Web Analytics

Türkiye'nin En Kaliteli Hayvansever Platformu!

Temiz arayüz, yenilikçi bakış açısı ve stabil bir duruş. Türkiye'nin ilk ve tek marka tescilli hayvanseverler platformu "Hayvanlar.com.tr"
Sevimli dostlarımız hakkında her tür bilgiye rahatça erişip sorunuzu sorabileceğiniz tek platform.

Pastel Yüzlü Cennet Papağanı

Tweety

Moderatör
Katılım
6 Ağu 2021
Mesajlar
8,000
Aldığı Beğeni
1
Yaş
38
Konum
Alaska
Minik Dostum
  1. Kuş
Pastel ⋆ Kırmızı ⋆ Şeftali ve Gül Yüzlü Yüzlü Cennet Papağanları(Agopornis Roseicollis)

Evimizde çocuklarımız yâda kendimiz içinindir kuş almak istiyoruz papağanlar bu kuşlar için ideal bir tercihtir neden ideal bir tercihtir sizlere biraz papağanlar özellikle pastal yüzlü cennet papağanı hakkında bilgi verelim. Papağanlar bizleri mutlu edecek ve görsel olarak da zevk verecek bir hayvandır bu hayvanları bize çekici yapan ise diğer kuşlardan daha çabuk evcilleşip uzun yaşamaları olarak denebilir. Biz insanlar duygusal varlıklar olmakla birlikte bu aldığımız hayvanlara aşırı bağlanırız. Bundan sonra ki süreç te öldükleri zaman bizi üzerler. Cennet papağanı ve diğer papağan türleri oldukça uzun yaşamaları ile bize uzun süre destek ve dost olurlar. Pislik konusunda da çok pis olmayan bu hayvanın temizliğimde çok kolaydır. İnanlara alışmasa durumunda sizlere çok bağlanan bu papağanlar sizler eğlendirme güldürmek ve neşe vermek için komik hareketler yapacak kadar da akılı ve hisli hayvanlardır. Cennet papağanlarının diğer türdeş lafı ile ilgile briz farklılıkları vardır. Bu papağanların genel özelliklerinde anlatacak olmakta kısa bilgiyi burada da verelim. Bu papağanlar çok fazla konuşamazlar hatta 3 4 basit kelimeden fazla kelime çıkaramazlar. Bu kelimelerde basit kelimeler olmakla birlikte bu papağanlar bizler için daha çok görsel anlamda bir dosttur. Bu dostlarımızı size iyice anlatalım ve sizleri daha iyi dostluk kurun diye aydınlatalım.

Pastel ⋆ Kırmızı ⋆ Şeftali ve Gül Yüzlü Yüzlü Cennet Papağanları Özellikleri

Bu papağanlarımız genel olarak konuşma konusunda sıkıntı çekerler birkaç kelimeyi söylerler ve bu da sezin çabanızla ilgile bir durumdur. Bu durum da söyleyebilecekleri kelimeler baba ve dede gibi üst üste tekrarlardan oluşan kelimelerdir. Bu kelimeleri onlara öğretmenin yolu günde 6 saat kadar onanlarla ilgilenmek ve onlarla sürekli bu kelimeleri söylemektir bu hayvanlar diğer papağanlara göre daha ufak olurlar. Ve eğitim konusunda daha kolay olurlar. Ergenlik dönemini atlatmakta bir bunalım yaşayabilir. Bu bunalımı yaşamamlardı için ergenlik dönemlerinde onlara vitamin vermeyi kesinlikle unutmayın bu onların bu durumu daha kolay atlatmalarını sağlayacaktır. Bu papağanların temizlikten hoşlandığı sizlere belirtelim ki nemli ortamlarda daha rahat adapte olurken kuru ortamları sevmezler bu hayvancıklarımız. Sizler için papağan türü ve bakımı olarak en güzel hayvan olan bu hayvanların en iyi özellikleri ise kolay ve düzgün bir ev hali yaşamalarıdır. Arsız değillerdir ve evleriniz kirletmek için çaba göstermezler. Sadece bu papağanda dikkat etmeniz gereken çiftleşme ve aynı zaman da ergenlik oda ortalama 3 ve 4 yaşlarında sinirli hallerinden kolayca anlayacağınız bir durumdur.


Pastel ⋆ Kırmızı ⋆ Şeftali ve Gül Yüzlü Yüzlü Cennet Papağanları Kafes ve Beslenmeleri

Bu güzelim papaganlarımız kafesten hoşlanasıda mecbur olduğumuz için elinizden geldiği kadar geniş ve üste doğru bütün bir kafes tercih edin bunun yanı sıra bu papağan cinsimiz sallanmaktan çok hoşlandığı için salıncaklı kafesler onalar daha da mutlu edecektir. Karar sizin olmakla birlikte bizim tercihimiz ve kuşun özellikleri bu yöndedir. Beslenme olarak ise diğer kaktüs papağan cinslerinden biraz daha yumuşak kabuklu ürünleri tercih ederler bu retçi ettikleri ürünler çekirdek benzeri olan durumlardır. Beslenme konusunda mısır ve tarzı ürünler de onlara uygun alsada bu işi çok bilmiyorsanız yapacağınız en kolay durum hazır yem almaktır. Hazır yemler sizler için hem kolay hem de pratik bir yol olacak ve hayvanların beslenme alışkanlıkları daha da iyi olup hızlı gelişeceklerdir. Bu hayvanlarımız isal konusunda çok dayanıklı değildir ve dikkat din vitaminlerini düzenli verin ve bu güzel hayvanlar yem yerken müzik dinletmeye ihmal ettirmeydin ki daha da sakin olurlar.
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Bu konuyu görüntüleyenler

Benzer konular