suan ucurdugunuz kus hakkindaki dusunceleriniz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ferro18
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 199
  • Görüntüleme Görüntüleme 30K
selamunaleykum
abiler ve arkadaslar uzun zamandir ucurdugumuz kuslarin son durumlari hakinda burda paylasim yapmiyoruz kusmu ucurmuyoruz yoksa biraz tenbellestikmi ben sahsen cok merak ettigim yeni basliyan kuslar vardi sonlari ne oldu halen merak ediyorum
saygilarimla ferhat

S.Aleyküm Ferhat abi şuan uçurdugum ismi önemli degil Türkiyede namlı şuan içanadolu bölgesinde yaşan bir kuşçunun kuşlarından çıkma bir dişi bir erkek kuş uçuruyorum dişi olan uzak mesafeden sıkı kapanıp gelen 1 mt çöken ortalama 30_40 metre 8_12 takla arası oynuyor erkek olan uzak mesafeden sıkı kapanıp gelen 1 mt çöken 5_9 takla arası oynayan kuşlar 15 gün ikiside çok iyi oynadı ama şimdi ikiside kafaya esince oynuyor canı sıkılınca gelip rap diye atıyor kendini yere kısaca yine boş efsane ömrümüz namlıları denemekle geçmeye devam ediyor sonuç olarak çocuklardan 1 tl ye aldıgımız beyaz erkekle ustanın kuşlarından olan karakirli dişinin soyunu çogaltmaya devam

ERDEKLİ' Alıntı:
S.Aleyküm Ferhat abi şuan uçurdugum ismi önemli degil Türkiyede namlı şuan içanadolu bölgesinde yaşan bir kuşçunun kuşlarından çıkma bir dişi bir erkek kuş uçuruyorum dişi olan uzak mesafeden sıkı kapanıp gelen 1 mt çöken ortalama 30_40 metre 8_12 takla arası oynuyor erkek olan uzak mesafeden sıkı kapanıp gelen 1 mt çöken 5_9 takla arası oynayan kuşlar 15 gün ikiside çok iyi oynadı ama şimdi ikiside kafaya esince oynuyor canı sıkılınca gelip rap diye atıyor kendini yere kısaca yine boş efsane ömrümüz namlıları denemekle geçmeye devam ediyor sonuç olarak çocuklardan 1 tl ye aldıgımız beyaz erkekle ustanın kuşlarından olan karakirli dişinin soyunu çogaltmaya devam
selamunaleykum aras
bu bahsi gecen kuslar acikrenkli olanlardan sanirim oynayinca hicde fena deyilmis aslinda ama cani isteyince iniyorsa o hic guzelbir ozellikdeyil hicbir kuscu onu kabul etmez koyu olanlardan ne haber onlardan ucura bildinmi bilader ozellikle atmacanin deydigi d kirli takkali yavru o ne yapti
saygilarimla ferhat

şuan uçurduklarım bol paçalı olanlar abi dedigin açıklardan kalmadı artık hediye ettim arkadaşlara kirli takkalı dedigin takka perçem olan sanırım abi onu diyorsan iyi zevk veren hatasız bi kuş abi gögü delmiyor ama hırslı istikrarlı bi kuş

Şuan uçan silik arap bir kızma erkek yavrum var , ana baba ile sıfatının hiç alakası yok, hattta orta parmağında ki tüyler hafifte uzunca ,hiç te sevmem tırnağında uzun tüylü kuşu .
Tipine bakılsa kutuda falan görseniz ikinci defa bakmayacağınız çirkinlikte bir hayvan .
Uzaktan kapanıp gelen yere bir metre bir buçuk metre yakınna kadar düşen uzun fişekleyen ortalama üç dört askari bir takla ile çıkan, gezmesi uzaktan dolaşması akıllı manevraları olan bilinçli dolaşan , kendinede yer yapmış olan hep aynı noktaya çeşitli istikametlerden atan , bir yavru.Henüz sefer sayılarının bir sıtandartı yok bazen yirmi tab fazla yapıyor bazen yedi sekiz baş .
Bir gün içerisinde iki yada üç kez kaldırdığım da her kalkışında bir önceki kalkışından daha çok seferi var Ve daha tatlı bir kompozis yonu oluyor.. .
Ancak bir kaç gün yatırırsam yada hava muhalefetin den kaldırmazsam sefer sayısı düşüyor Kızma olmasına bağlıyorum .
Bana göre en büyük kusuru zaman zaman seferre çıkışlasrında ki ağır hali, birden kaptırıp ok gibi fırlamıyor , o kaptırıp gelmenin hakkı olan tırmanışı layıkı ile yapmıyor sanki aklı yerde, ''insemmi diyor, sonra yok yok ben fışkırayım bari diyor,'' öyle arada derede bir fışkırması oluyor bazen .. Bu da seyir zevkini baltalıyor. Gönül o anda tut bağazını sık diyor .. .En hoşuma giden tafrafı ise inişi asla boş düşmüyür mutlaka üç dört takla ile asılı kalıp öyle iniyor ..
Zaten bu kuşun oyun sökmesi falan bir tuhaftı bir kaç günde yüksekten almaya başladı öyle aman aman hava oyunu , sinekte bol oyundan sonra alçaltma , hava fişekleri falan olmadı , hatta hala hava da götlüyor , çatıdan inerken yuvarlanıyordu .. Birkaç günde aklına ne geldi ise sefer yapmaya başladı ve bir hafta içinde inemez oldu, sefer yaptığı hafta ilk iki günde inemedi akşamlarını derede konakladı bilmiyorum gündüzleri tam gün uçtu ..
Rast gelen yere inmek için acayip seferler yaptı bir çimento fabikası var yakın da fabikanın bacasına tabanından hiza alıp bir fışkırı yordu allah sizi inandısın mermigibi allah be diyordum kuşa bak .. Yani oyun sökmeside çok sıradan olmadı .Hala da ikna olmuş değilim bu kuşun sonu hakkın da bakalım başına bir şey gelmezese yavru ya kustuğunu da görmeyi ümit ediyorum ..
Bu kuş yokluğun da elde ki uçan tek yavru bu şu anda idare etmekle yetiniyoruz ...
Bu sene çok fazla yavru alamadım henüz henüz hastalıklardan paçayı sıyırıyoruz . Bu kuşta aslında çok fazla ümit bağlamadığım bir yavru da değildi . . Ancak şuan ekeler dışın da kuş yokluğun da kahrını çekiyoruz.. selamlarŞEREF

selamunaleykum seref
hep oyle oluyordemi gozune baktigimizin basina birsey geliyor ucuramiyoruz yuzune bakmadigimizda avunuyoruz inanin yazinizi okurken kusu izlemis gibi oldum aslinda hicde fena bir hayvan deyilmis biraz kanatlari gec isiniyor sanirim ikinci ucuncu ucusunda daha ii olduguna gore insallah sonuda gorur bizimle paylasirsiniz
saygilarimla ferhat

selamunaleykum bu konu unutuldu sanirim
ben bu sezona hizli girmistim ama kis yavrusu ucurdugum icin cok erken tuye girdiler basliyanlari iki tanesini mec buren durdurdum kanatlarini dizdi yeniden erkek olani basladim antiraman vermiye cok sey kaybetmis ama bir iki haftaya eksiklerini kapatir
diyerleri 3 ayda yeni taklayi cevirdiler bir iki gun once taklayi cevirene kadar ugrastiriyorlar ama sonra cok cobuk ilerliyorlar bir iki haftaya izlenirler saniyorum
izine gelmeme 3 hafta var yaklasik bir ay gine ucuramiyacam bu sene durdur ucurla gececek
sizlerde durum nasil

S.A. CÜMLETEN ŞUAN 10 A YAKIN KUS UCURMAKTAYIZ 5 TANESI TAKLAYI CEVIRDI 1 TANESI SERTE BINDI KIŞ YAVRULARINDAN BIR TANESI YENI YENI YERI YOKLUYOR ... 2 TANESI HAVA OYUNUNDA IKI TANEDE SÖKMUS DURUMDA MEVCUT INSALLAH DAHA IYI OLACAKLAR

konu unutulmamıştırda insanlar bu sene sorun cok yaşıyor sanırım oynayan cok kuş var piysada benimde seyrettiğim fakat iyi oynayan az ben bu sene iyi bir yavru ucuramıyacak gibiyim fakat damızlıkları arttırmaya devam ediyorum seyredip getirdiğim kuşlarla nasip altı oynar oynamaz artık bunların yavrularınıda oynatırsam sanırım sezon sonuna doğru olur.bu senem birazda kendi ahmalığımdan boşa gitti. faat yinede bir kaç bilgi ve bir kaç ders edinmiş oldum kuşçulukta. beslediği hayvanın hakkını veren her kuşçu arkadaşın istediği olur inşallah.

tengelli' Alıntı:
konu unutulmamıştırda insanlar bu sene sorun cok yaşıyor sanırım oynayan cok kuş var piysada benimde seyrettiğim fakat iyi oynayan az ben bu sene iyi bir yavru ucuramıyacak gibiyim fakat damızlıkları arttırmaya devam ediyorum seyredip getirdiğim kuşlarla nasip altı oynar oynamaz artık bunların yavrularınıda oynatırsam sanırım sezon sonuna doğru olur.bu senem birazda kendi ahmalığımdan boşa gitti. faat yinede bir kaç bilgi ve bir kaç ders edinmiş oldum kuşçulukta. beslediği hayvanın hakkını veren her kuşçu arkadaşın istediği olur inşallah.
selamunaleykum kenan
kusculuk kumeste hasap yapiyoruz havata tutmuyo genelde bizlerden kaynaklaniyor zaman cok onemli oyun kusunda zamani uygun olandada elindeki magzeme yetersiz oluyor her ikiside olan zaten ucurup oynatiyo
zaman sorunu olan arkadaslara az kusla calismayi oneririm denenmesi gereken kuslar varsada saga sola pazlasarak ucurulmasi en uygunu

selamun aleyküm ferhat konu unutulmadı ama . siteye .paylaşım için resim konuluyor adam çıkıyor .bu kuşlar filo .kuşuna benziyo diye yazıyor . bizlerinde sitede bişeyleri yazıp paylaşma . isteğini .kırmaya çalışıyolar. kardeşim diyoruz .bu kuşlardan iyisi sende varsa çıkar ortaya koy . ona gelince yok koyamıyor ortaya bişey . ozaman lüzumsus yorum yapma diyorsun . sitede .guruplaşma yapıyolar diyolar . onun içinde kuşu uçup oynayan. arkadaşlarımız bile çıkıp yorum yapmıyor . ha .şu an uçup oynayan .yavru ekesi kuşlarımız var . inşallah izne geldiğin zaman beraber seyrederiz . çok fazla .uzun oynayan kuşlar değiller 25 30 metre arası .5 ila 8 .takla 19 .23 sefer yapan iştikrarı iyi .kuşlar uçuyolar .kuşların yumurta yavru görmesini bekliyorum . kızı kızken değil gelin olduktan sonra . çocuk doğurduktan sonra görmeyi . bütün kuşçu arkadaşlarıma tavsiye ederim .yavru kuşun ne yapacağı . belli olmaz .ekeliğini görmek lazım . saygılar . m saim akyol

saimusta' Alıntı:
selamun aleyküm ferhat konu unutulmadı ama . siteye .paylaşım için resim konuluyor adam çıkıyor .bu kuşlar filo .kuşuna benziyo diye yazıyor . bizlerinde sitede bişeyleri yazıp paylaşma . isteğini .kırmaya çalışıyolar. kardeşim diyoruz .bu kuşlardan iyisi sende varsa çıkar ortaya koy . ona gelince yok koyamıyor ortaya bişey . ozaman lüzumsus yorum yapma diyorsun . sitede .guruplaşma yapıyolar diyolar . onun içinde kuşu uçup oynayan. arkadaşlarımız bile çıkıp yorum yapmıyor . ha .şu an uçup oynayan .yavru ekesi kuşlarımız var . inşallah izne geldiğin zaman beraber seyrederiz . çok fazla .uzun oynayan kuşlar değiller 25 30 metre arası .5 ila 8 .takla 19 .23 sefer yapan iştikrarı iyi .kuşlar uçuyolar .kuşların yumurta yavru görmesini bekliyorum . kızı kızken değil gelin olduktan sonra . çocuk doğurduktan sonra görmeyi . bütün kuşçu arkadaşlarıma tavsiye ederim .yavru kuşun ne yapacağı . belli olmaz .ekeliğini görmek lazım . saygılar . m saim akyol
eyvallah saim abi
insallah geldigim zaman uzun uzun gorusuruz kus da bahanemiz olur abi bizimkisi dost aramak dost bulmak ve sukur bunuda bu sitede hergun yasiyoruz
ankarada duzenlenecek olan pikniginde tek gayesi bu deyilmi abi kuscu abilerimiz arkadaslarimiz birlikde guzel bir gun gecirmek

SAİM ABİME KATILIYORUM KUSUN YAVRULUK OYUNU ALDATIR INSANI O YUZDEN EKEYKEN OYNASIN 2 DIREK OYNASIN KAFİİ ......

saimusta' Alıntı:

maşallah abi güzel kuşlarmış kim ne derse desin güle güle besle

selamınaleyküm;Ferhat bey,ben ÇANKIRI'dan İbrahim MADIRGA nasılsınız.Geçen yıl görüşmüştük.Hatırladınız mı bilemiyorum.Görüşmek ümidiyle Allaha emanet olun .

madırga18' Alıntı:
selamınaleyküm;Ferhat bey,ben ÇANKIRI'dan İbrahim MADIRGA nasılsınız.Geçen yıl görüşmüştük.Hatırladınız mı bilemiyorum.Görüşmek ümidiyle Allaha emanet olun .

ibrarahim bey kuscular org ye hosgeldiniz evet uzun zaman oldu gorusemedik insallah cankiriya tekrar geldigimde ziyaret etmek isterim sizi
artik sohbetlerimizi kuscular org de devam edelim insallah kuslarinizin goruntulerini sitedede gormeyi cok isterim
saygilarimla ferhat

s.a madırga hoş geldin. nasılsın bakalım bu sene görüşemedik ben bi kaç kere gelim çankırıya ama uğrayamadım bi dahaki sefere artık resimleri paylaşırsa memnun oluruz.

En iyi doktor kişinin kendisidir.
Yani en iyi kendiniz eleştirip eksilerini ve artılarını degerlendirebilirsiniz bence objektif bakınca.

Sizler de son ucurdugugunuz kusu anlatabılırmısınız eksileri ve artılarıyla varsa eksilerini gidermek için neler yapıyorsunuz?

MERHABALAR, BENDE 2 YAVRU UÇUYORUM TAKLA SERSEMİNE GİRDİLER, ESAS BU MEVSİMDE UÇURULUR KUŞ DERLER AMA, İŞTEN DOLAYI UÇURAMIYORUZ ANCAK SABAHLARI VAKİT BULABİRLİRSENİZ KENDİNİZE...BU MEVSİMDE UÇAN YAVRULAR NE GİBİ BELİRTİLER SERGİLER OYUN BAKIMINDAN AÇIKÇASI FAZLA BİLGİMDE YOK ARKADAŞLAR...

herkeze saygı ve sevgilerimle.. bu yıl 6 tane yavru büyüttüm. gök benekli ve yanardöner kardeşleri bir arkadaşım bahçede uçurdu.. gök benekliyi atmaca aldı yanardöneri bastıramadı kuş kayboldu. kalan 4 yavru boz dişi, arap dişi, dumanlı ibikli erkek ve yanardöner ibikli dişi. bu dört yavruyu gören arkadaşlar yabani olduklarını düşünürken ki bende bir ara, anne baba iyi kuşlar olmasına rağmen öyle olduğunu düşünmeye başlamıştım. Ancak kuşlar geç açılmalarına rağmen hepimizi utandırdılar. özellikle arap dişi ve yanardöner ibikli dişi 1,5 saat civarı uçup benim beklentilerimi fazlasıyla karşıladılar.. bu noktadan sonrası benim için biraz trajik oldu.. aradığım kuşları buldum derken yavruların tamamı hastalandı.. yanardöner ibikli ilk ölen oldu. 3 gün önce yere inemeyen kuş bir anda gitti. :( diğer 3 yavruyu iyileştirebileceğine inandığım bir arkadaşdaşa verdim... umarım iyileşirler ve arkadaş onları uçurur ama hiç umudum yok... bu taklacıların ne oyunlarıyla çok ilgilenirim ne ana babalarının sağlam soy olmasıyla... 5 dk. dahi uçmasa bile Allahın yaratmış olduğu bizim yuvamızda yumurtadan gözlerini açmış olduğu için severim, ilgilenirim... ama bu yıl yavruların birden hastalanması, o kadar ilaç verememe o kadar ilgilenmeme rağmen onlara çare olamamak beni fazlasıyla üzdü...

Geri