Saim Ustanın Damarları Hakkındaki Konuşmalar Polis Dursun

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 194
  • Görüntüleme Görüntüleme 33K
Re: Saim Ustanın Damarları Hakkındaki Konuşmalar.

selam serhan bey..şimdi bakın sanırım size yeterince bu site ile alakalı dikkat etmeniz konusun da yazdık..bakın maksadı aşan ifadeler ve eleştirilerde bulunuyorsunuz..burada bulunma amacı göz önüne alınırsa bizlerin çok iyi çekimler yapan ve bunu sütüdyo ortamların da hazırlayan topluluk değiliz..adı üzerin de biz profosyonel değiliz..sigara içimi keşke olmasa ama siz o karelerden sadece bunu almışsanız,yapacak bir şey yok..ama yapıcı bir eleştiriniz olmasını istese idiniz ve bu eleştirilerde dostça tavır sergilese idiniz zaten bunu özel mesaj ile yapardınız diye düşünüyorum..sizin yaptığınız düpe düz sataşma dır..ve bu üslubunuz başından beri devam ediyor..inanın içimizdeki sabır ve sevgiyi tükettiniz ..kendi adıma sizden ve üslubunuzdan rahatsız oluyorum..bakın bu site her yetiştiriciye açık ve paylaşımın bol olduğu hoş görüsü yüksek insan topluluğundan oluşuyor..her şey gayet güzel gider ken birden siz peyda oldunuz ve bu sitede böyle bir avam muhabbete sebebiyet verdiniz..lütfen bunu yapmayın ..bakın hala rica ediyoruz sizden..sükut ettiğimizi yanlış anlamayın ikrardan değildir..
seni daha fazla üzmek istemiyorum inan bana size bu kelamları yazar iken zul duyuyorum..

bozoğlu beni yalana teşvik etme...

Sevgili dostlar. Şimdi bi 500 m polemiği aldı başını gidiyor. vayy efendim yalanmış , vayy efendim öyle kuş yokmuş..biri bi yerden diyor Ankaralılar bu işi bilmiyor. Beyler her formda bi tartışma havası almış başını gidiyor. Dursun amca almış yaşını gitmiş. kocaman adamın yalan söyleyecek hali yokya. Hodri meydan diyor hala vıdı vıdı konuşuyosunuz. Ankaradaki kuşçuların işi bilmediklerine gelince. Kümes ziyaretlerinden ve çekilen videolardan kimlerin profesyonel güvercin yetiştirdiğini görüyoruz. Ankaralı insan süs kuşu beslemez. Bölge ismi vermek istemem ama sizin oralarda 300/400 lira verdiğiniz süs kuşlarını Ankaradaki mezatlarda tanesini 2ytlye satıyorlar. İnanmayan arkadaşlar mezatlara katılıp gözleriyle görebilir. Yok kuşlar kırılmış yok saim ustanın kuşlarının nesli tükenmiş. Beyler elinde bu damarlardan olan insanlar kolay kolay cesaret edip bende var diye çıkıp söylemez.Söylemesinede gerek yok. onları bilen bilir zaten. sizlerde bilin diye arkadaşlar bi çalışma yapmış tabi karalama kampanyası iş başında. Mantıklı olun boş yere birbirinizi üzmeyin. Herkes kendini övme peşinde.. yaa bu çalışmayı yapan insanlar birbirinizi tanıyın, birbirinizle kaynaşın, bilinmeyenleri bilin diye canlarıyla başlarıyla uğraşıyorlar. hala kendini bilmezler birilerine çamur atma derdinde. Yazık yaaa başka bişey demiyorum. gerçekten üzücü.

Sevgili arkadaşlar;
Videoları ne zorluklarla çektiğimizi anlatmama gerek yok diye düşünüyordum, anlayacağınızı umuyordum fakat aldanmışız. Biz nerden kalkıp bilmem nereye sadece bu konu için gidiyoruz, daha ol yorgunu iken eve dahi gitmeden, dinlenmeden kalkıp Dursun amcamızı, Alparslan Beyi, Aygün Tekini ziyaret ediyoruz. Roportajlar yapıyoruz, resimler çekiyoruz ama kime ne için çekmişiz bunu şimdi anlıyorum. Şahsen ben şu videolar kolay izlensin diye günde 10 tane programı açıp, kapatıp sabahın 8'inden gecenin 12 sine kadar uğraşıyorsam, videodaki yorumlara bakarım, konuşmalara bakarım en azından bir teşekkür beklerim. Yok neymiş efendim sigaraymış, neymiş efendim hal heraket ve tavırlarmış. Sevgili katartis sizin bahsettiğiniz Dursun amcamızla biz zaten samimiyiz. Burada bu videolar yayınlanacak diye ne gerek var taklite, insan olduğu gibi doğrudur, olduğu gibi güzeldir. O video çekildiği zaman saat akşam 10,du ve biz sabah 8 den bu yana kümes kümes geziyorduk. İlk roportaj videosu buydu arkadaşlar. Polis Dursun amcamızın videoda bahsettiği, şunlar bilir, bunlar daha iyi bilir diye isimlerini verdiği kişilerin videolarıda var elimizde. Dursun amcamızla roportajımızı bitirdikten sonra gecenin 12'sinde Dursun amcamızla birlikte kalkıp bir abimizin daha yanına gittik. Sağolsun abimizde bize en ince ayrıntısına kadar herşeyini anlattı. Ertesi gün yine aynı ve diğer gün yine aynı şekilde roportajlar verilen isimler doğrultusunda sürdü. Videolarda bu kuşların olup olmadığı, varsa kimlerde ne şekilde olduğu herşeyiyle zaten var. Ama sizde ne sabır var nede emeği anlama. Özür dilerim ama ben şahsen uğrşamam videolarla sanırım. Ömer Bey videoların tamamını hazırlayarak yayına verir. Sizlerde aynı şekilde bir teşekkür yerine, sigaraya, hal hareketlere yorum yaparsınız.

ankaralı arkadaşlar,
dursun beyin bahsettiği muzaffer aydoğan beyle başka bir vesile ile yıllar önce tanışmıştım..(öğrenciydim o zamanlar)
ankarada iyi kuşlar besliyor diye çok duydumm.. şimdilerde hala devam ediyormu bilmiyorum....muzaffer beyin kuşlarını bilenler anlatabilir......sanırım bozkirlileri meşurmuş....

yaa valla diyecek sözz yok abilerim size taa oralara kadar kalkıp gidipp bu konuyuu bi netlige kavuşturmak için gecenizi gündüz etmişinizz...videoların hepsini sonuna kadar dinledimm emekleriniz için teşekürler :oley:

katarsis kardeşim polis dursunun bahsettiği beyaz doğrudur bizzat Ankaranın eski kuşcularından ben bu kuşu çok dinledim bizzat bukuşu izleyenler vardır tirenci yaşar ve kara muzaffer

Kendi Sözleri İçin Efendi Olmayı Beceremeyen Baskasına Hizmetci Olur ??????

tüm gercek kuşculara selam olssunnnn.

SAYGILAR

selamunaleykum.
cok kiymetli ,kardeslerim,arkadaslarim, abiylerim,ustalarim.
30 senedir oyun kusu besliyor,ve bu irkin en ustun performans sergiliyen kusunu kendim kendi kumesimde uretmeye bulmaya calisiyorum,eksiksiz dort dortluk kusu hala bulamadim,gittigim gezdigim yerlerdede seyredemedim,haa sunuda belirteyim,cok uzun kacan ,bol takla atan cok kus gordum ve kendimde urettim,ama hep bir yanlari eksik oldu.
simdi deli bas soruyor ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
KATARSIZ VE ONUN GIBI DUSUNENLER !!!

1.bahseddiginiz kuslar, kac gun dediginiz gibi oynuyor ?????????????????????????????????????
2.kusunuz oyuna girdiginde kanat sesi nasil ???????????????????????????????????????????????
3.kac metre seviyeden oyuna basliyor,yere nekadar sokula biliyor ???????????????????????????????????????????????????
4.fiseklerken veya direklerken yere 90 derece aci ilemi gidiyor,yoksa ??????????????????????????????????????????????????
5.oyun aninda kusun surati piratikligi tam kaz tam atesmi yoksa dinlene dinlene istiraatlimi ?????????????????????????????
6.takla arasini acma mesafesi 60 takla vursa 10 metre arasini acsa 600 metre oylemi ?????????????????????????????????????
7.kac saat ucuyor, kac saatte oyuna geliyor,kac kere geliyor ???????????????????????????????????????????????????????????????
8.ucus sonu kumesine gelip iniyormu,hatasiz taklasini vura vura iniyormu ?????????????????????????????????????????????????

50 .60 .taklayla 150 .200. metre kus ucuranlar su yukardaki sorulari iyi dusunun , gercek kuslarin ve kuscularin midesini bulandirmayin, sizin bahsettiginiz gargalardan ben cok ucurdum ve sonunuda gordum,sizin gibi kanadini makaslayipda bir kenara atmadim ,kellesini kopartip copluge sovurdum.

iki drek uc direk 8 ila 20 taklayla, tam ses,tam ataes, 90 derece aciyla ok gibi gok yuzune saplanan,tabani olan ustu olan,8 .10 dakkada bir oyuna gelen, 1,5 -2 saat ucan sonundada adam gibi hatasiz gelip kumesine inen,pazara kadar degil ,mezara kadar oynayan kuslara selam olsun
boyle kuslari besleyen kusculara selam olsun.

aleykümselam delibaş abim sana katılıyorum sıraladıkların performans taklacının eleştiri kıstasları aranılan özellikleri bazı arkadaşların metre menfumundan haberleri yok şöyle düşünürsek dört katlı bir binanın zemin ile çatı arası yüksekligi 12 ile 15 metre arası degişiyo şimdi arkadaşlar 500 ile 250 metreden bahsediyo bende bu söylemleri bir kuşun gerçekleştirebilecegini düşünmiyenlerdenim akla ve mantıga aykırı geliyo 100 metre bile inandırıcı gelmiyo insana bence bırakamalı eskileri ve kuşlarını takılı kalmak adına tabi ders alınmalı eskilerden kendimiz kümesimzi harmanlamaı ve söz ettirecek 500 metre olmasada 60 70 metre giden kuşlar çıkarmaya üretmeye çalışmalıyız..
saygılarımla...

rahmetlinin kuşları şöyleymiş böylemiş diye bire bin katıp abartı söylemleri bırakıp kendimiz iki çift kuş temin edip bilgi ve öngörümüzle harmanlıyıp adından söz ettrecek kuşlar çıkarabildikmi ne mutlu bizlere yoksa hazı olan kuşu herkez oynatıyo uçuruyo dimi..

Cümleten S.A arkadaslar...

Öncelikle sayin katarsis isim vermeye basladiniz,iyi bir gelisme ayricada ben seni yalana tesvik etmiyor düsürstlüge davet ediyorum..

Simdi eger deng gelir veya görüsürseniz degerli abimiz muzaffer kara`ya cok cok selamlarimi ilet,deki eskisehirden sana selam söylüyorlar,o anlar ins.

Sen anlasilan o gördügün veya beslemeyi düsündügün kuslar o abimizin besledigi kuslardan galiba,o nedenle sana dedigim vaktin oldugunda gelde vereyim besle.

Bu saatten sonra kimseye kendimizi anlatmaya gerek yok vede etrafimizdaki insanlarada laf söyletecek halimiz yok,ihtiyar ne diyorsa odur uzatma.

Sana diyceklerim bunlar.

..........................................................................................................................................

Degerli Ali abim...

Konustuklariniz beni biraz üzdü hic geregi yoktu,ama madem deginmissiniz haddim olmayarak cevap yazmak istedim.

C 1. Hayati manada herhangi bir aksilik olmazda düzenli ucurursan ömrünün yettigi yere kadar oynuyor ins.
C 2. Sesi burada tarif edememde,tatli sert bir sesi var.
C 3. Duruma göre degisiklik gösteriyor ama,en az 3-4 m`ye kadar giriyorlar,elhamdülillah.
C 4. Yani bizim tabirimizle ip gibi,yatirmadan gidiyorlar,elhamdülillah.
C 5. Süratli olanida var dinlene,dinlene gidenide,elhamdülillah.
C 6. Yok öyle degil,600 degilde en az 50 den baslayip kusun rahatligina göre degisiyor.
C 7. En az 1,5 en cok 3 saat ucan, oyuna gelmeside en az 7 ila 10 dk arasi degisenide var 5 dk da gelenide elhamdülillah.
C 8. Inmezse iki ayaklilar hep bekliyor zaten.Iniside söyle,bizim burda perdahli derler harmanladi derler o sekilde, elhamdülillah.

Yani Sayin Ali abicim,burda kus övmek veya en iyisi bizde demek gibi bir iddiamiz yok el elden mutlaka üstündür.Yaklasik 22 senedir bu isle mesgulüz az cok seviyeli bir cevremiz var ve bu isin haddini vermeye calisiyoruz anliyacaginiz,o nedenle herkezin kusu kendine güzeldir ve herkez kusu kendisine ucurur diye düsünüyorum.
Bilmem katilirmisiniz...

O dedigimiz uzun giden kuslardan inanki alti bos olan veya taklasiz konan kus yok cünkü dedigimiz gibi zevk meselesi herkesin bir imkansizi vardir o tarz da bizim imkansizimiz oldugu icin en iyi sekilde basarmaya calisiyor ve basardik ins. elimizden geldigince.

Budur yani..

Eger kus yüzünden kalbini kirdi isek haddimiz olmadan,cok özür dilerim.

Hayirli geceler,ALLAH a emanet olun...

Ayrim yapmadan bu ise gönül vermis ne kadar dosthane insan varsa,herkeze cani gönülden sevgi ve saygilar sunarim..

:slm:​

Uzun zamandır bu konuyu takip ediyorum.Allah toprağını bol etsin rahmetlinin.Genel kanaat şuki Saim Usta nın kuşları dört dörtlük kuşlarmış buna da kimsenin itirazı yok zaten.Çoğu arkadaşımızda bu damarın kendilerinde olduğunu söylüyor gerçek yalan orası Allah la kul arasında.

Rahmetliyi tanımıyorum ne kuşunu bilirim ne de daha önce ismini duymuşluğum vardır.Herkes rahmetlinin kuşları şöyle oynardı böyle oynardı diye konuşuyor eyvallah buna itirazımız yok.Bu kadar nam yaptıysa mutlaka öyledir.Ama şuna üzülüyorumki herkes kuştan bahsediyor daha bir yorumda dahi rahmetlinin seyisliğini yetiştiriciliğini öven görmedim.Çok ayıp bence.Ben ÖĞRETMENİM İNSAN YETİŞTİRİYORUM BİR BAKIMA KUŞTA İNSANA BENZER.

ÇÜNKÜ KUŞ KANINDA NE VARSA ONU OYNAR AMA Dört dörtlük yetiştiricinin kuşu kanında ne varsa oynar kuşun oyunu %50 kanına %50 yetiştiricisine bağlıdır.HELALİ HOŞ TOPRAĞI BOL OLSUN RAHMETLİNİNKİ İYİ SEYİSMİŞ.

O kuşların olduğu arkadaşlar anlatılanlar gibi uçursun oynatsınlar ellerinden öper,TEBRİK EDERİM.

İyi kuş bulmak kolayda iyi seyis olmak zordur.Büyük yetiştiriciymişki rahmetli kimse ondan sonra bu kuşları uçuramamış anlatılanlar gibi.

SAĞLICAKLA KALIN.ÖZÜNÜZÜ YAHŞİ TUTUN.

Merhaba arkadaslar
Kimsenin bir birini kirmaya hakki yok eger ortada böyle kuslar olmasa degerli büyügümüz dursun amca ve sevgili arkadasimiz sayin bozoglu böyle konusmazlardi

iddiasi olan veya aksini iddia eden varsa kendisi bir kus ucursun bir de diger kimseler ve netice ortaya ciksin

katarsiz sizin kim oldugunuzu halen daha kestiremedim ama sundan eminin sis konustukca bence bocaliyor ve deger kaybediyorsunuz bundan emin olun

tüm kuşculara selamlar

saygıdeğer kendini bilir ve saygıdeğmez kendini bilmez oyun kuşu besleyen izleyicilerin dikkatine... şahsım kucular.org sitesine reklam için röportaj yapmadım. reklama da kuş satmaya da ihtiyacım yok. hatırını kıramadığım sofi bir dostumun almanya ziyaretinin akabinde bazı üçkağıtçıların onun bunun adıyla başkalarının yetiştirip isim yapmış olduğu kuşlarımdan rant sağlamak için bir düzenin olduğunu ve ömer beyin gelerek rahmetli saim ustayla ilgili bildiklerimi gördüklerimi anlatabilir misin ricası üzerine kıramadım, ömer beye ve hüseyin beye bildiklerimi anlattım. rahmetli saim ustayla en son konuştuğumuzda oğul, ankara radyoevinin karşısında (şimdi oaralar yıkıldı) kayserili sami beyin kendisine bir beyaz perçemli uçurduğunu benim de gidip izlememi söyledi. ayrıca ömründe de ne böyle kuş uçurduğunu ölürse gözlerinin de açık gitmeyeceğini belirtti. ben o denen yere gittim sami beyle görüştüm. 10 çift beyaz eşlemişti, anneyi, babayı tüm uğraşlarına rağmen bulamadığını söyledi. daha sonraları dost olduk. şimdi rahmetli oldu allah rahmet eylesin. ve bu beyazın o zaman 30-40 takla vurduğunu minarelerce gidip 40-50 sefer yaptığını söyledi. aynı beyazı trenci yaşar da seyretmiş. bunu size niye anlatıyorum. ne rahmetlinin kuşlarını kötülemek için ne de başkalarını karalamak için değil. bazı kuşçuların ufku açılsın diye anlattım. benim 500 mt 60 takla mesafeye gelnce tabi bunun her seferi 500 mt 60 takla olmadığını ankaradaki meşhur kuşçu arkadaşlarımın hepsi bilir. 4-5 saat uçup bazı seferleri 30 bazı seferleri 40 takla... bunu yuvarlak rakam olarak söyledim. ancak bunun 60 takla seferin içinde 30-35 seferin içinde en az 10-15 seferini 60 vuruyordu ve 4-5 sefer şekilden şekile girerek tazeliyordu. bazı kuşçu arkadaşların cenabı allahın iyi kuş besleyemediği için ve itikatları olmadığı için beyinleri almıyor. peygamber efendimizin miraçta cenabı allah ile nasıl buluştuğu imana ve kadere, kısacası amentüye inançları olmadığı gibi gözleri de pus bağlamış. allah sevdiği kullarına iyi kuş verir. allahtan isteyene allah verir. benim bu saim usta röportajıyla ilgili halet-i ruhiyemi nasıl sigara içtiğimi beş yaşındaki kuşçular mı tayin edecek. bu kadar örf ve adaba düşkün olan insan, insan olan insanı ne aşağılar ne tenkit eder. almış bir dedikodu almış bir çekememezlik bu sitenin amacı dostluğu pekiştirmek, arkadaşlaığı ,insanlığı güzelliği yaymak, milleti birbirine peşkeş çektirmemek, işin kısacası herşeyin doğrusunu bulmak. benim bu röportajımdan sonra arapçı şafak (şafak yılanlı), duran solmaz (kel duran), rahmetli saim ustanın behsettiği bebe mobilyacı sezai koçiboğa bu arkadaşların da röportajı gelecek. sezai, şafak, yaşar gürkanlı, keçiörenli tuncay, matbaacı bahadır ve orhan tunç kardeşler, fırıncı mahmut, zabıta mehmet ağa, muzaffer aydoğan, daha ismini saymakla başedemediğim arkadaşlar çakır kızıl kırması bir beyazı 25-30 taklalı seferi de bol seyrettiler. ve bu kuşu kayserili rektefeci rahmetli ali beye sattım. 1984 senesi. bazı arkadaşlar neyin hesabını benden soruyor. dalga geçenler önce kendilerine baksınlar. bu yaştan sonra dağa mı çıkıp kuş uçuracağım. benim videomdaki konuşmalarımı iyi dinlememişsiniz anlaşılan. iyi dinleyin. 94 ve 95 senelerinde 2 sefer kümeslerimin bir bölümünden kuş çaldırdım. evde yoktum. istanbuldaydım. çalan ve çaldırana hakkımı helal etmiyorum. benim bazı candan dostlarım var. ama dost bildiğim düşmanlarım da var. ben kuş uçurmuşum uçurmamışım oynatmışım oynatmamışım kimseyi ilgilendirmez. kimseye de kuş göstermek mecburiyetinde değilim. ama insanların çizmeyi aşmaması lazım. herkes kendini kuşçu sanıyor. kimde varmış 28 senelik bir damar kuş. ben duymadım duyan varsa bana da haber versin. sağdan soldan namıma kuş alıp satıyorlarmış polis dursunun kuşudur diye. benden kuş alıp da oynamayan varsa hayatımı veririm. ama üçkağıtçıların da öbür dünyada yakasına yapışacağım. allahtan başka kimseden korkum yok. ben kuşu allah sevgisinden besliyorum. birtek sabi çocuktan korkarım. hiç kimseye de üçkağıtçılık yapmadım ve yalan söylemedim. erkek adamlar arkamdan konuşmaz yüzüme konuşur ve ben de gereğini yaparım. saygıdeğer arkadaşlara teşekkür ederim. saygıdeğmez arkadaşlara da kendilerine iş aramalarını dilerim. Ben muzaffer aydoğanın ve saadet bilginin çocukluk arkadaşıyım. Bazılarını gözüne dizine dursun. Hem bu arkadaşlarımın kuşlarını besliyorlar hem kötülüyorlar hem de kapı kapı bu arkadaşların kuşlarını satın almak için arıyorlar. Satmak için de her gün onlarca telefon ediyorlar saadet bilgine. Muzaffer zaten bazılarıyla muhatap bile olmaz. Herkes haddini bilsin. Çamur at izi kalsın hesabı olmasın. beni rahatsız etmeyin. allaha emanet olun. dursun...

selamunaleykum,tahir kemal bozoglu
kardesim, oncelikle sunu belirteyim benim kimseyi kirmak yada uzmek gibi bir niyetim yok.eger seni bilmeyerek uzmussem kusuruma bakma hakkini helal et,benim isyanim kendime canim kardesim.
daha onceki iletimde saim ustayi rahmetle yad ettigimi ve kuslarini takdir ettigimi yazmistim bunu bilmen lazim .
iletinde belirtigin gibi ve dursun abiymin anlattigi gibi kuslariniz var ve ucurup seyrediyorsaniz ,sizleri teprik ediyorum ve helal olsun diyorum.
ayrica buradan dursun abiyme saygi ve hurmetlerimi iletiyorum.
bu ise emek verip cilesini ceken butun kusculara selam olsun.

Burada yazılanlara cevap yazarken isim vermemek için çok zorlansamda bazen isimleri kullanmak zorunda kalıyorum başka çıkar yol kalmıyor,değerli kuşçu arkadaşlar bu forum sayfasına katılan arkadaşların çoğu süs kuşçusundan oyun kuşuna dönen,seferli kuşlarla pek alakası olmayan insanlarla dolu yeni yeni meraklanan arkadaşların iyi kuşlar edinmeleri ufuklarının açılması adına kendi tecrübelerimi aktarmaya çalışıyorum
Geçen yıl Gölbaşılı Sıvacı Ömer ve Ankara,dan yine adaşı aşçı Ömer ve bir kaç arkadaşları misafirimiz oldu bu kişi Ankara,da çok hatırı sayılır bir kuşçudur elektirkçi şerefin kuşlarının büyük bölümü bu kişiye aittir 70 yaşlarında ve oldukça iyi bir kuşçu kendisiyle 6 saat kadar sohbet ettik sohbetimizde tek kusurlu yan olmadı çünki seferli kuştan haberdar yıllarını vermiş kendi namına kuş üretmiş biriyle konuşuyorduk sizin kuşlarınız ne yapar sorusuna şu yanıtı verdi ,30/35m 15/20 sefer 7/8 takla yapardı çok yakına girerdi sürekli oynardı dedi Ankara,lılar benim kuşlarımı çok sonraları gördü dedi,şuan o kuşların bittiğini söyledi.Ankara,ya damızlık olan bu kuşların sahibi bu rakamları söylüyor 40 kırmasını uçuranlar metresizlikten bahsediyor Sadet Bilgin,e gelince buraların hikayesi bir başka kuşlarına baktım kapısında eke oynayan 2 direk 10 seferlik bir kuş sordum şu tele çarpmasa falanı atmaca almasa yok demiyor bir sürü bahane 200 kuşun içinde enaz 100 kadar eke var bir tane uçanın yok mu dedim yok dedi sonra bu satıcılar kuşları bitirdi dostlukları bitirdi dedi böylece ayrıldık bundan 4 yıl önce hamamönünde derneğe gittim Aydın Ataman son 5 yılın yada daha fazlasının kupa sonuçlarını getirdi bakabilirsen buyur dedi tek tek sabah 6 dan öğleden sonra 2 ye kadar inceledim bahsi geçen kuşları bırakın şöyle dört dörtlük 10 sefer çıkaran kuş bulamadım metreler 10/25m arası 35/40m çıkaranlarda var bir kaç sefer yapıp boş konmuşlar,daha sonra yine bir Ankara gezimde AGKD derneğinde sizin kupa tüzüğünüz birşeye yaramaz bu tüzük kuş seçmiyor dedim adamlar bana öyle bir saldırdı ki sen kim oluyorsun bu tüzük 20 yıldır kullanılıyor atalarımıza hakaret sayılır vs. gibi sözler söylediler o zamanlar yeni tanışıyorduk aradan 6 ay geçmedi tüzükleri baştan aşağı değişti bu tüzüğü hala kullanıyorlar tüzüğü Mesut Gökmen kaleme aldı benimde içinde bulunduğum bir kaç kişinin katkıları var,Ankara bize yakın çok kez gittim iş gereği,gezi maksatlı vs.söz konusu Ankara ve Saim usta olduğu için yalnız buraları anlatıyorum bunun dışında kuşları gökyüzlerini delen,buradada sözü geçen Nevşehirlilerin kuşlarından tutun Kayseri,Konya,kırşehir,Kırıkkale,Adana,Mersin,Çorum Yozgat,Samsun,Amasya vs... illerin en iyi kuşçularının kapılarında kuşlarını izlemeye gittim bunun haricinde ismi kulağımıza gelen gitmek nasip olmayan kuşçu arkdaşların kuşlarını çeşitli vesilelerle izledim Saim usta,elektirkçi Şeref,Sıvacı Ömer kuşlarını araştırdım kendi tecrübelerimi edindim ve bu tecrübeler sonucunda diyorum ki bırakın 500m yi 20*20 lik vasıflı bir kuş uçurun hep beraber izleyelim Ankara yada hangi ilse gelir izleriz biz çok yol yaptık birde sizin kuşlara bakmış oluruz teşekkür ederim.

S. A. muhterem kuscu arkadaslar,ustalar.
elimden geldigi kadar iletileri okumaya calistim,ve su sonuca vardim.

gunlerden bir gun kadi (hakim) efendinin huzuruna iki davali gelir,kadi efendi davalilari, uzun, uzun dinler ve derki, sende haklisin ,sende haklisin .bu olayi izleyen cemaat derki, ama olmadi kadi efendi .sen O davaliyada haklisin dedin ,diger davaliyada haklisin dedin. halbuki birsinin haksiz olmasi gerekiyordu. kadi cemaata doner sizde haklisiniz der.

BENCE HERKES HAKLI GIBI ,NE DERSINIZ.

saygilar.

SLM arkadaşlar genel olarak eleştiri ilk günden beri takip ediyorum yazmayım dedim fakat kendimi tutamadım.bir insanın birisini eleştirebilmesi için o kişiden bilgili görgülü tejrübeli olmaları gerekir diye düşünüyorum bilmem yanılıyormuyum.bu insanlar çoğu rahmetli oldu cenabı allah hakkında hayırlısını versin iyile güzelle boğuşmuşlarki yıllanmış şarap gibi halen arkalarından konuşturuyorlar.gelelim dursun ağbiye dedigi gibi o zamanki beyazı bende seyretme şansına eriştim şentepedeki verici direklerini bilen bilir o direklerin tabanı kuşun oynadığı noktadan yüksekligi en az 150/200 metredir o kuş oynadığı zaman o verici diregini geçiyordu.daha ne olsun adamın kümesinde en az aynı soydan 20 göbek kuş vardır kümesinde aynı soydan 3 göbek kuş besleyen varsa ancak konuşma eleştirme hakkına sahiptir diye düşünüyorum.adam veriyor parayı daha yavru bile almadan kuşu uçurup satıyorlar undan sonrada parayla kuşçu olacaklarını sanıyorlar
3 sene evvel 30 taklayla 2,5/3 minare oynayan bir boz erkek seyrettim o zamanın parasıyla 5 milyar verdiler adamları bir dövmediği kaldı adamlardan sıfır bir cip istedi hemde tek bir kuşa bunu diyebilecek adam onu istediği kadar eleştirsin saygı duyarım gerisi faso fiso benim için şu an bile elinde her zaman hazır kıtası vardır delinin kupaya falan bakmayın kupaya falan essah kuş kaldırmaz kaldırıpta hırsızları başına belamı etsin 1,5/2 sene evveldi bir sarı kaldırdı istanbullara adamlara 5 milyar diyince kuş havadayken kaçtılar.öyle 3/5 milyara kuşçu olunsaydı herkez kuşçu olurdu bir amelenin yövmiyesi kadardamı emegimiz yok hayatımızı veriyoruz 35 yıldır kuş yüzünden tek bir akşam gezmeye gidemedim tatil hayal kalır çocugumuza almadıgımız kadar ecza dolabında ilaç var buda hakkımız degilmi zaman geldi geçiyor hiç bir kuşçu elindekiyle yetinmez onun için elindekine sahip olana saygı istiyorum rahmetli şeref aga bir gün kuş izliyoruz ne dedi biliyormusunuz ölüp gidecegim ömrüm yakın ama bana o koymuyor halen gönlümce bir kuş uçuramadım ona yanarım dedi onlar bile zamanın en iyi kuşunu uçuran adamlar bile aza tamah edemeden gittiler benim elimde 15/20 göbek kuş var ben bile onları eleştiremem

onun için emege biraz saygı gösterelim allaha emenet olun şafak yılanlı

slm tum arkadaslara arkadaslar bende duydum saim ustanin kuslarini ankarada dorudur hic itirazim yok yanlisda anlasilmasin ben her sene ankaraya geliyorum fakat hic kus seyir etmedim hollandada kaliyorum 25 senedir takla besliyorum nevsehirliyim kaymakli kasabasindan ikinci ayda insallah turkiyeye geleceyim kusu oynayan arkadas varsa lutfen davet etsin herkese selam adim mehmet safak yas 42

Bu tartışmalara giremem, daha doğrusu girmek istemem açıkcası ... 6-7 senedir kuş beslerim hala tecrübesizim diyebiliyorum. Vardır yoktur bilemem taklacı beslerim bende fakat o kadar ayrıntısına giremem.Girebilecek birikimin yoktur bana göre. Ben zevk için besliyorum bana göre de benim salmamdakiler dünyada bir tane başkası gelse "karga" der belki. Fakat şu insanlara bok atmak yerine ( afedersiniz en güzel böyle anlatılır ) güzelce izleyip kendinize birşeyler çıkarsanız gayet iyi olurdu diye düşünüyorum. Özellikle adamlar gitmiş uğraşmış röportajı yapmış sigarasıda bırakın eksik kalsın yani. Üstelik kim nasıl rahatsa öyle olması daha iyi olmuş gayet sağlıklı olmuş oldu olacak takım elbiselerle yapmacık mı olsalardı ? Ben böylesini daha inandırıcı buldum açıkcası. Özellikle Hüseyin BAŞOĞLAN ve Ömer ÖZKURT ' a teşekkür ü borç biliyorum. Yapmanız gereken bence teşekkür etmek.Ben 2 sinede teşekkür ediyorum ...

arakdaşlar,
bakın arapçı şafak ve dursun bey , gibi kuş emekçileri de benim iddialarımı doğruluyorlar bir kuş 100 metreyi bile aşamaz diye bana hakaret eden kişiler... mücevher değerindeki kuşlara istenen paralarla dalge geçenler 40 50 milyon lira para teklif eden kendini bilmezler.....daha hangi birini sayıyım.... sizin sözde çaktırmadan ağız değiştirdiğinizi yavaş yavaş görüyoruz....
çevir şiş kebabı yanmasın.....eee dilin kemiği yok nasıl osla....

Şafak bey geçen yaz Trabzon,dan Cemal bey,e araplar vermişsiniz elektrikçi şerefin eski arapları diye oda bana anlattı ben uçuramam benim adıma uçururmusunuz dedi hay hay dedik aldık kuşları bir arkadaşımız uçurdu 1 yıldır orada uçuyor biri arka tepeli biri düz sizin kuşların fotoğraflarını çekmiş bana gösterdi kuşlarınızıda böylece görmüş oldum aynı Şafak değilseniz kusura bakmayın ben soyisminizide bilmiyorum muhtemelen aynı kişisinizdir diye yazıyorum sizin kuşlarsa gelip izleyebilirsiniz Aksaray,da ikamet ediyorum teşekkürler.

Cümleten S.A Arkadaslar...

Dursun amca,aramiza hosgeldin seni burada görmek bizim icin büyük bir seref.Umarim bizlere her zaman oldugu gibi bu konularda da yardimci olursun su olaylari cözümleriz insaallah.

Malum su siralar agzi olan konusuyor,insaallah hak yerini bulur ve kimse kimseye darilmadan olaylar acikliga kavusur ve nihayetindede kavustuda.

En kisa zamanda tekrar görüsmek ümidiyle,hersey icin cok cok sagolasin Dursun amca,ellerinden öptüm.Dualarinda bizleride unutma insaallah.ALLAH a emanet olasin.

Ankara`ya cani gönüden selamlar....

Sevgi ve Saygilarimla

gokay' Alıntı:
Burada yazılanlara cevap yazarken isim vermemek için çok zorlansamda bazen isimleri kullanmak zorunda kalıyorum başka çıkar yol kalmıyor,değerli kuşçu arkadaşlar bu forum sayfasına katılan arkadaşların çoğu süs kuşçusundan oyun kuşuna dönen,seferli kuşlarla pek alakası olmayan insanlarla dolu yeni yeni meraklanan arkadaşların iyi kuşlar edinmeleri ufuklarının açılması adına kendi tecrübelerimi aktarmaya çalışıyorum
Geçen yıl Gölbaşılı Sıvacı Ömer ve Ankara,dan yine adaşı aşçı Ömer ve bir kaç arkadaşları misafirimiz oldu bu kişi Ankara,da çok hatırı sayılır bir kuşçudur elektirkçi şerefin kuşlarının büyük bölümü bu kişiye aittir 70 yaşlarında ve oldukça iyi bir kuşçu kendisiyle 6 saat kadar sohbet ettik sohbetimizde tek kusurlu yan olmadı çünki seferli kuştan haberdar yıllarını vermiş kendi namına kuş üretmiş biriyle konuşuyorduk sizin kuşlarınız ne yapar sorusuna şu yanıtı verdi ,30/35m 15/20 sefer 7/8 takla yapardı çok yakına girerdi sürekli oynardı dedi Ankara,lılar benim kuşlarımı çok sonraları gördü dedi,şuan o kuşların bittiğini söyledi.Ankara,ya damızlık olan bu kuşların sahibi bu rakamları söylüyor 40 kırmasını uçuranlar metresizlikten bahsediyor Sadet Bilgin,e gelince buraların hikayesi bir başka kuşlarına baktım kapısında eke oynayan 2 direk 10 seferlik bir kuş sordum şu tele çarpmasa falanı atmaca almasa yok demiyor bir sürü bahane 200 kuşun içinde enaz 100 kadar eke var bir tane uçanın yok mu dedim yok dedi sonra bu satıcılar kuşları bitirdi dostlukları bitirdi dedi böylece ayrıldık bundan 4 yıl önce hamamönünde derneğe gittim Aydın Ataman son 5 yılın yada daha fazlasının kupa sonuçlarını getirdi bakabilirsen buyur dedi tek tek sabah 6 dan öğleden sonra 2 ye kadar inceledim bahsi geçen kuşları bırakın şöyle dört dörtlük 10 sefer çıkaran kuş bulamadım metreler 10/25m arası 35/40m çıkaranlarda var bir kaç sefer yapıp boş konmuşlar,daha sonra yine bir Ankara gezimde AGKD derneğinde sizin kupa tüzüğünüz birşeye yaramaz bu tüzük kuş seçmiyor dedim adamlar bana öyle bir saldırdı ki sen kim oluyorsun bu tüzük 20 yıldır kullanılıyor atalarımıza hakaret sayılır vs. gibi sözler söylediler o zamanlar yeni tanışıyorduk aradan 6 ay geçmedi tüzükleri baştan aşağı değişti bu tüzüğü hala kullanıyorlar tüzüğü Mesut Gökmen kaleme aldı benimde içinde bulunduğum bir kaç kişinin katkıları var,Ankara bize yakın çok kez gittim iş gereği,gezi maksatlı vs.söz konusu Ankara ve Saim usta olduğu için yalnız buraları anlatıyorum bunun dışında kuşları gökyüzlerini delen,buradada sözü geçen Nevşehirlilerin kuşlarından tutun Kayseri,Konya,kırşehir,Kırıkkale,Adana,Mersin,Çorum Yozgat,Samsun,Amasya vs... illerin en iyi kuşçularının kapılarında kuşlarını izlemeye gittim bunun haricinde ismi kulağımıza gelen gitmek nasip olmayan kuşçu arkdaşların kuşlarını çeşitli vesilelerle izledim Saim usta,elektirkçi Şeref,Sıvacı Ömer kuşlarını araştırdım kendi tecrübelerimi edindim ve bu tecrübeler sonucunda diyorum ki bırakın 500m yi 20*20 lik vasıflı bir kuş uçurun hep beraber izleyelim Ankara yada hangi ilse gelir izleriz biz çok yol yaptık birde sizin kuşlara bakmış oluruz teşekkür ederim.
Abicim 4 mesajda Ankaranın tüm kuşçularına kuşlarına tabiri caizse bok attın, 6 ayda tüzüğü değiştirdin yeniden yazdın, Bana göre Türkiyenin oyun kuşu bakan 1 numaralı damızlıkçısı Muzaffer abinin ve yine aynı kuşları uçuran ve Türkiye ye kuş oynatmış izletmiş satmış Saadet abiye söylemediğini bırakmadın, şunu unutmayasın kimse kimseye kuş uçurmak zorunda değil,eminim bir lüzumunu görseler sana kuş uçururlardı.Bırakalım Ankara kuşlarını o zaman senin kuşlardan konuşalım, ilk önce açık kimliğini, nerede kuş uçurduğunu, kuşların eğer uzaydan gelmediyse kökenini ve neler yaptıklarını anlat ardından anlattıklarını kanıtlayan dediğin gibi 20 metrenin üzeri 15 sefer yapan bir kuş videosu at bizde inanalım, yok eğer tele çarpmasa, atmaca almasa atardım diyeceksen bu çamur atayım izi kalsın, hemde reklam olsun düşünceli mesajları bırakta muhabbetimize bakalım...

gokay' Alıntı:
bok atmak tabiri kaba olmuş,siz başkalarını savunmayı bırakın ben bu sözlerimi kendilerine söyledim aynı usluptaki ikinci mesajınıza hiçbir cevap yazmayacağım kimliğimiz konusu gizli değil gökay kurt
http://www.forum.anadoluguvercin.com/Tu ... -t493.html adresten tüzük tartışmalarını takip edebilirsiniz
Bak sevgili kardeşim benim kimseyi savunduğum yok, bu adı geçen insanlarla tanışıklığım bile yok,zaten Muzaffer abinin ve kuşlarının savunmaya ihtiyaçlarıda yok, ama burada bilen var bilmeyen var tanıyan var tanımayan var, Ankara da ve Türkiyede oynayan kuşların % 90 kökeni bu iki ismin kuşlarına dayanırken sen nasıl oluyorda bu şekilde konuşuyorsun işin gerçeği anlamadım Benim bildiğim Muzaffer abi şöyle bir elini cebine atsa bu sanal ortamda tüzük tartışması yapacak kalitede en az 20 kuşçu çıkarır. Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış, sen yazılarınla tüm Ankaralı kuşçuların işi bilmediğini ima etmiş, Muzaffer Kara nın türlü türlü versiyon boş konanlarını 15 gün oynayanlarını beslerler demişsin, bu yoruma daha ağır tabirlerle cevap vermediğime göre emin ol kaba değil çok kibar birisiyim. Kuşçuluğu ,ne besleyeceğimi senden öğrenecekte değilim, senin boş vaktin çoktur yemez içmez kupa tüzük maddelerini düşünüp tartışabilirsin.Halbuki boş vaktini kuş uçurup oynatmaya ayırsan bana cevap olarak bir video atardın , bende senin kuşçu olduğuna inanırdım. Lafın kısası burada kuş aramaya gelip cebindeki parası çıkışmayınca ardına bakmadan kaçan vatandaşlar resmen zeytinyağı oluyor, uzanamayacağın ciğere mundar de hesabı, burada reklam yapacaksan herhangi bir yörenin ve şahsın ismini kullanmadan yap, hele de buraya link koyup başka sitenin reklamını hiç yapma, o siteye giren ve tartışan kuşçuda bu siteye giren oduncumu?

video çeken arkadaşlar,

muzaffer aydoğan beyin adını daha önceden çok duymuştum... burada da adı çok geçmeye başladı....kendisiyle video söyleşisi yapılırsa önemli şeyler söyleyeceği kanısındayım (izlenme rekorları kırabilir)....:)
özellikle dursun bey ve muzaffer beyle ankaranın oyun kuşuları ve kuşçuları konusunda genel bir sohbet röportajı yapın lütfen......

Bence biz söyle yapalim sayin Katarsiz siz bize adresinizi verin biz size gelelim arkadaslarla röpörtaj yapalim sizin elinizdeki ( varsa tabiiki ) aya giden kuslarin videolarini ve sizi cekelim,tahminimce bu görüsme dahada cok etki yapacaktir ve herkez bu konuya kitlencektir,izlenme rekorlari kirip oscar a aday olacaktir diye düsünüyorum,nedersiniz..!

Konu basligi simdiden hazir " isimsiz kahraman katarsiz`in aya giden tifillari " nasil ama hos demi..

En kisa zamanda adresinizi bekliyoruz...

Iyi bayramlar katarsiz....

Yahu arkadaşlar kimlik bilgilerini yazmayan vatandaşlarla muhabbet etmek bana bi garip geliyor ya harbiden sinir oluyorum artık admin her konuda söylüyor yaş v.b. kimlik bilgilerini doldurunuz....

Geri