Şuan uçan silik arap bir kızma erkek yavrum var , ana baba ile sıfatının hiç alakası yok, hattta orta parmağında ki tüyler hafifte uzunca ,hiç te sevmem tırnağında uzun tüylü kuşu .
Tipine bakılsa kutuda falan görseniz ikinci defa bakmayacağınız çirkinlikte bir hayvan .
Uzaktan kapanıp gelen yere bir metre bir buçuk metre yakınna kadar düşen uzun fişekleyen ortalama üç dört askari bir takla ile çıkan, gezmesi uzaktan dolaşması akıllı manevraları olan bilinçli dolaşan , kendinede yer yapmış olan hep aynı noktaya çeşitli istikametlerden atan , bir yavru.Henüz sefer sayılarının bir sıtandartı yok bazen yirmi tab fazla yapıyor bazen yedi sekiz baş .
Bir gün içerisinde iki yada üç kez kaldırdığım da her kalkışında bir önceki kalkışından daha çok seferi var Ve daha tatlı bir kompozis yonu oluyor.. .
Ancak bir kaç gün yatırırsam yada hava muhalefetin den kaldırmazsam sefer sayısı düşüyor Kızma olmasına bağlıyorum .
Bana göre en büyük kusuru zaman zaman seferre çıkışlasrında ki ağır hali, birden kaptırıp ok gibi fırlamıyor , o kaptırıp gelmenin hakkı olan tırmanışı layıkı ile yapmıyor sanki aklı yerde, ''insemmi diyor, sonra yok yok ben fışkırayım bari diyor,'' öyle arada derede bir fışkırması oluyor bazen .. Bu da seyir zevkini baltalıyor. Gönül o anda tut bağazını sık diyor .. .En hoşuma giden tafrafı ise inişi asla boş düşmüyür mutlaka üç dört takla ile asılı kalıp öyle iniyor ..
Zaten bu kuşun oyun sökmesi falan bir tuhaftı bir kaç günde yüksekten almaya başladı öyle aman aman hava oyunu , sinekte bol oyundan sonra alçaltma , hava fişekleri falan olmadı , hatta hala hava da götlüyor , çatıdan inerken yuvarlanıyordu .. Birkaç günde aklına ne geldi ise sefer yapmaya başladı ve bir hafta içinde inemez oldu, sefer yaptığı hafta ilk iki günde inemedi akşamlarını derede konakladı bilmiyorum gündüzleri tam gün uçtu ..
Rast gelen yere inmek için acayip seferler yaptı bir çimento fabikası var yakın da fabikanın bacasına tabanından hiza alıp bir fışkırı yordu allah sizi inandısın mermigibi allah be diyordum kuşa bak .. Yani oyun sökmeside çok sıradan olmadı .Hala da ikna olmuş değilim bu kuşun sonu hakkın da bakalım başına bir şey gelmezese yavru ya kustuğunu da görmeyi ümit ediyorum ..
Bu kuş yokluğun da elde ki uçan tek yavru bu şu anda idare etmekle yetiniyoruz ...
Bu sene çok fazla yavru alamadım henüz henüz hastalıklardan paçayı sıyırıyoruz . Bu kuşta aslında çok fazla ümit bağlamadığım bir yavru da değildi . . Ancak şuan ekeler dışın da kuş yokluğun da kahrını çekiyoruz.. selamlarŞEREF