OYUN KUŞU'NU UÇURMADAN YERDE NE YAPACAĞINI SÖYLEYEN VARMIDIR ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan timko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 296
  • Görüntüleme Görüntüleme 70K
  • Etiketler Etiketler
    oyun kuşcuları
Re: OYUN KUŞU'NU UÇURMADAN YERDE NE YAPACAĞINI SÖYLEYEN VARM

s .a neslini anasını babasını bilmedigi bir kuş için şekline şemaline paçasına kaşına gözune gagasına yok 11 fekmiş yok 15 kuyrukmuş diyerek bırakın ustayı çıragı bir kuşçu 200 yıl yaşasa dahi bilemez bilirim diyen yalan söylemiş olur BALIK TAVADA KUŞ HAVADA BELLİ OLUR TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN BÜTÜN HAZİNELERİNİ ÖNÜME KOYSALAR YİNEDE BEN BİLİRİM DİYEMEM BEN PROFESYONEL KUŞCUYUM DİYENLERDE BİLEMEMELİ AKSİNİ SÖYLEMEK ZATEN KUŞÇULUGA AYKIRIDIR bir form açmışsınız sormuşsunuz buda benim düşüncem benim kuşçuluk anlayışım saygılarımla HERKES BİLSEYDİ HERKESTE İYİ KUŞ OLURDU

Re: OYUN KUŞU'NU UÇURMADAN YERDE NE YAPACAĞINI SÖYLEYEN VARMIDIR

balık tavada kuş havada belli olur

kuşa bakarak oynar oynamaz kararına varmak bence yanlıştır. eğer bazı arkadaşların dedikleri gibi belirgin işaretlerle kuş oynamış olsa çoğu insanlar iyi kuş arayışında olmaz. birçok insan iyi kuş uçurur heralde. dünyadaki canlıların hepsi atalarından ve atalarının atasından bir takım benzerlik kapabilirler mesela insanların oturuşu babasına yürüyüşü babasınnın babasına benzeyebilir. hepsini anne babadan almaz kuşlarda aynıdır.
yıllar öncenin kuşçuları geçmişini az çok bilebilirdi besledikleri hayvanın o bakımdanda aynı soy kuşlar olabilirdi kuş adedide azdı elbet. misal verecek olursak polis dursunun sarılar neden denmiş veya recep ağanın beyazlar bunlar birer misaldir. eski kuşcuların kuşlarının en az yüzde ellisi oynardı şimdi senede hatta daha fazla senelerde bir kümesten oynayan kuş bir tane çıkıyor sayılır gerçekler bunlar. buda belli ediyorki kuş sayısı ve kuş besleyenlerin sayısı epey fazla olduğundan ve iyi kuşuma iyi eş vurma sevdasındandır.

.....................arkadaşlar son üç iletiye cevap olarak birşeyler yazmak istedim.özellikle ben yerde kuşun kaç takla ile gideceğini bilirim diyen arkadaşlar için bizde eleştiriler yaptık.ama şu son ileti bütün kuşçuları aynı kefeye koyar bir anlayış.
......................evet iyi bir kuşçu eline aldığı kuşun iyimi kötümü olduğunu anlar.kuşta aranan belli fizik özellikleri dışında oyun geni taşıdığını belli, eden bazı özellikleride tabi ki var.ama kuş hiç uçmasada o özellikleri taşıyabilir yani biz o kuşa çalışır,yavru alınır gözü ile bakabiliriz.oyun geni taşıyan her kuşunda mükemmel oynaması gibi bir durumu yok tabi ki.ama emin olun mükemmeli sadece sizler emek vererek bulabilirsiniz ancak.
.....................kuşçuluğa yıllarını vermiş,bu işin ustası olmuş arkadaşların kuş bilgisini bu kadar hafife almayalım lütfen.biliyorsunuz ki bazen havada uçan kuşta insanı yanılta biliyor.iki günde oyun bırakarak yada ekeliğinde oynamayarak.

...........SAYGILAR.............

iyi kuşun bazı belirgin şekillerde olması lazım ama öyle kaç takla kaç sefer oynayacağını kimse bilemez.
bilse bilse kuş uçurmayan kümeste yerde besleyen arkadaşlar bilebilir dediklerinizi. malum böyle kuş besleyen arkadaşlarda çok adamın yüz kuşu var mesela bir tane uçurmamış 10senede böyle arkadaşlar elbetr bilir kuşun ne yapacağını.
sincanda 20 liraya ihalede alınan 2 ayrı kuş oldu 2 side kupada birincilikler aldı.
bizlerde 40 sene önce kuş pazarına gider uyanıklardan değil kanadı kuyruğu olmayan çocuklardan kuş alırdık mesela iyide kuşlar çıkardı çünkü çocuk anlamaz kuştan bi yerden eline geçmiştir ustalarda kuşun yüzüne bakmamıştır.

usta kotu kusu tanır.ıyı kusu bulur.

son zamanlarda kümeste besleyen arkadaşlar çoğaldı kuşları.
doğrudur o arkadaşlar en iyisini bilir kuşun

S A BİLİNEMEDİGİNDENDİRKİ HERKESTE ARAYIŞDAN VAZ GEÇEMEMİŞTİR ŞEKLİ ŞEMALİ ENDAMI DURUŞU YÜRÜYÜŞÜ KANADI KUYRUGU MÜKEMMEL OLABİLİR ISIKDA VEREBİLİR AMA ÖNEMLİ OLAN İÇİNDEKİ VE NE VEREBİLDİGİDİR
KUŞ GARİP DİR SAYGILAR

Şimdi ben yazsam buraya sığmaz benim ak dediğime kara , kara dediğime ak diyen olabilir herkese saygım sonsuz ; benim yaş 32 32 senede 10 kuş izledim 3 kuş oyuna soktum tamam fiziki özellik mutlaka ama ummadık kuşunda baş yardığını gördüm işin özü bazı abilerimizle arkadaşlar söylemiş kuş HAVADA ....

thundereblue' Alıntı:
Şimdi ben yazsam buraya sığmaz benim ak dediğime kara , kara dediğime ak diyen olabilir herkese saygım sonsuz ; benim yaş 32 32 senede 10 kuş izledim 3 kuş oyuna soktum tamam fiziki özellik mutlaka ama ummadık kuşunda baş yardığını gördüm işin özü bazı abilerimizle arkadaşlar söylemiş kuş HAVADA ....

GÜZEL DEMİSSİN EMRE KARDEŞİM SAGOLASIN AGZINA SAGLIK
SAYGILAR

bazıları havada ne yaptığını anlıyamıyorda yerde mi anlaşılcak oyun kuşu havada anlaşılır bazıları malesef bunu bile anlayamıyolar ama sorsanız çok büyük oyun kuşu yetiştiricisidir

Ben 66 yaşındayım,yerdeki kuşun fizik yapısı ve oyun kuşuna alışan göz aşıyanlığı ile belki bir iki laf söyleyebilirim,mesela duruşu guzel,kanatları uzun,kuyruğunu geşmiş,vesaire vesaire.

Kuşu eline alırsın sıkı kuşmuş diyebilirsin,veya gevşek diyebilirsin. Kanatlarına bakarsın dirseklimi değilmi kontrol edersin,bu kuş kanat açar veya açmaz dersin.

Ayaklarına bakar,bu püskürerek oynar veya ayaklı,perdahlı oynar diyebilirsin.Velhasıl uzun yılların vermiş olduğu göz alışkanlığı tecrübe ve deneyimle birşeyler anlayabilirsin.

Bana göre bunun dışında görüş belirtmek medyumluktan başka birşey değildir,ama kuşçuların arasında medyumda olabilir.

''Bana göre bunun dışında görüş belirtmek medyumluktan başka birşey değildir,ama kuşçuların arasında medyumda olabilir.''

:)

kuscu_marik' Alıntı:
thundereblue' Alıntı:

GÜZEL DEMİSSİN EMRE KARDEŞİM SAGOLASIN AGZINA SAGLIK
SAYGILAR....

şimdilerde şevab özelliği taşıyan kuş tipleri şekil ve renkleri besleniyor.oyun kuşunun kendine has bir yapısı vardır.eşe dost'ta gittiğimizde yerde dolaşan havada uçan bakıyorsun hep kırılmış kuşlar,bi şey diyemiyorsun eleştiri yapamıyorsun sonrada kırılıp darılıyorlar haklı olarak.çünki öyle ögrenmiş öyle söylemişler.o yüzden korku ve endişeyle yok olan iyi kuşlarımızın yok oluşunu seyrediyorum.dogru eşleme, buna en azından şevab özelliği taşıyan kuşları oyun kuşuna eşlemeyip çogalmasını önleyebiliriz,oyun kuşu öyle fazla iri diri olmaz el yapımı kuşlara benzemez ebatları ufak tefek olmalı boyu kısa, bakın burda şevap kuştan bahsetmiyorum ya öyle şeymi olur bende bi kuş var dev gibi şöyle yapıyor böyle yapıyor.bunları bi kenara koyun böyle soy devam etmez zaten etmiyor.resasi kendi renginde kendi özelliği olan bir kuş bunu bir miskiyle kırdınmı bu olmadı.miro'da özellikli bir kuş bunu 'da atıyorum çakmaklı veya sabuniyle kırdınmı olmadı olur diyende olmasın lütfen.perdahlı diye uçmuyor yanlış anlamayın perdahlı diyorum bunu (rengi sabuni misal veriyorum bi çok rekte olabilir)getirmiş elinde sevdiği için onu elinden çıkarmıyor rengi koyu bir oyun kuşu çakmaklı veya gök veya sabuni .ona eş ediyor ya boş bir kuş çıkıyor yada yerlerde takla atan deli takla dediğimiz bir kuş ortaya çıkıyor.demek istediğim oyun kuşunun özellikleri belli dişiler erkeklere oranla boyu kısa kanat yapıları ufak tefek ayaklı olmayan kanadını açtığında telekleri aralık olmayacak .kısa tüylü ve sıkı olacak (niye kanat yapıları kısa olmalı) kuş kendini rahat taşımalı rahat taşırsa oyunlarını rahat yapar fazla yorulmaz,seri hereket eder. daha bir çok özellikleri vardır erkek kuşlarda omuzlu ve gögüslü olmalıdır dişilerde bu özellige yakın olmalıdır bu özelliği taşıyan kuşlar dirsek açmaz.yerde kuşların tanınması bu mümkün ama bi yere kadar.

sa bana görede kuştan baktıgımızda bir takım özelikler anlayabilir yol gösterici olabilir ama o kadar daha fazlasını bilirim diyenlerin aldandıklarına ne yazıkki çok sahit oluyoruz ha kuşun kendi soyundan kardeşlerini akrabalarını uçurup gözlemlemişsindir o ayrı konu

oyun kuşunu kımse elde anlıyamaz yok dırsek acıcak yok yapısıcak yok uzun kacıcak yok kısa kacıcak bunların hepsı hayal urunu kus ucurmıyanın uydurmaları madem cok anlıyan ustalar var neden ıstenılen ozelıkde kuslar az havada ınanmayın bunlara ben sunu bılırım en ıyı usta ucan kusdur ...

kaan kerem büker' Alıntı:
oyun kuşunu kımse elde anlıyamaz yok dırsek acıcak yok yapısıcak yok uzun kacıcak yok kısa kacıcak bunların hepsı hayal urunu kus ucurmıyanın uydurmaları madem cok anlıyan ustalar var neden ıstenılen ozelıkde kuslar az havada ınanmayın bunlara ben sunu bılırım en ıyı usta ucan kusdur ...

MERHABA KAAN KARDEŞİM,

OYUN KUŞUNUN KAÇ TAKLA İLE KAÇ METRE GİDECEĞİNİ SÖYLEMEK BİR KUŞÇU İÇİN FAL BAKMAK İLE AYNI.YANLIZ ŞUNU KARIŞTIRMAYIM;İYİ KUŞUN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ VARDIR,BUNLARI ÇOK İYİ BİLEN KUŞÇULAR VAR.KUŞUN ÇALIŞILIR KUŞ OLUP OLMADIĞINI SÖYLEYECEK BİLGİYE SAHİP BİR ÇOK KUŞÇU VAR.AMA OYUN ÖZELLİĞİ HAKKINDA YERDE DURAN KUŞ İÇİN KİMSE BİR ŞEY SÖYLEYEMEZ.

GELELİM SENİN YANLIŞ BİLGİNE;KUŞUN KANAT AÇIP AÇMAYACAĞINI BİLMEYEN KUŞÇU BENCE ZATEN BİLGİLİ BİR KUŞÇU DEĞİLDİR.KUŞTA KANAT AÇMA DİRSEK DENİLEN KEMİK ÇIKINTISI SEBEBİ İLE OLUR.BUDA İŞİ BİLEN BİR KUŞÇU TARAFINDAN EL İLE YOKLANMA İLE BİLİNEBİLİR.

SAYGILAR KARDEŞİM......

genelde yerde görüpte fizik yapısana bakıp bu kuşun istenileni veremeyecegini (içimden yada nazım geçiyorsa yüzüne)söylediğimde hiç yanılmadım.hep döküldüler biraz gözlem dikkat tecrübe .şimdi halteri uzun boylu birisi kaldırabilirmi genelde halterciler kısa boylu, kalın bilekli, adeleli kaslı, kısa boylu insanlar.uzun boylular iyi basket oynar.bazı fiziki özellikleri kuşun randıman vermeyecegini bize söyleyebilir ama tekrar söylüyorum kimse kuşun yerde kısamı yapıyor,uzunmu çıkıyor,kaç taklayla gidiyor,yapışırmı kaç taklayla konar karşıki dama atarmı falan falan bunlar söylenecek bilinebilecek şeyler değil kimsede bunlarla kafa yormasın böyle şeyler yok bunlar bilinmez .dediğim gibi ufak tefek ayrıntıyı anlayabiliriz, zaman ve tecrübe ile ama daha ötesi yok.

ucan kuşta daha taban taklasının ne olduğu bilmeyen bir sürü kuşçu var ve bunların yaş oratalaması 30 üstünde ben şunu anladım ki bilgiyi paylaşmak güzel ama adam 30 yaşına gelmiş sorsan bebeden kuşçu ama kuşun havada ne yaptığından anlamıyor ben desem ki şimdi birinci telekte şu olmalı 2 telekte bu olmalı boyluysa şu olmalı tırnağı uzunsa bu olmalı gözü şu renkse göz bebeği böyle olmalı kuyruk şekli kuyruk açışı boynunun uzunluğu ayak uzunluğu kısalığı daha saymakla bitmez adam dicek ki ne diyor. bence boşa kürek çekmek bilenin anlatması çün ki 100 100 doğru olsa dedikleri yine millet bildiğini okur. kuşun bir çok vasıfı ucurmadan anlaşılır zaten anlayan kimsede demez 8 takla 5 takla 30 metre oynar çünki bunlar kuşun kendisiyle alakalı olduğu gibi yetiştiriciylede alakalıdır.

'''OYUN KUŞU'NU UÇURMADAN YERDE NE YAPACAĞINI SÖYLEYEN VARMIDIR ? '''

Cevap veriyorum : YOKTUR !!!

alidemirsmm' Alıntı:
'''OYUN KUŞU'NU UÇURMADAN YERDE NE YAPACAĞINI SÖYLEYEN VARMIDIR ? '''

Cevap veriyorum : YOKTUR !!!

TAM BENDE ONU DİYORUM ALİ HAVADAKİNİ ÖĞRENDİKTE YERDEKİ KALDI :=))))

Havada ne yaparı kestirmek mümkün değil, demem şu ki tabanı bağlaması varmı, sıkması gezmesi var mı , uzun mu kısa mı gider, kaç taklayla gider, boş mu dolu mu iner, düz mü burgulu mu çıkar, bunları bilmek yerde mümkün değildir .
Şayet kuş alacaksam ve kuşu izleme imkanı yoksa benim kendimce kuşta baktığım bazı özellikler vardır , kuşta onları görürsem en azından kuşun oynayacağı ve iyi uçacağını bilirim, %90da doğru çıkmıştır. Benim kendi tecrübemdir .

Selamun Aleyküm
Arkadaşlar oyun kuşu yerde iyi yutar iyi öter ve son derece keyifli de yatar.:):)

S.A. arkadaşlar bu sorunun %100 doğru cevabı tabiki kuşu havada görmek, daha doğrusu kuşun havada kendini tanıtmasına imkan vermek tir. Kuşun er meydanı gök yüzüdür.
BENDE DAHİL BU İŞE GÖNÜL VEREN ARKADAŞLARIMIZın çoğu ,Tecrübelerimiz dahilinde yerdeki kuşların bazı özelliklerine bakarak tahminde bulunmaya bilerek ve ya bilmeyerek herzaman çok istekli olmuşuzdur. Bu konuya örnek olarak bırakın yerde sanal alemde kuşun resimlerine bakarak ne methiyeler düzdüğümüz bu site arşivlerine bakılırsa görülecektir.
Sözün özü yerde kuşun özelliklerine bakarak kuşun oyun özellikleri ve performansı hakkında belli bir oranda tecrübeler doğrultusunda tahminde bulunulabilir.
BİRDE TABAN TAKLASI KONUSUNA DEĞİNİLMEKTE FAKAT TANIMI YAPILMAMAKTADIR.
BENCE TABAN TAKLASI : Kuşun oyun alanına fişek(oyun) yapmak için (atarak,sıkarak,kapatarak,hedefe kitlenerek )gelmesi ve yere belli bir mesafeden takla atarak beklemeden seri bir şekilde fişeğe başlamasıdır. Burada önemli olan taklayı (çok nadir taklaları) atarak kesintisiz fişeğe başlamasıdır. Burada fişeği başlatan taklaya TABAN TAKLA denir.
Bura da kuş taklayı attığı yerden fişeğe çıkmalıdır diğer bir anlatımla takla fişeğin başlangıcı olmalı ve takla ile fişek arasında kesinti duraklama olmamalıdır.
Burada önemli olan kuşun fişek için gelmesidir, bazı kuşlar konmak için gelir oyun alanı üzerinde yavaşlar,perdahlar ve takla atar daha sonra konmaktan vazgecip fişekler bence bu taban taklası değildir.

Tanımı beğenmeyen veya yetersiz bulan arkadaşlar tanıma katkıda bulunursa memnun olurum. Saygılar..

tanımı gayet güzel yapmışın katkı yapmaya gerek yok :slm:

KUŞ HAVADA BALIK TAVADA

İKİ KANAT BİR KUYRUK ODA BAŞINA BUYRUK

KESİNLİKLE İNANMIYORUM YERDE ÇÖZENİ ?

ÇÖZÜLÜYORDA ONDAN ÇOK VAR PİYASADA KÖTÜ KUŞ.

kuscu_marik' Alıntı:
s .a neslini anasını babasını bilmedigi bir kuş için şekline şemaline paçasına kaşına gözune gagasına yok 11 fekmiş yok 15 kuyrukmuş diyerek bırakın ustayı çıragı bir kuşçu 200 yıl yaşasa dahi bilemez bilirim diyen yalan söylemiş olur BALIK TAVADA KUŞ HAVADA BELLİ OLUR 20 YIL ÖNCE BENDE ÖYLE BİR HATAYA DÜŞTÜM YERİMDEN KALKAMADIM TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN BÜTÜN HAZİNELERİNİ ÖNÜME KOYSALAR YİNEDE BEN BİLİRİM DİYEMEM BEN PROFESYONEL KUŞCUYUM DİYENLERDE BİLEMEMELİ AKSİNİ SÖYLEMEK ZATEN KUŞÇULUGA AYKIRIDIR bir form açmışsınız sormuşsunuz buda benim düşüncem benim kuşçuluk anlayışım saygılarımla HERKES BİLSEYDİ HERKESTE İYİ KUŞ OLURDU

kusun içini göreniniz varmı

en usta kuşçuda olsa bi kuşun havada ne yapacağını tam olarak bilemez çünkü kuş vardır uçtukça üzerine kor kuş vardır uçtukça çözülür bozulur,kuş vardır yavru görmeden göt bile atmaz bunları bilmek içinde günlük yorum yapmak gerekir değilmi günlük bile yorum yapsan tutturamazsın çünkü 1 gün önce çok süper oynayan bi kuş ertesi gün hiç bişey yapmayabilir kuşta bazı sıkıntılar vardır ertesi gün oynatamazsınız taki o sıkıntı geçenece bunlar kuşçuluğun bilinmeyenleridir
bide bilinen tarafları vardır kuştan anlayan bi kuşçu oyun kuşunu 100 kuşun içinden bulur çıkarır. bu zat ustadır benim gözümde ama kuş oynar nasıl oynar çiftetellimi oynar misketmi oynar :heyo: bunu bilmek ustalık işidir.
her kuş demiyorum ama kuşların %30 nasıl ne şekil oynayacakları hepsi kuşun üzerine işlidir o kuş söküldünmü onu oynar havacımı ,yercimi,tokat sayısı,vurgu sayısı,atış bunlar kuşta işlidir bunları gören kişide gider pazardan 10 tlyede kuş alır yine oynatır

DAHA FARKLI DÜŞÜNEN SURASINDAN BİLİRİM GÖZÜNDEN KANADINDAN ANLARIM DİYENLERDE VAR

NE KADARINA KATILIYORSUNUZ OLABİLİRMİ

SAYGILAR

Geri