TheMetaor
Üye
- Ad Soyad
- Sadık Sarılar
- Meslek
- Grafiker
- İlgi Alanı
Uzun sivri kanatlar Belirleyicidir bana göre.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
TheMetaor' Alıntı:Uzun sivri kanatlar Belirleyicidir bana göre.
selamunaleykumTheMetaor' Alıntı:Uzun sivri kanatlar Belirleyicidir bana göre.
S.A. Ali bey ben görüşünüze katılmıyorum benim gözlemlediğim gercek anlamda oyun kuşu hırçın bir karektere sayiptir vede kesinlikle uysal değildir elinize aldığınzda elinizde durmak istemez vede yerde devamlı tedirgin ve ürkektir bu benim kişisel görüşüm .Saygılar...Fenerbahcem' Alıntı:Benim birde ilgimi ceken gozlemledigim , oyunlu kuslar diger kuslara nazaran cok daha sakinler.Misal ben kumese girdigimde oyunlulari ucurmadan bu yonleri ile ayirt edebiliyorum.Kumese girdigimde diger kuslar kacacak delik arar iken oyunlu kuslarim oldugu yerde kaliyorlar hatta elimi uzattigimda kacmiyorlar bile bazende oksuyorum seviyorum , ama bunu diger kuslara yapamiyorum.Hele disi olanlari daha bi uslular sanki , bu acaba sadece bende olan birseymi yoksa tum oyunlu kuslar diger kuslara gore daha mi sakinlerdir ?
S.A. Ferat bey sizin gözleminize göre o zaman dişi kuşların geneli uzun oynar çünkü kümesinizdeki bütün dişileri inceleyin genelde kanatları sivridir.Saygılar...ferro18' Alıntı:selamunaleykumTheMetaor' Alıntı:Uzun sivri kanatlar Belirleyicidir bana göre.
tesekurler uzun oynar
saygilarla ferhat
şusuçi' Alıntı:S.A. Ferat bey sizin gözleminize göre o zaman dişi kuşların geneli uzun oynar çünkü kümesinizdeki bütün dişileri inceleyin genelde kanatları sivridir.Saygılar...ferro18' Alıntı:selamunaleykumTheMetaor' Alıntı:Uzun sivri kanatlar Belirleyicidir bana göre.
tesekurler uzun oynar
saygilarla ferhat
murattarım' Alıntı:arkadaşlar içinizde kac kişi kuşun havada iyi oldugunuanlayabilecek durumdaki yerde nasıl oldugunu anlasın yurumeyi ögrenmeden koşulmaz lutfen daha ciddi konularla gelin bu siteye falcılkla kuşculuk yapılmaz şebap besleyen arkadaşlarla fikir alışverişi yapmanız lazım iş olsun diye konu acmayalım lutfen saygılarımla
aslında selam almayıpta konuyu actığınız için belki bana yazmamış sınızdır diyeceğim ki ister bana ister başkasına yazılmış olsun sizin fikirlerinizi alsak sakıncası yoksa havadaki kuş nasıl olur? yerdeki nasıl olur? citdi konu nedir?falçılık özellik söylemektenmi gecer? bizleri bu konularda aydınlatsanız ALLAH a şükür yürümemdede her hangibibir engelim yok olanada ALLAH tan acil şifa dilerim şebabcıların bu konu hakkında bilgisi varsa onlarda burda paylaşsalar herhalde bunun sakıncası yok aynı konudan bende actım ama sonuçta burda paylaşım var herhalde bu konuda sakınca görse site konuyu kilitlerdi sonra ben buişin tiçaretinide yapmıyorum dikkat ettiyseniz bu konu hakkında üzerine basarak belirtmek isterim bilgisi olan abiler vede arkadaşların konu hakkında düşüncesini istendi şimdiden aydın fikirleriniz için teşekürederim saygılarmurattarım' Alıntı:arkadaşlar içinizde kac kişi kuşun havada iyi oldugunuanlayabilecek durumdaki yerde nasıl oldugunu anlasın yurumeyi ögrenmeden koşulmaz lutfen daha ciddi konularla gelin bu siteye falcılkla kuşculuk yapılmaz şebap besleyen arkadaşlarla fikir alışverişi yapmanız lazım iş olsun diye konu acmayalım lutfen saygılarımla
Aleyküm selam ferhat abi elbette ben şahsen bakar bakmaz kuş şunu yapar bunu yapar diyemem diyene de rastlamadım deyiş deyiş anlayış deriz ama bakıldığın da iyi kuş azda olsa kendini belli eder örneğin cüneyt erol arkadaşımız yavru resimleri göndermiş ordaki ilk resimdeki cüçük ile enaltlarda bir eke göğ var güneşe şafak durmuş dirayaetli bir kuş bukuş bana göre hiç boşdeğil tabi diğer arkadaş ların da güzel kuşlerı var ben bu şahsı tanımadığım için örnek verdim sağlık vede esenlik ler dilerimferro18' Alıntı:selamunaleykum
evet kimsesi bilemez dort dort luk ama herkezezinde bilgisi deyisiktir kimi cok bilir kimi az
taklaci oyunkusu yarismasina guvercin07 huseyin beyin resmini koydugu kusu bu sabah ilk kez gordum resme bakarak o kusun ucurulmamis ve oyunun acmamis oldugunu soyleye bilirim kus tabiki resmi cekildiginde kanatlari yas deyilse herkesin bilgisi deyisiktir kiminin az kiminin cok ama herkezde yerde kustan anlar az veye cok
saygilarla ferhat
ERDEKLİ' Alıntı:Valla arkadaşım kuşun soyunu sopunu bilmeden şöyle oynar böyle oynar diyenin yaşı benden küçük olsa bile elini öperim oyun kuşu denilen ırkın binbir meziyeti var kimisi uzaktan hedefe kapanır taban taklasız oynar kimisi kapanma yapmadan açık kanatla gelir taban takla yapar kimi boş taklasız iner kimi askılı taklalı iner kimi perdahlı iner kiminin seferi azdır kimsi sık seferlidir ama cigeri azdır 15 dakika uçar kimi kanat açar kimi seslidir kimi sessizdir bunlar saymakla bitmez bu kadar degişken bir ırkı yerde soyunu bilmeden kanadından kuyrugundan teleginden anlayan varsa elini degil ayagını öperim oda kuşu anladıgı için degil ermiş insandır diye öperim
Gece Gözcüsü' Alıntı:selamın aleyküm esasen bu konuyu OYUNU BİLİNMEYEN KUŞ başlığı adı altında siteye yeni üye olduğum zaman belirtmek istedim teçrübeli abi lerden vede arkadaşlardan yorum beklemiştim şimdi sizlerle paylaşacağım bu bilgilerde saygıdeğer abim vede benim bazı fikirlerimi paylaşmak istiyorum. 1.Göğüs geniş olmalı 2.Kuyruk kısmı sıfır noktaya inmeli(kıvrak kuş olur) 3.Kafa yapısı yuvarlak olmalı 4.Gözler acık yani beyaz yada cakır olmalı 5.Ayaklar yatık olut 3 parmak girecek mesafe olmalı(bunu abimden öğrendim) 6.Kanat telleri kalın başlayıp uç kısma doğru incelmeli 7.Kanat telleri arasında acıklık olmamalı 8.Boyun ince ve uzun olmalı 9.Kanatları elle acılıp bakılırken gergin olmalı salık olmamalı yani gevşek kanat olmamalı çünkü pratik oyun yapamaz 10.Tırnakları uzun yana dönüş hilal şeklinde olanı daha makbuldür 11.Genelde 9 kanat telli olur dönümden sonra 10ile 11 telli daha makbuldür 12.Gaga uzun vede kartal gaga uzantısı olmalı pat ağız dediğimiz küt olanıda makbuldür 13.Ayaklarında nasır şeklinde mantarı olan daha makbuldur (bunuda abimden öğrendim)14.Elinize aldığınızda ayaklarını kartal gibi sıkanı veyahut ayaklarına hafif parmakla temas ettirdiğinizde sıkma eylemi yapmalı 15.Eldeykan kuyruk perdahı yapıp yapmadığına bakılmalı yapıyorsa pratik sefer yapar 16.Eldeyken kıpır olmalı hareketli 17.Tüğleri pamuk gibi yumuşak olmalı 18.Kanat tüğlerini yememeli 19.Duruşu bir atmaca yada kartalı andırmalı 20.Erkeklerde dişi kafalı olanı daha makbul 21.Koyu renk kuşların sadece gaga ucları siyah diğer taraf beyaz yada acık bir renk olmalı 22.Göz kenarlarının koyu kuşlarda beyazı deri olarak kendini iri göstermeli 23.Kuyruk kanat mesafesi eşit olmalı. Konunun başındada belirttiğim gibi kendi konum olarak cıkarmak istemiştim vede buradan saygıdeğer abime teşekürü birborç bilir saygılarımı sunarım buna ben SİMETRİK kuş derim birkac özellik daha var ama şu aşamada elime bir taklacıyı aldığımda nekadar uçacağını tapan takla bağlama takla sı olup olmadığını tahmin edemem fişeğe uzun gideceğini baktığımda tam anlamam bunlar zamanla sabırla doğru paylaşımla olacağına inanıyorum saygıdeğer abilerimin vede arkadaşlarımın kardeşlerimin paylaşımıyla