suan ucurdugunuz kus hakkindaki dusunceleriniz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ferro18
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 199
  • Görüntüleme Görüntüleme 30K
saimusta' Alıntı:
selamun aleyküm kenan kardeş kuşlar ne alemde üzerine koyan yokmu yazmayı bıraktın yazıların devamını beklıyoruz ,saygılar

selamlar abi kuşların üstüne koyan var fakat şuan hepsi tüyde yani gördüklerimi ve yaptıklarını yazsam biraz uygunsuz olur. çünki tüyü dizmeden neler yapacagı ve ne yaptıgı kesin belli olmaz diğer sefere gelenlerde telekleri atsın diye yukarı cektiğimden onlar hakkında şu an yazacak bir şey yok. fakat ucurdugum kuşlar arasında miski yavrum sefere başlamadı fakat inişlerde bir kaç mecburi sefer yapıyor inemediğinden birde cok geniş ucuyor ve alttan aldıgıparıltıyı görürse hangi noktada ve nerde olursa ordan kapıyor ve cok güzel kapaması var fakat nizami sefere düştüğünde yaparmı bilmiyorum öyle bir ışık alamadım daha. pek yazıcak bir şey yok ama her gün ucurmaya devam tüyde sertleşmesinler diye fakat hiç zorlamıyorum yerden kendileri kalkıp ucarsa ucuruyorum.

selamunaleykum
aras gecmis olsun seni uzmusler gine omer abinin atmaca yemleme rekoruna kiracac gibisin omer abi yazmaz artik kus ucurmanin haziyla meskul sanirim gecmis olsun kardes.
kenan kuslarin tuyu deyistirmesi kis icin cok onemli onlarda kisa hazirlaniyor belki bize uygunolmayan bir zaman ama biz istiyoruz bu guzel gunlerde ucsun oynasin sen endogrusunu yapiyorsun her tuyun kus icin onemi buyuk yakinda tuyden cikarlar insallah
bana gelince enson persenbe gunu ucurdum birtanesinin teke dusme zamani geldi nasip olursa aksam tek ucacak baya seri ama cok eksigi var daha iki yovru daha kovalamaya basladim ama sorun izin zamanin gelmesi ayin 6 da ankaradayim yaklasik 3 hafta kalacam turkiyede tekrar donunce kaldigim yerden devam ederim diye dusunuyorum
saim abi geldigimde goruselim es dost ziyeret ederiz kusda bahanemiz olur
ayrica ankarada tanismak ve selamlasmak isteyen arkadaslara numara yazacam enkisa zamanda
saygilarla ferhat

EFE_' Alıntı:
ben bütün kuşlarımı uçururum. Kuş dedigin ucar. tavuk dedıgın kumesınde durur, yerde dolanır. Bizimkiler de kuş olduguna göre ucacak.

Tabi kimi çok ucuyor kımı az ucuyor.

Butun kuşlarım taklacıdır ama hepsi oyun kuşu degıldır.

Yavrularım yavas yavas taklarını gelıstırıyorlar. her gecen gun daha fazla takla atıp, daha fazla havada kalıyorlar.
selamunaleykum
kuslarin farkinin ucmak oldugunu dusunuyorsan sende haklisin tabiki ucuracaksin ucurmaya devam
saygilarla ferhat

ferhat kardeş numaram var sende nezaman istersen başımın üzerinde yerin var ararsan sevinirim saygılar

bi sorum var. 2 tane taklacı dişi kuşumda şöyle bı sorunum var.

Kuşlar gayet guzel ucuyorlar, defalarca fişekleyip çok takla da atıyorlar. Buraya kadar sorun yok.

Ancak kondukları yerden kumese gelmıyorlar. Anca hava karadıgında inmeye calısıyorlar ama onu da başaramıyorlar. Tam ınecegı sırada bırden havalanıp taklaya baslıyorlar. Sonra da ucmaya devam.

Bazı gunler inemeyıp geceyı dısarda gecırdıklerı de oluyor bu yuzden.

Evim kuşların konmasına uygun. gayet acık. Zaten dıger kuşlarımda boyle sorun yok. Sadece bu ikisinde var.

Sebebi nedir? Çaresi nedır?

Yorumlarınız ıcın tesekkur ederım.

EFE_' Alıntı:
bi sorum var. 2 tane taklacı dişi kuşumda şöyle bı sorunum var.

Kuşlar gayet guzel ucuyorlar, defalarca fişekleyip çok takla da atıyorlar. Buraya kadar sorun yok.

Ancak kondukları yerden kumese gelmıyorlar. Anca hava karadıgında inmeye calısıyorlar ama onu da başaramıyorlar. Tam ınecegı sırada bırden havalanıp taklaya baslıyorlar. Sonra da ucmaya devam.

Bazı gunler inemeyıp geceyı dısarda gecırdıklerı de oluyor bu yuzden.

Evim kuşların konmasına uygun. gayet acık. Zaten dıger kuşlarımda boyle sorun yok. Sadece bu ikisinde var.

Sebebi nedir? Çaresi nedır?

Yorumlarınız ıcın tesekkur ederım.

selamlar öncelikle cok ac ucur ve tek tek ucur biri gelmeden diğerini salma eğer bu şekildede düzelmiyorsalar yapıcak bir şey yok demektir. ya damızlıga cek iyiyse yada sat derim düzelmezseler.

Saol tengelli. Senin postalar ne alemde. İnşallah iyidir hepsi.

EFE_' Alıntı:

selamlar eğer havalar böyle sıcak giderse cok zai verir bütün kuşçular hayvanlar kümeste bile ağzı acık geziyor. ama şuan iyi durumdalar.

tengelli' Alıntı:
EFE_' Alıntı:

selamlar eğer havalar böyle sıcak giderse cok zai verir bütün kuşçular hayvanlar kümeste bile ağzı acık geziyor. ama şuan iyi durumdalar.
selamunaleykum
kenan kuslarin sondurumlari nasil umarim hersey yolundadir bu aralar yogun oldugunu okudum kolaygelsin
saygilarla ferhat

ferro18' Alıntı:
tengelli' Alıntı:
EFE_' Alıntı:

selamunaleykum
kenan kuslarin sondurumlari nasil umarim hersey yolundadir bu aralar yogun oldugunu okudum kolaygelsin
saygilarla ferhat

teşekürler abi iyi ne olsun işler yavaş yavaş hafifliyor ama günler kısaldı beğendiğim ucan kuşlardan birini kaybettim biri şuan eserde cıkarmaya uğraşıyorum diğerlerin telekleri tamalanmak üzere catıda devam ediçem nasipse bir dahaki bahara ölmez sağ kalırsak daha erken inicem cayıra bu sene geç kaldık ama damızlık takımlar ve gelen kuşlardan anne babaların bir coğunu topladım yani az buşuk takla kümesi oldu ama seneye kesin tam olarak belli olucak bütün kuşlar.

Çok güzel bir konu öncelikle acan arkadaşa teşekkürler
Yazın başından bu yana uçurdugum ve cok ümitlendigim 6 kadar yavru kızması ve yavru ekesi kuşlar malesef beni hayal kırıklıgına ugrattı ama sonradan aralarına kattıgım acık percimli bir yavru kızması arap hiç beklenmedik bir şekilde sokulup fişeklemeye başladı hemde 20 gün düzenli ucurumdan sonra boşuna uğraşmışım dedim dierleri için keşke hepsi böyle olsaydı neyseki artık en azından fişekleyen bi kuş cıkarabildim koca yaz boyunca mutluyum :hhh:

bu sene baharda aldığım yavrulara yoğunlaştım. 2gök mavi, 1 duman, 1boz duman ve bunları eğiten boz duman ve gök mavi... bu sene uçuş filom bunlardı ama lanet olası alıcı kuşlar 2 tane oyunu sökülmüş dişi yavruyu da aldı. oyunu sökülme aşamasındaki bir mavi erkek yavruyu da çok ısrar eden bir dostuma verdim. bahardaki yavrulardan bir erkek duman kaldı onuda babam istese vermem. 2direk fişek var yavruda 3-5taklası oluyor. tüye girmeden bir aynalı gök mavi yavru daha aldım. boy pos yerinde maaşallah, şuan sürekli bel kırmakla çevirmeye çalışmakla meşgul :))

pigeon26' Alıntı:
Çok güzel bir konu öncelikle acan arkadaşa teşekkürler
Yazın başından bu yana uçurdugum ve cok ümitlendigim 6 kadar yavru kızması ve yavru ekesi kuşlar malesef beni hayal kırıklıgına ugrattı ama sonradan aralarına kattıgım acık percimli bir yavru kızması arap hiç beklenmedik bir şekilde sokulup fişeklemeye başladı hemde 20 gün düzenli ucurumdan sonra boşuna uğraşmışım dedim dierleri için keşke hepsi böyle olsaydı neyseki artık en azından fişekleyen bi kuş cıkarabildim koca yaz boyunca mutluyum :hhh:
selamunaleykum
insallah gonlune goresini bulursun buda istekle zamanla alakali birsey arabin son durumu nasil
saygilarimla ferhat

ugurk81' Alıntı:
bu sene baharda aldığım yavrulara yoğunlaştım. 2gök mavi, 1 duman, 1boz duman ve bunları eğiten boz duman ve gök mavi... bu sene uçuş filom bunlardı ama lanet olası alıcı kuşlar 2 tane oyunu sökülmüş dişi yavruyu da aldı. oyunu sökülme aşamasındaki bir mavi erkek yavruyu da çok ısrar eden bir dostuma verdim. bahardaki yavrulardan bir erkek duman kaldı onuda babam istese vermem. 2direk fişek var yavruda 3-5taklası oluyor. tüye girmeden bir aynalı gök mavi yavru daha aldım. boy pos yerinde maaşallah, şuan sürekli bel kırmakla çevirmeye çalışmakla meşgul :))
selamunaleykum hocam
gok yavru sanirim baslamistir artik ve dumanli erkek yavru ne yapti ucurdunmu.
saygilarla ferhat

aleykumselam arkadaşım. son yavruyu yani aynalı gökü de alışık olduğumuz gibi atmaca belasına verdik. duman yavrum da fişeği söktü, çok oyununu izledim. onunda kuyrugundan yakaladı atmaca bir kaç kere Allah'tan etine değmedi şimdiye kadar. yolunmuş tavuk gibi geliyodu her uçuruşumda :)) tüy zamanı fazla zorlamadım onu, istanbuldaki kümesimden de çakmaklı bir eş getirdim ona. arkadaşıma verdiğim gökü izledim geçenlerde gurur duydum yavrumla :)) arkadaş yerde beslediğinden olsa gerek benim kuşlar genelde terasa 3-5 taklayla fişek çekerler orda hem daha uzun fişekliyodu hemde bol takla atıyodu. kuşun boş geniş araziye oynamasıyla terasa oynaması arasında büyük fark var. dostum gerine gerine hava yaptı bir de bana, senin kuşların içinde böyle oynayan var mı diyor :))))

ugurk81' Alıntı:
aleykumselam arkadaşım. son yavruyu yani aynalı gökü de alışık olduğumuz gibi atmaca belasına verdik. duman yavrum da fişeği söktü, çok oyununu izledim. onunda kuyrugundan yakaladı atmaca bir kaç kere Allah'tan etine değmedi şimdiye kadar. yolunmuş tavuk gibi geliyodu her uçuruşumda :)) tüy zamanı fazla zorlamadım onu, istanbuldaki kümesimden de çakmaklı bir eş getirdim ona. arkadaşıma verdiğim gökü izledim geçenlerde gurur duydum yavrumla :)) arkadaş yerde beslediğinden olsa gerek benim kuşlar genelde terasa 3-5 taklayla fişek çekerler orda hem daha uzun fişekliyodu hemde bol takla atıyodu. kuşun boş geniş araziye oynamasıyla terasa oynaması arasında büyük fark var. dostum gerine gerine hava yaptı bir de bana, senin kuşların içinde böyle oynayan var mı diyor :))))
selamunaleykum hocam
atmaca sorununu bu konuda daha once yazmistik kus ucurup da atmacaya kus vermeyen kuscu yoktur sanirim varsada cok sansli kuscudur ben ve bircok arkadasim bunu nazara yorduk cunku genelde ii kusun basina geliyor.
senin adina sevindim kuslarin biseyler yaptigi icin ama arkadasindaki daha ii mis ve bunu sana guzelbir espiri yaparak anlatmis kusculugun en guzel yanlarindan biride samimi arkadaslarinla sakalasmak .
bende bir soru sormak istiyorum arkadasindaki kusun daha ii olma sebebi seyiz farkindanmi.
saygilarimla ferhat

Bundan 15 gün öncesine kadar 3 yavrum teke düsmüs,keyifle izliyorduk.Fakat malum tüy mevsimi suan kuslar dinlenmede.Insaallah tüyden ciktiklarinda tekrar er meydanina cikip hünerlerini gösterceklerdir.

Oyunlarina gelince...

Dumanli disi,5 ila 6 direk.5 takla.15 sefer.1,5 saat ucus.500 m den atis harmanliyarak konuyor.
Dumanli kirli erkek,4 direk 8 takla 20 sefer 1,5 saat ucus 200 m den kapatis perdahli konuyor.
Takkali arap disi,3 ila 7 direk 10 ila 15 takla 40 sefer 2,5 saat ucuyor 750 m den atis harmanliyarak konuyor.

Son durum budur,insaallah bir aklisik olmaz tüylerini düzdüklerinde kar yagdigindada kovalariz.

Daha iyi ve güzellerinin sizlerde olmasi dileklerimle,saygilar..

BOZOGLU

ferro18' Alıntı:
selamunaleykum hocam

bende bir soru sormak istiyorum arkadasindaki kusun daha ii olma sebebi seyiz farkindanmi.
saygilarimla ferhat

aleykumselam arkadaşım
tabi ki olabilir :) 25 yıla yakındır taklacı beslesemde hayatın her alanında olduğu gibi yeni günler bize yığınla öğrenilecek çok şeyin olduğunu gösteriyor bu düşüncede olmasam idealist bir öğretmen olmazdım. ben de tabî ki hata yapıyorum, kuşlarımı uzun süre yüksekte tutacak ekelere emanet ediyorum. aslında benim zevkim de yüksek uçmaları ama bu da hem atmaca kayıplarını artırıyor hemde oyun yetilerinden çok uçuş yetilerini geliştiriyor. alıcılar kapmasa aslında ben halimden memnunum :)) bir fişekte 3 5 takla bile eğer yeterince iyi sıçrıyosa, ve düzgünse bana yetiyor. profesyonel besleme taraftarıyım ama bu profesyonellik bu sitede de belirtilen kurallarla oynayan kuşları yetiştirmek değil. benim amacım soyu hep belli olan iyi oyun kuşlarını yetiştirebilmek. bu işin profesyonelliği nerde derseniz saygıdeğer arkadaşım; ben hayvanların sağlığı konusunda temiz-titiz davranmak konusunda profesyonel davranmak isterim. önemli olan onların sağlığı... ölümlü dünya kendi zevkimize kapılıp eziyet çektirirsek, onları bir yere kapatıp uçurmazsak mahşerde hesabını veremeyiz elimize bakan o kadar zavallının. dostuma gelince o da eski kuşçulardandır ara ara bıraksada kuşçuluğu, farklı zamanlarda beni ziyaretleri sonrası geri biti kanlandı :))) benden iyi olması beni gurulandırır çünkü elindeki her kuşun damarlarında benim kuşlarımın kanı vardır. bunun yanında ben çatı-terasta uçurmakla, açık bir arazide yerde uçurmanın da kuşun uçuş ve oyun performansını etkileyeceğini düşünüyorum.

tüm kuşçuların kuşlarının temizliğine-sağlığına ve özgürce uçmalarına dikkat ederek saf ırklar beslemesi dileğiyle...

selamunaleykum hocam
oyun kusunun yer kusu oldugunu ilgi zaman istedigini inan bende cok ii biliyorum ve seninde bunlara dikkat ettiginide inaniyorum kuslarimiz bize muhtac birer can bunu vabalide olacak elbette
saygilarimla ferhat

s.a...

yaklaşık 1 ay önce düzenli olarak günde 1 sefer uçurmaya başladığım bir bozdumanlı dişi yavrum geçen hafta teke düştü ve sefer yapmaya başladı . şuan için oyununu istenilen mesafeye kadar aşağı düşürmüş değil ama ortalama 3 metreye kadar sokulup çok seri olarak taban tokadını vurup (hatta bazen arka arkaya 2 taban tokadı vuruyor ) uzayarak 1-1.5 direk mesafeyi 3 ila 8 takla arası yapmaya başladı. şuan için hırsından bazen kendini taklaya sarıyor ama biraz daha ezilince takla aralarını açarak daha uzun mesafeler yapacağını düşünüyorum . hatta bazı seferlerinde hırsından havada takılı kalıp seferinin bağlamasını yaptıkdan sonrada perdaha vuruyor kendini ama gücü yetmiyor dahada uzatabilmek için gördüğüm kadarıyla. hava oyunundayken yanına taktığım kuşla istisnasız ortalama bir saatin üzerinde uçuyordu ama şuan 45 dakika civarı havada kalıyor bunuda oynamak için çok kez aşağı sokulmasından ve perdahlı oynamasından dolayı nefessiz kalmasına bağlıyorum sistemini oturtup gezmeye başlayınca ideal süresini bulacaktır umarım.. yere inişi çoğunlukla 3-4 taklalı ayak vererek yapıyor..

bir başka kuşum boz dişi yavru kızması da 1 haftadır tek uçmakta fakat biraz da bizim hatamız bu dişiyi az önce yukarda bahsettiğim bozdumanlı yavruyu söktürmek için bi nevi feda ettik diyebilirim, teke düşürmemiz gereken zamanda yavrunun yanına takıp çift uçurduk mecburiyetten , ama1 haftadır falan tek uçuyor ve her seferinde kendini geliştirerek oynamaya başladı. şuan için yeni eş tutmak üzere malum birazda kızgın bir evresinde ama buna rağmen uçup oynayıp göze hitap eden izleyene zevk veren bir oyun stili oluşmaya başladı gün be gün.....
dama 1 metre hatta bazen yarım metre mesafeye kadar sokulup tabanlı 1.5-2 direk 4-5 takla ile orta sesli olarak oynuyor . bir kaç seferini yaklaşık 3 direk civarı 5-6 taklayla da yaptığına şahit oldum fakat seferlerinin çoğunluğu max 2 direk civarı oluyor genelde. şuan için tam olarak bir sistemini oturtamamış bir kuş fakat özellikle yere sokulma mesafesinden dolayı ve hedefe yaklaşırken nerdeyse ağaç dallarının arasından ve hedefinin karşısındaki çatının 1 mete üstünden geçen elektrik telinin altından gözünü karartarak geçerek hedefine yaklaşması ayrı bi zevk veriyor izleyene.. yere inişini bazen perdahlı 2-3 taklalı bazende harmanlayarak taklasız yapıyor.

umarım her iki yavruda eğer atmacaya yem olmazsa yavru yumurta gördükten ve sistemlerini oturtuktan sonra izlenmeye değer kuşlar olacaklardır.
bu süreçte, fikir , görüş yada tavsiyesi olan arkadaşların ve ustaların tavsiyelerinede açığız..
antalya'dan selamlar saygılar...

Merhaba arkadaslar bende suanda bir kac yavru kizmasi kovaliyorum umarim bir terslik olmaz performanslarini görürüm.Bir tanesi ortalama 1,5 - 3 direk arasi fiskiririyor 5 bazen 7 takla yapiyor simdilik pek seferi yok 10 - 12 sefer yapiyor ama umutluyum belki bekledigim performansi sergiler bir büyükleri yapmisti cünki bekleyip görcez.Digeri ise suan havayi basta bitirmesini bekliyorum ama sanirim tüye girecek bakalim kismet.
Tüm arkadaslara bol sans ve iyi seyirler dilerim.

guvercin07' Alıntı:
s.a...

yaklaşık 1 ay önce düzenli olarak günde 1 sefer uçurmaya başladığım bir bozdumanlı dişi yavrum geçen hafta teke düştü ve sefer yapmaya başladı . şuan için oyununu istenilen mesafeye kadar aşağı düşürmüş değil ama ortalama 3 metreye kadar sokulup çok seri olarak taban tokadını vurup (hatta bazen arka arkaya 2 taban tokadı vuruyor ) uzayarak 1-1.5 direk mesafeyi 3 ila 8 takla arası yapmaya başladı. şuan için hırsından bazen kendini taklaya sarıyor ama biraz daha ezilince takla aralarını açarak daha uzun mesafeler yapacağını düşünüyorum . hatta bazı seferlerinde hırsından havada takılı kalıp seferinin bağlamasını yaptıkdan sonrada perdaha vuruyor kendini ama gücü yetmiyor dahada uzatabilmek için gördüğüm kadarıyla. hava oyunundayken yanına taktığım kuşla istisnasız ortalama bir saatin üzerinde uçuyordu ama şuan 45 dakika civarı havada kalıyor bunuda oynamak için çok kez aşağı sokulmasından ve perdahlı oynamasından dolayı nefessiz kalmasına bağlıyorum sistemini oturtup gezmeye başlayınca ideal süresini bulacaktır umarım.. yere inişi çoğunlukla 3-4 taklalı ayak vererek yapıyor..

bir başka kuşum boz dişi yavru kızması da 1 haftadır tek uçmakta fakat biraz da bizim hatamız bu dişiyi az önce yukarda bahsettiğim bozdumanlı yavruyu söktürmek için bi nevi feda ettik diyebilirim, teke düşürmemiz gereken zamanda yavrunun yanına takıp çift uçurduk mecburiyetten , ama1 haftadır falan tek uçuyor ve her seferinde kendini geliştirerek oynamaya başladı. şuan için yeni eş tutmak üzere malum birazda kızgın bir evresinde ama buna rağmen uçup oynayıp göze hitap eden izleyene zevk veren bir oyun stili oluşmaya başladı gün be gün.....
dama 1 metre hatta bazen yarım metre mesafeye kadar sokulup tabanlı 1.5-2 direk 4-5 takla ile orta sesli olarak oynuyor . bir kaç seferini yaklaşık 3 direk civarı 5-6 taklayla da yaptığına şahit oldum fakat seferlerinin çoğunluğu max 2 direk civarı oluyor genelde. şuan için tam olarak bir sistemini oturtamamış bir kuş fakat özellikle yere sokulma mesafesinden dolayı ve hedefe yaklaşırken nerdeyse ağaç dallarının arasından ve hedefinin karşısındaki çatının 1 mete üstünden geçen elektrik telinin altından gözünü karartarak geçerek hedefine yaklaşması ayrı bi zevk veriyor izleyene.. yere inişini bazen perdahlı 2-3 taklalı bazende harmanlayarak taklasız yapıyor.

umarım her iki yavruda eğer atmacaya yem olmazsa yavru yumurta gördükten ve sistemlerini oturtuktan sonra izlenmeye değer kuşlar olacaklardır.
bu süreçte, fikir , görüş yada tavsiyesi olan arkadaşların ve ustaların tavsiyelerinede açığız..
antalya'dan selamlar saygılar...
selamunaleykum huseyin bilader
kuslarin anlatiklarina gore olmaya yakin taban takla cok onem verdigim ve sevdigim bir ozellik hele cift taban cok hirsli kuslarda olan bir ozellik senin adina sevindim ve kuslarini takip ederken cok ince ayriltilari yakalayip ve bunlari bizlerle paylasman cok guzel tesekkurler
saygilarla ferhat

SAYGILAR SAYIN ARKADAŞLAR.ŞUAN 2 YAŞINDA BİR DİŞİ 1.5 YAŞINDA BİR ERKEK UÇURUYORUM.DİŞİ GEÇEN SENE ÇOK YAĞIŞ VE RÜZGAR HARİÇ BİRDE YUMURTA ANINDAKİ 5-6 GÜNLÜK ZAMAN HARİÇ HERGÜN UÇTU.ŞUANDA 1,5 AYDIR HAVADA BAKALIM BU SEZONDA GEÇEN YILKİ PERFORMANSI GÖSTERECEKMİ.AYRİYETEN BİKAÇ KUŞ DAHA HAZIR OLMAK ÜZERE.İYİ GECELER SAYGILAR

Tahir Kemal Bozoglu' Alıntı:
Bundan 15 gün öncesine kadar 3 yavrum teke düsmüs,keyifle izliyorduk.Fakat malum tüy mevsimi suan kuslar dinlenmede.Insaallah tüyden ciktiklarinda tekrar er meydanina cikip hünerlerini gösterceklerdir.

Oyunlarina gelince...

Dumanli disi,5 ila 6 direk.5 takla.15 sefer.1,5 saat ucus.500 m den atis harmanliyarak konuyor.
Dumanli kirli erkek,4 direk 8 takla 20 sefer 1,5 saat ucus 200 m den kapatis perdahli konuyor.
Takkali arap disi,3 ila 7 direk 10 ila 15 takla 40 sefer 2,5 saat ucuyor 750 m den atis harmanliyarak konuyor.

Son durum budur,insaallah bir aklisik olmaz tüylerini düzdüklerinde kar yagdigindada kovalariz.

Daha iyi ve güzellerinin sizlerde olmasi dileklerimle,saygilar..

BOZOGLU

Merhaba;

Anlattığınız kadarıyla kuşlarınız mükemmel oynuyor. Özellikle bahsettiğiniz arap dişi şu ana kadar duyduğum en iyi performansa sahip kuş. Bu performansla hiç kimse sizinle yarışamaz bence.
Selamlar.

Şenol

yunus81' Alıntı:
Merhaba;

Anlattığınız kadarıyla kuşlarınız mükemmel oynuyor. Özellikle bahsettiğiniz arap dişi şu ana kadar duyduğum en iyi performansa sahip kuş. Bu performansla hiç kimse sizinle yarışamaz bence.
Selamlar.

Şenol

Merhaba Doktor bey.

Tesekkür ederim düsünce ve görüsleriniz icin.Kuslarimizi yaristirma veya baskalarina bir sey ispatlama gibi bir lüksümüz olmadigindan,bize yillar önce nasil geldiyse bizde bozmadan ileriye nasil götürebiliriz derdindeyiz.

Insaallah birgün misafirimiz olursunuz dahada yakinda beraberce izleriz insaallah.

Dahada iyileri sizlerde olsun,sevgi ve saygilarimla....

BOZOGLU

Tahir Kemal Bozoglu' Alıntı:
yunus81' Alıntı:
Merhaba;

Selamlar.

Şenol

Merhaba Doktor bey.

Tesekkür ederim düsünce ve görüsleriniz icin.Kuslarimizi yaristirma veya baskalarina bir sey ispatlama gibi bir lüksümüz olmadigindan,bize yillar önce nasil geldiyse bizde bozmadan ileriye nasil götürebiliriz derdindeyiz.

Insaallah birgün misafirimiz olursunuz dahada yakinda beraberce izleriz insaallah.

Dahada iyileri sizlerde olsun,sevgi ve saygilarimla....

BOZOGLU

İnşallah. Yıllar önce, çocukluğumda Eskişehir'e gelmiştim. Çok hoşuma gitmişti. İnşallah kısmet olur ve tekrar gelebilirim. Selamlar.

Şenol

yunus81' Alıntı:
Merhaba;

Selamlar.

Şenol

Selam Senol bey,muhalefet olsun diye yazmiyorum sakin yanlis anlasilmasin ama.sunuda belirtmek isterim ilkbahara dogru yolunuz düserse konya tarafinada beklerim o araplarin kiriklari nasil oynuyor görmenizi isterim kendisine arka cikiyormusum gibi algilanmasinida istemiyorum ama.Baba Tahir yapiyor bu sporu sagolsun bizede verdi bizde ucurduk.
Beklerim buyurun gelin.

yunus81' Alıntı:
İnşallah. Yıllar önce, çocukluğumda Eskişehir'e gelmiştim. Çok hoşuma gitmişti. İnşallah kısmet olur ve tekrar gelebilirim. Selamlar.

Şenol

Beklerim Doktor bey buyurun gelin misafirimiz olun,hem kus izliyelim hemde size Eskisehir`imizi gezdirelim insaallah..

Görüsmek ümidiyle...

......................................................................................................................................

Karadagli' Alıntı:
Baba Tahir yapiyor bu sporu sagolsun bizede verdi bizde ucurduk.

Est. abi,bizim kedi kadar yolumuz yok.Dost ve arkadaslarimiz sagolsun...

Karadagli' Alıntı:
yunus81' Alıntı:
Merhaba;

Selamlar.

Şenol

Selam Senol bey,muhalefet olsun diye yazmiyorum sakin yanlis anlasilmasin ama.sunuda belirtmek isterim ilkbahara dogru yolunuz düserse konya tarafinada beklerim o araplarin kiriklari nasil oynuyor görmenizi isterim kendisine arka cikiyormusum gibi algilanmasinida istemiyorum ama.Baba Tahir yapiyor bu sporu sagolsun bizede verdi bizde ucurduk.
Beklerim buyurun gelin.

İnşallah. Davetiniz için çok teşekkürler. Tahir Bey'in bu işi yaptığı çok açık. Bu işi hakkıyla yapan çok az kişi var. İnşallah bir fırsat olursa görüşürüz.
Selamlar.

Şenol

Geri