ADALI KOSTA
Üye
- Ad Soyad
- kosta tukatlı
- Meslek
- dekoratör
- İlgi Alanı
- Kediler
yazınızı yeni gördum cok özur dilerim . ve yazımı okuyup yorum yaptıgınız icin cok sagolun . bu arada 40 60 arası insanların yaptıkları dogruysa ne yazıkki cok zor şartlarda ugraşıyoruz daha dogrusu öluyu dirilrmeye calışıyoruz ben 11 yaşında yaptıgım hataları şimdi yapmıyorum ve inanın bunu butun samimiyetimle söluyorum bir gun kumesime beklerim yalnızca oyun kuşlarım var kumesimde ve eni 60 derinligi 70 yuksekligi 70 olan kapalı yemi suyu ayrı folluk larda yetiştiriyorum ki butun ihtimalleri ortadan kaldırmak için bilirsiniz kızmış erkek başkasının kızmış eşine binme ihtimali vardır onu bile ortadan kaldırdım ayrı yörelerden gelen kuşlaı bile ayrı tutuyorum. siz cok guzel şeyler yazmışsınız ama bunları cıkarları olan insanlar yapmaz bir cok nedeni var bir tanesi . elinde içerde tavana yapışan bir kuşu var adamın . o kuşun fiyatı (kafadan atalım) 50 tl .adamlar duşunuyo ben bunu mesela x ustanın 40 senelik damarından dır diyerek insanlara bilmeyenlere yenilere ( en kötusude yeni arkadaşları kazıklamaları kuşcu arkadaşlar sogumaya başladı ) 300 500 vermeleri bu hırsızlıktır şefk kırmaktır bundan dolayı bu arkadaşlar sizin sölediginiz sistemi asla kabul etmezler cunku rant gider elerinden benkuşculugu dört dörtluk 6 senedir yapıyorum neler duydum bir bilseniz neler anlatılıyone 40 yılık damarlar ama havada degil yerde yazık yazık emeklere. saygılarkırıkkale_çırağı' Alıntı:Tekrar selamlar. kosta tukatlı bey merhabalar. Beyefendi sizi açıklığınızdan dolayı kutluyorum. hata Yapıp hatanın farkında olmak doğrudur. Hatayı düzeltmenin yolunu aramak zekadır. Tekrar yapmamaya, sonraları mahvetmemeye çalışmaksa erdemdir bence. 11 yaşında yapmış olduğunuz bir hatayı paylaşmışsınız. bende diyorumki sizin 11 yaşında yaptığınızı 40, 50, 60 veya üstü yaşlarda hala yapıp birde kendini usta gören veya göstermek isteyen çok kişi var. Daha önceki yazılarımdan birinde sivasta yapılan hatalar ve kuşların geldiği noktaları anlatan bazı cümleler kullandım. bunlardan birtanesi sivasta 1960 sonrası kuşların uçuşlarındaki sefer sıklığını daraltmak için urfa kuşları kırdılar, bazıları araziye bastıramadıkları için kuşları(kuşlar çok kuvvetli olduğundan) bunları zayıflatmak için kelebek, dönek vs vs kuşlar kattı. altlarından da birçok kişinin tabiri ile iyi oynayan kuşlar çıktı. o kuşlar türkiyenin birçok yerine dağıldı iyiler ya. bu kuşlar birçok yörede uçuruldu, beslendi, dahada kırıldı başka yerlere gitti. bu böyle devam ede ede elde ne soy kaldı ne doğru düzgün kuş. Seceresini bilmediğin kuşun evveliyatında ne olduğunu ne bileceksinde alıp onu damızlık yapmaya çalışıuyorsun? Bakın ilk etapta dağılan kuşlar soy ısahı ile kaliteli olan tarafa çevrilseydi o kuşlar hala adam gibi oynardı. ne soy ıslahı oldu ne de o kuşlar muhafaza edilebildi. Bir sandıktaki bir bozuk domates kasadakilerin hepsini bozar. bu unutuldu ve her oynayan denen eşlendi. yarın başka yerde kendisine göre daha iyi oynayanı gördü elindekini değiştirdi, daha iyiyi gördü elindekini değiştirdi. hiç aklına gelmediki aklını değiştirmek. Bu işi bukadar zorlaştıran kesinlikle bizleriz. her geçen gün de geriye dönmek okadar zor. ıslah etmeye çalışılacak kuşa giren kanın sayısını bilen kalmıyor.
Şu anda yapılması gerekenler:
1) Safkan ırklar federasyonun çalışması ile KALİTELİ(gerçek anlamda) bir kurul kurulmalı.
2) Bu kurula yeterli imkan sağlanmalı.
3) Bu kurulun çalışmaları resmiyete bağlanarak safkan ırklar tescillenmeli.
4) Bu safkan ırklar yerde ve havada özellikleriyle gösterilmeli
5) Soy ıslahı anlatılmalı
6) Secere takibi açıklanmalı
7) Soy içi eşleştirmeler nasıl yapılmalı anlatılmalı ve gösterilmeli
8) Elde olan birşey nasıl korunur o gösterilip uygulanmalı
Bunlar yapılmadıktan sonra anlatmayla olacak olsaydı bu çoktan düzelirdi. İnsanlara şu anlatılabilmeli bence bu iş şansa bırakılacak kadar basit değil. çok fazla uzatmak istemiyorum. sağlıcakla kalın