OYUN KUŞU'NU UÇURMADAN YERDE NE YAPACAĞINI SÖYLEYEN VARMIDIR ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan timko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 296
  • Görüntüleme Görüntüleme 70K
  • Etiketler Etiketler
    oyun kuşcuları
Uzun sivri kanatlar Belirleyicidir bana göre.

TheMetaor' Alıntı:

selamlar sivrilik derken neyi kasteddiğinizi acık yazarsanız sevinirim.

Re: OYUN KUŞU'NU UÇURMADAN YERDE NE YAPACAĞINI SÖYLEYEN VARMIDIR

..........

TheMetaor' Alıntı:
selamunaleykum
tesekurler uzun oynar
saygilarla ferhat

selamunaleykum
kanatsivriligi feklerdeki kanat uclari .peki 11 fekdeki kusun ozelikleri hakinda konusmak isteyen arkadas varmi
saygilarla ferhat

..........

Fenerbahcem' Alıntı:
Benim birde ilgimi ceken gozlemledigim , oyunlu kuslar diger kuslara nazaran cok daha sakinler.Misal ben kumese girdigimde oyunlulari ucurmadan bu yonleri ile ayirt edebiliyorum.Kumese girdigimde diger kuslar kacacak delik arar iken oyunlu kuslarim oldugu yerde kaliyorlar hatta elimi uzattigimda kacmiyorlar bile bazende oksuyorum seviyorum , ama bunu diger kuslara yapamiyorum.Hele disi olanlari daha bi uslular sanki , bu acaba sadece bende olan birseymi yoksa tum oyunlu kuslar diger kuslara gore daha mi sakinlerdir ?
S.A. Ali bey ben görüşünüze katılmıyorum benim gözlemlediğim gercek anlamda oyun kuşu hırçın bir karektere sayiptir vede kesinlikle uysal değildir elinize aldığınzda elinizde durmak istemez vede yerde devamlı tedirgin ve ürkektir bu benim kişisel görüşüm .Saygılar...

ferro18' Alıntı:
TheMetaor' Alıntı:
selamunaleykum
tesekurler uzun oynar
saygilarla ferhat
S.A. Ferat bey sizin gözleminize göre o zaman dişi kuşların geneli uzun oynar çünkü kümesinizdeki bütün dişileri inceleyin genelde kanatları sivridir.Saygılar...

şusuçi' Alıntı:
ferro18' Alıntı:
TheMetaor' Alıntı:
selamunaleykum
tesekurler uzun oynar
saygilarla ferhat
S.A. Ferat bey sizin gözleminize göre o zaman dişi kuşların geneli uzun oynar çünkü kümesinizdeki bütün dişileri inceleyin genelde kanatları sivridir.Saygılar...

aleykumselam
kanat yapisi genelde cinsiyede baglideyildir tabi sizdeki disiler ince kanatsa bilmiyorum disiler disilere cekmistir o zaman
saygilarla ferhat

selamunaleykum
aras kardes gozlemlerini paylastigin icin tesekkurler tabiki kusun kanadi kuyrugu hatta hicbir ozelligi yuzde yuz deyildir .
ama kusta bakilmasi gerekende cok ozellikler vardir bakiminin zorlugundan dolayi cok kus bakamiyorum aldigim yovrularinda bana yakin olanlarini secip ihtiyaca gore damizliga ayiriyorum yeni kusculardahi bir kus alirken kusu inceliyorlar bence ii yapiyorlar herkez bildigi kadar bakmali ki bilmediklerinide ogrensin. 11fek 13 14 kuyruk herzaman tercihim olmustur suan tek tip yani tek soy kusa baktigimdan fasla bir onemi yok su an sadece kan takipi yapiyorumiyi veya kotu kendime gore birseyler yapmaya calisiyorum.
ali usta ustaligini kabul etmiyor kusa gonul veren herkez ustadir kimi az kimi cok
saygilarla ferhat

..........

ii kuşu kanat sesinden fln tahmin edersin ama en iyisi aana babayı görmektir

Ben eğer kuş uçurulma imkanı yoksa yerdeyken duruşuna bakarım baş ve ayaklar yandan bakıldığında aynı hizada dimdik durmalı şahlanmış gibi(bu güçlü bir gövdeye işarettir)tabi ki yinede bu sadece dış görünüşten tahmine dayalı bir gözlemdir kuş kesinlikle havada gözlenmeli her ne olursa olsun. :tamam:

abicim çok haklısın ama ben acemiyim mesela bu önerilerini söylersen çok memmun olurum. ne zaman çıkarmalı ne zaman uçurmalı teke düştüğünü nasıl anlamalı teleklerini nasıl anlamalı yardımcı olur musun

selamın aleyküm esasen bu konuyu OYUNU BİLİNMEYEN KUŞ başlığı adı altında siteye yeni üye olduğum zaman belirtmek istedim teçrübeli abi lerden vede arkadaşlardan yorum beklemiştim şimdi sizlerle paylaşacağım bu bilgilerde saygıdeğer abim vede benim bazı fikirlerimi paylaşmak istiyorum. 1.Göğüs geniş olmalı 2.Kuyruk kısmı sıfır noktaya inmeli(kıvrak kuş olur) 3.Kafa yapısı yuvarlak olmalı 4.Gözler acık yani beyaz yada cakır olmalı 5.Ayaklar yatık olut 3 parmak girecek mesafe olmalı(bunu abimden öğrendim) 6.Kanat telleri kalın başlayıp uç kısma doğru incelmeli 7.Kanat telleri arasında acıklık olmamalı 8.Boyun ince ve uzun olmalı 9.Kanatları elle acılıp bakılırken gergin olmalı salık olmamalı yani gevşek kanat olmamalı çünkü pratik oyun yapamaz 10.Tırnakları uzun yana dönüş hilal şeklinde olanı daha makbuldür 11.Genelde 9 kanat telli olur dönümden sonra 10ile 11 telli daha makbuldür 12.Gaga uzun vede kartal gaga uzantısı olmalı pat ağız dediğimiz küt olanıda makbuldür 13.Ayaklarında nasır şeklinde mantarı olan daha makbuldur (bunuda abimden öğrendim)14.Elinize aldığınızda ayaklarını kartal gibi sıkanı veyahut ayaklarına hafif parmakla temas ettirdiğinizde sıkma eylemi yapmalı 15.Eldeykan kuyruk perdahı yapıp yapmadığına bakılmalı yapıyorsa pratik sefer yapar 16.Eldeyken kıpır olmalı hareketli 17.Tüğleri pamuk gibi yumuşak olmalı 18.Kanat tüğlerini yememeli 19.Duruşu bir atmaca yada kartalı andırmalı 20.Erkeklerde dişi kafalı olanı daha makbul 21.Koyu renk kuşların sadece gaga ucları siyah diğer taraf beyaz yada acık bir renk olmalı 22.Göz kenarlarının koyu kuşlarda beyazı deri olarak kendini iri göstermeli 23.Kuyruk kanat mesafesi eşit olmalı. Konunun başındada belirttiğim gibi kendi konum olarak cıkarmak istemiştim vede buradan saygıdeğer abime teşekürü birborç bilir saygılarımı sunarım buna ben SİMETRİK kuş derim birkac özellik daha var ama şu aşamada elime bir taklacıyı aldığımda nekadar uçacağını tapan takla bağlama takla sı olup olmadığını tahmin edemem fişeğe uzun gideceğini baktığımda tam anlamam bunlar zamanla sabırla doğru paylaşımla olacağına inanıyorum saygıdeğer abilerimin vede arkadaşlarımın kardeşlerimin paylaşımıyla

arkadaşlar içinizde kac kişi kuşun havada iyi oldugunuanlayabilecek durumdaki yerde nasıl oldugunu anlasın yurumeyi ögrenmeden koşulmaz lutfen daha ciddi konularla gelin bu siteye falcılkla kuşculuk yapılmaz şebap besleyen arkadaşlarla fikir alışverişi yapmanız lazım iş olsun diye konu acmayalım lutfen saygılarımla

murattarım' Alıntı:
arkadaşlar içinizde kac kişi kuşun havada iyi oldugunuanlayabilecek durumdaki yerde nasıl oldugunu anlasın yurumeyi ögrenmeden koşulmaz lutfen daha ciddi konularla gelin bu siteye falcılkla kuşculuk yapılmaz şebap besleyen arkadaşlarla fikir alışverişi yapmanız lazım iş olsun diye konu acmayalım lutfen saygılarımla

:oley: Aynen katılıyorum.

Diğerlerini de yazsam zaten coğu elindeki kuşları bırakır gönül vermiş teçrübeli abiler zaten bu özelliklerden anlar tabi

murattarım' Alıntı:
aslında selam almayıpta konuyu actığınız için belki bana yazmamış sınızdır diyeceğim ki ister bana ister başkasına yazılmış olsun sizin fikirlerinizi alsak sakıncası yoksa havadaki kuş nasıl olur? yerdeki nasıl olur? citdi konu nedir?falçılık özellik söylemektenmi gecer? bizleri bu konularda aydınlatsanız ALLAH a şükür yürümemdede her hangibibir engelim yok olanada ALLAH tan acil şifa dilerim şebabcıların bu konu hakkında bilgisi varsa onlarda burda paylaşsalar herhalde bunun sakıncası yok aynı konudan bende actım ama sonuçta burda paylaşım var herhalde bu konuda sakınca görse site konuyu kilitlerdi sonra ben buişin tiçaretinide yapmıyorum dikkat ettiyseniz bu konu hakkında üzerine basarak belirtmek isterim bilgisi olan abiler vede arkadaşların konu hakkında düşüncesini istendi şimdiden aydın fikirleriniz için teşekürederim saygılar

kuşu ele aldığında kuş kendini hissettirir.elde durmaz sıkı olur.kanatları aç bırak sonra bıcak gibi kapatır pratiktir.eline başına götürdğünde kendini takla atacak gibi kasar.gözleri cam gibi canlı bakar.kartal gibi keskin bakışları olur.tırnakları pençe gibi olur.kanatları ilk üç feyk eşite yakın kalın ve uçları oval olur.iri yada minyon olması çok önemli değil orantılı kuş olması önemlidir.kuşun ben en çok dirseklerine bakarım.büyük kanat değil dirsekleri önemlidir.kuyruk belden uzun olmalıdır.kanat kuyruğu bulmalıdır.kanatları bol tüylü olmalıdır .kanat altı ince tüyleri sık ve testere gibi olmalıdır.koyu renk kuşların kanat altı kızıl olmalıdır.elde sabun gibi kaymalıdır kuş.tüyleri ipek gibi olmalıdır.göğüs kafesi geniş olmaıdır.kuyruk ortalararı delik olan kuş tıranağını takla atarken kuyruğa takacağından oyun söküklüğü için işaret olabilir..kuyruk düz yada dış ükey olamlıdır.ovak kuyruk hoşgörünsede yan gider kısa gider oynamazlar..kanat sesi kırık olmalıdır.kuş taklayı sert vurmalı ses getirmeli ama kanat sesi kırık olmalıdır.ayakları uzun yada kısa olmalıdır.arası kuşlar iyi çıkmazlar..bu gibi ve bazı bana kalmasını istedğim sırlarımla:)kuşu elimde yüzde 70 tahmin ederim.koyu renk kuşların alametleri daha fazla olduğundan ben koyu kuştan daha çok anlarım.saygılar...

herkese slmlar
öyle kuşçu abilerimiz var ki arkadaşlar, kuşun yerde iken kuşun havada ne yapacağını kaç taklayla gideceğini, az mı çok mu seferi olduğunu, taban -tavan taklası var mı yok mu , altından ne yavru düşeceğine kadar sayacak ............ bu dediklerimin hepsini sayabilecek. sizde demeyin ki bu adam müleccim mi ? hayır ama oluyo işte. sizin kuşunuzu sizden daha iyi anlatacak adamlar var . ama çok değil elbette sayıları . inanın uydurmuyorum !!!

bu soru resmen bi ermis bi insanin yanitlayabilecegi bi soru. bunun ustalikla yada acemilikle alakasi olamaz,bole biseyi ancak ermis insan bilebilir. cunku oyun kusunun 1 meziyeti yok yuzlerce var o yuzden kimse dort dortluk bilemez bu soruyu.

selamunaleykum
evet kimsesi bilemez dort dort luk ama herkezezinde bilgisi deyisiktir kimi cok bilir kimi az
taklaci oyunkusu yarismasina guvercin07 huseyin beyin resmini koydugu kusu bu sabah ilk kez gordum resme bakarak o kusun ucurulmamis ve oyunun acmamis oldugunu soyleye bilirim kus tabiki resmi cekildiginde kanatlari yas deyilse herkesin bilgisi deyisiktir kiminin az kiminin cok ama herkezde yerde kustan anlar az veye cok
saygilarla ferhat

ferro18' Alıntı:
selamunaleykum
evet kimsesi bilemez dort dort luk ama herkezezinde bilgisi deyisiktir kimi cok bilir kimi az
taklaci oyunkusu yarismasina guvercin07 huseyin beyin resmini koydugu kusu bu sabah ilk kez gordum resme bakarak o kusun ucurulmamis ve oyunun acmamis oldugunu soyleye bilirim kus tabiki resmi cekildiginde kanatlari yas deyilse herkesin bilgisi deyisiktir kiminin az kiminin cok ama herkezde yerde kustan anlar az veye cok
saygilarla ferhat
Aleyküm selam ferhat abi elbette ben şahsen bakar bakmaz kuş şunu yapar bunu yapar diyemem diyene de rastlamadım deyiş deyiş anlayış deriz ama bakıldığın da iyi kuş azda olsa kendini belli eder örneğin cüneyt erol arkadaşımız yavru resimleri göndermiş ordaki ilk resimdeki cüçük ile enaltlarda bir eke göğ var güneşe şafak durmuş dirayaetli bir kuş bukuş bana göre hiç boşdeğil tabi diğer arkadaş ların da güzel kuşlerı var ben bu şahsı tanımadığım için örnek verdim sağlık vede esenlik ler dilerim

ERDEKLİ' Alıntı:
Valla arkadaşım kuşun soyunu sopunu bilmeden şöyle oynar böyle oynar diyenin yaşı benden küçük olsa bile elini öperim oyun kuşu denilen ırkın binbir meziyeti var kimisi uzaktan hedefe kapanır taban taklasız oynar kimisi kapanma yapmadan açık kanatla gelir taban takla yapar kimi boş taklasız iner kimi askılı taklalı iner kimi perdahlı iner kiminin seferi azdır kimsi sık seferlidir ama cigeri azdır 15 dakika uçar kimi kanat açar kimi seslidir kimi sessizdir bunlar saymakla bitmez bu kadar degişken bir ırkı yerde soyunu bilmeden kanadından kuyrugundan teleginden anlayan varsa elini degil ayagını öperim oda kuşu anladıgı için degil ermiş insandır diye öperim

size katılıyorum ama bazı arkadaşlar anasının babasının ne oldugunu bilince yavrularıda öyle oluyor zannediyor benim düşüncen farklı ana baba belli deyipte kuş böyle yapar şöyle yapar diyemezsin ana 8 taklayla oyunuyordur baba 10 taklayla oynuyordur yavru ise 15 taklayla oynar yani demek istedigim her yigidin harcı degildir kuşu eline alıpta kuşun ne oldugunu dile dökmem (SAYGILARIMLA )

.............GÖKHAN KESTANE ..............

Gece Gözcüsü' Alıntı:
selamın aleyküm esasen bu konuyu OYUNU BİLİNMEYEN KUŞ başlığı adı altında siteye yeni üye olduğum zaman belirtmek istedim teçrübeli abi lerden vede arkadaşlardan yorum beklemiştim şimdi sizlerle paylaşacağım bu bilgilerde saygıdeğer abim vede benim bazı fikirlerimi paylaşmak istiyorum. 1.Göğüs geniş olmalı 2.Kuyruk kısmı sıfır noktaya inmeli(kıvrak kuş olur) 3.Kafa yapısı yuvarlak olmalı 4.Gözler acık yani beyaz yada cakır olmalı 5.Ayaklar yatık olut 3 parmak girecek mesafe olmalı(bunu abimden öğrendim) 6.Kanat telleri kalın başlayıp uç kısma doğru incelmeli 7.Kanat telleri arasında acıklık olmamalı 8.Boyun ince ve uzun olmalı 9.Kanatları elle acılıp bakılırken gergin olmalı salık olmamalı yani gevşek kanat olmamalı çünkü pratik oyun yapamaz 10.Tırnakları uzun yana dönüş hilal şeklinde olanı daha makbuldür 11.Genelde 9 kanat telli olur dönümden sonra 10ile 11 telli daha makbuldür 12.Gaga uzun vede kartal gaga uzantısı olmalı pat ağız dediğimiz küt olanıda makbuldür 13.Ayaklarında nasır şeklinde mantarı olan daha makbuldur (bunuda abimden öğrendim)14.Elinize aldığınızda ayaklarını kartal gibi sıkanı veyahut ayaklarına hafif parmakla temas ettirdiğinizde sıkma eylemi yapmalı 15.Eldeykan kuyruk perdahı yapıp yapmadığına bakılmalı yapıyorsa pratik sefer yapar 16.Eldeyken kıpır olmalı hareketli 17.Tüğleri pamuk gibi yumuşak olmalı 18.Kanat tüğlerini yememeli 19.Duruşu bir atmaca yada kartalı andırmalı 20.Erkeklerde dişi kafalı olanı daha makbul 21.Koyu renk kuşların sadece gaga ucları siyah diğer taraf beyaz yada acık bir renk olmalı 22.Göz kenarlarının koyu kuşlarda beyazı deri olarak kendini iri göstermeli 23.Kuyruk kanat mesafesi eşit olmalı. Konunun başındada belirttiğim gibi kendi konum olarak cıkarmak istemiştim vede buradan saygıdeğer abime teşekürü birborç bilir saygılarımı sunarım buna ben SİMETRİK kuş derim birkac özellik daha var ama şu aşamada elime bir taklacıyı aldığımda nekadar uçacağını tapan takla bağlama takla sı olup olmadığını tahmin edemem fişeğe uzun gideceğini baktığımda tam anlamam bunlar zamanla sabırla doğru paylaşımla olacağına inanıyorum saygıdeğer abilerimin vede arkadaşlarımın kardeşlerimin paylaşımıyla

sizi tebrik ederim iyi kuşlardaki meziyetlerden bahsetmişsiniz
abinizden öğrendiğinizde doğrudur nesilleri bozulmamış bazı yörelerin eski kuşlarının ayakları nasırlı olur
bazı söylediğiniz özelliklerde kuşun oyununu değil soyunun temiz olduğunu gösterir
bazı kuşlarda gaga tırnak kuşuna göre değişir yöresine göre değişir
illa oynayacak kuş göğsü geniş olmaz oda kuşa ve yöreye göre değişir
ama tespitlerinizde nispeten beslemek istediğiniz kuşlar anlaşılıyor
bazı koşullar vardır isteğe ve tercihe göre değişir
mesela kimi sık giren kuşu sever kimisi gezerek gelen kuşu sever
beslemek, sevmek ve güzel demek tercihe göre değişir
herkezin güzeli aynı olacak diye bi kaide yoktur

yukarda bazı arkadaşlar kabül etmesede iyi oyun kuşları yerdeyken veya oyun açmadan havada iken belli olur
kimimiz hımm bu kuş güzel kesin oynar diyecek kadar anlarız kimilerimizde daha ustalaşmıştır

bu konu üzerinde fikir alışverişi yapılması gerektiğini düşünüyorum

herkeze saygılar

KİM DERDİ MARADONA DÜNYANIN EN İYİ TOPÇUSU OLACAK YADA MESSİ.HANGİ FUTBOL ADAMI BİLEBİLİRDİ.YADA USSAİN BOLD UN O FİZİK YAPISIYLA EN İYİ SPRİNTER OLACAĞINI KİM BİLEBİLİRDİ.KUŞTA PERFORMANSA DAYALI OLAN OYUN,UÇMA VE FİŞEK OLAYLARI KUŞUN TAMAMEN GÜCÜ İLE ALAKALI OLDUĞUNDAN BUNUN BİR BAKIŞLA ANLAŞILACAĞININ İMKANSIZ OLDUĞUNA İNANIYORUM.
AMMMMAAAA KUŞUN SOYUNUN TEMİZLİĞİ YADA KUŞUN KALİTESİNİN ANLAŞILACAĞI BİR SÜRÜ DURUM VAR.GÖZ İÇİ GÖZ KENARI ,VUCUT YAPISI,TELEK YAPISI VS...
HERKESİN GÜZELLİK ANLAYIŞI VEYA İYİ KÖTÜ DEĞER YARGISI FARKLI OLDUĞUNDAN BİR USTANIN ÇOK İYİ DEDİĞİNİ BİR BAŞKA USTANIN BEĞENMEDİĞİ ÇOK ZAMANA ŞAHİT OLDUM.KUŞUN NASIL YADA KAÇ TAKLA İLE OYNAYACAĞINI BİLEN BANA GÖRE SADECE İYİ BİR TAHMİNCİ OLABİLİR.
SAYGILAR......

slm kardesler bence ıyı bır kuscu yerdekı durusundan anlamalıdır

iyi oyun kuşunu yerde anlayanlar vardır
anlayanlar vardır ama bunu anlatması zordur
çünki anlatsakta içinde olmayan arkadaşlar genede anlamayacak

evet kuşçu olan kuşçunun, içinde olması lazım
zaten anlayanların sayısı çok olsaydı bu konunun açılmasıda zor olurdu

genelde ben inanmıyorum kuştan kimse elde veya yerde veya oyun açmadan havada anlayamaz diyen arkadaşlar genelde hep aynı mantığı kullanarak bu şekilde düşünüyorlar
kullanmış oldukları mantık (ben anlayamıyorum ozaman kimse anlayamaz)

KANIMCA BİR ÜSTADIN VEYA BESLEYİCİNİN, ATASINI, DEDESİNİ KISACASI SOYUNU BİLMEDİĞİ BİR KUŞUN, DURUŞUNDAN YERDE GÖREREK KESİN %100 NE OLDUĞUNU ÇÖZMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR DİYORUM.. ANCAK KUŞUN ÖZELLİKLERİNDEN KUŞU TAHMİN EDEBİLME YETENEĞİ VEYA BİLGİ BİRİKİMİNİ KULLANARAK FİKİR YÜRÜTEBİLİR DİYORUM.. SELAMLAR..

Geri