Ustami ? bu lafi duydugumda migdem bulaniyor..
Daha cocuguz , bundan 10 yil once..bir kuscuya gideriz kus verir , bir baska kuscuya gideriz kus verir , bir "ustaya" gideriz 'talebelere herzaman yardimci olurum , kuslarim iyi oldugundan en azindan yem parasi isterim' sozleriyle yem parasi verir oyle alirdik bu "ustadan".Tabi ozamanlar oyun nedir felan bilmiyoruz alip ucurur 5-10 dakka uctugunda bizden keyiflisi olmazdi.Aradan 10 yil gecer ben tekrar kusculuga baslarim.Ilk yaptigim bu "ustanin" kapisini calmak oldu.
Ben: Merhaba abi ...eskiden de sizden kus almistim...bana yardimci olurmusunuz..oyunlu kus olsun..
"usta": memnuniyetle..38 yildir kuscuyum..tek damar..super oyunlu..X fiyat..samimiyetime inan..paranin bir miktari Turkiyeye yardim olarak gidecek..isin ticaretinde degilim..su kus bu kus soyledir boyledir..
Ben: Abi 38 yildir kuscusun...samimiyetine inaniyorum..ozaman dedigin kuslari alayim..fiyat tamamdir..hoscakal
Kisa kisa gectim , yani ben bu "ustadan" yani 38 yildir bu isi yapan "ustadan" hayatimin kazigini yemek uzeriydim".
Aldim kuslari bir sevinc bir gurur , kuslarima kavustum istedigim oyunlu kuslarida aldim(tabi yersen
).
Birden birkactane kuscu ile tanistim..bana kuslari nerden aldigimi sordular.Anlattim , ama anlattiktan sonra bu kisiler banada kendi hikayelerini anlattilar bu kisi hakkinda.Bizde gectik o yollardan bizde "usta" dedik bizde yedik o senin yediginden ama birdaha yapma cunku bu sahis tam bir "usta" kuculugu haric.
Tabi ben daha ucurmadim kuslari fazlada inanmak istemedim , kuslari bir mudded sonra ucurdum ki hayal kirikligina ugradim vay be "usta" dedim , cocuklugumda ne sevincle he hayallerle kapisina dayandigimiz "usta" bana hayatimin kazigini atmis dedim.
Basimdan soguk sular akti , daha yeni hevesle kusculuga baslama hevesimi yitirmistim kusculuktan daha ilk aydan sogumustum.Sonra hangi kuscu ile konussam ve bu sahisin ismi sohbet sirasinda gecerse hafiften bir gulumse olusur millette 'vay be adam bana yedirdi ona yedirdi sandada yedirdi' dusunceyi animsatan bir gulumse.
Ustami ? Yersen...