suan ucurdugunuz kus hakkindaki dusunceleriniz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ferro18
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 199
  • Görüntüleme Görüntüleme 30K
slm.. benim 13 kuşum varbe ancak 7 si uçabiliyor . çünkü diğerleri damızlık . şuan hep yavrularımı ucuruyorum, 20 gündür uçurduğum yavru var saraylı ala 1 saat ucuyor ama sadece bi takla atıyor, digerleri gelmiyor. calışıyor ama beceremiyor . gecen hafta ilk defa ucurduğum bi saraylı ak kuyruk dişim var , kuşum ilk ucmasında birinci taklayı atıp ikinciye uğraşıyordu ve rasgele heryere oynamıya calışıyordu şimdi ise 3 taklası var diğerlerine uğraşıyor oyle heryerede oynamaya calışmıyor.saraylı alamın damarı saraylı akkuyruğunkinden daha iyi olmasına rağmen performansa gelince şuan için akkuyruğum daha iyi. kuşlarım 5.6.7 taklaya gelince tek ucurup bi noktaya oynamasını sağlıyorum hiç bukadar geç acılan ve bukadar erken acılan kuşum olmamıştı sizce erken ecılan kuşmu yoksa gec acılan kuşmu daha iyi olur...

ferhat bey teşekkürler şimdi bu sezonun gözümde tutan yavruları toplamda 9 yavru açtım bu yavruların içinde ışık verenleri bunlar tabi tutan yavrularda olucak tutmayanlarda ee tabi ana baba bizde oldugu sürece çevirip çevirip daha iyisini aramak içimizde öldüremedigimiz bir kurt tabiri caizse

erdekli_krallar' Alıntı:
S.aleyküm abiler arkadaşlar bende kanaat getirdim benim kuşlarada benim nazarım degiyor yada bu sene atmaca çok neyi uçursam 3 günü bulmuyor bugünde dumanlı takkalı ve beyaz takkalı yavrulara daldı alamadı ama ikisinide nerdeyse ortadan ikiye bölecekti heryerini yardı hayvanların ölmezlerde gelde uçur şimdi bıkkınlık geldi valla en son şehir içi demicem yagdırcam saçmaları cezamız neysede çekip oturucaz
,selamun aleyküm aras kardeşim uzun yıllardan beri kuş uçumuyodum bir vdeo çekelim dedik saim usta kuşları anlatılıyo amavıdeo su yok diyen arkadaşlarımız görsün diye 5 yavru bir arkadaşıma verdim iki ayaklı kediler kuşları çaldılar 6 yavruyuda arkadaşımın yerinde uçurmaya başladım tam hedef yapmaya başladı kuşlar 2 ,güne bir tektek atmacayaverdik tabiki şimdi yeni başlayan birtanevar başna kaza bela gemezse nazarımızdeymezse maşallahı var inanın verdiğim emeğe acıyorum kuşlara acıyorum ,atmacada nasibine çıkmış ama kardeşim görevin hep iyisinin canını almak seçiyosun ,,saygılar

saimusta' Alıntı:
erdekli_krallar' Alıntı:
S.aleyküm abiler arkadaşlar bende kanaat getirdim benim kuşlarada benim nazarım degiyor yada bu sene atmaca çok neyi uçursam 3 günü bulmuyor bugünde dumanlı takkalı ve beyaz takkalı yavrulara daldı alamadı ama ikisinide nerdeyse ortadan ikiye bölecekti heryerini yardı hayvanların ölmezlerde gelde uçur şimdi bıkkınlık geldi valla en son şehir içi demicem yagdırcam saçmaları cezamız neysede çekip oturucaz
,selamun aleyküm aras kardeşim uzun yıllardan beri kuş uçumuyodum bir vdeo çekelim dedik saim usta kuşları anlatılıyo amavıdeo su yok diyen arkadaşlarımız görsün diye 5 yavru bir arkadaşıma verdim iki ayaklı kediler kuşları çaldılar 6 yavruyuda arkadaşımın yerinde uçurmaya başladım tam hedef yapmaya başladı kuşlar 2 ,güne bir tektek atmacayaverdik tabiki şimdi yeni başlayan birtanevar başna kaza bela gemezse nazarımızdeymezse maşallahı var inanın verdiğim emeğe acıyorum kuşlara acıyorum ,atmacada nasibine çıkmış ama kardeşim görevin hep iyisinin canını almak seçiyosun ,,saygılar

A.selam saim abi bende o konu için 4 yavru kovalamaya başlamıştım 3 tanesini aldı 1 tane var kursagını deldi diktim iyileşiyor klasik kuşçu bahanelerine sıgınır gibi olduk bu konuda video koyarız dedik atmacalar ordu oldu bu sene bizde bahane yapar durumuna düştük bu kuşlar ahlı kuşlar eskiler öyle der demiştim daha önce gerçekten ahlı kuşlar en fazla uçurdugumu 11 ay uçurdum oda bacaya çakıldı sıkıp oyuna geldiginde tabanı vurdu o hızla bacaya çakılıp öldü velhasıl illaki başlarına birşey geliyor benim hırsız sorunum yok olmazda ama atmaca martı nazar illaki birşey oluyor kısaca sahibine hayır etmemiş bizede etmiyorlar Erdekten saygı sevgiler

s,a ,araskardeş senin gecmişte kuşların resımlerı vardı yorum yapın diye kirli vedumanlı şimdi bir yorum yapıyımda o kuşların ikisi de saim usta kuşlarına çok benziyor dumanlnın aynısını motorcu ahmet amcanın kalfasından konyadan getimiştim halada duruyor kirli de aynı kuslardan arap vıdyosun da ki arabın oyun sitili gıdişi saimusta kuşlarının sitili hayırlı akşamlar ,m,saim akyol

selamunaleykum
abiler arkadaslar ben bu kuslara hicbirzaman kuslarin adini koyarak konusmamaya calistim ya kirik dedim ya onlardan dedim cunku ben nazara inanan ve dunyoda encok olumun nazardan oldugunu dusunuyorum artik benim kuslardiyecem ama biliyorumki onlara bendeki bu sevgi bu guven oldukca daha cok seyler gelecek baslarina catiya yeni cikan yavrulari dahi yakalamayan karga onu nasil yakaladi dusunuyorum bir mantik kuramiyorum nazar diyorum bedduali diyorum ama buluta kadar oynasa baska kus da gozum yok bunlardan baska kus buyuk konusmak istemem beslemem
yanlis anlasilmasin bunlardan ii yok demiyorum
saygilarla ferhat

saimusta' Alıntı:
s,a ,araskardeş senin gecmişte kuşların resımlerı vardı yorum yapın diye kirli vedumanlı şimdi bir yorum yapıyımda o kuşların ikisi de saim usta kuşlarına çok benziyor dumanlnın aynısını motorcu ahmet amcanın kalfasından konyadan getimiştim halada duruyor kirli de aynı kuslardan arap vıdyosun da ki arabın oyun sitili gıdişi saimusta kuşlarının sitili hayırlı akşamlar ,m,saim akyol

Bilene anlayana herzaman saygımız var eyvallah abi ama bu işin profu çok biraz konuşunca karışıveriyor ortalık bende tartışmaktan yoruldum milletle onun için ferhat abi gibi isim vermiyorum erdek kuşları bunlar sendekilerde ankara kuşları en güzeli bu abi ama video işi arap saçı oldu çıkar uçur oyuna sok atmaca alsın bu mubarek hayvanlarda 10 günde de oynamıyorki be abi en az 4 ay lazım bir yavruya en iyisi fazla özenmemek ozaman bişey olmaz ne atmaca alır ne hırsız çalar ozaman videoda olur resimde Erdekten saygı sevgiler

ferro18' Alıntı:
selamunaleykum
abiler arkadaslar ben bu kuslara hicbirzaman kuslarin adini koyarak konusmamaya calistim ya kirik dedim ya onlardan dedim cunku ben nazara inanan ve dunyoda encok olumun nazardan oldugunu dusunuyorum artik benim kuslardiyecem ama biliyorumki onlara bendeki bu sevgi bu guven oldukca daha cok seyler gelecek baslarina catiya yeni cikan yavrulari dahi yakalamayan karga onu nasil yakaladi dusunuyorum bir mantik kuramiyorum nazar diyorum bedduali diyorum ama buluta kadar oynasa baska kus da gozum yok bunlardan baska kus buyuk konusmak istemem beslemem
yanlis anlasilmasin bunlardan ii yok demiyorum
saygilarla ferhat

S.aleyküm ferhat abi bu kuşlardan bin kat iyi oyanayan kuşlar var ama bu kuşlar kadar istikrarlı 3_6 yaşına kadar hata yapmayan kuşlar yok hayalci olamamak lazım 20_30 takla 2 minare oynayıp bir ay sonra yoz olacaksa bunlar gibi 6_7_8 takla oynasın 2_3 direk yapsın 5 yaşına kadar yapsın kralıda bu oynayanıda bu çabuk yoruan at sahibini tez atarmış üstünden bunlar yorgun savaşçı emektar kafasını yere egmez ele güldürmez insanı ben heryerin kuşunu uçurdum ne nasıl oynar ne nekadar oynar az çok bilirim ankaralı ismi bir abinin bende kalsın beyazları gibi 1,5_2 minare 16_17 taklayla oynamazlar ama önemli olan hata yapmaması oyun bozmaması yolda bırakmamasıysa bu kuşlar biz yeter varsın kırıgı olsun varsın hası olsun en azından bizim hasımızya bu yeter bence

Nurii' Alıntı:
Şuan 6 kuş uçurmaktayım,, damcı kuşumun birisi uçamıyor her yerden kaltığında takla atıp arkasına düşüyor acaba nedendir bi bilgisi olan paylaşırsa sevinirim,, diğerlerinin hiç kusuru yok çok güzel uçuyorlar,,
Saygılarımla Nuri

uçamıyan damcı kuşum şeytanın bacağını kırdı bu gün güzel bi performans sergiledi adeta şok oldum,, dama çekip 4 5 tane atıyor,, eminimki her gün uçtukça açılacak,,

selamunaleykum
sukur uzunzaman sonra gine kustan anlayan kusculugu bilen en onemlisi orf bilen genelekci insanlar kuscular buldum
inanin abiler arkadaslar burdada kuscular var bazen gelirler kuslara bakmaya bana bunlar takla atiyormu diye soruyorlarya kapiyi kapatip kovasim geliyor bazen ama edepden sadece yutkunuyorum hepinize tesekur ediyorum
saim abi yazdiklarima katimana sevindim ama senin yazacaklarindan eksiktir abi keske sende yazsaidin
aras seninyazdiklarinida zevkle okudum uc asagi bes yukari ayni yazmisiz
saygilarla ferhat

Nurii' Alıntı:
Nurii' Alıntı:
Şuan 6 kuş uçurmaktayım,, damcı kuşumun birisi uçamıyor her yerden kaltığında takla atıp arkasına düşüyor acaba nedendir bi bilgisi olan paylaşırsa sevinirim,, diğerlerinin hiç kusuru yok çok güzel uçuyorlar,,
Saygılarımla Nuri

uçamıyan damcı kuşum şeytanın bacağını kırdı bu gün güzel bi performans sergiledi adeta şok oldum,, dama çekip 4 5 tane atıyor,, eminimki her gün uçtukça açılacak,,
selamunaleykum nuri
bunlar bagzen olur cabuk duzeldigine sevindim dedigin gibi ucurmaya devam
saygilarla ferhat

selamun aleyküm arkadaşlarbenim kuşlarım bırbuçukla ikidirek oynar ha birbuçuk iki minare oynayan atmacanın aldığı gök yavru benım takkalı arapnan dursun abinin boz kirlilerden çıkmış bir kuştu nasip değilmiş olmadı bizim kuşlarımız sındart dört le sekız taklaynan oynayan kuşlar yavruda nasıl başladıysa üzerine koyarak oynar yumutada aynı üstede aynı yavruya üfleyince aynı beş yaşıda kaldır uçur aynı daha güzel uzun oynayan kuşlar var elbette ama bir ayda bitiyor seyrediyorum seyrederken diyorum ,kuşların hepsının kellerıni koparayım ,biray sonra aynı kuşu seyretmeye gidiyoruz ,buseferde ,kendi kuşlarımı baş tacı yapıyorum ,bana , uzayada gitse 150,talada yapsa bos boş ,istikrar yok arkadaşlar ,elin iyisi bitmez en güzel kuş kendi kümesindeki kuş ,gerisi faso fiso ,saygılar ,m,saim akyol

herkese selamlar şimdi ben 2 tane kuşu son 3 telege bırakmadan yukarı cıkardım bunlardan iyi oynayan sabunimi saati zor bela 50 55 dakika yaptıgım kuşumu bu gün 4 gün yatırdıktan sonra oyunda farklılık oluyormu diye ucurdum 7 43 de kaldırdım tabi kuş oyunda değişiklik yapmamış fakat eskiden bir kaç kez ucurdum kendi catımı anımsamış bu esnada toplam 8 hedefe 6 eskiden uctugu binaya bir de yerden kuşlar kalktı 2 de onlar havada baş yaptı yani hedef olayını birden değiştirdi ( kuş kendi inmedi devamı olurdu ). tabi bunu doğal buluyorum çünki catıda cıkardıgım yerde etraf seyretsinler ayni zamandada hava alsınlar diye telli cam var fakat sorun bunlar değil 7 43 de akşam kaldırdığım kuşu 9 20 tele carptı(çit teli ) ve öyle aldım hava cok karardı tesadüf gördüm (çükür sakatlıkta yok ) tele carptıgını alanda aydınlık yer olmadıgından parıltı vereyim sesede insin derken başka bir yavrum ( yeni patlayan ) havada kaldı ve birden yok oldu sanırım cayırda bir yerlere düştü cok aradım ama bulamadım işallah bir şeye yem olmaz.ŞİMDİ ASIL SORUNA GELİYORUM. benim ucurdugum bu sabuniyi ben işkence derecesinde ac bırakmazsam bu kuş ilerde 3 saat ucar sonuç öyle gösteriyor 1 saat 37 dakika uctu bu gün buda demektir ki şimdi bu kuş teleklerini dizdiğinde ben bunu en geç 6 atmam lazım şimdi bu imkansız (işten 6 45 de geliyorum ) demekki kuş ucurabilmek parayla veya kuşun kralıyla olmuyor. en önceliklisi sadece zaman sonra emek sonra kuş fakat ben kuşuda geçtim neden derseniz eğer kupa almak için kaldırmayacaksanız kuş bulmak zaman varsa kolay neden derseniz şuan indirdiğim kuşlardan 2 tane hariç oda emin değilim hiç biri kardeş değil ne anneden ne babadan ve hepsi iyi oynayacak gibi kupa alıcak gibi demiyorum zevkine besleyen herkesi tatmin edecek kadar buda bana şunu gösteriyor az kuştan anlıyorsan al 20 tl lik 10 kuş içinde ne cevherler cıkar fakat zaman ve emek vericek durumda değilsen fos. elinde kralı olsa ne yazar. ne ispatlayabilirsin nede ucurabilir. zamanın yoksa.

1 saat 37 dakika uctu derken carpıp düşmese acaba zamanı ne olurdu ?

tengelli' Alıntı:
s,a,kenan kardeş kuşu yatırıp uçuman zamanı azaltmaz vaktin az olması bir başka kuşa zaman harcaman demek çok uçan kuşu hergün uçurmazsanda bir saat uçan kuş bir buçuk saata çıkartıyor uçmayı bizim tabirimzle kuşu hergün uçurup ezeceksin ki normal süreye indirsin ,diğerkuşlara ,zamanın kalsın ,saygılar

selamunaleykum
kenan bence kusun ucus duzeni bozuldu ve ondan sure uzadi daha once hergun ucuyordu simdi aliskin kus ucmaya ve tekrar ucma sansini bulunca ondan oldu sanirim tekrar antiramanlara baslayinca kendi ucum suresini oturtacaktir
birseye katiliyorum kuspara pulla oynamiyor sadece uygun ortam uygun zaman ve ensonda uygun kusu bulunca oluyor
saygilarla ferhat

ferro18' Alıntı:
Nurii' Alıntı:
Nurii' Alıntı:
Saygılarımla Nuri

selamunaleykum nuri
bunlar bagzen olur cabuk duzeldigine sevindim dedigin gibi ucurmaya devam
saygilarla ferhat

Aleykümselam Ferhat ağabey,
kuşu satıcaktım uçma performansı yok diye şimdi süper bi performans gösteriyor uçuştan uçuşa beni şaşırtıyor,, çok sevindim,, şuan rastgele her yerde çekiyor yakında inş. belli bi hedefte dama çeker..
Saygılarımla Nuri

selamun aleykum arkadaşlar kuş uçurma parayla pulla alakası yok iyi oynayan kusu getip uçurmaya ,başlaman ,ve kuşu uçuş terbiyesi oyuna sokmak için verilen terbiye bence çok önemli bunları kuşa bizler veririz bunuda kusa benimsetirken tabiki açlıka veya oyuna gelirken altından kantsız kuşlarla pırıltı diye tabir ettiğimiz sekilde oyuna hedefe getirebiliriz ama bunlarn hepsi zaman ve zemin işi zamanı iyi kulanmak lazım kuşun içinde de de yoksa üstünü başnı yırtsan olmazsa olmaz , saygılar,

tengelli' Alıntı:

Kenan abi ozaman kus diger yavrun gibi kaybolurdu bence , bunu soylememin nedeni , gecenlerde ben bu yuzden 'inmeyen kusa ne yapmali' basligi acmistim.Benim herzaman 45 dakka civari ucan kusum aksam vaktinde 1 saatten fazla ucup hava karardiginda ortaliktan kaybolmustu(ha benim kuslarim tok karnina ucuyordu o aksam yalniz tok karnina ucarken daha oncede gormustum ama 15 dakka icinde inerdi).Ayrica o aksamdan once bu kus oglen 45 dakka ucmustu zaten.Yorgun olmasina ragmen aksam vakti 1,5 - 1,45 dakika ucup hava karardiginda kaybolmustu.
Cok ilginc olabilir ama bazi kuslar sanki hava kararmaya basladiginda daha uzun ucuyorlarmis gibi geldi bana cok sacma bir gorus olsada.Cunku ben herhangi baska kusumu kaldirsam aksam vakti 2 tur atar iner , ama dumanlim inmedi ve kaybolmustu karanlikta ertesi gun oglen geri gelmisti.
Sen 4 gun yatirmissin , belkide onandir bilemiyorum degerli ustadlarim benden daha iyi bilirler ama bu animi anlat istedim.Herkese hayirli geceler.

saimusta' Alıntı:
tengelli' Alıntı:
s,a,kenan kardeş kuşu yatırıp uçuman zamanı azaltmaz vaktin az olması bir başka kuşa zaman harcaman demek çok uçan kuşu hergün uçurmazsanda bir saat uçan kuş bir buçuk saata çıkartıyor uçmayı bizim tabirimzle kuşu hergün uçurup ezeceksin ki normal süreye indirsin ,diğerkuşlara ,zamanın kalsın ,saygılar

tabi ezmek kolay ama ozamanda kuşun kanında ve içinde ne var net nasıl anlayacağız anlayamayız bazen rahat ve özgür yarı tok bırakılacak ki gerekirse full tok aslında ne var bilicez. yoksa ben onu öyle bi ezerim ki 20 dakikadan fazla bile ucmaz ama o zaman gerçek sefer araları gerçek iniş seferleri gerçek gezme mesafesi nasıl belli olucak ilk seferine kaç dakikada geldiği sanırım belli olmaz önce kuşun kendi sınırlarını öğrenmeliyim ki sınırları neye elveriyor ve nelere dayana biliyor buna göre davranıyım.mesela ben bu kuşa emek verirken önce dikkat ettiğim takla kapasitesiydi kapasitesi 60 70 arası yani seferde ortalama 3 takla atarsa 20 sefer daha üstü atarsa daha az sefer yapıyordu 17 sefere kadar düştüğünde daha bol taklalydı 24 sefere cıktıgında daha az taklalıydı seferleri ve kesinlikle her uctugunda bu takla sayısını tamamlıyor normal nizami 5 dakikada 1 gelse 100 dakika yapar ilk seferede 10 dakika 110 dakika bide sefer attırıp az takla atarsa 150 dakikaya kadar cıkar yani 2,5 saat fakat bu kadar ucuma cıkarmazsan ve kanadını güçlendirmezsen bu kuşun sınırlarınıda zorlamazsan ilerde zaman kısaltığında güçlü kanatlara sahip olmadıgından peşpeşe yapılan sefer kuşu cabuk yıpratıp bitireceğinden nasıl uzun bir baş ve dik şekilde yapıcak yapamayacagından hemen hemen her seferinde ayakları gösterip başkaldırmadan fışkırıcAK bu yüzden başlarda kısa kalıcak neticede kim zaraRlı cıkıcak hem ben hemde kuş.

selamun aleykum, kenan kardeşim,ezeceksin derken kuş sık sefer ,yapan kuşu ,,için söylemi yorum 20dakka gezip gelip oynayan kuşu ezeceksin normal sefer 5 ,ila 8 dakkada gelip oynayıp gidiyosa, bu ,kuş içinde yapacak birşey yok ,kendi zamanın dan fedakarlık edeceksın ,not ,,,,,az ,kuş çok zaman ,kuş cok olursa .kuş oynatıp ,başarlı olamıyosun yavruları ilk uçurur ken seçici olaçaksın , yavru oyununa başlayınca aralarındaki farkı görerek karar verip ,ağırlı hangisi, daha iyi, ona öncelik vereceksın , öbür .yavruları atacak değilsin ,onlarada zaman harcayıp ,olardan da eleme .yapacaksın ki kumesinde , misafir ,kuşuda ,olsun ,saygılar

herkese selamlar şuan 2 li olarak kuş ucurmaya devam ediyorum yakında bir kaçı yere iner fakat 2 yavrum var ki bunlardaki gezmenin yukarı cektiğim sabunide olmasını istersim. kuşlar 2 kilo metre capında geziyor yani göz göremiyor ve bu gezme git gel şeklinde değil 7 8 dakika şeklinde gözden kaybolmalar biri 40 dakika biride şuan 50 dakika ucuyor yakında yere başa başladıklarında gezmelerinde farklılıklar olursa yazarım birde tuncay arkadaşımızdan aldıgım dumanlı yavru bol taklalı bir kuş şekline geldi ve havada şuan öyle aheste bir baş yapıyor ki cok yavaş fışkırmadan ama zorlanmadan ben cıkarım kardeşim ne kadar istersem o kadar cıkarım der gibi 10 15 metre arası cıkıyor sanırım oda 3 4 hafta sonra tam kıvama gelicek ne mutlu ki bana secip indirdiğim kuşların hepsi bir birinden güzel cıkıyor meraklısı için ayrı güzel tabi eksikleri var ama ben bu halleriylede cok tatmin oluyorum şuan birde miski yavru bazen bir kıvrılmalar kapanarak hedefe doğru tamam şimdi yere başlıcak dedirtirsesine sonra es geçmeler fakat yere indiğinde bunu yaparmı bilmem hedefe eğer yaparsa hem hedefi hem gezimi cok güzel bir kuş olucak.

selamunaleykum
kenan inisler nasil perdahlarini aldilarmi
saygilarla ferhat

ferro18' Alıntı:
selamunaleykum
kenan inisler nasil perdahlarini aldilarmi
saygilarla ferhat

perdahları 4 tanesi aldı bir tanesi yani miski arada baş yapıyor kısa kısa inişte ve kalkışta taklalı kalkıyor. ama daha seferlere başlamadı.

saimusta' Alıntı:
selamun aleyküm arkadaşlarbenim kuşlarım bırbuçukla ikidirek oynar ha birbuçuk iki minare oynayan atmacanın aldığı gök yavru benım takkalı arapnan dursun abinin boz kirlilerden çıkmış bir kuştu nasip değilmiş olmadı bizim kuşlarımız sındart dört le sekız taklaynan oynayan kuşlar yavruda nasıl başladıysa üzerine koyarak oynar yumutada aynı üstede aynı yavruya üfleyince aynı beş yaşıda kaldır uçur aynı daha güzel uzun oynayan kuşlar var elbette ama bir ayda bitiyor seyrediyorum seyrederken diyorum ,kuşların hepsının kellerıni koparayım ,biray sonra aynı kuşu seyretmeye gidiyoruz ,buseferde ,kendi kuşlarımı baş tacı yapıyorum ,bana , uzayada gitse 150,talada yapsa bos boş ,istikrar yok arkadaşlar ,elin iyisi bitmez en güzel kuş kendi kümesindeki kuş ,gerisi faso fiso ,saygılar ,m,saim akyol

Merhaba;

Bence sizin elinizdekiler en iyisi. Kaliteli kuş arayanlar, sizin sahip olduklarınızı arıyorlar. Saman alevi tarzı kuşlar herkeste var. İnşallah iyi bir sezon geçirirsiniz.
Selamlar.

Şenol

selamun aleyküm kenan kardeş kuşlar ne alemde üzerine koyan yokmu yazmayı bıraktın yazıların devamını beklıyoruz ,saygılar

ben bütün kuşlarımı uçururum. Kuş dedigin ucar. tavuk dedıgın kumesınde durur, yerde dolanır. Bizimkiler de kuş olduguna göre ucacak.

Tabi kimi çok ucuyor kımı az ucuyor.

Butun kuşlarım taklacıdır ama hepsi oyun kuşu degıldır.

Yavrularım yavas yavas taklarını gelıstırıyorlar. her gecen gun daha fazla takla atıp, daha fazla havada kalıyorlar.

S.aleyküm arkadaşlar yine diyorum bu memlekette kuşunun başına bişey gelmeden uçuran çok şanslı insandır 3 tane yavruyu yeni yeni çatı oyununa düşürdüm yarın hepsini teke düşürecektim ama şahin bizi sıfıra düşürdü alamadı ama ne kanat bıraktı koparmadık ne kuyruk diyorlarya iyi kuşun başına illaki birşey geliyor dogru

saimusta' Alıntı:
selamun aleyküm kenan kardeş kuşlar ne alemde üzerine koyan yokmu yazmayı bıraktın yazıların devamını beklıyoruz ,saygılar

selamlar abi kuşların üstüne koyan var fakat şuan hepsi tüyde yani gördüklerimi ve yaptıklarını yazsam biraz uygunsuz olur. çünki tüyü dizmeden neler yapacagı ve ne yaptıgı kesin belli olmaz diğer sefere gelenlerde telekleri atsın diye yukarı cektiğimden onlar hakkında şu an yazacak bir şey yok. fakat ucurdugum kuşlar arasında miski yavrum sefere başlamadı fakat inişlerde bir kaç mecburi sefer yapıyor inemediğinden birde cok geniş ucuyor ve alttan aldıgıparıltıyı görürse hangi noktada ve nerde olursa ordan kapıyor ve cok güzel kapaması var fakat nizami sefere düştüğünde yaparmı bilmiyorum öyle bir ışık alamadım daha. pek yazıcak bir şey yok ama her gün ucurmaya devam tüyde sertleşmesinler diye fakat hiç zorlamıyorum yerden kendileri kalkıp ucarsa ucuruyorum.

Geri