞ SEVDİĞİM BİR İNSANIN SÖZÜ İLE BİTİREYİM YAZIMI ÇÜNKÜ BU YAZI İLE ÖZDEŞLEŞEN BİR İÇERİK TAŞIYOR.

''GERÇEKÇİ OL İMKANSIZI GERÇEKLEŞTİR.''

SAYGILAR ARKADAŞLAR......

hüseyin turan' Alıntı:
BU KONU ÜZERİNDE ÇOK TARTIŞILACAĞI KESİN.ASLINDA NE YAZILIRSASA YAZILSIN HİÇ KİMSEYİ TATMİN ETMEYECEK VE SADECE POLEMİK YARATACAK BİR SONUÇ ÇIKARACAK BİR KONU.
HERKESİN BİLGİ VE BECERİSİNİN AYNI OLMADIĞI KESİN KUŞÇULUKTA.YANİ BİR BAŞKASININ BİLGİ SEVİYESİNİ,KENDİ BİLGİMİZ ÇAPINDA GÖRMEK HER KONUDA OLDUĞU GİBİ BURADA DA POLEMİĞE NEDEN OLUYOR.EVET BİLİMLE UĞRAŞAN HERKES BÜYÜK BULUŞLAR YAPAMIYOR.YADA RESSAMLARIN HEPSİ BÜYÜK SANAT ESERLERİ ÇIKARAMIYOR.HERKES FİZİK OKUYABİLİR AMA HERKES EİNSTEİN OLAMAZ ÖRNEĞİN,YADA NEVTON YADA......
BENİM VE BENİM GİBİ DÜŞÜNEN ARKADAŞLARIN YAZDIĞI YAZILARI OKURSANIZ İYİ KUŞUN BELİRLİ ÖZELLİKLER TAŞIDIĞINI HER ZAMAN SÖYLÜYORUZ.VUCUT YAPISI VE ŞEKLİ,KANAT TELEK YAPISI,KUYRUK ŞEKLİ......BUNLAR KUŞUN PERFORMANSINI DİREK ETKİLEYEN ZORUNLU OLMASI GEREKEN DURUMLAR AMA BAZI ŞEYLERDE VARKİ KUŞUN GENETİK YAPISINA AİT ÖZELLİKLER ANLARIR:GÖZ İÇİ,GÖZ KENARI VE ELE ALINDIĞINDA AYAK VE KUYRUK HAREKETLERİ GİBİ...
ELİNE KUŞU ALDIĞI ZAMAN,BESLENECEK KAREKTERDE İYİ KUŞ OLDUĞUNU YADA OLMADIĞINI SÖYLEYEN YADA SÖYLEYEBİLECEK BİR KAÇ KUŞÇU İLE TANIŞMA FIRSATIM OLDU BUGÜNE KADAR.HATTA KAPALI BİR MEKANDA YADA DIŞARIDA ELDEN BIRAKLILDIĞI ZAMAN KANAT SALLAMASINDAN VE TAKLAYI ÇEVİRME ŞEKLİNDEN KUŞUN KALİTESİNE DAİR SONUÇ ÇIKARAN VE BUNDA ÇOK BAŞARILI OLAN KUŞÇULARDA TANIDIM.

AMAAAAA....KUŞUN YERDE DURUŞUNDAN YADA FOTODAKİ GÖRÜNTÜSÜNDEN OYUN KAREKTERİNE VE PERFORMANSINA AİT GERÇEKÇİ YORUM YAPABİLEN,HATTA KAÇ TAKLA İLE KAÇ METRE GİTTİĞİNİ TAHMİN EDEN BİR KUŞÇU İLE HAYATIM BOYUNCA KARŞILAŞMAMIŞTIM.
GENÇ OSMAN KARDEŞİMİN YAZILARINI HER ZAMAN OKURUM.İYİ BİR KUŞÇU OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.BU YAZIM ONA KARŞI YADA ONU DESTEKLEYEN BİR YAZI OLARAK DÜŞÜNÜLMESİN.

YAZIMIN BAŞINDA DEDİĞİM GİBİ; HERKES,KENDİ OLDUĞU KADAR OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR İNSANLARIN.OYSA BİRİLERİ BİZİM BİR ADIM YADA ON ADIM YADA YÜZ ADIM İLERİMİZDE OLABİLİR.

TARİHE DAMGA VURMUŞ,EKOL OLMUŞ SEVDİĞİM BİR İNSANIN SÖZÜ İLE BİTİREYİM YAZIMI ÇÜNKÜ BU YAZI İLE ÖZDEŞLEŞEN BİR İÇERİK TAŞIYOR.

''GERÇEKÇİ OL İMKANSIZI GERÇEKLEŞTİR.''

SAYGILAR ARKADAŞLAR......

Aynen katılıyorum..

öte yandan Osman usta benimde takdir ettiğim bir kişilik bilgi bakımından yeterince yoğrulmuş olduğunu düşünüyorum,lakin samimi olmak gerekirse performansı fotolardan tam kestirmek mümkün değil gibi düşünüyorum.. konularda bu dönem uçacak elemanlar adı altında bir kaç foto paylaştım.. bu sezon yine kupa müsabakalarına kuş uçuracağız.. fotolara bakıp hangisinde ışık görüyorsa osman ustam bi fikir beyan ederse ona ağırlık veririz.. zaman kaybetmemiş oluruz..
Hatta biraz daha ileri gidelim hiç kupa yapmayalım direk uçacak kuşları gösterelim direk birinci böyle belirlensin..

yerde damızlık kusu tanıyabilecek kapasiteye ve birikime sahip ustalar vardır.
her damızlık kus iyi kustur
ama her iyi kus oyun yapacak (istenilen düzeyde) anlamına gelmez bu
iyi bir kuscu uçuma baslamıs bir kusun havaya adapte olması akabinde kusun tavırlarından kusun ne mal olduğunu anlar
su halde anlamak için kusun havada olması sartı var
yerde anlarım diyen gerceği söylememektedir.
yerde sadece bilen gözler damızlık kusu ayırabilir o da günümüzde artık cok zorlastı
cünki damızlık özelliklerini belli eden soy yada ırk kuslar günümüzde çok azaldı
onların yerini il isimleri ile anılan çorbalar var artık
urfa mardin sivas ve corum haricinde baska ırk yoktur bunu bilen ve o kusları tanıyan ama gercekten tanıyan yerdeki iyi kusu yani DAMIZLIĞI görür anlar.

FORMULA 1' Alıntı:
yerde damızlık kusu tanıyabilecek kapasiteye ve birikime sahip ustalar vardır.
her damızlık kus iyi kustur
ama her iyi kus oyun yapacak (istenilen düzeyde) anlamına gelmez bu
iyi bir kuscu uçuma baslamıs bir kusun havaya adapte olması akabinde kusun tavırlarından kusun ne mal olduğunu anlar
su halde anlamak için kusun havada olması sartı var
yerde anlarım diyen gerceği söylememektedir.
yerde sadece bilen gözler damızlık kusu ayırabilir o da günümüzde artık cok zorlastı
cünki damızlık özelliklerini belli eden soy yada ırk kuslar günümüzde çok azaldı
onların yerini il isimleri ile anılan çorbalar var artık
urfa mardin sivas ve corum haricinde baska ırk yoktur bunu bilen ve o kusları tanıyan ama gercekten tanıyan yerdeki iyi kusu yani DAMIZLIĞI görür anlar.
(ne mal olduğunu=kötü kuş olduğunu anlar yada elinde iyi kusları varsa oynamak istemeyen bir damızlık olduğunu anlar)

filo' Alıntı:
öte yandan Osman usta benimde takdir ettiğim bir kişilik bilgi bakımından yeterince yoğrulmuş olduğunu düşünüyorum,lakin samimi olmak gerekirse performansı fotolardan tam kestirmek mümkün değil gibi düşünüyorum.. konularda bu dönem uçacak elemanlar adı altında bir kaç foto paylaştım.. bu sezon yine kupa müsabakalarına kuş uçuracağız.. fotolara bakıp hangisinde ışık görüyorsa osman ustam bi fikir beyan ederse ona ağırlık veririz.. zaman kaybetmemiş oluruz..
.
.
fazla zamanm yok ama genede size cevap vereceğim...
..anlamıyorum neden kinaye yapıyorsun...
..zannedersem yorumlarımdan hoşlanmadın...
..sence bu yorumları yazmak kolaymı zannediyorsun...
.
.
filo' Alıntı:
Hatta biraz daha ileri gidelim hiç kupa yapmayalım direk uçacak kuşları gösterelim direk birinci böyle belirlensin..
diye yazmışsın...birinciyi belirlemek bukadar kolay olmaz yarışlarda..kuşun iyi olmasıda yetmez, seyisinde yeterli olması gerekir ve azda olsa yarış tecrübesi gerekir.
.
..genede ben sana fikir beyan edeyim ister kaale alırsın istersen almazsın,
.
.kuşlarının hepsi birbirine çok benzesede bu kuşların hepsinin birbirinden farklı karakter ve oyunları var.
.kuşların içinde çok iyiside var boşuna zaman kaybettiğinde.
.eşini bilmiyorum ama dumbenekli erkek iyi yanlız bu göklerin en kısasını vur dik duranı değil yere basık olanı..mümkünse bu kuşlardan boz veya boz dumanlı alabiliyorsan gök perçemlerin kanından okuşlardan vur.
.
.ona keza düz dumanlı erkek altından yavru gelmez bu ku ş oynamış ama 6-7 taklayla biraz konmada problem yapmış. kuş iyi ama yavru gelmez.
.
.yılan boyunlu olan yavruların çok performanslı başlarlar yukarlarda ve çok taklalı bozdumanlı perçemin yanındaki perçemli gök gibi boynu olanlar ama onlarda yere çok yakın kalmazlar...
.
.dumanlı yavruların çoğu oynamaz çok salık oynarlar....
.yavruların bazıları kaybolurlar sıkta problem yaparlar.
.
.ama durumun okadar kötü değil..bu kuşlardan bazıları çok yüksek uçar çok yüksekten atar,deligibi gelir 8-10 taklayla oynarlar.
.
.açık gökbenekli yavru,24 resim nolu 1....42nolu gök yavru2....43 nolu gök erkek ...bu 3 kuş ne yaparsan yap oynarlar...
...kuşları altına alırlar ve ayrı uçarlar oyun açarken, hergün üstüne koyarlar kuşların en az 100metre üzerinde uçarak oyun açarlar...1metreye kadar indirirler oyun açmadan önce çok seri uçmazlar oyun açtıkça sertleşirler..bunların kardeş olma ihtimalleri var dumanlı beneklilin yavrusu olabilirler...ayrıca gök erkek damızlık ta olur.
.
.diyeceklerim bunlar...
...fazla zamanım yok zamanım olursa uzun uzun muhabbet ederiz...ALLAHA emanet olunuz....

Osman abi bende yavrularımın resmini paylaşıp senden yorum bekliyorum.Çakmaklıyı uçurmaya başladım 2 numaralı resimdeki arap tüye girdi.

Ekli dosyalar

• 26022012%28032%29.webp
    26022012%28032%29.webp
    125.7 KB · Görüntüleme: 968
  • 18022012%28002%29.webp
    18022012%28002%29.webp
    114.2 KB · Görüntüleme: 942
  • 2012-03-17 14.40.14.webp
    2012-03-17 14.40.14.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 858

Ekli dosyalar

• bzdmnlı.webp
    bzdmnlı.webp
    22.8 KB · Görüntüleme: 1,036

bu oynarmı osman kardes.yuksek fıkırlerınden bende ıstıfade etmek ısterım.:)

gençosman^^' Alıntı:
filo' Alıntı:
.
.
fazla zamanm yok ama genede size cevap vereceğim...
..anlamıyorum neden kinaye yapıyorsun...
..zannedersem yorumlarımdan hoşlanmadın...
..sence bu yorumları yazmak kolaymı zannediyorsun...
.
.
filo' Alıntı:
diye yazmışsın...birinciyi belirlemek bukadar kolay olmaz yarışlarda..kuşun iyi olmasıda yetmez, seyisinde yeterli olması gerekir ve azda olsa yarış tecrübesi gerekir.
.
..genede ben sana fikir beyan edeyim ister kaale alırsın istersen almazsın,
.
.kuşlarının hepsi birbirine çok benzesede bu kuşların hepsinin birbirinden farklı karakter ve oyunları var.
.kuşların içinde çok iyiside var boşuna zaman kaybettiğinde.
.eşini bilmiyorum ama dumbenekli erkek iyi yanlız bu göklerin en kısasını vur dik duranı değil yere basık olanı..mümkünse bu kuşlardan boz veya boz dumanlı alabiliyorsan gök perçemlerin kanından okuşlardan vur.
.
.ona keza düz dumanlı erkek altından yavru gelmez bu ku ş oynamış ama 6-7 taklayla biraz konmada problem yapmış. kuş iyi ama yavru gelmez.
.
.yılan boyunlu olan yavruların çok performanslı başlarlar yukarlarda ve çok taklalı bozdumanlı perçemin yanındaki perçemli gök gibi boynu olanlar ama onlarda yere çok yakın kalmazlar...
.
.dumanlı yavruların çoğu oynamaz çok salık oynarlar....
.yavruların bazıları kaybolurlar sıkta problem yaparlar.
.
.ama durumun okadar kötü değil..bu kuşlardan bazıları çok yüksek uçar çok yüksekten atar,deligibi gelir 8-10 taklayla oynarlar.
.
.açık gökbenekli yavru,24 resim nolu 1....42nolu gök yavru2....43 nolu gök erkek ...bu 3 kuş ne yaparsan yap oynarlar...
...kuşları altına alırlar ve ayrı uçarlar oyun açarken, hergün üstüne koyarlar kuşların en az 100metre üzerinde uçarak oyun açarlar...1metreye kadar indirirler oyun açmadan önce çok seri uçmazlar oyun açtıkça sertleşirler..bunların kardeş olma ihtimalleri var dumanlı beneklilin yavrusu olabilirler...ayrıca gök erkek damızlık ta olur.
.
.diyeceklerim bunlar...
...fazla zamanım yok zamanım olursa uzun uzun muhabbet ederiz...ALLAHA emanet olunuz....

OSMAN HOCAM AĞZINA SAĞLIK.. TEŞEKKÜRLER..

FORMULA 1' Alıntı:
bu oynarmı osman kardes.yuksek fıkırlerınden bende ıstıfade etmek ısterım.:)

:D:D:D onun her tarafı oynasa ne olur uçmaya takati yok nasıl oynasın o :D

:D aferın bildin.bu enteresan yetenegınızı banada ogretın ne olur :D ben anlamıyom bu ısten..:D

:D gözlüğü çıkar öyle bak

Geri