Saim Ustanın Damarları Hakkındaki Konuşmalar Polis Dursun

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 194
  • Görüntüleme Görüntüleme 33K

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
İlgi Alanı
Balıklar
Ankara gezisi sırasında rahmetli Saim Ustanın damarlarının ne olduğu, varmı yokmu diye tartışmalara neden olan bu neslin şu anda halen daha var olup olmadığı hakkındaki, Saim ustayı tanıyan ilk ağızlardan dinlenen ve kayda alınan videolardan birisini sizlerle paylaşıyorum. Videolar çok büyük boyutta olduğu için parçalara bölünerek yayınlanmıştır. Sırasıyla aşağıdan izleyebilirsiniz.
Videoları kesintisiz izlemek için play tuşuna bastıktan sonra durdurup dolmasını bekleyiniz. İzlemede sorun yaşayanlar buradan yazarlarsa yardımcı olmaya çalışırız.

Ankara Saim ustanın Meşhurları, Polis Dursun'un Konuşması Video 1, Bölüm 1
[dailymotion]x7jffg[/dailymotion]​

Re: Saim Ustanın Damarları Hakkındaki Konuşmalar.

Ankara Saim ustanın Meşhurları, Polis Dursun'un Konuşması Video 1, Bölüm 2
[dailymotion]x7jfwe[/dailymotion]

Ankara Saim ustanın Meşhurları, Polis Dursun'un Konuşması Video 1, Bölüm 3
[dailymotion]x7jgk3[/dailymotion]

Ankara Saim ustanın Meşhurları, Polis Dursun'un Konuşması Video 1, Bölüm 4
[dailymotion]x7jh4y[/dailymotion]

Saim Ustanın damarları hakkındaki Polis Dursun ile yapılmış roportajdaki ilk kasetin 4'e bölünmüş halindeki videoları yukarıdadır. Aşağıdakiler ise ikinci kasetin ikiye bölünmüş halidir.
Not: Videoları izlemede sorun yaşıyorsanız lütfen bize bildirin. Yardımcı olmaya çalışırız.
iyi Seyirler.

Ankara Saim ustanın Meşhurları, Polis Dursun'un Konuşması Video 2, Bölüm 1
[dailymotion]x7ki54[/dailymotion]

Ankara Saim ustanın Meşhurları, Polis Dursun'un Konuşması Video 2, Bölüm 2
[dailymotion]x7kish[/dailymotion]

play tuşu gözükmüyor.videoları seyredemiyorum yardımcı olurmusunuz

hakancamurcu' Alıntı:
videoları seyredemiyorum yardımcı olurmusunuz

Merhabalar. Tam olarak detaylı bilgi verirmisiniz acaba nasıl izleyemiyorsunuz.

dursun beyin bahsettiğine göre tahminim urfalı velo dayıdan çıkma bu kuşlar bildiğim kadarıyla onun arapları meşhur,
ve dursun beyin söylediği gibi onlardada paçalarda beyaz tüyler var , bizzat gördüm ......

s.a arkadaşlar bahsi gecen araplar beyaz gözlü arka tırnağında beyaz olan ayrıca pacalarıda beyez
karın altını acdığınızda kıcından göğsüne kadar beyazdır beyazlık ancak siyah tüyleri acınca görünür

SAYGILAR

1981 senesinde 60 takla 500 metre giden, yorgancı jedo seyretti...mahmut uçurdu....millet seyretti... soNranan yavruya kususun dediler ...yavruya kustuktan sonrada uçurdu mahmut sonra atmaca kaptı dedi...( MADE İN POLİS DURSUN VİDEO 4) 60 TAKLAYA 500 METRE...

F 16 MOTORU MU TAKTIN BE MUBAREK....DEMENİZİ BEKLİYORUM FEKATTTTTTTTTTTTTTTT
BU SEFEER ADRES KATARSİS DEĞİL POLİS DURSUN......:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

EVET POLİS DURSUN BEYDEN ÖZEL RÖPORTAJ VİDEOSU BEKLİYORUM 60 TAKLAYA 500 METRE GİDEN KUŞUN HİKAYESİNİ...

selam arkadas lar gecen urfaya gıttım orda sewgılı alaadın abı var kırathane işletır bahsı gecen kusları gordum orda var sol bas tırnagı beyz ama ben öyle güzel orjınal renk ayak bu güne kadar görmedim maşallah alaadin abımız kırathane işletir tabı oyununu görmedim çünkü onun yanına gittiğimizde gece saat 1 di

saygılar

s.a ne derece safdır bilinmez ama videoda ismi gecen abilerden bir tanesi bana hediye vermişdi bir dişi arap kıcının altından tüyleri acınca karın altından göğsüne kadar beyaz arka tırnak beyaz ve pacalar yer yer beyaz takkalı beyaz gözlü bir arap.kuşu veren abinin ismini veremiyorum kendisinden onay almadan söylemem yanlış olur

SAYGILAR

tunc_54' Alıntı:
s.a ne derece safdır bilinmez ama videoda ismi gecen abilerden bir tanesi bana hediye vermişdi bir dişi arap kıcının altından tüyleri acınca karın altından göğsüne kadar beyaz arka tırnak beyaz ve pacalar yer yer beyaz takkalı beyaz gözlü bir arap.kuşu veren abinin ismini veremiyorum kendisinden onay almadan söylemem yanlış olur

SAYGILAR

İsim vermememiz daha doğru olur Tunç bey. Sanırım yarın eklenecek olan videolar içinde daha detaylı olarak bu beyazlıkları göreceğiz. Bizzat kümeste çekildi videolar. Bu beyazlıkların nasıl, ne şekilde oluştukları hakkında bilgiler yarın eklenecek videolar arasında mavcuttur.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

kuşun bendeki resimlerini göndermek isterim ama göndermeyi bir türlü beceremedi olmazsa yarınki videodan sonra resimleri sitede teşir etmek isterim.

Tüm gercek kuşculara selamm olsunn

SAYGILAR

katarsis' Alıntı:
1981 senesinde 60 takla 500 metre giden, yorgancı jedo seyretti...mahmut uçurdu....millet seyretti... soNranan yavruya kususun dediler ...yavruya kustuktan sonrada uçurdu mahmut sonra atmaca kaptı dedi...( MADE İN POLİS DURSUN VİDEO 4) 60 TAKLAYA 500 METRE...

BU SEFEER ADRES KATARSİS DEĞİL POLİS DURSUN......:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

EVET POLİS DURSUN BEYDEN ÖZEL RÖPORTAJ VİDEOSU BEKLİYORUM 60 TAKLAYA 500 METRE GİDEN KUŞUN HİKAYESİNİ...

dursun abimiz der ki "ben kimlerin izlediğini video da söyledim ankara da 81 yılında izlettim kanıtladım.
şimdi kimseye birşey kanıtlamak zorunda değilim.
www.kuscupolisdursun.com sitesine gir oradan bana iletişim sayfasından mesajıbı yaz cevaplayayım.interneti kullanamadığım için buradan yazamıyorum.
istersen gel hediye edeyim bir tane uçurabileceğin düzgün yerin varsa 5 kuruş istemem uçurursan hakkıyla dediğim oyunu yapmazsa sana emeğinin karşılığı olarak 5-10 milyar neyse vermeye hazırım ama oynarsa dediğim gibi sen bana ne veriyorsun.Hodri meydan!
Benim rant yapmakpiyasa yapmak gibi bir amacım yok olamaz.
zamanında izleyenlerden bilgi alabilirsin."

katarsis' Alıntı:

OOO artis Katarsis,bakiyorumda sesin cikmaya baslamis ne o hayirdir gine reklamciliginmi tuttu ?

Eger o ihtiyar sana dediyse o lafi mutlaka ucurmus görmüstür ve o kusta harbiden gider ama sen daha adam olupta cevap dahi yazamadin söylediklerimize fakat baskasinin laflariyla piyasa yapmaya calisiyorsun.Senin yapacagin tek sey sana cekilen reste cevap vermen,kalkipta basakasini elestirmen degil.

Senin ne oldugunu,karakter yapini ve kisiligini burda az cok herkez tahmin edebiliyor eger medeni cesaretin varsa kalkipta sana sorulan sorulara cevap verir hodri meydan dersin yoksa kalkipta baska konulara yorup yapma ortaligida bulandirma lütfen.

Sen kimsinde Dursun amcadan özel röpörtaj beklersin,kendine gel...

Elinde varsa kendin ucurda millet seyretsin yoksa yalan bari söyleme.Sana bu sitede herkez rest cekiyor sen halen daha baskasinin kuslarina mana buluyorsun.

Ben olsam senin yerinde,bu bana cekilen resti yemez kusumu ucururdum.Ne zaman olursa olsun hic farketmez ALLAH in izni ile biz buralardayiz insaallah...

Kendine cok cok iyi bak,sayin katarsis....

selam değerli dostlarım ..ben konun öncesini bilmeden atılmak istemedim ama katarsis nick li üyenin çok itici söylemleri olduğunu tüm iletilerini inceleyerek ve üzülerek gördüm..tüm konularda aslında aynı tavır ve avam bir eda ile yazmış bu arkadaşım..tabii keşke böyle olmasa idi,keşke bu güzel ortamda insanlara (meyve veren ağaçlara)taş atmadan dursaydı..
ne diyelim insanlar ektiğini biçer..inşallah bu arkadaşımız da hatadan döner..saygılar..

selam değerli dostlarım ..ben konun öncesini bilmeden atılmak istemedim ama katarsis nick li üyenin çok itici söylemleri olduğunu tüm iletilerini inceleyerek ve üzülerek gördüm..tüm konularda aslında aynı tavır ve avam bir eda ile yazmış bu arkadaşım..tabii keşke böyle olmasa idi,keşke bu güzel ortamda insanlara (meyve veren ağaçlara)taş atmadan dursaydı..
ne diyelim insanlar ektiğini biçer..inşallah bu arkadaşımız da hatadan döner..saygılar..

Abi şu ana kadar hep izledimde olayları benimde aklıma bir soru takıldı üstadın(Saim usta) kuşları hala yaşıyormu?Mesaj attınız 38 yıllık arap babanın kızı bulundu.Bu kuşların inanıyorum 60 takla atıp 500 metre gittiğinede hala varmı?Eminim araştırıyorsunuz İnşallah mutlak bir sonuca varırız.

Herkese selamlar...

Birçok profesyonel yapımcıların bile yapamayacakları kadar güzel, belgesel tadındaki bu röportaj için olayın tüm kahramanlarına sonsuz teşekkürler. Gerçekten bir solukta izledim. Bence bu çekimleri ulusal kanallara gönderebilirsiniz. Saim ustanın damarlarının izlerini arayacaklar için doğru adresler gayet açık bir şekilde verilmiş. Ama benim düşünceme göre, ilk çıkış yeri yani motosikletinin tamiri karşılığında kuşları veren Urfalı ustanın araştırılmasıyla işe başlamak daha doğru olur gibi...

Ayrıca, asıl konu başlığındaki kişisel tartışmaları buraya taşımazsanız seviniriz...

Saygılar....

Dursun abimizinde, hazırlayan sunan emek veren arkadaşlaımızında eline ağzına sağlık çok güzel bir sunum tebrikler ..
Bende 1998 den bu yana rahmetli şeref ağanın kuşlarını beslemekteyim..Boz boz dumanlı olanlarını
saygılarımla .....

ooooooooooo katariz gözümüz yollarda kaldı nerelerdesin sen yaw hzr da kuşun varmı seyretdiricek varsa konuş yoksada hadi be gözüm boş laf yapmada kendi capında kuş ucur sen oldumu bak ne diyolar hzr da koşun varsa seyrettir yoksa da bu konuya girme

a kullanıcısı veya b kullanıcısı ile ilgili tartışmaları bu konuya taşımayınız. Aksinde iletileriniz silinecektir. Bu tür yazışmalarınıza viewtopic.php?f=40&t=970 adresindeki eski konudan devam ediniz.
Saygılarımızla..

Dursun bey kendi bilgisi becerisi doğrultusunda aydınlatmaya çalıştı 500m 60 takla olayına girmese kendisi için daha hayırlı olurdu , zaten söylerken şahitler göstermeside olmadı şahite gerek yok tüm Ankara birleşse olmayacak bir iş tüm konuşmalarından tek ve güzel bir şey öğrendik esas kuşlar Konyalı Ahmet,in araplar onlarda Urfa dan gelme dış kaynaklar kesilince ANKARA yıllardır bir kuş üretemedi varsa yoksa Muzaffer kara,nın boş konanları herkezde versiyon versiyon bu kuşlardan var esas kuşlar doğu kökenliydi doğu kuruyunca üretim bitti 15 gün oynayıp 16.gün konan kuşlara kalındı bundan sonrada kuş türetebileceklerini zannetmiyorum Ankara,lılarda yollara düştü kimi Samsun kimi Diyarbakır kimi Kayseri diyar diyar geziyorlar.

s.a arkadaşlar valla inanmak oldukca güc dursun abinin belirtdiği gibi 500mt 60 taklaya ama zannedersem dursun abinin oo söyleşiden önceki konuşmalarından kafası karışıp bir gaf yaptı diye düşünüyorum dursun abi aklı başında mantıklı bir insan zannedersem bu konuyla ilgili bir düzeltme yapıcakdır lisanda hata kusur olur .

saim ustanın şeref ağanın kuşlarını bilmem fakat günümüz kuşlarında standartlar belidir bu satandartlarda oyun bırakmayan bozmayan kuşlarda 15 ila 20 sefer 30....40 mt 8..10 takla en güzeli bu değilmidir .

gercek kuşculara selamm olssunnn

SAYGILAR

tunc_54' Alıntı:
s.a arkadaşlar valla inanmak oldukca güc dursun abinin belirtdiği gibi 500mt 60 taklaya ama zannedersem dursun abinin oo söyleşiden önceki konuşmalarından kafası karışıp bir gaf yaptı diye düşünüyorum dursun abi aklı başında mantıklı bir insan zannedersem bu konuyla ilgili bir düzeltme yapıcakdır lisanda hata kusur olur .

saim ustanın şeref ağanın kuşlarını bilmem fakat günümüz kuşlarında standartlar belidir bu satandartlarda oyun bırakmayan bozmayan kuşlarda 15 ila 20 sefer 30....40 mt 8..10 takla en güzeli bu değilmidir .

gercek kuşculara selamm olssunnn

SAYGILAR

videoları izlerken aynı noktaya ben de dikkat ettim açıkçası ve bir kaç kez tekrar tekrar dinledim
tam da 150 metre asılan kuşlar hakkında "acaba olabilir miki?" diye kendime terapi yapıyordum ki (: şimdi 500 metreye sıçradı birden mesafe :?
bu konuda bende net ve açıklayıcı bi düzeltme yada teyit duyabilirsem memnun olacağım

500m ( 0.5 km) yerçekiminin aksi yönünde sadece 5-10 gr ciğeri olan narin bir hayvandan böyle bir performansın olabileceğini düşünmek insanın dimağını zorluyor ne yalan söyliyeyim

esenlikler...

tüm arkadaşalara merhabalar diyerek şunu belirteyim...
arkadaşlar bakın,

ben dursun beyin sözlerini hatırlatarak size aslında bu kuşların varlığını tekrar hatırlatmış oluyorum.. şimdi bana hakaret eden arkadaşların burada söylicek sözleri yok... başta bozoğlu ( bozoğlu mesajlarını okurken beni bir gülme dir alıyor arkadaşım... bak benden yaşça da küçüksün senin tarzına uygun bir polemik uslubum yok... beni de en çok güldüren şey bu zaten... kusura kalmayasın )neyse ben dursun beyin sözlerini doğru kabul ediyorum, her hangi bir olumsuz eleştiri yöneltmedim ... ama her ne hikmetse bozoğlu "ak" demeyi "kara" anlıyor... ayrıca dursun bey böyle bir kuşun varlığını görenlerden de bahsediyor yorgancı jedo diye...şahitlerde var.....
500 metere sözü geçiyor, tamam, hadi 300 metre hatta 250 metre olsun... yani bu anlamda bişiler görülmüşşş önemli olan da bu.... rekor üzerine rekor oalabilecek bir çıkışşş...ha demek ki bir kuş üç aşağı beş yukarı bu mesafeleri alabilirmişşş... ama bu kuşların soyu sopu kalmadı..... milyonda bir rastlanır hale geldi... eskiye oranla günümüzdeki fark bu..... bu, bu demektir..... şimdi burada hakaretler içeren kamyonlar dolusu laf edildi... bunların en başına gidiyorum...
"ben zaten size bu mesafeleri giden kuşlar var demiştim..." uzun lafın kısası bu....daha durun beni haklı çıkaracak olay ve söylemler çok olacak bu sitede.......

ayrıca ömer,
sana da acemi olduğun konularda düzeltmeler vereyim....
bak, bir video kaydı çekilirken bazı kurallar vardır... ne sen ne de konuşmacı bunlara hiç ama hiç uymamışsınız... anlaşılan bu konularda hiç bir bilginiz yok.....
dursun bey polislik yaptığından olsa gerek... anılarda kalan olayları karakolda şikayet ifadesi verir gibi anlatmış... böyle bir video kaydında böyle bir tarzla konuşulmaz.....bunlara dikket etmeniz gerekirdi... şunu unutmayın burada kamu oyu önüne çıkıyorsunuz........ sigara üstüne sigara yakmalar içmeler çok çok kötü bir örnek olmuşşşşş.....bu videoyu ciddi bir kuruma vb. verseniz bu ve diğer nedenlerden doalyı yayınlamazlar... ( vucut dili ile ilgli daha başka sorunlarda var)
a dan z ye her kes bu hassas noktalara dikkat etmek zorundadır....

evetttt bu gün kü eleştirilerde bu kadar....... değerli kuşçu arkadaşlar.........)))))))))

Merhabalar Sayin Katarsiz..

Ne mutlu ki bana sizin gibi bir insani güldüre bilmisim,halbuki biz size siz bu siteye ilk geldiginiz günden beri normalin disinda alayci bir sekilde gülüyoruz,nedenmi halen anlattiginiz fakat sizde olmayan kuslarin arkasindan film yapiyor olmanizdan dolayi.

Aslinda lafi fazla uzatmayip bu sitede herseyi aciklaya bilirsiniz.

Örnegin,

O bahsi gecen kuslar gercektende o mesafeleri yapabilirler fakat o kuslardan bende yok,ben sadece ortalikta reklam yapmak ve ilgi cekmek icin yalan söyledim...

Desen yeter Sayin mimarim,mufettisim,egitimcim,süleyman begim,serhan özdemir...

Eger merakinda varsa öyle kuslara gel misafirim ol sana hediye edeyim yada sana yakin sa git ihtiyardan al bir tanede ucur gözün gönlün acilsin..

Kendine dikkat et,saglicakla ve efendice kal insaallah...

Geri